2021-09-29 2223 浏览
小弟本身算不上日式燒肉迷,喺好久唔久都會幫襯吓,對上一次食日式燒肉都喺半年前嘅事。最近過開荃灣食飯,晌街上接過「佐賀燒肉谷」嘅宣傳單張,做緊午市二人同行第二位半價優惠,四人同行就一人免費,抵喎!所以,就約咗一位同喺食肉獸老友一齊過嚟大擦一餐日式燒肉午餐,講開呢位老友,就絕對用得上個「老」字,由一齊讀小學、上中學……到依家,情誼珍重。從餐廳門口睇唔出,入面原來都幾大,個鋪位好深長,裝修幾骨子,地方闊落光猛,唔止通道寧舍寬闊,啲卡位感覺亦寬敞。牆上亦有啲得意嘅彩繪漫畫,色彩搶眼。當然,最緊要喺做足防痠啦,卡位前後固然加高咗木隔板,就連側邊亦加設膠隔板,點都會予人客安心啲。餐廳共提供5款放題套餐,定價$268-$458(5:00pm前或9:00pm後入座,另減$40),正所謂平有平食,貴有貴食。除指定嘅肉類、海鮮、蔬菜作燒烤之外,套餐好似啲日式放題咁,仲可以任點沙律、小食、冷盤、特色料理、主食……等等由廚房製作嘅菜式,十分多元化、多選擇,夾夾埋埋可以講有百多款美食。唔一定全程都要食烤肉,好適合一家大細嚟,迎合到各人口味。但有人會話,就算咁,我食得唔多,都喺唔抵,無問題,佢哋有啲午市定食套餐,
。唔一定全程都要食烤肉,好適合一家大細嚟,迎合到各人口味。
但有人會話,就算咁,我食得唔多,都喺唔抵,無問題,佢哋有啲午市定食套餐,已包前菜、沙律、白飯、味噌湯、飲品及甜品,是日所見,$88起就有交易。我哋一心嚟狂掃牛肉,自不然喺對準放題啦。
除咗落單點嘅菜式外,場內仲有啲以自助形式,任拎任食嘅食物,如沙律吧、港式小食、飲品、甜品
田園沙律

小弟就慣性先食啲蔬菜落肚,開開胃先,尤其食自助餐放題之類,否則,一陣咁多肉,好易滯住個肚。晌沙律吧度樣樣都執啲,淋啲柚子沙律醋,酸酸爽爽,提升戰鬥力,哈哈!
田園沙律
春卷、咖喱魚蛋、蘿蔔牛腩

呢啲就唔喺我拎嘅,老友好大食,佢咩都過試吓。啲春卷唔喺好得,但啲咖喱魚蛋唔錯,最估唔到喺啲蘿蔔牛腩,蘿蔔好清甜,入口無渣,而牛腩炆到好軟腍鬆化。
春卷、咖喱魚蛋、蘿蔔牛腩
正所謂工欲善其事,必先利其器,枱上已放好餐具,更有埋放口罩嘅信封,而用作烤肉嘅鋼夾、鉸剪,準備就緒。順帶一提,烤爐採下抽式,而且抽力強,食完成餐,一身都完全無油煙味

當然,亦唔少得醬料呢個大配角,每人會送上燒肉汁、韓式辣醬、燒肉谷蒜醬,各有特色,配合唔同食物,個人而言,都唔好點太多,盡量食番食材嘅原味。
燒肉汁、韓式辣醬、燒肉谷蒜醬
除咗工具、醬料,食燒肉嘅另一拍檔就喺啲飲品,整整一大排雪櫃,都無數有幾多款飲品,總之就非常多,更提供埋即磨咖啡、熱茶,務求做到各式其式,人人都有合適。我哋亦唔客氣,一口氣先拎幾罐埋位,唔使走幾轉,邊食邊飲。
飲品
特色前菜

雖然喺放題,但餐廳都搞小小花臣嘢,每位客人都奉送一份小冷盤,仲會日日唔同,今次喺南瓜蓉伴麥芽餅。啲南瓜蓉勁好食,打得好綿滑,充滿南瓜味,非常香甜,當牛油咁搽落塊餅同食更喺一流。
南瓜蓉伴麥芽餅
C.極上牛小排配海鮮放題 $368

