餐厅: 一鼎‧台式火鍋 (屯門時代廣場北翼)
资讯:

2024-02-06 108 浏览
最近見到好多人都打卡呢間位於屋企附近的臺式火鍋,澳洲200日穀飼牛套餐人氣爆燈!今日dinner我地都冒名而來。鳳梨蕃茄濃湯鍋,啲湯底真係好正😋,鳳梨🍍啲甜味同蕃茄🍅啲酸味完美咁結合埋一齊,令到成個湯底好有層次感👍🏻。湯底仲好清新💧,唔會太過濃郁,食完之後唔會覺得好笠。佢啲料嘅選擇都好豐富🌈,有新鮮嘅菇類🍄,令到湯底嘅香氣更加濃郁,啲肉類🍖同海鮮🦐都好新鮮,食落去好鮮甜。加埋啲特製嘅火鍋料,每一啖都覺得好滿足🤤。我真心推薦大家去試吓呢個鳳梨蕃茄濃湯鍋,特別係天氣涼啲嗰陣,食落去真係暖笠笠🔥,而且都好開胃👅,令人一試難忘啊!👑👝👜👛澳洲200日穀飼牛肉的牛肉亦都肥瘦適中,食起嚟帶有牛香及油脂香,淥完有咬口有𡁻頭。海鮮都豐富多樣,有大帶子,流心芝士蟹柳棒,爽彈水魷魚,花花八爪魚,鮮甜海蝦,黑魚片花,同埋帆立貝,全部都好好食,肉也是滑溜。仲有一個小食拼盤都好有特色👑👝👜👛,包括丹麥梅花肉,青麻椒辣魚皮,台南花雕雞,手工粟米雞肉水餃等等,任君選擇。其他小食類似,串串油揚午餐肉啖啖肉,肉鬆皮蛋豆腐好creamy,澎湖花枝滑同埋—鼎啖啖蝦滑都好彈牙。總括而言,呢間餐廳果然沒令人失望,👑👝👜👛CP值

總括而言,呢間餐廳果然沒令人失望,👑👝👜👛CP值超級高,歡迎大家都來打卡。
2024-02-06 83 浏览
食過好多唔同嘅放題,但我自己最鍾意嘅一定係呢間。呢幾日咁凍,梗係要打邊爐。入到屯門市中心發現有一間新開嘅高質台式邊爐,價錢亦都唔太貴,90分鐘任食。食物面前,我真係有啲心急🤤。巨化蔥蔥雞扒外皮金黃酥脆,啖啖肉感,喺唔同角度嚼落去就有唔同層次嘅口感😋,內裡嘅雞肉又嫩又滑,令人想一啖接一啖。再加上啲巨無霸蔥絲,清甜中帶啲微微辛香,將整體味道提升到另一個層次🌟。另一邊嘅三星蔥燒串花枝都一樣吸引,花枝彈牙之餘,帶有海鮮嘅鮮甜,而且串燒嘅火候掌握得宜🔥,將蔥香充分融入每一口中,每一啖都能夠感受到蔥嘅香氣同海鮮嘅鮮味在口中交織。雙重蔥香,絕對係人氣之選👍!整體黎講,無論係巨化蔥蔥雞扒定係三星蔥燒串花枝,嚴選材料以至精湛廚藝都係令人讚賞嘅,佢哋嘅美味令人回味無窮,真心推介俾鍾意新鮮同香口食材嘅朋友哋👫!這個餐廳嘅菜式絕對值得再嚟幾次🌟,每個細節都處理得宜,確保每位顧客都能夠有個滿意嘅用餐體驗💯。!其他普遍見到嘅都有芝士腸同墨汁丸,任均選擇。認真要介紹一下佢地既海鮮大拼盤,真係咩都有BOR。八爪魚、海蝦隻隻都好新鮮;大帶子同帆立貝勁有口感又足海水味;流心芝士蟹柳棒大人細路都必食。食食下見到隔離枱好多人
食食下見到隔離枱好多人都有鮮珍菌粟子雞湯鍋,再問下店員,原本我地叫左澳洲200日穀飼牛套餐,可免費揀選呢款湯,仲要加送一份珍菌拼盤,真係不得了! 此外,我地仲叫左酸辣蝦正宗冬蔭公鍋,集辛辣、微酸、惹味於一身。

