餐厅: 傷心酸辣粉 (越秀廣場)
资讯:

📍#傷心酸辣粉 (越秀廣場) (新蒲崗)新蒲崗寧遠街3-23號越秀廣場地下G10-G11號舖♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌕🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺新蒲崗呢間傷心酸辣粉都幾大間星期六下午1:30去到 以為唔算好多人 點知2點已經坐爆左全個場原來2:00-6:00下午茶時間非常抵食 有雞煲放題、烤魚放題等等價錢親民 好多街坊捧場.❣️#酥香脆豬腩+傷心酸辣粉+白桃烏龍茶 $68十分推薦酥香脆豬腩❤️‍🔥 如其名豬腩層皮非常香脆即叫即炸 上枱熱辣辣咬落去脆到好似食薯片咁🤣 層皮好脆好好食~下面嘅豬腩夾住脂肪 充滿油香旁邊亦有辣粉 點埋真係好prefect 好滿足酸辣粉就叫咗中辣🥳 又酸又辣 越食越開胃加上材料好豐富 有肉碎、花生等等每一啖嘅薯粉都夾雜着唔同嘅材料🤪 推薦!❣#手撕雞冷麵 $56 (配牛柏葉+11) 上枱已經嘩一聲 估唔到咁大碟手撕雞非常多,醬料亦調製得好入味😋❣#夫妻肺片 $45有牛展同牛肚 牛展厚薄適中 唔會好韌味道麻辣鮮香 唔算好油❣#海哲脆耳 $38有海哲同豬耳😋 海哲份量好多 ~仲有得揀辣度 我哋叫左中辣 平時食得辣都覺得夠哂辣 愈食愈辣幾過癮❣#麻香雞翼 $30非常推薦!

📍#傷心酸辣粉 (越秀廣場) (新蒲崗)

♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌕

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
新蒲崗呢間傷心酸辣粉都幾大間
星期六下午1:30去到 以為唔算好多人
點知2點已經坐爆左全個場
原來2:00-6:00下午茶時間非常抵食
雞煲放題、烤魚放題等等
價錢親民 好多街坊捧場

❣️#酥香脆豬腩+傷心酸辣粉+白桃烏龍茶 $68
十分推薦酥香脆豬腩❤️‍🔥
如其名豬腩層皮非常香脆
即叫即炸 上枱熱辣辣
咬落去脆到好似食薯片咁🤣 層皮好脆好好食~
下面嘅豬腩夾住脂肪 充滿油香
旁邊亦有辣粉 點埋真係好prefect 好滿足
酸辣粉就叫咗中辣🥳 又酸又辣 越食越開胃
加上材料好豐富 有肉碎、花生等等
每一啖嘅薯粉都夾雜着唔同嘅材料🤪 推薦!
酥香脆豬腩+傷心酸辣粉+白桃烏龍茶

❣#手撕雞冷麵 $56 (配牛柏葉+11)
上枱已經嘩一聲 估唔到咁大碟
手撕雞非常多,醬料亦調製得好入味😋
手撕雞冷麵

❣#夫妻肺片 $45
有牛展同牛肚 牛展厚薄適中 唔會好韌
味道麻辣鮮香 唔算好油
夫妻肺片

❣#海哲脆耳 $38
有海哲同豬耳😋 海哲份量好多 ~
仲有得揀辣度 我哋叫左中辣
平時食得辣都覺得夠哂辣 愈食愈辣幾過癮
海哲脆耳

❣#麻香雞翼 $30
非常推薦!一定要食!
雞翼都算幾大隻 ~ 重點係外脆內滑😝

夫妻肺片
海哲脆耳
麻香雞翼
2022-07-12 301 浏览
呢間無人唔識嘅川菜餐廳,時不時推出新菜式,最近就有「酥香脆豬腩」 ,而套餐包野飲都係$68, 咁抵就要試吓🥰酥香脆豬腩(香辣粉)$68傷心酸辣晶絲薯粉白桃烏龍冷泡茶即叫即炸嘅脆豬腩,等嘅時間會耐少少、但上枱熱騰騰🔥,散發出陣陣肉香。 外層烤至微焦,入口卜卜脆🤤 中間脂肪夾豬肉,油香四溢~~至於傷心酸辣粉我就叫左bb辣,加上材料豐富,惹味香口,而薯粉晶瑩通透,食落煙煙韌韌,好有口感😋😋😋冷泡茶冷凍幽香,可以一解豬腩嘅膩😌😌口水雞 配傷心酸辣米線 $75麻辣雞腎 +$32紅油蒜容青瓜 +$20

