餐廳除左主打粵菜,大排檔小炒外,仲有川菜,香辣既四川料理,見兩款料理都多人叫,就兩款都試下先🤭✨另收加一-💕 明爐烤筍殼魚 $328+$38豬大腸, +$28紅薯粉👅好味指數:9.5/10知道烤魚係餐廳招牌菜之一,又係主打川菜,就叫左小辣,辣度係平時既中至大辣左右,一路食一路辣到標眼水,但食到好爽😍😂,魚係先前已經炸左,外皮脆卜卜,魚肉超滑嫩🥹🫶🏻,魚底原來已經放左紅薯粉(唔大食既話可以唔洗另外再叫😂),又煙韌又勁索味😍,麻辣花椒味都勁香濃😍超級惹味同入味❗️我覺得比起大陸x魚仲要惹味‼️必食❤️-💕酥炸珍珠蠔 $88👅好味指數:7/10細細粒,炸得好香口香脆,唔覺唔覺就食哂🤭
✨另收加一

💕 明爐烤筍殼魚 $328
+$38豬大腸, +$28紅薯粉
👅好味指數:9.5/10

💕酥炸珍珠蠔 $88
👅好味指數:7/10
細細粒,炸得好香口香脆,
唔覺唔覺就食哂🤭
豬大腸
紅薯粉
2023-02-10
豬大腸
紅薯粉
2023-02-08 1253 浏览
二號廚房,位於油麻地,非常就腳既地點,樓梯上二樓,中式裝修幾有氣氛🧧店內超大超闊落好舒服,坐位傾計啱晒😝主打烤魚、雞煲、小炒等,價錢適中,好吸引好多選擇,周圍啲人食既都好香😎酥炸珍珠蠔,超香,好爆既份量,雖然係珍珠蠔細細粒,但都有蠔肉有蠔味🥳超香口又好味,忍唔住即刻叫啤酒🍻佐酒真係一流,食極都仲有,酸辣土豆絲,又係好大碟,微酸加啲辣,配土豆絲味道啱晒👍🏻啤酒仲有Hoegaarden同Stella,食住正既小炒配靚啤酒爽😎主角黎喇🤴🏻酸菜烤筍殼魚(小辣),霸氣賣相,係我見過最最最大條魚既烤魚😯一般烤魚用草魚、鱸魚等,佢用左筍殼,即刻肉厚又大條,肉質都特別嫩,啖啖肉超爽🤤酸菜湯底都係金湯樣,相當好味😵食極都食唔完既魚好正,配菜既筍、萵苣、寬粉都好入味好好食❣️簡直係驚人既烤魚鍋,可以叫配料打邊爐,份量好多已經叫唔到太多野食🤣叫左一份午餐肉,黎到既時候發現佢係煎左既🤩煎過既就係唔同層次,又香又正,浸下烤魚金湯又另一享受😎整體黎講完全係隱世超高質、高性價比中菜,烤魚、小炒都一流😤必定返啅,幾個朋友一齊食又好味又舒服,聚會福地💜

酸辣土豆絲

酸菜烤筍殼魚(小辣)

烤筍殼魚

萵苣

酸菜魚湯

午餐肉

酸辣土豆絲
酸菜烤筍殼魚(小辣)
烤筍殼魚
萵苣
酸菜魚湯
午餐肉
2023-02-08 744 浏览
間中我都好喜歡食小炒叫餸食飯,今日試咗位於佐敦嘅既川粵菜館[二號廚房],這裏除了粵菜小炒之外,更有多款川菜,例如水煮魚,酸菜魚,毛血旺,烤魚,辣子炒,最驚喜連乾鍋都有,任君選擇,今晚試咗小炒,超級有鑊氣👍🏻🐷▪️孜然手抓骨 $ 72必食推介,豬串骨啖啖肉,肉質爽口,重點係非常之入味,孜然粉伴上炒香蒜,辣椒,香蔥炒香,配合埋手抓骨一齊食,勁惹味🔥🥦▪️芥蘭炒牛肉 $78經典粵菜,超級有鑊氣,芥蘭炒得新鮮脆口,有淡淡的薑味,牛肉入口軟腍,超正🐽▪️拔絲咕嚕肉 $ 88咕嚕肉粒粒外脆內軟,肉質半肥瘦啖啖肉,酸甜汁調味恰到好處,伴上新鮮洋蔥,菠蘿,青紅黃椒,清甜爽脆,高水準👍🏻👍🏻🐔▪️薑蔥霸王雞 $ 138最鍾意食霸王雞,睇埋相都知道超讚,食得出雞好新鮮,肉質香滑,伴上大量香蔥薑絲和自家製嘅淡醬油,超級好食,喜歡食雞嘅朋友絕對唔可以錯過🍚▪️揚州炒飯 $ 78今日唔想食白飯,突然間想食揚州炒飯,炒得甚有鑊氣又乾身,米飯粒粒分明,簡單嘅炒料,有蝦仁,午餐肉,雞蛋,香蔥,非常唔錯

