2019-03-17
睇完戲之後有小小肚餓, 晏晏地諗唔到食乜就去左呢間十八座狗仔粉其實我不嬲都唔係特別鐘意食狗仔粉 但係細細地一碗又夠平的確係宵夜既好選擇除左狗仔粉,我仲跟餐牌推介叫左生菜鯪魚肉 佢真係好食過平時係街邊小食店食到既質素平時果D可能會太重胡椒粉味, 搞到成碗野好似唔新鮮或者太辣, 但呢間既生菜鯪魚肉我認為係做得岩岩好,除左足料夠多鯪魚肉之外, 個湯既調味都恰到好處,令人不自覺飲多幾啖都唔會太重口味或者口渴。另外友人仲嗌左鴨脾黎食,大大隻都幾吸引, 佢都食得津津有味, 女仔既話兩個人分都仲得。不過我本身唔好鴨脾所以冇食。一路聽人講呢間野出名我都唔知有咩特別, 但食完之後係會有得閒encore既諗法, 可能就係勝左夠平民夠地道, 做做下就做出名堂~