酥香脆豬腩(香辣粉)$68
傷心酸辣晶絲薯粉
白桃烏龍冷泡茶

冷泡茶冷凍幽香,可以一解豬腩嘅膩😌😌

口水雞 配傷心酸辣米線 $75

麻辣雞腎 +$32
紅油蒜容青瓜 +$20

• 酥香脆豬腩
  • 白桃烏龍冷泡茶
🍪【#各區】傷心酸辣粉 Sour and Spicy Noodle 💥100%香脆!全新酥香脆豬腩💥.🐽【新品】酥香脆豬腩套餐 $68套餐包🍜傷心酸辣粉和🧊健康冷泡茶 (白桃烏龍茶/四季春茶)醬料可選🌶️香辣粉或甜酸醬.😱第一次食😈極邪惡酥香脆豬腩!表面睇唔油膩,點一點甜酸醬吊味😋,一咬就發現豬皮勁鬆化😍,油香滿溢,肉嫩不粗澀👍🏻!白桃烏龍茶芳香回甘,消飢解膩🌀.🐟 酸菜生魚片 Pickled Vegetable Sliced Fish $159 上次食過酸菜魚覺得不錯,今次試試酸菜生魚片😆😳份量超級巨型,是👫🏻二人份量,碗底還有薯粉!生魚片微微脆口,鮮香嫩滑,配搭酸菜湯底更加開胃👏🏻如果偏好重口味(更酸的酸菜魚),可以點原條酸菜魚,隨著水氣蒸發,湯底會愈來愈酸!☺️.📍 傷心酸辣粉 Sour and Spicy Noodle@sourspicynoodle.更多分類︰🔺【地區 District】#hungrycookie_各區🔺【菜式 Cuisine】#hungrycookie_hk🔺【消費 Spending】#hungrycookie_人均100.
💥100%香脆!全新酥香脆豬腩💥

🐽【新品】酥香脆豬腩套餐 $68
酥香脆豬腩

套餐包🍜傷心酸辣粉和🧊健康冷泡茶 (白桃烏龍茶/四季春茶)
醬料可選🌶️香辣粉或甜酸醬
酸菜生魚片

上次食過酸菜魚覺得不錯,今次試試酸菜生魚片😆
😳份量超級巨型,是👫🏻二人份量,碗底還有薯粉!
生魚片微微脆口,鮮香嫩滑,配搭酸菜湯底更加開胃👏🏻
📍 傷心酸辣粉 Sour and Spicy Noodle
@sourspicynoodle
更多分類︰
🔺【菜式 Cuisine】#hungrycookie_hk
2022-06-26
2022-06-20 353 浏览
傷心酸辣粉都有段時間無食傷心酸辣粉🌶原來而家佢地嘅餐牌已經變得好多元化 除咗平時食開嘅酸辣粉、米線 🍜餐牌上仲見到有烤魚、麻辣雞煲、藥膳雞煲、胡椒豬肚雞煲🌟.🌈酥香脆豬腩酸辣粉$68酸辣粉依然係回憶中嘅味道🥰配料有肉碎 花生 芫荽等薯粉煙韌滑溜 湯底酸辣平衡得啱啱好嗌咗中辣 辣味以酸味作中和 越食越開胃😋脆豬腩類似燒肉同叉燒嘅混合體 個人非常欣賞呢個新產品😍😍半肥瘦嘅腩肉肉質juicy 外皮香脆 做到外脆內嫩嘅效果 沾上辣椒粉 辣味以外仲有五香粉嘅香氣 味道層次豐富.🌈胡椒豬肚雞煲 $139雞煲裡面嘅豬肚同雞肉都非常多 稍為加熱就可以食到嫩滑而入味嘅雞肉湯底嘅黑胡椒味香濃而唔會太over 作為火鍋湯底都好適合想再豐富啲嘅其實佢地嘅放題都係一個唔錯嘅選擇 午市 $88/位 晚市$108/位 2位起就食到麻辣雞煲/烤魚/藥膳雞煲配料同飲品都係任食 真心抵食👍🏽
傷心酸辣粉

