2024-08-06 130 浏览
想食鐵板燒唔一定要港島區,九龍城都有間鐵板燒平靚正,人均$300就可以食到鮑魚、多款海鮮、豬肉同牛肉!❥南非鮑魚鮑魚好新鮮,仲識郁火候啱啱好食落肉質彈牙,唔會韌❥大虎蝦虎蝦兩面煎到金黃色好有鑊氣口感結實爽彈仲有好多蝦膏添❥日本廣島蠔廣島蠔配有蔥花煙肉粒味道柔軟,鮮甜,唔腥而且仲有好多汁❥清酒煮蜆蜆肉大大粒處理乾淨,唔會有沙清酒味道偏甜,更加激發到蜆肉嘅鮮甜❥美國牛肉薄燒牛肉包咗蔥花同炸蒜肉質軟嫩,牛味好重❥日本黑豚肉薄餅黑豚肉加咗燒汁同洋蔥外層包咗薄脆嘅薄餅好食好食!每個套餐仲跟咗沙律、炒飯、炒菜、味噌湯、漬物同甜品🍮

❥南非鮑魚

鮑魚好新鮮,仲識郁
火候啱啱好
食落肉質彈牙,唔會韌

❥大虎蝦

虎蝦兩面煎到金黃色
好有鑊氣
口感結實爽彈
仲有好多蝦膏添

❥日本廣島蠔

廣島蠔配有蔥花煙肉粒
味道柔軟,鮮甜,唔腥
而且仲有好多汁

❥清酒煮蜆

蜆肉大大粒
處理乾淨,唔會有沙
清酒味道偏甜,更加激發到蜆肉嘅鮮甜

❥美國牛肉薄燒

牛肉包咗蔥花同炸蒜
肉質軟嫩,牛味好重

❥日本黑豚肉薄餅

黑豚肉加咗燒汁同洋蔥
外層包咗薄脆嘅薄餅
好食好食!

每個套餐仲跟咗沙律、炒飯、炒菜、味噌湯、漬物同甜品🍮
2024-08-05 103 浏览
前排日日OT,難得放假,今日決定要食返餐好的去慰勞自己💗來到位於九龍城,宋王臺站附近的入魂鐵板燒,見到有鐵板二人套餐,價錢係$680 ,都抵食🤩這裏環境幾清幽,座位舒適,店員親切有禮,不錯的體驗🫶🏻食鐵板餐,真係好睇師傅的功架,師傅會同我哋傾偈,整嘢食水準高,令到我哋這個鐵板餐體驗好好😌🌟南非鮑魚 South Africa Abalone南非鮑魚肉質鮮嫩彈牙,配上特製的調味醬汁,香口惹味✨🌟大虎蝦 Tiger Prawn大虎蝦肉質飽滿,鮮甜可口,經過鐵板即時烹煮,保留了蝦肉的自然鮮甜,再加上醬汁,yum😋🌟日本廣島蠔 Hiroshima Oyster廣島蠔肉質鮮嫩多汁,外層微焦爽脆,內裡保持了蠔肉的軟嫩鮮甜💗搭配經過煎香的煙肉,特別香口🤤🌟清酒煮蜆 Boiled Clam with Sake清酒煮蜆清新爽口,蜆肉飽滿彈牙,清酒的香氣與蜆肉的鮮甜非常搭配👍🏻湯汁清澈透亮,陣陣酒香,清新怡人🫶🏻🌟美國牛肉薄燒 U.S. Beef Rolls美國牛肉薄燒肉質鮮嫩,表面微焦香脆,內裡包裹醬香蒜和蔥粒,非常惹味可口🤩🌟日本黑豚肉薄餅 Kurobuta Pork Pancake日本黑豚肉薄餅肉質鮮

