2017-07-27 232 浏览
呢排公司好忙,個人好累,突然好想食放題, 老公知道之後就訂左台,去我最愛的<八幡屋日本料理>食放題~ 雖然平日夜晚,但都非常多人,七點幾已經滿座, 發覺餐廳重新裝潢過,仲推出左好多款新的美食~ 老公知我返工辛苦,話要食好d,所以決定每人加$60升級體驗, 可以任食生蠔、澳洲和牛壽司、珍寶&赤蝦刺身、日式海膽蒸蛋等等。 依家仲有特別優惠六選一食物贈送俾訂座的客人, 我一見到DIY小丸子即刻好興奮,因為一直都好想自己試下整, 餐廳會先幫客人調好麵粉醬、餡料,仲有提供配料, 好似柴魚絲、沙律醬等等,店員仲會好細心考我地如何製造, 自己親手整的小丸子特別好食,岩晒一家大細邊食邊玩~ 每位客人仲送一份芝士焗龍蝦添, size都幾大隻,上面係香濃的芝士, 肉質新鮮彈牙,呢個係意外的驚喜~ 刺身方面我最愛升級體驗的珍寶赤蝦,又大又彈牙, 油甘魚刺身爽口,生蠔新鮮肥美~ 仲有其他的刺身都新鮮好味, 三文魚、北海道帶子、希靈魚、赤目鯛~ 壽司方面今次多左新款式,黑松露系列,我超級鐘意~ 另外升級體驗的黑松露珍珠肝帶子、京蔥金目錭壽司都非常好味, 加上壽司飯細細塊,一口
呢排公司好忙,個人好累,突然好想食放題
老公知道之後就訂左台,去我最愛的<八幡屋日本料理>食放題~

雖然平日夜晚,但都非常多人,七點幾已經滿座,
發覺餐廳重新裝潢過,仲推出左好多款新的美食~

依家仲有特別優惠六選一食物贈送俾訂座的客人,
我一見到DIY小丸子即刻好興奮,因為一直都好想自己試下整,

餐廳會先幫客人調好麵粉醬、餡料,仲有提供配料,
好似柴魚絲、沙律醬等等,店員仲會好細心考我地如何製造,

自己親手整的小丸子特別好食,岩晒一家大細邊食邊玩~

每位客人仲送一份芝士焗龍蝦添,
size都幾大隻,上面係香濃的芝士,
肉質新鮮彈牙,呢個係意外的驚喜~

刺身方面我最愛升級體驗的珍寶赤蝦,又大又彈牙,
油甘魚刺身爽口,生蠔新鮮肥美~

仲有其他的刺身都新鮮好味,
三文魚、北海道帶子、希靈魚、赤目鯛~

壽司方面今次多左新款式,黑松露系列,我超級鐘意~

另外升級體驗的黑松露珍珠肝帶子、京蔥金目錭壽司都非常好味,
加上壽司飯細細塊,一口size岩岩好~

我非常推介升級體驗的日式海鮮蒸蛋,
一定要食,蒸蛋非常香滑,餡料十足,
有菇、蟹柳等,
特別係上面的海膽非常鮮甜~

而呢度的串燒同炸物都非常出式,
例如炸雞軟骨,香脆可口,
燒雞翼、燒牛舌、燒菇非常入味,

炸芝士年糕、炸芋波係我的最愛,一次可以食3粒!!

