呢間旺角樓上台灣菜新開無耐(o´ω`o)ノ主打創意台式便當🍱配料超豐富 賣相好𝕔𝕠𝕝𝕠𝕦𝕣𝕗𝕦𝕝 環境好坐 有啲𝒸𝒶𝒻𝑒氛圍 仲擺滿超多隻🐻𝘧𝘪𝘨𝘶𝘳𝘦~雖想私藏 但真係幾好味 值得多啲人幫襯 所以都係乖乖出𝚙𝚘𝚜𝚝啦~~.♥ 蟹肉魚籽滷肉飯便當(連沙律+飲品) $⑧②.♥ 香酥炸雞滷肉拌麵午餐(連滷水三寶+沙律+飲品) $⑥② 滷肉好合🐻心意( o˘◡˘o) 好入味 唔會太甜太黏口 好重香菇味 撈飯/麵都好正~配菜份量太慷慨了 甘筍 玉米筍 西蘭花 雪菜 洋蔥~撈埋肥美嘅滷肉 每一啖口感都好豐富 包飲品+小食 仲咁大兜 單點/套餐都好實惠!蟹肉+三文魚籽+滷肉 配搭有新意 鮮甜與鹹香夾雜 炸雞也不錯 唔厚粉又𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺 仲好誇張咁噴左啲肉汁出嚟( ゚o゚).♥ 飲品|茉莉毛尖蒟蒻菓子 // 黑糖濃乳愛玉菓子超推薦黑糖濃乳愛玉菓子🤍奶蓋好出色~好厚滑 黑糖味濃而不死甜 充滿奶香 一啖已經愛上了!另一杯茉莉毛尖相對純樸 有陣陣甘香☕️.♥ 小食|香菇貢丸湯 // 滷水豆腐 // 台灣水蓮.♥ 甜品|百香果白玉愛玉 $④②小吃也不錯~價錢介乎$10-$30 性價比好高✨雖然已經超飽 但最後都

♥ 蟹肉魚籽滷肉飯便當(連沙律+飲品) $⑧②

滷水豆腐
水蓮

甜品|百香果白玉愛玉 $④②
百香果白玉愛玉

小吃也不錯~價錢介乎$10-$30 性價比好高✨雖然已經超飽 但最後都要來個愛玉甜品 倒入新鮮百香果粒 酸甜又清涼啊
百香果白玉愛玉
2023-06-28 756 浏览
三公地址: 旺角西洋菜南街2T號添置商業中心1樓今日Dinner揾嘢食😆,估唔到又俾我發掘到一間係旺角CP值高; 價錢優惠嘅台式餐廳,而且份量好足,環境坐得好舒服🥰~香酥排骨椒麻拌麵便當🍖🍜$88排骨真係好大好大,但店員好貼心咁幫你切好一件件🤩,方便入口。排骨外層炸到好脆好惹味,而且拌麵口感彈牙😚,麻香入口,真係好香氣四溢,每一口都讓我忍不住一食再食😌,完全停唔到口,正。三公椒麻葱油拌麵便當🍜$78拌麵口感彈牙,麻香入口,而且佢啲獨門特製咸咸麻麻地椒麻葱油醬😌,真係好香氣四溢,每一口都讓我忍不住一食再食🤪,完全停唔到口,正。鹽酥雞🐔$48鹽酥雞份量好多,外皮炸得好香脆而帶有少少肉汁😋,酥香惹味,正。滷水糖心蛋🥚$15糖心蛋暖暖地又有少少流心,正🤪。豬耳🐷$14豬耳朵食落好爽脆,再加少少既芝麻香口感令人上癮😛,而且份量一啲都唔少,好正好開胃🥳。百香果白玉愛玉(+麻糬)🍨$57愛玉滑嫩彈口,百香果帶一點酸甜再加上新鮮青檸味道互相平衡融合😍,又清新又醒胃🥰,而且啲愛玉滑嫩彈口和軟糯煙韌嘅麻糬😋,係消暑必食,正。黑糖濃乳愛玉菓子(+奶蓋)🧋+$8長期人氣高企嘅黑糖濃乳愛玉菓子,鮮奶口感香滑濃郁
三公
地址: 旺角西洋菜南街2T號添置商業中心1樓

