今次晚餐只係嗌咗刺身同一個炒飯,已經覺得呢間店舖嘅質素係相當唔錯。💯💯我哋嗌咗嘅係呢個雜錦刺身(26片)有三文魚6片、北寄貝4片、八爪魚4片、大甜蝦4隻、鮮帶子4片、油甘魚4片。想特別講下油甘魚,每一塊嘅厚度都唔會太薄,食落淡淡甘甜,每口都充斥魚油香氣,有種清爽口感。仲有帶子同樣非常大隻,鮮味得黎好甘甜,食落唔會有韌嘅感覺。而甜蝦有種潤韌食感,係鮮甜嘅味道。💯海膽蛋白帶子炒飯都係值得一試嘅炒飯。啲飯炒得幾乾身粒粒分明。熟咗嘅三文魚亦都係好惹味,撈埋蛋白一齊食就增添口感。
這天約了很久不見的朋友在荃灣晚飯呢位朋友是荃灣地膽,佢知我鐘意食日本野就帶左我去呢間日式餐廳餐廳以和風設計,日式吊燈,櫻花壁畫,富士山掛簾,好日系的感覺枱與枱之間相距甚遠,方便傾計,整體感覺令人覺得好舒服 //珍寶赤蝦刺身2隻 $12/隻//赤蝦大大隻,食落爽口彈牙,鮮甜肥美//時令生蠔2隻 $15/隻//生蠔新鮮即開,蠔肉大大隻肥美多汁好鮮甜海水味重,非常開胃,高質!//木板海膽 原板 $88//不同海膽有不同味道同口感,口味都亦好個人有時未必越貴越好,反而CP值才是最重要呢板海膽就好適合我口味,海膽呈黃色,口感無澀味好鮮甜味道甘甜、口感清淡呢個價錢有呢個質素很不錯//吞拿魚刺身 4切 $47//厚切有驚喜,食落鮮味十足 //特長燒鰻魚壽司2件 $30/件//呢個鰻魚壽司真係名副其實原條勁長嘅燒鰻魚夠晒肥美又燒得夠香鰻魚超厚肉非常有口感,醬汁好香 //鹽燒牛舌心 $38//牛舌心夠晒厚,燒到啱啱好口感爽口,味道香口得來又夠juicy灑了鹽及胡椒調味,正! //鹽燒豬頸肉 $22//豬頸肉半肥瘦,爽口彈牙師傅把火喉控制得相當恰當調味之後將味道更加昇華更加味美 //日式叉燒拉麵 (豬骨湯
這天約了很久不見的朋友在荃灣晚飯

枱與枱之間相距甚遠,方便傾計,整體感覺令人覺得好舒服

//珍寶赤蝦刺身2隻 $12/隻//
赤蝦大大隻,食落爽口彈牙,鮮甜肥美

//時令生蠔2隻 $15/隻//
生蠔新鮮即開,蠔肉大大隻肥美多汁好鮮甜
海水味重,非常開胃,高質!

//木板海膽 原板 $88//
不同海膽有不同味道同口感,口味都亦好個人
有時未必越貴越好,反而CP值才是最重要
呢板海膽就好適合我口味,海膽呈黃色,口感無澀味好鮮甜
味道甘甜、口感清淡
呢個價錢有呢個質素很不錯

//吞拿魚刺身 4切 $47//
厚切有驚喜,食落鮮味十足

//特長燒鰻魚壽司2件 $30/件//
呢個鰻魚壽司真係名副其實
原條勁長嘅燒鰻魚夠晒肥美又燒得夠香
鰻魚超厚肉非常有口感,醬汁好香

//鹽燒牛舌心 $38//
牛舌心夠晒厚,燒到啱啱好
口感爽口,味道香口得來又夠juicy
灑了鹽及胡椒調味,正!