呢餐真係食飽飽好滿足~
2024-02-06 55 浏览
之前已經聽過呢間餐廳,知道佢都幾出名,今次決定黎試下佢個200日穀飼牛火鍋😋😋😋餐廳。距離地鐵站行三分鐘就到,好方便!🍽️🦐湯底:🌼膠原豬王骨鍋🌼使用膠原豬王骨熬制的高湯作為底料,湯底鮮美且富有營養。膠原豬王骨富含膠原蛋白。🌸一鼎酸菜白玉鍋🌸一鍋溫暖人心嘅酸菜白玉鍋,散發出陣陣誘人嘅香氣🌬️,令人垂涎三尺。酸菜透出微微酸味,配合淡淡嘅鮮甜,恰到好處,每一口湯汁都讓人感受到食材之間那份和諧嘅平衡⚖️。鍋裏嘅酸菜經過細心烹調後,質地軟糯卻又保持了一定嘅彈性,同湯底融合得天衣無縫🧵,帶出了一股令人回味無窮嘅層次感。喺涼冷嘅天氣裡享用這鍋酸菜白玉鍋,即刻感受到陽光般嘅溫暖☀️。該鍋不單止湯頭鮮美,更加富含養生元素🍃,湯色清澈見底,喝落去既清爽又暖胃,每一口都是對味蕾嘅極致呵護👄。配上嫩綠嘅蔬菜,不僅美化了這鍋湯品嘅顏色,更增加了幾分爽口嘅感覺。更棒嘅是,佢嘅口味適合各類型嘅食客,不論你係喜歡重口味定係講究健康養生嘅朋友,呢鍋酸菜白玉鍋都能滿足到你嘅需求🍽️。肉類:🌺澳洲冠軍草飼羊🌺 +🌻一鼎烏雞卷🌺都系高品質既肉類,提供豐富的蛋白質和營養價值。口感鮮嫩多汁,為火鍋增添了豐富的口味。蔬菜:🌹玉米,秋葵,菇

湯底:

肉類:
🌺澳洲冠軍草飼羊🌺 +🌻一鼎烏雞卷🌺

蔬菜:
🌹玉米,秋葵,菇
不同種類既蔬菜鮮美湯底相互融合,味道鮮美。

海鮮:超級多選擇!
🌹大帶子🌺🌻流心芝士蟹柳棒🌹爽彈水魷魚🌻花花八爪魚🌺🌹鮮甜海蝦🌸黑魚片花🌺🌹帆立貝🌺

呢間餐廳真系要贊!坐位亦好寬敞舒適,而且食物質素高!以後我會多啲嚟幫襯!🍽️🦐
2024-02-05 77 浏览
今日同同事黎到位於屯門時代廣場的一鼎‧台式火鍋食午飯。這家餐廳以台式美食和火鍋為主打,提供了許多美味的食物和飲品,環境明亮整潔,讓顧客可以安心地享受到道地的台灣風味。食物🤤🤤🤤🤤🤤環境😍😍😍😍😍服務🥰🥰🥰🥰🥰午飯都係以快捷為主,我地每人叫左一個飯加一杯飲品。🐓大面神雞扒(鹽酥雞扒),雞肉外皮炸得酥脆金黃,搭配著香氣四溢的鹽酥調味,讓人垂涎欲滴🤤,仲加左半隻滷蛋和少許菜,成個飯又豐富左。首先,佢嘅外皮炸得金黃酥脆👌,入口嘅時候就會感受到肉係外酥內嫩,咁就令人忍唔住一啖又一啖。再者,鹽酥雞扒嘅調味都係非常講究嘅💯,一啖咬落去除咗鹹香之外,仲會有少少甜甜嘅味道🤤,啲香料味同埋啲肉汁嘅味道亦好夾,就算係幾大件嘅雞扒都唔會覺得膩😌。。食嘅時候千祈唔好忘記加吓辣椒粉或者醬料,梗係會令到味道更加提升🔥。無論係夜市嘅檔口定係家庭聚會,鹽酥雞扒都非常受歡迎,一碟接一碟嘅雞扒可以令人歎為觀止😍。下次唔知食咩嘢嘅時候,唔妨試吓鹽酥雞扒,保證唔會令你失望👏。🐓另外一個是寶島雞車,佢其實係鹽酥雞飯,同樣有半隻滷蛋和少許菜。鹽酥雞配上香噴噴的飯,呢個配搭引死人。鹽酥雞的外皮酥脆,內裡則是多汁嫩滑。飯的口感綿密,與

