🎉全新推出Cocktail同指定時間有Live music🎶,餐廳門口隱蔽,打開門簡直係大開眼界,主要設計為歐美工業風格,感覺令人舒服放鬆😉🇪🇸西班牙火腿蜜瓜 $78火腿包住厚切清甜的蜜瓜,配有香醋沙律菜🥖香草白酒芝士藍青口配法包 $128藍青口大隻新鮮,蘊藏淡淡的海水咸味,用白酒煮出鮮味,最喜愛既芝士熱溶落青口,配脆香法包,超級推薦!🇲🇽墨西哥粟米片 牛肉 $88大堆上墨西哥片配牛肉醬汁,另設有三款基本醬料,有忌廉芝士,蕃茄莎莎醬,牛油果醬🇩🇪德國鹹豬手配酸野菜 $198原隻豬手烤至脆皮,肉質厚實而彈牙,配酸野菜連芥末醬一齊食,會中和左豬手鹹味,食落更惹味🍼曲奇朱古力奶昔 $68將曲奇朱古力打碎再打成奶昔形成軟雪糕狀態,放滿焦糖爆谷,非常有心思既設計🍫焦糖朱古力 $56熱香濃朱古力上面有綿花糖同糖燒焦至焦糖✨總括來說,餐廳真係隱藏實力,所有食物都超乎水準,份量亦都大份📍 吃吧 (僑建大廈) (旺角)🗺️ 旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室

🇪🇸西班牙火腿蜜瓜 $78
火腿包住厚切清甜的蜜瓜,配有香醋沙律菜

🥖香草白酒芝士藍青口配法包 $128

🇲🇽墨西哥粟米片 牛肉 $88

🇩🇪德國鹹豬手配酸野菜 $198

🍼曲奇朱古力奶昔 $68

🍫焦糖朱古力 $56
熱香濃朱古力上面有綿花糖同糖燒焦至焦糖

📍 吃吧 (僑建大廈) (旺角)
🗺️ 旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室
2024-09-24 382 浏览
朋友帶左我去旺角呢間隱世小店食好西😋餐廳係樓上酒吧餐廳,有cocktail提供,指定日子仲有live music添。想一大班人gathering,呢到都幾岩!🌟 香草白酒芝士藍青口 配法包 $128雖然放左係小食區,但佢青口個份量絕對唔係小食咁少,青口用左香草、白酒、大量芝士同洋蔥🧅一齊煮,吸晒個汁嘅精華,法包仲可以蘸埋個汁一齊食😋🌟 水牛城雞翼 $88雞翼有成8隻都幾抵食,水牛城醬汁另上,可以按個人喜好蘸上,本身雞翼都已經醃過。🌟 蜜糖咖喱脆雞 $88雞件炸得好酥脆,唔會太厚份,加入蜜糖食落甜甜地。🌟 伊巴利亞烤豬肋骨 $188豬肋骨好入味,regular size 都好夠食,蘸上酸甜嘅bbq醬更惹味,配有即炸脆薯條!🌟曲奇朱古力奶昔 $68賣相好吸引嘅飲品,用左椰子🥥殼做杯,加上曲奇、爆谷、朱古力奶昔,味道甜而不膩,成杯甜品咁既樣!🌟Happy Happy Happy Cat $68梳打加青檸汁、菠蘿汁、紅莓汁,加入三種味道偏酸的果汁,飲落都幾清新,有D似fruit punch 嘅味道!

