2021-10-11 1420 浏览
見到佢午餐幾抵食,$38蚊起,最平嘅牛扒$55,出邊有自助吧任食,有飯、沙律、湯,自助吧幾衞生,沙津分好一罐罐,自已加汁,但飲品要加$7罐,叫了一份魚柳及肉眼,炸魚柳有兩塊,大小適中,幾脆下。肉眼扒大約有150-200g,肉質唔錯,上碟時全生,自己係石版上面煎,肉質唔會話好鞋,幾有牛味,佢個黑椒汁味道幾濃,幾好食,醬汁出面自已任攞。埋單唔使加一,如果呢個價錢係旺角有呢個質素同食得飽,真係幾抵食,Cp值高。
2021-10-11
2021-09-16 1024 浏览
閒日晚上9點,望入鋪頭見拖緊地,以為收鋪,原來都可以食到12點。鋪頭完全冇人,心諗可能係伏或者係新鋪,不過唔緊要,新鋪要支持,伏就當咩都試下。 p.s 坐咗陣都有其他客人。一坐低,放低menu望咗陣,想叫肉眼扒同封門柳,cashier 哥哥即刻有咩好食,拖地姐姐就介紹有湯同沙律任食,服務相當到位。叫咗肉眼180g (~6oz) , $78女仔夠食啦。的確唔係好重肉味,哥哥提我哋唔好太熟,所以冇overcook , 口感都不錯。朋友叫咗封門柳(300g~10oz) ($158)標榜肉味重,肉味係重啲啲。另外重有沙律任食,一個個樽咁都衛生,醬有和風,沙律同千島。自己揀湯係羅宋湯,冇牛粒,個人鍾意濃啲傑啲嘅,不過佢唔係稀到水嗰隻,係正常嘅,都好飲。飲品加7蚊任飲,有冷泡茶,韓國蘆薈汁,烏龍茶,汽水同支裝啤酒,好足夠。白飯就差少少,乾得滯,應該真係太夜,飯煲剩番5/6碗。

白飯就差少少,乾得滯,應該真係太夜,飯煲剩番5/6碗。

2021-09-15
2021-08-04 1315 浏览
石板燒唔係新鮮嘢,但係玩下都幾過癮嘅。呢到一睇,應該出名牛,不過我唔食牛嘅。又要試石板燒,其實選擇不多。飲品要加錢,是但啦!試下嘛。麵豉湯任飲,一般,一碗夠了。仲有個羅宋湯,都好一般,可不理。沙律菜出得幾慢,要等佢出,正常沙律菜囉,又係任食,都要食多幾次掛。而個飯又係任食,可自由加飯素,咁梗係落多D啦!仲有叫左個炸魚柳 夠脆口,都新鮮。而重點來了,就係石板燒肉。主角出場了,叫左個西斑牙腩肉 ,上菜就慢左D,因為下午人手唔夠喎。燒之前記得問佢攞定膨脹400斤圍裙呀,D油真係彈得好勁嫁。燒肉過程超好玩 你問我肉好唔好食,其實都算唔靭,都有肉味,叫新鮮肉,夠肥得夠又唔覺油膩嘅,不過其次了,黎自己燒下肉,熱辣辣咁食,已物超所值啦!至於我飲左個自家制蜜桃烏龍冷泡菜,真係有蜜桃味。想燒住食,又唔想去郊外燒嘢食,石皮燒係一個選擇。
石板燒唔係新鮮嘢,但係玩下都幾過癮嘅。

飲品要加錢,是但啦!試下嘛。

而重點來了,就係石板燒肉。

燒之前記得問佢攞定膨脹400斤圍裙呀,D油真係彈得好勁嫁。

至於我飲左個自家制蜜桃烏龍冷泡菜,真係有蜜桃味。
想燒住食,又唔想去郊外燒嘢食,石皮燒係一個選擇。

• 自家製蜜桃烏龍冷泡茶
2021-08-01 960 浏览
見網上有優惠券,咁就一抱心態試吓啦。網上買左98蚊個劵, 點知最後比左幾塊肥牛質素既牛肉片我,份量又少,如果係男去食就一定唔夠飽啦,味道我就覺得麻麻,求其響超市買塊牛肉可能都靚過佢。飲品仲要唔包要自己加錢,因為太口渴最後叫咗桂花烏龍同蜜糖烏龍, 但都好難飲。同埋間餐廳嘅環境好差,除咗油煙味,我都理解,因為係燒鐵板牛,所以我唔 mind。但我竟然聞到除咗油煙味嘅臭味,真係一坐落其實就想走,不過事先訂咗劵,焗住食,一食完拿拿林就走。對呢間店完全失望,中伏餐廳,要環境差食物質素又差,不過一不可再。
見網上有優惠券,咁就一抱心態試吓啦。