🐷▪️孜然手抓骨 $ 72

• 薑蔥霸王雞
  • 拔絲咕嚕肉
  • 孜然手抓骨
2023-02-07 49 浏览
今日同長輩約咗喺佐敦食中式野,揀咗呢一間樓上鋪食大排檔小炒,上到去已經好熱鬧好多人,唔少人都係五六個一齊食,餐廳的確係幾適合一家人或者同朋友長輩一齊食飯。酸辣蓮藕丁、酸辣貓耳(雲耳)一開頭叫咗兩款小食,兩款都酸酸辣辣,一款凍一款熱,非常開胃,蓮藕丁好特別,爽口又好食。啫啫芥蘭煲熱辣辣成煲上枱,調味唔會太鹹,但係十分之惹味,越食越上癮。大蝦炒萵筍鮮蝦隻隻夠晒大,都係即叫即炒幾好食。椒鹽鮮魷椒鹽鮮魷係我最鍾意嘅一味菜,每次食大排檔必叫,呢度都整得好好食,炸皮唔會太厚,啱啱好夠晒脆,魷魚新鮮好味道。
酸辣蓮藕丁、酸辣貓耳(雲耳)
啫啫芥蘭煲
熱辣辣成煲上枱,調味唔會太鹹,但係十分之惹味,越食越上癮。
大蝦炒萵筍
鮮蝦隻隻夠晒大,都係即叫即炒幾好食。
椒鹽鮮魷
2023-02-04 37 浏览
今日放工同同事諗緊食咩之際,個麻辣既心又出黎😆今次去開佐敦,所以就搵左間性價比幾高既麻辣餐廳食——————🐽 涼拌金錢肚、八味豆腐粒先叫幾樣送酒小食,金錢肚厚身薄切,醬汁既酸辣度岩岩好唔會太濃味;豆腐粒炸到外皮勁脆!中有d八味粉係面好惹味🐽 香煎順德蓮藕餅、乾煸四季豆蓮藕餅煎到好香脆,肉餅食落唔會太溜,亦保留到適當既肥肉令到更惹味;四季豆同肉鬆一齊炒,令到味道更濃,送飯一流🐽 水煮牛肉水煮牛肉好足料!牛肉好嫩滑,薯粉同蔬菜都好多。湯底既味道偏濃,送飯真係一流😆

——————

🐽 涼拌金錢肚、八味豆腐粒

🐽 香煎順德蓮藕餅、乾煸四季豆

🐽 水煮牛肉
1K
2023-02-02 164 浏览
👧🏻😋👅🍽✨乾淨抵食多元化小菜🤤-二號廚房🇭🇰 佐敦上海街55號海景閣1樓 🇭🇰-👨🏻‍🍳小炒, 烤魚, 邊爐乜都有得食, 淨係小菜都超多元化仲好特別, menu都成10頁👨🏻‍🍳服務好但免加一茶芥超抵食, 後面果枱食烤魚都周不時被問要唔要加湯好周到👨🏻‍🍳鋪位好大, 多人聚餐坐圓枱同卡位都冇問題, 枱夠多好舒適-🔥🥩 脆皮牛肋條 $62💯牛肋條切開左一塊塊, 一口size好易食💯炸皮好薄但又夠脆, 熱辣辣食超正💯牛肉夠腍亦唔會太鹹, 食到牛肉原味-🍋🐖 冰梅欖角骨 $88✨酸野我地係抗拒唔到😂 表面黑色一粒粒就係冰梅, 酸酸甜甜好開胃, 仲加咗啲紅蘿蔔幼絲令佢更清新✨欖角骨即係豬肋骨, 少少肥都算多肉好味道-🍵🦆 清宮樟茶鴨 $88/半隻💯炸到金黃色, 表面乾身但肉質juicy, 食落真係啖啖肉都有茶味!💯鴨肉鹹鹹地食落有啲似豬手但係肉嫩版😁 鹹香夾埋茶味食到停唔到口-🦐 翡翠炒帶子蝦球 $168✨為免全部炸野都叫返啲健康啲😂 菜名冇寫有萵筍底好驚喜😍✨萵筍嫩冇根, 蝦球爽口彈牙-🐠🥬豆豉鯪魚A菜 $78💯呢個餸正常都冇咩好講, 但佢好係好在用左豆豉鯪魚但一啲都唔油, 好味-🍚 絲苗
👧🏻😋👅🍽✨
乾淨抵食多元化小菜🤤
二號廚房
🇭🇰 佐敦上海街55號海景閣1樓 🇭🇰
🔥🥩
脆皮牛肋條 $62
脆皮牛肋條