🌟南非鮑魚 South Africa Abalone
南非鮑魚肉質鮮嫩彈牙,配上特製的調味醬汁,香口惹味✨

🌟大虎蝦 Tiger Prawn

🌟日本廣島蠔 Hiroshima Oyster

🌟清酒煮蜆 Boiled Clam with Sake

🌟美國牛肉薄燒 U.S. Beef Rolls

日本黑豚肉薄餅肉質鮮味,薄餅外層微焦脆口,裡面的黑豚肉惹味,口感層次豐富💗

另外套餐附:沙律、炒菜、炒飯、味噌湯、漬物及甜品🍮非常豐富🫶🏻

這套二人鐵板餐集合了各種海鮮和肉類,搭配精緻的醬料和鐵板烹調方式,無疑是一頓豪華而美味的饗宴,強力推薦!
午餐
  • 商務套餐二人前
2024-08-03 63 浏览
呢日同朋友響九龍城唱完K,見到樓下開咗間鐵板燒,真係好想食,望下價錢又合理,於是兩個入去食咗個商務套餐二人前。呢間餐廳黑色嘅裝修,一入去好有格調又特別,食材新鮮,廚師響我哋面前用心烹調,又詳細講解,令我哋食得好滿足。前菜既沙律🥗好fresh 又爽口,加埋芝麻沙律醬,酸酸甜甜,好開胃!蟶子切成適中大小的塊塊,煮得正好,既保留了蟶子原有的鮮甜味,又爽口彈牙!廚師手法嫻熟,將鵝肝煎至恰到好處。既保留了鵝肝的嫩滑口感。又帶出了其濃郁的香氣。搭配脆香的麵包,形成了美妙的口感。😋大虎蝦鮮嫩多汁,煎製過程中保留了其原有的鮮甜滋味。表面焦黃酥脆,入口肉質彈牙有口感。煎活魚肉鮮嫩多汁,skin煎得恰到好處,既保持了魚肉本身的滋味,又帶有微微的香煎感,廚師功夫了得。廚師響我面前點火住清酒,極具視覺享受。🤩清酒與蜆肉完美融合,蜆肉飽滿肥美,十分鮮甜可口。酒香撲鼻,因為,回味無窮。美國牛肉薄燒,牛肉內包裹著香蔥和蒜泥,煎製恰到好處,入口即化。下方的麵包能很好地吸收牛肉和調味的精華。口感滋潤鮮美。炒菜、炒飯和湯:這些基本菜品也煮得恰到好處,既保留了食材本身的鮮香,經過廚師精心調制,口感豐富可口,食後令人好滿足。

炒菜、炒飯和湯:

最後嘅甜品係用牛油和黃糖煎製的麵包,十分香甜酥脆,搭配冰涼的雪糕,形成了香甜綿密的完美組合,是一個驚喜的完美收尾。

總括嚟講,呢間鐵板燒餐廳既廚師手藝精湛,各道菜都煮得非常美味,口感細膩爽口,係舌尖上嘅享受,令人難忘。
鐵板燒晚餐🥂食材新鮮,真材實料,賣相沒有過多嘅花巧,只有匠心做好每一份菜式既心。我本身係貝類愛好者,私心最鍾意就係蟶子🤍🤍商務套餐二人前 $1280✨前菜✨是日海鮮(蟶子)✨鵝肝✨大虎蝦✨季節魚✨清酒煮蜆✨美國牛肉薄燒套餐會包括漬物、炒飯、蔬菜、甜品最後仲有我最鍾意嘅焦糖多士😍😍-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-✨是日海鮮(蟶子) 🤤🤤🤤加入蔥蒜醬汁,香氣滿滿,但沒有蓋過海鮮本來味道,反而突顯咗蟶子既鮮味👅 口感亦冇得挑剔,爽口彈牙,出色!好食!✨鵝肝 🤤面層係肥美嘅鵝肝,下層夾住薄薄蘋果片同酥脆多士,層次感豐富。成個口都係鵝肝既肉汁,油香,完全做到齒頰留香嘅效果!✨大虎蝦蝦肉有嚼勁,幾新鮮。✨季節魚 🤤🤤魚肉外層煎到金黃色,外脆內軟,肉質極之滑嫩,完全唔會有結實同乾柴之感。魚皮經煎香後好似薯片咁酥脆,好食!✨清酒煮蜆 🤤清酒唔會過於濃烈,輕輕襯托蜆肉。大蜆吸收咗清酒嘅精華,肉汁滿滿,鮮味十足。-✨美國牛肉薄燒欣賞師傅會用兩種餡料分別製作,蘸少少醬汁或岩鹽,味道剛剛好。我比較細胃口,食到呢度已經覺得好飽了🤣✨炒飯🍚炒飯粒粒分明,夠晒乾身。✨焦糖多士🍞每次鐵板燒都會期待嘅

