2023-06-05 387 浏览
我不嬲都鍾意四圍搵Cafe。今次呢間屬於朋友介紹,位於旺角中心地帶,交通非常方便。食物質素亦有保證。雖然今次食既唔係特別菜式,只係最常見既薯條,pizza,但食落醬汁配料非常夾。薄批味道濃厚,非常入味。薯條🍟質素正常,唔會太油膩。至於主食,意大利飯有少少覺得飽滯,但三文魚煎得到位,聞落香,食落讚👍🏻。座位亦舒適,服務態度良好,整體觀感7/10。帶朋友聚一聚係一個好地方。

2023-06-04 322 浏览
因為自己係Hellosss 所以去打卡估唔到好好味 旺角Cafe 一大選擇地點又非常方便陳三張雞胸全餐 all day breakfast 雞胸嫩而不乾👍🏻配蜜瓜很是清新牛柳乳酪汁意粉亦很有水準一試再試當然打卡位有很多 難忘晚餐!
因為自己係Hellosss 所以去打卡
一試再試
當然打卡位有很多
難忘晚餐!
2023-06-02 252 浏览
甘栗天使牛角窩夫😍🌰一放上枱好澎湃栗子味好濃郁個底嘅Croffle熱辣辣即使上面有雪糕同栗子都冇令到佢淋咗仲係好脆令一個驚喜一定係雞翼山三重奏係用全翼架相當有誠意有柚子蜜,水牛城同青醬味會再翻兜…下次試下lunch🧡🧡🧡🧡
甘栗天使牛角窩夫😍🌰
仲係好脆
令一個驚喜一定係雞翼山三重奏
係用全翼架
相當有誠意
有柚子蜜,水牛城同青醬味
會再翻兜…下次試下lunch🧡🧡🧡🧡
2023-05-25 242 浏览
八〇After Eightys 是家網上大熱打卡咖啡店,標榜鬧巿一個小綠洲。今日終於同朋友一齊來食飯打下卡,周圍裝潢以輕工業自然風格的確給人休閒舒服感,環境、服務、咖啡、食物都滿好食,也得到不少顧客認同。澳洲牛板腱扒配意粉HKD128上台賣相差了點,味道方面滿不錯,牛腱扒生熟度剛好,入口肉質軟稔。提拉米蘇黑糖麻糬窩夫(全份)HKD98提拉米蘇濃郁無比,窩夫外脆內Q軟軟口感非常好吃,甜糯綿密。柚子咖啡湯力 HKD48味道獨特入口酸酸甜甜又微微帶有西柚香氣甜香。

