到左要注重健康既年紀,外食都要特別簡過,上網搵少糖少鹽食店,見到依間餐廳以慢煮為概念,主張少調味小油,呈現番食材最天然既味道👅,就簡左依間。餐廳有4間分店,今日去左元朗分店,環境唔算大,但都坐得舒服唔會太逼👍🏻座位有限,3-4人小聚餐記得訂位先呀🫶🏻。-✨Dinner menu $298🍹Drink-限定無/有酒精飲品無酒精提供蘋果汁/橙汁,橙汁🍊唔係果汁先生!係自己調製的,飲落甘甜可口🥰頭盤-招牌龍蝦湯流心牛角包 🥐👅好味指數:9.8/10必食❗️牛角包極酥脆😍好似千層酥皮咁😍❗️一切開龍蝦汁即刻湧出🦞龍蝦味好香濃❤️牛角包索哂啲汁只係裏面軟淋,但皮仍然保持酥脆🥹🥹❗️食到一滴都冇剩🥹👍🏻主菜-香煎鴨肝 配威靈頓牛柳🥩 (+$38)👅好味指數:7/10鴨肝充滿油香,嫩腍一咬即化👍🏻,威靈頓牛柳外層微微鬆脆口感,內牛柳呈暗紅色,肉質軟腍冇筋🫶🏻甜品-真空慢煮芝士蛋糕 配 椰子雪糕🍨👅好味指數:7/10芝士蛋糕芝士味夠岀,口感就有啲似燉蛋,偏流質啲,唔係緊實既口感,幾特別,而椰子雪糕椰子味🥥超濃!好中意椰子味既要食😂食完齒頰留香,口腔仲有餘韻。-💕 至尊酥皮海鮮火山煲 $268👅好味指數:7.8

✨Dinner menu $298
橙汁

🍹Drink-限定無/有酒精飲品
招牌龍蝦湯流心牛角包

頭盤-招牌龍蝦湯流心牛角包 🥐
👅好味指數:9.8/10
香煎鴨肝 配威靈頓牛柳

主菜-香煎鴨肝 配威靈頓牛柳🥩 (+$38)
真空慢煮芝士蛋糕 配 椰子雪糕

甜品-真空慢煮芝士蛋糕 配 椰子雪糕🍨

💕 至尊酥皮海鮮火山煲 $268
👅好味指數:7.8/10
上菜時火山煲其實已煮熟,小火爐只係作為warm住溫度之用,面層酥皮比較厚身大塊,輕脆,口感實在啲,一樣都好正🥰配左龍蝦🦞湯,好香濃,配料都唔小,有虎蝦 藍青口 沙白 魷魚。

鮮茄和牛面頰意粉

💕 鮮茄和牛面頰意粉 $168
👅好味指數:8/10
除咗牛角包係招牌,牛面頰同樣都係🥰和牛面頰有三大塊,厚度好似牛舌咁,肉質好嫩腍😍,鮮茄汁味道偏向酸啲,唔係淨落茄膏個隻!而意粉用左扁意粉,口感好彈牙掛汁😍

camomile tea

💕 camomile tea $42
👅好味指數:7/10
飲落舒服 解膩一流!

環境:7/10
鮮茄和牛面頰意粉
camomile tea
  • 龍蝦湯流心牛角包
2023-06-25 369 浏览
又一個人吃飯,又唔想感覺太heavy,走去Yoho Mall 裡面一間叫【享慢煮意】的餐廳食dinner,叫了一個爆漿日本蟹膏牛角包和慢煮雞牛油果流心蛋沙律。真係好味到震。
和慢煮雞牛油果流心蛋沙律。真係好味到震。

2023-06-18 393 浏览
「享慢煮意」位置好方便,位於Yoho Mall 1,-田超市附近。今次係我第一次係呢間餐廳食嘢,我見人人都會叫一個牛角包,我當然唔會執輸啦,我叫了❤️爆漿日本蟹膏牛角包,一切開,啲蟹膏就傾瀉出嚟,蟹膏味很濃,牛角包鬆軟。🩷慢煮雞牛油果流心蛋沙律,慢煮雞肉質嫩滑,牛油果熟成度剛好,沙律菜新鮮,再加上流心蛋,真的好豐富。🧡龍蝦汁北海道珍寶帶子意粉,帶子大大隻,意粉煙韌韌,再加埋龍蝦汁嘅鮮味,整個意粉🍝好好味。💛仲有個牛扒,煮得好林好入味。💚Dirty 咖啡☕️,咖啡味濃,奶香嫩滑。