🤍商務套餐二人前 $1280
✨前菜
✨是日海鮮(蟶子)
✨鵝肝
✨大虎蝦
✨季節魚
✨清酒煮蜆
✨美國牛肉薄燒
套餐會包括漬物、炒飯、蔬菜、甜品
最後仲有我最鍾意嘅焦糖多士😍😍
-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-

✨是日海鮮(蟶子) 🤤🤤🤤

✨鵝肝 🤤

✨大虎蝦
蝦肉有嚼勁,幾新鮮。

✨季節魚 🤤🤤

✨清酒煮蜆 🤤
✨美國牛肉薄燒

✨炒飯🍚
炒飯粒粒分明,夠晒乾身。

✨焦糖多士🍞
每次鐵板燒都會期待嘅環節,焦糖同麵包完全融為一體,咬落去酥脆到不得了。店員指示可以配埋雪糕咁食😝 趁熱食嘅時候就可以有冰火效果!
1K
2024-07-30 48 浏览
收到風依間靚靚鐵板燒餐廳,最近換咗menu🥰 即刻同🐧🐧 buddy 去嘗下先😋 餐廳裝修好grand 好舒服🤩 客人高桌直面鐵板燒師父,可邊欣賞師傅料理表演,邊享用高質嘅美食,超正❣️ 㨂咗龍蝦飽魚套餐二人前😍❤️ 包括有龍蝦、大南非鮑魚、鵝肝、季節魚、清酒煮蜆、美國牛肉薄燒多款名貴食材😚 跟餐還附有前菜沙律、炒菜、炒飯、湯、漬物以及甜品🫶 真係份量十足😆 龍蝦超級新鮮仲識郁架🤭 原隻放上鐵板煎香煮熟,散發出嘅香氣真係無得頂😘 龍蝦超級厚肉,啖啖都鮮美無比😍 加上特調嘅龍蝦汁,好惹味🥰 大南非鮑魚名副其實,超級大隻又飽滿👍 師父切片煎香,食落充滿海洋嘅滋味,焦香兼彈牙,好高質❤️ 鵝肝超肥美又多汁,食落油脂香氣滿溢,入口即化,配搭清爽嘅青蘋果同埋焦糖多士,味道恰到好處😋 銀鱈魚好滑嫩好柔和,食落唔會腥好鮮甜,魚皮煎得卜卜脆超香口,同魚肉形成對比,口感一流😘 清酒煮蜆視覺效果一流🤣 即場燒煮清酒,燦爛嘅火花好搶眼😍❤️ 蜆肉飽滿又厚肉,食落零沙粒👍 爽口又彈牙😋 鮮味出眾好正✅ 美國牛肉薄燒好香牛味,鮮嫩嘅牛肉內,包裹著經炒香嘅蔥粒和乾蒜,食落油而不膩,鹹香又惹味😋 真係好出色😍 炒飯炒得好夠
炒飯炒得好夠鑊氣,乾身又焦香,日本珍珠米粒飽滿又煙韌,加上各式配料一齊食,口感極佳🫶
湯品係用龍蝦頭和殼熬製嘅鮮湯😍 令客人能完美品嘗整隻龍蝦嘅精華😋 真係好有誠意👍
甜品係鐵板焦糖多士加雪糕😘 師傅特別提醒可將雪糕塗在多士上一齊享用,別具特色口感更佳,非常貼心😘 冰火交融嘅口感真係好刺激🤭