香酥排骨椒麻拌麵便當🍖🍜$88
三公椒麻葱油拌麵便當🍜$78
鹽酥雞🐔$48
滷水糖心蛋🥚$15
糖心蛋暖暖地又有少少流心,正🤪。
豬耳🐷$14
百香果白玉愛玉(+麻糬)🍨$57
黑糖濃乳愛玉菓子(+奶蓋)🧋+$8
長期人氣高企嘅黑糖濃乳愛玉菓子,鮮奶口感香滑濃郁😎,再加上濃乳和奶蓋,甜味岩岩好,真係好好味好match😚。
#nicefoodie旺角

—--------------------
#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover  #delicious #breadfast #dinner #lunch #restaurant #eat #phtooftheday #yummy #chef #hk  #香港 #香港美食 #美食 #旺角美食 #打卡  #旺角 #香港口味  #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食  #香港好去處 #台灣菜 #便當
2023-06-28 20 浏览
好耐無食過台灣野,就去左旺角最近新開既【三公】試下。環境好舒服,而且星期六都有lunch set。 櫻花蝦椒麻拌麵便當:D餡有滷肉同櫻花蝦都幾香口。麵條爽口,調味不錯,味道唔會太濃、不過都偏辣,溏心蛋不錯,另外配有沙律同餐飲。 青玉冬瓜茶:跟餐+$,冬瓜茶唔會太甜有少少檸檬酸味,另外仲有愛玉。 甘梅地瓜條:炸得好香脆,加左D甘梅粉,酸酸甜甜好開胃 鹽酥鷄:同平時D炸粉唔係好同、新鮮炸起好juicy 鹵水- 豬耳、海帶、水蓮、溏心蛋:水蓮屬於鹵得比較淡既,其他都鹵得好軟好入味。個人推薦海帶。 檸檬愛玉白玉:好refreshing,味道唔會太甜,而且價錢非常合理。
甘梅地瓜條:炸得好香脆,加左D甘梅粉,酸酸甜甜好開胃
鹽酥鷄:同平時D炸粉唔係好同、新鮮炸起好juicy
2023-06-26 18 浏览
呢間餐廳已經黎左兩次性價比非常高 而且6月底前都係有8折😍晚餐如果淨叫一個餐唔駛$100~我地一行6人叫左排骨椒麻伴面,炸雞魯肉飯,小食拼盤,菜...等等味道都相當唔錯~個杯檸檬愛玉好開胃🤤聽聞佢既甜品好味 但太飽食唔落下次會試埋其他小食同埋甜品😍
呢間餐廳已經黎左兩次
性價比非常高 而且6月底前都係有8折😍
晚餐如果淨叫一個餐唔駛$100~

味道都相當唔錯~
個杯檸檬愛玉好開胃🤤
聽聞佢既甜品好味
但太飽食唔落
下次會試埋其他小食同埋甜品😍
2023-06-25 34 浏览
餐廳位於旺角鬧市樓上舖位 空間闊落 適合和朋友輕鬆談心香酥排骨滷肉拌飯🍱 $65超!大!碗!自問食量一點都不少 但都不能完成這碗我覺得小鳥胃女生可以兩人share一套餐😂大過手掌的排骨可以完全覆蓋飯碗排骨炸的酥酥脆脆 表面不會油光膩膩不過餐廳可以安排提供一把刀🤣單用筷子和匙羹有點難把肉分開滷肉中肉的比例較高 沒有太多汁 飯不會浸得軟爛 亦不會教人吃得口乾飯亦有配有珍珠筍、紅蘿蔔、乾蔥粒等增加口感套餐還有沙律 滷牛肉和牛肚 還有半隻溏心蛋配飯😍不知食物份量的我竟再加多了一份娃娃菜🥗($10)😂不過配高湯的娃娃菜十分清甜~檸檬濃乳愛玉菓子🥤(跟餐+$8)第一次嘗檸檬和牛奶的組合酸酸甜甜又有牛奶的香味菓子煙煙韌韌的~午市套餐實在太優惠 套餐還有其他炸雞、蝦卷等等選擇 不吃飯亦有拌麵$70元內就能捧着肚子離開 超級推介👍🏻
餐廳位於旺角鬧市樓上舖位 空間闊落 適合和朋友輕鬆談心