飲品方面選擇多達十款以上,
有陽光系列、蘆薈汁、忌廉溝鮮奶、梅酒、芬達系列等,
每次黎食都好滿足,心情都靚晒!!
2017-07-10
  • DIY小丸子
  • 黑松露壽司系列
  • 日式海鮮蒸蛋
  • 黑松露珍珠肝帶子
  • 京蔥金目錭壽司
  • 炸芝士年糕
2017-07-27 183 浏览
我一直都好中恴食放題因為可以任食我最愛既三文魚埋可以可以同朋友傾計傾耐啲又可以食到好多唔同款既食物由其依加放題真係多左好多特色點解會咁講呢因為依加有心太軟食我覺得真係好特別平時我食完放題都仲要食埋甜品先足夠今次真係可以滿足我好多願望我覺得今次甜蝦真係要一讚因為係好正好新鮮而且真係好香甜同埋所有既蝦都好彈牙又滑我覺得今次係我食過最好既放題真係好高質而且三文魚既脂肪同肉既分佈都幾平均係好香而且cut 得個厚度係岩岩好同埋火灸和牛壽司都係好食呀唔會燒得好老可以入口即溶同埋再加入有黑松露係入面令到整個壽司可以更加特別同更加香同埋魚生都係好高質啦啲色都真係好靚而且叫10 片都真係比足 10片所以我覺得好正唔需要係咁加單同埋可以一次過食好多同埋仲有apple cc 係我最中意飲既飲品黎架因為甜甜地酸酸地同埋夠凍好岩放題飲呀除左生食我都叫左啲熟食真係好唔錯我叫左牛肉鍋入面既牛肉分量真係比我想像中多好多而且仲係好足料可以睇下圖有幾full 同埋真係即刻整超新鮮
我一直都好中恴食放題

可以睇下圖有幾full
同埋真係即刻整
超新鮮
2017-07-26 231 浏览
很久沒吃放題了,看了一下好評隨便找了這家感覺不錯的,結果吃了發現,根本沒有評論那麼好。1. 環境先說環境吧,用我朋友的話說就是,如果火燭,肯定沒人能逃脫那種,放題本身是樓上鋪,安全就很敏感了,而這家店舖為了招攬更多的客人,把位置都放得非常緊窄,可以說是非常不方便了!2. 刺身壽司刺身基本都試了,中規中矩,沒什麼特別好吃的,唯有三文魚還算可以。3· 定位6選1鵝肝,選了2份結果說沒有 章魚小丸子,直接上個爐給我們自己做,可以說是非常自助了,本來這個不是什麼大問題,還可以說是非常有趣的而且料也很足,但是之前我也說了,位置非常的窄,4個人就一米長的台,還放個佔了4分之1地方放gas爐,非常不方便,盆子都沒地方換,而且很危險,弄得一團糟,結果丸子全儂了。生蠔,上來的時候覺得沒什麼問題,吃下去才發現,這生蠔還不會是壞了吧,發苦的!!6選1可以說是沒一樣是滿意的4. 那些令我印象深刻的食物(伏居多)我一般吃放題前都會做下功課,找一些人氣熱門的優先選擇1) 泡芙,可以說是我吃過最難吃的泡芙了,試問誰能接受沒有冰過的放在常溫下的泡芙,皮發軟,cream全溶,難以接受!2) 牛舌,花之戀,三文魚,這

1. 環境

2. 刺身壽司

3· 定位6選1

鵝肝,選了2份結果說沒有

6選1可以說是沒一樣是滿意的

4. 那些令我印象深刻的食物(伏居多)
我一般吃放題前都會做下功課,找一些人氣熱門的優先選擇

2) 牛舌,花之戀,三文魚,這三樣可以說是唯三能讓我encore 的食物了,倒不是他們有多好吃,而是在其他難以下嚥的食物中,尚算能夠入口。

3) 信玄餅,這個說是這家店的明星產品了,無感,在這種天氣可以說,沒有冰凍過的甜品都是垃圾。

4) 雞軟骨粒,不脆不香不encore

5) 海鮮鍋,中規中矩,可有可無

6) 蟹粥,太鹹,吃不下

一句話點評: 200多一位的價位實在是太多選擇了,這家店實在不推薦!

