價錢比較親民嘅拉麵店,而且分店較多,有時想過下口癮,都不失為一個好選擇🥰呢間小編已經食過好多次,拉麵講求嘅各方面佢都冇乜特別,但又食到日本拉麵個種風味,對得住個價錢😆.🍜黑蒜油熟成濃湯拉麵基本上每一次都係叫呢一款,唔係因為佢特別好食,而係佢有齊小編想要嘅嘢😂有蛋有叉燒同埋唔辣🥳之前食過柚子味嘅拉麵,但甜甜地帶點小清新硬係覺得唔似食緊正宗拉麵,鍾意黑蒜油較濃同重口味但今次食略嫌太咸.🍜鮮味蛤蜊濃湯拉麵呢款係小編朋友最愛😂以蜆肉代替叉燒,味道算係拉麵之中比較清淡,冇咁肥膩,但都仲係咸🥺坑口分店小編都有食過,從來都冇過咸嘅問題,希望apm呢間會改善下啦🤔(睇返OpenRice啲食評,apm分店似乎一向有過咸呢個問題,坑口相對會好啲).🍽味道: 3/5🏙環境: 3/5‍👨🏼‍🍳服務: 4/5💧衛生: 3/5💰價錢: 3.2/5
🍜黑蒜油熟成濃湯拉麵
🍜鮮味蛤蜊濃湯拉麵
🍽味道: 3/5
🏙環境: 3/5
‍👨🏼‍🍳服務: 4/5
💧衛生: 3/5
💰價錢: 3.2/5
2020-11-06 421 浏览
第一次聽呢間拉麵嘅時候佢只有一兩間分店,依家已經開到有八間😯拉麵最平$59有交易,唔洗動輒都九十幾蚊先食到💸·<俺流熟成濃湯拉麵> ʜᴋᴅ 59湯底由雞骨同豬骨熬成,飲得出有兩者嘅味道,幾濃郁👍🏻拉麵質感一般,無特別掛湯。叉燒得一塊,不過幾薄,比較乾同鞋😞每碗都有少少柚子皮,帶到清新嘅香味,幾特別😉不過呢碗就冇溏心蛋,另外比ʜᴋᴅ 12加咗隻,生熟程度唔錯,可惜係凍嘅,一開始就放落湯浸熱啲😛枱麵有麻油可以另加,加咗真係好香🥰·
<俺流熟成濃湯拉麵> ʜᴋᴅ 59
2020-11-01 290 浏览
八點幾仲見到有好多人排隊,就算好肚餓,我都想排隊試吓。幸運地係截隊前,趕上了。.我同朋友兩個都叫咗俺流鹽湯拉麵:拉麵係我喜歡嘅幼身拉麵,軟硬度適中。鹽湯底亦唔會太鹹,有啲柚子襯托,份外清新。拉麵亦有適量嘅菠菜,豬肉OK..我哋追加咗明太子煎餃子,有驚喜:餃子唔同一般日本拉麵店食嘅,有少少似雲吞,佢嘅明太子醬鹹度恰到好處,一啲都唔覺得油膩。👍👍.雖然臨近收舖,店員仍然親切有禮,態度良好,值得一讚。

我同朋友兩個都叫咗俺流鹽湯拉麵:

我哋追加咗明太子煎餃子,有驚喜:

雖然臨近收舖,店員仍然親切有禮,態度良好,值得一讚。
🇭🇰 香港觀塘觀塘道418號創紀之城5期apm L1層1號舖🇭🇰Shop L1-1, Level 1, apm Millennium City 5, 418 Kwun Tong Road, Kwun Tong, HK.人均消費: HK125.味道: 👅👅👅👅賣相: 👀👀👀👀價格: 💰💰💰💰💰環境: 🌹🌹🌹🌹服務: 👨🏻👨🏻👨🏻👨🏻性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率: 🔆🔆🔆🔆.話說係日本時誤打誤撞地食過一次俺流塩らーめん,鍾意到不得了❣️主要原因係佢原味清香!知道香港有開,有拖延症的我,係佢開咗8間分店先的起心肝去食😂😂😂😂😂晚飯時間,都要排10-15分鐘,不過侍應哥哥好好禮貌好客戶👍🏻排隊時點餐,坐一陣就上餐了✨.⭐️俺流鹽湯拉麵🍜HKD59湯底好清只有鹽味,但我覺得同拉麵好夾而且好香😋麵選擇普通,口感唔錯𥚃面有豚肉,菠菜同蔥,豚肉還可以,菠菜沾湯好味,重點係啲蔥好香,連清湯食好好味我喜歡清淡湯底嘅麵,所以我好鍾意,但唔係個個啱,但HKD59好抵食.⭐️玉子🥚HKD12加咗HKD12有隻玉子,味道剛好,蛋漿口感好味蛋是凍的,比熱更好味.🆗俺流熟成濃湯拉麵🍜HKD59濃湯略帶陣奶油香,但相對不是我杯茶