💯牛肋條切開左一塊塊, 一口size好易食
💯炸皮好薄但又夠脆, 熱辣辣食超正
💯牛肉夠腍亦唔會太鹹, 食到牛肉原味
🍋🐖
冰梅欖角骨 $88
冰梅欖角骨

✨欖角骨即係豬肋骨, 少少肥都算多肉好味道
🍵🦆
清宮樟茶鴨 $88/半隻
清宮樟茶鴨

🦐
翡翠炒帶子蝦球 $168

✨為免全部炸野都叫返啲健康啲😂 菜名冇寫有萵筍底好驚喜😍
✨萵筍嫩冇根, 蝦球爽口彈牙
🐠🥬

脆皮牛肋條
冰梅欖角骨
清宮樟茶鴨
豆豉鯪魚A菜
豉椒炒花甲(88hkd)全部花甲都開哂殼,幾新鮮,食唔到腥味,豉椒都炒到入哂味,小小辣,呢個汁配飯真係正豉汁帶子蒸豆腐(108hkd)比較清淡,有一種家常嘅感覺,小朋友定老人家都啱食,唔想食到咁油膩可以一試🥰燒汁薯仔🥔牛柳粒(88hkd)薯仔🥔有半煎炸過,外脆內軟,有蜜糖嘅甜味,牛柳無overcook,肉都大塊,一塊接一塊,真係停唔到口,配酒一流,必點👍🏻四季豆炒鹹肉(78hkd)豆咬落好爽脆,條條豆都好飽滿,炒得唔會太鹹,睇落好似好多辣椒🌶️,但其實唔係太辣,都係提味作用😍瑤柱蛋白炒飯(88hkd)飯炒到粒粒分明,食到碟底都無咩油,唔太油膩,瑤柱畀得都唔少,幾有誠意,整體黎講絕對值得二訪😎!#foodiblum中式
豉椒炒花甲(88hkd)
豉椒炒花甲

豉汁帶子蒸豆腐(108hkd)
豉汁帶子蒸豆腐

燒汁薯仔🥔牛柳粒(88hkd)
燒汁薯仔牛柳粒

四季豆炒鹹肉(78hkd)
四季豆炒鹹肉

瑤柱蛋白炒飯(88hkd)
瑤柱蛋白炒飯

燒汁薯仔牛柳粒
四季豆炒鹹肉
瑤柱蛋白炒飯
2023-01-14 87 浏览
友人同我都好鍾意千變萬化既中菜,今次收工就由我帶友人去佐敦食好西😉⭐️泡椒鳳爪$42作為前菜真係好開胃🤤鳳爪食落辣中帶酸,口感清爽解膩,而且醃得好入味😍又唔會太咸😋⭐️紅燒BB鴿$42乳鴿即叫即炸熱辣辣,外脆內嫩🤤味道咸香,又食到味既鮮甜😋好岩餸啤酒⭐️清宮樟茶鴨$88/半隻炸到外層香脆,食落咸香得來仲有股香料味☺️有嚼勁愈食愈香口😍⭐️地道小炒王$98鑊氣十足,炸過既蝦乾、魚仔乾、腰果,加埋菜甫、鮮魷、韮菜花一齊爆炒,味道同口感都相當豐富😋,甘香鮮味爽脆集於一身😍忍唔住要餸白飯🤣不愧為中式小炒入面咁受歡迎既一個菜式👍🏻⭐️椒鹽鮮魷$108鮮魷沾上薄粉漿,炸到岩岩熟,唔太過韌,酥脆咸香😋建議襯熱食晒佢,因為炸物攤凍左真係無咁好食嫁😉⭐️拔絲咕嚕肉$88呢度既咕嚕肉有別於一般餐廳,豬肉肥瘦適中,切到細細粒,而且無骨,好岩我呢d懶人食😂酸酸甜甜餸飯好味😋⭐️白飯$12白飯都幾大碗,食量細既朋友仔可兩人share😊⭐️汽水$12 梳打水$12

