2018-08-19
而家喺香港邊度可以食到一盅兩件?答案喺呢度!深水埗既然周師傅點心!深水埗不嬲係平民區嘅代表,但係裏面都有臥虎藏龍,好似呢間點心店,一入嚟嘅時候明顯覺得佢嘅裝修係經過精心策劃。望一望價錢牌發現佢嘅價錢全部都好平民化,平時蝦餃喺茶樓可能做緊$30至$50佢呢度只係賣緊$16,雖然數量比一般少2件,但係用料好充足,蟹籽脆卜卜好爽口。本來見到呢度有小籠包叫,不過唔知係咪已經停止供應,唯有退而求其次揀左佢嘅紅油抄手,抄手好大粒,有4粒,下面勝在着嘅汁並唔係一般嘅紅油,而係好豐富豉油既蒜蓉汁,點落去酸酸地又夠香味!仲有想講下呢度既牛肉球,佢個名好特別,唔知點解會嘅紅酒牛肉球?雖然唔係好試到紅酒嘅味道,但佢比平時嘅牛肉球少咗肥膩嘅感覺,點左少少喼汁,完全唔覺得油,而且仲想食多舊!好耐冇呢一個感覺了。H&M船 係火腿芝士焗麵包,盤的外圍有烤過嘅魷魚絲襯底,有口感的咸咸芝士一粒粒融化在口中,流心的感覺不言而喻。每人結帳嘅時候只不過係$60,真係好抵呀。