2021-07-23 1019 浏览
真係相都廢事影鋪面唔大,差唔多9點去食,成間鋪得4枱人左右。大部分牛肉嘅選擇已經售罄,最想食嘅M7同M9都已經冇晒貨,唯有揀美國牛。同朋友一齊落order, 朋友都食左一半,我嗰塊都未嚟。一嚟到賣相已經唔得,幾塊薄肉就咁放左喺塊石板上面,唔明點解要等咁耐。平時食石燒,300g都食唔晒,今日肚餓諗住食多啲,叫左個360g。食完仲食左兩碗飯,都唔覺得飽,個人認為啲肉係唔夠360g, 如果唔係唔會唔飽。肉質方面,我係食牛肩胛肉眼,分左4塊上。幾塊肉都好薄,馬上醒水將幾塊肉搭起,等佢唔好韌。但食第一塊時就已經韌晒,唯有咋咋林將其餘3塊都即刻切開,擺落隻碟度,如果唔係真係韌到食唔到。牛肉方面亦無咩牛味。全店唯一叫做好味嘅係佢個珍珠飯,食左兩碗…
真係相都廢事影

全店唯一叫做好味嘅係佢個珍珠飯,食左兩碗…
2021-06-10 1062 浏览
近呢幾年香港越嚟越多呢款啲食石板燒既店鋪出現,呢種食法最早應該係日本做起,係近年先傳入香港,而今次係旺角有呢間豐石板燒,見有啲時間就入去試下啦~佢門口係有部自動售賣機既,你可以先揀左想食既套餐,佢既價錢由70幾蚊起,最貴既牛幾百蚊都有,而今次就揀左個最平既試下,嘟左比錢之後就可以入去坐啦~入面佢有一個區域係半自助區,可以係果度拎飯,味增湯同沙律,飯就係珍珠米,而沙律就係一樽樽,可以自己拎同加沙律醬同芝麻醬,感覺上都幾唔錯~而主菜都要等左一陣先上菜,佢既石板燒到好熱,然後牛扒可以自己決定幾熟,想熟啲就燒耐啲,而牛扒既份量都大份,足夠一個中午飯既份量,絕對係夠飽既👍🏻但牛肉既質地就比較韌左小小,有幾舊係完全𡁻唔開😂呢個就一般啦,可能係揀左最平既餐既掛😂總結呢間餐廳都算抵食既,尤其係有得任食飯果啲,而牛肉既質素就還好啦~

2021-06-08
2021-05-17 810 浏览
牛一般,飯一般,湯一般,沙律還可以,嘢飲十$10,一句講完,唔會再來食,一路石板燒,一路呢油周圍弹,唔會享受,大家要諗清楚,價$唔算貴,真係試一次唔會返轉頭,點解一定要80字,真係一般到沒嘢可寫,一切自助服務
2021-05-16
2021-05-15 626 浏览
今晚黎試下呢間石燒牛😍😍😍去之前記得要係OpenRice到買優惠券😆😆咁先最抵食😆我就買左個優惠券67折個餐黎試下麵豉湯-當晚我去到無咩人食,唔知係咪因為咁個湯只係微暖味道係好飲既,但唔夠熱都唔會想再飲多碗沙律-睇相都睇到唔多新鮮,好多都乾乾地,所以都係食一個碗唔會再食飯就正常,上面既野可以加或唔加,隨你喜好當日同朋友叫左兩種排既美國M9金裝錢級個優惠餐-但我唔記得影相我記得只有十小塊,但肉質林身都好食既,但係得100g,完全唔夠食而呢塊係封門柳200g都係好細塊,肉質都好食既珍寶帶子$40一粒,佢燒完出黎即食,無咩特別肉係一定唔夠食,但佢地最多只有200g叫,所以其實叫400g先至係叫夠食
我就買左個優惠券67折個餐黎試下
麵豉湯-當晚我去到無咩人食,唔知係咪因為咁個湯只係微暖
味道係好飲既,但唔夠熱都唔會想再飲多碗