2024-07-26 737 浏览
🔹️今日與朋友仔到Bookmark已久位於九龍城的 “入魂鐵板燒” 晚餐🍶🥢 店內環境舒適、食材優質新鮮, 食物高水準👍師傅用心烹調和清晰講解每道菜式👨🏻‍🍳 店員主動、友善、高效率👩🏻‍💼 價錢相宜💰🔸️前菜🥗以鮮嫩沙律菜、 開胃牛蒡、蘿蔔和滋味味噌湯😊🔸️大南非鮑魚鮑魚大隻厚身、肉質鮮甜、口感彈牙😍🔸️斑馬瀨尿蝦以肉質厚厚鮮甜瀨尿蝦, 面層配上卜卜脆白飯魚, 又香又甜👍🔸️是日海鮮 是日海鮮是蟶子, 散發出原有鮮味, 肉質爽口😋🔸️季節魚 季節魚以銀鱈魚 ~ 魚皮啖啖香脆、肉質嫩滑、鮮味十分🤤🔸️酒煮養蜆以大火清酒煮蜆, 迅速煮熟, 酒味道醇香(朋友仔忍唔住飲晒)😁蜆肉清甜👍🔸️美國牛肉薄燒以葱蒜爆香配上5成熟牛肉薄燒, 鮮牛味十足, 葱蒜惹味撲鼻😋🔸️炒雜菜以芽菜、冬菇絲、椰菜等材料, 炒至爽口, 味道清香👍🔸️炒飯炒飯炒至乾身粒粒分明, 加以牛肉粒和配料, 色香味俱全😊🔸️甜品甜品以開心果雪糕和曲奇雪糕作加上金黃香焦糖多士, 像冰火交融, 回味無窮😋

🔸️前菜🥗
以鮮嫩沙律菜、 開胃牛蒡、蘿蔔和滋味味噌湯😊

🔸️大南非鮑魚
鮑魚大隻厚身、肉質鮮甜、口感彈牙😍

🔸️斑馬瀨尿蝦
以肉質厚厚鮮甜瀨尿蝦, 面層配上卜卜脆白飯魚, 又香又甜👍

🔸️是日海鮮
是日海鮮是蟶子, 散發出原有鮮味, 肉質爽口😋

🔸️季節魚
季節魚以銀鱈魚 ~ 魚皮啖啖香脆、肉質嫩滑、鮮味十分🤤

🔸️酒煮養蜆

🔸️美國牛肉薄燒

🔸️炒雜菜
以芽菜、冬菇絲、椰菜等材料, 炒至爽口, 味道清香👍

🔸️炒飯
炒飯炒至乾身粒粒分明, 加以牛肉粒和配料, 色香味俱全😊

🔸️甜品

2024-07-16 131 浏览
朋友中咗波話請我食鐵板燒,去咗好少去嘅九龍城. 座位比較少,廚師可以做到一對一嘅交流.望落去嘅裝修都好貴㗎,同高級好似私人會所咁. 佢嘅價錢亦都唔貴六百幾蚊兩個人即係平均三百幾蚊. 呢個set有鮑魚有大虎蝦,大沙伯,蠔嘅海鮮.真係超值.一嚟到就食咗個鮑魚先鮑魚喺魚缸鬧上嚟好新鮮嘅南非包成本價喺街市買都50幾蚊隻.虎蝦手板咁大, 爽口彈牙好濃郁嘅蝦味.廣島蠔,正常發揮清酒煮沙白,一個火焰嘅表演show. 師傅點火令到酒精消散晒,但係保留咗酒香嘅味道, 個湯偏甜好味最後仲有生薑豚肉餅 同埋勁多蒜蓉嘅牛肉薄燒. 仲有仲有就係炒飯同炒菜.甜品師傅將糖沈喺麵包然後煎,加埋雪糕食so good 朋友話下次再中波加錢食和牛期待中

虎蝦手板咁大, 爽口彈牙好濃郁嘅蝦味.廣島蠔,正常發揮

最後仲有生薑豚肉餅 同埋勁多蒜蓉嘅牛肉薄燒.
仲有仲有就係炒飯同炒菜.

甜品師傅將糖沈喺麵包然後煎,加埋雪糕食so good

朋友話下次再中波加錢食和牛期待中
1K
2024-07-14 162 浏览
朋友話要帶我食好西,呢間隱蔽鐵板燒入面好靚,仲有師傅既鐵板技術真係好勁,手起刀落,即時將唔同食材新鮮拆肉起件好勁,望落都覺得好治癒。鮑魚係南非鮑魚大大粒切粒後上碟就甘食或者沾上少少海鹽就可以掉出鮑魚既鮮味,口感鮑魚邊位好嫩滑咬落入面就有海水同牛油既鮮味同彈牙。中間仲食左多款海鮮同炒飯。甜品必食推介開心果近期好hit,雪糕竟然有開心果味,小編食左師傅即烘既麵包多士加入焦糖配雪糕食真係好好味。下次再黎一定要叫其他套餐再睇師傅刀功。

