2018-09-11 56 浏览
超差既燒肉放題,我食一次就夠,店鋪位於尖沙咀,價錢不過不失可以接受,但食物方面就完全唔掂,種類選擇少,d烤肉燒完仲要係韌既,其他野食又冇野岩食,總之一個字”差”。
2018-09-10 45 浏览
今日和朋友即興去食伊賀日本燒肉料理。餐廳非常易找,在尖沙咀 /尖東站N1出口,步行1分鐘左右就到。午餐時段,只有一個侍應,但非常有禮貌,上菜速度快,最緊要冇漏單。餐廳以平板來點餐,非常環保,不用浪費太多紙張,點餐以件數計,你落幾多件比幾多件你,一定唔會比少。先點刺身,有甜蝦、北寄貝、八爪魚、帶子、玉子燒,刺身新鮮,八爪魚爽口,帶子好鮮甜,如果厚切口感會更加正。枝豆、芝麻八爪魚枝豆未完全解凍,比軟冰,要放一陣先食到。炸物,點了薯格和炸蝦做得比較出色,新鮮熱辣辣炸起,金黃香脆。檯面上有3款調味料,豉油和燒肉汁,其實已很足夠,但亦可以追加其他醬料,例如,蒜蓉、沙律醬、天婦羅汁、海鮮醬等等。燒物類,點了豬肉片、手打墨魚丸、伊賀一口牛、芝麻雞翼、虎蝦、 芝士腸、蒜香腸,黑椒腸、漬壺牛,牛油粟米,豬肉片和伊賀一口牛要加一點調味料燒會更加好味,漬壺牛略鹹了一點,而牛油粟米真係好好味,牛油入面加了蒜蓉,超香蒜蓉牛油味,不知不覺吃了4份,另外虎蝦亦不錯,虎蝦夠大隻,非常爽口彈牙,之後亦叫了5隻虎蝦。飲品要另外加錢的,價錢亦唔貴,我們每人加了一罐。

枝豆、芝麻八爪魚
枝豆未完全解凍,比軟冰,要放一陣先食到。

炸物,點了薯格和炸蝦
做得比較出色,新鮮熱辣辣炸起,金黃香脆。

飲品要另外加錢的,價錢亦唔貴,我們每人加了一罐。
記得幾年前都黎食過一次,果次印象好深刻,因為有燒湯圓,所以係我記憶中呢間日式燒肉店都會玩下啲新穎野,上次黎食中午,今次都係午市、晚市任食放題同價   $298+10% (星期五至日及公眾假期)任食時間為110分鐘,係用電子下單既方式,唔洗下下叫店員過黎,亦都環保慳好多紙有啲可以比錢追加,唔包飲品,而任食既食物種類分為刺身、小食、野菜類、燒物類、海鮮類、炸物以及壽司。有教你點燒一開首當然係先食凍盤,由前菜、刺身同壽司開始食沙律分別點左個伊賀沙律同蟹籽沙律,前者仲有三文魚係入面,後者就好多蟹柳絲,兩者做頭盤幾清新!凍盤食螺肉同辣八爪魚是常識吧?真係學生時期既回憶,每次食冷麵都必點,係呢搵返學生時期既味道刺身款式唔係好多,有9款左右,三文魚比較一般;帶子好薄切,但都幾滑身;甜蝦有幾隻都唔新鮮,蝦頭有點發黑;北寄貝就正正常常。刺身質素比較遜色壽司款式就多返啲,都有十幾款。試左火灸牛拖羅、火灸三文魚、三文魚加洲卷、海之卷、櫻花蝦等等。我就比較中意食三文魚加洲卷同海之卷,入面卷左青瓜、甜蛋,食落更有口感。炸物都好多款選擇,果然有幾款都好新穎LOL,例如炸榴槤、烤香蕉、炸雙皮奶卷、娘惹山藥、唐揚草莓
記得幾年前都黎食過一次,果次印象好深刻,因為有燒湯圓

