2023-10-14 93 浏览
鹿兒島黑毛和牛A5 二人前壽喜燒 $898鹿兒島A5和牛西冷肉眼 約350g季節日本野菜拼盤自家調製壽喜燒醬汁日本蘭王雞蛋 2隻真打稻庭烏冬/米飯將即埸製作綿花糖代替傳統就咁撒白糖上去 既有gimmick打卡 又有實際用途😍 然後倒入壽喜燒汁 煎香大蔥後 就可以放上是日重頭戲 鹿兒島A5和牛西冷肉眼❤️ 全程有專人幫你燒 重會問你想食熟d定生d😍 再加埋蘭王香濃蛋汁一齊呢個價錢 食咁多野 真係超值! 🍢牛舌 $58 大蔥雞 $42 雞心 $32 芝士番薯 $28 除了壽司燒外我地重點了以上4款串燒 欣賞餐廳會用熱石爐烘烤著串燒 就算掛著吹水都唔會搞到d串燒凍哂! 我最愛係大蔥雞串❤️ 雞肉外層燒得十分焦脆一咬落去爆肉汁 再加埋我最愛既大蔥 超惹味🤤
鹿兒島黑毛和牛A5 二人前壽喜燒 $898
鹿兒島A5和牛西冷肉眼 約350g
季節日本野菜拼盤
自家調製壽喜燒醬汁
日本蘭王雞蛋 2隻
真打稻庭烏冬/米飯

2023-10-13 65 浏览
今日同朋友喺依間食左個鹿兒島A5黑毛和牛壽喜燒,一句講哂真係仲好食過係日本食既壽喜燒,同埋仲食左佢地既串燒。個 A5 和牛真心入口即溶,啲油花分布得非常平均同密集,油脂超級豐富,點少少生雞蛋一齊食,真係無得頂。一開始見到個價錢覺得少貴,食左第一啖之後即刻覺得值回票價,而且有專人同你淥熟啲牛肉,有種好高級既感覺,拍得住喺日本既服務仲會問埋你想偏熟定偏生少少,咁就唔使驚自己淥牛肉會失手哂左舊靚牛啦!當然仲有季節野菜盛合、自家製壽喜燒醬汁、讚岐烏冬,個烏冬真係無得彈,同平時食開嗰啲好唔同,勁彈牙又爽口。另外,我地仲食左四串串燒,真心好好好好食,如果嚟到一定要試,仲會提供埋個炭爐等啲串燒唔會好快就凍哂,非常貼心!環境方面唔使多講,有滿滿既高級感,配埋日式既擺設,十足去左日本咁,周圍環境令人好 relaxed~

2023-10-13
2023-10-13 51 浏览
店名: 十侍 - 棉花糖A5和牛壽喜燒專門店 地址: 旺角豉油街21C號Station 21 1樓旺角站E2出口,行4分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5一直都好想試下棉花糖壽喜燒,今次去左朋友一直大推嘅十侍,一入去就見到超大個武士像,好有霸氣🤩食物質素亦果然好高,會再encore‼️鹿兒烏黑毛和牛A5 二人前壽喜燒❤️❤️❤️❤️❤️$898套餐有A5鹿兒島黑毛和牛西冷肉眼6塊、季節野菜盛合、真打稻庭烏冬、2隻日本蘭王雞蛋🥚店員首先將棉花糖放入鍋,用以代替砂糖,再加入壽喜燒醬汁煮京葱,之後就係主角和牛,雪花望落已經超靚🥰店員會比我哋揀和牛嘅生熟度,我哋按佢推薦揀左熟啲,佢會一塊塊煮好卷埋,加上蛋汁食肉,口感即化😍和牛嘅油脂恰到好處,食完十分回味,大推‼️之後再加湯煮野菜盛合同烏冬,有豆腐、娃娃菜、冬菇、蟹棒等,配料同烏冬索哂壽喜燒湯嘅精華,超入味😙牛舌/雞心/雞腎/大蔥雞❤️❤️❤️❤️$58/$38/$38/$42串燒放係炭爐上面,令串燒唔會怕凍左,整體串燒高質,仲有陣陣炭香味添😌吉列蠔❤️❤️❤️❤️$48外脆內軟,蠔身🦪大隻,肉質鮮嫩,點上沙律醬就更惹味😌白桃梳打❤️❤️❤️❤️$48有淡淡嘅白桃🍑香,飲
店名: 十侍 - 棉花糖A5和牛壽喜燒專門店

