好食評價:🌕🌕🌕🌑🌑CP值:🌕🌕🌕🌑🌑•蔥粒吞拿魚蓉丼•$98吞拿魚蓉新鮮!唔會腥!但如果有其他配料 例如青瓜或者蟹籽 個口感會好好多~ 呢加比較單調啲 得紫菜絲 有埋醋啫喱 一定會好好食!不過呢個價錢算咁上下!老細仲送咗2個小食~讚脆炸白蝦!!!送酒一流!!!P.s. lunch time/ happy hour去都幾啱 環境幾舒服嘅~傾下計 吹下水 都好啱!仲有得bk曬成間餐廳開p😆😆😆😆😆

好食評價:🌕🌕🌕🌑🌑
CP值:🌕🌕🌕🌑🌑

•蔥粒吞拿魚蓉丼•$98
吞拿魚蓉新鮮!唔會腥!
但如果有其他配料 例如青瓜或者蟹籽 個口感會好好多~
呢加比較單調啲 得紫菜絲
有埋醋啫喱 一定會好好食!
不過呢個價錢算咁上下!

老細仲送咗2個小食~
讚脆炸白蝦!!!送酒一流!!!

2023-09-19 22 浏览
場內有氣氛,老闆又好人,嘢食即叫即整,超級新鮮,有驚喜🫶🏻真心推介,燒雞肝,超級juice👍🏻炸蠔🦪👍🏻總之每款入口都有層次口感嘅味道👅,下次一定再去
2023-09-18
2023-09-14 38 浏览
一試難忘值得推介 「其匠燒」用心製作每樣食材都揀過,絕不是普通急凍串燒#廚師發辦 肥仔發辦#真係要去試一試#性價比高✔️推介食品,鹽燒牛舌 ,入口爽,咬落去勁juicy,忍唔住再encore 燒白鰻 , 全無腥味,皮燒得香脆,肉保留多汁燒雞皮,香脆好味燒雞肝,外脆內暖同好滑,唔會死實實燒雞肉串醒日本蛋, 又係入面勁多汁,食過返尋味好滿足的一餐至於環境就十分之好,可以慢慢品賞多款清酒,也可以飲生啤。好有日本風味老闆招待因勤,全無冷場
一試難忘
值得推介 「其匠燒」用心製作
每樣食材都揀過,絕不是普通急凍串燒
#廚師發辦 肥仔發辦
#真係要去試一試
#性價比高✔️

推介食品,

燒白鰻 , 全無腥味,皮燒得香脆,肉保留多汁

燒雞皮,香脆好味

燒雞肝,外脆內暖同好滑,唔會死實實

燒雞肉串醒日本蛋, 又係入面勁多汁,食過返尋味

好滿足的一餐

老闆招待因勤,全無冷場
2023-09-14
庆祝纪念
纪念日
  • 鹽燒牛舌
  • 燒白鱔
  • 燒雞肝
2023-09-06 49 浏览
今晚約了3位好友食飯,經朋友介紹,知道其匠燒呢家新店,冇猶疑啦馬上訂座支持捧場。真係意想不到,有驚喜,好好味。我地叫左支1.8L 楯野川$788, 好底飲咯。首次食左前菜用茄子整嘅,嘩,好好食,之後嚟個頭盤刺身五點盛。跟住秘製汁燒雞肝,好驚喜,入口即溶。一口牛舌芯,我唔喺吹水,好好食,冇根好故Juicy。活燒脆皮白鳗,個皮脆過卡樂B呀,肉保持有汁,超好食。爆脆吉烈蠔,雞肉棒,黑鬆露野菌炒烏冬。都好好食。跟住師傅話有新菜式,昆布杯3點盛,絕了有帶子,牡丹蝦,吞拿魚蓉整成嘅,呀又幾將別,個昆布杯好似張纸咁,原來喺可以食架,好食。今晚食得開心玩得開心,阿其老板都好nice,100分
2023-09-05
  • 活燒脆皮白鰻
  • 黑鬆露野菌炒烏冬
  • 爆脆噴汁吉烈蠔
  • 一口牛舌芯
  • 秘制汁燒雞肝
隱身在10樓的一間燒鳥店,本來打算上來吃燒鳥卻無意中尋到了lunch set menu。3個看上去平常的配菜,我看到了商家的態度!miso soup!是一碗有態度的湯!味道不咸,剛好!用料是滿滿的半碗!還有貝的鮮味!滑蛋豬排定食,本來沒抱太大期望一口下去就被驚艷到了!性!價!比!無!可!質!疑!燒汁牛舌丼~奶香味也是nicenice,就是塊頭有點小,沒有其他店那種厚切吃上去那麼爽。跟老闆反應,老闆說下次可以試下牛舌芯串,哈哈哈店內空間不算大,但乾淨,整潔,自然光很舒適哦愛了愛了~

3個看上去平常的配菜,我看到了商家的態度!

miso soup!是一碗有態度的湯!

味道不咸,剛好!用料是滿滿的半碗!還有貝的鮮味!

滑蛋豬排定食,本來沒抱太大期望
一口下去就被驚艷到了!性!價!比!無!可!質!疑!