//鹽燒豬頸肉 $22//
豬頸肉半肥瘦,爽口彈牙
師傅把火喉控制得相當恰當
調味之後將味道更加昇華更加味美

//日式叉燒拉麵 (豬骨湯) $72//
最後來一碗拉麵就剛剛好
下單時可以選擇湯底及麵的厚硬度
拉麵係幼身,浸耐左食都唔會槳在一起
豬骨湯底味道濃郁
叉燒肥瘦比例平均
是一碗每方面都有水準的拉麵
  • 特長燒鰻魚壽司
2023-05-02 49 浏览
✨✨中午時間來到荃灣行街打算買吓新衫,行到肚都餓埋,再打算食飽佢再Shopping,上網搵到一間食日式料理,✨平時西餐就食得多,對上一次既日式野都唔記得幾耐食過,🌝咁就順便可以食完再行街✨✨唔知道係巧合定點,中午時間都幾多人,通常好食既餐廳都會比較多人,都明白呢一點✨好彩還有位子給我們,店員十分有禮,安排位子比我地,仲幫我哋拉椅,非常好服務 整間餐廳環境都好日式✨牆上既圖案好靚,好有一種日本感,我地二人都唔算大食,所以各人叫了一個正餐,當是下午茶吧吉列豬扒定食🌹等左一陣既定食,都好快到枱,熱辣辣又香噴噴既吉列豬扒,份量都有成塊咁多,咬落去好香口又脆卜卜,另外仲有埋沙律菜添,不過都幾欣賞麵鼓湯,入面好多海帶,好好飲🌸🌸日式叉燒拉麵🌹佢既叉燒份量好多,直頭鋪滿半碗麵,除叉燒外仲有蛋同菜,粟米,營養好豐富,超飽肚🌸🌸

吉列豬扒定食🌹
日式叉燒拉麵🌹
今日👭🏻孖妹同👩🏻‍🦱嚟到呢間喺麻辣風雲地下嘅日式居酒屋,店鋪裝修比較溫馨,還原日式居酒屋嘅樣,每張枱都有附有碎綠茶葉紙杯,另有一壺滾水比客人自己斟🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🥢珍寶赤蝦刺身 - 2 隻✨店員將刺身擺埋同一個船隻,或部放入冰,蝦吓肉身比較厚肉,亦有大量嘅蝦膏肉質都算新鮮清甜🥢時令生蠔 - 2 隻✨另外附上青檸檸檬,客人可以唧落生蠔食,唔腥肥美🥢木板海膽✨原版海膽亦都算creamy,海膽size較細,如果大粒啲會更加好食,海膽味尚算濃郁🍣壽司類整體都算新鮮,壽司飯量有兩隻手指厚度🥢特長燒鰻魚壽司✨鰻魚壽司嘅size幾長,冚住成個壽司飯,壽司飯量相對亦都較多,鰻魚肉質細嫩冇骨,同日本食到嘅質素差唔多😆🥢玉子壽司 💰10🥢北寄貝壽司 💰16🥢三文魚壽司 💰19🥢照燒雞扒拉麵 💰72✨店員聲稱係生燒雞扒,燒熟後臨上滿滿嘅照燒醬汁,雞扒厚度較薄,三個人分份量唔太多✨拉麵配麵豉湯底,配上海帶、筍、溏心蛋,拉麵口感硬度適中,份量多食到👭🏻孖妹好飽🥢日式炸餃子 💰42✨一共有六隻,餃子皮算幾薄身,邊邊位置較硬餡料就肥肉偏多,有少量大白菜,另有酸汁解漏🥢脆炸蝦飯卷💰67✨一個有六件,將蝦