有教你點燒

一開首當然係先食凍盤,由前菜、刺身壽司開始食
沙律
伊賀沙律、蟹籽沙律

凍盤
味付螺肉

刺身
三文魚、帶子、甜蝦、北寄貝

壽司

火灸牛拖羅、火灸三文魚、三文魚加洲卷、海之卷

炸物
烤香蕉、炸雙皮奶卷、娘惹山藥、唐揚草莓雪球、香芋丸

炸雙皮奶卷
烤香蕉
娘惹山藥
唐揚草莓雪球

香芋丸

都好多款選擇,果然有幾款都好新穎LOL,例如炸榴槤、烤香蕉、炸雙皮奶卷、娘惹山藥、唐揚草莓雪球等等
。我咁中意試新野當然全部試哂,估唔到烤香蕉又幾食,娘惹山藥都好香口,但唐揚草莓雪球就真係唔洗試,好奇怪,而我食得最多既係炸香芋丸!呢個真係好食
,佢唔止炸粉咁簡單,中間仲有層金黃色既野,口感煙韌,有啲似地瓜粉,而內裡既香芋都好鮮甜,食左4、5件

野菜類
牛油金茹、腿茹、翠玉瓜

野菜方面,點左牛油金茹、牛油粟米、腿茹、翠玉瓜、南瓜等等。牛油金茹、牛油粟米係用一個迷你鋁紙兜上,可以直接放上燒爐燒,點個幾貼心,而腿茹食落好煙韌,野菜類都幾合我胃口

燒物類
漬壺牛
雞翼、五花叉燒、一口豬、豬頸肉等等
一口牛、牛舌

牛舌

之後就到主角燒肉!有好多選擇,牛、豬、雞都有得揀,牛係燒肉不可或缺既一個重要主角!而漬壺牛就叫左好幾次!本身已經醃左味,而燒完之後牛肉唔會好乾好老,仲係幾嫰口,咁多款選擇呢款最得我心。另外,仲有一口牛、牛舌,前者都冇渣,後者就一般。仲有雞翼、五花叉燒、一口豬、豬頸肉等等,大部份都係已經醃製左,所以食落都好多味,唔洗點醬汁都得。

鰻魚玉子燒
鰻魚玉子燒

又係放係迷你鋁紙兜,好搞笑,原來係生蛋液同埋一塊鰻魚,好似韓式燒蛋邊咁等佢自己凝固,食落就甜甜地咁

海鮮類
帆立貝、牛油青口、虎蝦

牛油青口

係我叫得最多既類別,因為有青口!!仲要係牛油青口,隻隻都大大隻,仲可以ORDER一份蒜蓉,放啲蒜蓉上去燒等佢更加香,當然自己要控制好火喉,唔係既話燒得太耐就會韌,而燒得岩岩好既話青口都好彈牙帶汁!另外虎蝦亦都唔錯,同樣隻隻都好大隻,帆立貝就正正常常