🌟 香草白酒芝士藍青口 配法包 $128

🌟 水牛城雞翼 $88

🌟 蜜糖咖喱脆雞 $88
雞件炸得好酥脆,唔會太厚份,加入蜜糖食落甜甜地。

🌟 伊巴利亞烤豬肋骨 $188

🌟曲奇朱古力奶昔 $68

🌟Happy Happy Happy Cat $68
2024-09-23 474 浏览
凱撒沙律+Parma Ham🥗生菜新鮮脆口,加上Parma Ham嘅鹹香,令整個沙律多咗一層風味,而且醬汁都唔錯,唔會過於膩,配埋香脆的麵包粒,真係一個完美的開胃菜🤤水牛城雞翼🐓雞翼微微香辣,外皮炸得金黃酥脆,裡面又保持住雞肉的多汁😋仲有辣味醬汁俾你點,適合唔同口味既人🤭香草白酒芝士藍青口配法包🥖呢道菜真係令我眼前一亮🤩青口煮得非常入味,搭配香草和白酒醬汁,好有層次感,每一啖都食到海鮮的鮮味,加上法包中間有蒜蓉餡再浸埋醬汁食,正到完全停唔到口🤤伊巴利亞烤豬肋骨🐖豬肋骨肉質軟嫩,烤得恰到好處,外面有一層微微既焦香,令人回味無窮。醬汁亦好入味,配埋薯條食一流🍟讓整個菜式更加均衡,大滿足!斑蘭鮮奶咖啡 Pandan Latte奴才爸叫咗呢個斑蘭鮮奶咖啡,咖啡味夠香濃之餘,亦飲到淡淡斑蘭味😋Hazel "Don" Bao我呢個就係Cocktail嚟,飲落有啲似baileys,由Irish cream、朱古力同hazelnuts等調製,甜甜地好岩女仔飲🤤餐廳的環境都幾舒服,適合聚餐或者約會,有酒精同冇酒精飲品都有得叫而且食物野飲價錢唔貴,我覺得值得再次幫襯😋 🤑 人均消費:~$360🤩 推薦指數
凱撒沙律+Parma Ham🥗

水牛城雞翼🐓

香草白酒芝士藍青口配法包🥖

伊巴利亞烤豬肋骨🐖

斑蘭鮮奶咖啡 Pandan Latte

Hazel "Don" Bao

🤑 人均消費:~$360
🤩 推薦指數:8.5 / 10
📍 餐廳資料:吃吧 (僑建大廈) (旺角)
旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室

斑蘭鮮奶咖啡 Pandan Latte  &  Hazel "Don" Bao
伊巴利亞烤豬肋骨
旺角油麻地附近通常都會有好多唔同林林總總嘅美食、包括好多唔同嘅國家菜,今次呢一間菜式除咗好多特別嘅美食之外、餐廳嘅裝修都充滿外國風味!同朋友本身都好鍾意食啲好有品味裝修設計風格嘅餐廳之外、當然會好留意餐廳本身嘅食物質素!呢間餐廳食物質素除咗好高之外、有好多食物嘅感覺感受都係食完意想不到!香草白酒藍青口配法包:白酒味味道滲透哂落去,超香濃,青口好嫩!奇上法包配汁超開胃!椒鹽栗米:最驚喜覺得栗米完全切開哂,烤得好香、加上椒鹽令到成件事更加香!小小辣好惹味!西班牙煙火腿蜜瓜:巴馬火腿本身都好鐘意食!再加上蜜瓜真係更加香更加開胃!西班牙海鮮飯:海鮮種類豐富、海鮮飯的蕃茄醬好滋味!加上份量大大鍋!好抵食!飲品方面整左:朱古力曲奇奶昔:打卡影相一流!加上味道唔會過甜、超香!洛神花果花茶:花茶夠熱,飲落好潤喉!呢度仲有好多特別的cocktails 比大家選擇,全部都好有特式ga!旺角彌敦道僑建大樓2樓吃吧Chiba

香草白酒藍青口配法包:

椒鹽栗米:

西班牙煙火腿蜜瓜:

巴馬火腿本身都好鐘意食!再加上蜜瓜真係更加香更加開胃!

西班牙海鮮飯:

飲品方面整左:

朱古力曲奇奶昔:打卡影相一流!加上味道唔會過甜、超香!

洛神花果花茶:花茶夠熱,飲落好潤喉!