中間仲食左多款海鮮同炒飯。

2024-07-11 141 浏览
平時去九龍城通常都係食泰國野同飲茶,但而加呢個舊城區因為多左好多新樓所以都融合左唔同類型嘅餐廳,今次就同媽媽去左試下鐵板燒👨‍🍳龍蝦鮑魚套餐二人前 $1080呢個套餐主菜係龍蝦、南非鮑魚、鵝肝、清酒煮蜆、美國牛柳厚燒同埋牛肉薄燒,當然基本都有沙律、炒雜菜、炒飯、味噌湯、漬物同埋甜品🥗席前料理真係好考師傅嘅功架,龍蝦係我地去到時先喺魚缸撈出黎,簡單處理左再拎出黎即席處理。蝦頭取蝦膏加牛油同調味再淋落龍蝦度快煎一下,南非鮑魚同埋蜆都好大隻,三款海鮮都好新鮮🦞牛柳厚燒我地叫左Medium,師傅嘅火侯都控制得好好,軟腍有牛味,薄燒就係卷住蔥蒜,食落好香口🥩炒飯師傅炒得好乾身,味噌湯有蟹腳,飲落都有鮮味;最後甜品就係多士同埋雪糕,我地就揀左開心果同埋芝麻雪糕,為呢一餐完美落幕🍨

龍蝦鮑魚套餐二人前 $1080

午餐
2024-07-11 83 浏览
龍蝦鮑魚套餐二人前龍蝦、南非鮑魚、鵝肝、清酒煮蜆、牛肉薄燒及黑豚肉薄燒。這次來到九龍城並不是吃泰國菜,而是去一家性價比很高的日式鐵板燒。第一道呈上的是香煎鵝肝,那幼滑細膩近乎入口即溶的口感實在令人難以忘懷。再配上一片清爽酸甜的蘋果與多士,完美地中和了油膩的感覺。原本還在鮮蹦活跳的龍蝦和鮑魚,在師傅的巧手之下瞬間變成盤上的佳餚,鮮甜、彈牙。牛肉薄燒裡全是金黃香口的蒜蓉與香蔥,重口味但極惹味;黑豚肉薄燒則是夾著清新怡人的蘋果條。偶爾奢侈一下,享受著刺激五感的美味佳餚,份外賞心悅目。

龍蝦鮑魚套餐二人前
龍蝦、南非鮑魚、鵝肝、清酒煮蜆、牛肉薄燒及黑豚肉薄燒。

偶爾奢侈一下,享受著刺激五感的美味佳餚,份外賞心悅目。
  • 鐵板燒鮑魚
2024-07-07 64 浏览
話說早兩日放假~約fd 食個靚lunch!一齊去左九龍城覓食! 發現左間相當高質嘅鐵板燒!👥商務套餐二人前💲680一共包咗四款海鮮、兩款肉、沙律前菜、湯粉、甜品(*ˉ︶ˉ*)真係超豐富呢個價錢真係完全估佢唔到咁高質!南非鮑魚鮑魚大大隻,切到one bite size ,一粒一啖,用牛油煎香,肉質紮實,口感一流!虎蝦食鐵板燒,好多時都好鍾意欣賞埋師傅烹調食物嘅技巧,師傅先幫大蝦剝殼,蝦頭同埋蝦身分開處理,手法相當純熟~時間掌握得啱啱好。蝦頭多高,蝦身金黃,微微焦香,蝦肉爽彈!正~日本廣島蠔呢個真係要大讚,連平時唔多食生蠔嘅朋友都讚不絕口!師傅先爆香煙肉,然後佢再慢慢煎香廣島蠔,每一隻都煎得好用心,色澤金黃~食嘅時候,配上煙肉同埋香蔥,真係不得了!勁香、惹味、有口感!清酒煮蜆 師傅喺鐵板上面即席咁樣煮,而唔係喺廚房度一早煮好!先用錫紙裝酒,然後點火!視覺效果一流!蜆肉新鮮飽滿、冇沙!湯頭勁濃郁,超好味!果然新鮮嘅食材真係冇得呃!每一款食物,都非常滿意~美國牛肉薄燒~師傅烹調之前,會細心問客人需要幾多成熟,即使係薄燒都能夠好好咁樣把握火候!師傅仲好細心咁樣放咗塊麵包喺每一個人嘅碟上面,用嚟吸

👥商務套餐二人前💲680

南非鮑魚

虎蝦

日本廣島蠔

清酒煮蜆

果然新鮮嘅食材真係冇得呃!每一款食物,都非常滿意~

美國牛肉薄燒~

師傅仲好細心咁樣放咗塊麵包喺每一個人嘅碟上面,用嚟吸油~能夠吸走多餘嘅油脂!