澳洲[黑安格斯]牛板腱扒配意粉HKD128
澳洲[黑安格斯]牛板腱扒配意粉

提拉米蘇黑糖麻糬窩夫(全份)HKD98
提拉米蘇濃郁無比,窩夫外脆內Q軟軟口感非常好吃,甜糯綿密。
提拉米蘇黑糖麻糬高夫(全份

柚子咖啡湯力 HKD48
味道獨特入口酸酸甜甜又微微帶有西柚香氣甜香。
柚子咖啡湯力
澳洲[黑安格斯]牛板腱扒配意粉
提拉米蘇黑糖麻糬高夫(全份
柚子咖啡湯力
2023-05-09 238 浏览
429~原來是許先生一年一度的大日子(Happy birthday,Alfed) ,途經旺角這間cafe被應會唔會吸引入去餐廳.剛好下午茶時段, 選了煙三文魚黑松露班尼迪蛋配黑糖麻樹窩夫. 蛋味濃郁配上小小黑松露作調味, 加上熱辣辣脆卜卜的窩夫,實在太滿足了😋地點 : 旺角豉油街27號地舖 (八〇)
2023-04-29
2023-05-08 218 浏览
發現一間隱世日本料理店內好多打卡位有棵好大嘅櫻花樹真係置身咗喺日本咁難得有間咁有特色嘅食店梗係試吓啦! 晏晝好多lunch set 選擇四個人叫咗六個set 🤭因為樣樣都想食而我最鍾意就係’鹿兒島一口豚丼’🐖䐁肉肉質鮮美,口感柔軟,濃郁味道讓人回味無窮,好有驚喜😼關東煮係一種日本傳統的小吃,今次有雞蛋、蒟蒻、蘿蔔、豆皮、年糕包、獅子狗等配料煮在清湯中,都是一種讓人感到溫暖和滿足的美食整體每道菜份量都很適中豐富口感和美味的味道同時也不會感到太沉重或太過飽膩真係可以慢慢享受過一個偽日本午餐🤭.@hungryizakaya ..📍太子砵蘭街440號地舖 港鐵太子站D出口,步行約2分鐘
發現一間隱世日本料理
晏晝好多lunch set 選擇
四個人叫咗六個set 🤭
因為樣樣都想食
而我最鍾意就係’鹿兒島一口豚丼’
🐖䐁肉肉質鮮美,口感柔軟,濃郁味道讓人回味無窮,好有驚喜😼
整體每道菜份量都很適中
港鐵太子站D出口,步行約2分鐘
用餐优惠
試食活動
2023-05-02 239 浏览
依家啲粉絲應援真係5花8門連餐廳都變埋應援之地😂呢間caғe唔同時間經過都有唔同應援今期係許庭鏗4.29生日應援🤣不過重點都係嘢食—————————————————————睇過ѕeт lυncн мenυ都幾吸引最後揀左牛柳酸忌廉意粉牛柳粉嫩jυιcy ѕoυr creaм濃厚掛滿每條麵條creaм底加左玉桂粉令到成件事無咁膩雖然唔鍾意食玉桂但呢個可以接受到😌然後見到啲all day вreaĸғaѕт好靚仔所以都揀左個明太子雞翼全日早餐淨係睇都覺得係誠意之作一個早餐有8款美食當中最鍾意佢地個黑糖麻糬窩夫咬開就有煙靭黑糖麻薯喺入面最後係非常打卡aвle嘅甘栗天使牛角窩夫牛角窩夫面層係滿滿嘅栗子蓉❤️遮住左裡面嘅雪糕同底層嘅牛角窩夫窩夫咬開個感覺就好似有牛油夾心一樣一冷一熱嘅感覺刺激口腔 正呀就連佢地嘅飲品都非常高質總括呢間caғe絕對唔係得個樣真心誠意推薦大家一定要嚟試下👍🏻👍🏻—————————————————————⬘ 俄羅斯烤牛柳酸忌廉扁意粉 $128⬘ 明太子雞翼全日早餐 $148⬘ 宇治抹茶鮮奶 $50⬘ 提拉米蘇咖啡沙冰 $55⬘ 甘栗天使牛角窩夫 $78
依家啲粉絲應援真係5花8門

⬘ 宇治抹茶鮮奶 $50
⬘ 提拉米蘇咖啡沙冰 $55

⬘ 甘栗天使牛角窩夫 $78
2023-04-29 148 浏览
每次收工諗食咩真係頭都大埋,旺角有間Cafe好就腳,就係豉油街附近,行街shopping完去食個晚餐幾方便,入到去先知,原來佢地定期會有應援event😲精選二人餐 $488幾抵食,前菜有 凱撒沙律、意大利雲吞。是日餐湯 - 蕃茄忌廉湯飲落蕃茄味道濃郁有少少果肉,呈微酸、口感細滑。🥰Pasta 烤大蝦龍蝦汁蟹肉意大利飯大蝦已經開了殼,輕輕一切就可以食到,入味彈牙。蟹肉唔算多,飯都有好濃嘅海鮮味。Main course 威靈頓挪威三文魚配薯菜以酥皮夾住三文魚扒,魚柳煮得啱啱好唔會太老。Drinks柚子咖啡湯力🤍宇治焙茶鮮奶

