2021-11-29 286 浏览
放假剛剛要到 觀塘 走走 ……呢刻已過了繁忙午飯時閒,非常好的時段,不用同人迫揾位、揾食的😁 可以悠悠閑閑慢食,享受下一人的浪漫 😆 在機緣巧合地揾到 …'LET'S GO PARTY' 好CUTE 的小鼠 🐭 非常吸引🤩餐廳門口,似草地般嫩綠色的牆身再加上好 Fancy 招牌,令人聯想起童話故事,我果然感覺無誤,原來此餐廳以 為主题 🐭另 在收銀處旁,也有售賣精品的小商店 🎁當然有不少的小鼠🐭為主的精品,以供購買餐廳座位的安排適宜,坐得舒服,也有不少日系 Feel 的擺設,彷如去咗 日本 旅行😃 同埋小鼠的掛畫,令人感覺放鬆 👍我 order 咗 味噌豚肉🐷 - 味道剛剛好 😋蕎麥麵🍜 - 麵條軟硬度適中 👍期間限定 ☕北海道 富良野 3.7 鮮牛奶 紫薯 🍠不太甜,有紫薯粒粒,口感不錯 👍💜温馨提示:記得攪混先飲,否則,會感到牛奶太濃,又食唔到紫薯粒粒 💜服務員 Bowie 熱情有禮,親切講解食物情况,也因應客人特别情况,在食物配搭,會作適當又靈活以配合客人。還有,给予温馨提示飲牛奶紫薯,她的服務態度,十分欣赏及值得讚賞 👍食物味道不錯😋環境坐得舒服👍餐牌内也有其他我喜愛的款式,
放假剛剛要到 觀塘 走走 ……

'LET'S GO PARTY'
好CUTE 的小鼠 🐭 非常吸引🤩

餐廳門口,似草地般嫩綠色的牆身再加上好 Fancy 招牌,令人聯想起童話故事,我果然感覺無誤,原來此餐廳以 [小鼠] 為主题 🐭

我 order 咗 [王冠御膳 - 汁煮味噌豚肉🐷]

味噌豚肉🐷 - 味道剛剛好 😋

蕎麥麵🍜 - 麵條軟硬度適中 👍

期間限定 ☕
北海道 富良野 3.7 鮮牛奶 紫薯 🍠
不太甜,有紫薯粒粒,口感不錯 👍

食物味道不錯😋
環境坐得舒服👍

餐牌内也有其他我喜愛的款式,由於今次一人品嘗,所以 …… 也會约朋友一起再來,試試其他款式的食物 😄
2021-11-26
下午茶
2021-11-13 574 浏览
早前同閨密去放鬆一下👭🏻畫畫🎨淨化心靈🤣點知仲緊張 我真係零藝術細胞畫畫之前當然要食個豐富嘅Lunch 😋之前喺網上搵到一個好靚嘅日式餐廳我勁想去呢😍 喺Openrice Book定位環境勁舒服 和風裝潢 🇯🇵Chill吓 同姊妹傾吓計 👍🏻煙三文魚 賓尼迪 配 南瓜薯蓉 $118一如既往又喺食我最鍾意嘅雞蛋份量勁多 🤣 我都食唔晒喔 🍛自家制咖哩吉列豬扒飯 $88配是日前菜及是日餐湯閨密揀咗呢款 我見佢食得津津有味☺️再嚟返杯熱Mocha ~ 作完美嘅句號🥰
早前同閨密去放鬆一下👭🏻