飯就正常,上面既野可以加或唔加,隨你喜好

當日同朋友叫左兩種排既
美國M9金裝錢級個優惠餐-但我唔記得影相
而呢塊係封門柳200g都係好細塊,肉質都好食既

珍寶帶子$40一粒,佢燒完出黎即食,無咩特別

2021-05-10
2021-04-10 541 浏览
喺旺角想食石燒牛,就搵咗呢間,價錢平,質素唔錯。我叫咗美國牛肉牛小排,份量都算唔錯有200g,佢會比塊石燒板你,首先塗上牛油,之後再放上肉,塊板都算幾熱,一放上去已經開始自己燒緊,燒緊嘅時候味道好香,我覺得個肥肉份量比例唔錯,所以燒完都唔會好乾,好林,幾好食。如果燒到一半覺得唔夠熱,可以要求更換石板,個套餐加$7可以換罐裝飲品,本身個套餐跟咗任食沙律,任食白飯,任飲湯,我當晚個湯係麵豉湯,聽講前一晚係羅宋湯。坐低之後,如果比現金可以食完先比,如果比信用卡就要落單嘅時候一齊俾埋。
喺旺角想食石燒牛,就搵咗呢間,價錢平,質素唔錯。

2021-04-02 411 浏览
行完山,落咗旺角, 諗住食乜好😏, 忽然想起之前睇過youtuber 介紹,豐石板燒專門店。即刻喺openrice訂位, 帶位姐姐好有禮貌咁介紹有啲乜嘢食,我哋最後嗌咗 安格斯西冷,美國肩胛肉, 同埋西班牙黑毛豬柳。 落完 order 拿拿林去攞嘢飲同埋有沙律湯。 今日個湯係羅宋湯,好正 點知通知西班牙黑毛豬冇晒貨,仲免費升級日本穀飼黑毛豬 燒肉中職員拎左塊圍巾幫我地遮住個袋,免得d油4射先講肩胛肉,油香牛味重西冷顯然落敗。 日本豬邊有得輸這間店必定會再幫襯
點知通知西班牙黑毛豬冇晒貨,仲免費升級日本穀飼黑毛豬
燒肉中職員拎左塊圍巾幫我地遮住個袋,免得d油4射
先講肩胛肉,油香牛味重
西冷顯然落敗。 日本豬邊有得輸
這間店必定會再幫襯

2021-04-02
2021-03-07 276 浏览
1. 圍裙、手套欠奉,以前都會有張廚房紙鋪喺舊牛扒上面,依家就彈到成身都係油2. 封門柳比較喺開張期已經大大唔同味噌湯咸左少少 應該係煲太耐 少水所以咸3. 放熊寶寶俾人噴又叫人唔好係店入面噴出門口噴,一噴就吹哂入眼😑4. 差唔多食完,塊板凍哂都叫人唔好放刀叉上去。講真,d待應唔好咁多管閒事,做好自己要做既野,出少句聲咁你俾刀叉我係咪要拎係手?台面已經油到不得了🙄5. cashier個老細連枱號都唔知,係度打機就快唔提佢收錢連錢都唔識收隔左差唔多1年再返黎幫襯下,記得以前有個老細個朋友嘅服務好好又細心,同啲客有講有笑諗著越做越好,點知.......

2. 封門柳比較喺開張期已經大大唔同
味噌湯咸左少少 應該係煲太耐 少水所以咸
3. 放熊寶寶俾人噴又叫人唔好係店入面噴
出門口噴,一噴就吹哂入眼😑
咁你俾刀叉我係咪要拎係手?

台面已經油到不得了🙄
5. cashier個老細連枱號都唔知,係度打機
就快唔提佢收錢連錢都唔識收

諗著越做越好,點知.......
2021-03-06
2021-01-27 307 浏览
美國Prime肩胛肉眼(200g)🥩$78美國Prime封門柳(200g)🦁$98首先放上牛油響石板上🧈然後就直接將牛肉放上去煎😝牛肉相當厚身,睇住佢煎煮,確實好吸引☺️牛肩胛肉眼,肥瘦適中,牛味濃郁🤤封門柳亦相當唔錯,肉嫩多汁😋芝麻雞翼🐔$20香芋丸😀$20藍青口😎$20佢哋仲有小食供應😛芝麻雞翼即叫即炸,香脆可口😏香芋丸同青口,味道都唔錯😇自家製桂花烏龍冷泡茶🍵$10樽裝冷泡茶,茶味濃🤓飲唔曬仲可以拎走☺️
美國Prime肩胛肉眼(200g)🥩$78
美國Prime封門柳(200g)🦁$98

