2023-10-19
今日去開尖沙咀行街 經過呢間三郎燒肉就入咗去試吓佢哋嘅lunch menu (´ސު`)見到佢哋舖頭裝修都係偏向日式木系風格裝修有格調 店內寬敞舒適比人一種寧靜及平和感覺 舖頭設有卡位以木屏風相隔,更設有榻榻米房 方便招呼一大班朋友更有席前煮位置氛圍感💯餐牌主打廚師發辦、和牛燒肉、日本直送刺身 我哋今次係午市去我見佢lunch Menu價錢都非常親民🫶🏻我哋選擇咗A5和牛&牛舌涮涮鍋御膳 1人前&松葉蟹&海膽甲羅燒石鍋飯前菜有沙律🥗&茶碗蒸茶碗蒸有絲絲嘅蟹肉係面高湯蟹肉鮮味,而蒸蛋嫩滑🫶🏻A5和牛&牛舌涮涮鍋御膳 1人前 $298原片和牛呈雪花紋理,油脂香盈 肉味香濃脂香而不膩 牛舌爽口彈牙涮涮鍋以昆布做湯底 加埋嫩滑ge和牛🫶🏻🥰另外有一盤蔬菜🥬&烏冬 湯底吸收晒和牛精華💯🥹松葉蟹&海膽甲羅燒石鍋飯 $198石🪨鍋飯上枱 熱辣辣🫶🏻蟹蓋內有蟹肉、蟹膏、蟹籽、海膽鮮味十足而底下飯底以櫻花🌸蝦炒成,再加埋松葉蟹、海膽、蟹籽、蟹膏撈埋一齊食🫶🏻濃郁既蟹味🦀🦀 仲有卜卜脆嘅飯焦´•ᴥ•`總括而言,呢間三郎燒肉好值得推薦俾大家試吓 餐廳裝修氣氛💯 高檔日式感🎎 而且服務都好貼心 🫶🏻 地理位置都
見到佢哋舖頭裝修都係偏向日式木系風格
裝修有格調 店內寬敞舒適比人一種寧靜及平和感覺
前菜有沙律🥗&茶碗蒸
茶碗蒸有絲絲嘅蟹肉係面高湯蟹肉鮮味,而蒸蛋嫩滑🫶🏻
A5和牛&牛舌涮涮鍋御膳 1人前 $298
原片和牛呈雪花紋理,油脂香盈 肉味香濃
脂香而不膩 牛舌爽口彈牙
涮涮鍋以昆布做湯底 加埋嫩滑ge和牛🫶🏻🥰
另外有一盤蔬菜🥬&烏冬 湯底吸收晒和牛精華💯🥹
松葉蟹&海膽甲羅燒石鍋飯 $198
石🪨鍋飯上枱 熱辣辣🫶🏻
蟹蓋內有蟹肉、蟹膏、蟹籽、海膽鮮味十足
濃郁既蟹味🦀🦀 仲有卜卜脆嘅飯焦´•ᴥ•`
總括而言,呢間三郎燒肉好值得推薦俾大家試吓 餐廳裝修氣氛💯 高檔日式感🎎 而且服務都好貼心 🫶🏻 地理位置都好方便 尖東地鐵L出口對面嘅H Zentre
價錢係尖沙咀地段同埋食物質素嚟講都唔算特別貴 下次一定要試埋佢哋嘅晚市廚師發辦👅