2023-06-04 331 浏览
*Time : May 2023, Lunch Time*Review : 主要是被流心龍蝦湯牛角包吸引,以前就想去中環店試試,最近發現YOHO也有分店就乘近去試試。- 流心龍蝦湯牛角包:端上桌時包很熱,表面還保有牛角包的脆感,一刀試下去龍蝦湯就流出來了,湯的量很多,一試流出來,而且是一般餐湯的溫度,香香的龍蝦湯味,完全被牛角包吸收,很好吃。- 英式威靈頓牛:第一次食,一看就知相當花時間的一道菜,味道及口感是不錯的,主要味道來自牛肉與蘇皮面之間用雜菌製成的醬,味道濃烈整體是不錯的,流心牛角跟用牛角包沾湯是兩回事,這個價錢可以嘗到威靈頓牛也相當不錯

威靈頓牛柳

*Time : May 2023, Lunch Time

2023-05-29 2034 浏览
𓄶 𓄶Fast Gourmet 享慢煮意是主打「慢煮料理」的法國餐廳,自開業以來獲得多項獎項,最近在 OpenRice 入圍最優秀法國菜餐廳開飯熱店。上星期特意預訂元朗形點分店,和朋友試試晚餐。𓈅 龍蝦湯流心牛角包 $58餐廳其中一道招牌菜。用餐刀切開時可聽到牛角包香脆的聲音。𥚃面不是一點點龍蝦汁,是真正滿滿的龍蝦湯!𓈅 至尊酥皮海鮮火山煲 $268必點推介!酥皮海鮮火山煲用小火鍋上桌,用附上小金鎚敲碎香脆酥皮,裡面盛載滿滿的海鮮。味道豐富又有儀式感。𓈅 藍青口煙花女汁意粉 $158煙花女醬汁是一種用黑橄欖、刺山柑、鯷魚、蒜、蕃茄做的醬汁,惹味開胃。藍青口大隻鮮甜,意粉彈牙掛汁,好吃!𓈅 笑看風雲 Storm Rider $55外表像水墨畫般的咖啡特飲,其實混合了橙、活性炭及奶泡,味道偏清淡。𓈅 提拉米蘇芝味特飲 $52是芝士奶蓋咖啡特飲,其實是飲品版的Tiramisu。這款口感比較濃稠,推薦給喜歡香濃的朋友。𓈅 白桃芝味特飲 $52漂亮的粉紅色白桃芝味特飲,桃味香甜,上面灑上點點玫瑰花瓣,打卡之選。𓈅 法式焦糖燉蛋 $68甜品當然不少得經典法國甜品焦糖燉蛋,香甜柔滑,果然是高水準。F
𓄶 𓄶

上星期特意預訂元朗形點分店,和朋友試試晚餐。

𓈅 龍蝦湯流心牛角包 $58

𓈅 提拉米蘇芝味特飲 $52

笑看風雲 Storm Rider+ 白桃芝味特飲

𓈅 白桃芝味特飲 $52

𓈅 法式焦糖燉蛋 $68

Fast Gourmet 堅持用少量調味和油做料理,務求保留食材原汁原味,的確是吃得出來的誠意。現在客人在OpenRice投餐廳一票,向店員顯示紀錄,還可獲得餐廳用心製作的神秘精美禮物一份。

𓄲 𓄲

• 招牌龍蝦湯流心牛角包
  • 真空慢煮法式焦糖燉蛋
  • 白桃芝味特飲
2023-05-24 327 浏览
好耐都冇食過法式料理啦,今次比我搵到呢間主打慢煮料理嘅法國餐廳😍餐廳堅持用最少嘅調味帶出食物本身嘅味道,保持原汁原味😍最近仲入圍OpenRice 最優秀法國菜餐廳嘅開飯熱店tim😳除此之外,佢仲拎過多個獎項,真係來頭不小!同朋友叫咗:▶️龍蝦湯流心牛角包牛角包整得夠晒酥脆,咬落有香濃嘅龍蝦湯流出,效果出奇地夾🤩▶️黑芝麻流心牛角包同樣非常出色,黑芝麻味夠晒香濃😍完全唔覺膩!▶️至尊酥皮火山海鮮煲加$68仲可以多半隻龍蝦,湯底揀咗龍蝦湯,入面真係勁足料,有好多青口、蜆、大蝦等海鮮😍海鮮煲仲會加個錘仔俾我哋敲爛酥皮,非常打卡🤣▶️白桃芝味特飲 奶蓋夠晒龍口,上面仲鋪咗少少花瓣,岩晒打卡😍▶️笑看風雲估唔到佢係一杯咖啡,入面加咗橙同活性炭,飲落似latte,唔會太甜!▶️提拉米蘇芝味特飲飲落非常有層次,係一杯飲得嘅提拉米蘇🤣▶️法式焦糖燉蛋燉蛋質感夠晒滑溜,上面焦糖整得卜卜脆,正!

