2023-07-12 59 浏览
阿華田好立克在香港茶餐廳cafe店的餐飲裡,已漸漸被遺忘甚至已被淘汰。同樣地,時下吃火鍋,丸丸蛋蛋芝士腸等的年代相信也已漸過去了。原因很簡單,因為澳洲美國或日本的牛肉來源充足和滿有質素,靜靜地除海鮮外,已當上了火鍋的正印主角。相信那些丸丸蛋蛋之流,遲早再無人問津及也從此會被掃入火煱歷史當中。在香港的牛肉涮涮鍋放題,也開始多起來了,每個大商場總能見到有一間存在,中式日式百花齊放。今天傍晚在太古城行逛,與女兒購購一些日常家居用品,行到康怡廣場,被一間牛肉涮涮鍋放題吸引 - 佐賀山田,就坐了下來,享用這店的九十分鐘任吃放題。今晚我們選吃的是澳洲保樂牛仲夏湯鍋放題,吃的是澳洲黑安格斯保樂牛肩肉。保樂肩肉位於牛的肩位,肉味濃郁油花均勻,適合燒肉,也適合火鍋。這套餐還有牛的選擇是來自美國的牛五花和牛肩胛肉,五花豚肉也是來自美國貨色,肉類也算足夠和新鮮。肉類在apps上揀點之外,樓面還有很多款蔬菜供應,一般的火鍋配料也足夠,已少人吃的丸丸蛋蛋類也充足。但我和女兒也同樣想法,胃有空間,當然會選擇多款肉類去嚐,起碼返本容易湯底這間放題店也有九款任君選擇,各適其適,有辣有唔辣,一人一鍋各自各精彩。還有可點

還有可點一些廚房的日式出品,如唐揚炸雞炸池魚仔帶子等等。總之,因期間限定有七折的這個放題,結帳每人$249,這價錢我算來算去都算不到餐廳有如何的利潤,只得二個字 - 抵吃。
2023-07-10
2023-07-12 50 浏览
是晚心血來潮,喺太古城站步行 5 分鐘就到嘅<佐賀山田 · 涮涮鍋>食火鍋放題👀抱住食放題要重量又重質嘅心態,揀咗囊括美國SRF和牛、極品美國牛小排同美國CAB牛坑爪嘅美牛三重奏放題🥸湯底選擇都好多,我哋揀咗美顏玫瑰花膠骨膠原雞白湯 (另加 $10) 同蟲草花胡椒豬肚湯(另加 $10),味道一柔一辛,去襯托最期待嘅牛肉🤗 美顏玫瑰花膠骨膠原雞白湯真係有充滿雞精華嘅玫瑰花啫喱、乾玫瑰花同花膠喺裏面,好精緻🌷 蟲草花胡椒豬肚湯胡椒辛香調得恰到好處啱啱好,唔會過濃蓋過食物味道,仲有豬肚食😄剛 order 完食物喺自助區兜個 round,發現自助火鍋配料款式眾多🤠 有齊各式新鮮蔬菜、冷盤小食、丸類、主食類同配合港人口味嘅響鈴等等✨另外仲有飲品、甜品,都係任飲任食,好豐富🙌🏻食火鍋無酒不歡人士可以來個生啤放題,都係 $58/位🍻🥳三重奏美牛牛肉味都好濃,質素超符期望🤩🤩🥩 美國SRF和牛 食落好多汁,仲有入口即化之感🥹🥩 極品美國牛小排油花均勻又腍滑,好易入口😋🥩 美國CAB牛坑爪 有咬口、食落爽脆嘅牛肉,別樹一格😍食美牛之外,都不忘要追加美國極品黑毛豚肉同牛舌,一樣味道鮮美,正