香酥排骨滷肉拌飯🍱 $65
超!大!碗!
自問食量一點都不少 但都不能完成這碗
我覺得小鳥胃女生可以兩人share一套餐😂
大過手掌的排骨可以完全覆蓋飯碗
排骨炸的酥酥脆脆 表面不會油光膩膩
不過餐廳可以安排提供一把刀🤣單用筷子和匙羹有點難把肉分開
飯亦有配有珍珠筍、紅蘿蔔、乾蔥粒等增加口感
套餐還有沙律 滷牛肉和牛肚 還有半隻溏心蛋配飯😍

不知食物份量的我竟再加多了一份娃娃菜🥗($10)😂
不過配高湯的娃娃菜十分清甜~

檸檬濃乳愛玉菓子🥤(跟餐+$8)
第一次嘗檸檬和牛奶的組合
酸酸甜甜又有牛奶的香味
菓子煙煙韌韌的~
$70元內就能捧着肚子離開 超級推介👍🏻
1K
2023-06-24 80 浏览
安平蝦卷拌麵便當賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧便當擺盤用心精緻,大大份的拌麵上伴有多款野蔬伴菜,另附上一小碟果粒前菜,非常豐富吸引。蝦卷炸起來香脆可口,彈牙鮮嫩的蝦餡中夾雜了甘甜爽口的粟米粒,嚼勁十足。拌麵採用厚實中帶彈性的粗麵,以鹹香肉燥醬汁調味,風味十足,必試推薦。甘梅地瓜條賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧地瓜條外皮炸得金黃酥脆,內裡地瓜綿密細緻,帶有濃濃的蕃薯香氣,外層潵上集酸、甜、咸三味於一身的甘梅粉,獨特的滋味令人百吃不厭。鹽酥雞賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧鹽酥雞外皮酥香脆身,內裡多汁富彈性,經高溫油炸的香氣四溢,令人忍不住食指大動。柚子麻糬愛玉🍮濃乳布甸愛玉滑嫩Q 彈,帶一點點酸澀、草味,與新鮮青檸味道互相平衡融合,清新又醒胃。柚子雪葩充滿清香的柚子味,酸甜可口,冰涼醒神,消暑又美味。麻糬粒粒一口大小,軟糯煙韌,微甜不膩。濃乳布甸口感軟嫩Q 滑,入口即化,瞬間散開的奶香味道令人欲罷不能。黑糖濃乳愛玉菓子賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧濃郁的黑糖經特別調製,散發出迷人的焦香,搭配醇香的濃乳,香甜又邪惡。另加入滑嫩的愛玉和軟糯的菓子,令飲品更富口感。環境:🐧🐧🐧🐧🐧餐廳採

柚子麻糬愛玉 🍮濃乳布甸

柚子麻糬愛玉
🍮濃乳布甸

柚子雪葩充滿清香的柚子味,酸甜可口,冰涼醒神,消暑又美味。

麻糬粒粒一口大小,軟糯煙韌,微甜不膩。

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳採用自然木系裝橫佈置,座位寬闊富空間感,氣氛和諧又舒適。