季節野菜盛合、真打稻庭烏冬、2隻日本蘭王雞蛋🥚

牛舌/雞心/雞腎/大蔥雞❤️❤️❤️❤️
$58/$38/$38/$42

吉列蠔❤️❤️❤️❤️
外脆內軟,蠔身🦪大隻,肉質鮮嫩,點上沙律醬就更惹味😌

白桃梳打❤️❤️❤️❤️
有淡淡嘅白桃🍑香,飲落唔太甜,比較清新😝

熱情果梳打❤️❤️❤️❤️❤️
相比之下熱情果味比較濃,飲落會甜少少,亦係清新之選😙
呢間喺旺角嘅隱世壽喜燒專門店叫「十侍」。入到去就見到一個好正嘅1:1武士裝飾,好吸引眼球。店內嘅裝飾好有日本風情,而且座位空間好寬敞,冷氣都夠凍,係一個好舒服嘅環境。「十侍」嘅特色就係佢地嘅壽喜燒,佢地用高質嘅鹿兒島A5和牛嚟吸引客人。我試咗啲肉片蘸上蘭王蛋蛋漿嘅壽喜燒,真係好鮮美!佢地製作壽喜燒嘅時候仲會加一大球棉花糖落去,特別有創意同特色。餐廳裝飾方面都好用心,有好多武士圖案同日式燈籠,打卡一流!不論係食物定係環境,呢度都係一流水準。佢地嘅菜單好豐富,除咗壽喜燒之外,仲有串燒、炸物同日式雞尾酒。我地揀咗二人前嘅壽喜燒,價錢係$898。最吸引我地嘅就係佢地主打嘅A5鹿兒島黑毛和牛西冷肉眼,約有360g。佢地有專門嘅staff幫手燒,仲會同我哋介紹每款牛嘅名同產地。佢地會介紹最好食嘅款式係邊一款,好有服務態度。除咗肉之外,仲有季節野菜盛合、日本蘭王雞蛋兩隻同讚岐烏冬。職員會先將棉花糖放入鍋煮溶,再加入壽喜燒醬汁,真係好特別,呃like冇得輸!和牛煮得好軟嫩,唔失肉味,肥瘦適中。職員會問我哋想要生啲定係熟啲嘅牛肉,煮嘅程度啱啱好好,再沾一下蘭王蛋汁,入口即溶,真係好滋味。油脂同肉嘅比例都

佢地嘅菜單好豐富,除咗壽喜燒之外,仲有串燒、炸物同日式雞尾酒。我地揀咗二人前嘅壽喜燒,價錢係$898。最吸引我地嘅就係佢地主打嘅A5鹿兒島黑毛和牛西冷肉眼,約有360g。佢地有專門嘅staff幫手燒,仲會同我哋介紹每款牛嘅名同產地。佢地會介紹最好食嘅款式係邊一款,好有服務態度。除咗肉之外,仲有季節野菜盛合、日本蘭王雞蛋兩隻同讚岐烏冬。職員會先將棉花糖放入鍋煮溶,再加入壽喜燒醬汁,真係好特別,呃like冇得輸!和牛煮得好軟嫩,唔失肉味,肥瘦適中。職員會問我哋想要生啲定係熟啲嘅牛肉,煮嘅程度啱啱好好,再沾一下蘭王蛋汁,入口即溶,真係好滋味。油脂同肉嘅比例都啱啱好,望到啲雪花都流晒口水!