2017-07-24 164 浏览
中午同朋友4人行過就上去試下,點完餐等咗半咋25分鐘都唔黎,催咗一次,再等15分鐘先黎。叫咗壽司,秋刀魚,吉列豬排定食,黎到碗飯細到得兩淡就食完。後來個Waiter話唔夠可以再添,咁就再添啦,又再等10分鐘,又唔黎,又催多次,最後一直都無幫我添飯,哈哈。水都要自己倒,咁樣既服務都夠膽收加一。簡直不知所謂。
2017-07-22 217 浏览
考試考得好,阿Sir請我哋成班一齊食放題慶祝, 揀勻openrice都係兆萬呢度嘅放題最抵食,我哋做乖學生都要為阿sir嘅荷包著想!兆萬之中呢間食過幾次,我哋對呢道放題有信心! 每人送半邊芝士焗龍蝦,芝士撈埋沙律醬,味道酸酸地,龍蝦肉都 叫唔錯,唔霉呀! 升級每人俾多60蚊,可以任食赤蝦、生蠔、油甘魚刺身。 生蠔都好飽滿,廚師一早張生蠔加酸汁同埋蘿蔔茸,生蠔食到有啲有蠔味,有啲冇乜蠔味。 炸生蠔又唔乾喎,會爆蠔汁,芝麻雞翼好脆而且甜甜地又有薑味, 炸芋圓依然都咁好食! 焗生蠔都有用沙律醬,不過都會遮住啲生蠔味! 甜品款式真係有好多,除咗出面雪櫃可以攞嘅雪糕、糯米糍之外,仲有呢啲要入紙嗌嘅泡芙同埋其他布甸等。 竟然有冰菠蘿食,真係好少食得到,雪糕係雀巢。 呢個汽球甜品係乜嘢? 原來要自己動手用牙籤將個汽球篤爆, 爆咗就知道會係乜嘢,今次係布甸,味道ok啦! 升級先有得食嘅雜果心太軟, 細細粒切開係唔會太流心,只係軟心效果,朱古力味道好濃郁,食落囗唔會乾, 我哋叫咗幾轉,每人食幾粒好開心!多謝阿sir今次請我哋食放題,我哋會繼續努力向上!

兆萬之中呢間食過幾次,我哋對呢道放題有信心!
升級每人俾多60蚊,可以任食赤蝦、生蠔、油甘魚刺身
焗生蠔都有用沙律醬,不過都會遮住啲生蠔味!
竟然有冰菠蘿食,真係好少食得到,雪糕係雀巢。

多謝阿sir今次請我哋食放題,我哋會繼續努力向上!
2017-07-21 178 浏览
一次盲摸摸入左去,全程要靠忍的飲食經驗。事緣想食果間要等成粒中,唯有落樓睇下食咩好,即時比班傳單幫圍,是但揀左一間入-八幡屋-放題。坐低望望,檯檯都係刺身/雞翼,知道-伏!我個Friend仲要係唔食生野,食親放題都係靠炸物/燒物撐場。結果佢唔飽!無搞錯,食放題食到唔飽~唉!為左唔洗番屋企煮公仔麵,叫左個烏冬!劣評如下:蟹粥得蛋味部分食物點極都無-如牛舌炸物油到震菇類-無野好講,我自己水煮會好味d都有少少好評:員工態度OK完。
一次盲摸摸入左去,全程要靠忍的飲食經驗。

坐低望望,檯檯都係刺身/雞翼,知道-伏!

結果佢唔飽!無搞錯,食放題食到唔飽~唉!

為左唔洗番屋企煮公仔麵,叫左個烏冬!

劣評如下:

蟹粥得蛋味

部分食物點極都無-如牛舌

炸物油到震

菇類-無野好講,我自己水煮會好味d

都有少少好評:

員工態度OK

完。
2017-07-20
2017-07-20 4000 浏览
放題最重要是刺身,今天一行4人大多數覺得還是要升級比較好有油甘魚、生蠔、珍寶赤蝦...連心太軟也有呢~我沒有每張點菜紙都拍照款式都跟往常一樣挺多芝士龍蝦是訂枱送的哎呀...如果是任點...我一定會再點呀~有沒有看到?肉質是非常彈牙沒想到送的都有好康東西沒想到壽司比刺身還要早來到壽司還好黑松露味真的很濃,當然我知道不是每個人都會愛黑松露的味刺身來了,沒升級就是這碟已經不錯...想新鮮就要快點吃帶子、象拔蚌、虎蝦也是我推薦的!朋友推薦虎蝦的醬,調味適中她早前去另一家店,太辣,我覺得少辣微酸很野味升級刺身,油甘魚,珍寶赤蝦超大的一隻...生蠔屬中規中舉,當然放題的生蠔不能要求過高溫泉蛋我每次來都吃,冷麵配著溫泉蛋吃也可原來溫泉蛋拌沙律菜也很不錯他們都說不吃牛,OH MY GOD這麼好吃的牛舌都不吃!太浪費了厚度適中,爽滑,我要再吃..唔該~海膽手卷十級推介,必點甘香又沒有很大一個,不會說吃完吃不下其他炒什菌大概不會怎樣失手香噴噴,放題除了是沙律菜就只有什菌算是疏菜類了炸物都是熱辣辣的上桌帶子壽司升級才有醂魚乾平常在拉麵店吃,一碟已經$48-60放題少見的在點菜紙上是推薦吃了太多生冷的食物我就
放題最重要是刺身,今天一行4人
大多數覺得還是要升級比較好
有油甘魚、生蠔、珍寶赤蝦...連心太軟也有呢~

我沒有每張點菜紙都拍照

款式都跟往常一樣挺多

芝士龍蝦是訂枱送的
哎呀...如果是任點...我一定會再點呀~

有沒有看到?肉質是非常彈牙
沒想到送的都有好康東西

沒想到壽司刺身還要早來到
壽司還好

黑松露味真的很濃,
當然我知道不是每個人都會愛黑松露的味

刺身來了,沒升級就是這碟
已經不錯...
想新鮮就要快點吃

帶子、象拔蚌、虎蝦也是我推薦的!

朋友推薦虎蝦的醬,調味適中
她早前去另一家店,太辣,我覺得少辣微酸很野味

升級刺身,油甘魚,珍寶赤蝦

超大的一隻...

生蠔屬中規中舉,當然放題的生蠔不能要求過高

溫泉蛋我每次來都吃,冷麵配著溫泉蛋吃也可

原來溫泉蛋拌沙律菜也很不錯

他們都說不吃牛,OH MY GOD
這麼好吃的牛舌都不吃!太浪費了
厚度適中,爽滑,我要再吃..唔該~

海膽手卷十級推介,必點
甘香又沒有很大一個,不會說吃完吃不下其他

炒什菌大概不會怎樣失手
香噴噴,放題除了是沙律菜就只有什菌算是疏菜類了

炸物都是熱辣辣的上桌

帶子壽司

升級才有醂魚乾
平常在拉麵店吃,一碟已經$48-60
放題少見的

在點菜紙上是推薦
吃了太多生冷的食物
我就點了一下海膽蒸蛋
想不到是挺鮮味,海膽很甘香

牛奶布甸我覺得最好吃
可惜我發現自己沒有試過信玄餅

布甸再叫,而蘋果一口大福也是再叫的
蘋果味超香,有喝過青森蘋果汁的大概知道我在說哪個香味

升級了當然也要試一下心太軟
可以再流心更好,朱古力味超濃
很完美的一個句號
  • 海膽
  • 刺身
  • 牛舌
  • 布甸
2017-07-18 163 浏览
成日甩底既人,要約食飯,都幾難!同班老友約左好耐,終於可以去食八幡屋日本料理啦點解揀呢間,皆因佢又平又抵食,仲有花款多囉!呢間店子好有日本特色架牆身有日本畫,而且可以自助拎前菜厚疊疊既點菜簿,見到都流口水呀呢間唔只刺身選擇多多,而且壽司的款式種類都好多賣相仲非常精緻吸引!升級版仲有:生蠔、油甘魚、珍寶赤蝦、京蔥金目鯛澳洲和牛壽司、黑松露珍珠鵝肝帶子壽司見到咁多矜貴的選項,成班人都呱呱叫有咩法子唔升級?難得約到食飯,當然要升級啦~~~~~其實真係幾超值,先加果60蚊就食得更好!因為升級我地仲食左龍蝦!成隻焗龍蝦又多芝士又有鮮味,我覺得好豐富芝麻豆腐:唔知點解,日本餐廳的豆腐真係特別滑架!海膽手卷飯:份量都幾0岩胃口,唔會好大件,可以食多幾款任食天婦羅,一定要點蝦、蟹棒,啖啖肉又唔洗自己拆殼!雞軟骨都唔錯,朋友用來送啤酒一流,仲有大量炒蜆、咖哩魷魚、粟米等小食雖然胃口唔算少,但呢度的選擇真係好多食埋甜品都飽晒,紅豆奶凍:勁CREAMY! 心太軟:朱古力好濃! 泡芙:香甜冰凍我地點左 1 ROUND甜品,都食唔落第2 ROUND後悔冇留肚食:冰菠蘿!呢件甜品,又係童年最愛!下次再來,一定要留
成日甩底既人,要約食飯,都幾難!

