2019-12-21 1167 浏览
我第一次喺新舖開張食飯,我應該都算係頭廿位食客。做第一輪人客,其實都有定心理準備可能要什D時間運行,有小小出錯都預咗。說真心,一個人去食飯,間舖小人到俾咗張四人枱我,確實有點奇怪,不過反正我一個人去食放題都奇怪就算啦。食放題一開始大家會食咩,當然係魚生啦。一早點左十幾件魚生,可惜碟魚生黎遲咗少少,最後我想俾錢走嘅時候先送上黎。咁我食好定唔食好呢?望住前面五六枱客,第一碟餸上枱用咗十五分鐘,全部都係燒物。之後一坐就45分鐘,完全無野食,水都無杯😫😫之後壽司又重複黎咗。成餐食左兩個半鐘。新舖開張好多野都無得選擇。其實價錢對比其他放題都算合理。食物質素都算可以。希望運作順暢之後會有改善。*最有睇頭就係中庭戈條大魚,打下卡都唔錯。

*最有睇頭就係中庭戈條大魚,打下卡都唔錯。
2019-12-21 8743 浏览
日式放題越開越多,能屹立不倒的原因很簡單,如果一大班朋友各有喜好的話,這種食法人人總能找到自己喜歡的食物。今天和朋友經過荃灣大河道的海之戀商場,知道這間「品川日本料理」新開不久,見到價錢也合理,可以和朋友慢慢食,慢慢聊。店舖裝修簡潔開揚,有幾間闊落的大房間,很有日本風情。而枱和枱之間不會太擠迫,坐得舒適。餐廳也與時俱進,是用手機點餐,服務員很快就送上來,一來可減少用紙張,二來也被免漏單的情況。Like Facebook 有生蠔送飲品種類多,各式汽水、啤酒、熱茶和清酒都有。還有一個甜品和雪糕櫃,迷理甜品款式多,賣相吸引。自取的還有一些熱食和冷盤,三文魚頭很美味啊!刺身很快就到,我們每樣都點了一些:有三文魚、吞拿魚、希靈魚、甜蝦、鮑魚片、帶子、北海道螺…… 賣相出眾,魚生夠肥美,貝類鮮甜。各種串燒、天婦羅,還有最愛的海膽壽司。熱烏冬 ~ 如果唔食澱粉質,總感覺不太舒服,這碗小烏冬就剛好,食得出這烏冬不是平價的硬烏冬,幼滑軟腍好味。

Like Facebook 有生蠔送

飲品種類多,各式汽水、啤酒、熱茶和清酒都有。

還有一個甜品和雪糕櫃,迷理甜品款式多,賣相吸引。

自取的還有一些熱食和冷盤,三文魚頭很美味啊!

各種串燒、天婦羅,還有最愛的海膽壽司

2019-12-18
2019-12-20 979 浏览
新開諗住lunch去試下,食物不過不失,客人不多,壽司做得不差,但lunch不算抵食,雖然可以食到好飽,炸物較普通,另外有雪糕任食,飲品任飲,環境就很好很舒服,食個環境都正。
2019-12-16
2019-12-20 726 浏览
好耐未食過放題 ⭐️⭐️依間個種好味 ,太難用口講未試真係要快d試下👍🏻壽司個種飯同紫菜配搭個種質感 真係平時去其地方都食唔到,總知一個字 ,正!炸物到要推介,炸物雖然款式少,但每一件都好出色,好鬆脆,食都我好想再食。甜品款式雖然唔多,但完全feel到師傅個種用心,甜度適中,岩哂香港人口味。👍🏻食完只有一個感覺就係實在太滿足啦世間上竟然有咁好食既放題😭
好耐未食過放題 ⭐️⭐️
依間個種好味 ,太難用口講
未試真係要快d試下👍🏻

壽司個種飯同紫菜配搭個種質感
真係平時去其地方都食唔到,總知一個字 ,正!