餐廳以不同款式的庫柏力克熊作裝飾,極富特色,愛熊人士打卡必到。

🐧❣️餐廳有提供set lunch, 性價比極高❤️

🐧❤️結語:價錢平民優惠,份量十足,食品高質,旺角必食餐廳推薦。
2023-06-23
下午茶
柚子麻糬愛玉 🍮濃乳布甸
2023-06-21 50 浏览
想不到旺角街頭樓上新開的台灣餐廳[三公]可以性價比咁高,完全係Out of my expectations 啊~餐廳簡單裝修都已經讓人坐得好舒服,落地大玻璃配Figuressss,Detail位都設計到好靚,簡單食個台式便丼便飯都與別不同。呢到午市選擇都幾多,最重要平民價錢,唔係好貴,仲有埋白滷水三寶同古早味炒米炒同埋台式飲品,唔洗再出去另外買。白滷水三寶有 鹵水蛋牛肚 同埋牛舌,-入味有誠意,炒米粉都 煙韌 有口感香酥排骨滷肉飯 滷肉飯份量好大碗, 排骨勁大塊,炸得酥香,咬落外脆內鬆軟,外皮金黃脆卜卜,仲有蔬菜伴碟,滷肉鹹香,加埋新鮮洋蔥撈飯一流。 -安平蝦卷拌麵唔食飯可以揀拌麵,蝦卷彈牙有口感,麵條煙韌有口感, 份量仲好多,拌埋滷肉真係好一流,簡單食已經好好食。-午市套餐仲可以優惠價配各款小食,甜不辣 炸得金黃,魚肉香口有彈性。香酥雞都即叫即炸,食落爆晒汁。而且呢到的白滷水同樣出色,無論鴨舌定牛展都同樣咸香味道有回韻,唔會剩係得過咸字。午餐六十幾蚊連前菜連飲品,性價比高真係無得輸。

想不到旺角街頭樓上新開的台灣餐廳[三公]可以性價比咁高,
完全係Out of my expectations 啊~

餐廳簡單裝修都已經讓人坐得好舒服,
落地大玻璃配Figuressss,

Detail位都設計到好靚,
簡單食個台式便丼便飯都與別不同。

呢到午市選擇都幾多,
白滷水三寶有 鹵水蛋牛肚 同埋牛舌,

入味有誠意,炒米粉都 煙韌 有口感

香酥排骨滷肉飯

滷肉飯份量好大碗,

滷肉鹹香,加埋新鮮洋蔥撈飯一流。
安平蝦卷拌麵

唔食飯可以揀拌麵,

蝦卷彈牙有口感,

午市套餐仲可以優惠價配各款小食,

甜不辣 炸得金黃,魚肉香口有彈性。
香酥雞都即叫即炸,食落爆晒汁。

而且呢到的白滷水同樣出色,

無論鴨舌定牛展都同樣咸香味道有回韻,

唔會剩係得過咸字。

午餐六十幾蚊連前菜連飲品,
性價比高真係無得輸。
2023-06-20 37 浏览
ʚ 三公ɞ性價比超高嘅台灣餐廳,食物質素高,整得好精緻,餐廳環境舒適闊落,而且可以帶寵物👍🏻ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ❀ 香酥排骨滷肉飯便當配凍茉莉毛尖-$72超大塊香酥排骨😂👍炸得鬆化,排骨唔會乾。滷肉肥瘦相間,搭配香菇粒撈飯食一流,如果可以再多d汁就好啦😂跟餐飲品:茉莉毛尖,味道清香。❀ 安平蝦卷椒麻拌麵便當配檸檬阿里山愛玉-$83蝦卷彈牙,入面有蝦肉粒,口感豐富😍椒麻拌麵入面都有滷肉,麵質比較霖,似伊麵,椒麻口味辣辣地幾好味🤤跟餐飲品:檸檬愛玉酸酸地,好清新。❀ 滷水糖心蛋-$5晶瑩剔透嘅蛋黃,淡淡嘅醬香味,一啖落去超滿足!$5一隻真係超抵食🤣❀ 甘梅地瓜條-$36次次去台灣必食嘅地瓜條,呢度整得好出色,外表炸得酥脆,地瓜口感綿密,甜甜地👍🏻❀ 椒麻牛腱牛肚-$52份量好多,滷得好入味、又唔會好鹹,少少椒麻辣味,牛腱肉質緊實,而我最鍾意牛肚,軟霖有咬口!👍🏻
ʚ 三公ɞ

ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ

❀ 香酥排骨滷肉飯便當配凍茉莉毛尖-$72
超大塊香酥排骨😂👍炸得鬆化,排骨唔會乾。
跟餐飲品:茉莉毛尖,味道清香。

❀ 安平蝦卷椒麻拌麵便當配檸檬阿里山愛玉-$83
蝦卷彈牙,入面有蝦肉粒,口感豐富😍
跟餐飲品:檸檬愛玉酸酸地,好清新。

❀ 滷水糖心蛋-$5
❀ 甘梅地瓜條-$36

❀ 椒麻牛腱牛肚-$52
2023-06-20 23 浏览
旺角鬧市西洋菜街尾樓上鋪以往都有食群 但記憶中裝潢較暗淡路過不會覺得特別起眼上星期下班後逛街忽然發現樓上燈火通明玻璃上有可愛的動物貼紙「三公」的名字十分顯眼恰好友人想食台灣菜 便上去試試三公滷肉椒麻拌麵便當便當跟配的小菜開胃可口椒麻味香 不會過辣滷肉入味 軟腍蟹肉魚籽拌麵便當蟹肉和魚籽都是十足份量鮮甜不腥配上拌麵咸咸鮮鮮微辣十分惹味甘梅地瓜條即叫即炸 不油不膩配上甘梅粉地瓜愛好者首選本身以為滷水會如夜市檔所有配料拌於一碟每塊$5-$10誰知道是各樣一碟 份量十足滷水糖心蛋 海帶 水蓮 蘿白 娃娃菜 杏鮑菇推薦水蓮爽口 蘿蔔軟腍入味!!山茶花烏龍 +蒟蒻菓子 , 百香果愛玉菓子餐飲加配的台式飲品與坊間手搖店別無異樣冰度甜度都可自選配料足 茶底香 超值之選~
旺角鬧市西洋菜街尾樓上鋪

所有配料拌於一碟
每塊$5-$10
誰知道是各樣一碟 份量十足

滷水糖心蛋 海帶 水蓮 蘿白 娃娃菜 杏鮑菇
推薦水蓮爽口 蘿蔔軟腍入味!!

山茶花烏龍 +蒟蒻菓子 , 百香果愛玉菓子
餐飲加配的台式飲品與坊間手搖店別無異樣
冰度甜度都可自選
配料足 茶底香 超值之選~
✨香酥排骨滷肉飯便當✨$72 🐷塊排骨大過我臉🙉😂正個飯有好多配菜😍我好鐘意仲有個前菜冬菇粉絲跟埋食得好滿足!✨山茶花烏龍奶蓋✨ +$5 奶蓋not芝士奶蓋🧀But still very goodddd🤪好濃厚好重煉奶味❤️❤️❤️都係飲完一啖就停唔到口嗰隻✨香酥雞球伴椒麻伴麵便當✨$75🐤雞球叠到成座山咁😳多到笑仲要係炸到外脆肉juicy😚麵質似伊麵少少辣好惹味喎又😛✨茉莉毛尖奶蓋✨ +$5呢度茶底唔錯好清香👍🏻✨滷水糖心蛋✨ @$5 🥚🥚勁抵5蚊隻想叫十隻狂啪😳😳😳✨滷水金錢肚✨ $22 🤰🏼入味唔韌好食!✨滷水蘿蔔✨ $10 睇樣都開心😌超入味又勁腍一定要叫!✨抹茶麻糬愛玉✨ $48 🍋愛玉滑溜透心涼😝麻糬夠哂煙韌✨濃乳布甸✨ $20 🍮動L動L🤩震騰騰奶味好濃