同班老友約左好耐,終於可以去食八幡屋日本料理啦
點解揀呢間,皆因佢又平又抵食,仲有花款多囉!

呢間店子好有日本特色架
牆身有日本畫,而且可以自助拎前菜
厚疊疊既點菜簿,見到都流口水呀
呢間唔只刺身選擇多多,而且壽司的款式種類都好多

賣相仲非常精緻吸引!

升級版仲有:生蠔、油甘魚、珍寶赤蝦、京蔥金目鯛
澳洲和牛壽司、黑松露珍珠鵝肝帶子壽司
見到咁多矜貴的選項,成班人都呱呱叫
有咩法子唔升級?
難得約到食飯,當然要升級啦~~~~~

其實真係幾超值,先加果60蚊

就食得更好!因為升級我地仲食左龍蝦!
成隻焗龍蝦又多芝士又有鮮味,我覺得好豐富

芝麻豆腐:唔知點解,日本餐廳的豆腐真係特別滑架!
海膽手卷飯:份量都幾0岩胃口,唔會好大件,可以食多幾款
任食天婦羅,一定要點蝦、蟹棒,啖啖肉又唔洗自己拆殼!

雖然胃口唔算少,但呢度的選擇真係好多
食埋甜品都飽晒,
我地點左 1 ROUND甜品,都食唔落第2 ROUND
後悔冇留肚食:冰菠蘿!呢件甜品,又係童年最愛!
下次再來,一定要留肚食多幾件!

2017-07-05
2017-07-16 123 浏览
今天又是重要的日子,要對身邊好友送上生日祝福當然,也需要一餐生日飯作為點綴想了又想,最後決定去食放題,岩心大心細嘅女士們女人仔,胃都細啲,先拔頭籌,就先食刺身 最重點嘅當然係三文魚、生蝦、帶子等等三文魚新鮮肥美,而生蝦爽口,各款都頗新鮮而不知不覺間,枱面就已經放滿食物,食物上枱速度驚人雖然炸物真係好熱氣 ,但越熱氣就越好食,吸引力越大 炸虎蝦、南瓜、日本小甜薯天婦羅 虎蝦大大的、長長的、仲好彈牙 ,而南瓜同埋日本小甜薯就有天然嘅甜味日本小甜薯真係不得不讚,甜度超高的說芝士焗生蠔 芝士再加上酸酸甜甜嘅沙律醬,十分惹味 雖然生蠔比較細粒,但整體味道彌補到佢嘅不足 豉汁炒蟶子花螺、蜆比較常見,蟶子都係第一次見 ,無理由唔試下雖然只係畫咗一份,但都已經有好大盤 係放題時食海鮮,感覺上就覺得更抵 蟶子配上豉汁,傳統無得輸既組合 ,有豆豉香,質感又有啲咬口女人戰鬥力都唔一定差D,因為我哋仲有甜品第二個胃甜品有好多選擇,當中最喜愛就莫過於泡芙泡芙有多種口味、原味朱古力、士多啤梨同埋綠茶,cream 好厚實但又不失滑溜除此之外仲要讚紅豆牛奶布甸 紅豆在上,點綴風味,而布甸白白滑滑,質感滑溜以及牛奶味充
今天又是重要的日子,要對身邊好友送上生日祝福
當然,也需要一餐生日飯作為點綴
想了又想,最後決定去食放題,岩心大心細嘅女士們