我地仲試咗佢地嘅串燒,有牛舌$58、大蔥雞$42、雞心$32同芝士番薯$28。四款串燒都會會用個炭爐上盤,好有驚喜!唔止可以熱住啲串燒,食落仲會有少少炭香味,好特別。

推薦「十侍」呢間壽喜燒專門店。佢地嘅食物好正,尤其係佢地嘅A5鹿兒島黑毛和牛壽喜燒真係一流。服務方面都好好,職員好有禮貌同樂意同我地分享有關牛肉嘅資訊。如果你想食正宗嘅壽喜燒,"十侍"絕對係一個不錯嘅選擇。
2023-10-13
🐄鹿兒島黑毛和牛A5 二人前壽喜燒 $898是日highlight 鹿兒島黑毛A5和牛❤️🐮 鹿兒島黑毛A5和牛西令 份量超足夠 有成350g 西冷位 油脂比例剛剛好 係完美既雪花🤤 入口即溶 油脂比例唔係太多 所以唔會太油 配合埋蘭王月見汁 真係好正🤤 二人前重包左超豐富蔬菜盛合 同埋手打讚岐烏冬 超飽🦪炸帆立貝 $88 叫左個炸物試試佢個炸粉🤍 一黎已經比個size嚇親! 勁大隻! 根本就係刺身級珍寶大帶子! 炸粉醬調得好好 好脆好薄 幾出世🤤🍢叫左 牛舌 $58 大蔥雞 $42 雞心 $32 同芝士番薯 $28 估唔到佢個上盤方法係會有個炭爐咁上! 除左可以熱住d串燒之外重食落會帶少少炭香味 😍 落足本 ! 呢間餐廳有幾多酒同cocktail😍 可惜身體不適叫左普通特飲Kycho Raisin Soda & Seasonal Fruit Soda 下次再黎試佢個Bar!
🐄鹿兒島黑毛和牛A5 二人前壽喜燒 $898

🦪炸帆立貝 $88

2023-10-04 110 浏览
鹿兒島A5和牛壽喜燒2人前吉列廣島蠔串燒盛盒同一個好鐘意食野嘅朋友book 左十侍食sukiyaki。首先Order 左一個2人份A5和牛壽喜燒, 套餐入面有有6大片和牛、蔬菜拼盆、烏冬、蘭王蛋同埋雪糕。呢間整sukiyaki 嘅方法好特別, 會整一個綿花糖再將佢融化做醬汁, 成件事好igable。和牛質素好高, 每片都充滿油花, 配上蘭王蛋汁啱啱好。蔬菜同烏冬都好入味, 如果可以俾多隻蛋一齊食就更好啦。除左壽喜燒之外, 吉列生蠔都唔錯, 外皮香脆而蠔本身又厚肉鮮甜, 值得一試。
鹿兒島A5和牛壽喜燒2人前
吉列廣島蠔
串燒盛盒

同一個好鐘意食野嘅朋友book 左十侍食sukiyaki。

2023-09-15 218 浏览
收工約左朋友去旺角食晚飯 今次就試左十待一間日本餐廳 和風設計十分有特色 仲有其他食品 例如 串燒 炸物 等等我們點了8串不同口味的串燒,有大葱豚肉卷牛舌,鰻魚,大蔥雞,芝士番薯及素拼串。我最喜愛大蔥的獨特香氣,令豚肉不會太油。豚肉一口咬下去是多汁,而且鮮嫩。另外牛舌吃起來很像吃牛肉喔!好香的燒烤味,吃起來咀嚼感十足。真的好像吃牛的感覺,吃完還想再點。推薦大蔥雞 肥瘦均勻,雞皮部位 好爽脆,加咗清新嘅大蔥調和,燒過嘅大蔥香味,同雞肉嘅配 搭好香好夾。鰻魚都燒得很香,咬起來魚肉和醬汁在口腔爆發出來,軟嫩的肉質,配枱上啤酒一流。最後吃過肉類後來個素拼串(秋葵,蓮藕,冬菇) ,秋葵和蓮藕經燒烤後,入口爽脆 中心帶層次感冬菇:燒得表面暖暖的,保留原味,內面好嫩!我們還點了很喜歡生蠔,而這裡的生蠔出乎我意料的好吃喲。炸蠔的粉漿不會很厚 ,也很香脆 ,大大的蠔,鮮嫩多汁🦪給個讚👍🏻還有另一樣超讚的炸帶子,這隻帶子份量有家中杯蓋圖周般大,而且炸後仍保留新鮮海鮮味道,炸帶子要算是必點的食物。而整餐飯令我最有驚喜的要算是豚肉白湯烏冬,帶點神秘但又充滿肉汁的湯底,我把整個麵加麵湯也喝光😋因爲真係真係好好味
冬菇:燒得表面暖暖的,保留原味,內面好嫩!