我哋揀咗中間價位嘅C餐,因為,已經包咗好多款牛肉,加加埋埋其他嘢,其實都試唔晒。而落單無耐,就先送上一系列靚牛唔同部位:精選牛肋肉、牛舌、牛肩胛肉、霜降一口牛、極上牛小排、牛翼板及煙燻壺漬封門柳,如果唔喺有個牌仔標明,相信都識唔晒咁多。每款肉都色澤鮮紅亮麗,加上以木架呈獻,非常吸晴。
極上牛小排配海鮮放題
精選牛肋肉、牛舌、牛肩胛肉

我哋兩個都算喺食肉獸,老友更喺好「擦」得之人,所以,你見我哋真喺點咗唔少嘢,一輪烤肉,又一輪海鮮,跟住又燒吓啲蔬菜,然後又一輪肉……。故此,今次就真喺唔逐樣逐樣食物咁講,但可以講,食材嘅整體嘅質素喺中上,性價比絕對高。
霜降一口牛、極上牛小排、牛翼板

再燒一輪清晒啲靚牛肉先,睇到牛肉啲油花又靚又平均,真喺未食都知好好食,輕輕沾丁點燒肉汁已可以大大提味。
煙燻壺漬封門柳

攤出嚟真喺好大件,我諗都有平時鋸扒8安士嘅份量,我諗散點一件都要成嚿水。見表面有啲位鎅開咗,店員話師傅將啲筋位鎅走,唔怪之得口感超腍滑,又帶有濃濃肉香,加上以醬油醃過,好惹味,喺是日我哋嘅翻兜之選。
A5佐賀和牛 $98

食到以上嘅幾款肉已經夠晒滿足、止癮,但老友真喺肉痴,加配一份佐賀和牛,佢話呢個價錢喺超抵食。一客有8件,油花平均,厚薄均一,店員更特別叮囑,每邊焫30秘即可,咪過火。果然,輕輕一焫,肉質腍滑,且極富油香,正呀喂!
厚切豚五花、霜降豬頸肉、和風叉燒、蒜味雞鎚肉

試咗啲牛,跟住試吓啲豚肉、雞肉,我哋兩個都唔怕肥,豚五花就一定要試,燒完極具油香,大可用韓式食法,沾啲韓式辣醬,以生菜包住食,減低邪惡感;豬頸肉就喺老友心水,貪其口感爽脆,而雞鎚肉好嫩滑,醃得非常入味。
厚切豚五花、霜降豬頸肉、和風叉燒、蒜味雞鎚肉
和風叉燒、蒜味雞鎚肉
海鮮

食完一輪烤肉,就輪到試試海鮮喇,分別點咗清酒煮蜆、牛油香草燒帶子、牛油帆立貝、香草海鹽蝦仁、墨魚仔。大大粒嘅帆立貝當然正啦,老友之後再追加幾轉,而清酒煮蜆都喺小弟推介,啲蜆好鮮甜,飲得吓酒嘅就更加唔好錯過啲清酒湯汁。
野菜盛盒

又肉、又海鮮,喺時候嚟一輪野菜平衡吓。先點咗原隻冬菇、茄子、翠玉瓜、南瓜同生菜,啲菜唔似肉有咁多汁,放晌外圍慢慢烘。啲冬菇超好食,燒過之後,菇味十分濃縮,所以,再點第二輪蔬菜時,喺翻兜之選,而南瓜亦非常粉甜。
野菜盛盒
除咗牛肋骨肉及白豚梅花肉,其他都喺再添食,好似極上牛小排、精選牛肋肉、厚切豚五花、霜降豬頸肉、墨魚仔……等等,兩個食肉獸呢一餐真喺滿「載」而歸,咁食法,如果出去食散點嘅日式燒肉,淨喺以上呢埋肉類同海鮮,未計飲嘢及其他,每人都要三百蚊落下。
再食兩輪燒肉,點都要嗌多一份野菜盛盒補一補啲纖維素,感覺無咁罪孽深重嘛。呢一轉嗌咗菠蘿、蕃薯、原隻冬菇、翠玉瓜,烤熱嘅菠蘿真喺一流,收收水之後,入口寧舍甜;冬菇再食,都喺咁正,不過,啲紫薯切得薄,好易燒乾,老友話入口似厚切薯片多啲。
炸芝士年糕、椰汁流心球、榴槤炸彈