閨密揀咗呢款
我見佢食得津津有味☺️

再嚟返杯熱Mocha ~ 作完美嘅句號🥰
2021-11-02 577 浏览
呢日收工約朋友食飯本身想去另一間餐廳,點知太多人已經截龍🥲然後醒起呢間cafe係附近,所以就即興去左~~~🌸環境Cafe行日式風格,有啲榻榻米座位夜晚餐廳仲會調暗燈光,暗暗地幾有feel👀.🐂神戶野菜牛肉鍋($118)🪄7/10個鍋正常大小,入面嘅料都算多佢係正常日式醬油汁,煮完都幾入味,不過就鹹左少少🤭.🦀️明太子蟹肉炒飯($118)🪄4/10見到openrice幾多人推薦諗住應該唔差,點知好唔掂囉🤥🤥首先個飯上檯係微溫,而且好淡味,好似食緊冷飯😑寫係蟹肉炒飯,但幾乎食唔到有蟹肉成份,差啲以為自己嗌左蟹子蛋白炒白飯唔知係未我地去到就黎last order,廚師趕住收工所以咁🥱.🦑七味墨魚嘴($68) 🪄7.4/10成餐最好食就係呢碟,份量一啲都唔少粉漿夠薄,炸得啱啱好👍🏻墨魚嘴彈牙,點埋沙律醬食好好味😋.🐂和牛串($38)👅牛脷串($35)🐔雞軟骨串($18)整體味道一般得牛脷ok,幾厚身👍🏻和牛串唔似食緊和牛,質感有啲奇怪。似牛肉碎搓成嘅一舊嘢,然後拎去炸,跟住上面有層芝士😐~~~⭐️回頭指數🌕🌕🌑🌑🌑整體食物質素一般般,唔知係未因為廚師趕收工🤥明明上次黎食lunch係ok…不過佢啲凳
呢日收工約朋友食飯本身想去另一間餐廳,點知太多人已經截龍🥲
然後醒起呢間cafe係附近,所以就即興去左

~~~

🌸環境
Cafe行日式風格,有啲榻榻米座位
夜晚餐廳仲會調暗燈光,暗暗地幾有feel👀

🐂神戶野菜牛肉鍋($118)🪄7/10
個鍋正常大小,入面嘅料都算多
佢係正常日式醬油汁,煮完都幾入味,不過就鹹左少少🤭

🦀️明太子蟹肉炒飯($118)🪄4/10
首先個飯上檯係微溫,而且好淡味,好似食緊冷飯😑

🦑七味墨魚嘴($68) 🪄7.4/10
成餐最好食就係呢碟,份量一啲都唔少
粉漿夠薄,炸得啱啱好👍🏻
墨魚嘴彈牙,點埋沙律醬食好好味😋

🐂和牛串($38)
👅牛脷串($35)
🐔雞軟骨串($18)

整體味道一般
得牛脷ok,幾厚身👍🏻

和牛串唔似食緊和牛,質感有啲奇怪。
似牛肉碎搓成嘅一舊嘢,然後拎去炸,跟住上面有層芝士😐

~~~

⭐️回頭指數🌕🌕🌑🌑🌑

整體食物質素一般般,唔知係未因為廚師趕收工🤥
明明上次黎食lunch係ok…
不過佢啲凳好好坐,好適合同朋友長坐傾計👭
2021-09-14 833 浏览
正當預備好生日蛋糕提取時間,以及提早到餐廳放底生日禮物,因為擔心預唔到,預早前打電話訂位,今晚收到餐廳打電話通知臨時有客人訂左場,撞左我個booking,無奈地被取消
2021-07-25 1377 浏览
週末下晝嚟到觀塘覓食,目標都係樓上嘅食肆。本來諗住去世貿大樓嗰間人氣咖啡店,但果然人氣店係要排隊嘅,而且排隊嘅地方比較狹窄。我同好友立即轉場,途經巧明街被依間鋪頭嘅相吸引咗上嚟🤩🤩。蒲燒潮鯛魚腩定食定食包麵豉湯,漬物,及餐飲。鯛魚份量不少,魚肉算嫩,醬汁頗甜所以唔覺有腥味,但沙律菜偏苦,食咗一啖已經放棄咗。另外嗰碗飯既唔係用珍珠米,賣相亦十分之差,連普通酒樓嘅靚仔都裝靚過佢🤣🤣。好友揀咗宮崎唐揚南蠻雞,炸雞上枱時仍然熱辣辣,雞肉尚算嫩滑,配埋個醬汁都唔錯,但個沙律菜朋友都覺得係苦嘅,可以話係整個定食嘅一個敗筆👎👎。餐飲方面分別叫咗熱烏龍茶同凍蘋果烏龍茶。餐廳方面雖然佈置得富有日本色彩,但係食物上枱擺位方面卻沒有日本應有嘅細緻精確度,有待改善。