先輕輕煎一煎牛肉,然後捲埋蔥、蒜燒!真係估佢唔到咁好食!

日本黑豚肉薄燒
一時分神,掛住同朋友傾偈,睇少咗陣冇留意到師傅捲咗啲乜嘢喺中間添🤣😂 只見到佢將豚肉煎香,切件,然後包咗入薄餅入面,食嘅時候除咗豚肉嘅香氣,仲會食到啲好爽嘅蔬果味 ?

炒飯
每次食鐵板燒最期待就係個炒飯,因為最能夠顯現出師傅嘅功架!食物嘅材料非常簡單,有雞蛋、蘿蔔粒、牛肉粒、飯、蔥,但係口感非常之豐富,而且粒粒飯都非常飽滿,充滿咗牛肉香氣,讚!

炒雜菜
食完炒飯,食返啲雜菜清一清個味蕾冇咁油膩,爽口青新~

味噌湯、漬物、甜品
最意想不到嘅就係焦糖多士配雪糕呢一個甜品!平時去鐵板燒焦糖多士都起碼要加幾十蚊,但呢度唔使加錢不特止,仲要係大大塊,配埋雪糕做甜品!雪糕亦都有唔同嘅口味可以選擇,揀咗開心果(*ˉ︶ˉ*好滑溜~ 開心果味濃!真係大滿足,畫上完美句號!

呢一間真係絕對值得encore !
2024-07-06 59 浏览
平時係九龍城食泰國菜就食得多,但原來九龍城都有高質既鐵板燒。由進入餐廳果一刻開始,優雅的日式裝潢和音樂,已經有仿佛置身於東京的高級日料餐廳體驗。今次我地食既係商務二人餐,價錢比較一般鐵板燒餐廳便宜,但食物既味道同份量都係水準之上。首推:鵝肝配蘋果片鵝肝入口即化,幼滑綿密,完美吸附了鐵板的香煙味,入口即化。配上清脆爽口的蘋果片,不但中和了鵝肝的膩,更突出了其鮮美的風味。呢一道前菜可謂是入魂的經典之作。蟶子皇新鮮大顆的蟶子,在鐵板上快速煎烤,外層微微焦香,內裡飽滿多汁,鮮甜美味。日本廣島蠔肉質飽滿鮮甜,經過廚師精湛的烹飪技巧,保留了蠔肉的原汁原味。清酒煮蜆新鮮的蜆肉配上清香的清酒,在鐵板上迅速煮熟,吸附了酒香,鮮甜微辣。煮過的清酒鮮甜可口,與蜆肉的天然鮮味完美融合,使人意猶未盡。美國牛肉薄燒薄薄的牛肉在鐵板上瞬間煎至微焦,肉質鮮嫩多汁,帶出了牛肉的原汁原味,搭配特製醬汁,中間夾着蔥花,更添風味。日本黑豚肉薄燒配蘋果條黑豚肉的肉質細膩柔嫩,在高溫鐵板下瞬間煎製,外層帶著微焦,入口即化,油脂香甜,回味無窮。夾着清脆可口的蘋果條,豐富了口感與味道上的層次。餐點的最後還有炒飯,味噌湯和甜品,保證滿

