2019-03-10 52 浏览
友人一行四人初試新開的串王之王,很適合愛辣人士,主打麻辣鍋越打越辣,火鍋料有如店名全部是一串串,方便食肉,種類也很多。店員服務態度良好,晚市$288任食任飲兩小時,埋單後也不會被趕走。
2019-03-06 54 浏览
因為係紅日打邊爐,所以預左多人,一早就book好位,所以唔洗等位。餐廳有為客人準備的圍裙,所以唔驚彈到啲湯去自己到。而佢既茶係杞子菊花茶,好香甜清新👍🏻同時間店員送上蠔油同一瓶麻油,話係店既特色火鍋醬,每人半瓶麻油再加啲蠔油。幾特別的組合,平時冇試過,所以都試左,有驚喜,比想像中更搭雖然係出名麻辣,但因為朋友唔食辣,所以揀左唔辣既湯底,蕃茄同菌王,好多配料,湯底都好夠味好多款選擇,最底個層會不斷refill 同換款串燒有好多款,有啲係用左麻辣調味,好岩鍾意食麻辣既人,同埋串燒既麻辣幾入味,唔會因爲唔係用麻辣湯底就走哂味,而又冇掉哂味去湯底到特別喜歡蟹柳,係超大型蟹棒,食得好爽紫薯闊條麵同紅薯粉,勁吸湯底既味,出來特別好食,不過好滑好難夾上黎(要用個火鍋匙😆整體唔錯,對佢既麻油醬比較深刻,醬料撈肉咁食食到一半點哂啲醬,問侍應有冇得再要一瓶麻油,係有既!唔洗加錢🤣👍🏻👍🏻👍🏻特別適合鍾意食麻辣既人,雖然唔食麻辣既會少左啲享受,但都有湯底同串燒係岩唔食辣既人♥️

幾特別的組合,平時冇試過,所以都試左,有驚喜,比想像中更搭

好多款選擇,最底個層會不斷refill 同換款

特別喜歡蟹柳,係超大型蟹棒,食得好爽

2019-01-01
  • 大蟹棒
2019-03-06 50 浏览
麻辣串串鍋🍡🍢食物款式好多,一串串食物用竹籖串起,攞起來好方便。因為係逐串計,所以兩三個人去食都可以,唔會叫左一大碟食唔晒,容易控制份量,可以食到好多不同款式。湯底惹味可以選擇辣度,秘製麻油醬汁都好好味
麻辣串串鍋🍡🍢
食物款式好多,一串串食物用竹籖串起,攞起來好方便。
湯底惹味可以選擇辣度,秘製麻油醬汁都好好味

2019-02-28 85 浏览
兩個人一齊食晏,但系工作太忙搞到得番半粒鍾食晏時間Lunch 時間一點二三左右行左幾間想食既餐廳都排隊等位咁岩呢間野入面有幾台人 好似又吾洗等位咁已經吾想再行去其他餐廳搵位兩個人決定黎個快食望下個menu 就問佢有冇最快既野食佢地個待應就recommend我地order 麻婆豆腐飯 同埋薯仔紋雞5分鍾 都吾洗就有得食果然有效率麻婆豆腐諗住應該普通吾會太好食但食落味道都幾有川味至於薯仔蚊雞我本身就對佢不感興趣始終都系鍾意夾走人地order 既food 食下好吾好味😂 薯仔都幾粉 呢間餐廳算是不錯啦趕住工作既關係食吾到格離台既麻辣串打邊爐但是一路食自已碟飯~聞到格離台d野食好香唯有等下次吾趕時間先慢慢食另外進來的時候店員給了我門傳單傳單上剛好有消費夠$100午市就減$10的券兩個餐加起 剛好可以即刻減了$10
兩個人一齊食晏,但系工作太忙搞到得番半粒鍾食晏時間
Lunch 時間一點二三左右

用餐优惠
現金券
  • 麻婆豆腐
2019-02-19 83 浏览
朋友吃过,推荐我一定要黎试试话好够辣,好正宗窝!首先汤底好够味,因为D嘢距事先腌制了,所以就咁样吃就好够未了!D嘢吃都对得起呢个价钱!价钱偏贵哦,200几一位,平D就好啦!毛肚,鹅肠!肥牛!不得不说,肥牛几靓,吃几碟就回本啦会再去,会推荐!好吃得辣的一定要试试中辣 相当变态辣到飞起!
朋友吃过,推荐我一定要黎试试
话好够辣,好正宗窝!