蒲燒潮鯛魚腩定食

餐飲方面分別叫咗熱烏龍茶同凍蘋果烏龍茶。

2021-07-24
2021-07-25 1021 浏览
網上見呢間餐廳食物同環境都幾吸引,決定lunch time 去試吓。餐廳唔係係正開源道兩旁,唔算好就腳,但好易搵。 好彩訂左枱,平日呢間餐廳都好full。一入門口就見到旁邊有d 日本小物賣。之後就會見到呢啲日式小擺設👍🏻我哋準時12 點到達,坐近窗口位。好好太陽🌞好日式嘅cushion 叫左個咖哩吉列豬扒飯,幾好味 😋加錢要了 cappuccino 同朱古力奶,好好味😋另外叫了蒲燒鯛魚腩定食,鯛魚腩味道普通,是個燒汁蓋過了鯛魚味。總括嚟講呢度係舒服嘅,每枱也坐得闊落,食物亦算多選擇 ( set lunch 分左星期一、三、五 同 星期二、四兩個menu)。我哋早嚟可靜靜享受餐廳嘅感覺,差唔多12:45 pm 開始多人,開始嘈了,聽到個個都講想食炸雞同鯛魚腩等,下次有機會都嚟試吓個南蛮雞先

一入門口就見到旁邊有d 日本小物賣。

之後就會見到呢啲日式小擺設👍🏻

我哋準時12 點到達,坐近窗口位。

好好太陽🌞

好日式嘅cushion

叫左個咖哩吉列豬扒飯,幾好味 😋

咖哩吉列豬扒飯

加錢要了 cappuccino 同朱古力奶,好好味😋

2021-07-16
午餐
咖哩吉列豬扒飯
2021-07-11 587 浏览
約左朋友係觀塘食飯 因為成日係呢頭都係食西餐 難得搵到間日式cafe就黎試下晚市鋪頭唔大 環境幾舒服 全場都係梳化位黎 每個人都坐得好舒服 而且台與台之間間隔都好夠 坐得舒服同時私隱度都夠 而且好鐘意佢地用日式屏風做依加防疫要求既間隔  防疫得黎又唔影響成間店既裝修 燈光偏暗黃 係到同朋友吹水幾有feel 如果bgm播番d舒服d既音樂/日文歌會再有feel d野食方面叫左三樣野1.燒茄子 $48茄子唔算大 用日式燒汁+木魚碎做調味 味道正正常常 無乜特別 不過比較細條2. 明太子炒飯 $98成個飯炒出黎口感偏濕 不過味道幾好幾平衡 每啖都食到明太子既香味 少少辣 而且份量幾多下 兩個人分都好滿足3. 北海道3.7牛乳松葉蟹腳鍋個牛乳湯好味 飲落有有好香既牛奶味同時又有日式高湯既味道 配料既菜好多款 有娃娃菜小唐菜本姑金姑冬姑豆腐冬粉但主角既松葉蟹腳好伏 幾條都係完全無肉/勁少肉 劣中之劣建議叫同樣湯底但係豬/牛肉總結:環境100分 一般般 有d甚至係伏 但價錢還好 如果想舒舒服服搵間日式cafe坐下同朋友吹水呢到係唔錯既選擇

野食方面叫左三樣野

1.燒茄子 $48

2. 明太子炒飯 $98

3. 北海道3.7牛乳松葉蟹腳鍋

但主角既松葉蟹腳好伏 幾條都係完全無肉/勁少肉 劣中之劣
建議叫同樣湯底但係豬/牛肉

2021-07-11
2021-07-11 493 浏览
今次食左📝: 🍚原條蒲燒鰻魚炒飯 $148👉🏻 呢個飯既gimmick就係原條鰻魚~鰻魚入口唔算特別熱,質感軟糯,就好似我地平時係超市買到既冷藏鰻魚整翻熱嗰陣味一樣。唔可以話唔好味,但絕對唔係好好味。🍚明太子蟹肉炒飯 $118👉🏻明太子味唔算好出。可以食到炒飯入面有蟹肉,唔係cheap cheap蟹柳黎,但份量比較少,存在感低,完美融入炒飯入面。炒飯入面仲有啲蛋、蟹籽同埋蔥,為單調既炒飯增色不少。不過比我食多次真係唔會翻炒呢碟飯。🍹富士山特飲 $52👉🏻底下係波子汽水,而上層綿密細緻就係牛奶味雪糕。兩者碰撞出黎既味簡直一秒令我回到童年😎同金拱x新地樂好似!加上杯入面既玩具冰塊識不停轉色,配合埋佢富士山既造型,藝術效果滿滿!🥢七味軟殼蟹 $82👉🏻原隻軟殼蟹炸好即上。表面有少少七味粉,更加惹味。表面炸粉唔厚,但唔算酥脆。不過不失。🐍值得一讚既係,呢間鋪既服務態度好好。因為鰻魚飯黎遲左好多,職員後來專程作出道歉,搞到我都有少少唔好意思😵

今次食左📝:

🍚原條蒲燒鰻魚炒飯 $148
唔可以話唔好味,但絕對唔係好好味。

🍚明太子蟹肉炒飯 $118

🍹富士山特飲 $52
同金拱x新地樂好似!

