2022-11-10 58 浏览
今晚blue monday要食下燒肉先有力氣捱過今個禮拜佐賀山田有燒肉/邊爐選擇我就選左松燒肉放題!出面既飲唔同甜品都係自取,仲有唔同既茶選擇,食燒肉飲茶就最岩!一開始會有一個牛肉拼盤,每枱限量一盤,意想不到既係竟然有A4牛肩胛,兩邊輕輕燒下食得,油脂豐富且肉味濃郁🤤美國特選和牛牛肩脊肉,咁多款牛之中覺得最好食係呢隻!食落去軟嫩適中而且油脂豐富另外佢都有味增,燒肉汁,辛味燒肉汁,塭醬選擇,夠哂多!個人比較鍾意食燒肉汁同辛味燒肉汁!海鮮都有唔少選擇,牛油蜆,牛油帶子,廣島蠔,墨魚仔等,同錫紙裝住就唔怕燒燶,好貼心!呢度比較特別既係有燒露荀,露荀食落好嫩,忍唔住encore再encore!地方夠大,環境乾淨,下次會再黎食放題!
今晚blue monday
要食下燒肉先有力氣捱過今個禮拜

佐賀山田有燒肉/邊爐選擇
我就選左松燒肉放題

出面既飲唔同甜品都係自取,
仲有唔同既茶選擇,
食燒肉飲茶就最岩!

一開始會有一個牛肉拼盤,每枱限量一盤,

意想不到既係竟然有A4牛肩胛,
兩邊輕輕燒下食得,
油脂豐富且肉味濃郁🤤

美國特選和牛牛肩脊肉,
咁多款牛之中覺得最好食係呢隻!

食落去軟嫩適中而且油脂豐富
另外佢都有味增,燒肉汁,辛味燒肉汁,塭醬選擇,夠哂多!
個人比較鍾意食燒肉汁同辛味燒肉汁!

海鮮都有唔少選擇,

牛油蜆,牛油帶子,廣島蠔,墨魚仔等,
同錫紙裝住就唔怕燒燶,好貼心!

呢度比較特別既係有燒露荀,
露荀食落好嫩,忍唔住encore再encore!

地方夠大,環境乾淨,下次會再黎食放題
2022-11-08 84 浏览
今晚約咗朋友食放題約喺朋友住嘅青衣 近期青衣城都多咗嘢食呢間燒肉放題聽聞幾正一早book定位嚟食☺️有幾個level嘅肉可以揀又可以揀火鍋或燒肉最終要咗LV3 美國SRF安格斯和牛放題可以食120分鐘 有唔同部位嘅牛簡直係食肉獸嘅恩物用QR code落單就得 超方便冇漏單 唔錯👍🏻先上LV3 雜錦燒肉盛冰盒勁正!有幾款A4和牛 賣相100分佐賀A4牛肩胛、A4一口和牛、美國牛小排、骨付牛肋肉樣樣好睇又好食😋只係牛都仲有勁多選擇 牛舌、一口和牛、牛肋條、牛板腱、牛胸腩講得出嘅部位都有🤣其中安格斯和牛牛板腱不錯👍🏻牛味香濃 入口即溶豬都幾靚 軟稔仲有多款蔬菜、海鮮同小食帶子、蜆加埋牛油落去整 都幾好食當中最鍾意食燒露荀 好少燒肉店有得食外面有自助吧可以攞飲品、甜品甜品吧有雪糕雪條蛋糕沖繩海鹽、菠蘿椰子 味道超特別😆仲有即磨咖啡 都幾香食到勁飽 捧住個肚走
今晚約咗朋友食放題

