2011-04-27 14 浏览
前日食完一壽司,今晚食咗禾花亭,簡直係地獄同天堂嘅分別。必食:炸芝士年糕 << 點咗2次一碟6舊嘅牛肉壽司 同埋 嚮螺壽司 都好好食重點咗三文魚壽司, 曼魚壽司, 多款軍艦壽司, 軟殼蟹手卷等等
前日食完一壽司,今晚食咗禾花亭,簡直係地獄同天堂嘅分別。
必食:炸芝士年糕 << 點咗2次
一碟6舊嘅牛肉壽司 同埋 嚮螺壽司 都好好食

2011-04-25
  • 芝士年糕
2011-04-15 21 浏览
在旺角區工作時,無論lunch time或晚飯,我也來過"和花亭". 但總給我的感覺,和普通的日本料理差不多,但價錢還比普通日本料理貴.在lunch time,我也比較喜歡到始創中心對面的小小日本料理-"味",因"味"日本料理set lunch價錢不太貴,而且食得飽飽,十分滿足.但自從上星期到過"味"日本料理,發覺我最愛的什錦魚生飯份量少了點. 還記得我忍不住問職員,為何什錦魚生飯的份量少了點,他也很直接告訴我,我們的經理要求廚房份量要少了點. 就是這樣. 今天我在旺角區工作的last day,我便和了在公司最相熟的同事一起來了和花亭吃我的farewell lunch.相反,我的同事比較喜歡到"和花亭". 而我,真的有一年沒有來過和花亭了,詁不到我一年沒有來過,詁不到和花亭的-和花亭魚生飯進步了那麼多.還記得之前的名字只是普通-什錦魚生飯,詁不到名字改了之後,飯的質素及份量也改了,改了是有大進步的,更好的便是價錢沒有大大增加.以前的什錦魚生飯,只是飯加數片刺身. 但現在的"和花亭魚生飯",除了多了什錦刺身種類,刺身的份量也相對地多了,而且還加上沙律醬,也使到這個和花亭刺身飯更加有特色,

以前的什錦魚生飯,只是飯加數片刺身. 但現在的"和花亭魚生飯",除了多了什錦刺身種類,刺身的份量也相對地多了,而且還加上沙律醬,也使到這個和花亭刺身飯更加有特色,和其他日本料理的什錦刺身是完全不同,有另一種新鮮感的感覺.
和花亭魚生飯
另外,同事order了帆立貝三色飯. 嘩,帆立貝大大厚厚的,超正. 同事也讚不絕口. 正.
帆立貝三色飯
2011-02-01
帆立貝三色飯
和花亭魚生飯
2011-01-07 3 浏览
放左學,肚餓,想食壽司,所以就黎和花亭。以前食開APM果間,而家執左,唯有食旺角呢間。 下午茶時段,十分便宜。 三文魚是我至愛,所以我叫了4件,燒牛肉壽司2件、軟殼蟹手卷1件,炸海老1件。三文魚$4,好大件;燒牛肉好香,好有口感,好多汁,;軟殼蟹D蟹膏同蟹肉超多,隻蟹超大。 十分好味,食完再encore(一模一樣)~~
放左學,肚餓,想食壽司,所以就黎和花亭。
以前食開APM果間,而家執左,唯有食旺角呢間。
下午茶時段,十分便宜。
十分好味,食完再encore(一模一樣)~~
  • 三文魚壽司
2010-12-31 7 浏览
宜家日本菜...回轉壽司都開到成行成市...我女朋友幾鍾意食日本野...所以我地不時都會周圍試下..但試來試去..都係和花亭最好...不過記住係太子果間...上次去尖沙咀果間食到我嘴都歪不過去親太子果間都要等位...可能我地都係假日去啦...而且坐order位要限時...有少少美中不足...不過好野多人爭..證明左佢係有實力既!!講番食物...好多特色既自家食品....除左d魚生新鮮之外...亦都照顧到我呢d唔太食生野既人...咖哩醬油半熟蝦...呢個冇得輸...個味岩岩好..唔會好咸..有咖哩既香味同彈牙既蝦肉..之前有一排做過特價...幾元一舊...我地食到成台都係碟..燒牛肉壽司...另一愛不釋手之作!!...薄薄既一層特制醬油...燒到半生熟既牛肉...上面放左少少蔥花同蒜汁..配合得宜...自家制玉子壽司...d蛋好厚...甜甜地...係佢地出名之作...幾元件...幾抵食...但係我就覺得太大舊...飽左d仲有我每次去都會叫既軟骨餃子熱脆卷....呢個唔係到到食到...佢出面係一層脆脆既皮..跟住一層飯....入面夾住一隻軟骨餃子...應該係焗出黎既...好特別..熱辣辣.