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

🥢珍寶赤蝦刺身 - 2 隻

🥢時令生蠔 - 2 隻

✨另外附上青檸檸檬,客人可以唧落生蠔食,唔腥肥美

🥢木板海膽

🍣壽司類整體都算新鮮,壽司飯量有兩隻手指厚度

🥢特長燒鰻魚壽司

🥢玉子壽司 💰10
🥢北寄貝壽司 💰16
🥢三文魚壽司 💰19

🥢照燒雞扒拉麵 💰72

🥢日式炸餃子 💰42

🥢脆炸蝦飯卷💰67

✨一個有六件,將蝦卷炸熟後,包住壽司飯、紫菜,在外再爆多一層壽司飯,最後加入大量蟹籽,賣相唔錯
✨炸蝦炸得香脆,蟹籽提昇口感,大大件食到好飽

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

👭🏻服務評分:🌕🌕🌕🌕🌑

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

💰人均消費:$150
  • 特長燒鰻魚壽司
呢間餐廳係住荃灣朋友介紹的.位於海壩街新開嘅日本🇯🇵餐廳,價錢親民抵食!餐廳🍴裝修好日本風格,而且都算寬敞舒適👍睇埋餐牌就更加覺得抵😆午市定食只係$42蚊起🤓🌸 吉列豬扒烏冬 💰56豬扒即叫即炸,熱辣辣卜卜脆,脆粉皮好薄,肉質juicy 👍烏冬好軟滑,另可加錢轉讚歧烏冬,但我地無轉到😆🌸 什錦壽司配烏冬(三文魚,吞拿魚,無頭甜蝦,北寄貝,立魚,鮮帶子,加洲卷) 💰69適合想食壽司🍣但唔想食甘多飯嘅朋友😆 整體都新鮮🤤69蚊可以食甘多野,大滿足🈵🌸 珍寶赤蝦刺身 💰12/隻🌸 時令生蠔💰15/件剌身類夠新鮮. 赤🦐刺身肥美爽口.生蠔🦪一啖一口,海水味唔重,適合喜歡偏淡味嘅朋友🌸 特長燒鰻魚壽司💰30/件燒汁夠濃👍好大條嘅肥美鰻魚,肉質厚滑

🌸 吉列豬扒烏冬 💰56

🌸 珍寶赤蝦刺身 💰12/隻
🌸 時令生蠔💰15/件
剌身類夠新鮮. 赤🦐刺身肥美爽口.
生蠔🦪一啖一口,海水味唔重,適合喜歡偏淡味嘅朋友

🌸 特長燒鰻魚壽司💰30/件
燒汁夠濃👍好大條嘅肥美鰻魚,肉質厚滑
2023-04-28 46 浏览
呢間餐廳用咗日式裝修風格,感覺上好似去咗日本居酒屋㗎🥰諗諗吓真係好掛住日本嘅魚生,所以就叫咗啲食物‼️我老公就叫咗雜錦魚生丼呢個飯嘅主要食材包括油甘魚、甜蝦、玉子、吞拿魚、鯨魚、三文魚和蟹柳等,全部都係後厚切,擺盤好精緻👀另外再加入少少豉油,更加能夠提升鮮味。🍚雜錦魚生丼🍚我就叫咗雜錦壽司+烏冬主要用咗吞拿魚、甜蝦、三文魚、立魚、帶子、加州卷和北極貝等食材製成壽司,然後再配搭埋搭配上軟硬適中嘅烏冬面一起享用。十分飽肚,而且可以試到嘅壽司種類比較多,啱晒我呢啲選擇困難症嘅人!🍣 雜錦壽司配烏冬🍣最後要同大家分享吓佢嘅麵豉湯口感濃郁,我自己覺得好適合搭配米飯或麵條一起食用!
我老公就叫咗雜錦魚生丼
🍚雜錦魚生丼🍚
我就叫咗雜錦壽司+烏冬
🍣 雜錦壽司配烏冬🍣

最後要同大家分享吓佢嘅麵豉湯
口感濃郁,我自己覺得好適合搭配米飯或麵條一起食用!
荃灣新開一間串燒店,好有居酒屋feel,主打日式料理及多款串燒🍢🍡除左串燒🍢必食特價一本推介🤩時令生蠔 $15/隻 一啖一口入口滑漏鮮甜🦪珍寶赤蝦刺身 $12/隻 有一隻手掌般大,真的超滿足!🦐木板海膽 $88原板新鮮海膽+飯&紫菜 $18 🍙 包起來都不自覺流口水🤤特長鰻魚壽司 $30/件 同樣賣相吸引!日式炸餃子 (6隻) $42明太子雞翼 (2隻) $48推介人氣高企的居酒屋小食之一 🍗啖啖肉帶辣嘅辛子明太子😋 岩哂送啤酒🍻汁炒金茹肥牛地獄湯烏冬 (小辣) $82地獄湯夠辣,愛辣朋友黎挑戰下,湯底夠濃郁🍜

除左串燒🍢必食特價一本推介🤩

時令生蠔 $15/隻 一啖一口入口滑漏鮮甜🦪

珍寶赤蝦刺身 $12/隻 有一隻手掌般大,真的超滿足!🦐

木板海膽 $88原板新鮮海膽

+飯&紫菜 $18 🍙 包起來都不自覺流口水🤤

特長鰻魚壽司 $30/件 同樣賣相吸引!