食物🤤🤤🤤🤤🤤
環境😍😍😍😍😍
服務🥰🥰🥰🥰🥰

午飯都係以快捷為主,我地每人叫左一個飯加一杯飲品。

🐓另外一個是寶島雞車,佢其實係鹽酥雞飯,同樣有半隻滷蛋和少許菜。鹽酥雞配上香噴噴的飯,呢個配搭引死人。鹽酥雞的外皮酥脆,內裡則是多汁嫩滑。飯的口感綿密,與雞肉的鹹香味道完美融合,好有滿足感。
在飲品方面,我嚐試他們的黑糖珍珠牛乳和芝士‧綠妍。

⚫️黑糖珍珠牛乳這杯飲品結合了黑糖的香甜和牛乳的濃郁,加上Q彈的珍珠,口感豐富饒舌。喝上一口,甜蜜的味道在口中綻放,讓人陶醉其中。

🟡芝士‧綠妍。這道茶飲結合了芝士和抹茶的風味,咸咸甜甜,又有綠茶青香味。芝士的滑順和抹茶的苦甘交融在一起,帶來一種令人好有味覺的體驗。無論是抹茶控抑或是芝士控的人都會喜歡。
食過不少唔同價位嘅火鍋放題餐廳,質素參差不齊,部分更食到人一肚氣🔥好友特別介紹依間喺屯門時代廣場3樓的《一鼎。台式火鍋》,大讚食物質素高,價錢合理😃每人一湯好衛生✨店員推介 膠原豬王骨鍋 同 酸辣蝦正宗冬蔭公鍋😀湯好飲,料足夠,用作火鍋湯底認真不俗。膠原豬王骨鍋係一個好滋潤嘅選擇👑,湯底煲咗超過十個鐘頭🕰️,將豬骨嘅精華都熬出咗。飲一啖湯頭,即刻感受到濃郁嘅膠原蛋白入面嘅香濃🍲,養顏美容嘅效果都好明顯㊙️。湯底入面仲有其他嘅天然材料,例如紅棗、枸杞、雲耳等等,滋味好豐富。至於酸辣蝦正宗冬蔭公鍋🦐,一啖湯頭入得去嘴裡面👄,即刻受到佢嗰種獨特酸辣🔥嘅滋味所吸引。湯底入面嘅香茅、薑、檸檬葉同椰汁並用,令到湯底更加夠哂口感。啖啖蝦仁🦐,爽口彈牙,鮮甜無比😋。兩款火鍋🔥湯底喺天氣涼快嘅時候食,非常啱哂。不論係同三五知己👯‍♀️,定係同家人一齊享受👨‍👩‍👧‍👦,都非常開心,而且價錢合理💰,好抵食。特級牛舌 厚薄均勻,煮20-25秒可以食,有咬口兼爽彈😚 丹麥梅花肉 較厚身,油花豐富,食落柔軟。自組一份 海鮮拼盤,好豪華呢😆大帶子、帆立貝、黑魚片花都好啱口味。另外,可以去外面自取區拿食材,丸類由台灣進口
自組一份 海鮮拼盤,好豪華呢😆大帶子、帆立貝、黑魚片花都好啱口味。另外,可以去外面自取區拿食材,丸類由台灣進口,墨魚丸、魚蛋、蝦丸,彈牙QQ!
2024-01-31 69 浏览
今日係屯門時代廣場食晚飯,凍凍地打邊爐🍲都唔錯,一於去呢門食台式大鍋的餐廳食飯。餐廳的湯底一個和食物都好好味。🍲呢度火鍋係一人一湯底的,我地就叫左一鼎和牛湯鍋和美花膠金湯美顏雞鍋。一鼎和牛湯鍋的牛肉味超濃,入面仲加左數條辣椒,真心惹味。美花膠金湯不僅有濃郁的雞肉味道,更有豐富的膠質,湯料亦非常豐富,有雞,花膠,紅棗,冬菇和生菜🥬,真係豐富美顏又補身。😎🥩澳洲200日穀飼牛和丹麥梅花肉是絕對不能錯過的。澳洲200日穀飼牛肉的質地鮮嫩多汁,口感細膩,丹麥梅花肉則是肥瘦相間,肉質豐潤,入口即化。這些高品質的肉類在湯底中煮熟後,散發出濃郁的香氣,讓人垂涎欲滴。🥬粟米🌽飽滿香甜又多水份。南瓜🎃的軟綿香甜,入口溶化。清甜味係口入圍繞,讓人食過不停。🍹百香果三重奏清新爽口,裏面滿百香果,有白香果籽,百香果肉和椰果,酸酸甜甜,口感豐富,充滿味覺和食感體驗。🍵芝士•綠妍有清香的茶香味,又有芝士的咸香味,芝士柔滑濃郁,令杯茶嘅口感提升!🍐桂花烤冰糖梨清甜又潤喉。入面有梨,紅棗,桂花和雪耳,用冰糖燉製而成,梨的鮮甜,紅棗的香味和冰糖的香氣在口中融合,加上爽滑雪耳,令人食得好有滿足感。🥛桃膠雪耳鮮初牛乳,材料

