2022-02-20
我朋友住元朗,話喺元朗街市附近有間車仔麵,份量多又好味。朋友話長期都好多人等外賣。我估都d 食客都係附近嘅街坊。 5點左右我地去到,直接有位坐。 最少就叫3款餸,不包麵底。 有d特別嘅款式,例如牛坑腩、牛草肚、牛孖根等😚😚。,好多餸都好快沽清,要食真係要早去。朋友仔話12點去到都未必有,最好就11點到。 叫咗:1.) 牛、韭菜餃、豬紅配米粉(腩汁)2.)芝士腸、菜心、滷水豆腐配米粉(腩汁) 車仔麵的辣汁絕對是精髓,記得叫佢辣汁另上,因為我覺得都幾辣。辣汁唔係紅色,係啡黃色。食落有d咖哩味、沙嗲和辣的混合,好特別。 價錢就大約40-50蚊一人。 豆腐10蚊左右俾左6大舊,芝士腸都有6、7條👍👍🌟份量超级足料。我都唔係細食,但都飽到心口🤣。作為女仔就係覺得好飽好飽。唔知係唔係就快收爐,老闆就話請我地食豆卜同滷水蛋。 本來已經好大份,送多樣餸真係飽上加飽。 這份人情味,真係買少見少👍。話曬香港樣樣野都要金🥺。
叫咗:
1.) 牛、韭菜餃、豬紅配米粉(腩汁)
2.)芝士腸、菜心、滷水豆腐配米粉(腩汁)
味、沙嗲和辣的混合,好特別。
價錢就大約40-50蚊一人。
豆腐10蚊左右俾左6大舊,芝士腸都有6、7條👍👍🌟
這份人情味,真係買少見少👍。話曬香港樣樣野都要金🥺。