日式炸餃子 (6隻) $42

明太子雞翼 (2隻) $48

汁炒金茹肥牛地獄湯烏冬 (小辣) $82

地獄湯夠辣,愛辣朋友黎挑戰下,湯底夠濃郁🍜

2023-04-27 33 浏览
一本串里係位於荃灣一間幾高質嘅日式餐廳,除咗有刺身壽司,仲會有好多唔同選擇嘅串燒🥰❤️❤️❤️❤️❤️串燒推介篇❤️❤️❤️❤️❤️❤️☑️紫蘇黑豚腩紫蘇黑豚腩肥瘦適中,岩岩好☺️👍🏻☑️燒煙肉荔枝卷呢個煙肉荔枝卷燒得好香,而且醬汁好入味!☑️汁燒牛舌心牛舌心口感鮮甜彈牙,仲要好入味呀!☑️活鰻串活鰻串都幾大串,而且魚肉好鬼嫩,燒得好好。❤️❤️❤️❤️刺身、壽司推介篇❤️❤️❤️❤️☑️廚師發辦刺身呢個相當吸引嘅廚師發辦刺身!刺身質素好高,一共有成18片 👍🏻。因為係廚師發辦所以一定係比日本時令海產,一定新鮮🥰款款都好吸引呀!☑️雜錦壽司想食埋壽司就叫左呢個,入面有三文魚、立魚、北寄貝同加州卷壽司🍣,我最愛嘅三文魚好肥美呀🤤!

❤️❤️❤️❤️❤️串燒推介篇❤️❤️❤️❤️❤️❤️
☑️紫蘇黑豚腩
紫蘇黑豚腩肥瘦適中,岩岩好☺️👍🏻

☑️燒煙肉荔枝卷
呢個煙肉荔枝卷燒得好香,而且醬汁好入味!

☑️汁燒牛舌心
牛舌心口感鮮甜彈牙,仲要好入味呀!

☑️活鰻串
活鰻串都幾大串,而且魚肉好鬼嫩,燒得好好。

❤️❤️❤️❤️刺身壽司推介篇❤️❤️❤️❤️
☑️廚師發辦刺身
呢個相當吸引嘅廚師發辦刺身刺身質素好高,一共有成18片 👍🏻。因為係廚師發辦所以一定係比日本時令海產,一定新鮮🥰款款都好吸引呀!
☑️雜錦壽司
2023-04-26 55 浏览
係麻辣風雲隔離既呢間一本‧串里,主打日式料理、燒物,午市定食好抵食!價錢親民就食到魚生丼😌仲有好多款唔同既小食、炸物、串燒可以選擇,特別推薦佢地既特長燒鰻魚壽司!第一次見鰻魚壽司咁長。1️⃣雜錦魚生丼($72) 好抵食!有三文魚、吞拿魚、帶子、赤蝦、墨魚、𩶘魚、蟹柳、甜蛋,好豐富!另外仲有麵豉湯。  2⃣️鹽燒鯖魚定食($45) 呢個價錢黎講,鯖魚份量幾足,味道冇乜特別,但係食落唔會感覺好乾。  3⃣️吉列豬扒定食($42) 吉列豬扒炸得幾好,好脆。  4⃣️特長鰻魚壽司($30) 呢個好有驚喜🤩鰻魚真係有手臂咁長!  5⃣️火焰壽司拼盤($122) 有六款火焰壽司、包括三文魚、帶子、吞拿魚、左口魚裙邊、劍魚腩、芝士甜蝦。呢個好推薦,炙燒味道好香,味道上都係一啲都唔馬虎😋  6⃣️日本芝士年糕($40) 呢個普通啲,一開四,略顯芝士唔夠多。  7⃣️芥末八爪魚手卷($19) 紫菜仲係脆既!呢個已經係一個加分位👍  8⃣️大大花之戀($38) 呢個可以話係好食過最大件既花之戀🌸淨係三文魚都用左幾塊黎包實佢🤤  9⃣️珍寶赤蝦刺身(免費) 午市套餐好似唔知食夠既幾多錢就會送😄好抵食!赤蝦好大條而且厚肉新鮮!
1️⃣雜錦魚生丼($72)
 2⃣️鹽燒鯖魚定食($45)
3⃣️吉列豬扒定食($42)
 吉列豬扒炸得幾好,好脆。
4⃣️特長鰻魚壽司($30)
呢個好有驚喜🤩鰻魚真係有手臂咁長!
 5⃣️火焰壽司拼盤($122)
6⃣️日本芝士年糕($40)
呢個普通啲,一開四,略顯芝士唔夠多。
7⃣️芥末八爪魚手卷($19)
紫菜仲係脆既!呢個已經係一個加分位👍
 8⃣️大大花之戀($38)
  9⃣️珍寶赤蝦刺身(免費)
經開買糯米糍見到新開左間串燒日本料理,睇落幾抵食就試試~❤️珍寶赤蝦刺身 超大隻鮮甜赤蝦,肉質鮮嫩,而且超多蝦膏!!🧡木板海膽 原板食海膽,心情特別好,味道鮮甜~同生蠔一樣都好鮮甜🧡特長鰻魚壽司 條饅魚真係超長,就快長到出碟,睇見已經開心,食落肥美厚肉~正!!💚吉列豬扒定食 吉列豬扒外層好香脆,伴碟薯仔沙律好好味,味道唔錯又抵食💙照燒雞扒定食 好大塊雞扒煎到好香脆,同樣有埋薯仔沙律同湯,豐富~💜串燒 鹽燒豬頸肉+鹽燒黑豚腩 鹽味好香~豬頸肉彈牙,黑豚腩有D似燒肉既感覺
經開買糯米糍見到新開左間串燒日本料理,睇落幾抵食就試試~