好野多人爭..證明左佢係有實力既!!
配合得宜...
入面夾住一隻軟骨餃子...應該係焗出黎既...好特別..熱辣辣...咬落好有層次...加埋出面灑左少少芝士粉...正!
不過要試就要早d叫...都要等成二十分鐘制作...同埋一早塞飽左自己就會好似我咁...食唔哂 = =
仲有好多唔同種類既特色壽司...不過我唔太食生野...話唔到你地知...應該都不俗...每晚仲會有個特價時間...
入面既壽司師父會敲響吧頭個鐘...以特價賣每日既廚師推介...要既舉手...售完即止..
總括黎講...太子和花亭都做得好好...唯一係可能太忙....有時叫伙記要叫好耐先有人理...好彩佢仲有個制按..
按左會著燈...咁就有人會埋黎幫手勒...
壽司...我一定會去太子和花亭
2010-12-30
  • 咖哩醬油半熟蝦壽司
  • 軟骨餃子熱脆卷
2010-12-05 13 浏览
星期五晚幾個人去又直線排隊,等半粒鍾點了三文魚壽司, 三文魚子壽司, 壽司, 帆立貝壽司, 多款軍艦壽司, 軟殼蟹壽司, 手卷, 蚧湯等我最愛的三文魚子壽司小了以前的新鮮度,不過味道還可以, 而價錢都算值 ,但懷念2-3年前食落去有扑扑聲的口感。
星期五晚幾個人去又直線排隊,等半粒鍾

2010-11-29 12 浏览
今個星期o既下午就做台灣人,好多時都食台灣野!~夜晚就好似做左日本人咁,餐餐都日本野= =因為朋友想食日本野,所以決定試下太子呢間和花亭壽司等埋朋友收工,大約8點去到!門口已經聚集左大堆人,諗住行去拎飛等叫位啦!點知等左好耐都冇人俾飛,呢到需要改進下!!等左大約10幾分鐘,終於到我地~入到去首先睇下餐牌有咩點啦~~選擇比其他出面D壽司鋪少,同埋冇圖睇,搞到難以選擇最後叫左幾碟壽司+1碟汁燒筒魷魚上菜速度都OK,唔使等好耐三貝壽司3隻貝加埋一碟,但我只係識帆立貝同北寄貝,仲有一隻貝就唔知咩O黎帆立貝SIZE中等,都夠新鮮!北寄貝就麻麻,同普通出面食果D差唔多山葵海螺軍艦壽司,個賣相幾得意第一次食山葵,個口感幾特別,味道都唔錯三文魚腩壽司唔係咁好食,同普通三文魚冇咩分別,唔覺得似腩!加上味道同百佳賣果D差唔多 NOT GOOD!!左口魚邊壽司呢個值得推介.夠鮮夠味!!SIZE都OK!! GOODGOODGOOD!!!鰻魚芝士卷大大舊,不過得2件,但我就覺得佢整返細舊,分多2件,會好D起碼食起上O黎唔會因太大舊,而搞到散哂!同埋唔知點解,總係覺得日本野+芝士,會產生一種怪怪地O既味 >
今個星期o既下午就做台灣人,好多時都食台灣野!~
夜晚就好似做左日本人咁,餐餐都日本野= =

因為朋友想食日本野,所以決定試下太子呢間和花亭壽司
等埋朋友收工,大約8點去到!
門口已經聚集左大堆人,諗住行去拎飛等叫位啦!
點知等左好耐都冇人俾飛,呢到需要改進下!!

等左大約10幾分鐘,終於到我地~
入到去首先睇下餐牌有咩點啦~~
選擇比其他出面D壽司鋪少,同埋冇圖睇,搞到難以選擇

最後叫左幾碟壽司+1碟汁燒筒魷魚

上菜速度都OK,唔使等好耐

三貝壽司
帆立貝SIZE中等,都夠新鮮!
北寄貝就麻麻,同普通出面食果D差唔多

山葵海螺軍艦壽司,個賣相幾得意

第一次食山葵,個口感幾特別,味道都唔錯

三文魚腩壽司
唔係咁好食,同普通三文魚冇咩分別,唔覺得似腩!
加上味道同百佳賣果D差唔多 NOT GOOD!!