而整餐飯令我最有驚喜的要算是豚肉白湯烏冬,帶點神秘但又充滿肉汁的湯底,我把整個麵加麵湯也喝光😋因爲真係真係好好味,而話個麵的份量也不太大麵,適合我們胃口少的女士,所以這個豚肉烏冬也算是必選食物之一。
2023-09-11 291 浏览
原本卜左8點,之後打來話8點半先有位。甘我地8點半先上去,叫我地系bar枱坐住等就有位,點知都系要等15分鐘,之後先俾到枱我地,甘有個fd遲左未到。我地就叫住野飲同串燒,點知個老職員過來黑住面甘問我地個fd幾時到,叫我地起番身話俾其他人坐先,隔離枱就嚟走到時可以坐,我真系O咗咀。邊有舖頭會叫個客坐低又起番身,更何況我地來先又叫左野食,真系好痴線,個老職員聽完我地話朋友就到仲要黑面,真係好冇禮貌!甘之後叫左個四人套餐$1888,個牙叔有份放野食同野飲,個飲管冇禮貌甘掉落嚟,而唔係放落嚟,想趕客米講,真心覺得嗰兩個老職員冇禮貌!講番個壽喜燒套餐入面有前菜 三點盛,梅花肉,野菜盛合,烏冬,仲有無來既雪糕。前菜系冷盤蘿蔔茄子南瓜之後職員燒前會問定想要生D定熟D,我地都簡生D,味道系唔錯,加蛋漿一齊更好👍🏻👍🏻👍🏻壽喜燒就後生仔整,有禮貌好多!Menu上應該有甜品自家製雪糕 但賣單都無來到!雖然系雪糕 但唔好欺騙消費者!野食方面大多滿意,只系某職員態度黑口黑面,如果系大食既人可能要再叫多啲野食 串燒類,我地呢餐和牛每人3塊,豬肉就2-3塊再加少少菜同烏冬系唔夠飽,見d人 2人套餐同4人套餐既野
前菜三品
夢見鳥
A5鹿兒島黑毛和牛

前菜系冷盤蘿蔔茄子南瓜
壽喜燒就後生仔整,有禮貌好多!