同朋友叫咗:
▶️龍蝦湯流心牛角包
牛角包整得夠晒酥脆,咬落有香濃嘅龍蝦湯流出,效果出奇地夾🤩

▶️黑芝麻流心牛角包
同樣非常出色,黑芝麻味夠晒香濃😍完全唔覺膩!

▶️至尊酥皮火山海鮮煲

▶️白桃芝味特飲
奶蓋夠晒龍口,上面仲鋪咗少少花瓣,岩晒打卡😍

▶️笑看風雲

▶️提拉米蘇芝味特飲
飲落非常有層次,係一杯飲得嘅提拉米蘇🤣

▶️法式焦糖燉蛋
燉蛋質感夠晒滑溜,上面焦糖整得卜卜脆,正!

2023-05-22 1371 浏览
Fast Gourmet 推出了新菜式,身為粉絲當然要去試試看😎。這次去了YOHO分店,位於戲院附近的食肆區。環境簡約清新,以黃色配白色的格調,令人感覺舒適🙈。-店家在Openrice入選優秀法國菜餐廳,從而證明餐廳的實力😎。透過慢煮方式來做菜,保留食材的原味道,而且是少油少調味料製作,可以吃得更健康🥰。-▪︎熱玫瑰鮮奶咖啡|熱鮮奶咖啡 +HKD$28咖啡飲品有精美拉花,可打卡一下📸。玫瑰口味味道香甜,鮮奶咖啡奶味濃厚。咖啡味道濃郁🤤,跟朋友邊飲邊談天挺享受的。-至尊酥皮海鮮火山煲 HKD$268酥皮賣相飽滿挺吸引,用小蠟燭保暖味道更香😍。有小鎚子把酥皮弄破,酥脆鬆脆挺香牛油味😚。火山煲裡有虎蝦、藍青口、烏賊 及蜆子,食材用料新鮮,味道鮮味爽口🤤。.醬汁有三選擇,點了西班牙鮮茄汁 ,酸酸的味道挺開胃惹味,還有很多蕃茄肉和瓜類,所以口感較豐富的。-▪︎法式三層下午茶架 HKD$258食物分別有咸點四款和甜點四款,另附送指定飲品兩杯,也可升級其他飲品。想吃得豐富一點,可以用優惠價加購牛角包。.<咸點>魚子醬配北海道珍寶帶子:肉質厚身嫰滑味道微咸法國鴨肝醬:味道香濃幼滑,不會感到油膩脆風乾火腿蕃

▪︎熱玫瑰鮮奶咖啡|熱鮮奶咖啡 +HKD$28

至尊酥皮海鮮火山煲 HKD$268

▪︎法式三層下午茶架 HKD$258

<咸點>
魚子醬配北海道珍寶帶子:肉質厚身嫰滑味道微咸
法國鴨肝醬:味道香濃幼滑,不會感到油膩
脆風乾火腿蕃茄烤麵包:口感豐富的組合有層次感
西班牙黑毛豬腩:肉質嫰滑肥瘦均勻,較香口惹味

<甜點>
招牌真空慢煮焦糖燉蛋:奶味香甜質感幼滑細膩
白松露芝士蛋糕:咸香味十足,有入口融化的口感
法式馬卡龍:兩款口味口感酥脆鬆軟,甜而不膩
鮮莓酥餅:較少吃到的口味,酸酸甜甜質感酥脆
<意猶未盡 >