旺角彌敦道僑建大樓2樓

吃吧Chiba

2024-09-13 385 浏览
今晚包咗場做farewell dinner,book到呢個場,真係令成晚錦上添花🥹處身旺角,地點非常便利,但小心別走錯旁邊的cafe😅(腦裏面只記住餐廳中文名,差點走錯)😝在佈置及考慮場地枱櫈的安排,餐廳的職員好落力幫我們忙,還盡力提供各樣物資,這種熱心已夠讚👍🏻廚師很細心了解我們想要的出餐時間,食物是熱哄哄的,味道都是值得推介😊我好喜歡燒阿根廷西冷(味道很棒),配菜的雜菜都燒得很適中,燒香仍有點濕口感😋燒格凌蘭比目魚亦很有水準,很入味,同樣保持濕口感,不會燒得乾乾的😚每人備有一杯手搖size的飲品,夠大杯。我選了少甜的接骨木花檸檬,清新又大杯,非常滿足。最值得一讚,是職員的熱誠接待,他們還送上一份別緻的甜品給主人翁,那份貼心是額外的禮物🥰他們整晚都配合我們,幫我們騰空多一張枱,讓我們全部人可以坐在一起,不用部分人擠進細房,非常細心😊她會記得我們飲甚麼、坐在那裏;又不嫌我們整晚喧鬧及唱歌,讓我們能盡興而歸,真是很值得推介🤗

2024-08-03
2024-09-07 482 浏览
第一次食時候已經係幾年前,今次再訪覺得多咗好多小食選擇,同埋多咗啲生酮野。本身想減肥先食呢間,但係又覺得佢啲奶昔好吸引,所以最後都係安慰自己下次再減。餐廳位置方便,但未至於好易搵,所以先叫隱世。總結係味道都好令人滿意,嚟緊應該會三訪。‣ 香草白酒芝士藍青口配法包 $128‼️超級推薦‼️佢嘅醬汁調配得好好,夠晒creamy濃郁,啲芝士又可以拉絲。青口又大大隻,個法包有蒜蓉係面,烤得啱啱好又香口,夾埋一齊超級好食。‣ 西班牙火腿蜜瓜 $78佢嘅蜜瓜勁大條又甜,真係懷疑有半個蜜瓜係到,超級抵食,夾埋啲火腿一齊食超好食,呢個配搭真係冇得輸。火腿口感柔軟,鹹香味唔算好重,所以成道菜相對上都比較清新。‣ 蜜糖咖哩脆雞 $88雞肉相當多汁嫩滑,炸得勁好,唔會話好厚皮。雖然係蜜糖咖喱味,但係相對上佢嘅蜜糖味比較重少少,但係因為醬汁唔係好多,所以都唔會話太過甜膩,反而我又幾滿意呢一個安排。‣ 伊比利亞煙燻豬架 $228佢嘅豬架搬上枱嘅時候勁有氣氛,個賣相真係加晒分。佢嘅薯蓉唔至於打到好幼滑,但係有啲薯仔喺到就令到個薯蓉更加有口感。豬架肉質雖然相對上比較紮實,但係唔嚡口,所以我都幾滿意。搭配啲酸酸甜甜嘅生果

‣ 香草白酒芝士藍青口配法包 $128

‣ 西班牙火腿蜜瓜 $78

‣ 蜜糖咖哩脆雞 $88

‣ 伊比利亞煙燻豬架 $228
佢嘅豬架搬上枱嘅時候勁有氣氛,個賣相真係加晒分。佢嘅薯蓉唔至於打到好幼滑,但係有啲薯仔喺到就令到個薯蓉更加有口感。豬架肉質雖然相對上比較紮實,但係唔嚡口,所以我都幾滿意。搭配啲酸酸甜甜嘅生果一齊食,突顯返豬嘅香味。

‣ 曲奇朱古力奶昔 $68
呢一杯真係邪惡嘅極致,真係可以滿足到想食雪糕嘅人嘅慾望。曲奇朱古力味真係冇得輸,再加埋啲爆谷喺隔離做裝飾,成杯嘢飲嘅賣相真係一流。面頭有啲鮮奶油,但係搭配埋一齊飲,唔會覺得好膩。