整體而言,可能因為有海鮮類所以比較貴?因為以午市而言$298再加一真係有啲貴,同埋係冇包野飲,如果想任飲無酒精飲品都要再加$30/人,但環境都唔差,座位寬敞~
2018-09-09
烤香蕉、炸雙皮奶卷、娘惹山藥、唐揚草莓雪球、香芋丸
烤香蕉
娘惹山藥
香芋丸
漬壺牛
牛油青口
近來喜歡到尖沙咀逛街食飯,日前朋友介紹伊賀日本燒肉料理,不吃牛的好友同我超愛食牛的人來品嚐,估不到她由頭食到落尾,大讚美味 ~裝修以和式作主題的燒肉料理,餐廰有 bar枱或卡位選擇,地方寬闊,舒適美觀,讓我們可在舒服的環境下一嚐獨特的日式燒烤風味。這裡使用平板電腦點菜,方便快捷,除了主打日式燒肉款式外,還有海鮮、刺身、壽司、炸物、小食、野菜、雪糕、飲品及多種醬汁選擇。日式燒肉午市放題 120 分鐘,加 $30 可任飲無酒精飲品。入座後我立即點了刺身吃,有多款各種不同的刺身,松葉蟹棒、甜蝦、三文魚、帶子、螺片、魚子、北寄貝、玉子等新鮮刺身,鮮甜肥美,而且一點腥味都沒有,用料非常新鮮,還有壽司,亦是鮮味十足,非常豐富,滿足。薄切裡肌肉的脂肪跟肉的分佈非常平均,肉汁也非常豐富,真的很不錯,很喜歡入口滑滑的感覺。我差不多全部吃光的安格斯牛小排、一口牛肉粒,肉質鮮嫩軟腍不油膩,五花腩和豬頸肉入口溶化,美味,而經調味過的雞翼切成單骨,方便易食,讃!伊賀虎蝦、原隻帆立貝、牛油藍青口、九州鯖魚、大蝦、蜆、蟶子、墨魚嘴等,各款海鮮燒物類食材非常新鮮,燒得香噴噴,很惹味。各款天婦羅,金黃色的吉列外皮,味道
這裡使用平板電腦點菜,方便快捷,除了主打日式燒肉款式外,還有海鮮、刺身壽司、炸物、小食、野菜、雪糕、飲品及多種醬汁選擇。

各款天婦羅,金黃色的吉列外皮,味道香脆可口,一口咬下即感到啖啖軟滑,而且不腥不油膩,外脆內軟,香口滋味,越食越想食呢 ~
燒烤過的牛油粟米和牛油金菇,加了牛油,味道立即提升,更惹味,散發著濃濃香,吃到停不了。

薄薄的菠蘿片,烤過了更清甜可口,很喜歡吃這個的。

還有多款蔬菜,放上蒜蓉一齊燒,就更滋味無窮。
醬油系列 :

蒜蓉、海鮮醬、沙律醬、酸辣汁、芥末醬、黃豆醬、天婦羅汁、燒烤酸汁等。款式多多,自己亦可混合出不同味道的醬汁。
這幾礶道地飲品款式新,是我們喜歡的,黑糖薑茶、冬瓜茶、荔枝紅茶、香桃烏龍茶和菊花綠茶,味道清清甜甜,很特別,飲起來好像有點消滯作用,開胃而且口感清新,好飲。
有 Movenpick 雪糕做甜品給我們品嚐,3 款口味 : 朱古力、雲呢拿和士多啤梨。

士多啤梨味雪糕啖啖果肉,幼滑而不太甜。朱古力雪糕裡有粒粒朱古力,甜而不膩,香濃美味。

2018-09-05
午餐
2018-09-05 46 浏览
難得今日一向對於食無咩所謂的友人第一次提出意見話想食“日式燒烤”, 作為廿四孝男友的我, 當然就要滿足下友人的慾望喇, 哈哈哈! 二話不說的我立即上網Search下網友有咩值得推介的“日式燒烤”餐廳, 見到好多網友都對呢間“伊賀日本燒肉料理”讚不絕口, 一於就決定與友人齊齊出尖沙咀覓食!==============================餐廳地點好近尖東N1出口, 行幾分鐘就到, 一入門口就俾裡面的裝潢吸引了, 果然如網友說的一樣, 室內採取了類似日式居酒屋的裝修, 地方十分寬敞, 私隱度幾高, 枱與枱之間有塊幾高的板間住, 食相唔好的人咁就唔怕俾人見到喇! 值得一提的係我們嗰日被安排坐左在窗口位(係一塊好大的落地玻璃窗喔), 如果忽略外面有橦比較舊的大廈外, 坐窗口位都不失為一個好選擇!店內採用電子化下單, 咁就可以避免多次下單而造成紙張的浪費喇! 而且操作十分 user friendly, 簡單易用!另外值得一讚的係, 店內的食物質素真係高質, 完全唔會因為係放題就隨隨便便俾d食物打發你就算! 我們先叫左2個沙律, 分別係蟹籽同伊賀沙律, 分量唔多, 不過作為開胃菜就十分出