勁正!有幾款A4和牛 賣相100分
佐賀A4牛肩胛、A4一口和牛、美國牛小排、骨付牛肋肉
樣樣好睇又好食😋

只係牛都仲有勁多選擇
牛舌、一口和牛、牛肋條、牛板腱、牛胸腩
講得出嘅部位都有🤣
其中安格斯和牛牛板腱不錯👍🏻
牛味香濃 入口即溶
豬都幾靚 軟稔

仲有多款蔬菜、海鮮同小食
帶子、蜆加埋牛油落去整 都幾好食
當中最鍾意食燒露荀 好少燒肉店有得食

外面有自助吧可以攞飲品、甜品
甜品吧有雪糕雪條蛋糕
沖繩海鹽、菠蘿椰子 味道超特別😆

仲有即磨咖啡 都幾香
食到勁飽 捧住個肚走
2022-11-05 102 浏览
天氣越嚟越凍,又係時候開始打邊爐。今次我哋食嘅係青衣地鐵站商場嘅佐賀山田,地點就梗係冇得彈啦咁地鐵站,夠曬方便依度係用一人一鍋嘅方式去打邊爐,我都幾欣賞,咁樣就唔需要因為鴛鴦鍋而要另外加錢,而且疫情期間自己食返自己嗰個鍋都安心啲因為我同朋友最近都唔食牛,所以我哋就揀咗個美國極品黑霧豚肉放題,然後喺手機QR code落單嘅時候我見到有牛揀先至發覺佢一個原來C餐包埋a B套餐所含嘅食物🤣🤣手機QR code仲可以有其他嘅配菜落單,另外出面有個自助的飲品區,甜品區,飯區,配菜區同醬料區。特別一提嘅係個飯區有埋紫菜同埋雞蛋比人拎。無論飲品配菜定甜品嘅選擇都幾多,而且仲有部啤酒機如果客人鍾意飲生啤嘅話可以加錢任飲👍🏼最正嘅係佢嘅雪糕竟然係明治雪條,我覺得明治雪條一向都係雪條中嘅佼佼者,雖然天氣凍,但都不得不食,我最愛嘅係煉奶紅豆味(我已經冇拎曬每款菜)南瓜好食, 淥一陣間就已經林曬,甜粟米都好唔錯,係甜嘅粟米。豆芽爽口,脆呢幾樣海鮮都唔係啲細細粒嘅海鮮仔嚟㗎蔬菜,佢以一兜兜嘅形式自助拎,眼見大約有三至四款蔬菜,仲有啲熟咗嘅粟米粒同滑豆腐。我朋友一坐低竟然叫咗啲炸物,佢話都炸得幾好食,唔會太油膩,
天氣越嚟越凍,又係時候開始打邊爐。

(我已經冇拎曬每款菜)
南瓜好食, 淥一陣間就已經林曬,甜
粟米都好唔錯,係甜嘅粟米。
豆芽爽口,脆
呢幾樣海鮮都唔係啲細細粒嘅海鮮仔嚟㗎

我朋友一坐低竟然叫咗啲炸物,佢話都炸得幾好食,唔會太油膩,少少哋咁過吓口癮都唔錯

肉類方面豬肉同雞肉都好出色,豬肉冇咩騷味,雞肉好嫩滑。而且豬肉就算淥熟少少都冇好柴

整體嚟講我覺得服務食物質素都幾高,值得再食
2022-11-02 96 浏览
打風最好做乜?梗係去食啦,因為除咗餐廳所有舖頭都閂晒。趁呢個風咁鬼弱,我決定同老公去青衣佐賀山田食燒肉。餐廳有shabu shabu同燒肉分開坐兩邊。因為上星期先食完shabu shabu,所以我哋今次揀食燒肉。出邊有好多配菜同飲品雪糕任拎。啤酒都係加$58就可以任飲,好抵。我地簡左松放題($398),因為有我最鍾意食甲羅燒,真係唔怕膽固醇高的話食多幾個就回本。而且呢個set最多牛肉款式啱晒我哋兩個牛魔王。呢個價錢已經有135品,性價比高過牛X好多。牛肉方面基本上都有原味,燒肉汁,鹽味等等幾隻味入嚟夾硬。除咗牛肉之外豬雞都有好多唔同款式,帶子大大隻,海蝦都大大隻,仲有生蠔添。基本上一樣食一件都食唔晒。火爐亦夠猛,唔會燒極都燒唔熟,基本上我地密密手,一個鐘都飽左7成。不過臨走俾我發現下晝仲要係$298咋, OpenRice仲有八折coupon,下次一定要下晝再嚟食。