女人仔,胃都細啲,先拔頭籌,就先食刺身
最重點嘅當然係三文魚、生蝦、帶子等等
三文魚新鮮肥美,而生蝦爽口,各款都頗新鮮

而不知不覺間,枱面就已經放滿食物,食物上枱速度驚人
雖然炸物真係好熱氣 ,但越熱氣就越好食,吸引力越大
炸虎蝦、南瓜、日本小甜薯天婦羅
日本小甜薯真係不得不讚,甜度超高的說
芝士焗生蠔
芝士再加上酸酸甜甜嘅沙律醬,十分惹味
雖然生蠔比較細粒,但整體味道彌補到佢嘅不足
豉汁炒蟶子
花螺、蜆比較常見,蟶子都係第一次見 ,無理由唔試下
雖然只係畫咗一份,但都已經有好大盤
放題時食海鮮,感覺上就覺得更抵
蟶子配上豉汁,傳統無得輸既組合 ,有豆豉香,質感又有啲咬口

女人戰鬥力都唔一定差D,因為我哋仲有甜品第二個胃
甜品有好多選擇,當中最喜愛就莫過於泡芙
除此之外仲要讚紅豆牛奶布甸

紅豆在上,點綴風味,而布甸白白滑滑,質感滑溜以及牛奶味充足
2017-07-14 112 浏览
呢間野差到未寫過食評嘅我忍唔住要出手😡一分都俾多!點解唔可以俾零分去到話等一陣執緊枱,好啦入到去,啲位係勁迫,仲安排我地坐喺啲厨餘隔離,咁臭點食野,就問有冇二個位,佢話冇咁我就話走跟住個唔知係咪經理就截住我話「其實張枱可以郁嘅」,好啦咁又等結果轉左去個雪櫃後面廁所位,雪櫃仲要散住熱風。我地話都係唔想坐呢度都係走啦,好啦又話有人埋單就即刻幫我地轉位,仲俾左個枱號我地話落住單先咁我地咪又等轉枱,結果眼見幾張枱埋左單,都俾啱啱入黎嘅人坐左然後再問「經理」,佢擺明玩野呃我地繼續坐喺度等,根本冇諗過幫我地轉枱其實食個放題都成300蚊位,點解一係要坐垃圾隔離一係坐雪櫃後面食熱風仲要俾人耍。嬲到勁肚餓啲野食黎左都唔食即走最後落左樓下三樓食放題,啲位勁闊好舒服價錢仲差唔多
呢間野差到未寫過食評嘅我忍唔住要出手😡
一分都俾多!點解唔可以俾零分

最後落左樓下三樓食放題,啲位勁闊好舒服價錢仲差唔多
今次同朋友就黎到八幡屋度食,呢一度喺兆萬9樓,個環境幾靚架,一出門就會見到大大個招牌喺面前。環境上呢度幾寬敞下,坐都坐得幾舒服,而且喺櫈既下面仲有個籃可以放私人物品,超級方便。呢一度佢有一個升級體驗,雖然要加錢但係可以食既選擇就更多,同埋真係幾好食。升級體驗中個日式海膽蒸蛋好好食,當中既蛋好滑,而且味道又唔會去到好甜既感覺,甜度適中。另外佢既和牛壽司都值得推介下,同其他既和牛壽司比較起黎,佢既肉質咬落去易嚼,而且牛既味道相對濃厚啲。去到放題,就一定要點刺身食啦!呢度刺身選擇亦都有好多,其中有頭甜蝦我覺得好好食,三文魚亦都幾新鮮。另外迷你海膽手卷都好值得推介,雖然份量真係小小地好迷你,但海膽相對手卷既比例都多,而且冇沙,幾好食。熟食方面,炸雞軟骨粒好好食,佢既鹹味比較低,而且炸粉亦都小,所以唔會覺得係食完就飽肚,冇果種油膩感。天婦羅,日式蟹粥亦都好好食,一樣地炸粉唔多,蟹粥蟹味都相對幾濃。雪糕,雪米糍都可以喺門口度拎到,而且呢度有埋冰菠蘿片!