首先放上牛油響石板上🧈
然後就直接將牛肉放上去煎😝
牛肉相當厚身,睇住佢煎煮,確實好吸引☺️

牛肩胛肉眼,肥瘦適中,牛味濃郁🤤

封門柳亦相當唔錯,肉嫩多汁😋

芝麻雞翼🐔$20
香芋丸😀$20
藍青口😎$20

佢哋仲有小食供應😛
芝麻雞翼即叫即炸,香脆可口😏
香芋丸同青口,味道都唔錯😇

自家製桂花烏龍冷泡茶🍵$10
樽裝冷泡茶,茶味濃🤓
飲唔曬仲可以拎走☺️
2021-01-22 224 浏览
喺旺角行完街搵野食,呢間真係好味又抵食好玩,一人一個石板慢慢燒🤗石板燒套餐包自助沙律吧、白飯、湯任食。這個價錢假期來食,無論肉質,份量,處理都唔錯,職員服務都好好,性價比超高,十分推介👍🏻👍🏻會再encore😋😋牛肩胛肉眼($78)肉上碟前會預先煎香左兩面,透氣,再放落石板度燒就唔會出血水,好欣賞肉係切左2塊,份量好足,配一大嚿牛油,好快熟,好香又唔易痴底,唔駛煮好耐燒焦都唔熟😋封門柳($98)封門柳我第一次試,肉有彈性d,牛味好出,雖然同樣是200g,但肉質較多👍🏻😍加小食芝麻雞翼($20)雞翼煎得卜卜脆,新鮮炸起,加上芝麻好香口😆香芋丸($20)這款首推,有驚喜😆好好食,好香口🤤🎉餡多唔會好油淋曬。

牛肩胛肉眼($78)

封門柳($98)

加小食芝麻雞翼($20)
雞翼煎得卜卜脆,新鮮炸起,加上芝麻好香口😆

香芋丸($20)
這款首推,有驚喜😆好好食,好香口🤤🎉餡多唔會好油淋曬。
呢排興石板燒,鐘意食幾成熟都係自己控制~豐石板燒專門店價錢大眾化,而且牛肉質素高,整體係石板燒界算優越呀~餐廳會提供圍裙給客人,以免燒肉時彈到成身都係,另外,走個陣仲可以噴返啲熊寶寶,唔洗驚食完燒肉👍🏻👍🏻👍🏻成身味餐廳真係好體貼!餐廳嘅沙律菜、白飯、 麵豉湯係自助同任食嘅!✨沙律菜係一杯杯放係雪櫃,夠曬衛生!✨ 麵豉湯粥麵入面有海帶、豆腐等,而且味道都唔錯!⭐牛肩胛肉眼牛肩胛肉眼肉質較堅實,而且油脂豐富比較適合用啲煎!先有牛油查上鐵板,再放牛肩胛肉眼上去煎,大約煎到6,7成熟就食得啦!完全自己控制熟度,食落肉汁豐富,肉質軟腍不韌~可因應自己鐘意加鹽、 黑椒汁、燒肉汁等😆🌠封門柳封門柳幾珍貴就係人都知啦~打邊爐就食得多,但拎嚟燒我就未試過😆鐘意牛味濃嘅,就真係要點呢款,肉味較重,油花較少,燒完點小小鹽,已經可以食!🌠 榴槤炸彈一見到呢個小食即點,咬落好夠脆,內餡香濃幼滑,味道甘甜可口!食完令人回味😏🌠芝麻雞翼雞翼外皮金黃酥脆,咬開入面雪白嫩滑嘅雞肉,香口非常,而且好鮮味,作為前菜小吃的確唔錯😆
呢排興石板燒,鐘意食幾成熟都係自己控制~

成身味餐廳真係好體貼!

餐廳嘅沙律菜、白飯、 麵豉湯係自助同任食嘅!

✨沙律菜係一杯杯放係雪櫃,夠曬衛生!

✨ 麵豉湯粥麵入面有海帶、豆腐等,而且味道都唔錯!

⭐牛肩胛肉眼

• 美國Prime肩胛肉眼
  • 沙律
  • 芝麻雞翼
2021-01-17 166 浏览
豐 - 石板燒專門店石板燒牛肉算是近年本港興起的一款料理,在港九新界都有不同的石板燒專門店,按照自己的喜好去選擇不同部位、份量、品種的肉類,放在熱石上燒烤,今日這間也不例外。白飯、熱湯、沙律也是任添的,一定可以吃到飽,另外醬汁也有很多選擇,有燒肉汁、豬扒汁和黑椒汁。美國Prime肩胛肉眼 200g的厚切的肩胛肉眼,油脂豐盈,肉質扎實有咬勁。美國Prime封門柳比起肩胛肉眼,封門柳的肉質更加軟腍,牛味較為濃郁,可以吃到牛肉的原汁原味。芝麻雞翼、香芋丸小食也有提供,我們點了香脆的雞翼和甜甜的香芋丸。
豐 - 石板燒專門店

美國Prime肩胛肉眼
200g的厚切的肩胛肉眼,油脂豐盈,肉質扎實有咬勁。

美國Prime封門柳

芝麻雞翼、香芋丸
小食也有提供,我們點了香脆的雞翼和甜甜的香芋丸。