龍蝦湯牛角包:
切開後湯汁一湧而出,龍蝦味道很香,味道濃厚微咸。湯令到牛角包更濕潤,但口感仍是酥脆的😚。

肉桂蘋果牛角包 :
這個是甜食的牛角包,酸酸甜甜的組合,口感酥脆惹味。裡面有蘋果肉口感較豐富☺️,肉桂味不會太重。

2023-05-16
下午茶
2023-05-16 318 浏览
同朋友去咗yoho搵嘢食,上網見到呢間唔錯,見佢仲有入選OpenRice 熱店,有衝動去試下。我地叫咗2個主菜,2杯飲品,另外叫咗個幾特別嘅牛角包。龍蝦湯牛角包 $58外表睇個包無咩特別,個職員話叫我地小心入面好熱,會有湯流出嚟。一切開已經聞到好香嘅龍蝦味,雖然唔知佢點將啲湯放入去,但幾特別,都幾好食。煙茄黑毛豬腩意粉 $168個豬腩肉煎得幾好,外面有薄薄一層脆口,都算半肥瘦。冬蔭功龍蝦汁大蝦意大利飯 $178冬蔭功幾惹味,又唔會好辣。Sesame Latte $39Tiramisu Cheesy $52

龍蝦湯牛角包 $58

煙茄黑毛豬腩意粉 $168
個豬腩肉煎得幾好,外面有薄薄一層脆口,都算半肥瘦。

冬蔭功龍蝦汁大蝦意大利飯 $178
冬蔭功幾惹味,又唔會好辣。

Sesame Latte $39

Tiramisu Cheesy $52

2023-05-16 299 浏览
📍 Fast Gourmet 享慢煮意 @fastgourmethk元朗元龍街9號形點1期1樓1023號舖多謝朋友推介我黎Fast Gourmet一齊食下午茶 🤤🤤餐廳裝潢設計簡潔,環境有格調!適合情侶或好友們打卡傾計💬下午茶有鹹食有甜食 總共3層美食塔😍性價比真係勁高 〰️〰️頂層🔺️魚子醬配北海道珍珠帶子中層🔺️西班牙黑毛豬腩🔺 法國鴨肝醬🔺 ️脆風乾火腿蕃茄烤麵包底層🔺️招牌真空慢煮焦糖燉蛋🔺️芝士蛋糕🔺 法式馬卡龍🔺️鮮莓酥餅珍寶帶子對我黎講就最吸引啦😍 配上俄羅斯魚子醬 真心鮮甜💨💨燉蛋夠香滑 蛋味濃郁 香濃而不膩🔝 黑焙岩芝麻流心牛角包 🥐 香脆鬆化的牛角包 切開時看見濃郁芝麻流心 💯口水也忍不住了啦 很美味🥰肉桂蘋果流心牛角包🥐甜品控一定要加埋哩個 外層香香脆脆 😇蘋果味突出 , 好喜歡喔 ~泡菜野菌流心蛋意大利飯 🥘這個主菜份量很適合女生份量 🙆‍♀️飯粒均勻沾滿蛋液 賣相吸引🥚口感煙韌帶有泡菜少少辣味 🌶️🌶️美國雞胸牛油果忌廉扁意粉 🍝意粉軟硬適中食落啖啖牛油果香 🥢牛油果解膩味道嘅平衡係做得非常好 🫶🏻撈埋雞胸一齊食 好推薦 🔝🔝最後 下午茶仲包埋飲品架😍 滿滿少女味🥰