都有段時間無食傷心酸辣粉🌶
原來而家佢地嘅餐牌已經變得好多元化
除咗平時食開嘅酸辣粉、米線 🍜

餐牌上仲見到
有烤魚、麻辣雞煲、藥膳雞煲、胡椒豬肚雞煲🌟
🌈酥香脆豬腩酸辣粉$68

湯底嘅黑胡椒味香濃而唔會太over
作為火鍋湯底都好適合

2位起就食到麻辣雞煲/烤魚/藥膳雞煲
配料同飲品都係任食 真心抵食👍🏽

酥香脆豬腩+傷心酸辣粉+白桃烏龍茶🥓 ($68)好似係新出嘅item,所以叫咗黎試下,total 有四舊脆豬腩連甜酸醬✨ 豬腩食落口一層肉一層肥膏,煮得幾入味Cover咗豬羶味,食落口肉同膏都幾滑嫩,另外塊皮都keep脆卜卜🧚🏼‍♀️傷心酸辣粉叫咗BB辣🌶,食落口偏酸辣帶少少麻,幾易入口👅 另外配料都好足,有肉碎、菜莆同花生🥜 薯粉煙韌得黎,係可以咬斷個隻,唔係偏滑身爽口個隻,幾鍾意呢個口感💕冷泡茶有得揀白桃烏龍茶同四季春茶🍵,我哋揀咗白桃烏龍茶🍑,有淡淡嘅白桃味亦不失茶香,唔會好假好甜,唔錯嘅選擇👍🏻麻辣肥腸午市套餐🍜 ($56)豬腸愛好者報到🙌🏻 豬腸夠肥,另外冇臭味,唔錯唔錯✅另外將薯粉轉咗做米線,另外轉小寬麵同白飯都係唔洗錢💰米線都爽滑軟淋,同湯底配料都幾match💯套餐可以用優惠價叫小食同飲品,但其實menu冇特別寫單叫嘅價錢,所以估計佢哋主sell都係套餐🤣皇牌口水雞午市套餐🐤($56)因為見佢寫住係皇牌👑,而且仲出咗款75蚊加大版,所以就叫咗個normal size黎試下😆雞件份量唔算好多,around 6舊左右,但雞肉都幾滑嫩,帶啲辣度得黎又幾惹味🤏滷水拼盤 (+$35
酥香脆豬腩+傷心酸辣粉+白桃烏龍茶🥓 ($68)
酥香脆豬腩套餐

麻辣肥腸午市套餐🍜 ($56)
麻辣肥腸
麻辣肥腸套餐

皇牌口水雞午市套餐🐤($56)
皇牌口水雞
皇牌口水雞套餐

滷水拼盤 (+$35)
滷水拼盤

個拼盤都唔少料🤤 有滷蛋🍳、雞翼、豬腸、雞腎、牛𦟌🐮全部都滷得好入味,幾個人叫黎一齊share都幾正🍽

黃金芝士豆腐🧀 ($30)
黃金芝士豆腐

30蚊有6粒芝士豆腐,口感似魚蛋入面有芝士心🫕食落唔會好膩,配埋雞醬都幾惹味🫶🏻

涼粉椰汁冰🥥 (+$12)

冇特別叫少冰少甜,但飲落口啱啱好,椰汁味幾香,唔會好假好甜🍯 加埋涼粉,係夏天或者用黎解辣都一流🧊

Extra Comment 🖍

•同場仲有好多人食烤魚/雞煲放題,見好多foodie都係介紹呢個放題,一至六都做到💲88蚊放題,但又好彩地成間鋪都冇好大陣味或者烏煙瘴氣🌬

麻辣肥腸
麻辣肥腸套餐
皇牌口水雞
皇牌口水雞套餐
黃金芝士豆腐
2022-06-10 550 浏览
平時喺傷心酸辣粉食麵就食得多 原來佢依家出咗烤魚放題 仲要只係$108一個人 平到難以置信 即刻同朋友午餐時間去試吓😆烤魚放題 $108/person 今次我哋揀咗麻辣味烤巴沙魚 因為驚食唔到太辣就叫咗BB辣 建議大家可以嗌辣啲 因為比起想像中唔辣😛烤魚上到嚟好大條 條魚稍為煎過 咁樣夾嘅時候啲肉就唔會咁容易散晒 肉質嫩滑 幾厚肉下 唔算多骨 吸晒啲湯汁好惹味 食完個魚就可以加湯變成打邊爐😌配料都有好多選擇 主要都係啲丸類 蔬菜類為主 仲有豆腐 薯粉等等 大家可以自由配搭 我個人就私心推介薯粉同芋頭 兩隻用嚟打邊爐都係好正 好吸湯🤣打邊爐點少得嘢飲呢 除咗一般見到嘅汽水 仲有無糖嘅冷泡茶 啤酒等等整體嚟講呢個價錢食到咁多嘢食真係好抵同超值😚