首推:鵝肝配蘋果片

蟶子皇

日本廣島蠔

美國牛肉薄燒

日本黑豚肉薄燒配蘋果條

餐點的最後還有炒飯,味噌湯和甜品,保證滿足到不同人的食量。

整體而言,入魂鐵板燒集日式精髓於一身,使用上等食材,加上師傅精湛的烹飪技巧,成功呈現出頂級鐵板燒的風采。餐廳優雅的氛圍,更為這頓精緻的午餐增添了不少情調。想在香港也能享受到高cp值的日式鐵板燒,不妨來九龍城試一試。
2024-07-06 54 浏览
🍱餐廳:入魂鐵板燒 (九龍城)🍽️類別:日式鐵板燒廚師發辦💯回頭率:8/10💁🏻‍♀️商務套餐二人前 ▪️沙拉 ▪️鵝肝▪️蟶子皇▪️甘鯛 ▪️日本廣島蠔▪️清酒煮蜆▪️美國牛肉薄燒▪️日本黑雲肉薄燒▪️炒菜 ▪️炒飯 ▪️味增湯 ▪️黃糖烤麵包就廚師發辦而言,可謂全港數一數二性價比最高的餐廳,只需人均$350便能嚐到12道菜。.在小編獨佔鰲頭的是鵝肝,其鵝肝非常肥美,入口即溶,配搭沾上焦糖醬蘋果片和香脆的多士吃,完美地其油膩感,超好吃。.緊貼其後的是甘鯛,廚師先將其肉皮分離,然後把魚皮煎成脆片,再將魚身煎得柔嫩光滑,口感層次分明,魚油味十足。.另外,清酒煮蜆的肉質亦挺肥美;蟶子皇煮得柔軟彈滑;牛肉薄燒包著多款蔬菜破有口感層次,黃糖烤麵包脆口香甜。.整體而言,四個字:物超所值!😍整體評分 味道:🌟🌟🌟🌟🌟性價比:🌟🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟服務態度:🌟🌟🌟🌟
🍱餐廳:入魂鐵板燒 (九龍城)
🍽️類別:日式鐵板燒廚師發辦

▪️美國牛肉薄燒▪️日本黑雲肉薄燒

▪️炒菜
▪️炒飯
▪️味增湯 ▪️黃糖烤麵包

整體而言,四個字:物超所值!

😍整體評分
味道:🌟🌟🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟🌟
2024-07-05 50 浏览
最近中午我前往了新開不久且備受好評的入魂鐵板燒❤️‍🔥這間餐廳位於九龍城(*˙˘˙)♡🚉 從宋王臺站出口步行只需兩分鐘即可到達地舖位置相當寬敞,座位圍繞著鐵板燒桌讓顧客可以一邊欣賞廚師的精湛手藝一邊品嚐美味的料理 (๑•᎑< ๑)♡【人魂套餐二人前】 ($𝟔𝟖𝟎)/𝑵𝒚𝒖𝒌𝒐𝒏 𝑺𝒆𝒕 𝑭𝒐𝒓 𝑻𝒘𝒐 𝑷𝒆𝒓𝒔𝒐𝒏𝒔/𓋪 南非鮑魚鮑魚質地鮮嫩,經過鐵板燒的處理外層微微焦香,內部依舊保持鮮潤超香的,讓人一試難忘 (ˊ𝒐̶̶̷ᴗ𝒐̶̶̷`)𓋪 日本廣島蠔 廣島蠔煎得恰到好處 🦪外層香脆而內部鮮嫩多汁!!!🥓配上煙肉和蔥,更加提升了蠔的風味口感特別豐富,十分欣賞這一道🥰𓋪 大虎蝦 虎蝦經過高溫鐵板燒後 🦐肉質脆嫩且充滿海洋的鮮味每一口都十分彈牙飽滿 ˃ᴗ˂𓋪 清酒煮蜆 每顆蜆都清甜多汁~清酒的提鮮效果顯著讓蜆的鮮味更加突出!!𓋪 美國牛肉薄燒 選擇了五成熟的牛肉薄燒包裹著炸蒜和香蔥 🐄🐄入口香氣撲鼻,調味剛剛好◡̈𓋪 日本黑豚肉薄餅 黑豚肉嫩滑多汁,脂肪同瘦肉比例剛好🐖包裹著蘋果,黑豚肉與蘋果的甜味相得益彰令整個薄餅的口感變得好輕盈 ❛˓◞˂̵  ✨這個套餐還包含了沙律、炒雜菜炒飯、味噌湯、漬物及甜品