人均消費: HK125
味道: 👅👅👅👅
賣相: 👀👀👀👀
價格: 💰💰💰💰💰
環境: 🌹🌹🌹🌹
服務: 👨🏻👨🏻👨🏻👨🏻
性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率: 🔆🔆🔆🔆
排隊時點餐,坐一陣就上餐了✨

⭐️俺流鹽湯拉麵🍜HKD59
湯底好清只有鹽味,但我覺得同拉麵好夾而且好香😋
麵選擇普通,口感唔錯

⭐️玉子🥚HKD12
加咗HKD12有隻玉子,味道剛好,蛋漿口感好味
蛋是凍的,比熱更好味
玉子

🆗俺流熟成濃湯拉麵🍜HKD59
濃湯略帶陣奶油香,但相對不是我杯茶,入口感覺有少許膩
拉麵同其他配料都差不多

⭐️唐揚炸雞🐔HKD48
唔知點解每次食拉麵時小食都會揀唐揚炸雞😂
好少可有咁大件嘅唐揚炸雞!每件都炸得好靚,真係皮脆肉嫩!
HKD48都算幾抵食

🆗大阪燒餃子🥟HKD39
其實只係大阪燒嘅醬淋係餃子上面😂
係有大阪燒嘅醬汁味,餃子細細隻好的色
皮薄,但餡小,食落口感差少少,同個汁都算夾嘅
大阪燒餃子

大阪燒餃子

⭐️波子汔水🥤HKD14
好多人話普通,我覺得可以啊,性價比高!
雖然無係日本食咁好味,但都已經好唔錯!
喜歡食清淡的話真係可以試下✨

2020-10-08
玉子
  • 俺流塩湯拉麵
2020-09-24 464 浏览
用餐時間:19:40-20:10人數:2人因為是晩飯時段,所有前面都有3 'pair' 人排隊;隊旁又有玻璃望進廚房,見到一碗碗麵的製作過程,肚子立即咕咕直響!我們坐的桌子近門口,不太闊綽,尤其桌上放有筷子盒。餐牌上的選擇不太多,友人點了期間限定拉麵(見圖)($89),我點了俺流特製撈麵($75)。每款主食都可以選柔、中、硬三種麵質,及各類走青、走荀等,亦可以根據自己喜好落各種醬油,如紅醋、辣椒油、五味紛等。不太能吃辣的本人都「食到幾滴」他們的辣椒油。我倆認為麵質控制得不錯,但味道不似預期,調味亦偏鹹。*設加一服務費期間限定~
用餐時間:19:40-20:10
人數:2人

*設加一服務費

期間限定~
2020-09-18
2020-09-04 633 浏览
喺呢度apm行吓街想食拉麵 見到一間拉麵店出邊有唔少人排隊 當然到跟住排埋一份啦佢嘅拉麵選擇款式都有多達10幾款 所以我叫咗個豚肉盛合拉麵湯底濃厚而且麵質有軟、普通、厚之分,麵質彈牙,兼大大份,相信唔少女仔會覺得份量幾大份!話明豚肉盛合 當然肉肉多多 有幾款肉,不過可惜豬腩肉有d鞋,不過佢份量厚度取勝玉子大阪燒,好特別好吸引,佢好似章魚小丸子咁,但係入邊係一個流心蛋,好驚喜!!環境方面唔錯 坐得都舒服 不過外面長期都有好多人排隊 所以如果傾長計的話依到可能未必適合了整體來說拉麵味道份量都good
佢嘅拉麵選擇款式都有多達10幾款 所以我叫咗個豚肉盛合拉麵