精選二人餐 $488
幾抵食,前菜有 凱撒沙律、意大利雲吞。

是日餐湯 - 蕃茄忌廉湯
飲落蕃茄味道濃郁有少少果肉,呈微酸、口感細滑。🥰

Pasta 烤大蝦龍蝦汁蟹肉意大利飯
大蝦已經開了殼,輕輕一切就可以食到,入味彈牙。
蟹肉唔算多,飯都有好濃嘅海鮮味。

Main course 威靈頓挪威三文魚配薯菜
以酥皮夾住三文魚扒,魚柳煮得啱啱好唔會太老。

Drinks
柚子咖啡湯力🤍
宇治焙茶鮮奶
2023-04-18
2023-04-27 1520 浏览
After Eightys地址: 旺角豉油街27號地舖前幾日同朋友去旺角行街😝,朋友極力推薦入呢間Cafe,如果就叫咗個二人晚餐🍽$488。頭盤: 凱撒沙律🥗+意大利雲吞🥟+是日餐湯凱撒沙律賣相討好,沙律菜新鮮,醬汁量適中,口感豐富,不錯😚。意大利雲吞唔係間間都餐廳食到🤩,而且呢間仲要係當做頭盤添,雲吞口感煙韌,裏面包住香草菠菜和半溶芝士加蕃茄醬,營造出濃烈鹹香味,好Match呀😙。是日餐湯係係超多料嘅羅宋湯啊😍~主菜: 北海道帶子明太子忌廉手工扭繩粉🍝+西斑牙豬肉眼扒配薯菜🐷作為餐廳人氣小食賣相自然都會幾吸引~條條手工扭繩粉都掛住明太子同忌廉汁😍,啖啖都食得出蛋味好香,creamy度十足食落口感醇厚😚。帶子煎得啱啱好,外脆內軟,好有咬口🥰。豬肉肉質鮮嫩,唔會overcook,而且口感好好,好入味,好juicy。再配搭佢地自家制嘅薯餅,真係效果一流,好好食,值得一試🤪!非酒精飲品: 牛油果乳酪沙𣲙🥑+宇治焙荼鮮奶🍵牛油果汁口感好重再加入沙冰口感和自家製穀物,味道層次感非常豐富😗,好特別呀。宇治焙荼鮮奶好香滑好重焙茶味😚,一啲澀味都無,而且面頭仲有好可愛嘅拉花添,好有心思呀🥰~#nice
After Eightys
地址: 旺角豉油街27號地舖

頭盤: 凱撒沙律🥗+意大利雲吞🥟+是日餐湯

非酒精飲品: 牛油果乳酪沙𣲙🥑+宇治焙荼鮮奶🍵

#nicefoodie旺角

—--------------------
#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover  #delicious #breadfast #dinner #lunch #restaurant #eat #phtooftheday #yummy #chef #hk  #香港 #香港美食 #美食 #旺角美食 #打卡  #旺角 #香港口味  #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食  #香港好去處 #打卡cafe #香港探店 #工業風 #AfterEightys
2023-04-27 137 浏览
好少喺旺角食嘢🧐所以上網搵吓有咩餐廳嘅時候發現咗呢間餐廳👀環境似水泥工業feel,座位唔算好多但坐落都幾寬敞舒適~✨⭐️俄羅斯烤牛柳闊條麵牛柳唔會好韌仲幾有肉味👍🏻最驚喜係醬汁!Creamy得嚟又帶點酸酸的感覺但唔會覺得膩😋 第一次食到咁嘅醬汁味道~⭐️澳洲安格斯肉眼扒配薯菜本身喺牛板腱扒但因為冇貨所以轉咗肉眼扒叫咗5成熟 佢真係做到5成熟👍🏻肥膏位置食落都唔會太覺眼膩口食到塊扒有肉嘅鮮味😋❤️
好少喺旺角食嘢🧐
所以上網搵吓有咩餐廳嘅時候發現咗呢間餐廳👀
環境似水泥工業feel,座位唔算好多
但坐落都幾寬敞舒適~✨

⭐️俄羅斯烤牛柳闊條麵
牛柳唔會好韌仲幾有肉味👍🏻
第一次食到咁嘅醬汁味道~

⭐️澳洲安格斯肉眼扒配薯菜
本身喺牛板腱扒但因為冇貨所以轉咗肉眼扒
叫咗5成熟 佢真係做到5成熟👍🏻
肥膏位置食落都唔會太覺眼膩口
食到塊扒有肉嘅鮮味😋❤️
最近因為搬屋既關係好耐都無扮過靚靚咁出街影相(´・Д・)」難得得閒即刻拉朋友仔出去陪我打卡位於旺角鬧市中既一點綠洲· 水泥工業風𝘊𝘢𝘧𝘦 🪵入到去會發現好多綠色盆栽🪴同一片水泥牆形成一個強烈嘅對比好襯我既風格 型格得黎帶點溫柔٩(˘◡˘)۶🍽️南瓜湯配巴馬火腿沙律 ⭐️⭐️⭐️⭐️南瓜湯十分濃郁 再配上巴馬火腿沙律沙律菜新鮮 唔會感覺苦澀 而且仲有脆卜卜燕麥粒🌾🍽️ 明太子雞翼全日早餐 🌟🌟🌟🌟🌟超大份既all day breakfast🥞 一份滿足哂你嘅願望有齊哂甜點鹹點 加上本人係超鐘意食明太子雞翼所以我會比100分 ヽ(愛´∀`愛)ノ🍽️ 俄羅斯烤牛柳闊條麵 ⭐️⭐️⭐️⭐️牛柳有重重嘅牛肉味 肉質頗嫩易咬忌廉闊條麵好彈牙 份量超多夠大份!不過就略嫌有啲太漏🤣🍽️ 提拉米蘇黑糖麻糬窩夫 🌟🌟🌟🌟🌟黑糖麻糬窩夫再加上滿滿嘅tiramisu cream同可可粉雖然好邪惡 但可可粉中和返唔會太甜 令到我嘅罪惡感都無咁勁🥑 牛油果乳酪沙𣲙 🌟🌟🌟🌟🌟係濃烈嘅牛油果味 每一啖都超滿足口感非常好亦唔會太滯 本人推介之一ฅ^•ﻌ•^ฅ╰☆☆ 𝐀𝐟𝐭𝐞𝐫 𝐄𝐢𝐠𝐡𝐭𝐲𝐬 ☆☆╮📍旺角豉油街27號地舖#foodiehk
最近因為搬屋既關係
好耐都無扮過靚靚咁出街影相(´・Д・)」
難得得閒即刻拉朋友仔出去陪我打卡