⭐️泡椒鳳爪$42

⭐️紅燒BB鴿$42

⭐️清宮樟茶鴨$88/半隻

⭐️地道小炒王$98

⭐️椒鹽鮮魷$108

⭐️拔絲咕嚕肉$88

⭐️白飯$12
白飯都幾大碗,食量細既朋友仔可兩人share😊

⭐️汽水$12 梳打水$12
2023-01-14 62 浏览
啫啫芥蘭煲$78拔絲咕嚕肉$88西湖牛肉羹$88樟茶鴨$88/半隻魚香茄子煲$68白飯$10好味指數:😋😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:男朋友想吃小炒,但怕污穢,不想去大排檔或熟食中心。剛好去了寶靈街搜尋花仔花女衫,就去了附近這間餐廳。餐廳衛生不錯,地板不覺濕滑。檯與檯之間有足夠距離,不覺擠逼,而且更有數間VIP 房及幾張卡位檯。我們點了4款小菜及一鍋湯。2款煲類食物都好好鑊氣,即叫即造,上桌時冒着煙,香氣撲鼻。啫啫芥蘭煲加了蝦乾肉碎辣椒🌶️絲。魚香茄子煲有陣陣鹹魚香味。2款小菜好惹味,送飯送酒一流。拔絲咕嚕肉的做法令咕嚕肉的面更脆。喜歡味道不會太酸,甜度亦適中。樟茶鴨煙燻味重,鴨不會有層厚厚的脂肪。鴨肉色澤金紅,鴨皮酥脆,肉質夠嫩。西湖牛肉羹夠足料,有大量牛肉碎、芫荽、蛋花。欣賞侍應給我們牛肉羹後,會主動給我們2隻小碗分湯,又給我們胡椒粉調味👍🏻小炒店有這個服務質素,確是值得一讚。
樟茶鴨

樟茶鴨半隻

Stella  Tower
樟茶鴨半隻
2023-01-12 66 浏览
唔講唔之原來佐敦都隱藏咗好多美食,呢間主打各式粵菜同川菜料理,感覺上似室內嘅大排檔,環境乾淨,燈光猛烈,價錢大眾化,幾適合一大班人嚟聚餐啤一啤佢🤤 不但不讚餐廳嘅店員個個都十分友善,服務周到,好有人情味,係家嘅感覺呀🏠估唔到餐牌有咁多嘢食,選擇困難症嘅表示我全都要!啫啫芥蘭煲上枱時香氣四溢,芥蘭炒至嫩嫩綠綠,好有鑊氣,食落爽口,配上惹味嘅肉碎真係冇得頂🤪 南乳粗齊煲材料豐富,由椰菜、芥蘭、腐竹、大白菜、茄子、粉絲等混合而成,南乳味突出,濃而不鹹,簡單又美味嘅一道廣東料理🥺 天氣涼涼地當然唔少得海味雜菜煲,湯底完美地帶出蔬菜嘅鮮甜味,撈吓撈吓仲發現啲海鮮藏晒喺底,份量足以四個人食😬蠔仔餅就食得多,酥炸珍珠蠔反而比較少見,入口酥脆又鮮甜,一口一啖真係好過癮🤤 不得不讚拔絲咕嚕肉真係做到拔絲嘅效果!山楂汁濃稠,味道酸甜,入口酥脆,內裏結實,望落去比仿間細粒但勝在炸皮夠薄,啖啖肉而且唔油膩,性價比甚高🥰 最後私心推介呢間嘅滑蛋炒蝦仁,雖然只不過係一道尋常嘅家常小菜,但易學難精,並非單純咁將蝦仁同蛋炒勻就OK🤔 滑蛋超級滑溜,唔粗糙亦唔會太稀,口感一流,配上爽彈嘅蝦仁正是美味嘅精髓所在🍤