我們先叫左2個沙律, 分別係蟹籽同伊賀沙律, 分量唔多, 不過作為開胃菜就十分出色,  特別係伊賀沙律, 味道酸酸甜甜, 有不少的三文魚同帶子, 沙律菜亦好新鮮!
之後就叫左d三文魚同炸物, 三文魚仲要係大大塊, 厚切的, 所以同友人都忍唔住叫左幾round!
其餘仲叫左d手卷, 玉子, 炸雞, 炸蝦等等……炸物雖然一般
但菠蘿同個炸草苺雪球勁有驚喜, 菠蘿夠甜夠多汁, 但略嫌功得大薄😩唔夠過癮!
至於嗰炸草苺雪球(其實即係炸士多啤梨雪糕), 唔知係唔係新鮮炸的關係, 勁好食! 外面熱辣辣, 裡面爆曬漿咁, 一咬落去, d雪糕即刻湧入你的口裡面, 勁正! 可惜想再encore 的時候, 唔知係無定點, 最後都無來到!

都講到明係燒肉, 唔叫多d肉點對得住自己呢?
肉類的種類都幾多下,有牛肋肉,牛舌, 豬腩肉等等, 本人同友人都大推牛肋肉, 可以睇得出塊塊肉都充滿油脂,
燒的時候, 再灑上一點桌上提供的鹽, 味道一流! 可惜牛舌的質素麻麻
除了肉類外, 店內都不唔少的海鮮提供, 如蝦, 帶子等等, 另外蝦的肉質都唔錯, 蝦肉幾彈牙, 食得出係新鮮的! 不過友人說最失望的就係牛舌, 嗰日的牛舌有點霉的感覺, 好彩本人對牛舌一般不太喜好, 所以對我來講好唔好都無所謂喇!

所以整體來講, 大部份食物的味道同質素都算高質, 如果下次有飯聚, 都一定會再來過!!
2018-09-02
  • 炸草苺雪球
  • 三文魚
  • 伊賀沙律
2018-09-03 53 浏览
接近一年無黎伊賀上星期六同朋友訂左午市時段食放題整體水準不變 不論食物同服務都吾錯黑洞中意電子入單形式 既環保亦少漏單情況放題除左有日式刺身,壽司, 手卷,前菜小食,熱炸物,亦有燒肉同海鮮類任食款式都吾少,樣樣食點都飽刺身整體好新鮮黑洞特別推介三文魚,甜蝦同帶子呢三款特別出色值得一讚份量準 叫幾多黎幾多壽司有幾款火炙壽司手卷份量好足 細食既朋友仔記得吾好叫太多燒肉方面 牛豬雞樣樣齊我地每樣叫小小試下一口牛同豬頸肉都係我的最愛一口牛燒到7/8熟 食落牛味好重 正豬頸肉肉質夠冧 用海鮮醬醃過更加入味除左燒肉 呢到既海鮮都係回本之選青口 海蝦勁大隻清酒煮蜆夠惹味 食得到蜆肉有海水咸鮮味 正我地足足ENCORE左好多次蝦另外一提炸物係即叫即炸有邪惡既薯格 脆卜卜更加香口芋心丸 槤槤炸彈全部都係必食不過最特別都係炸香蕉中間煙煙韌韌口感十足亦食到香蕉既香味中意試食野既朋友仔吾好錯過至於飲品都係汽水類為主埋單臨走仲每位有一杯MOVENPICK雪糕我地揀左雲尼拿同朱古力味食埋雪糕真係飽到上心口
接近一年無黎伊賀
上星期六同朋友訂左午市時段食放題