会再去,会推荐!好吃得辣的一定要试试中辣 相当变态
辣到飞起!
麻辣火锅串串
麻辣火锅串串
2019-02-17 86 浏览
2月14日情人節諗唔到食乜,所以就試下呢間,因為之前喺ig成日見到人check in呢度,而香港又好小呢類型既餐廳🍴所以情人節前幾日就訂定位~好耐之前喺深圳食過呢d串串,係自己出去攞然後埋單計串串既重量。呢間都計算方式都係一樣,但另一種係任飲任食😱$260另加一食2小時價錢非常合理,因為散叫同任食既食物都係一樣。湯底叫咗麻辣中辣同🍅麻辣中辣係非常辣(自問食得都幾辣)食物方面都幾多款式,質素都ok,有黑牛栢業,🐷腦呢d任食比較小有既食物。至於服務方面,多數都係以自助為主,但店員服務態度都很好,只係可能當晚人太多,有時速度比較慢(散叫了🍺)但係可以理解的~由於當日情人節,每枱都送紅🌹一枝,總結報告係會再來幫襯既~食完第二日係🌼🔥🤣
2月14日情人節諗唔到食乜,所以就試下呢間,
黑牛栢業,牛黃喉,白木耳
黑牛栢業,牛黃喉,白木耳
2019-02-14 64 浏览
係香港要食到正宗麻辣火鍋係唔平嘅事難得呢間野做任食 又係串串行開tst無理由唔試下🙈雖然預左任食質素嘅材料唔會好靚但只要麻辣有勁我就好滿足呢間嘅湯底都有合格 對得住個價錢有突👌🏻不過肥牛 毛肚個啲就唔係好新鮮但值得一讚係有黃喉😍😍同埋水果牛肉串 蔬菜牛肉串都唔錯喎任食黎講真係抵抵抵‼️‼️而且有大陸個隻黑色椰汁任飲~~好滿足ps*叫左中辣 但唔係好辣, 似小辣多d要沾乾碟先頂到我條辣癮囉🌶🌶🌶
係香港要食到正宗麻辣火鍋係唔平嘅事
但值得一讚係有黃喉😍😍
同埋水果牛肉串 蔬菜牛肉串都唔錯喎
任食黎講真係抵抵抵‼️‼️
而且有大陸個隻黑色椰汁任飲~~好滿足

ps*叫左中辣 但唔係好辣, 似小辣多d
要沾乾碟先頂到我條辣癮囉🌶🌶🌶
2019-02-13 65 浏览
有別於一般麻辣火鍋, 呢個成都麻辣火鍋以一串串型式來煮食, 既特別又有風味。晚上除了單點外仲有$260/位任食。我見餐牌食物種類多, 為食嘅我當然想試盡, 所以決定跟朋友點了任食。首先點了鴛鴦湯底, 麻辣挑選了小辣已經夠哂麻同辣, 非常刺激惹味, 辣而不失香麻。另外藥膳湯底既清甜且甘香。桌上竹筒用作放置竹籤, 非常窝心。最後見到竹筒上載滿竹子嘅戰積, 何其滿足! 串王之王特製油食火鍋點少得醬油, 一般食麻辣都會點油加少許醋。 正宗成都食法係除左點特製油, 要再加少許蠔油, 非常滋味。串串食物種類眾多, 包括: 蓮藕, 水魷, 豬皮, 雞軟骨, 串串牛肉, 鵝腸, 芹菜, 香茜, 香菇, 午餐肉, 魚皮, 粟米等等...鴨血 食麻辣必點之一黑栢葉好爽口紫薯闊粉煙韌有𡁻頭 薯粉配麻辣 刺激爽口整體算抵食又算多選擇 麻辣湯底不比其它市面上嘅四川重慶麻辣遜色 非常香麻同辣。 串串的特色具有風味及满足感 任食可以過足麻辣火鍋瘾 值得一試再試!!