另外仲有飲品、甜品,都係任飲任食,好豐富🙌🏻

火鍋無酒不歡人士可以來個生啤放題,都係 $58/位🍻🥳

三重奏美牛牛肉味都好濃,質素超符期望🤩🤩

🥩 美國SRF和牛
食落好多汁,仲有入口即化之感🥹
🥩 極品美國牛小排
油花均勻又腍滑,好易入口😋
🥩 美國CAB牛坑爪
有咬口、食落爽脆嘅牛肉,別樹一格😍

食美牛之外,都不忘要追加美國極品黑毛豚肉同牛舌,一樣味道鮮美,正合心意☺️
海鮮方面,廣島蠔、北海道帆立貝、海虎蝦等等⋯,款款高質👍🏻

追加餐單有日本華味鳥雞肉丸🐔,雞味鮮甜質地腍滑,正🫶🏻

邊做食肉獸,邊喺自助區揀返蔬菜嚟食就唔洗覺得 guilty 啦🤭 同火鍋最夾嘅蔬菜非萵荀莫屬👐🏻

主食方面,<佐賀山田 · 涮涮鍋> 有任顧客自行調味嘅米飯同埋新鮮生麵,輕輕鬆鬆就達成營養目標😙

甜品方面,食得落雪糕嘅朋友千祈唔好錯過香港品牌CocoBerry 雪糕🍦今晚味道有芒果、焙茶同沖繩海鹽,全部味道都好天然😉 西式甜點、Meiji海鹽荔枝味同藍莓乳酪味雪條則係 light light 哋之選😎

<佐賀山田 · 涮涮鍋> 靚牛🥩🥩🥩 絕對係 highlight of the night👑 店員主動加湯,同埋追加單可以揀食物單件上菜,唔怕嗌多食唔晒,都係抵讚嘅🌟 食物質素、服務配套都令人滿意,下次再嚟 <佐賀山田 · 涮涮鍋> 試吓其他套餐先😝

📌佐賀山田 · 涮涮鍋

📍康山道1-2號康怡廣場北座3樓T2號舖
2023-07-06
  • 美國SRF和牛
  • 極品美國牛小排
  • 美國CAB牛坑爪
2023-07-12 51 浏览
康怡廣場的日本火鍋放題店,最近七月做緊優惠,第二位半價,見性價比都幾高,所以去試吓!火鍋配料應有盡有,有多款唔同嘅配料選擇。而且飲品、甜品都係任飲任食!蔬菜都幾新鮮,而且仲有白飯!在入座之前先選擇湯底,胡椒豬肚湯入口辛辣,昆布湯味鮮可口!今次試咗澳洲保樂牛放題,另外仲有美國牛肩肉、牛五花選擇!保樂牛薄切,牛味十足,食落啖啖肉,實而不華。牛五花充滿油脂香。美國豚肉肥瘦平衡得好,不會過多肥肉。肉質鮮嫩可口,對得住價錢。放題約90分鐘,餐廳好快已經滿座。但係因為人多,配料都refill 得好快,保證新鮮! 適逢做緊優惠,就更抵食!

今次試咗澳洲保樂牛放題,另外仲有美國牛肩肉、牛五花選擇!

保樂牛薄切,牛味十足,食落啖啖肉,實而不華。

放題火鍋又多個選擇太古朋友又帶我係佢個區搵食餐牌有美國牛, 日本牛套餐揀日本牛係佐賀霜降黑毛和牛美國牛就有3個部位唔食牛既朋友仔都照顧到有豚肉&雞肉放題仲有兩個相對經濟少少既牛肉放題套餐每人200幾蚊就食到湯底方面都有D特式例如櫻花蝦沙嗲濃湯, 華味鳥雞白湯見隔黎台仲自己加D蒜蓉落湯底令湯底更加濃厚之後煮拉麵食下次都想叫個沙嗲湯咁樣整!華味鳥雞白湯今日食既係美牛三重奏套餐三重奏就係SRF和牛, 牛小排, CAB牛坑爪三個部位各有千秋SRF係美國牛肉知名品牌,以肉質柔嫩多汁的口感同埋其絕美油花出名無筋口而且軟嫩適中, 富有自然肉香既風味牛小排油花均勻同時又很結實的肉質牛小排位於肋脊部位,平時運動量較少,因此油花分布較為均勻CAB牛坑爪即係牛肋條,位於前胸肋骨間既牛柳肉味濃郁3款牛同配料都係無限追加, 追加時肉既質素都係保持水平唔會無啦啦降左級個人黎講最鍾意佢既牛小排, 3款之中油脂算最香配料方面自助區有唔少既菜同丸選擇點餐區仲有炸物, 非常多選擇最鍾意佢既溫泉蛋都係任食!!
放題火鍋又多個選擇
太古朋友又帶我係佢個區搵食
餐牌有美國牛, 日本牛套餐揀日本牛係佐賀霜降黑毛和牛
美國牛就有3個部位
唔食牛既朋友仔都照顧到有豚肉&雞肉放題
仲有兩個相對經濟少少既牛肉放題套餐每人200幾蚊就食到