雪糕,雪米糍都可以喺門口度拎到,而且呢度有埋冰菠蘿片!
2017-07-12 103 浏览
第一,本身係唸住試下個小丸子 點知差到極 細粒之於仲要難食 雖然係話送的 都唔可以咁既質素第二,叫左兩次三文魚骨 都無來到 到底係咩事第三,d野食根本無描述中咁好 細份到一個點 又唔係特別好味第四,本身要求睇下可唔可以被個大d 既檯我 但係一直都安排唔到被我 差d連個鑊都撞落我個身到 不過,某d員工的服務態度都算幾好 呢個算係唯一一個優點總結,兆萬咁多間放題,呢間並唔值得去,加上個價錢也並不便宜 下次我會寧願去其他地方 也唔會再選擇呢間
第二,叫左兩次三文魚骨 都無來到 到底係咩事
第三,d野食根本無描述中咁好 細份到一個點 又唔係特別好味

不過,某d員工的服務態度都算幾好 呢個算係唯一一個優點

2017-07-12 77 浏览
最近工作忙碌,冇啖好食難得約朋友,就去咩都有得食嘅放題啦 兆萬一向都係放題嘅集中地,樓下就已經有好多人派傳單搶人 睇下價錢,再上網睇下comment, 就決定上八幡屋,性價比似乎都唔錯前菜就要胡麻豆腐冷盤,仲有木魚海帶湯 胡麻豆腐,一啖一口 鮮海帶湯就好似第一次見,平時都係味噌湯多 海帶嘅營養成分好高,味道則帶有海洋嘅咸味~鍾意食羊嘅我~每次放題都必叫羊架羊架體型中等,因為醃料,所以燒到黑黑實實,好MAN喔~帶有孜然粉嘅香味,食落仲有少少蘇味,羊迷摰愛芝麻雞翼,係我放題嘅第二號愛人 除左放題,都唔知邊度可以食到芝麻雞翼 炸到外脆內嫩,又有少少肉汁,真係要趁熱食 香芋丸入面嘅紫薯蓉,內部煙韌嘅麻糬位都係重點之一 有啲會好薄,好彩呢度夠厚、煙韌有咬口其實仲食咗唔少嘢,不過就推介特別好食嘅畀大家啦 雖然放題入面炒雜菜通常都會好油,但呢度嘅炒雜菜勝在有鑊氣,又能炒出蔬菜嘅鮮甜味炒牛柳粒,又係另一出人意料之作牛柳粒一啲都唔UN,而且蒜香很特出從呢兩樣野食,就食得出廚師既炒功收工前,又點可以唔食甜品呢 雪米糍當然唔少得而今次比較神奇嘅係,竟然有埋冰菠蘿!!!!好配合夏日呢個時節,SURPRISE位
最近工作忙碌,冇啖好食
難得約朋友,就去咩都有得食嘅放題啦
兆萬一向都係放題嘅集中地,樓下就已經有好多人派傳單搶人

前菜就要胡麻豆腐冷盤,仲有木魚海帶湯

胡麻豆腐,一啖一口
鮮海帶湯就好似第一次見,平時都係味噌湯多
海帶嘅營養成分好高,味道則帶有海洋嘅咸味~
鍾意食羊嘅我~每次放題都必叫羊架
羊架體型中等,因為醃料,所以燒到黑黑實實,好MAN喔~
帶有孜然粉嘅香味,食落仲有少少蘇味,羊迷摰愛

芝麻雞翼,係我放題嘅第二號愛人
除左放題,都唔知邊度可以食到芝麻雞翼
炸到外脆內嫩,又有少少肉汁,真係要趁熱食
香芋丸入面嘅紫薯蓉,內部煙韌嘅麻糬位都係重點之一
有啲會好薄,好彩呢度夠厚、煙韌有咬口