鴛鴦 麻辣 + 藥膳

2019-02-12
鴛鴦 麻辣 + 藥膳
  • 鴛鴦麻辣+藥膳
2019-02-03 62 浏览
一串串放去火鍋其實都幾過癮湯底四川麻辣加藥膳湯底鐘意四川麻辣,夠香其實藥膳似味精仲有小食送牛柏葉同午餐肉推介係放題任食tim飲品都係有椰汁同酸梅汁推介酸梅汁碗碟係印有毛澤東(舊中國特色)任食推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
一串串放去火鍋其實都幾過癮
放題任食tim
飲品都係
有椰汁同酸梅汁
推介酸梅汁
碗碟係印有毛澤東(舊中國特色)
任食推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2019-01-30 80 浏览
價錢可以,但係湯底唔濃郁,似麻辣加滾水咁,我呢個係中辣,湯底都可以。但同行既叫左小辣,完全湯底無味。送叫左蓮藕,超大塊。黃喉好爽脆,鵝腸太幼同軟如果叫豬腩片,係會有三塊超大塊既,如果好肚餓黎食就岩晒大約五六十蚊碗,可以接受既,不過必須要改善湯底
送叫左蓮藕,超大塊。黃喉好爽脆,鵝腸太幼同軟

如果叫豬腩片,係會有三塊超大塊既,如果好肚餓黎食就岩晒

大約五六十蚊碗,可以接受既,不過必須要改善湯底
窮遊香港-任飲任食串串火鍋.今日講既呢間串串火鍋近排推出新野 任飲任食如果平時大食既你 呢間勁抵可以任拎任食出面雪櫃幾十款火鍋料(可睇圖).呢間火鍋無論係 湯底定係火鍋料👍🏻我認為都做得幾好既先講湯底 今次我地都係叫左鴛鴦湯⭐️小辣麻辣湯 同藥膳👍🏻湯底落足料 勁香 但今次冇咁辣(上次食到流哂汗 今次岩岩好)(‼️食得麻辣既朋友 可能要叫中或者大啦)👍🏻藥膳都係 清清地 睇到落左唔同既中藥但唔算重藥味 幾鐘意...👍🏻個湯仲可以飲.👍🏻火鍋料方面都高質 唔係佳寶火鍋丸👍🏻例如佢有個墨魚汁腸仔(可睇圖)👍🏻推介👍🏻蛋餃都唔錯 個皮 蛋味幾香.🙈菜 今次就冇拎啦😋任食 更係 食多d肉啦今日食左好多 牛肉 五花腩 雞翼鵝腸 鴨血就必點咖啦 唔多講👍🏻呢到仲有蝦wo 望落幾新鮮 所以試下未到新鮮到識跳👍🏻但食落幾彈 鐘意蝦既可以狂拎.👍🏻串串方面 本身有做適當調味 勁多選擇👍🏻當中有個串串小臘腸 幾過引 可以一試👍🏻仲有牛肉包小黃椒果串 都可以比食辣人仕挑戰.基本火鍋豉油係出面可以自助拎⭐️當然唔小得佢地特製既油碟👍🏻係麻油加蠔油加蔥 解辣一流.🤔野飲方面就唔算多都係可樂 雪碧 忌廉👍🏻但係佢仲有椰
窮遊香港-任飲任食串串火鍋