2022-10-06 277 浏览
大力犇組合($98)美國牛胸腩(100g),有牛味,但稍為嚡。美國上級牛肋肉(100g),稍肥,但軟腍。牛舌(80g),爽口冇筋。豚牛三合($98)厚切豚肉(80g),五花腩肥瘦適中,肉質彈牙,厚切有口感,有咬口。豬頸肉(80g),爽口。美國牛板腱(80g),比較嚡,仲有啲韌。兩款套餐除咗肉,仲有大啡菇半個、粟米芯、青椒。另外可以出去自助區拎飲品及嘢食。飲品都係一般嘅汽水/茶/等等。熟食有沙律菜、凍豆腐、螺肉、中華沙律、菠蘿、粟米。生食嘅就係一般火鍋材料,首推係魚糕片,放上爐度烤一烤味道不錯。還有白飯/麵豉湯,有日式咖哩汁,紫菜碎,飯素,生雞蛋。最後就係甜品,有幾款甜點,仲有明治雪條。因為係午市套餐,所以得60分鐘,老實講有些少趕,但一百蚊左右有咁多嘢食,而且味道唔差,其實好抵食。
大力犇組合($98)

美國牛胸腩(100g),有牛味,但稍為嚡。
美國上級牛肋肉(100g),稍肥,但軟腍。
牛舌(80g),爽口冇筋。

豚牛三合($98)
豬頸肉(80g),爽口。
美國牛板腱(80g),比較嚡,仲有啲韌。

大力犇組合
豚牛三合
2022-09-28 274 浏览
🌃 餐廳環境設計相似於日式火鍋放題餐廳, 以簡約木色為主色, 設有火鍋及燒肉放題所選擇, 大堂設有多個自助吧,走廊空間寬闊, 日式簡約設計會有個relax既感覺。.🤠 通粉foodie 就叫了美國和牛火鍋放題 , 時限90分鐘, 於早鳥時段入座 ,價錢係249蚊。.🍲 美國和牛放題包括 各式肉類、各式丸類、 粉麵類、 雜菌蔬菜類、 甜品類、 雪條類、 精選飲品等。.🍜 餐廳選用一人一鍋, 小編選了真夏柚子湯底及 日本櫻花蝦沙嗲湯底,真夏柚子湯底感覺幾fresh, 湯底有幾隻大蜆, 仲有啲柚子絲同埋柚子蓉幾清新, 而日本櫻花蝦沙嗲湯底嘅沙嗲味比較濃郁, 仲有好多好多櫻花蝦添😍。.🥓主要肉類💟 呢個絕對係回本嘅重點, 任食極級美國和牛、 牛舌 、 特選美國牛肩胛肉眼 、 嚴選牛肩肉 、美國豚肉、 特選雞腿肉等,推介當然係美國和牛,帶有精緻油花, 牛花紋理分明,肉質軟嫩, 灼幾灼就可以食, 而另一推介就有牛肩肉同埋牛肩胛肉眼, 較有咬口, 同埋牛肉味較濃。.🍽自助區有各種各樣嘅前菜沙律、蔬菜類、菇菌類、各式丸類、粉麵類可以任君選擇, 詳情可看圖,另外仲有一個精緻嘅甜品櫃, 有精選啫喱、蛋糕、
🥓主要肉類
🍽自助區有各種各樣嘅前菜沙律、蔬菜類、菇菌類、各式丸類、粉麵類可以任君選擇, 詳情可看圖,另外仲有一個精緻嘅甜品櫃, 有精選啫喱、蛋糕、brownie 同埋泡芙。
🍦🍧 雪條類
💟 呢個亦係回本嘅重點, 餐廳提供 日本明治品牌雪條任食, 包括抹茶紅豆、 海鹽荔枝、 藍莓乳酪、 北海道牛乳、 煉乳紅豆、 芒果牛乳等, 小編推介 煉乳紅豆 呢個係明治經典嘅雪條, 雪條頂部有煉乳流心, 小編覺得最經典嘅最好食😍