整體嚟講呢個價錢食到咁多嘢食真係好抵同超值😚
2022-05-29 279 浏览
三個女人一個墟,好耐無見,終於可以係呢個星期五約到出黎食個飯,傾下計~ 今次就揀係新蒲崗越秀廣場既傷心酸辣粉,平時去食可能係酸辣粉加小食,或者係叫套餐,但我地揀呢間就有得任飲任食,都係HKD108/位,可以揀烤魚或者雞煲(要4位先可以揀哂兩樣,我地得3個人,只可以揀一款,但我地比較貪心,想食烤魚又想食雞煲,聽到店員話3位既話都係加多HKD108就可以食哂兩樣,咁每人都係加多30幾蚊,即刻唔使諗,就叫左個酸菜魚同麻辣雞煲。酸菜魚🐟條魚無咩骨,岩哂鐘意食魚但怕俾魚骨啃親既朋友,而酸菜本身帶有少少辣,一啖魚一啖酸菜岩岩好麻辣雞煲(小辣)🐣唔食得辣既朋友都話接受到,仲要不停refill雞添除此之外,仲有任食任拿既丸類🍡蔬菜🥬等等~仲會想去食,下次可以試埋個藥膳雞煲👏🏻

酸菜魚🐟

麻辣雞煲(小辣)🐣
唔食得辣既朋友都話接受到,仲要不停refill雞添

除此之外,仲有任食任拿既丸類🍡蔬菜🥬等等~

仲會想去食,下次可以試埋個藥膳雞煲👏🏻

2022-05-27
2022-05-28 265 浏览
去朋友公司附近食飯~朋友話傷心酸辣粉最近有放題雞煲仲要好抵$108!所以我地一行三人一齊去食~ 我地叫左傳統雞煲~ 由於係打邊爐放題既關係,所以我地加左好多菜落去炆黎食~ 我地加左生菜,娃娃菜,薯仔,雞髀菇,芋頭,傷心酸辣粉,寬粉落煲到用雞煲汁去炆黎食!真心好正!因為啲雞煲汁入曬d味落去菜同埋粉到!超級美味最驚喜係傷心酸辣粉居然同雞汁咁match! 薯仔都係驚喜之作!神Match! 雞肉真係好滑好香口!可能我地放下菜類落煲又會出下水黎炆,所以個煲係唔會干既~ 到想轉食法時,我地就加水變左打邊爐~ 雪櫃有好多任食既食材,仲有牛肉同豬肉~ 同各類丸好多選擇!雪櫃仲有飲品都係任拎任食~

我地叫左傳統雞煲
由於係打邊爐放題既關係,所以我地加左好多菜落去炆黎食~

因為啲雞煲汁入曬d味落去菜同埋粉到!超級美味
最驚喜係傷心酸辣粉居然同雞汁咁match!
薯仔都係驚喜之作!神Match!

雞肉真係好滑好香口!

