2022-07-02
工作太累人,長假期前夕同朋友食餐飯輕鬆下。平時約朋友食飯通常都係西餐或者日本餐,今次就揀啲特式野,食印度及尼泊爾菜。通常印度菜都俾人感覺好重口味,未必岩食但試過呢間之後,我就改觀左。餐廳位置非常方便,由地鐵站行一兩分鐘就見到招牌,行上樓梯就到。.地方好大,坐得舒服仲有幾張window seat,可以望下街景。裝修亦非常有味道,全部都係木傢具仲有好多印度傳統畫作同裝飾。.食物方面除左單點仲有二至四人餐,不過我地就單點左。因為單點都唔貴呀,上環地方真係算好抵食。超細心既menu係中英對照,包你睇得明。.饃饃蒸餃 Chicken Momo HKD88 好傳統既一個尼泊爾、印度小食,有印度芝士或雞肉,我地揀左雞肉。餃子咬落去好多汁,正。.Chicken Tikka HKD88烤雞有成六大件,用鐵板上碟保持熱度,雞肉都算嫩,大大啖咬落去,爽。.Prawn Masala HKD112,Garlic Naan HKD26呢個好惹味,一定要叫Naan 點個汁 ,本身都好怕會好勁蒜味但食落都好okay! 同個汁真係好perfect match!! Prawn Masala 份量好多,有好多隻蝦呀。 .椰
饃饃蒸餃 Chicken Momo HKD88
Chicken Tikka HKD88
椰青 HKD42
食完再飲返啖清甜既椰青水做結尾,好滿足。
仲有幾款想試,下次要再約多幾位朋友先得。