整體來說拉麵味道份量都good
2020-08-28 466 浏览
早食飯十二點二去到先不用排隊,平時唔使旨意。首先fair d 咁講,拉麵鹹唔鹹見人見智,係日本食更鹹嘅都有,呢間個鹹味其實都可以接受的。見幾特別於是嗌左有芝士嘅,加上我喜歡辣,於是見到辛辣芝士又有蛋我就毫不猶疑去點了。個芝士係粉來,一大堆好吸引,一撩開咗就溶咗沈落碗底,所以唔好諗住好似韓式果d咁一大pat係上面。不過,雖然溶曬,咁就令個湯芝士味濃,有d細粒炸蒜片加埋也不錯。隻蛋流心,剛剛好。d麵也軟硬適中。辛辣就預咗佢完全唔覺,因為我食開辣。問題係湯底,好一般不是特別香,我以為湯底特別香就係果種濃豬骨湯味,但呢個一般。無優惠無叫飲品,埋單97。
早食飯十二點二去到先不用排隊,平時唔使旨意。
無優惠無叫飲品,埋單97。
2020-08-28
午餐
2020-07-30 592 浏览
柚子拉麵湯底有濃烈的柚子味 好清新好特別✨​人氣⚡️男盛拉麵好足料 湯底夠味又適中 拉麵夠林​仲有 我未食過咁厚咁林嘅日式叉燒❗️咁厚塊肉一啲都唔un❗️​碟餃子都不錯 有明太子味 不過無乜芝士味😂​仲有我的童年回憶波子汽水呀🥰🙊​​

柚子拉麵湯底有濃烈的柚子味 好清新好特別✨​
人氣⚡️男盛拉麵好足料 湯底夠味又適中 拉麵夠林​
碟餃子都不錯 有明太子味 不過無乜芝士味😂​
仲有我的童年回憶波子汽水呀🥰🙊​
2020-07-20 503 浏览
《泡菜牛肉飯》係一碗平凡嘅牛肉飯,但加咗泡菜又幾開胃,唔錯唔錯!😋 如果你鍾意食牛肉飯又鍾意食泡菜,呢個飯會係你嘅選擇《唐揚炸雞🍗》碟炸雞可以話係聖餐最好味嘅食物🤤真係啱啱炸起,外皮香脆,嫩滑雞肉,真係好滿足🥰《吉列豬扒蛋飯》呢個飯就麻麻哋,不過唔算難食嘅,個吉列豬扒好似炸咗完擺喺度一段時間,唔係新鮮炸起,個皮有啲林,建議可以食其他套餐食物質素:8/10 環境質素:7.5/10服務態度:7.5/10
《泡菜牛肉飯》

吉列豬扒蛋飯
2020-07-17
泡菜牛肉飯
2020-06-18 704 浏览
䌓忙的星期六中午,我同友人相約apm 午飯,可惜想食嘅店已經大排長龍,而女友們都唔係同一時間到達,為免再揾唔倒食,見拉麵店仲未開始有人等位,所以決定快快手食拉麵!店員解釋因為座位太少,唔齊人唔入得,結果在門外等左5分鐘真係齊人先入得。完全明白同理解,因為佢地店真係座位唔多。座位都濶落,疫情期間都有膠板相隔! 🍜 俺流熟成濃湯拉麵 $59 -抵食指數 👍👍👍👍👍湯頭濃郁但唔肥膩,有大量配菜: 蔥,菠菜,柚子皮,筍 ,仲有一大片豚肉。香濃嘅湯夾有小小柚子香味,一啖拉麵一啖湯剛剛好,完全唔駛再加枱面嘅醬料。拉麵份量適中,女仕們一定食得哂唔會覺得浪費!睇埋個價錢,抵食!🍜黑蒜油熟成濃湯拉麵$75 👍👍👍 因為黑蒜油嘅關係,湯頭濃郁但比較油同厚身,有一樣嘅配菜: 蔥,菠菜,柚子皮,筍 ,仲有一大片豚肉同埋玉子 。湯濃郁比較有掛麵嘅感覺, 拉麵有口感唔會太軟身,不過就唔敢飲太多湯驚咸得濟,叉燒薄薄一片,份量都係啱啱好!相比之前果款只係多左隻流心蛋,價錢相對就冇咁抵食!整體都係好味!🍚 唐揚炸雞飯 $42  👍👍 拉麵店真係唔太適合點飯食!賣相其實唔差,一碗飯 有成3-4件炸雞,不過真係太太太多汁!