野食方面大多滿意,只系某職員態度黑口黑面,
如果系大食既人可能要再叫多啲野食 串燒類,我地呢餐和牛每人3塊,豬肉就2-3塊再加少少菜同烏冬系唔夠飽,見d人 2人套餐同4人套餐既野菜份量差唔多!
可能下次直接叫外賣仲好,至少唔洗受人氣!
2023-08-22
A5鹿兒島黑毛和牛
2023-09-06 134 浏览
香港壽喜燒餐廳近年越開越多,喺日本食開有店員幫我哋燒😙早前發現呢度都係有店員處理燒肉部分,咁就放心哂👏👏👏壽喜燒二人Set鹿兒島黑毛和牛A5外面餐廳嘅壽喜燒,一般用砂糖熬煮壽喜燒汁,呢度選用棉花糖取代,甜味唔會過甜之餘,過程可以俾我打卡都幾過癮📸📸牛肉切得較大件,食落嫩滑軟棉多汁,二人Set配上蘭王蛋沾醬,餐廳員工處理牛肉時間恰到好處,食落肉質非常鮮美。二人Set壽喜燒牛肉部分共每人食到4件左右,每件牛肉都較大件,食落好有feel,邪惡得黎係終極享受。下一環節當然係食蔬菜拼盤再配上真打稻庭烏冬,蔬菜同烏冬好快吸收哂壽喜燒牛肉嘅精華,食落好和味,又可以平衡番油膩感,成個人感覺健康咗😆焼き鳥大蔥雞口感嫩滑,配上大蔥一齊食,雞肉嘅鮮味更突出。雞心十分濃嘅雞味, 又唔會有內臟嘅腥味。芝士番薯厚燒芝士香濃得黎味道十分突出,配上番薯嘅清甜就平衡番哂😀牛舌牛舌薄切,口感軟嫩,面層微焦更惹味,配上一味粉食落更香。自家製甜品香芒牛奶雪糕口感十分棉滑,食到唔少芒果肉,芒果肉香甜,但唔會死甜,餐廳選料唔錯。👅味道💛💛💛💛💛🍽氣氛💛💛💛💛💛💯回頭💛💛💛💛💛(5💛為最高)

香港壽喜燒餐廳近年越開越多,喺日本食開有店員幫我哋燒😙
早前發現呢度都係有店員處理燒肉部分,咁就放心哂👏👏👏

壽喜燒二人Set
鹿兒島黑毛和牛A5

焼き鳥
大蔥雞
口感嫩滑,配上大蔥一齊食,雞肉嘅鮮味更突出。

雞心
十分濃嘅雞味, 又唔會有內臟嘅腥味。

芝士番薯
厚燒芝士香濃得黎味道十分突出,配上番薯嘅清甜就平衡番哂😀

牛舌
牛舌薄切,口感軟嫩,面層微焦更惹味,配上一味粉食落更香。

自家製甜品

2023-09-06
  • 壽喜燒二人前
  • A5鹿兒島黑毛和牛
2023-09-06 118 浏览
講到食壽喜燒, 香港近年越來越多,但係我食嘅一定要有店員幫你整好的,如果唔係不如屋企自己整算了🤪🤪🤪今次嚟到旺角嘅十侍,係一間朋友推介我嘅餐廳。壽喜燒: 鹿兒島黑毛和牛A5有別於出邊嘅壽喜燒,平時砂糖嘅部份,佢會用棉花糖代替,除咗甜味唔一樣之外,仲可以用嚟打卡😛😛😛牛肉嘅口感鮮嫩多汁,套餐配有蘭王蛋,食起上非常軟滑,燒得剛剛好,肉質鮮美。食完牛肉之後會食蔬菜拼盤同埋真打稻庭烏,所有嘢吸晒牛肉同埋湯底嘅精華,大好きです😛😛😛Yakitori 焼き鳥:大蔥雞:口感鮮嫩多汁,大蔥嘅香氣同雞肉嘅鮮味完美結合。👅👅雞心:一種濃郁嘅雞肉味, 但係冇內臟嘅腥味。🤩芝士番薯:芝士嘅濃郁同番薯嘅甜味形成一種完美嘅平衡。牛舌: 牛舌肉質軟嫩,配合燒烤嘅香味,真係一絕。#Foodie #foodporn #foodstagram #foodgasm #foodlover #foodphotography #foodblogger #foodgram #foodpics #foodcoma #foodislife #foodblog #foodpic #foodaddict #fooddiary #foods

壽喜燒:

鹿兒島黑毛和牛A5

Yakitori 焼き鳥:

大蔥雞:口感鮮嫩多汁,大蔥嘅香氣同雞肉嘅鮮味完美結合。👅👅

雞心:一種濃郁嘅雞肉味, 但係冇內臟嘅腥味。🤩

芝士番薯:芝士嘅濃郁同番薯嘅甜味形成一種完美嘅平衡。

牛舌: 牛舌肉質軟嫩,配合燒烤嘅香味,真係一絕。

#Foodie #foodporn #foodstagram #foodgasm #foodlover #foodphotography #foodblogger #foodgram #foodpics #foodcoma #foodislife #foodblog #foodpic #foodaddict #fooddiary #foodshare #foodstyle #foodforthought #foodlovers #foodofinstagram #foodspotting #foodlove #foodart #foodiegram #foodnetwork #foodtime #foodbeast #hongkong #香港美食
  • 壽喜燒二人前
2023-09-04 83 浏览
竟然畀我喺旺角搵到一間咁隱世嘅壽喜燒!兜咗個圈先搵到!今次嘅用餐體驗真係要畀100分!鹿兒島黑毛和牛A5 (二人前) $898A5和牛、野菜盛合、稻庭烏冬、日本蘭王雞蛋餐廳最主打特色係先用棉花糖做汁底!餐廳職員將A5和牛放上熱融嘅汁鍋上面煎,我地揀咗5成熟!佈滿豐富油花嘅和牛再點埋蘭王蛋,令入口口感更嫩滑,每一啖都有濃郁嘅牛肉香,震撼味蕾啊!之後壽喜燒湯配以彈牙的烏冬麵和新鮮的蔬菜,為整餐增添了一份溫暖和滿足感。牛舌串燒 $58口感柔軟,帶有微微嘅牛肉味,每一啖都係滿滿的滿足感雞肉串燒 $42雞肉串燒烤得岩岩好,肉質鮮嫩多汁,搭配上炭燒香氣,令人回味無窮大蔥串燒 $42帶有一種獨特風味,大蔥完全無草青味芝士蕃薯 $28燒融咗嘅芝士包住軟綿綿嘅迷你紫蕃薯,好出色!

鹿兒島黑毛和牛A5 (二人前) $898
A5和牛、野菜盛合、稻庭烏冬、日本蘭王雞蛋

牛舌串燒 $58
口感柔軟,帶有微微嘅牛肉味,每一啖都係滿滿的滿足感

雞肉串燒 $42

大蔥串燒 $42
帶有一種獨特風味,大蔥完全無草青味

芝士蕃薯 $28
燒融咗嘅芝士包住軟綿綿嘅迷你紫蕃薯,好出色!
  • A5鹿兒島黑毛和牛
  • 壽喜燒二人餐
2023-08-31 72 浏览
What a surprisingly nice and worth-trying restaurant in Mk which offers good food in 宵夜😍 I enjoy the dinner so much !!! We ate for 1.5 hrs… so jeng 😍 . Worth to give it a try. 👍🏻We found the restaurant is fabulous so we seat in and had super nice catch up . The decoration is full of Japanese style 🥰 It’s famous for the A5 和牛! so jeng ! First comes to the beer 🍺 🍻 cheers with fd !!! Perfect match with the bbq food !We ordered 6 type of 串燒! yummy !!! All taste good ! Especially the 白鱔!good matchi

We ordered 6 type of 串燒! yummy !!! All taste good ! Especially the 白鱔!good matching with the bbq sauce ! The beef tongue also good☺️

Two fried food also fabulous! One is oyster 🦪 quite fresh 👍🏻 the other is scallops ~ the size is very big 😍

Finally, 白豚肉烏冬!好好食!