湯底方面都有D特式例如櫻花蝦沙嗲濃湯, 華味鳥雞白湯
見隔黎台仲自己加D蒜蓉落湯底令湯底更加濃厚之後煮拉麵食
下次都想叫個沙嗲湯咁樣整!
華味鳥雞白湯
今日食既係美牛三重奏套餐
三重奏就係SRF和牛, 牛小排, CAB牛坑爪
三個部位各有千秋
無筋口而且軟嫩適中, 富有自然肉香既風味

牛小排
油花均勻同時又很結實的肉質
牛小排位於肋脊部位,平時運動量較少,因此油花分布較為均勻

CAB牛坑爪
即係牛肋條,位於前胸肋骨間既牛柳
肉味濃郁

個人黎講最鍾意佢既牛小排, 3款之中油脂算最香
配料方面自助區有唔少既菜同丸選擇
點餐區仲有炸物, 非常多選擇

最鍾意佢既溫泉蛋都係任食!!

2023-06-26
係太古城同朋友食一人一鍋,見係太古呢一間一人火鍋🍲選擇都幾多,價錢嚟講唔貴,有好多選擇,有牛、豬、雞等等唔同套餐!今日我只同朋友食嘅係美國極品黑毛豚豬肉放題$279/90分鐘, menu 上仲寫明套餐仲可以叫蟹籽墨魚滑,北海道帆立貝,牛舌同埋海虎蝦,唔使怕話淨係食豬咁悶!湯底有好多款選擇,朋友叫咗一個相對清淡嘅昆布鏗魚湯底,我就加10蚊叫咗一個濃味少少嘅蟲草花胡椒豬肚湯底,好養生既感覺,微微辛辣既胡椒味十分之鍾意,仲有件件豬肚喺湯底,好暖胃!餐廳係用手機app落單,十分之方便,餐廳先比左一盤黑豚豬肉俾我哋,其他嘅就用app點~都幾多選擇。主打既黑毛豚肉唔油膩、好滑,有豬肉嘅味道,唔點醬汁都夠味,有豬肉油脂但唔膩,比普通豬肉鬆軟啲,味道比牛肉嚟講更加清爽,好軟熟!另外呢個套餐既牛舌都超正!軟熟有牛香~ 牛肩肉同牛肩胛肉就會比牛舌脂肪感重啲,厚物過牛舌,會啖啖肉啲👍🏻配料方面,我個人最鍾意嘅配料就係蟹籽墨魚滑,好彈牙鮮味,唔會成口粉漿味,配埋湯底嘅少少胡椒味好正呀!海虎蝦都幾出色。好有彈性唔會霉,比想像中大隻好多!炸既明太子炸雞都係推薦,同拉麵店炸雞有得比!薄皮多汁!另外出邊嘅雪櫃都有好多

另外出邊嘅雪櫃都有好多款嘢食嘅選擇,有唔同款式嘅丸丸,個人最鍾意嘅係黑椒牛丸,爆汁又彈牙香口,蔬菜方面我覺得必拎既就係粟米🌽,可以一早就放落鍋底令湯底味道更加清甜,而佢嘅炸魚皮都係十分之脆口唔會林晒,平時都好少見有~