🍹飲品類
包括 各式汽水及果汁、 罐裝啤酒, 另外仲有咖啡機。
📍佐賀山田
青衣青敬路33號青衣城1期2樓203號舖
此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
2022-09-21 156 浏览
青衣城開左間燒肉打邊爐放題嘅餐廳餐廳分開兩邊一邊燒肉一邊打邊爐係咁多嘅選擇之下揀咗極級美國和牛90分鐘放題地方闊落同好整潔,坐得好舒服爐底用左一人一鍋❤️咁就唔就爭啦super🤣舖頭都係用QR code落單除此之外出邊仲有唔同嘅嘢食可以提供當然仲有好多唔同種類嘅蔬菜同埋丸類呢啲就自由發揮啦👍🏻即刻揀咗日本博多華味鳥雞白湯跟住湯底上嘅雞件滑到不得了,湯底鮮甜,又唔會好油啱晒減脂人士另一個湯底係蟲草花胡椒豬肚,暖胃補身一流一坐低就會上晒雞件,美國和牛,牛舌同埋豬肉雞件同美國和牛都係必食之選,第一轉試過啱先至再叫最需要highlight嘅就係佢嘅雪條竟然用咗Meiji🤩🤩忍唔住嘅情況都食咗幾條,相當高質👅
青衣城開左間燒肉打邊爐放題嘅餐廳

餐廳分開兩邊一邊燒肉一邊打邊爐
係咁多嘅選擇之下揀咗極級美國和牛90分鐘放題
地方闊落同好整潔,坐得好舒服
爐底用左一人一鍋❤️
咁就唔就爭啦super🤣

舖頭都係用QR code落單

除此之外出邊仲有唔同嘅嘢食可以提供

當然仲有好多唔同種類嘅蔬菜同埋丸類
呢啲就自由發揮啦👍🏻

即刻揀咗日本博多華味鳥雞白湯

另一個湯底係蟲草花胡椒豬肚,暖胃補身一流
一坐低就會上晒雞件,美國和牛,牛舌同埋豬肉
雞件同美國和牛都係必食之選,第一轉試過啱先至再叫

忍唔住嘅情況都食咗幾條,相當高質👅

2022-05-21
2022-08-23 257 浏览
揀左附近間燒肉火鍋放題,可以揀任食燒肉120分鐘,或任食火鍋90分鐘。今次我地揀$358/位,120分鐘的嚴選和牛燒肉放題。一入座就送 雪之燒肉盛,有哂乾冰出煙效果,都好有睇頭。佐賀和牛真係油脂豐富,份佈平均,入口快即溶。和牛一口牛都多肉汁同好咬口。肩脊肉、牛板鍵、牛胸腩,都牛味濃郁,肉質好。第一輪多數都高質好味d,我地再點左幾輪,發覺原味係好味同正d,感覺新鮮d。牛油蜆肉、菇、粟米.....超香超正,但好邪惡。蜆肉一半有沙,一半無沙,但牛油燒真係香。另外,菇同粟米都好岩牛油燒,而且食極唔膩。醃過嘅肉,感覺肉質差d,而且醃得太重味,食唔到牛味同埋好口乾,不過雞肉都唔錯。牛舌都爽口,但只有薄切,同埋有部份偏硬。漏單情況係繁忙時候都嚴重,但過左9點幾再落單,就正常返。炸物見到吸引,但份量過多,跟本食唔哂,味道一般。我仲整左紫菜溫泉蛋飯,好夾燒肉。係自助盛珍珠米,自己加紫菜加溫泉蛋。甜品一般,迷你泡夫比較好味。飲品款唔太多,不過都有啤酒。