🥢七味軟殼蟹 $82

🐍值得一讚既係,呢間鋪既服務態度好好。
2021-07-08 391 浏览
名古屋親子丼Japanese Style Chicken & Egg Rice (Set HK$88) 溫泉蛋田園和風沙律 Garden Salad with Chicken and Soft Boiled Egg (Set HK$88)日式廣島炸蠔定食Japanese Style Oyster Meal Set (Set HK$108)日式咖哩豬扒飯Homemade Curry Pork Rice (Set HK$88)Rating: 5/5 ⭐@hamstacrowncorner環境好唔錯,坐得舒服而且好闊落,係一間好適合hea/傾計geh樓上cafe。食材係日本運過黎,店舖亦有唔同種類日本製擺設/用品發售。炸物炸得乾身鬆脆,廣島蠔非常新鮮多汁;而豬扒亦都鬆軟。沙律睇圖都知新鮮啦!食物環境都好唔錯,可以比5分。Amazing ambiance, the seating and decor of the restaurant makes it a very comfortable and relaxing place for friends/couples/singles to ha
[Kwun Tong 觀塘]
Rating: 5/5 ⭐
@hamstacrowncorner
Amazing ambiance, the seating and decor of the restaurant makes it a very comfortable and relaxing place for friends/couples/singles to hang out and chill. Ingredients are imported from Japan, and this place also sells imported Japanese goods such as decorations/ supplies. As for the food, the deep fried items were deep fried to perfect crunchiness, the oysters were super fresh and juicy, and the pork chop was tender. All the ingredients in the salads were also very fresh! The food were great and the environment was excellent, it deserves a 5 stars.打卡非常一流
2021-06-11 693 浏览
觀塘有好多間樓上cafe,其中呢間超推介😋 佢入面個環境佈置好日式,有一半係用黎做餐廳,另一半用黎賣啲日式產品。職員全部都好friendly,會同我推介邊款食物好食,同埋會話我知配咩醬料食會好食啲。食物就比較似係西日式fusion,今次去咗食晚餐,試咗好多款唔同嘅食物。首先要推介係北海道3.7牛乳松葉蟹腳鍋 ($156) - 材料超級豐富,成個鍋鋪滿住蟹腳,下邊就有啲豆腐冬菇同埋蔬菜,熱辣辣都幾好食,最吸引係佢個湯底,爭啲飲晒成個湯底🤣另外可以試吓海鮮土壺茶漬飯 ($108),呢個就比較清淡少少,如果唔想食得太飽就可以揀呢個😋除咗主食之外都一定要試吓佢哋啲小食。十勝一品牛($108) - 呢個超推介💯 牛肉好嫩,啲汁又整得好食😋總括嚟講呢間都係一間幾好嘅樓上cafe,坐得好舒服,靜靜地好適合傾偈🥰 可以下次再嚟!