呢一間坐得好舒服,比起一般火鍋店乾淨同埋闊落,野食又好食😋 野飲方面有唔同既無糖茶,仲有日本既啤酒🍻!甜品有雪糕同唔同既泡芙糕點,最鐘意食日本明治紅豆雪條,來個開心ending 🌈
2023-06-28 72 浏览
今日收工後去康怡廣場食日式火鍋。日式涮涮鍋的日文原文為「しゃぶしゃぶ」,指的就是以筷子夾肉,左右來回在湯頭輕晃。一般是將切成薄片的牛肉放進盛有專門湯頭的鍋內,燙過後配上柚子醋或者芝麻醬等醬料後享用的料理。日式涮涮鍋放題專門店佐賀山田。任食90分鐘特點提供日本明治雪糕任食。今日叫左美牛三重奏放題$309任食美國SRF和牛,極品美國牛小排等牛肉任食各款丸,各款新鮮蔬菜同罐裝飲品。湯底壽喜燒配雞蛋🥚壽喜燒湯底甜甜地鹹味適中麻辣鴨血湯底 另加$10🪿十分香辣我每食完一啖都要飲野辣得非常過癮飲品各款汽水🥤解茶同飛雪水,非常健康🧊蔬菜有生菜,羽衣甘藍,娃娃菜,窩荀,芽菜,金菇非常新鮮🥬肉類選擇好多我最喜歡既係極品牛小排🦬非常嫰滑入口即溶顏色粉嫰其次係美國和牛SRF🐂大大塊肉質厚實點芝麻醬最搭雪糕海鹽荔枝,藍莓乳酪,煉乳紅豆日本明治雪糕煉乳紅豆好似食緊刨冰般咁美味
今日收工後去康怡廣場食日式火鍋
日式涮涮鍋的日文原文為「しゃぶしゃぶ」,
指的就是以筷子夾肉,左右來回在湯頭輕晃。
日式涮涮鍋放題專門店佐賀山田。
任食90分鐘
特點提供日本明治雪糕任食。
今日叫左美牛三重奏放題$309
任食美國SRF和牛,極品美國牛小排等牛肉
任食各款丸,各款新鮮蔬菜同罐裝飲品。

湯底

我每食完一啖都要飲野
辣得非常過癮

飲品
各款汽水🥤
解茶同飛雪水,非常健康🧊

蔬菜有生菜,羽衣甘藍,娃娃菜,窩荀,芽菜,金菇非常新鮮🥬

肉類選擇好多

大大塊
肉質厚實
點芝麻醬最搭

雪糕
海鹽荔枝,藍莓乳酪,煉乳紅豆
日本明治雪糕煉乳紅豆
好似食緊刨冰般咁美味

美牛三重奏
2023-06-28
美牛三重奏
  • 美牛四重奏
2023-06-27 101 浏览
今晚我去咗一間放題餐廳,叫左美國極品黑毛豚肉放題套餐,湯底揀咗鴛鴦鍋,麻辣鴨血湯配撘美顏玫瑰花膠骨膠原雞白湯。麻辣湯底辣度啱啱好,唔會太辣,鴨血好新鮮,另一個湯底就好啱女仔,充滿花膠同骨膠原,清淡得黎美顏又養生,兩個湯底都好出色。🌹🌸🐓🐣呢度肉類種類好多,唔洗驚悶,我哋嘅套餐包括左美國極品黑毛豚肉、牛舌、特選美國CHOICE牛肩、特選美國CAB牛肩胛同精選美國牛五花,每款都肉質鮮嫩,入口即化,肉味好濃,真係好好味!🥩🐄🐓🍗除咗肉類之外,海鮮方面都有好多選擇,我地就試咗北海道帆立貝、海虎蝦、蟹籽黑魚滑同紐西蘭青口,虎蝦好大隻肉結實,帆立貝都好新鮮,青口大隻海水味濃!👍🐠🐟🦐