一入座就送 雪之燒肉盛,有哂乾冰出煙效果,都好有睇頭。

牛舌都爽口,但只有薄切,同埋有部份偏硬。

漏單情況係繁忙時候都嚴重,但過左9點幾再落單,就正常返。

炸物見到吸引,但份量過多,跟本食唔哂,味道一般。

甜品一般,迷你泡夫比較好味。

飲品款唔太多,不過都有啤酒。
2022-08-13
2022-08-20 217 浏览
位於青衣城2樓係青衣站出閘後 方便既位置🍀午市90分鐘燒肉題 見到OpenRice 有折扣優惠預先買左餐卷8折 $524再補正價加一套餐基本肉款 伴隨仙氣上菜好吸睛多款食品 無限♾️任食肉既質素都算唔錯自助QR 落單 又方便快捷上菜速度都算好快不過其他擺盤就一般般一次都係叫返相近種類比較雅觀一份大約2片一次過點左多款大碟一次過上 好似混埋一齊飲品種類繁多甜品仲有多款明治雪條另外額外加錢仲有啤酒🍻整體來講 都算抵食推介
位於青衣城2樓

甜品仲有多款明治雪條

另外額外加錢仲有啤酒🍻
整體來講 都算抵食推介
2022-08-19 220 浏览
青衣嘅餐廳選擇唔多而高質嘅放題更係少之又少最近青衣城開咗間日式嘅燒肉/火鍋放題我地平日晚市7點入坐 指定肉類任叫 另有各類蔬菜肉丸甜品飲品任叫人均都係$250左右而且日式餐廳 食物嘅質素都十分吸引值得試試呢湯底選擇都唔少鐘意偏甜味嘅可以揀壽喜燒風味湯底另外期間限定有真夏柚子湯底淡淡柚子香味 感覺清爽各式各樣嘅蔬菜都齊全 睇落好乾淨新鮮呢最驚喜係連萵筍都有吸收咗湯汁嘅萵筍超好食 鮮甜爽口肉類 我地只係叫咗一round因為食物款式好多連埋甜品已經夠曬飽有需要可以自行掃qr code追加嘅各式肉丸 芋頭丸同芝心丸好食呀前菜同涼拌小食一般放題嘅沙律質素都麻麻依度嘅沙律菜好新鮮係已經分好一碗碗最後係我好期待嘅甜品環節Meji雪條 每款口味都好吸引呢個係綠茶煉奶雪條綠茶部份係冰沙中和左煉奶嘅甜糕點類甜品 細細件 一口一件曲奇Muse唔錯
青衣嘅餐廳選擇唔多

中和左煉奶嘅甜

糕點類甜品 細細件 一口一件
曲奇Muse唔錯

2022-08-02 4147 浏览
咁多種放題,我最鍾意食燒肉,食肉獸唔使就住食,見到佢哋嘅poster 《牛坑爪燒肉放題》好吸引呀,除燒肉選擇外亦有火鍋㗎,下次一於試埋🤤🤤120 分鐘牛坑爪燒肉放題星期一至四 $328星期五至日、公眾假期及公眾假期 $358有92款食物選擇,除咗期間限定牛坑爪,牛肉、豚肉、雞肉外,仲有多款海鮮、蔬菜、小食、仲有自助放題區,甜品、飲品選擇㗎用QR code落單好方便,上菜都幾快👍🏻一坐低好快就上左頭盤,出晒煙咁睇落好正,一次過試晒多款唔同部位:日本佐賀和牛|美國牛板鐽|美國特選和牛一口牛|美國肩脊肉|美國特選和牛牛肩脊肉|美國牛胸鍵個人最鍾意日本佐賀和牛🤤牛板鍵未唔錯,和牛雪花紋均勻,食落細嫩而且甘甜濃厚;而後者牛味濃郁又多汁❗️我主力都係叫咗唔同部位牛肉,牛舌都係必點,肉質好爽口😋雞翼燒烤過好香脆juicy;而豚大腸充滿油份油香,亦幾腍,鍾意食內臟朋友都唔好錯過👏🏻小食唐揚池魚仔都幾驚喜,入口酥脆,居酒居必點之一👍🏻食咗咁多嘢但都有個甜品胃,推介日本雪條🤟🏼Meji抹茶同紅豆🫘
120 分鐘牛坑爪燒肉放題
星期一至四 $328
星期五至日、公眾假期及公眾假期 $358
用QR code落單好方便,上菜都幾快👍🏻
美國牛胸鍵