多謝朋友推介我黎Fast Gourmet一齊食下午茶 🤤🤤
餐廳裝潢設計簡潔,環境有格調!適合情侶或好友們打卡傾計💬
下午茶有鹹食有甜食 總共3層美食塔😍

香脆鬆化的牛角包 切開時看見濃郁芝麻流心 💯
口水也忍不住了啦 很美味🥰

肉桂蘋果流心牛角包🥐
甜品控一定要加埋哩個 外層香香脆脆 😇
蘋果味突出 , 好喜歡喔 ~

泡菜野菌流心蛋意大利飯 🥘

牛油果解膩味道嘅平衡係做得非常好 🫶🏻
撈埋雞胸一齊食 好推薦 🔝🔝
最後 下午茶仲包埋飲品架😍 滿滿少女味🥰
2023-05-08 285 浏览
呢間法國菜餐廳開業拎過唔同獎項🏆主打慢煮料理廚師用少油少調味嘅方式煮食👩🏻‍🍳務求將食材原汁原味咁呈現😉-🔹龍蝦湯流心牛角包 ($58)必食推介‼️好有技巧嘅牛角包菜式中間有龍蝦湯🥣一切落去爆出嚟 流心效果一流🤩-🔹和牛面頰 ($208)面頰肉質嫩冧黑洞好欣賞底部南瓜蓉🫶🏻天然南瓜甜味好好食😋-🔹至尊酥皮海鮮火山煲($268)火山鋪煲有幾款湯底選擇☺️黑洞試咗冬陰功 辣得好爽皮🤣依家餐廳好少有酥皮湯 入面海鮮饀幾豐富😘-🔹法式焦糖燉蛋 ($68)面層脆皮焦糖燉蛋淡淡雲呢拿香😚非常幼滑-🔹笑看風雲($55)呢款芝麻特飲又幾易入口😯飲落奶味偏重🥛吾甜加分-🔹提拉米蘇芝味特飲/白桃芝味特飲 ($52)鍾意飲芝士奶蓋嘅朋友仔就啱晒😎提拉米蘇個款係咖啡底☕️兩者中和咗 去除芝士嘅膩胃感😏至於中意甜飲嘅可以試白桃🍑
呢間法國菜餐廳開業拎過唔同獎項🏆
主打慢煮料理
廚師用少油少調味嘅方式煮食👩🏻‍🍳
務求將食材原汁原味咁呈現😉
🔹龍蝦湯流心牛角包 ($58)

必食推介‼️好有技巧嘅牛角包菜式
中間有龍蝦湯🥣

一切落去爆出嚟 流心效果一流🤩
🔹和牛面頰 ($208)

面頰肉質嫩冧
黑洞好欣賞底部南瓜蓉🫶🏻
天然南瓜甜味好好食😋
🔹至尊酥皮海鮮火山煲($268)

火山鋪煲有幾款湯底選擇☺️
黑洞試咗冬陰功 辣得好爽皮🤣
依家餐廳好少有酥皮湯
入面海鮮饀幾豐富😘
🔹法式焦糖燉蛋 ($68)

面層脆皮焦糖
燉蛋淡淡雲呢拿香😚非常幼滑
🔹笑看風雲($55)

呢款芝麻特飲又幾易入口😯
飲落奶味偏重🥛吾甜加分
🔹提拉米蘇芝味特飲/白桃芝味特飲 ($52)

鍾意飲芝士奶蓋嘅朋友仔就啱晒😎
提拉米蘇個款係咖啡底☕️
兩者中和咗 去除芝士嘅膩胃感😏
至於中意甜飲嘅可以試白桃🍑
朋友話有間法國餐廳最近係 OpenRice入圍左最優秀 #法國菜餐廳 餐廳開業以來榮獲多項獎項🏆成為左開飯熱店🥳 我當然唔會錯過 今日就去咗食喇😝呢到主打慢煮料理既法國餐廳🇫🇷廚師堅持用少量調味同油去泡製料理🌱除咗健康之外 其實係務求保留食材的原汁原味 真係好有要求呢🥰龍蝦湯流心牛角包🥐呢款牛角包鬆軟彈牙🦞切開會爆出濃郁嘅龍蝦湯🤩至尊酥皮海鮮火山煲🦐🦑🐙煲仔內鋪滿新鮮嘅海鮮 包括蝦🦐魷魚🦑 青口等配上香脆美味嘅酥皮 口感超豐富 絕對值得一試🤤提拉米蘇/白桃口味🍑提拉米蘇 味道濃郁 好似飲流質嘅Tiramisu☕️白桃芝味低係清新怡人 上面有濃厚嘅芝士奶蓋法式焦糖燉蛋🥚焦糖層香脆可口 燉蛋充滿濃郁嘅蛋香味口感綿密順滑 作為最後嘅完美點綴😋慢煮雞胸配香煎鵝肝🐥🦆雞肉煮得超級嫩滑💕 鵝肝香濃美味😋兩者搭配得天衣無縫🎀熱門推介🎈龍蝦湯流心牛角包 (價值HK$58)🎈和牛面頰 (價值HK$208)🎈白桃芝味特飲 (價值HK$52)🎈法式焦糖燉蛋 (價值HK$68)📍Fast Gourmet 享慢煮意 @ fastgourmethk西環堅尼地城卑路乍街150號加多近山地下A號舖元朗元龍街9號形點1期
成為左開飯熱店🥳 我當然唔會錯過 今日就去咗食喇😝