🥛桃膠雪耳鮮初牛乳,材料有桃膠、紅棗、桂花、雪耳和鮮初牛乳,有好香紅棗味和牛乳味,足料幼滑,既清爽又滋潤,美顏一流。
2024-01-31 49 浏览
剛剛見完客,很隨心的找附近的餐廳吃個午餐,見到有間台式餐廳,就進去嘗一嘗😀我一坐下來點了一碗「一鼎眷村牛筋麵」,立即被飄散出來的滷肉香氣給勾引住了。這碗牛筋麵真的是讓人垂涎三尺啊!🤤讓我來講一下這裡的牛筋。它們就是那種咬上去有點嚼勁的類型,彈牙又有嚼頭,完全能滿足我對牛筋的所有幻想🤩就是那一碗煮得剛好的麵條了。彈牙又有嚼勁,入口即化😗再追了滷肉🍖天啊,這個滷肉真是令人驚艷!它的外皮焦脆,內裡卻鮮嫩多汁。放入口中,滷肉的鹹香味瞬間爆發,簡直是美味的炸彈!💣整體來說,這碗牛筋麵給我留下了深刻的印象。它不僅讓我回味無窮,還讓我感受到了濃濃的台灣風味💕

2024-01-30 63 浏览
如果你同我一樣,都好掛住台灣嘅火鍋、滷肉飯、嘢飲......絕對要嚟呢到開餐!!!滿滿都係熟悉嘅台灣滋味,一個價錢全包,不得之了🎉是日任食SET🔸澳洲200日穀飼牛(120分鐘)🔸任食SET已包5款手搖飲品&啤酒任飲! 有我最喜歡嘅🔹芝士•綠妍🔹有著一層濃密芝士奶蓋,任飲要飲盡去😚火鍋放題都有唔少台灣小食,🔹古早滷肉飯🔹紅燒滷水🔹滷汁甜鹹適中,仿如台灣食到嘅味道🥹主角火鍋點少得好湯底,有多款湯底選擇,健康啲揀咗🔹鮮珍菌粟子雞湯鍋配珍菌拼盤🔹同🔹鳳梨蕃茄濃湯鍋🔹簡單清甜嘅湯底更能突顯食材嘅味道!其餘值得留意嘅配料有新鮮海鮮,自取區有多元化配料,食足120分鐘🤗