其實仲食咗唔少嘢,不過就推介特別好食嘅畀大家啦
炒牛柳粒,又係另一出人意料之作
牛柳粒一啲都唔UN,而且蒜香很特出
從呢兩樣野食,就食得出廚師既炒功

收工前,又點可以唔食甜品呢
雪米糍當然唔少得
而今次比較神奇嘅係,竟然有埋冰菠蘿!!!!
好配合夏日呢個時節,SURPRISE位
2017-07-12 82 浏览
上次食完磯燒放題, 今次還是回我們嘅飯堂八幡屋食飯 . 依? 同幾個月前嚟嘅好似有啲不同喎? 店員說原來剛剛裝修完, 整體上比之前更為整潔 , 以後便本身為榻榻米的地方, 就變回一些比較大的卡位坐位. 昔日式放題當然首先要點的就是刺身啦, 三文魚刺身, 赤蝦, 北寄貝, 北海道帶子, 鮑魚片刺身, 還有今次有新的赤目鯛刺身, 刺身還是保持一貫的水準, 鮮美好味. 以本身我們加了HKD60 每人再有升級體驗, 熱升級刺身我們就叫了油甘魚刺身, 珍寶赤蝦刺身, 每件分量雖不算多, 但是放題嘛, 即是食完可以再叫啦, 所以食完唔夠再叫, 唔會做大嘥鬼啊~ 好啦到壽司類啦, 而除了一般壽司外他們都有特色壽司, 而這些壽司不用額外加錢, 即是不用加HKD60 都可以任叫任食, 而今次的特色壽司就是以黑松露為主題, 例如黑松露三文魚壽司, 黑松露帶子壽司, 黑松露油甘魚壽司...等等, 壽司上面點了一點黑松露醬, 令到本身鮮味的壽司, 更顯的矜貴, 鮮味更出眾. 而剛才的升級體驗當然也有壽司類別, 澳洲和牛壽司, 京蔥金目鯛壽司, 黑松露珍珠鵝肝帶子壽司, 都是貴價食材質選, 所以加

上次食完磯燒放題, 今次還是回我們嘅飯堂八幡屋食飯 .

而剛才的升級體驗當然也有壽司類別, 澳洲和牛壽司, 京蔥金目鯛壽司, 黑松露珍珠鵝肝帶子壽司, 都是貴價食材質選, 所以加60蚊就有這些矜貴食材選擇, 值回票價.

而我們一入來時店員另外畀了一張紙仔我們, 有訂座六選一優惠, 有海膽, 生蠔, 特選雪糕, 鵝肝多士, 日本直送天使蝦, DIY 章魚小丸子, 我們就叫了鵝肝多士, 香濃的鵝肝, 肉質沒有渣, 很是嫩滑, 而多士吸收了鵝肝的精華, 正~

這個也是升級體驗才有的, 而且是不用點每人必定有一份芝士焗龍蝦,龍蝦配上啖啖芝士,非常滋味惹味.

炸物天婦羅也當然要吃啦

而這個八幡一品海鮮燉湯, 出奇地清甜非常, 飲落口好舒服.

最後食甜品喇, 而這個神秘氣球甜品究竟有什麼來頭呢? 原來士豆腐朱古力布丁, 香港的豆腐香味, 質感好滑, 不過朱古力味就不太出眾, 我這個神秘氣球甜品玩味味道兼備, 都幾得意呀~

在這裏都有一些新的創意選擇, 在這個競爭激烈的兆萬中心, 日式放題開到成行成市, 而出真的要花多一點心機啊~
2017-06-26
  • 鵝肝多士
  • 芝士焗龍蝦
2017-07-07 71 浏览
刺身新鮮 味道鮮甜甜蝦類非常好味道 好鮮甜焗蠔汁好味 有温哥華東京一番回憶之味道其他手卷 壽司飯都做得好細致 唔會大舊飯令你飽了可以再度幫襯之放題送兩隻生蠔就普通冇咩味 建議不用upgrade因menu上之食物已夠多 食飽了Sake 我至愛 飲了3樽都有醉意了
刺身新鮮 味道鮮甜
甜蝦類非常好味道 好鮮甜