北海道3.7牛乳松葉蟹腳鍋

海鮮土壺茶漬飯

十勝一品牛

北海道3.7牛乳松葉蟹腳鍋
海鮮土壺茶漬飯
  • 十勝一品牛
Cafe裝潢走和風居家feel, 環境悠閒舒適, 見到好似仲有啲榻榻米枱☺️唯獨係覺得啲櫈矮得滯, 坐得耐會唔舒服🙈店員既服務態度都好友善👍▫️🍴ᴍᴀɪɴ·原條蒲燒鰻魚炒飯 $148﹟鰻魚處理得好岩口味, 汁既份量恰當, 唔會過咸🥰雖然唔係話特別厚身, 但食落都淡淡肉, 重點係唔會有腥味, 唔會好似食橡筋咁, 口感軟綿‼️個飯夠濕潤之餘都粒粒分明, 撈埋鰻魚一齊食好好味🙌🍴ᴍᴀɪɴ· 神戶野菜牛肉鍋 $118﹟牛肉口感就正常發揮, 但勝在牛肉同菜既份量都十足😻撩撩下仲撩到有啲口感彈牙偏粗身透明粉絲🙆🏻‍♀️好豐富既一鍋😛🐙sɴᴀᴄᴋ·七味墨魚咀 $68﹟墨魚咀炸到熱辣辣, 粒粒都好有嚼口, 好好咬🤣💕🍢sɴᴀᴄᴋ·和牛串 $38 + 炸豚肉流心蛋 $32﹟和牛串有4粒到, 食落都唔會鞋口, 油脂分布平均, 都有少少牛香🐮而個流心蛋串賣相相當誘人, 味道亦都幾不錯👍外層脆口, 唔會厚粉, 隻蛋口感濃稠, keep到少少流心效果😋🥤ᴅʀɪɴᴋ· 富士山特飲 $52﹟係一杯識發光嘅富士山🤣味道係波子汽水加少少檸檬味🍋最頂層就有一球牛乳味雪糕🍨飲落都幾refreshing 既感覺, 唔會話甜膩💕
▫️
🍴ᴍᴀɪɴ·原條蒲燒鰻魚炒飯 $148
原條蒲燒鰻魚炒飯

🍴ᴍᴀɪɴ· 神戶野菜牛肉鍋 $118
神戶野菜牛肉鍋

🐙sɴᴀᴄᴋ·七味墨魚咀 $68
﹟墨魚咀炸到熱辣辣, 粒粒都好有嚼口, 好好咬🤣💕
七味墨魚咀

七味墨魚咀
和牛串 $38 + 炸豚肉流心蛋 $32
富士山特飲
2021-06-05 541 浏览
Lunch set宮歧唐揚南蠻炸雞,自家制炸雞外脆內嫩,好大份有好多件雞,跟餐定食配埋一件胡麻醬豆腐,麵豉湯同一碗飯~三文魚籽忌廉海鮮墨魚麵,三文魚籽忌廉source好creamy, 雖然整體其實唔係好重墨魚麵味,都係都係好食。個餐都係配埋一件胡麻醬豆腐同麵豉湯,份量夠晒飽肚。日式cafe小店,d野食好味,坐得又舒服既,不過lunch full 晒好多人果陣真係好嘈,食到2點開始零少人d 靜d, 就係好chill既日式cafe

宮歧唐揚南蠻炸雞定食
三文魚籽忌廉海鮮墨魚麵
宮歧唐揚南蠻炸雞定食
三文魚籽忌廉海鮮墨魚麵
2021-05-22 3545 浏览
每次有同事生日都要揀啲環境坐得舒服, 食物又唔太差, 最重要係有甜品寫祝福語字, 其實呢間餐廳我都食過好多年, 食物質素真係有保證, 每隔一段時間嚟食都可以保持水準, 唔係間間餐廳都可以做到, 坦白講我食野都好揀擇, 有時食過試過一次就算, 因為冇野值得你再回頭, 但呢到就會令我有意慾再去食, 原因係環境坐得舒服, 好似CAFE咁, 起碼乾淨寧靜, 價錢其實係中價位, 唔係平, 但一分錢一分貨, 有咁既食物水準, 有咁既環境, 價錢呢方面係可以調整下, 加上又唔係成日去食, 今次有同事生日特登打去問下有冇甜品CAKE櫃, 可唔可以寫字? 呢有甜品櫃但種類唔多, 要自己預先揀定邊款再通知佢寫名, 當然蛋糕係要收費而唔係免費, 平時有人生日就多收去隔離迅達某西餐廳食, 果到話俾佢知有人生日, 佢就會準備個WAFFLE 寫埋字插埋蠟燭, 係免費既日式吉列廣島蠔定食 - 廣島蠔真係好新鮮 外脆內裡蠔肉厚, 不錯既選擇三文魚籽忌廉海鮮墨魚麵 - 呢款都不錯, 其實佢個MENU某啲款係成日都有, 例如呢款, 南蛮雞, 炸蠔宮崎唐揚南蛮雞定食 - 炸粉厚咗啲秋之王冠御膳 - 汁燒錆魚都好入味, 腐皮

