2008-05-01 21 浏览
尋日黎左呢度食晏, 因為友人突然間話好想黎食, 其實師傅從來對呢間食店都冇咩好感, 不過既然係就黎試下啦!去到都幾多人要等位, 等左都成十分鐘先至有枱, 一坐底餓到半死嘅師傅即刻睇下有咩好食, 最後要左個簡簡單單嘅咖哩雞扒飯配茄子!等左一陣個咖哩雞扒飯就到, 咖哩雞扒飯嘅咖哩幾香, 少少辣, 而雞扒就係炸雞,幾滑身同埋唔韌, 而飯嘅份量唔算多, 所以師傅唔使一陣就食晒, 而茄子就冇咩特, 好普通下!總括黎講食物質素冇咩特別, 環境就一般, 服務尚算可以接受, 而價錢唔算相宜,不過都可以接受, 三十四蚊個餐再加一啦, 如果有得揀, 師傅就一定唔揀, 因為食拉麵師傅一定會去橫綱, 如果定食呢度都唔會係首選, 結論係師傅下次都未必會再黎!

2008-02-16 8 浏览
原本諗住同男朋友食麥當奴, 咁啱經過見到顧客唔多, 所以決定改地點!其實味千給我的印像麻麻地, 經常要等位, 又嘈, 又食得急, 就像快餐一樣!但今次完全不同, 待應先安排我們座卡位(勁開心呀, 竟然有卡位喎!), 而且裝修跟一般分店不同, 光線柔和, 卡位很舒適, 夠寛落, 就算四位座亦不覺迫!我們order了下列食品:1. 日式芥茉八爪魚(刺身)$22 - 好好味2. 鐵板牛油焗帶子$25 - 好新鮮3. 相撲拉麵$45 - 配料多完化, 一次過試齊幾種食物, 溫泉蛋好好味4. 烏賊拉麵$40 - 拉麵一般, 配料都幾好!由於顧客不多, 可以慢慢食, 待應亦很有禮貌, 初初亦有沒人添茶的情況, 但佷快便得到改善, 其後還有兩三個待應不停過來加水, 頻密程度令我覺得好搞笑!下次食味千啦麵, 首選一定是這間!

我們order了下列食品:
1. 日式芥茉八爪魚(刺身)$22 - 好好味

2. 鐵板牛油焗帶子$25 - 好新鮮

4. 烏賊拉麵$40 - 拉麵一般, 配料都幾好!

下次食味千啦麵, 首選一定是這間!
2008-02-10 5 浏览
差唔多9點先入去呢間野食...哇...真係小貓3 4隻...唔知係唔係佢開得遠呢..冇咩人去食..卡..如果平時夜晚係咁就好啦..好..先講野食..d湯咸到真係想喊...d面永遠都係煮唔開...小食就好既..bt今次冇牛油金姑..叫左個金姑牛肉..金姑牛肉細分到同相都唔同既..d人永遠都係唔會加水.唔叫佢真係唔會黎睇下...今次唔係咁好彩...女經理係咁罵人...俾我地聽到晒..感覺唔係太好囉..
差唔多9點先入去呢間野食...
哇...真係小貓3 4隻...
唔知係唔係佢開得遠呢..冇咩人去食..
卡..如果平時夜晚係咁就好啦..
好..先講野食..
d湯咸到真係想喊...
d面永遠都係煮唔開...
小食就好既..
bt今次冇牛油金姑..叫左個金姑牛肉..
金姑牛肉細分到同相都唔同既..
d人永遠都係唔會加水.
唔叫佢真係唔會黎睇下...
今次唔係咁好彩...
女經理係咁罵人...俾我地聽到晒..
感覺唔係太好囉..
最喜歡這間的味千,因為小人而環境又很好.大多數我都是食味千拉麵,今次食了豬軟骨定食.都幾好.餃子都很好.
2007-11-04 7 浏览
這間入圍係因為環境,這間Ajisen 比起其他Ajisen 係豪裝,服務亦比較有禮,但價錢沒見得貴D。常因為OT 到八點幾,跟同事到這兒見晚餐。趁臨離開灣仔,跟兩名同事來這兒吃午餐。點了三個湯麵和三個小吃,埋單才$17x,經濟得很。三個湯麵係「味千拉麵」、「辣味拉麵」、「烏賊拉麵」,麵條OK 係事實,。當然跟札幌拉麵屋或者Ramen Sanpachi,還差些。倒是那湯頭,味道不賴(難怪Ajisen 那本prospectus 曾經說過,他們的湯頭係特別找製造商造出來,亦是其IPO risk factor 之一)。三個小吃係「蒜片一囗牛柳」、「串燒雞翼」、「金菇牛肉卷」,味道都好好味。尤其那一囗牛柳係好有水準。灣仔味千的漂亮裝修,我會記得!
常因為OT 到八點幾,跟同事到這兒見晚餐。
灣仔味千的漂亮裝修,我會記得!
2007-09-01 3 浏览
This location does not look like other Ajisen Ramen locations. It has better renovation which looks more like a classy restaurant. Food quality is similar to other locations. Service is so so because the waitresses aren't hot. Overall, this is a good location if you want a quiet place with reasonable priced food.
2007-08-19 4 浏览
第一,佢地D食物唔好食第二,員工成日唔見人,整碗拉麵要成個鐘第三,永不加水,好似D老闆作風!!總結,有待改善啦
第一,佢地D食物唔好食

第二,員工成日唔見人,整碗拉麵要成個鐘

第三,永不加水,好似D老闆作風!!

總結,有待改善啦