2017-01-04 80 浏览
今日又去左旺角美容院,夜晚接老公放工。去左波鞋街睇波鞋,去到兆萬樓下,好多人派傳單。平時係兆萬食放題多,睇到其中一張傳單係任食食蠔,吸引左我同老公上去試試^_^平日夜晚七點上去,晤多人晤需要等位。地方大,座位寬闊舒適。為左專心食蠔,所以選擇左價錢$268 任食生蠔同燒蠔另加左$30任食剌身。時間為90分鐘。簡單兩張左點菜紙,一張蠔食,另一張刺身。每次order每人最多三隻,有冰塊墊底。生蠔尺寸細隻,但味道鮮甜。細隻可以食多幾隻,好易回本。^_^燒蠔會用另一種盆擺放,方便分別生蠔同燒蠔。還有一些前菜小碟,食家園完開胃。有幾款醬汁點生蠔同燒蠔。燒蠔比生蠔尺寸大隻,味道鮮甜肉厚點。刺身每次就係按人數分量上枱,味道還好。蠔飯同蠔湯混合,一齊伴食^_^個人喜愛。
今日又去左旺角美容院,夜晚接老公放工。
去左波鞋街睇波鞋,去到兆萬樓下,
好多人派傳單。
平時係兆萬食放題多,
睇到其中一張傳單係任食食蠔,
吸引左我同老公上去試試^_^
平日夜晚七點上去,晤多人晤需要等位。
地方大,座位寬闊舒適。
為左專心食蠔,
所以選擇左價錢$268 任食生蠔同燒蠔
另加左$30任食剌身。時間為90分鐘。
簡單兩張左點菜紙,
一張蠔食,另一張刺身
每次order每人最多三隻,有冰塊墊底。
生蠔尺寸細隻,但味道鮮甜。
細隻可以食多幾隻,好易回本。^_^
燒蠔會用另一種盆擺放,方便分別生蠔同燒蠔。
還有一些前菜小碟,食家園完開胃。
有幾款醬汁點生蠔同燒蠔。
燒蠔比生蠔尺寸大隻,味道鮮甜肉厚點。
刺身每次就係按人數分量上枱,味道還好。
蠔飯同蠔湯混合,一齊伴食^_^個人喜愛。
2017-01-04 123 浏览
這個位於兆萬三樓的日韓料理,主打的竟然是蠔放題~ 雖然位於人流擠迫的旺角,但佔地也不少,而且座位都很寬敞~ 甫坐下,店員便送上了這個類似韓食的前菜,有很多小盤 當中有即食的,亦有用作食蠔的醬汁~ 可喜的是這些小食質素都唔錯,係食得入口,仲幾美味,而唔係得個放字~ 有雪糕任食 不過飲品就要加30蚊任飲~ 坐下,店員很快便替你落好ORDER, 而且有紙出,方便睇到叫左咩~ 有一個桶仔同夾,同食蠔用的,很來發現這個桶有點兒少,裝了3個蠔殼已經滿滿,要勞煩店員時常更換~ 這個蠔式任食,包有生蠔同燒蠔任食外,仲有京蔥,番薯仔同蜆任食架~ 想食豪D,仲有其他海鮮叫,不過都係要加錢的~ 蠔任食除左上面的任點外,仲包含一個蠔湯同蠔飯添,真係超飽的~ 蠔湯有很重的蠔味,不過調味過咸了,浪費了這碗湯~ 京蔥和蕃薯仔都係我的燒物至愛,兩者都幾新鮮,蕃薯仔是超甜的~ 蜆的SIZE 唔算大,但肉反而幾大粒,而且係新鮮的 睇住佢一隻隻咁燒到彈開,好得意~ 蜆肉的話第一無沙,第二燒左一段時間都唔韌,幾有驚喜~ 蠔飯用上珍珠米,軟軟綿綿,粒粒都有香香的蠔味,唔會好咸 如果係屋企整呢個飯,我應該可以食到兩碗~ 黎
這個位於兆萬三樓的日韓料理,主打的竟然是蠔放題~

