2024-02-06
最近見到好多人都打卡呢間位於屋企附近的臺式火鍋,澳洲200日穀飼牛套餐人氣爆燈!今日dinner我地都冒名而來。鳳梨蕃茄濃湯鍋,啲湯底真係好正😋,鳳梨🍍啲甜味同蕃茄🍅啲酸味完美咁結合埋一齊,令到成個湯底好有層次感👍🏻。湯底仲好清新💧,唔會太過濃郁,食完之後唔會覺得好笠。佢啲料嘅選擇都好豐富🌈,有新鮮嘅菇類🍄,令到湯底嘅香氣更加濃郁,啲肉類🍖同海鮮🦐都好新鮮,食落去好鮮甜。加埋啲特製嘅火鍋料,每一啖都覺得好滿足🤤。我真心推薦大家去試吓呢個鳳梨蕃茄濃湯鍋,特別係天氣涼啲嗰陣,食落去真係暖笠笠🔥,而且都好開胃👅,令人一試難忘啊!👑👝👜👛澳洲200日穀飼牛肉的牛肉亦都肥瘦適中,食起嚟帶有牛香及油脂香,淥完有咬口有𡁻頭。海鮮都豐富多樣,有大帶子,流心芝士蟹柳棒,爽彈水魷魚,花花八爪魚,鮮甜海蝦,黑魚片花,同埋帆立貝,全部都好好食,肉也是滑溜。仲有一個小食拼盤都好有特色👑👝👜👛,包括丹麥梅花肉,青麻椒辣魚皮,台南花雕雞,手工粟米雞肉水餃等等,任君選擇。其他小食類似,串串油揚午餐肉啖啖肉,肉鬆皮蛋豆腐好creamy,澎湖花枝滑同埋—鼎啖啖蝦滑都好彈牙。總括而言,呢間餐廳果然沒令人失望,👑👝👜👛CP值
總括而言,呢間餐廳果然沒令人失望,👑👝👜👛CP值超級高,歡迎大家都來打卡。