Overall, it’s recommended 👍🏻 must give it a try. Very worth-trying as the price is acceptable 😆

上次介紹咗觀塘十分推嘅和牛壽喜燒,今次試下旺角依間有落棉花糖嘅鹿兒島和牛壽喜燒。7:50上到去,多人到8:20先可以入座。大家記得book枱喔~𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ (二人前)鹿兒島黑毛和牛A5 898配稻庭烏冬 和牛有6塊中間會夾住蔥去解一解個油膩感雖然落咗棉花糖但係都唔會話好甜✨ 広島牡蠣 48✨ 炸秋葵,蓮藕,冬菇 68🍹 Kyoho Raisin Soda 48🍹 Seasonal Fruit Soda 48ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 十侍📍 旺角豉油街21C號Station 21 1樓 (近林香檸)

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

🍹 Kyoho Raisin Soda 48

🍹 Seasonal Fruit Soda 48

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

十侍

今次黎到位於旺角同油麻地之間既十侍,食期待已久既棉花糖壽喜燒!位置唔算明顯,係一條小巷入面,最明顯就係係近期大熱既手打檸檬茶-林香檸,隔離一入就係!(二人前)鹿兒島黑毛和牛A5 $898配真打稻庭烏冬棉花糖壽喜燒用上鹿兒島A5黑毛和牛,味道香濃,油脂分佈均勻點上香濃既日本蛋漿,一淡放入口真係極致既享受広島牡蠣炸廣島蠔味道好好,完全零雪味!炸秋葵,蓮藕,冬菇呢個炸物拼盤非常滿足,份量多,大大件特別係炸蓮藕,切得非常厚身Kyoho Raisin Soda巨峰葡萄乳酸Seasonal Fruit Soda百香果乳酸

(二人前)鹿兒島黑毛和牛A5 $898
配真打稻庭烏冬
棉花糖壽喜燒用上鹿兒島A5黑毛和牛,味道香濃,油脂分佈均勻
點上香濃既日本蛋漿,一淡放入口真係極致既享受

広島牡蠣
炸廣島蠔味道好好,完全零雪味!

炸秋葵,蓮藕,冬菇
呢個炸物拼盤非常滿足,份量多,大大件
特別係炸蓮藕,切得非常厚身

Kyoho Raisin Soda
巨峰葡萄乳酸

Seasonal Fruit Soda
百香果乳酸
旺角🇭🇰 隱世‼️棉花糖壽喜燒專門店✨.見到呢間壽喜燒專門店,係煮溶棉花糖黎整壽喜燒汁,好特別💥即刻要去試試佢🔥.♦️壽喜燒 二人前 $𝟖𝟗𝟖♦️每枱必嗌+價錢抵食嘅二人餐~ 有6️⃣塊鹿兒島A5黑毛和牛、野菜盛盒、烏冬/白飯、日本雞蛋🥚 店員會淋啲壽喜燒汁落棉花糖,然後就開始煮和牛🤤 可以同店員講你鍾意偏生定偏熟 佢會幫你煮 唔洗自己落手👅佈滿油花嘅和牛再蘸日本雞蛋簡直係ichiban👍🏻 食完和牛 就可以食野菜盛盒啦🍲 味道正常 都係同一般壽喜燒無咩大分別,略嫌烏冬唔夠彈牙,有啲淋👀.♦️牛舌 $𝟓𝟖♦️♦️珠蔥豚肉卷 $𝟒𝟐♦️一開始驚唔夠食,嗌左兩串串燒🤰🏻🫃🏻最後勁飽 捧住兩個大肚腩走🚶🏻豚肉卷好食😋 包住啲大蔥 咬落去索索聲 不過有啲細舊😟 牛舌就不過不失啦~ 串燒黎講有啲貴 因為唔大份 過下口癮🆗.餐廳環境好舒服,店內唔係好多張枱 但都有分一般4人枱、高枱、bar枱、仲有包廂~ 如果一班人黎食可以坐包廂都幾有feel😆 雖然早排去日本食嘅壽喜燒好食啲🤣 不過呢個價錢係香港食到呢個質素算好唔錯,值得bookmark去試😚✨.📍十侍 - 棉花糖A5和牛壽喜燒專門店🗺️旺角豉油街21C號Stati
旺角🇭🇰 隱世‼️棉花糖壽喜燒專門店✨
♦️壽喜燒 二人前 $𝟖𝟗𝟖♦️