甜品方面,臨尾就預咗食雪糕,因為可以自己唧,但趁截單前再先點定一份「甜品三拼」,其實已經喺炸熟咗,不過,擺咗一陣,我哋就再烘翻熱。三樣嘢都推介,炸芝士年糕裡面勁多芝士,又綿又香,椰汁流心球裡面嘅椰汁流心好澎湃,濃濃椰香,而榴槤炸彈當中嘅餡心榴槤味強勁,兼好軟綿,若非飽到上心口真喺想追加多兩粒。
椰汁流心球
榴槤炸彈
乳酪味雪糕

飲品櫃嗰邊有啲和式、西式甜品,如紅豆和果子、泡芙、布朗尼,甚至百福豆腐花,不過,小弟就想食雪糕降降火熱,雪糕有乳酪及朱古力口味,之後見佢哋改咗抹茶味。乳酪味雪糕酸酸甜甜,好清爽,加少少朱古力針同朱古力豆,喺幾唔錯嘅降溫小甜點!
和式、西式甜品
乳酪味雪糕
食任食火鍋、日式放題……最好就喺一個價任食,有晒預算,睇我哋兩個麻甩佬食咁多輪,仲要咁多肉,點完又點,就知都喺好食先會咁。加上午市做緊大優惠,就算額外加多份佐賀和牛,老友都仲喺覺得好划算。而且,地方闊落、座位寬敞,服務又貼心,基本成餐飯無上漏,亦無上錯,此外,都上得幾快,另一邊收拾枱面亦快手,服務一環值得一讚。最搞笑,老友啲醬汁點到無晒,向店員再要求多少少燒肉汁,佢初時停一停,之後微笑一下話轉頭拎,後來就知道連啲醬汁都可以用二維碼系統落單架!
極上牛小排配海鮮放題
2021-09-29 108 浏览
荃灣美食真係多籮籮,今日老公訂咗枱同我食佐賀燒肉谷,出咗糧一於食得豪華啲。主打高級燒肉放題,餐廳寬敞,座位舒服,室內裝修色彩搶眼,漫畫風格獨特,活潑有特色。E. SRF 極黑和牛小排配極上海鮮放題 $458我們選了最高級別的 E 套餐,因為睇中佢可以專享 120 分鐘暢食 124品 + 免費暢飲 Asahi 生啤及清酒!重拾日本食燒肉飲啤酒的感覺。煙燻壺漬封門柳入座先淺嘗賣相仙氣的煙燻壺漬封門柳,醬油味特別吸引,師傅自家醃製,牛肉味好香濃,肉質嫩滑入味,燒到7成熟最好食,焦香惹味。。然後就係相機食先打卡神器,6 款不同部位的牛肉燒肉拼盤,擺盆有氣勢 ,造型精緻吸引,勝在夠特別。SRF 極黑和牛小排 當然也是焦點,牛脂香同時又有肉香。其餘還有非常吸引的 極上牛小排、霜降一口牛;香甜多汁,入口即溶!牛肩胛肉、精選牛肋肉、牛翼板、牛舌;脂肪平均又夠肉汁。最喜歡有雪花的牛肉,油脂分怖好均匀,濃郁的牛味,medium 生熟度可口多汁。還有可以任食海鮮、最推介虎蝦🦐 真係好高質素, 肉厚鮮甜彈牙。鰻魚我們encore因為有日本炭燒味道,厚肉又多汁,非常香口惹味。佐賀和牛 150g經典主角出場,贈送

E. SRF 極黑和牛小排配極上海鮮放題 $458

佐賀和牛 150g
經典主角出場,贈送空運佐賀和牛, A5級水準啊!霜降油花均勻,燒30秒吃起來更柔軟,入口油潤,油花分佈爆曬棚,入口油香滿溢。

豚肉油花細緻、雞肉肉質軟嫩有彈性、小食亦一流,沙律、炸物;自助吧有很多美食,日式前菜;乳酪雪糕更加係不能夠錯過。

最後原來比個 Like fb 仲送杯 movenpick, sweet 到呢!

店員服務好細心,值得讚美!出菜又超快,如果大男人密密食真係好抵,我哋女仔雀仔胃就食得慢啲 。店員好勤力咁幫我哋換網燒,禮貌十足。

整體而言,座位寬敞, 環境舒適,食物質素高, 非常美好的用餐體驗,性價比超高!