雖然位於人流擠迫的旺角,但佔地也不少,而且座位都很寬敞~

甫坐下,店員便送上了這個類似韓食的前菜,有很多小盤

當中有即食的,亦有用作食蠔的醬汁~

有雪糕任食

不過飲品就要加30蚊任飲~

想食豪D,仲有其他海鮮叫,不過都係要加錢的~

蠔湯有很重的蠔味,不過調味過咸了,浪費了這碗湯~

蜆的SIZE 唔算大,但肉反而幾大粒,而且係新鮮的

睇住佢一隻隻咁燒到彈開,好得意~

蜆肉的話第一無沙,第二燒左一段時間都唔韌,幾有驚喜~

蠔飯用上珍珠米,軟軟綿綿,粒粒都有香香的蠔味,唔會好咸

如果係屋企整呢個飯,我應該可以食到兩碗~

黎到主角啦~

呢款係燒的生蠔,唔係肥大既美國桶蠔 (我好怕)

而是瘦瘦長長的,啱我~

唔係CREAMY 個種,食多隻都唔怕漏~

蠔可以加上芝士醬 (黃色個PAT) 同另一款少辣的醬汁去燒~

芝士醬有幾濃香的芝士味,不過亦都較漏

辣醬就比較清新,唔算好辣,有少少吊味

最鐘意係醬汁唔會太咸,唔會蓋左蠔既味道~

蠔食落係新鮮的,而且蠔味很濃~

比起燒蠔,我更愛食生蠔~

一坐低,就會先送上半打蠔俾你,唔使等 (呢度得90分鐘食架咋)

店員話呢隻係廣島蠔~

但我眼見應該有2款唔同既蠔,一款較修長,一款較細但深~

兩款蠔都有蠔味,但未算好濃個隻,新手都食到

附有少少的海水咸味~ 不過無咩金屬味~

第一次上枱的半打感覺放左一段時間,唔太爽口

第二次再ORDER 既蠔望落都感覺到新鮮好多

而且食落鮮甜爽脆度都比第一次既高~

朋友想食魚生同其他野,於是又加錢~@@

加左30蚊魚生任食同 80蚊日韓任食~

魚生的質素算中等~未算好鮮,不過不失~

蝦連頭上,感覺較真實~XD

應有的三文魚,吞拿魚都有甚至連虎蝦都有~~讚~

手卷的質素唔錯,紫菜是脆脆的,生菜也新鮮,可惜軟殼蟹唔夠熱~

燒牛舌也很好味,牛舌爽口,燒得剛好,而且調味也不錯~

荔枝煙肉亦燒得好香,荔枝仲好甜,唔乾~

人參雞湯人參味是有的,可惜又係咸到不得了,而且亦好油膩~

炸物方面,炸得很鬆化,如果炸粉再薄D就更好~

基本上,淨食個蠔套餐已經可以好飽了~
  • 生蠔
2017-01-03 166 浏览
今日朋友生日,喜歡食蠔既佢前排發現旺角有間可以任食生蠔,就決定黎慶祝我地試左呢個任食生蠔及燒蠔既放題每位 $268,可以任食90分鐘,放題包埋前菜,蠔飯,蠔湯同埋雪糕...除此之外我地每人再加左$30,可以任食刺身,價錢都OK前菜:醃青瓜就酸酸地又爽脆,泡菜唔會太辣太酸,都可以接受,螺肉就味濃有咬口,中華沙律就普通左D,不過份量十足,唔洗叫多次都夠晒食.蠔湯:湯內有1粒蠔,個湯有D過咸,不過都有少少蠔味既,清清地都唔錯.蠔飯:同樣都係得1粒蠔,飯裡有少少菇同蔥,都幾香,不過乾左少少,大有D淡,朋友提議加少蠔湯落去,出奇地好味.食到咁上下,終於到刺身船出場三文魚好肥美,吞拿魚唔腥好厚身,劍魚腩入口有陣陣油香,鯛魚有少少硬身,八爪魚就普普通通,馬刀貝有D腥,象拔蚌好爽口,甜蝦鮮甜嫩滑.最令人驚喜係虎蝦,餐廳另上泰式生蝦汁,爽彈既蝦肉,配埋辣辣地既醬汁,更有風味.食完刺身,當然唔少得主角既生蠔蠔身比較細,海水鹹味適中,肉質鮮甜...任食黎講,呢個質數都唔錯.我地前後總共叫左3打燒蠔,聽店員講呢隻蠔原本都可以生食的,所以唔需要燒太耐,見佢燒到脹大就可以食.燒蠔既蠔身比較大隻,而且好肥美,燒完後