今日講既呢間串串火鍋
近排推出新野 任飲任食
如果平時大食既你 呢間勁抵
可以任拎任食出面雪櫃幾十款火鍋料(可睇圖)
呢間火鍋無論係 湯底定係火鍋
👍🏻我認為都做得幾好既
先講湯底 今次我地都係叫左鴛鴦湯
⭐️小辣麻辣湯 同藥膳
👍🏻湯底落足料 勁香 但今次冇咁辣
(上次食到流哂汗 今次岩岩好)
(‼️食得麻辣既朋友 可能要叫中或者大啦)
👍🏻藥膳都係 清清地 睇到落左唔同既中藥
但唔算重藥味 幾鐘意...
👍🏻個湯仲可以飲
👍🏻係麻油加蠔油加蔥 解辣一流
🤔野飲方面就唔算多
都係可樂 雪碧 忌廉
👍🏻但係佢仲有椰汁 同多加寶 我主要飲佢
(‼️呢2款算係貴野 同埋香港小見d)
(最後比我既係 王老吉)
(大家都是涼茶 不用分那麼細)
⭐️總結
👍🏻轉左任食 比之前抵食左好多
最平時段都係$220 (價錢可睇圖)
大食既朋友絕對可以回本
服務:4/5 員工數量都多
衛生:4/5
抵食:5/5 變左任食 抵食加分
2019-01-24 62 浏览
今日嚟到食串王之王,食麻辣辣串串。佢做緊單點特價,有68折。但係仲有任食價,任飲任食都係260+10%service charge.當日十分餓既我同朋友當然食任食好香既辣,唔會辣得好辛苦仲任食!都ok ge!
今日嚟到食串王之王,食麻辣辣串串。
佢做緊單點特價,有68折。
當日十分餓既我同朋友當然食任食
好香既辣,唔會辣得好辛苦
仲任食!
都ok ge!
2019-01-22 1461 浏览
呢個舖位1年內都轉過2、3次手,而呢間係我見到咁多次以黎比較多人食既一間!今次呢間主要食串串火鍋,以我知道串串火鍋係內地都興左一段時間,但係因為自己仲未有時間北上的關係,所以一直未有試過。今晚終於相約朋友黎到呢間火鍋店試下!火鍋店除了可以單點外,還有$260/位任飲任食,照睇應該任食係會抵D既,所以就決定任食。餐廳不算好大,所以走廊出入位比較窄,要大家互相禮讓。坐低後店員給予我們圍裙及講解一下那些可以任飲任食。我們點了鴛鴦湯底,麻辣小辣及藥膳鍋。呢度的麻辣小辣都幾辣,鍋裡面有好多辣椒。藥膳湯底相對比較清甜,都唔錯!食物方面是自行到雪櫃取的,櫃內有多款唔同食物可揀選,串串的都有20至30款,種類繁多。而沒有串起的都有多款可選擇,還有菜類及粉麵類。這裡有一些火鍋配料係香港其他的火鍋店見唔到的,例如豬腦、蛋餃,這些通常都會在內地才見到!而飲品亦引入內地的,如天地一號蘋果醋、椰汁、酸梅汁、加多寶!有椰汁可以揀選實在太好,因為麻辣湯底食下食下都真係幾辣,係解辣既良伴。總括黎講,餐廳地方雖然有點淺窄,但店員都好有禮貌而且好快就會幫手落單,食物種類好多,跟本係唔會食得哂!飲品雖然唔太多選擇,但係好適
今晚終於相約朋友黎到呢間火鍋店試下!

總括黎講,餐廳地方雖然有點淺窄,但店員都好有禮貌而且好快就會幫手落單,食物種類好多,跟本係唔會食得哂!飲品雖然唔太多選擇,但係好適合係呢間成都火鍋店入面,因為全部都係內地的飲料,如果有機會要再黎食辣過過癮!
2019-01-17
2019-01-20 106 浏览
一串串咁擺落去打邊爐真係第一次, 好好玩,好有創意 ,最緊要地點又就腳, 價錢又實惠, 種類又多。見到咁多一串串已經好興奮, 仲有打邊爐少見嘅台灣黑椒豬肉腸 好好食 忍唔住都食咗4條。青口海蝦魷魚任拎任食, 估唔到連竹笙都任食,真係好surprise ,因為好少打邊爐可以飲食竹笙。擺曬一串串落個爐度,感覺好好玩。個湯底係鴛鴦鍋,菌王同蕃茄, 兩個湯底都好濃味, 建議可以食豆卜吸曬啲湯,仲正。 冬菇 我專登放入菌王湯底 ,之後食成個味道更突出。食完梗係要總結下食咗幾多串啦, 戰績果然彪炳,哈哈。

擺曬一串串落個爐度,感覺好好玩。

食完梗係要總結下食咗幾多串啦, 戰績果然彪炳,哈哈。

2019-01-19 73 浏览
串串鍋之前已經知道內地很出名,發現尖沙咀有間特色既正宗成都串串火鍋,已經在早幾日預約BOOK定晚上7:30品嚐一下。當然要點鴛鴦2種味湯底$128,揀了必選既麻辣湯底, 及蕃茄湯底。麻辣湯底本人覺得有點麻辣,但都接受到,而蕃茄湯底味道都很特出。之後還送了2款小食,串王酥肉,煉奶糍靶;煉奶糍靶很好食,口感好像年糕甜甜的。食材就要去雪櫃自己揀,款色都很多,有牛﹑有雞子等等,食材都很新鮮,當日食左3小時才埋單,很滿足﹗
鴛鴦湯底
2019-01-18