炸物到要推介,炸物雖然款式少,
但每一件都好出色,好鬆脆,食都我好想再食。

甜品款式雖然唔多,但完全feel到師傅個種用心,
甜度適中,岩哂香港人口味。👍🏻

食完只有一個感覺
就係實在太滿足啦
世間上竟然有咁好食既放題😭

2019-12-19 513 浏览
今日去dondon doki行,見有新開放題就入去試下入到去見到個幾好嘅海景預新開會平但多野未ready入到去還算唔錯,係選擇少dd, 但可以一試個境算幾好,坐位幾闊落服務態度算好,而且新開未使等位刺身壽司幾新鮮,串燒幾好味個wasabi就唔多得,下次自備算數以呢個價錢可以接受,其望以後唔好多人就差左
今日去dondon doki行,見有新開放題就入去試下
入到去見到個幾好嘅海景
預新開會平但多野未ready
入到去還算唔錯,係選擇少dd, 但可以一試
個境算幾好,坐位幾闊落
服務態度算好,而且新開未使等位
刺身壽司幾新鮮,串燒幾好味
個wasabi就唔多得,下次自備算數
以呢個價錢可以接受,其望以後唔好多人就差左
2019-12-18 4690 浏览
行完日本Donki,過隔離海之戀商場有間新開的放野,試試佢!佢用QR code來落單既,版面都幾清晰,我諗上左年紀的人都用到。.放題又點少得刺身呢?當中比較出色嘅就係吞拿魚赤身,通常一般放題比嘅吞拿魚🐟都係好細塊淡紅色,仲有好多根。但係,呢間放題嘅吞拿魚佢切得好大舊,同埋肉質係好正,一啲根都冇,品質一定係高級超市之上,以放題嘅價錢來講,呢個吞拿魚真係好值得食👍🏼👍🏼另外,第二個我要推薦嘅係榮螺鮑魚刺身,呢個就好鮮甜!🙂.呢個蠔都好正,可能會岩男仔多d,因為海水味比較重,但放題食到生蠔仲要咁新鮮都係抵嘅!👍🏼.其中一樣值得讚嘅就係清酒任飲🍶,一般放題都要加錢先可以飲清酒,呢度有得仼飲,真係好唔錯。.值得一提的是呢個燉蛋,係甜既,係係好好食!一定要試!.仲有一般大路的放題食物都有.野飲櫃有可樂、雪碧、芬達、玉泉忌廉都有,不過如果多番d無糖的茶類就更出色啦。.雪糕有雲呢拿味、綠茶味、薄荷朱古力、士多啤梨味、仲有右手邊放咗啲比較特別嘅味道:海鹽味、港式奶茶味、玄米茶味🍵。大家可以一試!

值得一提的是呢個燉蛋,係甜既,係係好好食!一定要試!

仲有一般大路的放題食物都有

2019-12-18 606 浏览
荃灣新開左don don donki激安,講到話暫時全港最大我地緊係唔少得去潮聖一下,行完就順面係果到覓食,見到有間新放題就一於去食下,之前成日食放題都係食大集團,而家係時候轉下口味。入到去就覺得幾有日本傳統風格,仲偷偷地望到有好多房間,如果多人黎食都唔錯,環境幾好入到去仲有無敵大海景,出到去露台影番張海景靚相番下倩影先,其實而家呢啲天氣如果可以係露台食飯見住海景都幾浪漫。呢到order野食係用電話掃QR code,又快又方便又環保係等緊野食嘅時候就一定要八卦下出面有咩食,止一止口痕先,飲品吧都有唔少選擇自助吧有啲野食(好似茶碗蒸等)係其他放題店好少見,都幾吸引。啲野食好快就黎左,食放題必食就當然係刺身,刺身放得靚靚,件件都係厚切,個人黎講就最鍾意食油甘魚,夠哂肥美同新鮮。三文魚都幾肥美,厚切好有口感。放題店好少見有軟殼蟹手卷所以我地都叫左黎食,炸到脆卜卜,加左少少蟹籽口感更加豐富。吞拿魚蓉同海膽軍艦,都唔錯,啲料都有唔少,幾好味,同埋紫菜都仲係脆,唔會腍哂火炙壽司都係我地嘅必食之一,都有幾多種類,火炙三文魚壽司幾好味,魚油味幾香,呢到仲有自家創作嘅品川壽司,上面放上三文魚,中間放左青