除此之外我地每人再加左$30,可以任食刺身,價錢都OK
食到咁上下,終於到刺身船出場
食完刺身,當然唔少得主角既生蠔

燒蠔既蠔身比較大隻,而且好肥美,燒完後蠔味更濃,再配埋醬汁食,真係食唔停口...
除左燒蠔,我地仲叫左燒蜆、燒京蔥及燒番薯仔...燒蜆鮮甜無沙,京蔥就有少少辣,個人覺得如果配埋雞肉黎燒就更加完美,只得京蔥,總係好似少左D味咁.番薯仔好甜,一啖一口,係我地最喜歡既配菜,最後我地再叫多幾串黎食
到左尾聲,我地當然拎返枝雪條黎食,有2隻口味揀,一係朱古力牛奶,一係西瓜+士多啤梨...我揀左朱古力牛奶味,味道唔錯,好重奶味,做飯後甜品都唔差
2017-01-02 64 浏览
是咁的…早幾日見到bloger推介有燒蠔同即開生蠔…我同我老公都係蠔怪…緊係去朝聖下啦…我地book左9點半…當日9點已催我地係咪泥緊…最後我地都早左9點3已經到…滿心期待嘆蠔…點知D即開生蠔咁細隻…重細粒過D蕃薯…泥左幾轉都係呢D size…完全食唔至蠔味…不過d燒蠔size都OK…唔會太縮水…其他食物都一般…前菜不外乎係個D蒜味螺肉同中華沙律…另外都有蜆可以燒…不過有D有沙…Ps:如果叫我268加一再泥就免啦~
是咁的…
早幾日見到bloger推介有燒蠔同即開生蠔…
我同我老公都係蠔怪…
緊係去朝聖下啦…
我地book左9點半…
當日9點已催我地係咪泥緊…
最後我地都早左9點3已經到…
滿心期待嘆蠔…
點知D即開生蠔咁細隻…
重細粒過D蕃薯…
泥左幾轉都係呢D size…
完全食唔至蠔味…
不過d燒蠔size都OK…
唔會太縮水…
其他食物都一般…
前菜不外乎係個D蒜味螺肉同中華沙律…
另外都有蜆可以燒…
不過有D有沙…

Ps:如果叫我268加一再泥就免啦~
2017-01-02
2017-01-01 31 浏览
蠔食放題:包燒蠔同生蠔 燒蠔附三款汁醬,昆布醬, 酸辣醬同芝士醬。昆布醬一般,酸辣醬偏泰式,芝士醬係卡邦尼style 。生蠔質素整體而言比燒蠔稍好但大家都未去到好鮮同肥美嘅程度…係嘅…對放題嘅期望不能太高。對放題嘅期望不能太高是常識吧😊😊食得落口已要讚好,始終,一分錢一分貨包一碗飯同一碗湯,無錯係只包一碗不過都唔需要更多。飯係曾經蒸爛過但係還原左乾硬到生米嘅形態,好高手藝,唔知邊到鄉下食得咁有品味,哈哈~~個湯我淺嚐一啖後童年回憶湧現:係海灘游水浸親,逼於無奈飲左幾啖咸水。真係淚光都岀埋…食物同飲品都種類少選擇少,清酒淡到冇得再淡而且須加錢得250ml...說好的雪糕原來係三隻頽雪條唉。食嘢當然重質不重量,但我有時會貪放題食物種類多同份量自控而食放題,選擇困難最好係咩都食啲嘛。要知道香港有不少二百頭消費嘅放題都唔錯,所以相比起,呢間就略顯貴了.............但始終食蠔,可能係因為咁而再貴啲啦(?)不過,如果你唔重質只想喪啪蠔(目的唔問喇都)可以一戰既Ps : 檸檬丁係亮點之一,有冇人可以講下點唧得斯文................??😅😅哈哈