2023-01-09 634 浏览
今晚與朋友們一齊來到位於佐敦官涌體育館附近的樓上店食小菜!門面看似普通,但內裡的樓梯掛滿燈籠🏮 又幾靚喎!上到去地方幾寬敞光猛,不會坐得擠逼。餐牌菜式選擇多,除了小菜、小炒外,還有川菜、乾鍋、酸菜魚等。朋友相聚,怎少得來枝啤酒下菜🍻✨地道小炒王 $98叫小菜怎可以不點講求鑊氣、惹味的小炒王!材料豐富,有韭菜花、魷魚、蝦乾、菜圃、卜卜脆魚仔、炸腰果等,口感十足👍🏻✨黃金鮮魷 $108包裹著蛋黃鹹香的黃金鮮魷😍 份量超多!而且不會炸得乾爭爭,魷魚能保持彈牙鮮嫩。✨啫啫豬膶滑雞煲 $88現在坊間食到的啫啫雞煲,豬膶買少見少,大多只是將雞翼斬件上。而這裡是熱騰騰且香味撲鼻!內裏豬膶及雞件份量多,啖啖肉,還有冬菇!味道鹹鮮惹味。✨拔絲咕嚕蝦球 $118咕嚕醬汁酸酸甜甜,蝦仁與菠蘿相當足料👍🏻✨ 香煎順德蓮藕餅 $88肉餅咬落鹹鮮香口不油膩,而且蓮藕粒粒夠爽脆!這裏食物水準高,而且價格合理,份量足料,絕對是適合大夥兒共聚的好地方❣️

朋友相聚,怎少得來枝啤酒下菜🍻

✨地道小炒王 $98

✨黃金鮮魷 $108

✨啫啫豬膶滑雞煲 $88

✨拔絲咕嚕蝦球 $118
咕嚕醬汁酸酸甜甜,蝦仁與菠蘿相當足料👍🏻

✨ 香煎順德蓮藕餅 $88
肉餅咬落鹹鮮香口不油膩,而且蓮藕粒粒夠爽脆!

2023-01-08
  • 地道小炒王
  • 啫啫豬膶滑雞煲
2023-01-07 64 浏览
上個月同一大班朋友慶祝生日食過哩間[二號廚房]覺得唔錯所以再來光顧🥢我地得2個人所以只點了幾道小菜同烤魚🥢明爐烤筍殼魚店員姐姐話點小辣就夠,又唔會因為太過辣吃唔到,送上枱真係香味撲鼻,胡麻味都香,魚肉啖啖肉,配料有筍,大豆芽菜,芫荽,窩筍,仲有吸哂辣湯汁寛薯粉,吃落非常滋味😋🥢黄金海蝦份量十足,约有十幾隻🦐金黃又大隻,肉質彈牙😋蛋黃鹹香夠哂惹味🤤🥢秘製红燒肉厚切五花肉🐷肉質軟淋肥而不膩,餸飯一流😋🥢啫啫芥蘭煲店員送上枱已經喳喳聲,裡面配料有好多蝦干,肉碎夠哂惹味,芥蘭青綠爽脆咁多濃味菜式當然要啤啤佢啦🍻哩度裝潢雖然沒有特别😌但整體食物都唔錯🤩價錢唔算貴,有VIP房有雀🀄🎲好啱一大班朋友慶祝活動🎉🎂店員又有禮🥰值得再來。

我地得2個人所以只點了幾道小菜同烤魚

🥢明爐烤筍殼魚

🥢黄金海蝦

🥢秘製红燒肉
厚切五花肉🐷肉質軟淋肥而不膩,餸飯一流😋

🥢啫啫芥蘭煲

咁多濃味菜式當然要啤啤佢啦🍻

2023-01-06
  • 黄金海蝦
  • 明爐烤筍殼魚
2022-12-31 56 浏览
在佐敦周圍搵食,行上一層樓就去到😬前菜係青椒皮蛋辣味足,皮蛋腍淋😋一吃再吃干鍋 🌶 而家香港越嚟越多干鍋食,一試愛上😍叫左五個餸,有牛肉,金錢肚同田雞,䈑筍,黑木耳,我地叫左小辣,辣得嚟好惹味 🌶 這個薯件牛柳粒好有驚喜,牛柳爽薯仔外脆內嫩,味道恰好再叫左清宮樟茶鴨,可惜有點乾身同鞋口忍唔住叫左兩個白飯加一枝啤酒😙兩個人啱啱好🍚🍚雖然係川菜,但唔係淨係得個辣字👍地址:油麻地上海街55號海景閣1樓
在佐敦周圍搵食,行上一層樓就去到😬