啲野食好快就黎左,食放題必食就當然係刺身刺身放得靚靚,件件都係厚切,個人黎講就最鍾意食油甘魚,夠哂肥美同新鮮。三文魚都幾肥美,厚切好有口感。

火炙壽司都係我地嘅必食之一,都有幾多種類,火炙三文魚壽司幾好味,魚油味幾香,呢到仲有自家創作嘅品川壽司,上面放上三文魚,中間放左青瓜絲,幾特別

炸物好好食,芝麻雞翼同炸香蕉都好高分,我地係咁order,芝麻雞翼炸得好香脆,入面鎖住肉汁,肉嫩好好食。炸香蕉好似糯米糍嘅口感,有好香嘅香蕉味,第一次食,幾好味又特別

炒牛柳粒味道岩岩好,份量都有唔少,加左黃椒令味道更加豐富。

串燒我地都叫爽幾串,最愛食牛舌,牛味豐富又香黑椒味

油甘魚魚頭好好食,好厚肉,估唔到魚頭都有咁多肉,肉質好嫩,外皮燒得好甘香,食落口脆卜卜好香口

只要like Facebook page就可以送生蠔,我地當然唔可以錯過啦,生蠔幾肥美,食之前加上檸檬汁,更加提味。
最後食埋雪糕就岩岩好,呢隻係香港牌子,出面好少見,支持香港品牌,抵讚
2019-12-18 519 浏览
新開張,落單用微信落,落左一陣無嚟,再落另外啲款,等左成個鐘都無嘢食,問啲職員,中年呀叔用呼喝態度話食物製作中請耐心等候,兩個鐘放題,等左成個鐘先有嘢食,叫五隻雞翼嚟一隻,成枱朋友都唔知你食定我食好,另外個中年呀姐印張單出嚟話幫我哋催下,叫左三十幾樣嚟左兩樣,都唔個點叫好。根本樣樣都係想食先叫架嘛,講到我哋好催單。全場唔係多客只有十二三枱客,個老闆就係門口個枱開住功夫茶歎,不知所謂。下次免費加俾錢請我哋食都唔會嚟。
2019-12-13
庆祝纪念
纪念日
  • 不值一提
真係食到嬲嬲地,而且肯定冇下次。一入去,有一個類似經理嘅人,說話態度很一般,同我地講如果你揀燒物,要等好耐,一定要等好耐。ok,我哋表示明白,所以一坐低就order燒蝦,燒菠蘿之類的,但說來奇怪,隔離張枱俾我哋遲入嚟,我見到佢哋已經到了幾轉燒物,但係我嘅就從來冇出現過⋯⋯另外,我們order馬刀貝刺身,幾轉都冇嚟過,就麻煩侍應幫我們追追,終於有一碟刺身嚟咗,上面仲黐住張紙,寫住馬刀貝,但係這碟明明就係鮑片,跟住同個侍應講,這個是馬刀貝嗎,那個侍應說是,這是馬刀貝,omg....這次用餐經驗,真的是非常差,最後埋單錢也是算錯的,唉⋯⋯⋯真心覺得嬲同唔開心由於本人好鍾意食燒菠蘿,追了幾次,終於有碟燒菠蘿追到回來,這碟燒菠蘿的確好味,夠甜和夠熱。其他完全沒有可取的,希望可以大大大改善一下。