庆祝纪念
生日
  • SRF 極黑和牛小排配極上海鮮放題
  • 佐賀和牛  A5
2021-09-22 513 浏览
日式燒肉、涮涮鍋、放題店等,近年開到成行成市,要突圍而出實非易事。不過最近兩口子就去咗荃灣「佐賀燒肉谷」吃了頓滿有驚喜嘅燒肉放題!餐廳面積頗大,通道寬敞,座位闊落舒服。牆上嘅塗鴉畫風獨特、色彩搶眼,為店內裝潢生色不少。店舖有 5 款放題套餐可供選擇,定價由 $268 至 $458 不等,最平個餐包 70 款燒肉、海鮮及小食,而最貴嗰個更可以食到 124 款。餐廳依家做緊午市優惠,2 人同行,1 人半價;4 人同行,更可享 1 人免費,不過就只限荃灣分店。反正已經有好耐無食過燒肉放題,今次就一於食豪啲,揀咗個「SRF 極黑和牛小排配極上海鮮」,客人可享 120 分鐘暢食+任飲生啤及清酒,啱晒身邊嘅大胃王!落完單後,店員就會馬上為客人送上沙律、田園蔬菜及一 Set 旋轉天梯燒肉海鮮拼盤,睇下個造型幾精緻吸引,用嚟打卡呃 like 真係一流!當中食品包括有 SRF極黑和牛小排、精選牛肋肉、極上牛小排、牛翼板、澳洲和牛原塊板腱、青口、虎蝦、魷魚鬚。鯖魚、墨魚仔、扇貝等。美國極黑和牛小排味道非常出色,不但油花細緻,而且甜度同嫩度都十分充沛,香甜多汁,入口即溶!澳洲和牛板腱,食味亦一流,肉質軟嫩中

澳洲和牛板腱,食味亦一流,肉質軟嫩中帶有彈性,脂肪平均又夠肉汁,入口油香滿溢。

另外呢款醬油煙燻壺漬封門柳亦好值得排介,色澤赤紅,入口肉香濃郁,焦香惹味。店員服務很周到,仲會主動代為燒烤,非常窩心。

除咗燒肉同海鮮外,其實個套餐仲包括有沙津、蔬菜、熟食、小吃、甜品及飲品等,部份放咗喺外面嘅自助區,其餘就可以用 QR code 落單,全部都可以任飲任食。

記得要食埋雪糕先至走,店內設有雪糕機,有抹茶、 雲呢拿、朱古力、乳酪可供選擇。朱古力極為濃郁,又不會死甜;乳酪雪糕低脂輕怡,消暑一流!
2021-08-22 737 浏览
100分鐘燒肉放題燒肉店,我選了中價位的C餐,「108品-極尚牛小排配海鮮放題」 $318,入座先送上六款不同部位的牛肉給你淺嘗,之後再自行根據喜好加單。我就最喜愛「煙燻壺漬封門柳」,肉質嫩滑又入味。生日光顧送你和牛蛋糕一個,雖則血淋淋,但勝在夠特別。環境夠闊落,抽風系統不錯。

生日光顧送你和牛蛋糕一個,雖則血淋淋,但勝在夠特別。

環境夠闊落,抽風系統不錯。
2021-08-20 1375 浏览
見荃灣開左新日式燒肉,仲話有佐賀和牛,我呢個燒肉控馬上想試下,以為新開一定多人,下午兩點打去訂位,聽電話既服務態度幾好,訂左7點鐘,準時到場,哇,發現好少人,入面大把位,個心驚驚地,去之已經做左功課,但睇錯左,以為最貴個餐都有佐賀和牛食,原來要另加688$(原價$1388)咁就簡左最貴個planE, 458$再加1,心想,有日和牛食,算啦!(後尾知道係食美國極黑和牛小排,仲要得一款)先比個口罩裝住,幾好頭盤到,服務員介紹係牛牛由左之右開始食平到貴,淡到濃味,仲有海鮮458$已經包左生啤任飲,不過不失呢個係458$plan先有既巨大生蠔,留意!!!係要燒既,,我差少少以為係生食(生蠔呀麻)海水味有,但唔多,尚可肉味最濃幾特別已經係最高級別既美國極黑和牛小排但係,,,,無咩想講,裝修環境服務係真心好!如果係拍拖見客我覺得幾好。但我同老婆已經老夫老妻主要係想食好野,唔計牛其他小食比較少飲品都係燒肉店d大路野呢個價錢就真係差d埋單過千,,唔。。等我唔記得左入面有咩食可能我會再去