可能我地放下菜類落煲又會出下水黎炆,所以個煲係唔會干既~

好多選擇!雪櫃仲有飲品都係任拎任食~
2022-05-15 1360 浏览
雞煲就食得多,但午市食雞煲放題就第一次😂 仲要係傷心酸辣粉入面食雞煲😱?咁啱今日好想食傷心酸辣粉,諗住入去食佢個招牌酸辣粉啦,點知豬先生見到$108/位可以有雞煲/烤魚放題,火鍋配料飲品無限添加,即刻話抵食要試試🥴🐟烤魚:老壇酸菜味/秘製麻辣味🐓雞煲:麻辣雞煲/香辣啤酒雞/胡椒豬肚雞煲/藥膳雞煲/滋潤雞煲我地揀左麻辣雞煲(小辣)💗 2人會有半隻雞!一打開蓋香氣撲鼻💨 醬汁非常濃郁,滋滋滋滋! 雞件份量足,唔會得骨無肉食。味道亦非常惹味,好啱我口味❣️ 個人覺得可以試吓中辣,再多少少麻就更jeng✨✨ 食哂啲雞,可以去自助加湯區拎湯轉打邊爐☺️ 有調味料區(不過就得辣椒、蒜、蔥、芫荽同豉油)。 火鍋配料櫃就有肥牛、豬肉、雞件、丸、蔬菜等大路款式,唔算好多。而平時打邊爐我唔會食麵,但呢度就有薯粉❤️ 滑捋捋索哂啲汁好正👍🏻 飲品方面就有汽水、楊協成、紙包飲品同啤酒。仲有2款熟食可以揀🙊用餐時間90分鐘,免收加一,我地2位食埋單都只係$216,十分抵食❣️ 雞煲個人非常推介👍🏻 火鍋配料雖然普通少少,但以呢個價錢來說,仲想點? 性價比高,絕對唔會令人失望。

咁啱今日好想食傷心酸辣粉,諗住入去食佢個招牌酸辣粉啦,點知豬先生見到$108/位可以有雞煲/烤魚放題火鍋配料飲品無限添加,即刻話抵食要試試🥴

🐟烤魚:
老壇酸菜味/秘製麻辣味

🐓雞煲
麻辣雞煲/香辣啤酒雞/
胡椒豬肚雞煲/藥膳雞煲/滋潤雞煲

食哂啲雞,可以去自助加湯區拎湯轉打邊爐☺️

有調味料區(不過就得辣椒、蒜、蔥、芫荽同豉油)。

飲品方面就有汽水、楊協成、紙包飲品同啤酒。

仲有2款熟食可以揀🙊

2022-05-14
午餐
  • 麻辣雞煲
2022-05-12 215 浏览
傷心酸辣粉除了粉麵、川味小炒之外, 現在還有放題供應, 放題可以選擇雞煲或烤魚, 多達以下七款款式皇牌烤魚🐟老壇酸菜味秘製麻辣味招牌雞煲🐔麻辣雞煲香辣啤酒雞藥膳雞煲(當歸北芪)滋潤雞煲(沙參玉竹)胡椒豬肚雞煲我們點了麻辣雞煲, 辣度可跟據自己喜好選擇, 由BB辣至大辣, 2位雞煲份量是半隻雞, 雞煲本身已經有紫洋蔥、芫荽、指天椒等香料, 所以一打開蓋香氣十足, 雞肉非常入味夠嫩滑, 醬汁香辣濃郁, 先食雞件再自行自助加湯打邊爐, 火鍋配料多達三十多款, 而熟食小食有蒸蕃薯及春卷火鍋配料選了肥牛片、豬腩片、丸類、迷你風琴豆卜、寬薯粉配料放在雪櫃自己夾, 夠新鮮又企理, 必食風琴豆卜、寬薯粉, 每啖都沾有濃濃湯汁, 薯粉晶瑩通透夠爽口放題由2位起, 入座起計90分鐘用餐離座, 火鍋配料及飲品是無限追加, 醬料有蒜蓉、蔥花、芫荽、指天椒及豉油整體CP值高, 非常抵食, 環境整潔企理、小店服務態度好, 主動收碟, 最後還送上自家製甜品大菜糕