小食唐揚池魚仔都幾驚喜,入口酥脆,居酒居必點之一👍🏻

2022-07-25
介紹返💁🏻‍♀️。。🇯🇵燒肉放題 在青衣 🇯🇵。佐賀山田 Saga Yamada。青衣城1期2樓203號舖。梅 放題 《全43品》。HKD248 + 10% @ 星期一至四晚。HKD278 + 10% @ 星期五至日晚及公眾假期竹 放題 《全88品》。HKD328 + 10% @ 星期一至四晚。HKD358 + 10% @ 星期五至日晚及公眾假期松 放題 《全135品》。HKD398 + 10% @ 星期一至四晚。HKD428 + 10% @ 星期五至日晚及公眾假期贅沢 放題 《全166品》。HKD698 + 10% @ 星期一至四晚。HKD728 + 10% @ 星期五至日晚及公眾假期🤫 嘩..我都唔記得我有幾耐冇食過放題啦..好似自從武肺開始到而家都無放過啦..但我竟然俾其他Foodie仔仔嘅Post吸引咗我山長水又遠咁入去靑衣試哩個佐賀山田嘅日式燒肉放題..而今次嘅飯腳就係好揀飲擇食嘅飯腳仔..haha🤫 咁我哋兩條食肉怪獸就無咁豪去試成七舊水一位嘅贅沢放題架啦..一於試次一等嘅松啦..國際慣例..一嚟會有碟相對靚仔啲嘅牛牛拼盤..成個拼盤有成六種唔同嘅牛嘅部位或者種類..有美國和
介紹返💁🏻‍♀️

