2024-02-16
一直都聽過十三姨好好食 但係旺角嗰間分店長期都冇位 今日經過尖沙咀見到竟然有位就立即沖咗入去食。❃ 十三飛 $80配料有安格斯牛肩胛、牛肋條、溏心蛋&粉絲+米粉。牛肩胛同牛肋條都重牛肉味,而且份量都唔少,湯底鹹香,但我覺得偏似滷水味,唔夠清甜。粉絲配米粉口感夠特别,呢碗都唔錯。.❃ 炙燒肉眼翠玉瓜麵 $98除左有炙熱肉眼,仲有牛胸爽同芋絲。配料黎講又係唔少,比得好足,牛胸爽就有d油同韌。翠玉瓜麵好驚喜,對於d減肥的人士黎講真係恩物,又飽肚又爽口,口感好正。唔知係咪有翠玉瓜的關係,個湯底好清甜,加左少少餐廳自制的辣椒,更加香口惹味。呢碗我絕對會再encore!.❃ 發財年糕 (free) 打開menu嗰陣發現咗有封利是封,打開個利是封見到有一張coupon, 寫住送一個發財年糕,好貼心!個芝士年糕好好食,芝士味好濃,年糕又煙韌,好好味! ❃ 小食分別嗌咗西多雞翼$38 同椒鹽魷魚$38西多雞翼係單骨嘅,配咗啲糖漿落去香香甜甜,不過我自己本身就唔係太鍾意呢個口感。另外椒鹽魷魚份量都唔算多,但係炸得好香脆,過下口癮都ok嘅 Total: $279回頭率:9/10
❃ 十三飛 $80
配料有安格斯牛肩胛、牛肋條、溏心蛋&粉絲+米粉。
粉絲配米粉口感夠特别,呢碗都唔錯。
❃ 炙燒肉眼翠玉瓜麵 $98
除左有炙熱肉眼,仲有牛胸爽同芋絲。
配料黎講又係唔少,比得好足,牛胸爽就有d油同韌。
呢碗我絕對會再encore!
❃ 發財年糕 (free)
個芝士年糕好好食,芝士味好濃,年糕又煙韌,好好味!
❃ 小食
分別嗌咗西多雞翼$38 同椒鹽魷魚$38
另外椒鹽魷魚份量都唔算多,但係炸得好香脆,過下口癮都ok嘅
Total: $279
回頭率:9/10