皇牌烤魚🐟
老壇酸菜味
秘製麻辣味

招牌雞煲🐔
麻辣雞煲
香辣啤酒雞
藥膳雞煲(當歸北芪)
滋潤雞煲(沙參玉竹)
胡椒豬肚雞煲

我們點了
火鍋配料選了肥牛片、豬腩片、丸類、迷你風琴豆卜、寬薯粉

• 麻辣雞煲
🍪【#新蒲崗】傷心酸辣粉 Sour and Spicy Noodle💥可能係全香港最扺食 2位起$88雞煲烤魚放題💥.🍪傷心酸辣粉推出$88起雞煲烤魚放題,免加一!7款雞煲烤魚 (2位任選一款 4位可選二款):1️⃣ 老壇酸菜魚🐠2️⃣ 秘製麻辣魚🐠3️⃣ 麻辣雞煲 🐔4️⃣ 香辣啤酒雞🐔5️⃣ 胡椒豬肚雞煲🐔6️⃣ 藥膳雞煲 🐔7️⃣ 滋潤雞煲🐔+火鍋配料、汽水及啤酒任加🍻.$88/位 14:00-17:30前離座90分鐘(星期一至六|公眾假期除外)$108位 期餘時間入座後兩小時(2位起)~~~~~~~~~~~~~🍪同朋友、朋友嘅媽媽一齊食老壇酸菜魚😆自選辣度揀咗bb辣,注意水一路蒸發會愈嚟愈辣🌶️!原條酸菜魚切開兩邊煎至金黃色😍大條多肉又嫩滑😋有好多酸菜好入味!.火鍋配料好多選擇👍🏻有大量丸物、🥩鮮肉、🥕菜、🍜麵。推介肥牛片、芝士腸、娃娃菜(同湯底味道好夾,特別鮮甜🤤)!.小食有兩款炸雞,另有自助火鍋湯底😄.🍪中學嗰時有位四川朋友帶我食傷心酸辣粉,嗰時開始食bb辣,有好多回憶🥰!.過咗學生時期就少咗幫襯,因為學生優惠真係抵好多🤣仲係學生嘅你要好好把握☺️.點知最近又有咁抵食嘅雞煲烤魚放題,名副其實性價比之王🫰🏻
💥可能係全香港最扺食 2位起$88雞煲烤魚放題💥
🍪傷心酸辣粉推出$88起雞煲烤魚放題,免加一!
7款雞煲烤魚 (2位任選一款 4位可選二款):
1️⃣ 老壇酸菜魚🐠
2️⃣ 秘製麻辣魚🐠
3️⃣ 麻辣雞煲 🐔
4️⃣ 香辣啤酒雞🐔
5️⃣ 胡椒豬肚雞煲🐔
6️⃣ 藥膳雞煲 🐔
7️⃣ 滋潤雞煲🐔
火鍋配料、汽水及啤酒任加🍻

$108位 期餘時間入座後兩小時
(2位起)
~~~~~~~~~~~~~

火鍋配料好多選擇👍🏻有大量丸物、🥩鮮肉、🥕菜、🍜麵。

推介肥牛片、芝士腸、娃娃菜(同湯底味道好夾,特別鮮甜🤤)!

小食有兩款炸雞,另有自助火鍋湯底😄

點知最近又有咁抵食嘅雞煲烤魚放題,名副其實性價比之王🫰🏻,今餐食得好滿足🥳!

~~~~~~~~~~~~~
味道 Taste:🍪🍪🍪🍪/5
環境 Ambience:🍪🍪🍪🍪/5
💸消費 Spending:$88 /人 Person
🔥推介度 Recommendation:4.5/5
📍傷心酸辣粉 Sour and Spicy Noodle
@sourspicynoodle
新蒲崗寧遠街3-23號越秀廣場地下G10-G11號舖
Shop G10-G11, G/F, Yue Xiu Plaza, 3-23 Ning Yuen Street, San Po Kong
🍪#hungrycookie_good
2022-04-23
2022-04-19 222 浏览
疫情下太耐無見朋友,天氣又忽冷忽熱,朋友提議去打邊爐🍲可以邊食邊傾💃🏼朋友話去傷心酸辣粉,估唔到佢地除左馳名既酸辣粉之外,仲有雞煲🐓或者烤魚🐠放題!$108兩小時任飲任食放題,唔使加一(兩位起),性價比真係好高👍🏻放題有7款任你揀,有選擇困難症既我最終揀左藥膳雞🐓煲,趁天氣未熱仲可以補一補😍雞煲一開蓋,充滿陣陣香噴噴的藥材味,湯底濃郁,有紅棗,當歸,淮山,杞子……雞煲份量適中,雞件好滑好入味🤤差不多食完雞煲,就試一試自助吧的火鍋配料。自助吧方面,當中會有湯料可以隨時添加,亦都會有夾方便客人自己去攞喜愛的食物。火鍋配料包括雞🐓蝦🦐牛肉🐮豬肉🐷生菜🥬芝士腸🌭龍蝦丸,蟹柳,豆卜……食材好新鮮,最後就食埋薯粉,薯粉煙煙韌韌,索晒啲湯汁,飽都要食😂 另外汽水啤酒係無限添加,最後仲有豆腐花做甜品🍮💯除左藥膳雞煲之外,佢地仲有好多涼拌菜,全部都係幾十蚊好抵食,因為飽左8成,我地只係叫左貢菜皮蛋。🌟貢菜皮蛋 $30~ 涼拌菜都可以揀辣度,點左BB辣,辣道剛剛好,小食份量甘鬼多,好有驚喜。皮蛋非常溏心,貢菜爽口,配埋辣汁,非常惹味。💕下次一定要試埋烤魚放顯同埋其他涼拌菜😍📍傷心酸辣粉 (越秀廣場) (新