2019-12-17 478 浏览
很讚👍的一間日本放題,已經不是第一次來荃灣西鐵站上蓋,交通方便最喜歡三文魚🐟,劍魚腩,牡丹蝦🦐,象拔蚌,帶子,立魚刺身 全部好新鮮新開張隔天有原條吞拿魚...看得出好有😋誠意另外生蠔同海膽超級甜美至於熱葷我就最愛肥牛🐂壽喜燒用的是靚靚肥牛...另外值得一讚👍地方好寬敞,而且有房間,不同一般放題店椅子靠椅子,背貼背,而且更有一個無敵大海景及露天天台,這個天氣坐在戶外食住放題,比其他放題店舖又多個選擇不過佢哋店舖新開飲品和甜品選擇不多,同職員反映,表示很快會加添...值得期待😍
很讚👍的一間日本放題,已經不是第一次來
荃灣西鐵站上蓋,交通方便
新開張隔天有原條吞拿魚...看得出好有😋誠意
另外生蠔同海膽超級甜美
至於熱葷我就最愛肥牛🐂壽喜燒用的是靚靚肥牛...
  • 三文魚
  • 肥牛壽喜燒
  • 芝麻雞翼
  • 刺身雜錦沙律
2019-12-16 505 浏览
近日某日本雜貨店開分店去完趁虛肚子就餓了係呢個新商場 試下環境好啲 坐得舒服啲既日式餐廳門口好寬敞 平日6點幾 餐廳都算多人 都六成滿呢度係用QR code點餐 有圖可以睇住揀飲品就自己去拎大部份都係韓國野飲仲有啤酒添一開始先點刺身油甘魚鮮甜三文魚厚切好肥美北寄貝同吞拿魚都好新鮮之後食返個牛肉鍋暖下肚自助既沙律吧同水果吧望落好乾淨企理串燒同炸物串燒淹得夠味夠香口 天婦羅好香脆生蠔新鮮。比外面酒店更好食芝麻雞翼夠脆口仲有香榴連球同紫薯球兩者都煙韌火炙壽司同卷物牛油果軟殼蟹卷超讚 軟殼蟹鬆脆 同牛油果好夾火炙玉子有埋芝士 味道更上一層火炙比目魚群 爽口既 幾特別自助吧有清酒飲添同埋茶碗蒸 比起其他放題 呢個價錢有酒飲真係勁抵最後當然要食甜品 每款蛋糕都好精緻朱古力味最濃厚芝士蛋糕好濃濃牛油味雪糕有哈根大師 同coco berry試左菠蘿椰子未cocoberry 味道一般不過已經好飽食唔落了除左室內 仲有室外位整間餐廳窗邊都係無敵大海景超舒服既一餐
近日某日本雜貨店開分店

自助既沙律吧同水果吧
望落好乾淨企理

串燒同炸物
串燒淹得夠味夠香口 天婦羅好香脆

生蠔新鮮。比外面酒店更好食
芝麻雞翼夠脆口

整間餐廳窗邊都係無敵大海景
超舒服既一餐
2019-12-16
2019-12-14 401 浏览
我哋落單嘅嘢食有大概一半都無故消失或者成日突然有我哋冇叫嘅嘢食送咗埋嚟可能係員工仲未認得晒呢度嘅枱號同埋位置不過我哋明白呢度啱啱新開張人手同埋分配係會有啲亂所以大致上都可接受嘅而且呢度嘅上菜速度都算快幾推薦呢度嘅生蠔同埋燒牛肉粒同埋呢度提供嘅CocoBerry雪糕加晒分
我哋落單嘅嘢食有大概一半都無故消失
或者成日突然有我哋冇叫嘅嘢食送咗埋嚟
可能係員工仲未認得晒呢度嘅枱號同埋位置
而且呢度嘅上菜速度都算快
幾推薦呢度嘅生蠔同埋燒牛肉粒

同埋呢度提供嘅CocoBerry雪糕加晒分
2019-12-14 507 浏览
我簡單講下有咩印象難忘嘅食物香蕉天婦羅前面嘅野食太多驚喜,大家都滿心期待有驚喜咁想睇下點樣有香蕉係入面。最後入面係香蕉糕。全晚嘅高潮所在燒牛肋骨韌三文魚籽軍艦好咸 唔正常 塊漠係冧嘅 好奇怪 不可思議燒芝士xxxx全部芝士都好似係因為塊魚原本熱嘅先痴到上去。芝士係無燒過。燒菠蘿酸 好酸 唔得..蜜汁烤bb骨5成熟。上面熟 反轉係生嘅.. 沙律沙律醬係主菜 勁多醬希靈魚好酸...局部酸... 仲有一塊係苦嘅..燒雞軟骨正常 但有啲乾牛舌韌 韌過擦子膠羊架避風塘式煮法。味道似麥記麥樂雞同脆香雞翼嘅混合味.. Wasabi屋邨外賣壽司舖wasabi. 螢光色嘅送嘅日本生蠔唔痴殼,希望係貼心剷起左.. 四隻有一隻好黃好霉..雪糕雪糕櫃係HD, 入面係雜麥牌雪糕。但都唔算worse 嘅.. 有玄米茶,奶茶同菠蘿椰子味。係ok 嘅。啲魚生裝飾放張相上去會似靈堂嘅design食到個心好攰...
我簡單講下有咩印象難忘嘅食物