慢煮雞胸配香煎鵝肝🐥🦆
雞肉煮得超級嫩滑💕 鵝肝香濃美味😋
兩者搭配得天衣無縫

🎀熱門推介
🎈龍蝦湯流心牛角包 (價值HK$58)
🎈和牛面頰 (價值HK$208)
🎈白桃芝味特飲 (價值HK$52)
🎈法式焦糖燉蛋 (價值HK$68)

西環堅尼地城卑路乍街150號加多近山地下A號舖
中環善慶街9號地舖
#西環美食 #元朗美食 #中環美食 #法國菜餐廳 #慢煮 #法式焦糖燉蛋 #龍蝦湯 #牛角包
2023-04-28 242 浏览
#招牌龍蝦湯流心牛角包 ⭐️⭐️⭐️⭐️#爆漿蟹膏流心牛角包 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#香煎北海道珍寶帶子配魚子醬 ⭐️⭐️⭐️⭐️#鵝肝慕絲配美國封門牛柳 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#格陵蘭比目魚柳配蜜糖芥末汁 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#鵝肝慕絲配藍莓蓉 ⭐️⭐️⭐️⭐️#真空慢煮焦糖燉蛋 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️好耐冇行YOHO,今日去行先知原來YOHO開左間法國菜,聽說佢地主打慢煮料理、原汁原味同少調味少油,而且仲係一間榮獲多項獎項嘅法國餐廳,話係OpenRice入圍最優秀法國菜餐廳,即刻衝入去打個靚卡,試試佢地最出名嘅流心牛角包! @fastgourmethk⭕️龍蝦湯同蟹膏嘅流心都非常之香濃⭕️點埋裡面嘅湯汁食令成個牛角包提升左個lv⭕️真空慢煮焦糖燉蛋一定要食脆皮香滑⭕️帶子好大粒仲配埋魚子醬⭕️比目魚煎到皮脆肉滑非常欣賞⭕️環境寧靜舒適好岩同朋友食飯傾偈⭕️員工服務態度好有禮貌⭕️價錢合理係YOHO來講算係抵食📍 享慢煮意 (形點1期) (元朗)元朗元龍街9號形點1期1樓1023號舖享慢煮意 (善慶街) (中環)中環善慶街9號地舖享慢煮泰 (西環)西環堅尼地城卑路乍街150號加多近山地下A號舖#元朗美食 #食在元朗 #法國菜 #流心牛角包 #牛角包 #西環美食 #中環

#招牌龍蝦湯流心牛角包 ⭐️⭐️⭐️⭐️

⭕️比目魚煎到皮脆肉滑非常欣賞
⭕️環境寧靜舒適好岩同朋友食飯傾偈
⭕️員工服務態度好有禮貌
⭕️價錢合理係YOHO來講算係抵食

📍 享慢煮意 (形點1期) (元朗)
元朗元龍街9號形點1期1樓1023號舖

享慢煮意 (善慶街) (中環)
中環善慶街9號地舖

享慢煮泰 (西環)
西環堅尼地城卑路乍街150號加多近山地下A號舖

#元朗美食 #食在元朗 #法國菜 #流心牛角包 #牛角包 #西環美食 #中環美食 #慢煮 #yohomall #yuenlong #hkfoodie #yuenlongfood #hkrestaurant #hkfood
第一次食評就比左呢間,門面OK 打卡餐廳但係我無諗過野食質素係仲差過果D咩冰室套餐係$268/1位 +10%1.龍蝦湯+$48咸,不論係個龍蝦湯流心牛角包定個湯,都係一個字咸2.帶子 +$78成場唯2好食/可以食GE野,另一個係杯野飲3.至尊海鮮煲+$68CREAM 湯底可以,幾好的,但D海鮮0分,食到成口沙4.威靈頓牛排+$58第一次食威靈頓牛排,失望無奈,個皮唔好食 好散 D牛個份量可以再少D有2舊,出面呢舊係大舊的肉,入面個份得出面的1/3 5.甜品  玉桂蘋果牛角包,我無食  朋友咬左一啖 完芝士蛋糕  慢煮完 無咩芝士味,UM, 好似食左D野入口咁成餐GE感覺  永遠BLACK LIST,仲成日搞咩團購,唉 搞好D質素先啦 我唔知意大利麵會唔會好D,但我無信心再試埋單$8XX /2位朋友生日飯  玩完的一餐,早知打邊爐