左口魚邊壽司
呢個值得推介.夠鮮夠味!!
SIZE都OK!! GOODGOODGOOD!!!

鰻魚芝士卷
大大舊,不過得2件,但我就覺得佢整返細舊,分多2件,會好D
起碼食起上O黎唔會因太大舊,而搞到散哂!
同埋唔知點解,總係覺得日本野+芝士,會產生一種怪怪地O既味 > <

希靈魚壽司
顏色幾靚.食落去冇出面咁酸!
亦都係推介之一!!

汁燒筒魷魚
等左10分鐘左右,"熱辣辣"上菜!
魷魚唔"韌",D汁就似鰻魚汁
以四十幾蚊O黎講,算係幾大碟!!

野食O黎講,我都會俾中上,10分俾7.5分
不過呢到D服務就麻麻啦,有個服務制等於冇
最尾都係狂舉手先搵到個人O黎應我,真係需要多多改進啦

不過整體O黎講,有機會都可以再幫襯O既!!!
山葵海螺軍艦壽司!!good!
左口魚邊好得!!
鰻魚芝士卷,呢個就麻麻地!!
2010-11-27
山葵海螺軍艦壽司!!good!
左口魚邊好得!!
  • 左口魚邊壽司
  • 山葵海螺軍艦壽司
2010-10-16 17 浏览
話說想約契妹送個自家啱啱diy好的花球比佢嚟影pre wedding la,點知佢咁好話佢老公好想請我哋兩公婆食飯,咁好契妹想食壽司咁我話不如近近地元氣la,但就比佢哋話唔好要我哋特登出去始創食和花亭???why ah mug特別好食d咩?咁人哋請當然遠近都到la,去到和花亭唔駛等位,仲有四人卡位坐,ok wow見openrice話佢哋玉子壽司好讚,可惜沒有供應了睇餐牌都無咩特別,間間sushi都係食果d,咁我哋都係叫番平時係元氣食開果d去比較吓大致上都幾ok,但要一讚係佢哋既蟹子沙律份量好大同好新鮮,食完個有種好清爽感覺另外係佢個蟹棒壽司都好鮮甜而要彈係佢既wasabi八爪魚壽司,原本wasabi八爪魚是一pack的賣給壽司店的,但係佢哋無落到山葵葉令到d八爪魚一pac咁缺乏了爽口感也少了一點綠色差了很多而服務方面真是有點令人火火火,我們落order要即做的帶子壽司兩客,點知等咗好耐兼叫過經理催促過都係未見,再三催促下終於才上到枱呢種令人忟憎既服務真係唔得幸好呢度環境幾清靜坐得好舒服,我哋都好開心咁ENJOY呢餐多謝哂契妹夫!!
點知佢咁好話佢老公好想請我哋兩公婆食飯,咁好

契妹想食壽司咁我話不如近近地元氣la,但就比佢哋話唔好
要我哋特登出去始創食和花亭???
why ah mug特別好食d咩?
見openrice話佢哋玉子壽司好讚,可惜沒有供應了
睇餐牌都無咩特別,間間sushi都係食果d,
咁我哋都係叫番平時係元氣食開果d去比較吓大致上都幾ok,
另外係佢個蟹棒壽司都好鮮甜

但係佢哋無落到山葵葉令到d八爪魚一pac咁
缺乏了爽口感也少了一點綠色差了很多
呢種令人忟憎既服務真係唔得
幸好呢度環境幾清靜坐得好舒服,我哋都好開心咁ENJOY呢餐
多謝哂契妹夫!!

• 蟹子沙律
  • 蟹棒壽司
  • 天婦羅蝦壽司
2010-08-25 5 浏览
久聞和花亭食物質素不俗,但每次想到吃壽司都會幫襯對面的「味壽司」,今次終於「的」起心肝來試一試。晚上八點三到, 等了約半小時才能入座,迥轉帶上的款式很少,只拿了數碟便「剔」 ORDER 了。先吃了三文魚、鱆紅魚、鰻魚、等大路款,都算不錯, 吃得出是尚算新鮮的,玉子壽司是這裡的招牌菜,的確沒有令人失望,蛋夠厚, 亦很香甜。再來一客軟殼蟹手卷,雖不是即炸, 仍不欠鬆脆。壓軸點了一客三文魚籽壽司,味道剛剛好, 不會太咸,咸味、香味、鮮味都很平衡,實在令人回味。結賬 $320, 不算便宜, 但合理,可以再試。P.S.結賬時剛好九時半,以十元優惠價供應多款壽司,有點「蝕左」的感覺。另外,感覺上人手好像不太足夠,服務略欠效率。
久聞和花亭食物質素不俗,
但每次想到吃壽司都會幫襯對面的「味壽司」,
今次終於「的」起心肝來試一試。