✨香酥排骨滷肉飯便當✨$72 🐷

But still very goodddd🤪

好濃厚好重煉奶味❤️❤️❤️
都係飲完一啖就停唔到口嗰隻

✨香酥雞球伴椒麻伴麵便當✨$75🐤

雞球叠到成座山咁😳多到笑
仲要係炸到外脆肉juicy😚

麻糬夠哂煙韌

✨濃乳布甸✨ $20 🍮

動L動L🤩震騰騰
奶味好濃
🇹🇼旺角高性價比台灣菜🧋-行開旺角 今次試咗呢間近AEON嘅新餐廳🆕 揀咗餐牌推薦嘅便當 份量好足 喺旺角嚟講性價比都高喎💰 位置闊落 行到攰想坐低食少少嘢都唔錯🍱-🍜海苔銀魚椒麻拌麵便當 $85平時都好鍾意食台灣拌麵 呢間餐廳用嘅麵有啲似伊麵 比較特別😮 花椒麻油味道香 少少麻😝 銀魚用粉漿包裹炸 脆卜卜😏-🍚蟹肉魚籽滷肉飯便當 $87滷肉飯好大碗 細食人士兩個share一碗再嗌小食都ok😂 蟹肉同魚籽嘅咸鮮拉勻滷肉嘅油香 唔錯😌-跟餐飲品有手搖飲品 可以加錢嗌自己鍾意嘅配料🍵🥤茉莉毛尖+阿里山愛玉🥤山茶花烏龍+阿里山愛玉+奶蓋茶味清新 愛玉夠滑溜 而奶蓋就好重煉奶味🫡-🧆鹽酥雞 $48新鮮即叫即炸 食落似唐揚炸雞幾香口 如果可以多少少鹽酥粉會更有風味😚-🍢台式滷味金錢肚 $22 / 豬耳 $14 / 蘿蔔 $10 / 糖心蛋 $5滷味有好多款選擇 價錢經濟份量足🥹 我地推薦金錢肚同蘿蔔 夠曬入味 送飯一流🫠-埋單見到lunch menu 仲會包埋白滷水三寶 好抵食 有機會晏晝嚟開再試✨-📍#三公旺角西洋菜南街2T號添置商業中心1樓
🇹🇼旺角高性價比台灣菜🧋

🍢台式滷味

📍#三公
旺角西洋菜南街2T號添置商業中心1樓
2023-06-18 41 浏览
謙謙話好掛住上次係台灣的美食,成日問我幾時可以再去,啱啱先去完邊有咁快喎,唯有上網搵間食台灣野頂住先, 好彩係旺角比我搵到 *三公* 。呢到味道幾正宗,快d 睇下我地叫左d 咩食⬇️⬇️⬇️✡️ 香酥雞球滷肉飯便當 ~ 呢到台菜便當系列會配滷蛋、野菜和古早味炒冬粉。 滷肉飯肥瘦適中拌飯剛好雞球好酥脆。✡️ 安平蝦卷拌麵便當 ~ 而拌麵便當系列會配野菜和古早味炒冬粉。謙謙話個炒冬粉好好味,拌麵做得幾好,每條麵均勻都掛到汁蝦卷幾彈。🧋 山花茶烏龍 ~ 加$5有阿里山愛玉, 唔加糖最好飲茶味夠出愛玉夠qq 。🧋 古早味冬瓜 ~ 加$5 蒟蒻果子飲品都係跟餐配的。小朋友愛飲甜甜地的冬瓜茶加上一粒粒的蒟蒻有咬口。✡️ 甘梅地瓜條 ~ 必點的地瓜條,酸甜開胃口感酥脆。✡️ 台式滷味 ~ 叫了豬耳、水蓮、娃娃菜、大腸、滷水糖心蛋、甜不辣、蘿蔔、金錢肚, 滷味夠入味, 蘿蔔炆得軟腍 ,水蓮最驚喜,爽爽的加上香酥一起食夠正宗。

呢到味道幾正宗,快d 睇下我地叫左d 咩食⬇️⬇️⬇️

🧋 古早味冬瓜 ~ 加$5 蒟蒻果子

✡️ 甘梅地瓜條 ~ 必點的地瓜條,酸甜開胃口感酥脆。

今日上香薰堂前係附近食飯黎到呢間新開嘅台灣菜餐廳舖頭放咗一排Bearbricks🤪超吸睛😍性價比極高 味道唔錯🥰坐得又舒服🥳OpenRice訂座埋單仲有八折兩個人叫咗兩個便當 兩杯台式飲品 六款小食埋單都係$170🤣🤣下次可以黎試下佢個lunch🤣真係好值得推介🥰—————————-——三公滷肉飯便當 $70配 冬瓜茶加愛玉老玉係非常入味美中不足係個底有少少飯唔夠粒粒分明配菜酸菜同滷蛋都好好食海苔銀魚椒麻拌麵便當 $80配 茉莉毛尖加愛玉本身呢個係我叫嘅 試咗一啖發現有啲辣就同朋友交換佐超香椒麻味 食開曾拌麵呢個係濃味好多套餐包一杯台式清茶 加$5可以加奶蓋加愛玉等等變相$5就有一杯特飲😍小食全部勁底超大份🥰🥰推介串豆腐 甜不辣同蘿蔔🤣串豆腐 $10甜不辣 $12蘿白 $10娃娃菜 $10滷水糖心蛋 $5@1杏鮑菇 $10—————————-——