2023-04-24 43 浏览
見到好評唔一定好食,坐係坐得舒服,但食物質素好一般。提供既茶杯好特別,茶葉係杯底,下相係初初倒水入去,水不夠熱,往後茶色有比較濃,但茶味並沒有。生蠔,15蚊並不要求什麼,但無味,Oxxxxx Sxxxxxx 特價10蚊隻好食好多刺身蝦,全晚最掂係隻蝦,新鮮好食刺身拼盤,不過不失海膽,只係88蚊+18蚊紫菜同飯,海膽預左個素質係咁,但紫菜一來已經稔哂,飯就一舊唔分明翠肉瓜串燒,燒得夠稔,但醬汁偏甜,唔啱我鰻魚壽司,唔香鰻魚味,一夾條鰻魚就散,好梅,得個甜字,無鰻魚味,飯一細舊串燒,好麻麻,無串燒既燒烤味,無香料味,豬牛雞肉尚可,但牛舌心燒到好乾好韌炸蝦卷,炸蝦有大浸油炸味,街邊d炸魷魚都唔會咁,好爛食羊架,乾柴無羶味總結,3個人食,唔算飽,總數$1133, 呢個價位去食放題好好多。
見到好評唔一定好食,坐係坐得舒服,但食物質素好一般。

刺身蝦,全晚最掂係隻蝦,新鮮好食

刺身拼盤,不過不失

翠肉瓜串燒,燒得夠稔,但醬汁偏甜,唔啱我

炸蝦卷,炸蝦有大浸油炸味,街邊d炸魷魚都唔會咁,好爛食

羊架,乾柴無羶味

2023-04-24 38 浏览
今日晏晝我就同媽咪揀咗一個日式叉燒拉麵同鹽燒鯖魚定食兩個人share。我自己本身都幾鍾意食拉麵🤤我媽咪好鍾意食鯖魚,所以就啱晒啦!首先要讚吓佢哋嘅餐廳職員待客嘅態度,真係非常有善。俾人一種家的感覺,保留左日本人有禮貌嘅傳統。好啦,講返個定食先!個拉麵我自己好鍾意!因為軟硬適中,而且好入味!叉燒唔會好鞋口,very good!鯖魚好大條,笑得好香!我自己最鍾意就係佢哋加埋啲鹽一齊燒,所以增加咗一份鹹香味🤩成個定食嘅份量十足。好夠飽。.•¨🌸🍓•.♬・:🌸🍓‧·* ♪♬🌸🍓 .•¨所以我同媽咪一致認為兩個定食都好好味!❤️而且好抵食‼️
.•¨🌸🍓•.♬・:🌸🍓‧·* ♪♬🌸🍓 .•¨
所以我同媽咪一致認為兩個定食都好好味!❤️而且好抵食‼️
#chuchuintsuenwan—本身想黎食串燒🙈但發現變左間居酒屋🍶🏮.前菜𝙎𝙖𝙨𝙝𝙞𝙢𝙞叫左雜錦刺身🐟款式夠多之餘又好抵食🤤有成26片➕叫左推介既珍寶赤蝦刺身同生蠔🤭赤蝦刺身大大條先$12😍生蠔$15/隻比想像中好食😋竟然有海水味叫多幾隻食都唔過分🤪🥰🥰.睇menu叫左好吸眼球·特長燒鰻魚壽司🍣黎到真係超長😬😬甜甜地啖啖肉三文魚軟殼蟹反卷好足料🦀不過如果再多啲沙律醬會再好食啲😆😬.熱食叫左汁燒牛舌心🤭身為牛舌達人既我必點item!!!🤤仲叫左酥炸吉列蠔😋好食跟炸物配既薯仔沙律仲勁好食😋推推推.店內環境都好舒服🇯🇵好適合同fd坐低飲酒傾計💬🍻—💰hkd $625 w/ 10% services charge (2ppls)📍 Ippon TsuenLane G/F, Tsuen Bik Building, 108-114 Hoi Pa Street, Tsuen Wan..
#chuchuintsuenwan