整體水準不變 不論食物同服務都吾錯
黑洞中意電子入單形式 既環保亦少漏單情況

放題除左有日式刺身,壽司, 手卷,
前菜小食,熱炸物,
亦有燒肉同海鮮類任食

款式都吾少,樣樣食點都飽
刺身整體好新鮮

黑洞特別推介三文魚,甜蝦同帶子

呢三款特別出色

埋單臨走仲每位有一杯MOVENPICK雪糕

我地揀左雲尼拿同朱古力味

食埋雪糕真係飽到上心口
2018-09-02 55 浏览
啱啱有個去左外國好多年既朋友返左黎香港玩幾日 呢幾日要帶佢食d好野 除咗飲茶同埋食中餐之外 就諗起帶佢食放題啦呢個放題我之前食過架啦 呢度可以食魚生其他熟食 最緊要係可以有放題燒肉呀 呢度既環境好舒服 雖然普遍係大檯 但係檯既中間有塊板隔住 girls talk都唔怕隔離偷聽😂呢度有燒肉炸物壽司 我第一件事就係揀左我最鐘意食既甜蝦 好鮮甜 八爪魚好咬口亦好新鮮 跟住就係朋友最期待既燒肉啦 呢度主要係牛肉同豬肉揀 我地幾個都勁鐘意食牛 所以揀左好多牛 最鐘意佢既一口牛 肉質juicy 而牛舌就好爽口呢個活蜆 係放左係個鐵碗入面燒熟佢 見到佢一開口即刻食 正呀其實仲有食左好多野 不過掛住食食食 傾傾傾 已經唔記得左相機食先啦😂

As a massive meat lover, Japanese all-you-can-eat BBQ restaurants are one of my fav places to go. On this rainy afternoon, I headed to Yihe in TST.We ordered all sorts of meat on the menu, as well as some sushi, sashimi, fried dishes etc. My fav would be the salmon sushi, chicken wings and ox tongue tenderloin beef. The beef was very tender and juicy (except for those that were overcooked by us lol). The spicy chicken wings were good too. As for sashimi, the shrimps and salmon were both good!At

At the end of the meal, we had a very nice surprise- they had Movenpick ice cream for desserts!! Only 3 flavors were available but we were already pleased

hkfoodtour’s official verdict: Conveniently located all-you-can-eat restaurant with good food and comfortable seats. The ventilation system could be improved tho.
又係同一班中同食野傾偈嘅時候,今次揀左食放題。左搵右搵,其中一個friend話要試下TST呢間伊賀,估唔到又幾好食!呢度用ipad落單,有幾多category下,又環保又多野揀💁🏻‍♀️我同另一個朋友到先,叫住一碟食住先。五花腩幾肥美,燒落好香口。咁多種肉,我最中意牛仔骨、五花腩同辣雞翼。牛仔骨舊舊都係有少少脂肪喺肉同骨中間,正啊!辣雞翼好惹味,食左好多隻💁🏻‍♀️燒肉以外,估唔到佢啲刺身同壽司都唔錯,係新鮮嘅,不過啲壽司飯就凍左少少。整體質素幾高,又坐得舒服,單都黎得好齊,甜品仲有Movenpick食,好驚喜啊😍

燒肉以外,估唔到佢啲刺身壽司都唔錯,係新鮮嘅,不過啲壽司飯就凍左少少。

2018-08-29 2272 浏览
就快放完暑假, 趁仲未開學仲有心情約埋家姐同D細路去食烤肉 放題。今次揀咗尖沙咀赫德道嘅"伊賀"。 印像中食物質素唔差, 價錢中等。電子餐牌方便又環保, 冇咩漏單情況。先來一round 刺身。 三文魚,甜蝦,北寄貝, 榮螺,帶子鮮甜冇雪味。 北寄貝大大隻又厚肉,鮮甜彈牙, 有驚喜。 因為屬於熟食, 畀阿仔encore咗兩round。 蟹肉壽司炙燒三文魚賣相和味道都唔錯, 紫菜脆㗎。 三文魚籽櫻花蝦壽司。 櫻花蝦口感好特別, 口感好脆。炸物: 炸海蝦,芋圓,一口甜薯,榴槤球。 熱辣辣即叫即炸, 榴槤球內的餡勁濃香。 雞軟骨亦唔錯, 鬆脆有劲。燒烤肉類, 一口牛不經醃製, 原味但冇肉汁, 較為乾身。 反而漬壺牛肉經調味, 肉質彈牙 似牛柳絲。 燒雞翼,已切開一半, 好入味。 牛舌切記唔好燒咁耐, 好爽唔韌。 五花肉 燒完之後好香口。燒海蝦 好大隻, 烤一會已聞到好香嘅蝦味。料理也試了幾款。 玉子鰻魚, 細細份。 蛋漿都有鰻魚汁味, 好特別。 燒粟米粒, 充滿牛油香,但偏甜。香草魚柳, 趁熱食唔錯!白酒牛油蜆, 要燒很耐才開口, 比較花時間, 但蜆肉鮮甜冇沙, 推介。燒菠蘿好juicy,酸