🇯🇵燒肉放題 在青衣 🇯🇵
。佐賀山田 Saga Yamada
。青衣城1期2樓203號舖

。HKD428 + 10% @ 星期五至日晚及公眾假期

贅沢 放題 《全166品》
。HKD698 + 10% @ 星期一至四晚
。HKD728 + 10% @ 星期五至日晚及公眾假期

🤫 咁我哋兩條食肉怪獸就無咁豪去試成七舊水一位嘅贅沢放題架啦..一於試次一等嘅松啦..國際慣例..一嚟會有碟相對靚仔啲嘅牛牛拼盤..成個拼盤有成六種唔同嘅牛嘅部位或者種類..有美國和牛粒粒啦..美國牛小排啦..安格斯啦..牛肋條啦..仲有唔少得嘅佐賀和牛..好慚愧咁樣講..雖然係一個食肉獸..但係我都唔係好識分邊隻打邊隻..總之燒出嚟件件都滿意..有啲爽口啲..有啲牛味就濃啲..骨付牛肋肉就鬆軟啲..總之都唔錯啦
🤫 食完個拼盤之後我哋就開始揀啲唔同嘅牛嚟試吓..咁各式各樣嘅牛都可以揀唔同嘅調味..個人就覺得鹽味係最Pure最食到本身牛嘅質素..而飯腳仔鍾意食辣..但係佢就認為辣味嘅調味大部份都偏鹹..所以辣味嘅牛就唔係太建議揀啦..其餘都OK 㗎
🤫 講完啲牛..就講吓我瘋狂Encore嘅甲羅燒啦..我食咗成五個咁多啊..呢度嘅甲羅燒質素相當之好啊.. 每個份量都唔少㗎..可以媲美出邊中價日式餐廳嘅質素..真係回本之選..haha..如果有興趣嚟嘅話一定一定一定要Order呀
🤫 另一個又係一定要叫嘅..亦都俾我哋Encore咗五次嘅..就係牛油煮蜆啦..唔係講笑..佢哋嘅煮蜆係大蜆嚟㗎..隻隻都差唔多有五蚊銀咁大隻㗎..而且食到少少鮮甜味㗎喎..個重點係..佢呢度啲牛油好似唔駛錢咁㗎..一大球牛油煮蜆..唔香就有鬼啦
🤫 另外各樣海鮮都非常之唔錯..我哋都有試到鹽燒牛油帶子..青口..墨魚仔同埋車海老..墨魚仔隻隻都係大隻仔嚟㗎🤭..原來燒起嚟都幾唔錯個喎..唯一就係啲蝦有少少痴殼..可能係我哋唔好彩啦
🤫 蔬菜方面都有好多選擇㗎..我哋呢就試咗蘆筍苗..大啡菇..牛油粟米..牛油本菇同埋燒菠蘿..各樣都相當新鮮..飯腳仔最欣賞就係燒菠蘿啦..佢話夠晒甜喎..順帶一提佐賀山田係半個場打邊爐半個場燒肉嘅..我哋仲可以喺雪櫃到攞啲生菜好似韓式燒肉咁樣包住啲燒牛肉食..感覺好似冇咁熱氣呀嘛
🤫 最後嘢飲同埋甜品方面都勁多選擇..無敵多唔同款嘅罐裝啤酒汽水..台式水果烏龍茶仲有韓國飲品都有..另外嗰邊仲有Draft Beer添呀..甜品..有好幾種唔同嘅細細件Cake仔..啫喱杯同Puff..最受歡迎嘅應該就係明治嘅煉奶雪條啦
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ (5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)
。。
用餐优惠
優惠券
餐廳提供火鍋燒肉,任飲任食。今次食火鍋放題,menu提供幾款level肉級。晚市7點左右已經滿座,入座後揀湯底及肉級別。餐廳抽風系統好好,除左分隔燒肉及火鍋客人既環境,食既時候,都唔會覺得油煙味大/焗悶,所以食得舒服。一開始侍應會提供人頭數量既肉,之後再掃qr code落肉order,其他配料就係出面夾。優質美國牛小排90分鐘放題,揀左日本博多華味鳥雞白湯,及豬骨湯底。雞白湯好濃雞味,好似煲雞湯既味,已有非常嫩滑既雞件。而九州風味豬骨濃湯適合滾燙牛肉類,可以保留到濃郁既牛肉味。牛肉類既質素一d都唔馬虎,紋理清晰可見,而且切得好大片,亦唔會過薄。其中,和牛、牛肩肉味道濃郁,後者口感會韌dd,而牛小排既牛脂就多d。其他既火鍋配料,特別既款式值得一試,鴨肉丸爽口特別、麻吉燒內餡軟糯、香芋魚丸芋頭味濃。素菜既選擇亦包羅萬有,就連粉麵飯都有供應,飯亦可加紫菜/黑咖喱,非常貼心。菜盤及飲品大櫃應有盡有,前菜小食亦已分成小碟。而最期待既甜品,雪條超好食,提供少有既muji流心宇治抹茶紅豆雪糕、芒果、牛奶紅豆等口味。製作既甜點,賣相靚,brownies朱古力味濃,各款芝士蛋糕層次分明。泡芙唔會過甜,一