2023-06-25 60 浏览
今日同太太去康怡shopping,行到咁上下在北座3樓搵嘢食,嗰度有3間食肆…我哋揀咗 - 佐賀山田涮涮鍋。佢哋嘅湯底都已經有5款唔洗加錢👍,因為一人一鍋,我哋選了櫻花蝦沙嗲濃湯和昆布鰹魚清湯。而由於我哋對牛肉冇乜要求,所以揀咗個最經濟嘅$153套餐x兩位。店內地方唔算大,但擺位好好…甜品、飲品和火煱食物好清楚和種類又多👍我要讚佢哋有生菜沙律,成件事令到吃火鍋變得健康和均衡👍。另外要讚下店員,雖然是自己用手機點餐,但都唔係唔使店員服侍,我們用餐的時間是下午兩點到尾,見店員都在忙於添加甜品和飲品,而火煱食物區整整齊齊乾乾淨淨,可見店員下了不少功夫。Good! Good! Good!
2023-06-25
  • 櫻花蝦沙嗲濃湯一定要試…
太古不嬲多好嘢食,今日試下康怡廣場新開既牛肉放題😻唔同價位都有唔同既選擇我就揀左美國牛肉三重奏放題(晚市時段 $319/一位 90分鐘)湯底種類好多!我揀左睇落好滋補既骨膠原美顏玫瑰花膠雞白湯🧡朋友就叫左完熟番茄湯🍅玫瑰花膠雞白湯份量超級大方建議花膠唔好留到最好先食,原汁原味啲😊😊今次叫左好多款牛肉😍包括牛舌,特選美國CHOICE牛肩肉,特選美國CAB牛肩胛肉而美國SRF和牛,極品美國牛小排,美國CAB牛坑爪係極肥美油脂好豐富❤️無諗過放題餐廳會有咁高質素既牛肉❤️另外仲試左日本廣島蠔北海道帆立貝蟹籽墨魚滑自助吧仲有好多丸類同菜不得不讚係啲菜好少係平時放題見到連羽衣甘藍都有 好有誠意另外飲品區都好多選擇 啤酒都好多款 甜品區都有驚喜有蛋糕 雪糕 雪條好啱食完大量牛肉之後俾另一層滿足自己😍講多次先❤️呢到既牛肉真係好高質值得encore! 🥳

太古不嬲多好嘢食,今日試下康怡廣場新開既牛肉放題😻
唔同價位都有唔同既選擇
我就揀左美國牛肉三重奏放題
(晚市時段 $319/一位 90分鐘)

湯底種類好多!
我揀左睇落好滋補既骨膠原美顏玫瑰花膠雞白湯🧡
朋友就叫左完熟番茄湯🍅

玫瑰花膠雞白湯份量超級大方
建議花膠唔好留到最好先食,原汁原味啲😊😊

今次叫左好多款牛肉😍
包括
牛舌,特選美國CHOICE牛肩肉,特選美國CAB牛肩胛肉
而美國SRF和牛,極品美國牛小排,美國CAB牛坑爪係極肥美
油脂好豐富❤️

講多次先❤️
呢到既牛肉真係好高質
值得encore! 🥳
2023-06-23 42 浏览
終於忙到去假期前,收工之後去了太古搵朋友食飯。佢話想打邊爐,就係附近搵到佐賀山田🤗佐賀山田係一人一鍋嘅日式火鍋,有五六種湯底選擇,我就要左花膠骨膠原啫喱雞白湯,朋友就揀咗完熟蕃茄湯佢仲有好多配料嘅選擇,無論係蔬菜定係丸類都一應俱全,應該你諗到打邊爐會食嘅,佢都會有🫢🫢嘢飲選擇都好多,一定滿足到無論係鍾意飲甜定係想健康啲嘅你😙佢仲有一部即磨咖啡機,可以俾你整唔同嘅咖啡飲添☕️☕️我哋套餐就叫咗美牛三重奏($309),入邊呢就包括左美國SRF和牛、極品美國牛小排同埋美國SRF牛坑爪 ,仲可以叫日本廣島蠔。啱晒中意食肉嘅我呀。牛味都好濃架❤️❤️❤️你以為就咁打完邊爐就算?NONONO!食完一定要食甜品啦。有雪糕同蛋糕比你揀,唔好諗住係放題就會俾啲平嘢你食。佢啲甜品一樣好有質素😍經過太古,記得試吓啦🤗🤗🤗