蠔食放題:包燒蠔同生蠔
燒蠔附三款汁醬,昆布醬, 酸辣醬同芝士醬。

昆布醬一般,酸辣醬偏泰式,芝士醬係卡邦尼style 。
生蠔質素整體而言比燒蠔稍好
包一碗飯同一碗湯,無錯係只包一碗不過都唔需要更多。

不過,如果你唔重質只想喪啪蠔(目的唔問喇都)可以一戰既
2017-01-01 154 浏览
上次試過三井的放題後,推薦俾不同的朋友,點之朋友話要試試,上網睇吓,嘩!!嘩!!原來近來SELL緊“蠔氣。蠔食”,268可90分鐘食蠔放題,加多3張花蟹,仲有刺身任食,真係有點兒那個。前菜四款,任叫任食,大家唔駛掙。即開即食生蠔,每隻份量不差,千期唔好用出面蠔吧的來比較,要比,就用平時4-500蚊的酒店自助餐啲蠔來比,60%的價錢,80至90%的享受,你明的。蠔的海水味不太重,唔腥,肉質有口感,無沙。燒蠔,自己動手,要幾成熟由你話時,再配上餐廳的醬料,1、2、3……幾分鐘後,見到蠔上的水滾起,醬料乾乾地,are you ready?蠔肉厚,大大隻,一隻、兩隻的不停送入口中,全晚食咗幾多隻?有時間數,不如用嚟燒好過喇!!燒蜆,新鮮,味甜,不用加任何醬料,就是最完美。燒日本紫薯仔、京蔥,紫薯仔燒完連皮食,甜甜的,再配上京蔥的味道,不錯的配搭。3張花蟹的刺身放題,有三文魚、吞拿魚、劍魚腩、中甜蝦、鯛魚、馬刀貝……共13種刺身,用料絕對冇hea你,好過你去買3蚊件壽司呀。怕唔飽的你,三井仲好用心幫你預備了蠔湯和蠔飯。
,真係有點兒那個。
前菜四款,任叫任食,大家唔駛掙。
。蠔的海水味不太重,唔腥,肉質有口感,無沙。
燒蜆,新鮮,味甜,不用加任何醬料,就是最完美。
怕唔飽的你,三井仲好用心幫你預備了蠔湯和蠔飯。
2016-12-31 52 浏览
怪獸可以話係堅中意食蠔,平時食親自助餐生蠔都一係就好快攞哂/refill好少/唔新鮮中伏,好難可以盡情咁怒食生蠔😵見到任食生蠔燒蠔既放題,難得可以盡情食蠔,生蠔控既怪獸絕對唔可以放過。而且佢既價錢唔貴$268/位,呢個價位可以比你任食生蠔/燒蠔/蕃薯仔/蜆,算係試得過❗❗🙆講返生蠔質素先,生蠔選擇係黎自法國產地,細細隻但是體型飽滿,入口有淡淡既鮮甜味難得既係一D都唔腥。而燒蠔用既蠔就大隻得多了,配以3種Sauce : Cream cheese/泰式/昆布汁。👅怪獸大推泰式醬汁,食落去滿口刺激辛辣。👍 愛蠔之人不防試試