跟炸物配既薯仔沙律仲勁好食😋推推推
店內環境都好舒服🇯🇵好適合同fd坐低飲酒傾計💬🍻

📍 Ippon TsuenLane

2023-03-29
荃灣平民價日式餐廳🇯🇵價錢超親民,選擇款式多,串燒、壽司、手卷、丼飯、定食、揚物、刺身…應有盡有😮👍🏻質素唔差,性價比高😍🌊木板海膽(原板)$88海膽原板上😍色澤唔錯橙橙黃黃,味道甘甜,入口即溶,口感嫰滑帶點黏稠,值得一試🦪時令生蠔(隻)$15價錢親民,食落尚算鮮甜新鮮,入口滑嫰柔軟🦐珍寶赤蝦刺生 (隻)$12成隻手掌咁長,咬落淡淡蝦肉, 微彈牙之餘又細綿爽口,而且唔腥又夠鮮甜,質素不俗🍣特長燒鰻魚壽司(件)$30鰻魚超長而且燒得好靚,表面燒至微焦,魚皮口感帶點煙韌,肉質柔軟,咸甜而鮮味🍆燒茄子 $52面頭鋪滿木魚片配醬汁,加上少許蔥花,非常有日式既風味,茄子腍得黎又清甜,令人食唔停口🐓明太子雞翼(2隻)$48外脆內熱,滿滿明太子餡,咸香又好味,另外仲配埋粟米薯仔沙律,有脆脆、蕃茄、沙律菜做配料,清新好味🍛三文魚炒飯 $76份量好足,面頭舖上木魚絲,炒飯配料有三文魚、蔥、蛋、甘筍,飯粒炒至金黃分明,偏乾身,仲配埋麵豉湯,飽肚又滿足💰需加一服務費🥰環境都佈置得滿有心思❤️有櫻花🌸有富士山既門簾布🗻仲有日系既燈✨✨而且座位舒適😻

🌊木板海膽(原板)$88

🦪時令生蠔(隻)$15
價錢親民,食落尚算鮮甜新鮮,入口滑嫰柔軟

🦐珍寶赤蝦刺生 (隻)$12

燒茄子
明太子雞翼
三文魚炒飯
2023-04-23 47 浏览
位於荃灣海壩街< 𝐈𝐩𝐩𝐨𝐧 𝐓𝐬𝐮𝐞𝐧 𝐋𝐚𝐧𝐞 >, 一間平價日式料理餐廳, 前身是串里, 再原址重開。餐廳裝潢以木系為主, 設有木質隔板及掛有櫻花樹, 充滿和式感覺。珍寶赤蝦刺身 $¹²/隻蝦身晶瑩剔透, 肉質肥美爽滑, 鮮甜不膩。時令生蠔 $¹⁵/隻海水味重, 相當新鮮。木板海膽 $⁸⁸以原板上。松葉蟹味噌甲羅燒 $⁶⁸松葉蟹膏釀蟹蓋, 面層放上蟹肉、蛋黃、魚籽及香蔥, 將其放在明火烤爐上更香口。特長燒鰻魚壽司 $³⁰/件鰻魚非常大條, 肉質肥美。海膽蛋白帶子炒飯 $¹²²份量十足, 粒粒分明。一本‧串里 (荃灣)📍荃灣海壩街108-114號荃碧大廈地舖

珍寶赤蝦刺身 $¹²/隻
蝦身晶瑩剔透, 肉質肥美爽滑, 鮮甜不膩。

時令生蠔 $¹⁵/隻
海水味重, 相當新鮮。

木板海膽 $⁸⁸
以原板上。

松葉蟹味噌甲羅燒 $⁶⁸

特長燒鰻魚壽司 $³⁰/件
鰻魚非常大條, 肉質肥美。

海膽蛋白帶子炒飯 $¹²²
份量十足, 粒粒分明。

一本‧串里 (荃灣)
📍荃灣海壩街108-114號荃碧大廈地舖
2023-04-17