‣ 熱情果接骨木花茶 $56
佢嘅熱情果接骨木花茶嘅賣相就好似個花樽咁,如果唔知佢係嘢飲擺上枱,會以為佢係裝飾品。佢嘅熱情果味同埋接骨木花茶味都好濃郁,唔會話好甜,加埋啲小食一齊食,可以令到個感覺更加清新。
2024-09-03 636 浏览
吃吧旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室餐廳新增了cocktail,餐廳嘅燈光氛圍感好好,指定日子仲有live music添,非常適合朋友聚餐🌟食物的份量都非常適合朋友幾個人share! 味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨主菜☄️西班牙海鮮飯 $178各式各樣的海鮮配料(eg.青口、帶子、蝦、魚、肉腸)都集齊係依個飯度,超級豐富,蕃茄味軟軟的飯粒加上粒粒分明的口感,食落好和諧舒服😌小食☄️香草白酒芝士藍青口配法包 $128大推!滿滿的一盆大大隻的青口,醬汁非常Creamy仲有芝士!單食/配醬汁都好食🤤法包都完全唔馬虎,每一塊都有滿滿的蒜蓉,好jeng!!☀️烤原隻魷魚乾 $88下酒菜~飲酒傾計必備,配搭Wasabi豉油都幾夾,口味更重☀️水牛城雞翼 $88水牛城醬鹹辣鹹辣,雖然係單骨雞翼但每一隻都好大隻,仲要有9-10隻😚外皮炸得好脆~飲品☄️焦糖蜂蜜奶昔 $68造型咁滿分超多爆谷喺面,愛甜人士必點,甜係甜既,但唔會死甜☺️☄️曲奇Bailey沙冰(是日推介) $98好驚喜,bailey味好出,同曲奇融合得好好~✅想睇更多食評就要follow @gulug
吃吧

小食
☄️香草白酒芝士藍青口配法包 $128
烤原隻魷魚乾
☀️烤原隻魷魚乾 $88
下酒菜~飲酒傾計必備,配搭Wasabi豉油都幾夾,口味更重
☀️水牛城雞翼 $88

飲品
焦糖蜂蜜奶昔
☄️焦糖蜂蜜奶昔 $68
曲奇Bailey沙冰
☄️曲奇Bailey沙冰(是日推介) $98
好驚喜,bailey味好出,同曲奇融合得好好~

✅想睇更多食評就要follow @gulugirl102 🐰
西班牙海鮮飯
烤原隻魷魚乾
焦糖蜂蜜奶昔
曲奇Bailey沙冰
2024-09-02 376 浏览
油麻地樓上餐廳吃吧,食物是意想不到的驚喜,指定日子還有live music。西班牙煙火腿蜜瓜大片巴馬火腿捲上大塊哈蜜瓜,要用刀叉切開。巴馬火腿柔軟甘香而哈蜜瓜甜蜜多汁,沙律菜伴上黑醋爽脆清新。香草白酒芝士藍青口配法包青口用中式煲仔上,不要少看細細煲仔,青口十分之多,配上香草白酒芝士汁,濃淡適中,可以掛汁之餘又不會太杰。汁內有不少洋蔥碎,可以配上法包。法包已經有牛油香草,焗得外脆內軟,配上芝士汁味道更佳。蜜糖咖喱脆雞炸雞蜜糖味及咖喱味均不算濃,但無礙其外脆內嫩質感,雞塊充滿肉汁。伊比利亞煙燻豬架菜色顏色配搭鮮艷,豬架已經切開,肉質略肥嫩滑,薯蓉入口有粒粒口感。青檸鹹檸檬梳打飲品選擇種類不少,既有紅白酒雞尾酒啤酒,亦有咖啡茶梳打沙冰。是夜選擇了無糖的青檸鹹檸檬梳打,青檸鹹檸檬味道適中,就算沒落糖漿亦不會太酸。