經過太古,記得試吓啦🤗🤗🤗
2023-06-17 47 浏览
在康怡開了間新的日式火鍋放題,新野梗係要去啦🙂,裝修齊整,但店不算太大,以一人一鍋形式,有自動形式拎飲品、有甜品(Meiji)、羽衣甘藍都有,仲要好新鮮👍🏻👍🏻,還有各式各樣丸類及好多種醬料可以混醬🤭。揀湯底啦,都好多選擇,有個名又靚食又靚-美顏玫瑰花膠骨膠原,上枱整到一朵白玫瑰的湯底,的確好吸引☺️。Order牛肉同海鮮就用QR code落單(好清楚易用)👍🏻。先黎美國肥牛肩肉及牛胛肉,賣相都幾好,牛味重,再來美國極品黑毛豚肉,油脂分布幾靚,幾乎好食過牛🤭推介👍🏻。還有北海道帆立貝、蟹籽墨魚滑、墨魚仔等等都新鮮👍🏻。價錢合理,又多一個聚餐好去處☺️。
2023-06-16 40 浏览
放工後約咗朋友去太古行特賣場,血拼之後就梗係要醫肚,上openrice見到附近有間任食火鍋,肚餓加上好耐冇打邊爐,就去咗食。任食火鍋有唔同嘅選擇,我哋揀咗美國極品黑毛豚肉放題,湯底一人一鍋,我揀咗骨膠原美顏玫瑰花膠雞白湯,朋友揀咗昆布鰹魚清湯。餐廳用手機落單,除咗火鍋配料,仲有啲小食炸物可以點。上菜速度好快,五分鐘內已經全部到齊,我哋點左好多野,包括帆立貝、蟹籽墨魚滑、蝦、牛舌、墨魚仔、豚肉、雞腿肉、豚五花肉、青口、雞肉丸、牛肩肉、牛五花……火鍋配料中以黑毛豚肉最令人印象深刻,口感柔嫩,肥而不膩。我哋食完之後即刻再叫多幾碟。雞腿肉都好滑,青口又夠大。出面亦有自助嘅火鍋配料可以拎,有各種唔同嘅蔬菜、丸、麵、烏冬等等。仲有幾個雪櫃分別放咗啲日式小食、新鮮野菜、罐裝飲品、甜品。最後,當然要食日本明治雪條,超級推介海鹽荔枝味,出面好少有嘅味道,食落唔甜,又有香濃海鹽同荔枝味!餐廳價錢合理,性價比高,仲有各式各樣嘅優惠,侍應又會主動加湯,自助火鍋嚟講算唔錯👍🏻

2023-06-14 62 浏览
呢間任食火鍋,我之前喺青衣見到已經想食啦,估唔到港島區都有分店咁方便~今日終於有機會試到!我哋揀咗極級美國和牛牛小排放題,而湯底就一人一鍋夠晒衛生,我揀咗麻辣鴨血湯(+$10),朋友就揀咗美顏玫瑰花膠骨膠原雞白湯(+$10)一上嚟就覺得朋友個花膠湯底有朵花好靚靚!而佢就話我個湯底夠晒香噴噴!美牛三重奏:美國SRF和牛、極品美國牛小排、美國CAB牛坑爪,好有驚喜,又香又滑!仲有其他肉類可以叫,豬五花雖然肥,但係好好食,油脂入口即溶🤤牛舌薄薄一片,但都好夠肉味,好爽口🥴有蠔、蝦嗰啲海鮮提供,性價比好高!最欣賞佢個炸物,填1,佢真係上一件,可以試多啲嘢食又唔怕浪費食物啦😚飲品選擇都夠多,仲有熱茶供應!當然有得拎丸類、醬料、麵類同埋菜啦,竟然仲有蛋糕甜品任食!最後食埋條明治雪條!係好好食嘅一款雪條啱啱好!絕對會推介朋友嚟食

牛舌薄薄一片,但都好夠肉味,好爽口🥴

有蠔、蝦嗰啲海鮮提供,性價比好高!