前菜係青椒皮蛋
辣味足,皮蛋腍淋😋一吃再吃

干鍋 🌶 而家香港越嚟越多干鍋食,一試愛上😍

這個薯件牛柳粒好有驚喜,牛柳爽薯仔外脆內嫩,味道恰好

再叫左清宮樟茶鴨,可惜有點乾身同鞋口

地址:油麻地上海街55號海景閣1樓
2022-12-21 551 浏览
2022年12月7日 星期三今晚收工之後同老婆去咗尖沙咀行街拍下拖,行到去佐敦開始見肚餓,於是就開始搵餐廳咁岩行過呢間餐廳,見到無論燈光同裝修,都好有中國色彩,抱住一試無妨嘅心態就上咗去上到去發現地方都幾闊落,有幾張大枱,而且仲有VIP房添,好適合一大夥人食飯,都夠晒乾淨企理睇返餐牌,菜式當然係粵菜,有好多菜式可以選擇,仲可以配合埋啤酒有套餐價,價錢唔算太貴,我哋一共叫咗幾個小菜,再加一碟米粉,店員都話應該夠食等咗大約10分鐘左右,首先嚟到嘅係炸BB乳鴿,炸得好香脆,而且好夠味,唔需要點准鹽都可以食得出本身嘅味道,而且肉質好鮮嫩,外皮又脆卜卜,好快已經俾我哋清晒,老婆連乳鴿頭都唔放過添之後有椒鹽溫室南瓜拼牛柳粒,完全冇諗過牛柳粒都可以炸,仲要炸得幾香口,肉質唔會過硬,至於溫室南瓜食落去好香甜,同炸蒜一齊食好惹味再黎有冰梅欖角骨,第一次食,冇諗到冰梅同欖角都可以煮埋一齊,食落去酸酸甜甜,用嚟送飯一流,而且肉同脂肪嘅比例好平均,骨都唔算太大舊,好容易就食到跟住有啫啫芥蘭煲,成個煲咁上,打開蓋嘅時候熱辣辣,煮得好有鑊氣,芥蘭係爽脆嘅,而且食落去唔算太鹹,味道啱啱好最後有家鄉炒米粉,份量足夠兩
2022年12月7日 星期三

最後有家鄉炒米粉,份量足夠兩個人食,米粉炒得好乾身,而且裏面有好多配料,加埋辣椒醬一齊食更加滋味

成個餐都食得好滿足,冇諗過佐敦既呢啲街頭都食到咁高質素嘅中菜,好有驚喜
2022-12-07
2022-12-18 107 浏览
🌟 二號廚房喜歡食又喜歡打卡既食貨,呢間飯館真係要試,餐牌淋瑯滿目,味道水準高,價錢大眾化,而且冇限時間,座位寬敞,除咗小菜,亦可以打邊爐,好啱放咗工,一大班朋友嚟把酒𣈱談。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~💫 冰鎮南非鮑魚 鮑魚蒸熟 ,中間開邊,容易入口,加點杞子花鵰酒,酒香浸入鮑魚帶出鮮味同時帶點回甘,呢碟(醉)香鮑魚,真係要比勁多likes 👍👍💫 拔𢇃咕嚕蝦球蝦夠厚肉,鳳梨咕嚕蝦 外脆內酥化,裡面蝦肉唔會好乾身,酸酸甜甜,味道恰到,好美味香口既小炒菜😋💫 清宮樟茶鴨「清宮」聞說係御膳房為慈禧當差時,改用樟樹葉和茶葉熏鴨。樟茶鴨的外皮香脆,肉質嫩滑,煙熏味濃。💫 南乳粗齋煲 將不同新鮮蔬菜和乾貨混合,加入南乳調味,熱辣辣上枱,香濃南乳味,味道不會太鹹,係我至愛南乳粗齋。 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~推薦指數 👍👍👍👍(5/5)📍 油麻地上海街55號海景閣1樓
🌟 二號廚房

💫 冰鎮南非鮑魚

💫 拔𢇃咕嚕蝦球

💫 清宮樟茶鴨

💫 南乳粗齋煲

推薦指數 👍👍👍👍(5/5)

📍 油麻地上海街55號海景閣1樓