西班牙煙火腿蜜瓜

蜜糖咖喱脆雞

伊比利亞煙燻豬架

青檸鹹檸檬梳打
2024-08-29
2024-08-29 362 浏览
星期五放工同朋友出旺角行街買野食飯🙌Book左樓上《吃吧》食飯🍻吃吧位於人流極旺既彌敦道商廈二樓🙌餐廳裝修走工業風😬店內播放住音樂同三五朋友飲野食飯氣氛都幾好呀☺️香草白酒芝士青口配法包🥖新鮮飽滿既青口以香草白酒烹調及加入芝士增加左濃郁的奶香味道並有拉絲視覺感☺️法飽外脆內軟點埋醬汁一齊食唔錯😊泰式蝦沙律杯🍤新鮮彈牙的虎蝦醃製係酸辣交織泰式酸辣及泰青醬汁中🍤虎蝦蝦身啖啖肉😋酸味味真係好開胃🤤西班牙煙火腿哈蜜瓜🍈西班牙煙燻火腿配左甜美哈蜜瓜😊火腿咸味適中搭配爽甜多汁哈密瓜及沙律菜一齊食😬係一道清新涼爽既小食😜伊比利亞煙燻豬架🐖厚實既伊比利亞豬肉經過慢煮和煙燻後肉質仍保持鮮嫩😬咬下去口中有煙燻香氣😊搭配青紅黃甜椒🫑口感層次豐富有嚼勁👍飲品House white wine微酸易入口🍸配搭海鮮及豬肉都幾夾😊🍑蜜桃熱情果梳打飲落蜜桃味清香撲鼻😊利用針筒裝住糖水可以比客人調校自己喜愛嘅甜度👍另外餐廳仲有多款新出cocktails 🍸鍾意飲cocktails既朋友唔好錯過了😉

香草白酒芝士青口配法包🥖

法飽外脆內軟點埋醬汁一齊食唔錯😊

泰式蝦沙律杯🍤

西班牙煙火腿哈蜜瓜🍈

伊比利亞煙燻豬架🐖

2024-08-25 434 浏览
好耐無同老公拍拖👫大家收工一齊去食下飯行下街☺️簡簡單單都幾開心🥳今次帶老公去左呢間位於旺角同油麻地中間嘅樓上餐廳食飯,好耐之前同朋友黎過一次,覺得環境氣氛幾好,而且食物質素都唔錯🥰聽職員講呢度指定日子仲有live music,好鬼正😝泰式蝦沙律杯呢個上枱都幾驚艷,有飲shooter嘅感覺☺️泰式蝦新鮮,蝦肉入口彈牙爽口,共有兩款醬汁,一款帶少少甜、一款比較清新,兩款各有特色👍蜜糖咖喱脆雞呢個用左點心籠盛截,造型盞鬼😀脆雞份量都唔少,炸到金黃香脆,仲幾juice添,蜜糖咖喱醬基本上都唔會輸🤤烤雞泡魚干呢個有埋個爐仔烤住(偽),好岩打卡,老公飲住cocktail食住雞泡魚乾,又幾chill 喎😝伊巴利亞烤豬肋骨主菜揀左烤豬肋骨,份量要正常size,仲有加大版可以揀😉豬肋骨肉好嫩,而且又腍夠熟,容易切開,味道香濃帶少少甜,幾好食👍不過配菜薯條相對較失色,原因係炸得唔夠時間😅比較生Denia’s Island呢杯造型好吸睛,令人好舒服嘅藍色☺️上面仲有一串棉花糖👍用左牛奶、乳酪配製,飲落清新又甜甜地👍French martini呢杯係cocktail,帶有少少酒精,有橙、葡萄柚子、莓等…飲落酸酸甜