愛蠔之人不防試試
2016-12-29 211 浏览
平時食日式放題都食到悶悶地,今次見到有生蠔及自助燒蠔的放題,立即約朋友,book位食啦。呢個放題主打是生蠔及燒蠔放題 $268/位,90分鐘,而且有埋前菜、蠔飯、蠔湯及雪糕。生日還有優惠,另外加錢有升級食物。我地揀了加$30刺身任食,的確幾抵。還有加錢可有飲品任飲,連酒精飲品都有,如果怕食到悶,仲可以加$80食埋日韓放題。刺身有13款,一般放題食到的刺身都有,種類算多。先來前菜,有醃青瓜好爽脆。泡菜味道較淡配飯也不錯。螺肉好彈牙好咬,味道幾重。生蠔來啦,我地四個人,先點了一打半生蠔,任食的確感覺好爽。生蠔唔算好肥美,肉不也是好大,幸好蠔肉脹卜卜,味道不算太濃重,有淡淡蠔味,也不會腥,放題來講已經幾好。燒蠔來啦,看似生蠔,原來也可以生食的,比生蠔更肥大肉厚,未燒都見到脹卜卜,好想食啦。自己燒蠔真係好少機會,店員教落蠔可以生食,所以唔使燒到熟哂,燒得蠔肉脹起,唔會好濕就可以食,不要燒到乾哂及縮水。蠔肉開始脹起,蠔汁滾起收汁,差不多可以食啦。有三款醬料提供,有蒜蔥椒醬、芝士醬、平時配開蠔食的cocktail sauce。先食燒蠔原味,直接食蠔味較濃,有少少海水味,蠔肉肥美飽滿,保留蠔汁濕潤,

我地揀了加$30刺身任食,的確幾抵。
飲品
飲品
刺身有13款,一般放題食到的刺身都有,種類算多。
前菜
生蠔
生蠔來啦,我地四個人,先點了一打半生蠔,任食的確感覺好爽。

燒蠔
蠔肉開始脹起,蠔汁滾起收汁,差不多可以食啦。
燒蠔配醬料
燒蠔
先食燒蠔原味,直接食蠔味較濃,有少少海水味,蠔肉肥美飽滿,保留蠔汁濕潤,蠔肉微微結實,比起生蠔個人更喜歡燒蠔。

之後配芝士醬,有淡淡芝士香味,味道幾夾燒蠔,令蠔更香滑,但蠔味會較少。

最後配蒜蔥椒醬,唔知個醬點叫,但就有蒜泥、蔥花及辣椒粒,令蠔更香更惹味,更加夾到蠔,大家都喜歡配呢個醬。
蠔湯
蠔湯內有粒蠔肉,蠔味會濃少少,但個湯太咸了,幸好都熱辣辣,也是清湯,感覺會清爽一點。
蠔飯
蠔飯上也有一粒蠔肉,還有菇及蔥花,但凍左少少。
蠔飯
飯比較乾身也有點硬硬,配前菜及燒蠔食會較好。
燒蜆、京蔥、番薯仔
食完蠔,當然有其他食物啦,就係燒蜆、燒京蔥及燒番薯仔。
燒蜆、京蔥、蕃薯仔
燒蜆、京蔥、蕃薯仔
自己燒又可以玩下煮飯仔啦,京蔥燒香就可以食,很有蔥香,帶點辛辣。
燒蜆
燒至蜆開口就食得,太耐會乾韌,所以時間要掌握好。蜆肉不用沾醬,直接食已經夠味,有海水咸味,蜆肉有彈性又鮮味,味道不錯。
刺身
等燒蠔熟的時間,刺身也到啦,刺身船華麗登場。
刺身
三文魚超肥美,魚油豐富好好味。吞拿魚也夠新鮮,劍魚腩雖然細細塊,但夠肥夠油香,入口充滿魚油味。

另外虎蝦刺身附上泰式生蝦醬汁,味道正正轉成泰國風味,蝦肉結實爽彈,配辣辣地又清新醬汁,好好味。

反而鯛魚同八爪魚比較一般,馬刀貝有點腥。
刺身
象拔蚌都好爽口又唔腥。甜蝦超好食,鮮甜柔軟嫩滑,一定要食。
燒蠔
第三打燒蠔就將燒緊的蠔加入醬料去燒,特別惹味可口,味道更濃縮。