晚上八點三到, 等了約半小時才能入座,
迥轉帶上的款式很少,
只拿了數碟便「剔」 ORDER 了。

先吃了三文魚、鱆紅魚、鰻魚、等大路款,
都算不錯, 吃得出是尚算新鮮的,
玉子壽司是這裡的招牌菜,
的確沒有令人失望,
蛋夠厚, 亦很香甜。

再來一客軟殼蟹手卷,
雖不是即炸, 仍不欠鬆脆。

壓軸點了一客三文魚籽壽司,
味道剛剛好, 不會太咸,
咸味、香味、鮮味都很平衡,
實在令人回味。

結賬 $320,
不算便宜, 但合理,
可以再試。

P.S.
結賬時剛好九時半,
以十元優惠價供應多款壽司,
有點「蝕左」的感覺。

另外,
感覺上人手好像不太足夠,
服務略欠效率。
2010-08-24
  • 玉子壽司、三文魚籽壽司
2010-08-19 21 浏览
花亭壽司一set六款的三文魚壽司是在六件三文魚加不同的配料, 例如蔥, XO醬, 香草沙律和火炙等。三文魚好肥美;入口即溶;好好味!魚生好味,新鮮沙津---味道ok厚燒玉子壽司,($17) 賣相不錯在玉子中間輕輕界開,再放入少量白飯,味道帶甜,好味!天婦羅烏冬,天婦羅做得不錯豬扒拉麵鍋,味道算可,沒有特別之處豬扒拉麵鍋的湯底也很一般整體而言,壽司質素幾好,烏冬質素合格,但豬扒和拉麵質素很一般,而價錢也算合理,但一定不是便宜。
花亭壽司
一set六款的三文魚壽司
三文魚好肥美;入口即溶;好好味!

魚生好味,新鮮
沙津---味道ok
厚燒玉子壽司,($17) 賣相不錯
在玉子中間輕輕界開,再放入少量白飯,味道帶甜,好味!
天婦羅烏冬,天婦羅做得不錯

豬扒拉麵鍋,味道算可,沒有特別之處
豬扒拉麵鍋的湯底也很一般
2010-08-18
2010-07-31 10 浏览
衣到.....變左壽司食堂tim.....以前係正...可惜結業了...換了的板長亦不是我杯茶...說回來...之前多是lunch...做野經過而來..今次終於同bb來了~6點幾到!雖然有位...還是要等...是男士太忙嗎?多是女士在等...2位要等齊呢......好彩~bb到時仲大吧位...入座後不到3字...沒位了點了很多~玉子ar~超厚呢~but如有特別醬汁配就更正al...帶子ar~超肥呢~回想起曾在xx食過的第三世界帶子.....差太遠了!三文ar~超鮮呢~雖不及正仔的...但比板仔好多了~食物水準這裡1直保持,但....服務....不同了....事源我地坐係出菜位.....果碟吞拿芝麻卷....放得有久了....本身此味我覺得是最有差的....現在...久得...好彩不是我點的....半餐了...還是閒著...真想叫姐姐照顧它一下....還有....2人3百幾....比張多d既泊車都可以吧....太不會做了....
說回來...之前多是lunch...做野經過而來..
好彩~bb到時仲大吧位...入座後不到3字...沒位了

點了很多~
玉子ar~超厚呢~but如有特別醬汁配就更正al...
三文ar~超鮮呢~雖不及正仔的...但比板仔好多了~
食物水準這裡1直保持,但....服務....不同了....
  • 玉子
  • 帶子
2010-07-08 12 浏览
心血來潮.食一客壽司~第一次去和花亭.依間又唔算多人等bor.7點去到等10個2人就得.都幾快~本來有窗邊台.但行到去覺得好靜下.都係坐返迴轉開心d.再等過三文魚.普普通通啦.厚玉子.真係幾好味喎~賣相都特別燒牛肉卷.好味.每個卷都有2片薄燒肥牛~鮟鱇魚肝.我覺得有少少芝士味~幾好味~比木魚.普通.烏冬.清清地,有點昆布.唔錯.不過烏冬本來ok.但唔係話特別好味.食少少暖野暖下個胃係唔錯.質素唔錯bor.價錢正常.可以再返去食
心血來潮.食一客壽司~

三文魚.普普通通啦.
厚玉子.真係幾好味喎~賣相都特別
燒牛肉卷.好味.每個卷都有2片薄燒肥牛~
鮟鱇魚肝.我覺得有少少芝士味~幾好味~
比木魚.普通.