是日任食SET🔸澳洲200日穀飼牛(120分鐘)🔸
2024-01-29 55 浏览
💮前幾日去屯門時代廣場玩,見到呢間餐廳有位,以前門口多人排隊同等,所以即刻入去試下。入面既食物質素都有返咁上下🤓今日終於可以試下!💮💮鮮甜海蝦呈現出鮮亮的橙紅色,肉質鮮嫩,口感爽滑。調味使得刺身散發出濃鬱的香氣,,給人一種清新的感覺。💮流心芝士蟹柳棒流心既口感令人胃口大開。💮酸辣蝦正宗冬蔭公鍋,酸辣,清爽開胃。湯中融入了豐富的海鮮,包括蝦、魚和貝類,為湯增添了濃鬱的海鮮香味。湯的口感濃厚且醇香,辣度適中。澳洲冠軍草飼羊既口感和酸辣的配搭汁相得益彰,帶來了豐富的口味層次。酸度和辣度恰到好處。💮💮鳳梨蕃茄濃湯鍋。都唔錯,好滋潤,岩曬宜家冬天食用。食埋呢個古早滷肉飯就更加正喇!💮💮丹麥梅花肉&澳洲冠軍草飼羊,肉質鮮嫩多汁。內部保持了嫩滑的口感。配上自家制調味醬,使得牛排的味道更加豐富多樣。💮其他美食還有:三星蔥燒串花枝大帶子爽彈水魷魚花花八爪魚黑魚片花帆立貝總括而言,呢個澳洲200日穀飼牛晚餐套餐,值得推介!
其他美食還有:
三星蔥燒串花枝
大帶子
爽彈水魷魚
花花八爪魚
黑魚片花
帆立貝

總括而言,呢個澳洲200日穀飼牛晚餐套餐,值得推介!
2024-01-29 46 浏览
冬天最好就梗係食個暖笠笠嘅火鍋,今日就嚟試吓呢間一鼎台式火鍋💖膠原豬王骨鍋💖湯底用大量豬骨嚟煲,值得一讚係湯底足料火喉,好鮮甜直情可以就咁飲,搞到我都忍唔住飲多咗一碗湯😂💖台灣麻辣鴨血鍋💖台灣麻辣鴨血鍋真係一試難忘㗎🤤,湯底香辣得嚟唔會太辣,啱曬啲唔太食得辣嘅朋友。鴨血入味彈牙,加入啲青菜同豆腐,熱辣辣嘅湯一入口👄,暖呼呼嘅感覺瞬間由心窩流到全身💕。啲配料都超新鮮,仲有手工丸子🥢,啖啖肉香汁爆,想一試再試。仲有啲炸酥嘅香脆花生🥜,同埋中藥湯底嘅淡淡藥香,一路食一路過癮👍🏼。喺台灣街頭巷尾食到咁正嘅麻辣鴨血鍋,實在太幸福🥰!個人仲鍾意加多啲蔬菜🥬同鮮肉片,令湯底更加有層次。啲服務員態度都好好,成個用餐過程都舒服自在😊。以後如果再去台灣,一定要再去食!🍲💖雪白牛胸爽💖起初見到係奶白色以為係脂肪,點知食落相當有驚喜,爽爽地有啲似牛筋,但又唔韌,好有牛味👍🏽💖海鮮💖種類非常豐富,有大帶子,流心芝士蟹柳棒,爽彈水魷魚,花花八爪魚,鮮甜海蝦,黑魚片花,帆立貝
💖膠原豬王骨鍋💖
💖台灣麻辣鴨血鍋💖
💖雪白牛胸爽💖
💖海鮮💖
2024-01-29 49 浏览
今日同屋企人去屯門shopping後,突然好想食火鍋,即刻search睇下附近有冇得食,竟然俾家姐👩🏻搵到係屯市嘅一鼎‧台式火鍋🤩呢度足足有9款湯底,完全滿足到大家開大餐嘅慾望!珍餚湯底包括係呢款美花膠金湯美顏雞鍋,員工介紹足足熬製12個小時,食得出湯香絕不添加香精、味精、雞精,Very Nice! 另外一款係台式甜醬油鍋,味道香濃,口感濃郁,還有淡淡的甜味,讓人一嚐就愛上!!!!所有食物都係任食,我地叫到成枱都係 (PS. 要珍惜食物,一家要清曬啊!!)青麻椒辣魚皮一口接一口麻辣滋味,多層次香氣及口感;台南花雕雞肉質香甜Q彈佢地既水餃都好出色,有手工粟米雞肉同手工韭菜鮮肉,岩曬大眾口味。話曬係台式火鍋,當然會有特色野啦~好似膠原白玉花膠、冰釀梅汁蕃茄、台灣即製手工麵,都供大家選擇,唔洗去台灣都食到。巨化蔥蔥雞扒加埋三星蔥燒串花枝酥脆的口感一入口就飛上💮💮✔️✔️✔️雪白牛胸爽牛味重; 一鼎烏雞卷好有特色;丹麥梅花肉同海鮮拼盤好大份💕💕💕💕加埋店內裝修日系時尚風,足夠光線、枱與枱之間夠闊,成個餐飲過程好開心🙆🏻‍♀️100分!