有齊哂甜點鹹點 加上本人係超鐘意食明太子雞翼
所以我會比100分 ヽ(愛´∀`愛)ノ

🍽️ 俄羅斯烤牛柳闊條麵 ⭐️⭐️⭐️⭐️
牛柳有重重嘅牛肉味 肉質頗嫩易咬
忌廉闊條麵好彈牙 份量超多夠大份!
不過就略嫌有啲太漏🤣

🍽️ 提拉米蘇黑糖麻糬窩夫[半份] 🌟🌟🌟🌟🌟
雖然好邪惡 但可可粉中和返唔會太甜 令到我嘅罪惡感都無咁勁

🥑 牛油果乳酪沙𣲙 🌟🌟🌟🌟🌟
係濃烈嘅牛油果味 每一啖都超滿足
口感非常好亦唔會太滯 本人推介之一ฅ^•ﻌ•^ฅ

╰☆☆ 𝐀𝐟𝐭𝐞𝐫 𝐄𝐢𝐠𝐡𝐭𝐲𝐬 ☆☆╮
📍旺角豉油街27號地舖

#foodiehk #hkbloggers #hkmodel #tattoomodel #cafehk #打卡cafe #旺角好去處 #搵食飯團 #打卡餐廳 #放假去邊好 #全日早餐迷請留意 #mongkokstreet
南瓜湯配巴馬火腿沙律
俄羅斯烤牛柳闊條麵
  • 提拉米蘇黑糖麻糬窩夫
  • 南瓜湯
2023-04-08 204 浏览
今日去旺角曬相📸心情超靚,順便覓好野食,咁就完美啦!🛎 $148 明太子雞翼全日早餐平時好少食ADB,見到呢個好多料,忍唔住試下🤩明太子雞翼好飽滿,少少辣辣地🐥皮脆肉嫩,好惹味~兩件窩夫係新鮮焗既!蛋味超香濃想食甜野有焦糖香蕉,甜甜地又好creamy既口感,簡直將香蕉帶左入另一個境界🤣仲有配上沙律菜🥗新鮮爽口,可以減低油膩感~🛎 $128 煙三文魚明太子忌廉意大利粉煙三文魚份量都好多意粉軟硬適中,有掛汁👍🏻明太子味道不算突出~🛎 $48 牛油果乳酪沙冰好濃嘅牛油果香😳加埋乳酪,酸酸甜甜嘅味道好夾!沙冰口感綿滑~凍冰冰而且飽肚感好足🌐 環境/服務服務不錯👍🏻誤打誤撞坐咗個打卡位,有結他同植物做背景,啲相點影都好靚🤩成個環境俾人的感覺都好舒服,適合三五知已坐低好好談心~

今日去旺角曬相📸
心情超靚,順便覓好野食,咁就完美啦!

🛎 $148 明太子雞翼全日早餐
平時好少食ADB,見到呢個好多料,忍唔住試下🤩
明太子雞翼好飽滿,少少辣辣地🐥
皮脆肉嫩,好惹味~
兩件窩夫係新鮮焗既!蛋味超香濃
仲有配上沙律菜🥗新鮮爽口,可以減低油膩感~