質素唔錯bor.價錢正常.可以再返去食
三文魚及軟殼蟹手卷
厚玉子壽司,真係幾好食喎
薄燒肥牛
暖胃烏冬
比木魚.普通
鮟鱇魚肝.香!!
厚玉子壽司,真係幾好食喎
薄燒肥牛
暖胃烏冬
鮟鱇魚肝.香!!
2010-06-01 5 浏览
在廻轉壽司店中,上一次在觀塘吃的一次,感覺它是三甲在望,不過今次在太子分店吃的,感覺未如上次的好。甜蝦大盛剌身– 不知在那時開始,喜歡了甜蝦,今次飯也不要,甜蝦淨上,蝦甜蝦鮮,夠淋身。這款現在優惠價,不要錯過。自家製厚製玉子壽司 – 這個依然是好吃,暖食的,蛋和飯的比例是九對一,蛋香味十足,真的多點幾轉也不是問題。三文魚壽司 – 今年四月至五月的三文魚來貨,因為歐洲火山灰而變得不太穩定,對來貨有影響,不知對此店有沒有影響。今日吃的不算肥美,未能溶入口,也不足三文魚鮮味,有的竟然是壽司飯的醋下多了,酸了點。 蟹肉棒 – 比其他公司出品的蟹棒細了一截,做得粗糙,有些少蟹味,不過未夠濕潤。咖哩鹽味三文魚火炙壽司 – 咖哩有色無味,只要燒得平均,燒三文魚不會差的,不過今次師傅有點偷工,有些地方沒有燒。軟骨餃子熱脆卷– 這壽司的賣樣是有誠意的,外層是天婦羅,中間有芝士、蟹柳、蛋等等,加了多款醬汁如沙律醬和千島醬,口感較脆身,味道有點給醬汁蓋過,未試過試試無壞的。芝士滑蛋豬扒拉麵鍋 – 炸的豬扒因放在湯中,所以都淋了,加上豬扒極韌,食味一般。湯比較少,拉麵大多不夠水份,有芝士和蛋漿配合是尚可。有一

有一點不可不說,上一次見到如有需要可按燈,立即想到我大讚過的沙嗲王制http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=1964559,以為這個簡單一點,也做到應有的效果。不過,今次與這個制做實驗的測試是失敗的,按下去待應不會知道的,那個燈有等於沒有,當沒有人經過,我們揮手比按燈快很多。

到底是不是太子的店做得不夠觀塘的好,還是和花亭的平均質素下降,暫時不能下定論。此店平均來價格較高,當有更多好的選擇時,我會先考慮其他的,不過如果碰到七折又唔多人排隊,還可再吃。
甜蝦大盛剌身!
自家製厚製玉子壽司
三文魚和蟹棒
賣樣有誠意的~一試無妨
如果按完也沒有人理,造制又有何意義?
甜蝦大盛剌身!
自家製厚製玉子壽司
如果按完也沒有人理,造制又有何意義?
2010-03-23 7 浏览
次次都要等餐死, 今次等唔到迴轉枱, order枱都照'殺'兩個人叫咗:厚玉子壽司: 唔同人哋嗰啲, 呢度係玉子包住飯的, 蛋好甜, 暖暖的, 厚到呢.....貪心地叫了兩客, 結果食完已經飽咗一半熟帆立貝壽司, 蝦芒果壽司: 新菜式, 單件點, 蝦芒果壽司好fresh, 味度真係不錯, 熟帆立貝就普通軟殼蟹手卷: 我覺得元x嗰個好味啲, 同埋呢度啲料好似少啲啲咁招鹽雞軟骨: 麻麻哋, 好油膩推介玉子壽司, 不過兩個人就唔好叫兩客嘞

兩個人叫咗:

招鹽雞軟骨: 麻麻哋, 好油膩

推介玉子壽司, 不過兩個人就唔好叫兩客嘞
厚玉子壽司
雞軟骨
2010-03-25
厚玉子壽司
  • 玉子壽司
同男朋友拍拖4週年紀念日~~唔想食太貴~~但係又想食好野~~見朋友成日都去食呢間~~又見到價錢唔算太貴~~而且好評如潮~~於是就去試下啦~~迴轉壽司通常都冇得訂枱~~7點去到等位~~因為周圍有好多商店可以俾你打發時間~~所以唔覺得等左好耐~~反而係掛住睇野搞到差d過晒籌都唔知添~~我地坐近門口既迴轉枱~~鍾意坐迴轉枱~~因為唔駛等人加茶~~咩都自己黎仲好~~即刻寫紙落order~~第一輪要左 : 三文魚壽司 - 抵食, 10蚊2件平過板長, 但係魚生都有厚度, 唔會好似紙咁薄, 而且都有鮮味三文魚腩壽司 - 雖然質感比三文魚豐富, 但係都係三文魚抵食d甜蝦壽司 - 勁好食, 好耐都冇食過咁肥既甜蝦, 佢令我重燃對甜蝦既食慾芒果熟蝦壽司 - 勁難食, 隻蝦勁乾勁硬, 不如整芒果壽司算啦玉子壽司 - 勁勁勁勁勁勁勁好食, 舊蛋大到塞滿晒成個口, 真係好有滿足感, 而且熱辣辣咁, 真係勁好食呀!!!!!!!!!!!!!!!!五色腐皮壽司 - 賣相差, 唔好食燒牛肉壽司 - 好食, 好過中環吉壽鰻魚壽司 - 唔好食, 始終板長既鰻魚暫時冇人能及特大帆立貝壽司 - 好難食, 舊帆立貝凍到好似食緊

第一輪要左 :

五色腐皮壽司 - 賣相差, 唔好食
燒牛肉壽司 - 好食, 好過中環吉壽
鰻魚壽司 - 唔好食, 始終板長既鰻魚暫時冇人能及
特大帆立貝壽司 - 好難食, 舊帆立貝凍到好似食緊雪糕咁, 凍到d牙都痺晒
吞拿魚腩壽司飯 - 其實都唔差, 不過一黎就食咁大個飯搞到好鬼飽=_="
吞拿魚壽司 - 好難食, 薄過一張紙, 冇魚味, 早知食大toro啦
芝麻吞拿魚卷 - 難食到嘔, 太多芝麻好難食
龍蝦仔沙律壽司 - 完全見唔到有龍蝦仔, 都係板長個個好食d

第二輪要左 :

encore左三文魚, 真係好抵食
encore左玉子壽司, 真係好味到震
咖哩蝦壽司 - 超好味, 初初仲驚d fusion野通常d味都好怪, 但係呢隻真係好好味
side order左正常既腐皮壽司 - 超好味, menu係冇架, 要另外叫先會特登整俾你, 好食過menu上面個隻好多

總括黎講, 價錢俾比板長更貴, 好食既亦只得某幾樣, 但係環境同服務都好好多, 因為佢每個位都有個掣俾你, 禁著左就自然會有人黎serve你, 好過板長/元氣個d叫極都冇人得閒理你, 我覺得最好係呢樣野, 所以以後都會定期黎呢度食下, 真係唔錯~~
2010-02-27
庆祝纪念
纪念日
  • 三文魚壽司
  • side order腐皮壽司
  • 咖哩蝦壽司
  • 甜蝦壽司
2010-01-30 6 浏览
依間和花亭是我和友人比較喜歡的日本料理餐廳. 可以說基本上想吃日本菜, 就會選這裡, 星期六晚, 我們還是決定有這喂飽自己的肚子.坐下, 照舊叫了平時愛吃的, 因為很多都是現做, 感覺比line上的新鮮 咖哩半熟蝦壽司, 新鮮做好, 熱辣辣的; 燒牛肉卷壽司, 比較喜歡以前的做法, 以前會把牛肉放在飯團上一起燒, 牛肉汁會滲入飯中, 香香的熱熱的, 可現在就是分開, 先把牛肉燒好才放上飯團, 感覺兩種味道分離了, 而且飯團冰冰的, 帶不出牛肉的香味, 燒的時間聞起來好香, 可吃起來, 總是差一點;玉子壽司, 跟外面很多的壽司店不同, 這裡是整塊玉子包著飯團, 而且還是熱熱的, 跟其他的只有冷冰冰的一塊玉子在飯團上, 十分不同, 是我每次的必吃之選;溫泉蛋烏冬, 又甜又滑不過感覺最近來吃, 師傅的特價推薦少了, 感覺以前多點, 氣氛會好一點 @@"
咖哩半熟蝦壽司, 新鮮做好, 熱辣辣的;
溫泉蛋烏冬, 又甜又滑
2010-01-23
  • 燒牛肉卷壽司