2024-01-29 37 浏览
收左工同老公係屋企附近打邊爐,餐廳像食台式火鍋,所以湯底都帶有台式風味。一人一鍋,食材任食,豐富抵食又好味。湯底篇🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🐖🍲膠原豬王骨鍋,湯底呈現奶白色,非常清,一D油都冇,有濃郁的豬骨香氣和紅棗絕對是一頓讓人回味無窮。🍍🍅🍲鳳梨蕃茄濃湯,酸酸甜甜散發出誘人的甜香,呢個湯底都係第一次食,入面滿滿鳳梨和蕃茄有一種獨特的酸甜風味,非常開胃讓人忍不住一口接一口。海鮮篇🦐🦀🐟🐡🦐🦀🐟🐡🦐🦞🐟🐡🦐🦞🐟⚪️首先,大帶子的鮮美和肉質都係一流,鮮嫩多汁,質地柔味,每一口都充滿了鮮味。🦀流心芝士蟹柳棒更是驚喜,當你一咬下去,流心芝士就會迸發出來,與蟹柳的鮮味交融在一起,美味😋絕對第一。🦑爽彈水魷魚又爽又滑又彈牙,三重囗感鮮味十足。🐙 花花八爪魚充滿彈性和嚼勁,每一口都係鮮味🦐鮮甜海蝦甜到入心新鮮、鮮嫩,散發出誘人的味道。🐟黑魚片花的豐富肉質和鮮美的口感,今人食過番尋味。帆立貝鮮嫩多汁,橙色部位的味道濃郁鮮甜,滿載精華,裙邊更是口感豐富有嚼勁,每一口都能感受到貝類的獨特風味。其他火鍋料篇🥟🍢🦃🥟🍢🦃🥟🍢🦃🥟🍢🦃🥟🍢🦃一鼎烏雞卷果然特別甜,烏雞比較貴少有餐廳用作做火鍋食材,一定要點。烏

湯底篇
🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲
海鮮篇
🦐🦀🐟🐡🦐🦀🐟🐡🦐🦞🐟🐡🦐🦞🐟

🦑爽彈水魷魚又爽又滑又彈牙,三重囗感鮮味十足。
🐙 花花八爪魚充滿彈性和嚼勁,每一口都係鮮味
🦐鮮甜海蝦甜到入心新鮮、鮮嫩,散發出誘人的味道。
🐟黑魚片花的豐富肉質和鮮美的口感,今人食過番尋味。

其他火鍋料篇
🥟🍢🦃🥟🍢🦃🥟🍢🦃🥟🍢🦃🥟🍢🦃
一鼎烏雞卷果然特別甜,烏雞比較貴少有餐廳用作做火鍋食材,一定要點。烏雞的雞味果然比較甜,啖啖肉好好味。
冬菇、蛋餃和蜜糖腸的增添了豐富感。烏雞卷鮮嫩多汁,與湯底融合在一起,釋放出濃郁的雞香。冬菇的香氣與蛋餃的滑嫩相得益彰,而蜜糖腸則帶來了一絲微甜的風味,給這道鍋增添了一份獨特的驚喜。
2024-01-29 23 浏览
行完屯門市廣場,見到有間台式火鍋膽粗粗就試下酸辣蝦正宗冬蔭公鍋👈🏽呢個酸辣蝦冬蔭公鍋真係令人一試難忘🤤!湯底鮮香撲鼻,辣度啱啱好🌶️,唔會過火,畀人一種暖笠笠嘅感覺,食落去夠kick又唔會辣到喊出嚟,而且啖啖蝦肉,彈牙鮮美😋。湯頭嘅酸香自然夠晒味,正如泰國街頭嘅地道風味一樣。蝦仁新鮮肥美,搭配上冬蔭功湯嘅各種香料,真係令人一食再食🍤。而且湯底入面嘅番茄、香茅同青檸葉🍃亦都好配合,唔單止增加視覺上嘅吸引,更加入咗一股清新感,當中嘅椰奶更係為湯底帶嚟絲滑嘅口感,好似係舌尖上跳舞咁🕺。今次嘗試嘅令我印象深刻,唔論係份量定係味道都係上上之選,😍,份量足夠,每樣材料都畀足咗火候,完美保留咗食材原本嘅鮮味。特別係佢哋嘅蝦,真係爽口彈牙,食落感覺晒海中捕捉嚟嘅新鮮🌊。下次想食泰國菜,必定會再探訪,好想再次品嚐呢款美味。無論係同朋友一齊分享👫,定係自己獨自享受,都係一個正選擇👍。澳洲冠軍草飼羊👈🏽食落幾有咬口,仲有唔少肉汁,最緊要係唔會太羶但又食到羊嘅鮮味,點埋個醬汁,好唔錯🥰澳洲200日穀飼牛👈🏽色澤嫩紅,油花分佈均勻😎肉質細嫩富彈性,牛味濃郁,就算一唔小心放在鍋內過久,也不會令牛肉變得過韌😂百香果三
行完屯門市廣場,見到有間台式火鍋膽粗粗就試下