差不多食完雞煲,就試一試自助吧的火鍋配料。

🌟貢菜皮蛋 $30

💕下次一定要試埋烤魚放顯同埋其他涼拌菜😍

📍傷心酸辣粉 (越秀廣場) (新蒲崗)
2022-04-14 192 浏览
先旨聲明,如果你係諗住食好西嘅話,呢個未必啱你。但係如果你係糧尾,又想正正經經有間餐廳坐低,俾你靜靜地食餐飯,嘢食又唔錯,咁呢度會係一個好嘅選擇。雖然佢呢度叫傷心酸辣粉,但係食佢嘅飯都唔一定會傷心嘅😹點解咁講呢?因為呢個飯包埋嘢飲,有菜有肉都只不過係收你$34。老實講兩送飯而家都賣緊$36嘅時候,佢真係冇對你唔住。食物質素方面,飯呢係蒸飯嚟嘅,所以個人認為都十分唔錯。至於個餐本身就包三樣餸,有一塊小型雞扒,一條炸香腸,同埋兩舊芝士豆腐。仲要有唔同嘅醬汁俾你揀。其實佢兩點後下午茶時間都係賣$32啫,加兩蚊就可以由紙包飲品升級做其他熱飲。所以我話呢個飯係窮人恩物當之無愧👍
先旨聲明,
如果你係諗住食好西嘅話,
呢個未必啱你。

但係如果你係糧尾,
又想正正經經有間餐廳坐低,
俾你靜靜地食餐飯,嘢食又唔錯,
咁呢度會係一個好嘅選擇。

雖然佢呢度叫傷心酸辣粉,
但係食佢嘅飯都唔一定會傷心嘅😹

點解咁講呢?
因為呢個飯包埋嘢飲,
有菜有肉都只不過係收你$34。
老實講兩送飯而家都賣緊$36嘅時候,
佢真係冇對你唔住。

食物質素方面,
飯呢係蒸飯嚟嘅,
所以個人認為都十分唔錯。
至於個餐本身就包三樣餸,
有一塊小型雞扒,
一條炸香腸,
同埋兩舊芝士豆腐。
仲要有唔同嘅醬汁俾你揀。

其實佢兩點後下午茶時間都係賣$32啫,
加兩蚊就可以由紙包飲品升級做其他熱飲。

所以我話呢個飯係窮人恩物當之無愧👍
先説好的地方一外賣盒和袋質量好,夠厚,到家也是很熱,而且把粉和湯分開二薯粉煮很好,很滑很溜,材料份量ok,好吃但也有不好等下講三價格還可以,不過這點也有不好地方等下講四可以用中電券現在來講不好的地方因為他們本身沒支付寶我沒有光顧過,這次有中電券就試一下然後在選擇的時候我拿他們傳單看,上面價格,我心裡在計算,可是缺少資訊到下單出單之後才發現不一樣,例如這是牌上價格,但有人在看我拿下面的單,是這樣的我在算,一個30塊,加10塊和兩款7塊,54元,我拿著50就補4元,然後下單後,收據才看到他説有八折,雖然看起來是比較便宜,可我用的是50券不能找贖,但他看到我把舊價錢傳單放上面點餐沒有提醒我,不然我可能還會加料,而且也沒告訴我外賣八折,這其實不符合商品說明條例的。後來我和他們人反映,要不把舊傳單拿回來別誤導人了吧?她給的態度表面上講:嗯好等下會處理,但其實應該會一直放那邊,很明顯只是敷衍了事,因為如果不是故意其實早就拿掉就算真的今天忘了,其實轉過身出去就可以拿走的但他們沒有。好吧説完價錢來講食物,包裝是真不錯而且分開,不過味道卻不是想像中那麼好吃,他問我説小辣嗎?我問如果不吃辣的會感覺辣嗎?他
先説好的地方
一外賣盒和袋質量好,夠厚,到家也是很熱,而且把粉和湯分開
二薯粉煮很好,很滑很溜,材料份量ok,好吃但也有不好等下講
三價格還可以,不過這點也有不好地方等下講
四可以用中電券

現在來講不好的地方
因為他們本身沒支付寶我沒有光顧過,這次有中電券就試一下
這是牌上價格,但有人在看我拿下面的單,是這樣的

好吧説完價錢來講食物,包裝是真不錯而且分開,
不過味道卻不是想像中那麼好吃,他問我説小辣嗎?我問如果不吃辣的會感覺辣嗎?他就説那幫你走辣吧。其實我根本不是想聽到這個啊,我也想試就想問意見,也算了。但走辣,連酸感都沒有了啊?