跟老闆反應,老闆說下次可以試下牛舌芯串,哈哈哈
店內空間不算大,但乾淨,整潔,自然光很舒適哦

愛了愛了~
2023-09-05
用餐优惠
試食活動
  • 滑蛋豬扒定食
  • 汁燒牛舌丼
2023-09-04 30 浏览
食物好精美好食環境舒服老闆都好nice同一班朋友黎聚會,好開心(有得唱K)價錢合理,值得再去!最喜歡就係雞肉棒棒清酒牛油煮螺吉列蠔🦪好適合二人世界或者10人聚會(因為我見有大房,都幾舒服)
食物好精美好食
環境舒服
老闆都好nice
同一班朋友黎聚會,好開心(有得唱K)
價錢合理,值得再去!

最喜歡就係雞肉棒棒
清酒牛油煮螺
吉列蠔🦪
好適合二人世界
或者10人聚會(因為我見有大房,都幾舒服)
  • 吉列蠔
  • 牛舌芯
2023-08-31 47 浏览
約咗老朋友食串燒🍢,見到這間新店就入去試下,雖然地方唔係好大,但環境衛生服務都好好,地方唔大但原來仲有間房(下次可以約多d朋友)。一坐底就有一小碟醬油茄子同茶,茶都未飲完服務姐姐就已經即時斟茶(讚👍)。三個人叫咗💁🏻‍♀️清酒煮螺,雞肉棒棒,脆皮白鰻, 吉列蠔,牛舌心,燒雞肝,蟹膏玉子燒 ,燒魷魚,燒飯團,仲有唔記得乜脆片🤣,全部都好好味😋。仲有好多款串燒都冇機會試(因太飽😁),下次再嚟試其他。原來中午係有午市套餐,搵日試下午餐先(鰻魚飯)😁。
,地方唔大但原來仲有間房(下次可以約多d朋友)。
仲有好多款串燒都冇機會試(因太飽😁),下次再嚟試其他。

原來中午係有午市套餐,搵日試下午餐先(鰻魚飯)😁。
2023-08-30
2023-08-28 40 浏览
从广州來港吃的第一家店,朋友推介的,說出品性價比高,味道不错。點了套餐搭配定食,定食第二份半價,折算下來一份定食至低僅38港幣,很划算到。如果只是一個人,吃份定食就能撐。主理人會普通話,溝通起來順利。蠻有想法的人,想要做有匠心的燒鳥店。聊起食材來源問題,主理人表示會一直嚴謹選擇,所以可以安心來。雙人餐豐富,前菜是漬紫茄,綿軟咸鮮,回味微甜,蠻開胃的。很喜歡味醂魚乾,沒有太硬,越嚼越香。炭燒生蠔,汁燒帆立貝,雞肝串燒能見到燒鳥店的功底,尤其是串燒醬燒風味穩。和牛烏冬吃完,就很撐了。又單點了一份吉列酥炸蠔,香脆可口,裡面蠔肉夠鮮夠💥漿,好吃。

2023-08-25
  • 汁燒帆立貝
  • 味醂魚乾
  • 吉列酥炸蠔
朋友推薦來的這一家。作為來香港的第一餐,很滿意。雙人套餐餐品蠻豐盛的,主理人很有想法,從食材到烹飪都蠻用心的。前菜和蟹子沙律直接打開味蕾~味醂魚乾很適合下酒~燒蠔肥美軟嫩,蠔味很鮮~汁燒帆立貝肥潤柔嫩又多汁~串燒二品,醬燒風味,略帶甜口,也好吃~和牛烏冬當做主食,再以生果,甜品收尾,兩個人就吃得很撐了。味道和服務都水準不錯,不失為尖沙咀附近用餐的好選擇。中午還有定食可選,第二份半價,一份飯分量超實在,能吃撐。
朋友推薦來的這一家。作為來香港的第一餐,很滿意。

前菜和蟹子沙律直接打開味蕾~
味醂魚乾很適合下酒~
燒蠔肥美軟嫩,蠔味很鮮~
汁燒帆立貝肥潤柔嫩又多汁~
串燒二品,醬燒風味,略帶甜口,也好吃~
和牛烏冬當做主食,再以生果,甜品收尾,兩個人就吃得很撐了。

味道和服務都水準不錯,不失為尖沙咀附近用餐的好選擇。

中午還有定食可選,第二份半價,一份飯分量超實在,能吃撐。

2023-08-20 35 浏览
有海外朋友來港,去到尖沙咀,行經厚福街,看到一間剛新開的日式串燒店新開張,便去試吓。入門口就被圓形招牌吸引,新裝修簡約唔老土,光線舒服,空間感足夠。點了set餐,串燒由廚師發板。魚生都新鮮,其他燒物都很有水準,特別係白鱔、雞肝,魚皮,牛舌,肉腸(成餅),炸白蝦。佢餐仲包一碗和牛湯烏冬,非常夠飽,極之低食。我們因為揸車,所以沒有叫酒,但他們有很多種不同的清酒選擇,還有幾款Cocktail或黑/白啤酒,已打算下周同朋友再來。
點了set餐,串燒由廚師發板。
  • 白鱔
  • 牛舌