優質美國牛小排90分鐘放題

菜盤及飲品大櫃應有盡有,前菜小食亦已分成小碟。

製作既甜點,賣相靚,brownies朱古力味濃,各款芝士蛋糕層次分明。泡芙唔會過甜,一口size方便入口。

整體,好值得讚,湯底完全唔會過鹹,平時就算係放題期間飲左好多飲品,番到屋企都要再飲飲料,今次冇口渴。而且,侍應好快就會將空碟收走,唔怕枱上積存大量碗碟,亦有禮貌添,人手好足夠。食物櫃枱既清潔亦做得好好。
2022-07-26
優質美國牛小排90分鐘放題
2022-07-20 197 浏览
平時以為青衣係美食沙漠,但係估唔到都有更好高質嘅火鍋放題,我見佢係新開張嘅,所以專登同朋友一齊入去試下,地理位置好方便就係喺青衣城入面,落車唔使五分鐘就入到去.餐廳除咗火鍋放題之外,仲有燒肉嘅放題,但由於唔想食得太熱氣,就揀咗火鍋放題食,佢嘅火鍋放題都有好多種類,我就揀咗任食美國牛小排,都係250蚊左右一個人. 湯底我哋加咗20蚊,叫咗個推薦嘅雞白湯,另外仲叫咗個壽喜燒, 雞白湯果然好出色, 好重嘅雞味, 另外就係壽喜燒都有送到隻蛋.推薦嘅嘢食有牛小排同牛舌, 牛小扒食落入口即溶, 牛舌嘅牛味好重. 另外呢個套餐都有啲和牛, 牛味都唔錯.另外雪糕都係任拎, 呢度嘅雪糕係日本直送, 所以都好推薦. 如果有機會我都想再嚟多次食埋個燒肉.
佐賀山田 極級美國和牛90分鐘放題($259)極級美國和牛放題包咗6種任叫肉類,包括極級美國和牛、牛舌、特選美國牛肩肉、嚴選美國牛肩肉、美國豚肉同特選雞腿肉🍗姐係已經包哂豬牛雞🕺 個人大推牛舌,真係嫩滑得黎又有少少嚼勁,大滿足🥹💕另外湯底係一人一鍋🥘我哋揀咗華味鳥雞白湯(+$20)同蕃茄湯,另外仲有沙嗲湯、豬骨湯、麻辣鴨血(+$10)等等,夾埋有成9款可以揀🤤兩款湯底味道都好真,唔會太鹹太假👍🏻除咗用App落肉類之外,餐廳亦都有自助區,包括有唔同嘅蔬果區,同埋有丸類區,九類選擇幾多,而且啲款式幾特別同高級,唔少丸都係流心類🫕 雪櫃入面亦都有唔同款式嘅蔬菜,用碗一份份裝住,好貼心方便大家拎❤️ 另外,亦都有少少前菜,好似螺肉、沙律、菠蘿等等🍍飲品區都好強❗️應該有近三十款飲品可以選擇,真係應有盡有🍻仲有一定要提係佢甜品區,款款味道都有水準,好似有乳酪蛋糕、藍莓cake、泡芙、朱古力蛋糕🍫唔係好乾個啲cake,食落都好creamy💯 仲有最緊要嘅雪條🍦Total有五款明治雪條可以揀,全部都好有水準,其中藍莓乳酪🫐酸酸甜甜夾埋雪糕係入面 Perfect😍另外仲有幾款會爆煉乳,好似芒果同紅豆煉乳都
佐賀山田

極級美國和牛90分鐘放題($259)

牛舌
個人大推牛舌,真係嫩滑得黎又有少少嚼勁,大滿足🥹💕

飲品區都好強❗️應該有近三十款飲品可以選擇,真係應有盡有🍻

仲有一定要提係佢甜品區,款款味道都有水準,好似有乳酪蛋糕、藍莓cake、泡芙、朱古力蛋糕🍫唔係好乾個啲cake,食落都好creamy💯 仲有最緊要嘅雪條🍦Total有五款明治雪條可以揀,全部都好有水準,其中藍莓乳酪🫐酸酸甜甜夾埋雪糕係入面 Perfect😍另外仲有幾款會爆煉乳,好似芒果同紅豆煉乳都好正🫘 自助區真係好多嘢揀,絕對冇欺場😽

Extra Comment 🖍

•有好多款唔同嘅plan,例如可以任食豬同雞加自助區就around$160,又或者最高級黑毛和牛去到$440左右💰
•另外有個海鮮任食追加$30蚊,可以任食海蝦🦐帆立貝、廣島蠔🦪同墨魚仔🦑
牛舌