套餐係$268/1位 +10%
1.龍蝦湯+$48
咸,不論係個龍蝦湯流心牛角包定個湯,都係一個字咸

2.帶子 +$78
成場唯2好食/可以食GE野,另一個係杯野飲

3.至尊海鮮煲+$68
CREAM 湯底可以,幾好的,但D海鮮0分,食到成口沙

4.威靈頓牛排+$58
有2舊,出面呢舊係大舊的肉,入面個份得出面的1/3

5.甜品
玉桂蘋果牛角包,我無食  朋友咬左一啖 完
芝士蛋糕  慢煮完 無咩芝士味,UM, 好似食左D野入口咁

我唔知意大利麵會唔會好D,但我無信心再試
埋單$8XX /2位
朋友生日飯  玩完的一餐,早知打邊爐
帶子
流心牛角包
威靈頓牛排
海解鍋
题外话/补充资料: 身為國泰亞洲萬里通餐廳,我比錢前問點儲AA分(我認我都有問題我無CHECK清楚,我亦都係第一次去呢個可以儲分餐廳食野) 佢一開始好唔明我講緊咩,我直情話你地餐廳貼住個國泰ASIA MILE亞洲萬里通餐廳呢個要點儲 WAITRESS好似趕住收錢咁,一邊拎我張卡碌一邊話要BK左位先可以儲,然後講所有優惠都要前一日BK左位先有,我R晒頭 咁咪算囉 鬼叫無BK位咩,點知今日睇返,係比錢時講話要儲就得, 咁請問呢個waitress ,其實你係咪唔知自己公司做緊咩PROMO,個客比錢個時係要為客人解釋D咩
2023-04-21
庆祝纪念
生日
帶子
2023-04-20 212 浏览
係商場用餐通常都預左價錢都會偏高但想同朋友傾耐啲計 就揀左YohoMall用餐不過法國菜價錢黎講 呢間餐廳真係算抵食可以叫Set / Menu單點都有8折重點 佢既龍蝦湯牛角包 好好食呢個係必點因為入面有湯汁 唔鍾意既麵包既人都可以一試 會有驚喜另外order左酥皮海鮮火山煲岩晒酥皮控 入面最後仲叫左杯芝味奶蓋特飲事後發覺真係好腬叫太多酥皮類加埋杯奶蓋特飲極力建議牛角酥食一個就夠千祈唔好頭盤同甜品都點牛角包 會好飽滯
係商場用餐通常都預左價錢都會偏高

叫太多酥皮類加埋杯奶蓋特飲
極力建議牛角酥食一個就夠
千祈唔好頭盤同甜品都點牛角包 會好飽滯
2023-03-04
For westerners, it might take translation of this shop's Chinese name to learn Sous-vide is its signature cooking method. My wife and I have spent one day of the Easter vacation to enjoy the following feast of all-you-can-eat. The shop is not large but only rooming about ten tables.Coming first as appetizer is the seafood platter and lobster bisque crossiant of unlimited order. The seafood includes half lobster, shrimps and mussels. The lobster and shrimps are not large in size whereas their ela

Coming first as appetizer is the seafood platter and lobster bisque crossiant of unlimited order. The seafood includes half lobster, shrimps and mussels. The lobster and shrimps are not large in size whereas their elasticity proves they are ultra fresh, and what's more with a taste of meaty sweetness. Bisque croissant bursts like volcanic lava and is most mouth-waterng and scenty indeed. On the other hand, the mussels are tiny and not worth-mentioning. The well-marinated sous-vide chicken breast is just timely cooked and dipped with aromatic yellow curry. Main dishes are crispy pork belly and creamy salmon linguini of single quota, being up to standard and hunger quenching. The after desserts are limitless ordered including creme brulee, berry cheese cake, and truffle/coconut ice-cream that complete the whole perfect 75-minute gourmet story. A down side is the lack of generosity of offering free tea or coffee; only water is provided or else paying $128/head more to have free flow of sparkling wine.

To most customers, buying this all-you-can-eat meal may be a bit challenging since it takes you to play hard and deep with the KKday app or website. If you want to go for less, choose Yuen Long or Western District shop option ($238/head) as contrary to the Central shop counterpart ($328/head) by leaving the shop before 5:30pm, otherwise afterward departure costs $60 more per head. There the food experience as the deal is in a word not too costly for the high quality and variety.
2023-04-08
  • 招牌龍蝦湯流心牛角包