今日上香薰堂前係附近食飯

滷水糖心蛋 $5@1
杏鮑菇 $10

—————————-——

2023-06-17 693 浏览
呢晚搵到呢間喺旺角嘅樓上餐廳 餐廳主打食台灣菜😆 地理位置非常方便 喺正兆萬中心對面 但係價錢都好親民 性價比好高👍🏻蟹肉魚籽滷肉飯便當呢碟份量好夠 雖然個名叫便當 但係啲餸滿到好似丼飯咁😛 滷肉好大粒 係半肥瘦嘅豬肉 所以口感幾好 蟹肉同魚籽都幾鮮味 撈埋一齊食好有新鮮感安平蝦卷椒麻拌麵便當呢個拌麵好惹味😸 椒麻味聞落好香之餘 食落仲有少少麻辣 麵條係扁嘅 幾彈牙 蝦卷外皮脆脆地 入面嘅蝦膠好彈牙椒麻鴨舌呢碟小食真係會食到唔停口😎 椒麻味惹味得嚟唔會太辣 又可以吮骨 真係幾好👅 而且份量仲好多添呀檸檬白玉愛玉 抹茶雪糕 濃乳布甸呢個甜品酸酸甜甜 白玉愛玉口感順滑 撈勻一齊食就又有抹茶又有檸檬味🍋 唔會得死甜咁單調 濃乳布甸牛奶味好重 啱我口味🥛山茶花烏龍奶蓋我嗌咗無糖 烏龍味道好香🍵 奶蓋味道甜甜地 都可以吊到茶嘅香味茉莉毛尖呢杯我嗌咗微糖😉 另外加咗白玉子 呢個真係必加 煙煙韌韌 仲有好多粒添呀呢間環境都唔錯 有唔少brick bear嘅擺設 坐得幾舒服 見到lunch menu都非常抵食 下次喺旺角食晏都可以考慮佢🥰
蟹肉魚籽滷肉飯便當

山茶花烏龍奶蓋
茉莉毛尖

茉莉毛尖

2023-06-17 27 浏览
旺角有住林林總總好多唔同嘅食店,嘅身邊啲朋友都去晒台灣,我仍然努力留港消費,所以今晚食間好啲台灣食店🎈櫻花蝦拌麵便當便當嘅餐好抵食,除咗有主食之外,仲贈送台式飲品,拌麵係好好食既台灣麵,而且有勁多櫻花蝦,麵既質地食,味道剛好🎈蟹肉魚籽滷肉飯便當超多蟹肉同魚籽,一上枱已有滿滿既香味,基本上每一口飯都巿蟹肉同魚籽,味道超香口,呢個我極力推介呀😍😍🎈小食我哋仲叫咗鹽酥雞,滷水糖心蛋,滷水大腸,牛舌同甜不辣既地道台式小食,完全係超乎想像嘅表現,鹽酥雞香脆可口,而且仲大大件,一定夠食。甜不辣勁抵食,一碟只係$12,仲要有好多片而滷水大腸同牛舌都煮得好淋好好食,而且清潔得乾淨冇異味👍🏻有少少估唔到咁高質素,而且價錢一啲都唔貴,喺旺角嘅旺區嚟講,性價比真係好高

🎈櫻花蝦拌麵便當

🎈蟹肉魚籽滷肉飯便當

🎈小食
甜不辣勁抵食,一碟只係$12,仲要有好多片
而滷水大腸同牛舌都煮得好淋好好食,而且清潔得乾淨冇異味👍🏻

2023-06-16