90分鐘其實都夠時間燒到好多蠔及食物,好滿足好飽。
番薯仔
最後也再來燒番薯仔,也是必食,燒得皮脆肉綿,香甜軟糯,我地都食左幾串。
雪條
雪糕就只有兩款,其實是雪條,有牛奶朱古力及西瓜士多啤梨口味。
雪條
我地兩款都食,牛奶朱古力係童年回憶,細個成日食,味道跟以前一樣好,又有牛奶味,又有朱古力味,岩哂我地。
雪條
但另外款未食過,原來有野玩,咬開雪條頭部,就好似搣香蕉一樣,將士多啤梨jelly搣開,內有西瓜味雪糕,好可愛。
燒蠔配醬料
番薯仔
2016-12-27 81 浏览
非常好服務. 最好係甜蝦同埋tuna. 簡直美極!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
窩夫與蝦子餅有一段時間沒有去過兆萬中心吃放題,最近發現位於三樓的三井日韓料理有非一般的日式放題,便去試試看。今次要試的是以「蠔氣‧蠔食」為主題的放題,每位268元可任食新鮮生蠔和自助燒蠔。除了燒蠔,90分鐘還可以任燒任食燒京蔥、燒蕃薯仔和燒蜆,亦可另外加錢點燒虎蝦、燒扇貝和燒大蜆。窩夫與蝦子餅每人加了30元升級享用刺身,有超過10款選擇。飲品方面,有窩夫愛喝的蘆薈飲品,也有較少見的菠蘿味芬達汽水。落單後,店員先送來四款前菜和三款燒蠔用的醬汁,四款前菜分別是青瓜、泡菜、螺肉和中華沙律。第一盤生蠔來了,雖然生蠔比較細隻,但體型飽滿,即叫即開的,特別新鮮味美,一點腥味也沒有。第一輪的燒蠔和燒蜆來了,用來燒的蠔比生蠔大隻很多。要分辨生吃的蠔和要燒熟才吃的蠔,可以看蠔的大小,也可以看碟上有沒有檸檬,有檸檬的是即開生蠔。窩夫與蝦子餅對燒京蔥和燒蕃薯仔的興趣不大,還是將肚內的空位留給生蠔和燒蠔。一人有一碗蠔仔湯,裡面有一隻脹卜卜的廣島蠔。刺身的賣相非常精美,最美的要數擺成花型的鯛魚刺身,三文魚十分肥美,馬刀貝爽脆鮮甜,窩夫與蝦子餅都很滿意。一邊燒一邊吃刺身。三款醬汁分別為鏗魚昆布汁、辛香醬和海鮮芝士
窩夫與蝦子餅每人加了30元升級享用刺身,有超過10款選擇。
蘆薈飲品、菠蘿味芬達汽水
四款前菜和三款燒蠔用的醬汁
即叫即開生蠔
燒蠔和燒蜆
第一輪的燒蠔和燒蜆來了,用來燒的蠔比生蠔大隻很多。
即開生蠔
燒京蔥和燒蕃薯仔
蠔仔湯
一人有一碗蠔仔湯,裡面有一隻脹卜卜的廣島蠔。
燒蠔、燒蜆
一邊燒一邊吃刺身
鏗魚昆布汁、辛香醬和海鮮芝士醬燒蠔
三款醬汁分別為鏗魚昆布汁、辛香醬和海鮮芝士醬,各有特色,窩夫最欣賞鏗魚昆布汁。
辛香醬燒蠔
燒三分鐘便可享用,燒後的蠔依然脹卜卜,鮮味十足,帶點辣的辛香醬最惹味。
蠔飯
一人一碗蠔飯,不要看白飯粒粒白雪雪,其實粒粒充滿香濃的蠔味。
燒蜆
安歌了一份燒蜆,沒有加任何調味,原汁原味已經非常好吃,而且完全沒有沙。
生蠔
已經數不出窩夫與蝦子餅共吃了多少隻蠔,最後一盤生蠔裡一隻特別大一隻特別小,相映成趣。
雪條
最後以窩夫愛吃的古力樂雪條為晚餐劃上完美句號。
2016-12-19
鏗魚昆布汁、辛香醬和海鮮芝士醬燒蠔
辛香醬燒蠔
  • 燒蠔
2016-12-23 125 浏览
本來想同女友上9樓間8番食放題,但打去話full book, 話轉我落3樓尼間,甘我諗反正一樣就話無問題。上到去見到招牌吾同已經有少少猶疑,問門口哥仔,佢話係同老細同食品,心諗ok啦。坐低柯打第一盤刺身已心知有伏,奀chu縮水不在話下,野吾夠新鮮,款式就。。。算吧啦,反正放題食尼食去都係果啲,甘叫佢個焗蠔,正!有蠔味嘅芝士我第一次食,無得頂!反正無驚無喜,食埋個炸雞軟骨同炸蠔,竟然係全餐亮點,夠熱,真係要寫個伏字
2016-12-20 131 浏览
家人最鍾意食生蠔,以前窮嘅時候邊有錢食生蠔?依家開始賺到錢,一定要孝順父母,不過每一隻蠔要$30-60嘅話都唔係好捨得食。所以就食個生蠔任食, $268 有90分鐘任食,食到飽為止。星期六嘅晚上有好多人排隊, book咗枱都需要等片刻,人手不足⋯咩都未黎之前就有啲前菜,可以開下胃。未食蠔之前先來一個生蠔湯,口味偏鹹,有啲似食緊蠔屎。生熟蠔用唔同嘅方法上碟。佢地會教你地點樣分,整體來講生蠔係比較細隻,需要燒既蠔就大隻d,整體來講味道都唔錯,生蠔沖過水所以冇咩嚴重嘅腥味。明顯地需要整熟的蠔冇咩經過處理,直接放落去而且加啲芝士煙肉醬或者辣醬。整完之後都幾惹味,芝士味嗰個就更加好味。生吃=]需要熟吃的*生蠔加左檸檬同埋黑胡椒茄汁都幾正,踢走腥味。食緊生蠔嘅時候同時可以燒甜番薯和蔥。無限任加,一定食到飽為止。另外亦都有蠔飯,不過啲飯就比較爛⋯甜品也可以,最緊要吃得開心=]