百香果三重奏👈🏽好清新,最正係入面有勁多果肉
香水爆檸🍋👈🏽呢個係佢哋最吸引嘅手調飲品,一啲都唔馬虎!
2024-01-24 48 浏览
同事話屯門嘅一鼎台式火鍋性價比好高,湯底又超好味,所以我同老公立即訂位同老爺奶奶去食🧏🏻‍♀️首先食膠原豬王骨鍋,奶奶非常滿意,個湯底超可口🙆🏻‍♀️,湯底用料十足,奶奶話好味到停不了手🫳🏻再來,黑糖珍珠牛乳同百香果三重奏,牛乳鮮嫩🥛,搭配豐富黑塘珍珠,超濃郁又好味。百香果令人真係愛不釋手。老公話佢最愛清新既感覺,食到咁上下飲返啖消下膩,值得一試再試👍🏻仲有,羽衣甘藍同蓮藕🥬,估唔到有羽衣甘藍咁高營養價值既蔬菜選擇!超級爽口同入味,不能錯過呀🤞🏻跟住,特級牛舌👅,好可口,仲有包裝教煮幾耐,跟佢時間真係肉質最完美,牛味保持到最濃郁🤝🏻最後,仲有擺盤好別緻既海鮮🦞,大帶子、流心芝士蟹柳棒、爽彈水魷魚、花花八爪魚、鮮甜海蝦、黑魚片花、帆立貝,非常多,老爺奶奶都好喜歡,話同係街市自己買既一樣新鮮!個湯實在太好味,而且一人一鍋好衛生,咁高性價比嘅台式火鍋,我哋即刻book埋同爸爸媽媽再食💁🏻‍♀️

2024-01-24 71 浏览
今日入到屯門市中心發現有一間新開嘅高質台式火鍋,價錢亦都唔太貴,90分鐘任食酸辣蝦正宗冬蔭公鍋◀️佢哋個泰式風味正宗冬陰功湯都真係幾特別,唔錯👍🏽有9成似係泰國食既冬蔭公😎鳳梨蕃茄濃湯鍋◀️個湯底都好鬼死正,結合酸+甜,完全唔洗點豉油都好夠味😋澳洲200日穀飼牛◀️肉味香濃,油花分佈均勻,符合性價比👍🏽手工粟米雞肉水餃◀️真材實料,粒粒平均、皮薄餡靚,餡粟米雞肉,很鮮甜😋手工韭菜鮮肉水餃◀️餃子皮不會太厚,配料很多,韭菜非常新鮮,比例啱啱好韭菜唔會搶走了豬肉的味道,很美味😋膠原白玉花膠◀️花膠真係幾大隻,真材實料😎海鮮併盤◀️款式多:有大帶子,流心芝士蟹柳棒,爽彈水魷魚,花花八爪魚,鮮甜海蝦,黑魚片花同大大隻既帆立貝,份量亦好足😍芝士•綠妍◀️香醇濃郁既芝土奶蓋再配上綠茶,融合茶香及奶香,味道好特別🥰

膠原白玉花膠◀️花膠真係幾大隻,真材實料😎