宮崎唐揚南蛮雞定食 - 炸粉厚咗啲

秋之王冠御膳 - 汁燒錆魚都好入味, 腐皮烏冬都好食

和風燒錆魚定食 - 錆魚比較多骨

自選蛋糕再寫生日賀語, 賣相都幾靚

總結 : 呢到係好啱三五知己或者一人靜靜地獨處既好餐廳, 因為梳化都幾好坐, 環境好舒服, 呢到有個位置係有日本精品同美容產品賣
2021-05-04
2021-05-09 925 浏览
難得去到觀塘區食晚餐,訂左哩間Cafe黎試下,三個女仔叫左個二人set同一個小食,都夠飽。 【二人前海鮮料理】HKD498 -蟹子唐揚薯絲山沙律前菜沙律係炸薯仔絲加蟹子加沙律醬,炸過嘅薯仔絲好脆好香口,食落唔會成口油,不過有啲熱氣。 -吉列魷魚配他他汁炸魷魚圈配埋蔬菜絲一齊食,口感唔會好油膩,味道唔錯。 -牛油雜菌煎帶子帶子煎得好香,濃味寶寶會鍾意食,雜菌都好好味。 -能登輪島海鮮鍋連埋個爐仔拎到黎面前先開始煮,食到哩個位已經有少少飽,湯底好濃味,入面仲有啲薯粉,索晒啲味好正。 -日式帶子牛柳粒炒飯炒飯食落有啲似pexxer lxxch嘅鐵板飯,無乜特別,但食埋佢就肯定夠飽。 -甜品今次甜品係黑糖蕨餅,味道ok,但係如果再煙韌啲就再正啲。 【脆炸原片粟米】HKD38粟米表面嘅炸漿唔會好厚,咬落去好脆口,粟米又夠甜,可以encore。 連埋野飲,3個人食左HKD594,環境舒服唔會好迫,仲有啲屏風做間隔,有啲私人空間,但座位數量唔多,有興趣黎食最好都係訂位先。

【二人前海鮮料理】HKD498

-蟹子唐揚薯絲山沙律

-吉列魷魚配他他汁
炸魷魚圈配埋蔬菜絲一齊食,口感唔會好油膩,味道唔錯。

-牛油雜菌煎帶子
帶子煎得好香,濃味寶寶會鍾意食,雜菌都好好味。

-能登輪島海鮮鍋

-日式帶子牛柳粒炒飯

-甜品
今次甜品係黑糖蕨餅,味道ok,但係如果再煙韌啲就再正啲。

【脆炸原片粟米】HKD38

2021-05-08
  • 牛油雜菌煎帶子
  • 日式他他醬吉列魷魚
  • 脆炸原片粟米
2021-04-24 1259 浏览
人生第1次寫評價 希望大家比幾分鐘睇一睇其實好老實 呢次係我第2次打算幫襯呢間餐廳但係最後咪都冇機會食冇得食嘅原因係因為我打算入喼嘅時候個食q叫住我唔俾我入去佢要我留低身分證比佢登記 都已經講到明係上樓上食個晏都仲係要我比身分證佢雖然我知道住宅係要人地留身分證但係嗰度又唔係住宅 而係工廈雖然我都明白疫情期間大家都好緊張但係你打開門做生意 連客戶嘅私隱都保障唔到 仲點放心去你嗰度食嘢?就算而家出街填紙仔 商戶都冇權查客人嘅身分證咁個食q憑咩睇我身分證仲要記低晒我所有私隱?第1次食都覺得佢嗰度環境幾好 雖然上去係有少少麻煩 但係格局都幾靚 啲嘢都好好食 正當我諗住encore嘅時候點知已經再冇機會遲啲啦 等疫情過咗 他朝有一日食q唔再查身分證我可能會再去既畢竟佢個南蠻炸雞真係好好食
人生第1次寫評價 希望大家比幾分鐘睇一睇
其實好老實 呢次係我第2次打算幫襯呢間餐廳
但係最後咪都冇機會食
冇得食嘅原因係因為我打算入喼嘅時候個食q叫住我唔俾我入去
雖然我知道住宅係要人地留身分證
但係嗰度又唔係住宅 而係工廈
雖然我都明白疫情期間大家都好緊張
就算而家出街填紙仔 商戶都冇權查客人嘅身分證
咁個食q憑咩睇我身分證仲要記低晒我所有私隱?
正當我諗住encore嘅時候點知已經再冇機會
畢竟佢個南蠻炸雞真係好好食