咩都未黎之前就有啲前菜,可以開下胃。
未食蠔之前先來一個生蠔湯,口味偏鹹,有啲似食緊蠔屎。

生吃=]
需要熟吃的*
生蠔加左檸檬同埋黑胡椒茄汁都幾正,踢走腥味。

食緊生蠔嘅時候同時可以燒甜番薯和蔥。

無限任加,一定食到飽為止。
另外亦都有蠔飯,不過啲飯就比較爛⋯
甜品也可以,最緊要吃得開心=]
2016-12-18 97 浏览
打去9樓book左位又話冇位叫左我地落3樓分店!落到去見環境不錯覺得應該ok啦!一坐低剔完諗住食生蠔啦!(9樓係升級可點)佢就話生蠔係冇一個$268餐可任食生蠔加燒生蠔。但冇放題野食!諗住我好啦本身都鐘意食咁轉餐!服務生又話因爲飲左野飲冇得轉!如果食生蠔不如$10蚊隻。咁就加左6隻同食放題!d野食一到😳😳😳眼都凸埋!bb分量加bbsize都算啦細份咪慢慢再叫!終於都等到想食野生蠔。一落枱😳😳😳😳😳😳乜野黎嫁果pet鼻涕係生蠔唔咪麻!即刻唔想食!真心講真係不知所謂