香蕉天婦羅

燒牛肋骨

三文魚籽軍艦
好咸 唔正常 塊漠係冧嘅 好奇怪 不可思議

燒芝士xxxx
全部芝士都好似係因為塊魚原本熱嘅先痴到上去。芝士係無燒過。

燒菠蘿
酸 好酸 唔得..

蜜汁烤bb骨
5成熟。上面熟 反轉係生嘅..

沙律
沙律醬係主菜 勁多醬

希靈魚
好酸...局部酸... 仲有一塊係苦嘅..

燒雞軟骨
正常 但有啲乾

牛舌
韌 韌過擦子膠

羊架
避風塘式煮法。味道似麥記麥樂雞同脆香雞翼嘅混合味..

Wasabi
屋邨外賣壽司舖wasabi. 螢光色嘅

送嘅日本生蠔
唔痴殼,希望係貼心剷起左.. 四隻有一隻好黃好霉..

雪糕

啲魚生裝飾
放張相上去會似靈堂嘅design

食到個心好攰...

2019-12-13 496 浏览
海之戀商場3樓 新開日本料理,新娤修的餐廳,聽說剛開業不久,餐廳面積十分大 ,無敵靚大海景坐半天都不想走,食物一流又新鮮,品種都很多,服務員態度又好 ,依家放題超低,依家仲有88折,我們一家3口今天吃得好開心 會再來的。仲有值得提一提 ,我們一家都是日本料理影 去過咁多間 日式放題等等,從來沒有見過咁大個場 ,個場真的很大 很大,坐得 好舒服又大會 撞埋一堆 好舒服, 又開揚, 小兒玩得好開心呀,都不想離去,好拉 太長氣了 ,下次再見。
海之戀商場3樓 新開日本料理,新娤修的餐廳
,聽說剛開業不久,餐廳面積十分大
,無敵靚大海景
坐半天都不想走,食物一流又新鮮,品種都很多
服務員態度又好
,依家放題超低
,依家仲有88折
,我們一家3口今天吃得好開心 會再來的
,好拉 太長氣了 ,下次再見
2019-12-13 559 浏览
早幾日,去激安「朝聖」偶然發現有間新開既日式放題,問下職員可唔可以入去參觀下,跟住佢話可以喎,梗係即入啦一入去,嘩!!!好闊落,好乾淨,完全光猛,冷氣充足,又唔嘈雜仲要比我一入去就望到大大條吞拿魚(在解剖中)再望價錢🤣$二佰幾😂😂😂即刻仆入去食接住驚喜一浪接一浪吞拿魚,彷彿係日本食緊一樣🤪🤪🤪媽呀,究竟我係咪食緊放題🤣🤣🤣仲有生蠔,海膽🥳🥳🥳整體刺身好新鮮,夠曬凍🥰讚👍👍👍燒物熱辣辣,真係好高質我食到不能自控我既評分,係滿分💯期待下次再去
早幾日,去激安「朝聖」

一入去,嘩!!!

好闊落,好乾淨,完全光猛,冷氣充足,又唔嘈雜

仲要比我一入去就望到大大條吞拿魚(在解剖中)

再望價錢🤣$二佰幾😂😂😂即刻仆入去食

接住驚喜一浪接一浪

吞拿魚,彷彿係日本食緊一樣🤪🤪🤪
媽呀,究竟我係咪食緊放題🤣🤣🤣

仲有生蠔,海膽🥳🥳🥳

整體刺身好新鮮,夠曬凍🥰讚👍👍👍

燒物熱辣辣,真係好高質

我食到不能自控

我既評分,係滿分💯