先比個口罩裝住,幾好

頭盤到,服務員介紹係牛牛由左之右開始食
平到貴,淡到濃味,仲有海鮮

458$已經包左生啤任飲,不過不失

呢個係458$plan先有既巨大生蠔,留意!!!
係要燒既,,我差少少以為係生食
(生蠔呀麻)
海水味有,但唔多,尚可

肉味最濃

幾特別

已經係最高級別既美國極黑和牛小排
但係,,,,

無咩想講,裝修環境服務係真心好!
如果係拍拖見客我覺得幾好。
但我同老婆已經老夫老妻
主要係想食好野,唔計牛其他小食比較少
飲品都係燒肉店d大路野

呢個價錢就真係差d

埋單過千,,唔。。等我唔記得左入面有咩食
可能我會再去

約咗我老公諗住食火鍋,點知排隊條龍多到不得了,想轉下,上到一樓,見到間燒肉,唔使排隊,望入去,好闊落,冇乜人,驚會伏,再睇下價錢,都唔平喎⋯⋯見啲位好靚,我哋兩都都想坐得舒服啲,門口陳姓經理又熱情,推介封門柳呢個餐,佢話唔食過唔知好架,包你一試難忘,好殷勤招待,帶我地坐落一張勁濶嘅位,起碼坐得落6人,係荃灣一帶,2人食飯應該都好難有呢個坐位分配,舒服😌陳經理仲怕我地唔識用qr code落單😅不停教我地,好😊。封門柳黎到,又教我地點燒會最好食,後生仔又真係勤力,好抵讚⋯⋯封門柳淋身,唔鞋唔un,好推介,經理哥哥仲推介豬腸,平時我唔多食,怕污糟,但盛情難卻,老公燒完黎食,嘩,好食,但人老了,怕太高膽固醇,唯有忍下口⋯餐廳都仲有好多好食嘢,但眼闊肚窄,唯有下次再食啦……
陳經理仲怕我地唔識用qr code落單😅不停教我地,好😊。

2021-07-30 1083 浏览
朋友介紹了位於荃灣大鴻輝的佐賀燒肉谷,食店有五個放題套餐,當然價錢越貴,食既牛就越靚啦,A餐係最貴$438,但我地今次選了中價位C餐$368一位,極上牛小排加埋海鮮放題,飲品任飲,仲有甜品食。坐位舒服,用手機下單,入座已經見到有一隻細細地既隔油網比人隔下燒肉滴既油,好細心!坐左一陣就送上一大份燒肉頭盤,職員仲要逐款肉介紹,老實講,D牛肉真心好食,望落色水都新鮮。其他肉類一啲都唔失禮,海鮮類都新鮮,甚至乎連D熟食類都可以令人一叫再叫,尤其是個榴槤炸球,第一啖咬落去,好驚喜,好好食!出去拎飲品,仲發現有個小食區,可以比大家去拿取一些熟食,有燒賣、咖喱魚蛋、螺肉、中華沙律等等,值得一提可以佢地既朱古力雪糕好好味,朱古力味好濃厚,好正。總括而言:環境寬敞、職員服務好、食物又好味,值得大家來食。
總括而言:環境寬敞、職員服務好、食物又好味,值得大家來食。

2021-07-19 885 浏览
🫓父親節嗰日搵左呢間新開嘅任食燒肉 滿足一下食肉獸爸爸 同埋老一輩好似比較鍾意任食 覺得抵🫓呢間有5個plan ,全部都係任食 ,價錢由$268-$458。$418有澳和牛,$458有任食SRF極黑和牛。 除左$458個餐有120分鐘 其他都係100分鍾🫓我地今次揀左 $368 極上牛小排配海鮮放題 有108品一開始會拎左一盤每樣都有d嘅牛黎 之黎就可以係電話加單🫓👍推薦極上牛小排同埋醬油味激罕煙燻壺漬封門柳(個名好長😂)封門柳肉味超濃 而且好淋🫓海鮮方面 都有帆立貝,帶子,蝦仁。個牛油香草燒帶子好大好大隻🫓除左燒肉以外 都有好多小食可以點 例如枝豆 炸金薯丸 炸雞(醬油/香辣/芝士)雞軟骨 燒年糕 炸饅頭等😂數唔晒👍推薦 椰汁流心球 炸金薯丸 炸雞都唔錯 但再食會好易飽⭐️必試個椰汁流心球 🥥係一個炸嘅波波球 入面有流心椰汁 超好食 我食左3粒 好想再食 但要食肉🫓外面都有沙律 少量小食(流沙包魚蛋嗰d) 雪糕 同野飲 雪糕係有yogurt 揀😋🫓好欣賞每個位自己個碟都有個小網子 可以放d燒完未食嘅野 又可以隔一隔油🫓新開張服務特別好 會主動介紹每樣牛 點落單 外面有咩拎 建議點燒 主

