2024-03-30
別忘了係一間位於荃灣既台式任食火鍋,今次👦🏻👧🏻就揀咗$298既120分鐘B餐火鍋,除左火鍋仲有台式小食、飲品、甜品,加上質素都幾令人滿意,值得再訪。餐廳裝潢都幾有風格,喺櫻花樹下食野格外有Feel🤤。🌟火鍋湯底湯底選擇眾多,今次👦🏻👧🏻就揀咗兩款湯底,有酒香麻油雞湯同埋香濃椰子雞湯。酒香麻油雞湯可能經過高溫蒸發下,酒味同麻油味都唔太突出,不過湯底夠濃郁,所有火鍋都幾掛湯,唔洗點太多醬料就食得。至於椰子雞湯係呈奶白色,椰香味芳香撲鼻,感覺似飲緊泰式椰子雞湯,👧🏻就幾鍾意呢個湯底!🌟肉類今次叫咗B餐-澳洲M7,有齊澳洲M7牛胸腹、穀飼卡樂Beef、牛板腱、鹿兒豚梅肉、西班牙栗飼豬梅片同羊肉卷,總共6款肉類🥩。當中👧🏻就鐘意比較少脂肪但又嫩滑既牛板腱,而👦🏻就鐘意肥瘦相間既M7牛胸腹!🌟台式小食呢到打邊爐仲可以任叫台式小食,當中👦🏻👧🏻就叫咗麻辣鴨血、麻辣金錢肚、鹽酥雞、台式小雞扒、台式香腸等小食,係平時食開台式餐廳既味道👅。炸雞外皮用番薯粉炸夠煙韌🍗,內裏Juicy。🌟飲品平時打邊爐都係出去攞一罐罐飲品,而呢到就可以叫一杯杯既台式飲品,當中👦🏻👧🏻就飲左冬瓜茶、水果茶🥭、春映桃花紅茶同爆
🌟火鍋湯底
🌟肉類
今次叫咗B餐-澳洲M7,有齊澳洲M7牛胸腹
🌟台式小食
🌟飲品
平時打邊爐都係出去攞一罐罐飲品,而呢到就可以叫一杯杯既台式飲品,當中👦🏻👧🏻就飲左冬瓜茶、水果茶🥭、春映桃花紅茶同爆打檸檬四季春。
當中水果茶就叫咗微甜,咬到唔少水果又唔甜👍🏻,另外爆打檸檬四季春既香水檸檬味🍋同四季春亦同樣明顯,如果可以選擇甜度就更好。
🌟甜品
餐廳有提供唔少特色甜品,包括窩夫🧇、雪花冰🍧,👧🏻就叫咗份檸檬愛玉凍🍋,夠曬清爽又唔太甜👍🏻。
🌟蔬菜/丸類
蔬菜🥬同丸類就自己出去夾,款式眾多,最特別就一定係有台式米血糕,出面比較少見!