最後食埋條明治雪條!係好好食嘅一款雪條
啱啱好!
絕對會推介朋友嚟食
2023-06-14 66 浏览
太古比較多住宅,食物方面就較多連鎖式食肆,所以平時比較少過嚟呢邊食,今日咁啱探完朋友有啲就喺附近食,見到呢間打邊爐放題價錢相宜,而且肉類選擇頗多👀就揀咗佢✨美國極品黑毛豚肉放題 $279 又想食牛又想食豬,就揀咗個中價位嘅極品黑毛豚肉放題😬😋由於佢會包埋上面兩個餐嘅肉類,即使係食肉獸都可以滿足到👀✨美國極品黑毛豚肉豚肉比想像中大塊,而且食落幾鬆軟,亦都幾juicy😋💦性價比好高🤙🏻✨特選美國CHOICE 牛肩肉油花分布平均,牛肉味好香濃,放題嚟講質素一流✨💯湯底方面就揀咗✨日本博多華味烏雞白湯 +$15非常鮮甜,值得一讚嘅係雞件好嫩滑,平時放題一般唔會食雞,因為個人覺得一般都偏靭同鞋身,但今次呢個作為湯底嘅雞有味又嫩🍽有驚喜👍🏻✨壽喜燒湯 連蛋壽喜燒湯好入味,個人好鍾意將面類放入壽喜燒湯底度🤣✨除咗肉類之外亦有帆立貝、海蝦等海鮮可以點👀自助吧亦有好多蔬菜同配料選擇✨另外有驚喜嘅係甜品區除咗蛋糕之外竟然有高質雪條✨👀打完邊爐食返支明治雪條🥹啖啖奶味🥹好滿足💯#太古放題 #太古任食

美國極品黑毛豚肉放題 $279

美國極品黑毛豚肉

特選美國CHOICE 牛肩肉
油花分布平均,牛肉味好香濃,放題嚟講質素一流✨💯

湯底方面就揀咗

日本博多華味烏雞白湯 +$15

壽喜燒湯 連蛋
壽喜燒湯好入味,個人好鍾意將面類放入壽喜燒湯底度🤣

另外有驚喜嘅係甜品

#太古放題 #太古任食
今日同朋友黎Aeon shopping, 行完search下附近有咩食,原來康怡廣場有間日本火鍋,一人一鍋唔使爭😋去到啱啱開門,已經好多人喺門口等,我哋揀咗個午市極級美國和牛套餐$239,午市放題90分鐘,價錢實惠。而且呢個價錢已經可以免費追加和牛、牛肩胛肉、牛肩肉、牛舌、雞腿肉,豚肉,仲要啲肉係有質素。出面自助吧都好吸引,冷盤竟然有我至愛既八爪魚、螺肉同埋中華沙律,湯底我哋揀咗骨膠原美顏玫瑰花膠雞白湯,蟲草花胡椒豬肚湯。湯底黎到,有冰玫瑰花,仲放左乾玫瑰花,感覺好清新,蟲草花都好足料,食落去仲好香胡椒,果然無揀錯,最正係食食吓,佢係加湯唔係加水,唔會食到啲味道淡晒,我地每款牛叫左一碟,三款牛味道都好濃郁,油脂亦非常平均,入口易溶,另外推介牛舌,厚度岩岩好,非常彈牙,唔會好韌,蔬菜亦好新鮮,最後甜品時間,不得不說一下迦納朱古力雪糕,好好味,朱古力好濃,雪糕好滑,細細條好正,仲可以試多幾款雪糕,真係超級滿足。