2018-03-27
名過其實既拉麵一向都係拉回愛好者,但食開既都係一蘭、豚王等可以自己揀晒所有野既拉麵(岩口味啲嘛),不過一路都聽人講一風堂正,咁就有機會去試下啦!入到去發現比既唔係一般日本拉麵既凍水,而係類似普洱既茶,我覺得唔夠凍,做唔到冰水為口腔降温再食下一啖拉麵既效果。個人偏口辣既,所以就點左特製赤丸新味拉麵,原來一風堂有得揀麵既軟硬程度,食開硬啲既麵就點左硬。拉麵黎到,我覺得湯底唔夠濃,辣味又唔夠,點左既硬麵超級硬要浸淋啲先食得⋯⋯(完全硬過晒一蘭、豚王既硬麵)不過佢都有優點既,佢88蚊有紫菜有溏心蛋,平好多!同埋唔知食滿幾次有app可以送麵,都有gimmick既!不過整體,冇啲人係佢開果時吹捧到咁考,難怪而家少人排左咁多!
名過其實既拉麵