其實曾經別的酸辣粉試過即使走辣酸感也在,可這個真的有點失望,吃下去就普通一個湯,渴湯暗中有一點酸但不是很酸,魚腐浸在湯,咬下去有湯汁是好吃,粉是滑溜爽口,可是並不是我要的那一種。蟹柳切割不錯也好吃有兩條。

總結來講:有好和不好的地方,可在價錢顯示這點真的做不好。不是有券使用就可以這樣,應該提示客人,你什麼價格也不需要隱藏或把誤導的出來,你打了折價格還告訴我説剛好?外賣加$1是有寫外面只是收據也應該寫對吧?

還光顧嗎?我還有一張,也可能考慮吧,但是,也不是太想去,畢竟和家不近,我特意走過去買外賣結果真有點點失望。

大家下單前真的問一下價錢,我後來知道問那我再加個配料(原本想過50補些錢有比較好)但已出單就沒辦法。我真沒看到外賣八折顯示在哪,所以他告訴我雖然便宜了但也不是有賺
2022-04-13
外卖自取
午餐
用餐优惠
現金券
🌶️ 重慶麻辣雞煲套餐🌶️這星期情況越趨嚴峻,留家抗疫期間,中西日韓泰越晚餐已經先後登場。今晚輪到重慶麻辣成為主角。嚐少少辣的我獨愛重慶麻辣的霸道,估唔到傷心酸辣粉已悄悄擴展食品的種類至雞煲,時勢做英雄,外賣麻辣雞煲在家慢慢品嗜成為禁晚市堂食的恩物!重慶麻辣雞煲份量、賣相、食物品質、價格逐一為你拆解。份量稱得上雞煲,必需要有相當份量,忌食至中途到喉唔到肺吊癮。欣喜外賣二人份之大絕對令你稱心如意。賣相外賣很難要求有賣相?這是大錯特錯的固有思想,傷心酸辣粉處理得恰到好處,每件雞件均沾有麻辣茨汁,紅紅的完整辣椒🌶️、紫色的洋蔥、綠色的芫茜青蔥,一個與堂食無異的畫面呈現眼前,賣相竟然是滿分!食物品質回家加熱的過程中,觀察到麻辣茨汁濃稠稀杰情度剛好,加熱中段已隱約傳來麻辣刺激大腦嗅覺神經的快感!全速加熱、熱切期待麻辣雞件往嘴裏送的無限滿足感,震懾味蕾的一刻!能安坐家中細味欣賞麻辣雞煲,屬至高無上的享受!火鍋配料每個麻辣雞煲套餐均包括一碟火鍋配料,包括寬粉、雲耳、墨丸、牛丸、腸仔、蟹柳、肥牛及生菜。獨有的寬粉,比薯粉略粗,更有咬感。我非常喜愛雲耳的爽脆。雞件吃得精光,注入清水,已經可以變身麻辣湯底加入火

🌶️ 重慶麻辣雞煲套餐🌶️

重慶麻辣雞煲份量、賣相、食物品質、價格逐一為你拆解。

份量

賣相

食物品質

火鍋配料
每個麻辣雞煲套餐均包括一碟火鍋配料,包括寬粉、雲耳、墨丸、牛丸、腸仔、蟹柳、肥牛及生菜。獨有的寬粉,比薯粉略粗,更有咬感。我非常喜愛雲耳的爽脆。雞件吃得精光,注入清水,已經可以變身麻辣湯底加入火鍋配料繼續享用。

價格
$139,一個重慶麻辣雞煲、附上一碟火鍋配料,還有兩盒香甜果味蜜桃茶,在家抗疫、亂世下二人份量絕對超值的價格,實屬難得👏🏻

法官大人,我沒有補充。
重慶麻辣雞煲套餐
外卖自取