最近中午我前往了新開不久且備受好評的入魂鐵板燒❤️‍🔥
這間餐廳位於九龍城(*˙˘˙)♡
🚉 從宋王臺站出口步行只需兩分鐘即可到達
地舖位置相當寬敞,座位圍繞著鐵板燒桌
讓顧客可以一邊欣賞廚師的精湛手藝
一邊品嚐美味的料理 (๑•᎑< ๑)♡

【人魂套餐二人前】 ($𝟔𝟖𝟎)
/𝑵𝒚𝒖𝒌𝒐𝒏 𝑺𝒆𝒕 𝑭𝒐𝒓 𝑻𝒘𝒐 𝑷𝒆𝒓𝒔𝒐𝒏𝒔/

𓋪 南非鮑魚
鮑魚質地鮮嫩,經過鐵板燒的處理
外層微微焦香,內部依舊保持鮮潤
超香的,讓人一試難忘 (ˊ𝒐̶̶̷ᴗ𝒐̶̶̷`)

𓋪 日本廣島蠔
廣島蠔煎得恰到好處 🦪
外層香脆而內部鮮嫩多汁!!!
🥓配上煙肉和蔥,更加提升了蠔的風味
口感特別豐富,十分欣賞這一道🥰

𓋪 大虎蝦
虎蝦經過高溫鐵板燒後 🦐
肉質脆嫩且充滿海洋的鮮味
每一口都十分彈牙飽滿 ˃ᴗ˂

𓋪 清酒煮蜆
每顆蜆都清甜多汁~
清酒的提鮮效果顯著
讓蜆的鮮味更加突出!!

𓋪 美國牛肉薄燒
選擇了五成熟的牛肉薄燒
包裹著炸蒜和香蔥 🐄🐄
入口香氣撲鼻,調味剛剛好◡̈

𓋪 日本黑豚肉薄餅
黑豚肉嫩滑多汁,脂肪同瘦肉比例剛好🐖
包裹著蘋果,黑豚肉與蘋果的甜味相得益彰
令整個薄餅的口感變得好輕盈 ❛˓◞˂̵

✨這個套餐還包含了沙律、炒雜菜
炒飯、味噌湯、漬物及甜品💖
讓整體用餐體驗更加豐富

甜品環節有焦糖多士配自選雪糕
多士外脆內軟,香甜脆口 🍞
💚 開心果雪糕質地細膩,口感絲滑
與多士超配,帶來完美的味覺享受ᜊ̆ ̆ ᶻ ᶻ ᶻ

𓎾 這個價錢可以品嘗到這個豐富的鐵板燒套餐,真是物超所值
此外,餐廳的抽風系統非常充足 ⁽⁽◝꒰ ˙ ꒳ ˙ ꒱◜⁾⁾
因此即使是鐵板燒也不會讓人感到油煙味
環境企理寧靜,讓人可以愉快地享受用餐時光❥𓂃𓏧

📍 入魂鐵板燒 (九龍城)
🐰: 𝟒.𝟑/𝟓
2024-06-26 39 浏览
估唔到九龍城都有咁高質嘅鐵板燒🤩仲要價錢超級抵,人均都係幾百蚊就食到~講緊有海鮮、鮑魚、龍蝦🦞依家佢哋仲做緊八折優惠真係超抵食🈵龍蝦鮑魚套餐二人前($1080)龍蝦🦞係新鮮龍蝦,現場喺你面前解剖🤩口感彈,另外會用返啲蝦膏嚟炒返啲蝦肉~有少少蝦海佬嘅味道👅南非鮑魚鮑魚上到枱都仲識郁㗎,同樣都係喺你面前解剖🤩口感上面都好彈牙,有少少似食緊牛扒嘅味道😆鵝肝超滿足😍鵝肝表面有焦化層,入口即溶~配上新鮮嘅蘋果片同埋法國麵包🙌🏻夾到冇得再夾~清酒煮蜆呢個非常打卡able,師傅喺你面前整好大火~竟然有梅納效應🙂‍↔️同埋個湯係非常甜㗎🙌🏻美國牛柳厚燒及牛肉薄燒兩塊肉都唔會柴,非常嫩口~而且師傅落足功夫喺你面前炒蒜,除咗平時食到嘅濕蒜之外,仲會有乾蒜片,好似薯片咁脆呀🙂‍↔️

龍蝦鮑魚套餐二人前($1080)

龍蝦🦞

南非鮑魚