泰式蝦沙律杯

蜜糖咖喱脆雞

烤雞泡魚干

Denia’s Island

French martini
呢杯係cocktail,帶有少少酒精,有橙、葡萄柚子、莓等…飲落酸酸甜甜,味道豐富

📍吃吧 (僑建大廈) (旺角)

2024-08-20
  • Denia’s  Island
  • 伊巴利亞烤豬肋骨
一直都覺得旺角依間樓上餐廳「吃吧」幾高質🤗Order幾個小食🍿飲杯Mocktail真係好Chill😌.伊比利亞煙燻豬架🥩餐廳職員打開玻璃蓋之後,煙霧彌漫🌫️散發煙燻味道💨豬架表面鋪有香料🌿黑椒🧂肉質肥瘦均勻😍肉味濃香🤤配菜包括有芒果莎莎🥭翠玉瓜🥒豆苗🫛車厘茄🍅黃翠玉瓜、橙車厘茄、薯蓉🥔.泰式蝦沙律杯🦐表面鋪有指天椒🌶️蒜片🧄虎蝦好大隻,肉質爽口😗味道鮮甜,配以泰式海鮮汁食用🇹🇭味道酸辣😋.香草白酒芝士藍青口配法包🐚內有迷迭香,藍青口味道鮮甜😛略嫌肉質比較瘦削🥺芝士份量多🧀拉絲效果突出😜味道鹹香☺️法包表面鋪滿蒜蓉香草牛油🥖🧈口感酥脆😙.蜜糖咖喱脆雞🍗蜜糖味道比較突出🍯餘額帶有少許咖喱味道🍛脆雞口感外香脆內嫩滑😆食落好Juicy👍🏻.Crazy Flower🍹採用青檸汁🍋‍🟩蔓越莓汁🍒橙汁、梳打水製作🫧味道酸甜,飲落好清爽😬.Denia’s Island🍸表面鋪有棉花糖☁️採用藍柑橘酒🍾乳酪、牛奶製作🥛飲落類似忌廉溝鮮奶味道、帶點香橙果香🍊
  • 煙燻西班牙伊比利亞豬扒
  • 蘋果木煙燻西班牙豬扒
  • 蘋果木煙薰西班牙豬扒
2024-08-16 283 浏览
今日嚟到位於旺角嘅一間樓上西式餐廳 整體環境舒適 浪漫且有格調服務態度良好+廚師非常用心製作🩷餐廳新增咗cocktail!仲有好多唔同嘅特色嘢飲😋原來指定日子去仲有live music,下次有機會再去訂位前問清楚先!🩵蜜桃熱情果梳打 有支裝住糖漿嘅針筒插喺梳打水入面,自己唧啲糖漿出嚟,好過癮✌🏾兩種水果嘅味道好夾,清爽解渴🩵曲奇朱古力奶昔奶昔絲滑香甜,朱古力味香濃有忌廉同曲奇碎增加口感,仲有爆谷點綴🍿最適合打卡❗️🩵西班牙海鮮炒飯酸酸地嘅番茄味+比較濕嘅飯海鮮料十足,有青口大蝦魚柳等(啲蝦都幾大隻下🦐)酸溜溜十分開胃,份量都夠足🩵水牛城雞翼酥脆嘅單骨雞翼+雞肉嫩滑多汁配有茄汁🩵蜜糖咖喱脆雞同樣地十分酥脆,+夠熱少許咖喱香惹味之餘仲有少少蜜糖嘅甜🍯🩵烤原隻魷魚乾有個爐烤住隻魷魚乾,香味四溢🦑越嚼越香可以配芥末豉油

今日嚟到位於旺角嘅一間樓上西式餐廳
整體環境舒適 浪漫且有格調
服務態度良好+廚師非常用心製作🩷
餐廳新增咗cocktail!
仲有好多唔同嘅特色嘢飲😋
原來指定日子去仲有live music,
下次有機會再去訂位前問清楚先!