2016-12-18
2016-12-16 180 浏览
旺角食放題最緊要咩?平又抵食 質素又有咁上下。提早訂座就有呢個九大行星壽司拼盆,擺盆擺得好靚。味道配搭亦有心思呢。刺身拼盆好豐富,新鮮感都可以接受啦。芝士豬肋骨算係比較有特色,不過芝士唔太拉絲呢。炸物炸得幾脆口,雞軟骨好食。甜品選擇唔算多。
旺角食放題最緊要咩?平又抵食 質素又有咁上下。
九大行星
提早訂座就有呢個九大行星壽司拼盆,擺盆擺得好靚。
味道配搭亦有心思呢。
刺身拼盆
刺身拼盆好豐富,新鮮感都可以接受啦。
芝士豬肋骨
芝士豬肋骨算係比較有特色,不過芝士唔太拉絲呢。
炸物
炸物炸得幾脆口,雞軟骨好食。
甜品
甜品選擇唔算多。
刺身拼盆
2016-12-13 833 浏览
媽咪好憎生蠔,見到就要食晒佢地! 唔係朋友介紹,都唔知道兆萬竟然有蠔既放題食!今日就孖住呀媽黎食生蠔放題!原來三井有得食平時成日食既放題外,依家仲有蠔放題!平時酒店生蠔放題可能4~500蚊先食到, 三井呢個絕對係平民價。 唔好同我講人地果d 係xxx 級xx 生蠔, Sorry, 我唔識分,我要求生鮮,無沙就好坐底就見到個爐,原來仲可以自己即場燒蠔首先係前菜,每人4碟唔使share, 熟口熟面似平時放題食到果d, 但味道都唔錯無幾耐即開即食生蠔就黎喇就甘睇每隻都好大隻。 檸檬切到細細舊方便你擠,好細心. 食落呢隻蠔海水味重,但唔腥,肉質有咬口,感覺都幾新鮮。最緊要食落無沙,覺得好乾淨。食到甘上下,員工主動後收碟收蠔殼,唔使成枱都係垃圾,抵讚之後就拎左2種醬黎,原來係一陣燒蠔時加落去的。上面係芝士,下面係蒜蓉。呢一碟蠔係for 燒既,同樣好大隻另外仲有碟蜆,紫薯 同大葱!將醬料放係蠔上面,大概燒3~5分鐘,蠔就會開始出少少水,之後就見到d 水滾起隻蠔,而上面d 醬料就會乾乾地生,甘就食得!我鐘意食芝士醬多d, 因為入面仲有加有少少洋葱粒同煙肉粒,燒起好香好惹氣,食落好creamy! 而
媽咪好憎生蠔,見到就要食晒佢地!
原來三井有得食平時成日食既放題外,依家仲有蠔放題
坐底就見到個爐,原來仲可以自己即場燒蠔
無幾耐即開即食生蠔就黎喇
就甘睇每隻都好大隻。 檸檬切到細細舊方便你擠,好細心
食到甘上下,員工主動後收碟收蠔殼,唔使成枱都係垃圾,抵讚
呢一碟蠔係for 燒既,同樣好大隻
另外仲有碟蜆,紫薯 同大葱!
我鐘意食芝士醬多d, 因為入面仲有加有少少洋葱粒同煙肉粒,燒起好香好惹氣,食落好creamy! 而媽咪就鐘意蒜蓉汁多d, 佢話蒜蓉味重,而且清d 無甘濟
另外d蜆好新鮮!差唔多隻隻都係生既,夾起佢地立即合埋個蓋,有d 唔係好忍心燒佢地
.燒到 開蓋就食得, 非常鮮甜,乜調味都唔使落就甘食係最好的

紫薯燒完之後連皮食,又甜又淋,正

我地另外加30 蚊,可以任食其他刺身
估唔到其他刺身質素都幾好,夠新鮮,夠厚切,下次唔黎食蠔都可以食下放題

食甘多生野,最後有碗暖笠笠既蠔湯飲,平衡返
大滿足呀!