🫓我地今次揀左
$368 極上牛小排配海鮮放題 有108品

一開始會拎左一盤每樣都有d嘅牛黎 之黎就可以係電話加單

封門柳肉味超濃 而且好淋

👍推薦 椰汁流心球 炸金薯丸 炸雞都唔錯 但再食會好易飽

🫓新開張服務特別好 會主動介紹每樣牛 點落單 外面有咩拎 建議點燒 主動換網(很重要)

🫓不過100分鐘就有少少短 如果120分鐘會更佳

🫓全屋人都食到好飽好滿足

味道:

服務:

環境:
(餐廳全部都係卡位 坐得舒服)
性價比:

2021-07-11 938 浏览
一向鍾意去大鴻輝試新嘢,荃灣好就腳方便約朋友食飯。呢間新嘅日式燒肉放題試過就算啦,普普通通冇下次,勝在新同埋座位好坐。今次試左個D set, 17:00前可以每位減$40👍🏻四個人坐好鬆動,用QR order,每次而只可以落10樣嘢🙈(即係落10塊牛舌已經夠啦),仲要隔一分鐘至可以再落單,如果多人食都真係會好狼狽。開始有呢set九宮格試,呢set嘅牛舌係最好食,之後嚟果啲都好差。🤦🏻‍♀️蝦好大隻,朋友燒到剛剛好,好彈好食。帶子一般,燒完縮得好勁😂呢盤蔬菜都算新鮮,南瓜好好食。其實仲有涼拌冇影到相,海哲好爽唔錯。食120分鐘,上菜速度都算快,但有漏單情況。Lunch咁少人食都漏單,如果忙點算😂過時都冇吹人走,不過會逐個輪住行過嚟望下,俾下壓力你哋😂😂留意返,有十個職員係逐個過嚟望😂😂最後cut last order,有漏單情況下吹左分別三個同事至上到叫菜🥲🥲🥲其中有個女職員仲要話落咁多驚你哋食唔晒🙃食過咁多放題,第一次聽到呢句🤣🤣所以呢間真係冇下次😅牛肉質素非常一般,呢個價錢附近太多選擇啦。
一向鍾意去大鴻輝試新嘢,荃灣好就腳方便約朋友食飯。