🩵蜜桃熱情果梳打
兩種水果嘅味道好夾,清爽解渴

🩵曲奇朱古力奶昔
奶昔絲滑香甜,朱古力味香濃
有忌廉同曲奇碎增加口感,仲有爆谷點綴🍿最適合打卡❗️

🩵西班牙海鮮炒飯
酸酸地嘅番茄味+比較濕嘅飯
海鮮料十足,有青口大蝦魚柳等
(啲蝦都幾大隻下🦐)
酸溜溜十分開胃,份量都夠足

🩵水牛城雞翼
酥脆嘅單骨雞翼+雞肉嫩滑多汁
配有茄汁

🩵蜜糖咖喱脆雞
同樣地十分酥脆,+夠熱
少許咖喱香惹味之餘仲有少少蜜糖嘅甜🍯

🩵烤原隻魷魚乾
有個爐烤住隻魷魚乾,香味四溢🦑
越嚼越香
可以配芥末豉油
2024-08-15 287 浏览
🔹️吃吧 (僑建大廈)🔹️真係想放鬆下 發掘左樓上餐廳餐廳指定日子有live music 可以聽住歌飲翻兩杯環境氣氛都好舒服 係同朋友傾下計既好地方🥢西班牙火腿密瓜密瓜相當清甜 與西班牙火腿鹹甜好夾真係必點既前菜之一🥢烤原隻魷魚乾 見到有人介紹呢款魷魚乾 賣相真係好正已切絲方便進食 醬汁係配有wasabi好特別🥢香草白酒芝士藍青口配法包醬汁濃稠惹味 還佈滿芝士在內法包外脆內鬆軟 配青口食真係好正🐷伊巴利亞烤豬肋骨豬肋骨烤得邊位好脆身 配以醬汁特別惹味薯條都係即炸夠熱夠脆口餐廳有多款既Cocktail可以選擇🍸Piggy Ocean賣相真係好打卡 係我喜歡既海洋藍色偏甜容易入口 酒精在口腔先慢慢滲出雪碧、檸檬同青檸將成杯飲品味道變得更fresh🍹水蜜桃荔枝茶飲品包裝真係好特別 用中式花樽盛載清甜既味道好飲
🔹️吃吧 (僑建大廈)🔹️

餐廳有多款既Cocktail可以選擇
🍸Piggy Ocean
賣相真係好打卡 係我喜歡既海洋藍色
偏甜容易入口 酒精在口腔先慢慢滲出
雪碧、檸檬同青檸將成杯飲品味道變得更fresh

🍹水蜜桃荔枝茶
飲品包裝真係好特別 用中式花樽盛載
清甜既味道好飲

2024-08-13 240 浏览
兩星期前包了場攪party,職員態度好好,基本上上有求必應。食物味道又很多。味道總類都好多元化,十分推介的餐廳同埋包場價錢合理,我揾左好多餐廳都無咁性價比高,我地三十幾人包場都好鬆動,唔會迫!
  • 慢煮甜酒燴和牛面頰
2024-08-13 205 浏览
這間位於油麻地的西餐,不單止食物打卡,而且很好吃😋前菜: 蜜糖咖喱炸雞, 蜜糖比咖喱味出, 炸完肉質都唔會諧! 仍然好juicy . 芝士藍青口, 好creamy , 還要有香蔥蒜蓉包配搭, 好fusion又好好食。 法棍好脆吃下去不會很硬。 泰式蝦沙律杯, 好肥美既生蝦, 好正👍🏻 主菜!才是重點! 伊比利亞煙燻豬架, 第一次食豬架, 肉質比我想像中好食,有點兒似豬頸的口感, 下面鋪着的薯蓉更是十分加分, 完全升華了豬架!。可以一再encore
這間位於油麻地的西餐,不單止食物打卡,而且很好吃😋前菜:

蜜糖咖喱炸雞, 蜜糖比咖喱味出, 炸完肉質都唔會諧!
仍然好juicy .

泰式蝦沙律杯, 好肥美既生蝦, 好正👍🏻

主菜!才是重點!

2024-08-10
用餐优惠