🍜 俺流熟成濃湯拉麵 $59 -抵食指數 👍👍👍👍👍

🍜黑蒜油熟成濃湯拉麵$75 👍👍👍

🍚 唐揚炸雞飯 $42  👍👍
拉麵店真係唔太適合點飯食!賣相其實唔差,一碗飯 有成3-4件炸雞,不過真係太太太多汁!如果想點比小朋友食D白飯嘅話,記得”走汁”!炸雞大件夾多份量其實整體都OK!
黑蒜油熟成濃湯拉麵
2020-06-11 499 浏览
作為拉麵愛好者嘅我,平時最鍾意四出咁去搵好食嘅拉麵。平時經過APM見到呢間舖頭成日都排長龍,嗰日經過竟然冇人排於是即刻同朋友入去試吓。冇影個Menu,不過佢拉麵主要分為熟成湯底(豬骨雞骨咬湯)、鹽味同埋味憎,當然仲有期間限定。我朋友叫咗一個期間限定,係墨魚汁湯底,一上到黎湯底係黑蚊蚊,飲一啖湯覺得嗰種味道好特別,佢好似係屋企煲嘅嗰種中式湯,但又幾好飲。我朋友覺得佢加埋芫荽陣味又幾夾。我就叫咗個鹽味拉麵,講真真係好普通,係屋企都可以煮到嗰隻,奉勸大家如果去食就唔好叫呢個湯底,拉麵叉燒中中亭亭,計埋+1都要成舊水,我就未必會再幫襯啦。另外再加左溫泉蛋食,流心度OK,但唔入味,好普通。

另外再加左溫泉蛋食,流心度OK,但唔入味,好普通。
2020-05-31 396 浏览
呢間舖頭嘅門口成日都有人排隊,所以今次就忍唔住入去試一試佢啲拉麵。今次分別嗌咗黑蒜油熟成濃湯拉麵同埋明太子芝士醬餃子。個餃子上面有好多醬,所以餃子味道好濃郁,值得推介。
今次分別嗌咗黑蒜油熟成濃湯拉麵同埋明太子芝士醬餃子。
個餃子上面有好多醬,所以餃子味道好濃郁,值得推介。
2020-04-25 760 浏览
日本人氣拉麵店到左香港一大段時間😂有時見到龍仔🙈今次唔知簡咩食就試左佢🤪.🍜辛辣熟成濃湯拉麵 $65睇顏色以為好辣😣但食落口就唔辣😇但越食越鹹❗️食到懷疑人生😂如果叫佢熟成既湯底唔叫辣味會好啲😂佢辣似係額外加醬上去🤨成碗野都係得一塊叉燒,但厚身既都😟.🍜俺流男盛拉麵 $89個湯底正常好多😅起碼飲得落口😂果拉麵流心蛋做得幾好😍啲料都多,不過不失😇.⚠️依間拉麵店試一次夠啦🙃
🍜辛辣熟成濃湯拉麵 $65

🍜俺流男盛拉麵 $89

⚠️依間拉麵店試一次夠啦🙃
2020-03-15 871 浏览
一碗好的拉麵,我認為湯底及其拉麵的質感,而我覺得這碗拉麵是我暫時食過最好味的拉麵,但價錢也是很抵食的拉麵。拉麵的湯很濃郁但沒有厚膩的感覺,骨頭和魚湯作底的鮮味也很夠,加上配有柚子在湯上,食上去更加有清新的感覺,慢慢嘗嘗它的湯也是一個享受;至於拉麵煮到剛剛好,不太軟不太硬,配上的一大片豚肉,一邊喝湯一邊食麵真的很不錯!

2020-03-04
午餐
  • 俺流柚子拉麵
2020-03-14 470 浏览
接老婆放工,順便食埋晚餐先打道回府。身為麵痴嘅我,一於食拉麵做晚餐。地點選了响APM 嘅 Oreryushio。倆人叫了大阪煎餃子、及黑蒜熟成濃湯拉麵。煎餃子加上大阪醬汁及木魚碎,食落口感一般。餃子size略少,味道偏淡,整體水準一般。拉麵則加了大量蒜片,湯底略濃,麵則一般。蛋有少許流心,食落亦普普通通。為一亮點是加了一點應該是柚子皮,帶出一點清新感覺。另外叉燒算是做得不錯,叉燒size合格,咬落算有點鬆化,不俗。埋單約$200 ,整體水準一般,以此價錢來說,不見得特別突出。