今次試左個D set, 17:00前可以每位減$40👍🏻

蝦好大隻,朋友燒到剛剛好,好彈好食。

帶子一般,燒完縮得好勁😂

呢盤蔬菜都算新鮮,南瓜好好食。

其實仲有涼拌冇影到相,海哲好爽唔錯。

食120分鐘,上菜速度都算快,但有漏單情況。
Lunch咁少人食都漏單,如果忙點算😂
過時都冇吹人走,不過會逐個輪住行過嚟望下,
俾下壓力你哋😂😂
留意返,有十個職員係逐個過嚟望😂😂
其中有個女職員仲要話落咁多驚你哋食唔晒🙃
食過咁多放題,第一次聽到呢句🤣🤣
所以呢間真係冇下次😅
牛肉質素非常一般,呢個價錢附近太多選擇啦。
2021-07-07 443 浏览
喺social media見到荃灣大鴻輝開咗間高質燒肉店, 而且餐廳係1樓, 可以搭電梯唔駛等lift, 已經加咗分, 因為真係好怕等大鴻輝嘅lift😂我哋黎食lunch, 怕食唔哂所以選擇咗set B,牛肩胛肉配海鮮放題😋Set B - 牛肩胛肉配海鮮放題 $318/位一埋位就覺得地方好闊落, 我哋四個人佢俾我哋張枱其實可以坐到六個人, 好舒服👍🏻 而且好方便仲要對住個大雪櫃, 見到入邊有好多唔同飲品嘅選擇😆我一坐低就發現佢每一隻碟上邊都有一個細細嘅隔油網比你隔吓燒肉啲油, 不得不讚, 呢個我覺得好impressive, 尤其係女仔食燒肉怕肥, 所以覺得呢個set up好貼心☺️入座無耐, 店員就拎咗個燒肉頭盤俾我哋, 都幾靚仔㗎, 分別有晒豬, 牛, 雞😍 仲會好細心咁樣去介紹返唔同嘅肉類俾我地, 服務真係唔錯😉大家仲可以根據自己嘅喜好再用電話scan佢哋嘅QR code去落單, 雖然我哋揀set B, 牛嘅選擇比較少但係勝在肉質靚, 燒完完全都冇”鞋”嘅感覺, 口感好好, 而且佢哋嘅醬汁選擇都好多, 絕對可以滿足大家嘅口味👍🏻我覺得呢間燒肉店比其他餐廳嘅小食選擇多d, 除咗要落單嘅

Set B - 牛肩胛肉配海鮮放題 $318/位

我覺得呢間燒肉店比其他餐廳嘅小食選擇多d, 除咗要落單嘅仲有一個小食嘅area俾大家自己去揀…竟然有燒賣, 咖喱魚蛋etc, 好似冇喺其他餐廳見過所以感覺都幾特別😌

而且海鮮嘅質素都唔差, 啲青口好大粒, 正呀😋最後食埋雪糕好滿足🤪 呢度仲有其他甜品, 但係我已經超飽真係食唔落啦😅

整體黎講,呢間有驚喜!!! 睇得出花咗心機去裝修, 牆身有好多插畫而且地方闊落坐得好舒服, 適合同朋友嚟食飯吹水👍🏻
下次會返嚟試吓其他再多啲選擇嘅set, 因為覺得佢哋嘅牛肉真係高質嘅🤤
唯一我覺得美中不足係100分鐘唔係好夠, 如果可以做到120分鐘就好啦!!

2021-07-04 577 浏览
六月中食中午c餐,飲品不算多,牛肉上菜速度上可,最大敗筆是牛肉沒有牛肉味。海鮮亦沒有海鮮味,最好食可能是牛油粟米和雪糕:現在已很少地方可以食到軟雪糕。兩大兩細埋單要千四蚊,不太值

兩大兩細埋單要千四蚊,不太值
2021-06-27
2021-06-24 687 浏览
作為一個燒肉迷有新開既燒肉一定會試。朋友生日每次都係食燒肉。呢次黎到大鴻輝既佐賀燒肉谷!地點,大鴻輝中心。幸好喺一樓,唔需要排大隊搭電梯。入場前就揀定食咩餐本住試一次既mindset,揀最貴既一個。包左SRF牛。仲有ASAHI啤酒、清酒放題。(當然清酒只係武藏男山既貨色)坐低就黎左一條牛肉樓梯Recommend 由下食到上面。即係平至貴,應該可以咁理解。最好食除左最貴既SRF牛之外就係「澳洲原塊板腱」入口有牛味,咬落都好林好味!呢個係SRF。漏左呢個呢個係呢度既名物封門柳!唔知咩set先有總之最少揀有呢個食既餐。最後埋單唔洗人頭五百。好過食牛角當然我仲有其他更好既選擇!如果之後呢個價錢入到唔同品種既和牛我會再黎既!
作為一個燒肉迷
有新開既燒肉一定會試。
朋友生日每次都係食燒肉。
呢次黎到大鴻輝既佐賀燒肉谷!

地點,大鴻輝中心。
幸好喺一樓,唔需要排大隊搭電梯。

入場前就揀定食咩餐
本住試一次既mindset,
揀最貴既一個。
包左SRF牛。
仲有ASAHI啤酒、清酒放題
(當然清酒只係武藏男山既貨色)

坐低就黎左一條牛肉樓梯
Recommend 由下食到上面。
即係平至貴,應該可以咁理解。
最好食除左最貴既SRF牛之外
就係「澳洲原塊板腱」
入口有牛味,咬落都好林好味!

