2021-08-19
第一次喺街度食麻辣小龍蝦,平時都係買一包包係屋企食。估唔到同屋企人落樓下食飯都食到。麻辣小龍蝦🦞 $138估唔到一份有咁多隻,仲要依家平咗真係抵食。嚟到除咗比小龍蝦之外佢仲會俾埋手套方便你食。佢應該係即叫即整熱,拎上手嘅時候熱辣辣,我食呢啲有殼嘅嘢食得特別慢,而係底層嗰啲最後食都仲熱辣辣。足足有28隻,蝦頭仲要有好多膏。個底仲有啲芫荽同青瓜。涼拌茄子🍆 $25開頭驚佢有少少辣,點知原來佢唔辣嘅,而且唔會好油,幾好食。辣子粟米🌽 $28好耐冇食粟米想食粟米,佢好香嘅依然粉味,仲要有啲辣粉,半甜半辣嘅感覺幾好味,但愈食愈辣🤣傷心酸辣粉+拍青瓜 $38下午茶先有呢個價,呢個價錢來講真係唔貴。連媽咪都話佢嘅酸辣粉好食過平時食嗰間,又足料咁話。不知不過真係好耐冇喺樓下食過呢間,其實佢選擇真係好多,而且仲要唔貴,絕對係平民食物。
麻辣小龍蝦🦞 $138
涼拌茄子🍆 $25
開頭驚佢有少少辣,點知原來佢唔辣嘅,而且唔會好油,幾好食。
辣子粟米🌽 $28
傷心酸辣粉+拍青瓜 $38