電子餐牌方便又環保, 冇咩漏單情況。

encore咗兩round。

蟹肉壽司炙燒三文魚賣相和味道都唔錯, 紫菜脆㗎。

三文魚籽櫻花蝦壽司。 櫻花蝦口感好特別, 口感好脆。

。 雞軟骨亦唔錯, 鬆脆有劲。

燒烤肉類, 一口牛不經醃製, 原味但冇肉汁, 較為乾身。
反而漬壺牛肉經調味, 肉質彈牙 似牛柳絲。
燒雞翼,已切開一半, 好入味。
牛舌切記唔好燒咁耐, 好爽唔韌。 五花肉 燒完之後好香口。

燒海蝦 好大隻, 烤一會已聞到好香嘅蝦味。

香草魚柳, 趁熱食唔錯!

燒菠蘿好juicy,酸酸甜甜,正!
金菇菜已加入牛油並切細小段, 的的適適份量唔多, 好美味。

枝豆粒粒香甜,唔錯。 胡麻汁蕃茄沙律, 生菜絲切得好幼, 胡麻醬汁酸酸甜甜幾開胃。

已經非常之飽, 最後竟然忍唔住仲叫了台灣小香腸, 花之丸和雞泡魚乾。 台灣香腸帶甜好惹味。 雞泡魚乾原來自家燒 都好正, 以為好似柴皮咁乾, 燒完之後魚乾竟然變軟熟, 好有口。

中午的放題每位只包一罐飲品, 有點唔夠喉。 還好每位奉送一款movenpick雪糕。
2018-08-26 39 浏览
Located at a convenient spot in TST. We came here for an all-you-can-eating yakiniku.Each table is well-equipped with air duct above the grill to ensure good ventilation. We were given a tablet to place orders, which makes ordering very convenient.We ordered various beef, chicken, shrimp, pork. My favourite was shrimp - very fresh and the grill added the extra flavour to it!Me and my friend walked away with a full Stomach. We will be back again.

2018-08-26 60 浏览
挨左咁多日,終於都到左星期五喇!當然要食番餐好既對待自己!今晚好想食日式韓燒,係尖沙咀附近周圍搵下邊間好食。行到去The hart成座大厦都係餐廳黎,俾我地見到有間食韓燒既。價錢都接受到。佢除左有燒肉食,仲有刺身壽司炸物熟食任叫,有120分鐘。環境都幾大,每枱都係卡位黎,坐得夠闊落。而且私隱度都高,每個卡位都有塊板隔住,可盡情大聲傾計。點餐方便,我好欣賞佢每枱都用ipad黎點餐,唔洗下下都用好多張纸點餐,夠環保。仲可以睇到每樣食物既相片,夠哂清晰。👍又可以check番自己叫左d咩。好快到齊哂,而且無話漏單。刺身壽司方面:🍣三文魚都夠新鮮甜美。幾鐘意食火炙三文魚,食落仲暖暖地,三文魚大塊,仲係腩位。燒肉方面🍖:都好多種類選擇,肉類,海鮮,蝦,蜆,蔬菜類大部份既都有!仲可以按件數點餐,咁就可以每樣都試下喇!☺👍燒菠蘿好甜,好解膩!熟食炸物:都係即叫即炸,食落熱辣辣。最鐘意食:雙皮奶卷,榴蓮炸彈,香芋丸,吉列蝦。 都炸到好香脆可口。☺太多野食,食到我地好鬼飽!