呢個係SRF。

漏左呢個
呢個係呢度既名物
封門柳!
唔知咩set先有
總之最少揀有呢個食既餐。

最後埋單唔洗人頭五百。
好過食牛角
當然我仲有其他更好既選擇!
如果之後呢個價錢
入到唔同品種既和牛
我會再黎既!
2021-06-23 665 浏览
上周六與家人一行6人去食燒肉。我地選擇左澳洲牛肉的set, 小朋友與我都是較要求高,不接受低質素食物。我覺得呢間任食燒肉店的食物質素較其他的好,不同類型的牛肉都好好味, 而且豬也好味。豬腸也有心思製作。甜品有雪糕機,仲有2種味選擇, 正在有得放濃味朱古力sauce.但重點是服務人員質素一流,因為大部分呢種任食形式餐廳啲員工都忙都爆,所以唔會太好服務。但呢間餐廳既人員都係好親切,會同小朋友傾計,而且好有耐性, 所以覺得要寫好評支持下。

位於荃灣的佐賀燒肉谷,是一間全新開幕的仼食燒肉專門店。餐廳最大賣點是可以仼食日本佐賀農埸直送的佐賀和牛,想大口大口、瘋狂吃高質美味的日本和牛? 一齊約朋友來大飽口腹啦! 雖然店家附近都是主打火鍋和燒肉仼食餐廳,但並無餐廳影響人氣。當日光顧,排著長長人龍,晚上8時半依然有人入座和排隊,非常誇張呀! 佐賀燒肉谷提供5款120分鐘放題套餐,價格由$208-$458/位不等。所有客人都可以仼食沙律、小食、汽水和甜品,$208的套餐已能品嚐到50款燒肉和海鮮,而$458的套餐可品嚐到124款美食,更包括任飲生啤和清酒唷~ SRF極黑和牛小排配極上海鮮放題 $458/位 賣相超吸引的燒肉海鮮拼盤,令我們忍不住相機食先呀! 包括: 牛舌、澳洲和牛板腱、精選牛肋肉、極上牛小排、SRF極黑和牛小排、虎蝦、墨魚、多春魚和青口。 佐賀燒肉谷的和牛果然好吃!  店家嚴選不同國家的牛肉,每一塊的油脂和肉香都有不同,完全沒想到放題店也有這樣的水準哦~ 當中當然是SRF極黑和牛小排,最得我們歡心。肉香豐富,肉汁鮮嫩,油脂豐盈,好好吃呢~而壺漬封門柳也非常美味,不要錯過啦~ 除了牛肉,店內亦有提供無激素雞翼、牛油燒廣
位於荃灣的佐賀燒肉谷
,是一間全新開幕的仼食燒肉專門店。

餐廳最大賣點是可以仼食日本佐賀農埸直送的佐賀和牛

佐賀燒肉谷提供5款120分鐘放題套餐

SRF極黑和牛小排配極上海鮮放題 $458/位

佐賀燒肉谷的和牛果然好吃!

而壺漬封門柳也非常美味
,不要錯過啦~

除了牛肉,店內亦有提供無激素雞翼、牛油燒廣島蠔、燒鰻魚、西班牙五花肉、香草海鹽蝦仁、牛油帆立貝、鰻魚飯等等。

最後還有朱古力雪糕和乳酪雪糕唷!

而讚好餐廳的客人,更會每人獲得一盒Movenpick雪糕呀。
2021-06-11
2021-06-08 929 浏览
封門柳好多肉汁燒完都唔鞋,醃料好入味我鍾意呢度仲有其他蔬菜可以叫,燒秋葵爽脆同集團去過牛X打邊爐,都覺得配料唔錯;唯獨熟食爭少少咁反而呢間燒賣攞貨攞得好😁🤤雖然錯焦點,但推薦去食一定要出去夾燒賣食!飲品仲有台灣入口嘅罐裝燒仙草,唔係用楊協成清涼爽咁簡單,睇得出入貨都有誠意係挑選過讚整體環境好舒服,唔會地板痴笠笠先,通風都幾好,唔會成陣油煙味;不過可能燒肉店都係要開得大d冷氣先吹得散陣味,女士去建議帶定件外套,有d風口位都幾涼💨
封門柳好多肉汁
燒完都唔鞋,醃料好入味
我鍾意呢度仲有其他蔬菜可以叫,燒秋葵爽脆

同集團去過牛X打邊爐,都覺得配料唔錯;唯獨熟食爭少少咁

2021-06-07
  • 封門柳