🛎 $128 煙三文魚明太子忌廉意大利粉
煙三文魚份量都好多
意粉軟硬適中,有掛汁👍🏻
明太子味道不算突出~

🛎 $48 牛油果乳酪沙冰
好濃嘅牛油果香😳
加埋乳酪,酸酸甜甜嘅味道好夾!
沙冰口感綿滑~
凍冰冰而且飽肚感好足

🌐 環境/服務
服務不錯👍🏻
誤打誤撞坐咗個打卡位,有結他同植物做背景,啲相點影都好靚🤩
成個環境俾人的感覺都好舒服,適合三五知已坐低好好談心~
2023-04-05 211 浏览
前幾日同朋友去旺角行街,想搵一間好食又坐得舒服嘅餐廳,朋友就極力推薦左呢間Cafe 一齊去試!👭🏻首先前菜就有是日餐湯同埋巴馬火腿沙律,兩樣都好出色,令人胃口大開🤤煙三文魚明太子意粉非常足料,三文魚好大舊,意粉林到啱啱好,明太子醬都落得多,唔會好乾同好漏~牛柳闊條麵好香肉桂味,牛肉呈粉紅色,而且好嫩滑,闊條麵煙韌度啱啱好,仲要好索汁,令成件事好creamy~雜莓乳酪沙冰沙冰打得好棉好滑,雜莓好足料,乳酪酸酸甜甜易入口又唔膩✨焦糖脆脆奶蓋咖啡上面啲脆脆雖然好甜,但被咖啡嘅苦澀味中和返,奶蓋好重芝士味,有點邪惡🤪Tiramisu麻糬窩夫餅食飽後當然唔少得飯後甜品,呢個窩夫配左咖啡糖漿同埋一球雲呢拿雪糕,窩夫好香脆,上面灑滿咖啡粉,夾住黑糖味嘅麻薯,口感非常豐富!

煙三文魚明太子意粉

牛柳闊條麵

雜莓乳酪沙冰
沙冰打得好棉好滑,雜莓好足料,乳酪酸酸甜甜易入口又唔膩✨

焦糖脆脆奶蓋咖啡

Tiramisu麻糬窩夫餅
2023-03-26 236 浏览
下午茶時間想食少少野,平時係呢間餐廳食開晚餐,質素都唔錯👍🏻今次咁岩就試下下午茶啦😜😜😜呢間餐廳間唔中都會做下明星主題😂😂😂今次係做韓星,我唔太認識😅😅😅不過都係一個幾好既方式做生意既,所以平日下午茶時間都有八成入座率👍🏻👍🏻👍🏻店員服務一般,食甜品窩夫無比到刀,店員都成日掛住同廚房傾計或者做下其他野無留意外場,態度亦一般啦,舉手又得等耐、叫野食無無咩禮貌!仲收10%服務費有啲唔值囉!食物質素就唔錯既,我叫左3樣食物,1. 牛油果吐司 $ 682.曲奇黑糖麻糬窩夫(半份) $583. 薄脆焦糖咖啡 $45 (半價)
下午茶時間想食少少野,
平時係呢間餐廳食開晚餐,質素都唔錯👍🏻
今次咁岩就試下下午茶啦😜😜😜

呢間餐廳間唔中都會做下明星主題😂😂😂
今次係做韓星,我唔太認識😅😅😅
不過都係一個幾好既方式做生意既,
所以平日下午茶時間都有八成入座率👍🏻👍🏻👍🏻

店員服務一般,食甜品窩夫無比到刀,
店員都成日掛住同廚房傾計
或者做下其他野無留意外場,

食物質素就唔錯既,我叫左3樣食物,
1. 牛油果吐司 $ 68
2.曲奇黑糖麻糬窩夫(半份) $58
3. 薄脆焦糖咖啡 $45 (半價)
牛油果吐司
曲奇黑糖麻糬窩夫
薄脆焦糖咖啡
牛油果吐司
曲奇黑糖麻糬窩夫
2023-03-19 335 浏览
夜晚難得一個人食飯又唔係好肚餓經過見到呢間Cafe有全日早餐食就入咗去了🥰🥰空間感唔錯 位於位之間都唔會好逼舒服寧靜嘅環境底下😗叫咗個全日經典早餐因為我見到有黑糖麻薯窩夫💜💜我的最愛!!窩夫梗係要擺喺最後食啦~💕其他配菜有薯波 滑蛋腸仔沙律炒蘑菇味道都好平均 都幾好食窩夫擺咗去最後食👀👀都仲係好脆 唔會係硬骨骨嗰隻做到外脆內軟 非常之驚喜🎊🎊🎊入邊真係有黑糖麻薯!!!加埋煉奶 真係好味😋😋😋
夜晚難得一個人食飯
味道都好平均 都幾好食
窩夫擺咗去最後食👀👀
都仲係好脆 唔會係硬骨骨嗰隻
做到外脆內軟 非常之驚喜🎊🎊🎊
入邊真係有黑糖麻薯!!!
加埋煉奶 真係好味😋😋😋
經典全日早餐