佢除左有燒肉食,仲有刺身壽司炸物熟食任叫,有120分鐘。

好快到齊哂,而且無話漏單。

刺身壽司方面:🍣三文魚都夠新鮮甜美。
幾鐘意食火炙三文魚,食落仲暖暖地,三文魚大塊,仲係腩位。

燒菠蘿好甜,好解膩!

熟食炸物:都係即叫即炸,食落熱辣辣。

太多野食,食到我地好鬼飽!

吃貨秉承午餐食豐富,罪惡感減半嘅概念,黎到伊賀食日式燒肉放題。周日中午,食客唔多!座位分佈有點似日式居酒屋,私人空間感較大,唯抽氣略嫌較弱。餐紙燒肉解說圖文並茂,而且最欣賞呢道點菜係用ipad落單,方便又環保。不過放題飲品唔包,8蚊罐左右,唔想加錢就可以飲茶嘅。提供燒肉醬油同粗鹽俾我地沾肉食。首先,刺身選擇方面都唔少,螺肉、八爪魚、帶子、玉子、蟹棒、三文魚、甜蝦仲有北寄貝。刺身總共叫了兩round!玉子表面微微燒過,貼心!甜蝦係有頭甜蝦,唔算大隻,但都鮮甜!八爪魚唔韌、三文魚、帶子同北寄貝都幾鮮。炸物方面:香芋丸、炸鮮奶、雞脾菇幾好味。烏冬有凍熱選擇,我選左冷食。係用手打嘅讚岐烏冬,順滑彈牙。蜆肉好香牛油味,肉鮮無沙。燒肉類有8-9款。虎蝦都係任叫,大大隻。燒肉每樣order 一份,整齊甘排列好。仲有牛舌、牛仔骨、大腸等。細心位魚柳、金菇比較易散。會用一個鐵兜仔調好味裝住比你,建議如叫帆立貝仔放埋落呢d 兜仔燒。超香香草、牛油味。虎蝦夠大隻,肉質爽口彈牙。豬大腸好香,唔會有奇怪臭味。牛仔骨肉味好濃,唔洗沾醬就已經好夠味。個人認為漬壺牛最出色,牛肉醃料惹味,但又唔會蓋過肉味。口感唔會太稔

周日中午,食客唔多!
座位分佈有點似日式居酒屋,私人空間感較大,唯抽氣略嫌較弱。

不過放題飲品唔包,8蚊罐左右,唔想加錢就可以飲茶嘅。

提供燒肉醬油同粗鹽俾我地沾肉食。

刺身總共叫了兩round!
玉子表面微微燒過,貼心!
甜蝦係有頭甜蝦,唔算大隻,但都鮮甜!
八爪魚唔韌、三文魚、帶子同北寄貝都幾鮮。

炸物方面:香芋丸、炸鮮奶、雞脾菇幾好味。
烏冬有凍熱選擇,我選左冷食。係用手打嘅讚岐烏冬,順滑彈牙。

蜆肉好香牛油味,肉鮮無沙。

燒肉類有8-9款。
虎蝦都係任叫,大大隻。

燒肉每樣order 一份,整齊甘排列好。
仲有牛舌、牛仔骨、大腸等。

虎蝦夠大隻,肉質爽口彈牙。
豬大腸好香,唔會有奇怪臭味。

牛仔骨肉味好濃,唔洗沾醬就已經好夠味。

個人認為漬壺牛最出色,牛肉醃料惹味,但又唔會蓋過肉味。口感唔會太稔帶一點點彈性。

總括而言$298一位食到好食嘅日式燒肉放題,環境座位闊落。係值得推介嘅!
2018-08-19
  • 燒肉
  • 漬壺牛
2018-08-26 48 浏览
又到左開心星期六,放工後想吃個豐富的午餐,相約男朋友到尖沙咀,我想吃燒肉,男朋友想吃刺身,這間伊賀日本燒肉滿足晒我們的願望。一出升降機就看到一個圓形的吧枱,上面還有燒爐,十分特別,充滿日本特色。侍應帶我們去了另一邊的卡位,坐得比較寬闊舒服。她向我們介紹了用平板點餐的方法,圖文並茂,還可以一件一件的點餐,相當方便,份量又容易控制。下午茶時間,客人不多,上菜十分快。食物方面分為兩大類,就是燒肉及刺身壽司,此外還有些餐前小食及沙律。刺身方面也有了一些比較熱門的刺身,三文魚質素一般,其他也算是新鮮。最愛蠑螺、北寄貝、八爪魚夠爽口,encore之選。燒肉方面,有牛豬雞,每樣選擇不算多,也是包括了比較常見的,個人最愛帶骨牛肋肉,帶點肥肉,軟滑不韌,牛舌亦十分有咬口,喜歡重口味既可以試下醃漬辣牛和漬壺牛,不過我自己更愛吃牛肉本身的味道。除了肉類還可以燒海鮮及蔬菜,海鮮有大蝦及青口,還可以要求提供蒜蓉及海鮮醬, 十分配襯。平時很少吃青口的我,今天吃了很多,伊賀的青口十分肥美肉厚,加上蒜蓉調味,烤至外圍乾身,內𥚃juicy,若果再加點麵包糠就完美了,不停encore。蔬菜方面,首選牛油金菇,香味十足。此

一出升降機就看到一個圓形的吧枱,上面還有燒爐,十分特別
,充滿日本特色。
侍應帶我們去了另一邊的卡位,坐得比較寬闊舒服
最愛蠑螺、北寄貝、八爪魚夠爽口
,encore之選。
,帶點肥肉,軟滑不韌,牛舌亦十分有咬口
除了肉類還可以燒海鮮及蔬菜,
蔬菜方面,首選牛油金菇,香味十足。此外還有茄子、翠玉瓜及菠蘿等。菠蘿很甜,但頗為太薄,容易烤焦
最後一定要點榴槤波波
!若果不是已經食到胃部突出,一定會狂食榴槤波波!
外面炸得香脆,內𥚃塞滿榴槤蓉,十分邪惡

整體來說,伊賀午市放題算不錯,種類雖然不多,但可以專注吃某幾種,亦吃得胃部突出,下午茶時間客人不多,上菜快,吃得舒適。
2018-08-11
2018-08-25 48 浏览
今日同屋企人泥到呢間位於尖沙咀既伊賀日式烤肉食中午飯,環境乾淨企理,係門口已經勁香燒烤味😆可能中午既關係,不算多人,所以好快就可以入坐第一樣要食既緊係刺身,好快就有得食,刺身好新鮮sushi款式亦有好多款任食都有大蝦,帆立貝,墨魚咀,大蝦真係大大隻架,啖啖肉,食反3.5.7隻都多哂數,平時外面散叫都幾十蚊百幾蚊一份啦,帆立貝燒燶少少點埋燒汁非常出色!肉類有豬牛羊雞,醃得好惹味,肥瘦適中,一件一口,即使不點醬汁亦都好好味,必食五花叉燒同黑椒牛仔骨!香草魚塊滑嘟嘟啲魚肉,活硯隻隻開口,加左少少牛油調味。叫左6.7份泥食炸物亦有好多選擇,雙皮奶卷,山葯,草莓雪球係外面係未試過,初嚐又幾好味架啵!食到夠最後仲有movenpick 雪糕作結尾,嘩,真係正到不得了,百幾蚊真係好抵食,有海鮮,魚生,炸物,小食,sushi,燒肉,全部都係任食到夠。超級滿足!
今日同屋企人泥到呢間位於尖沙咀既伊賀日式烤肉食中午飯,
第一樣要食既緊係刺身,好快就有得食,刺身好新鮮
sushi款式亦有好多款
2018-08-19