2019-04-24 5892 浏览
星期六一早MARK實咗係尖沙咀海旁嘅化妝品活動,可惜天公不造美落咗個傾盆大雨。於是周圍行吓商場順便食埋飯。見到唐宮有個周年活動覺得幾趣緻就坐咗入去。蛋黃魚皮。作為小食,蛋黃魚皮近年真係大受歡迎。香脆可口之餘咸咸香香嘅味道令人胃口大增。邊食邊傾偈就最啱食了。白玉燒鴿。燒乳鴿做得夠乾身,表皮香脆食落唔韌有肉汁。唔錯。火焰波蘿。原個菠蘿咁上枱仲要加上酒精點火燃燒,真係有嘅誇張。哈哈。內裡嘅係菠蘿咖喱牛腩,味道唔會好辣。反而係因為加咗菠蘿去煮,令到牛肉更鬆腍,幾惹味。冰鎮咕嚕肉。睇食神就知冰鎮咕嚕肉嘅奧妙之處,炒完嘅咕嚕肉經過冰塊嘅冷卻,做到外脆內軟嘅口感,酸甜平衡嘅味道係低溫作用下更突出。建議等再耐一啲,等表面嘅酸甜山楂醬再凝結得硬身啲,就最好食了。脆蝦炸雲吞。同平時食嘅錦滷雲吞差不多,但肉餡更多蝦肉十分飽滿。外皮嘅雲吞皮做成菊花狀,有外表又有內涵,幾好食。肥牛叉燒。用咗牛柳去做成叉燒嘅效果,一方面有燒蜜汁嘅焦香甜亦有牛肉嘅濃郁。感覺比用豬肉做成嘅更有味道,因為有時叉燒做得唔好會十分乾柴,用咗牛柳就大大降低呢個風險。味道更有保證。黑金流沙包。竹炭流心奶黃包平時都食得多,但可以自己參與埋一分又
白玉燒鴿。燒乳鴿做得夠乾身,表皮香脆食落唔韌有肉汁。唔錯。
反而係因為加咗菠蘿去煮,令到牛肉更鬆腍,幾惹味。
黑金流沙包。竹炭流心奶黃包平時都食得多,但可以自己參與埋一分又有新意。店員先送上一份未蒸嘅竹炭包同金粉液,等我地先係包面發揮創意。完成後再收走攞去蒸熟。
上枱時熱辣辣,好得意啊。奶黃又夠流心甜咸適中。依家連食包都可以DIY,俾客人自由發揮創意。加分唔少。

雖然落大雨令到整日行程受到唔少影響,但食返餐豐富食物都算係彌補返大家嘅心情。哈哈,天氣不似預期,但美食令人回味。
2019-04-20
午餐
2019-04-23 270 浏览
今日同朋友去一間位處尖沙咀的摩登點心中菜館,新港中心地點幾便利就腳,,總體環境不錯,地方坐落舒服,聊天談心是不錯的地方~.*火焰菠蘿菠蘿上枱後侍應就點火,燒菠蘿外皮的火焰燒十分玩味,玩完當然開蓋食喇,菠蘿青椒炆牛腩,牛腩油香豐腴,肉質軟腍,啖啖都有牛腩的鮮味及醬汁的濃郁辣味道.黎到發現而家限量有Make Your Own Bun黑金流沙包賣~幾有創意配搭~味道好而且賣相非常精緻*黑金流沙包 (彩繪生包)-用特制毛筆為黑金流沙包畫上可食用金色顏料,自已手繪自己的黑金流沙彩繪,我同朋友都畫了幾筆玩玩,感覺十分新奇的體驗~-食落黑芝麻製成香軟的黑色包點,內餡有香濃的奶黃流沙,質感細膩,更採用了特製的可食用金色顏料作包面點綴,充滿玩味創新感~!*白玉玉鴿 這家乳鴿很有名,味道也特別好吃,外皮酥脆,肉嫩且多,一點都不乾*肥牛叉燒有十件左右小肥的叉燒,內裡肉質軟嫩,醬汁則帶點甜膩感*蛋黃魚皮淡淡蛋黃味飄出,鹹香可口,咬落脆卜卜,魚皮外層蘸滿鹹蛋黃,十分惹味香口*冰鎮咕嚕甜酸度控制得非常好,咕嚕肉的外層因冰鎮關係感覺有脆感,醬汁入味,賣相和味道有新鮮感,皮脆肉滑*芝士脆蝦雲吞口感酥脆,外脆內嫩,但是
,總體環境不錯,地方坐落舒服,聊天談心是不錯的地方~
*火焰菠蘿
*黑金流沙包 (彩繪生包)
*白玉玉鴿
*肥牛叉燒
有十件左右小肥的叉燒,內裡肉質軟嫩,醬汁則帶點甜膩感
*蛋黃魚皮
*冰鎮咕嚕
*芝士脆蝦雲吞
口感酥脆,外脆內嫩,但是雲吞的餡是沒有脆的,芝士鮮蝦具拉絲感,別有一番風味。

• 乳鴿
  • 脆蝦雲吞
  • 火焰菠蘿
  • 白玉乳鴿
2019-04-22 713 浏览
黎到復活節發現呢到有新活動,可以自己畫個流沙包,感覺幾好玩,所以入黎試佢一試。黎到唐宮小聚當然要叫個乳鴿,呢到乳鴿煮得剛剛好,放耐左食都仲有肉汁,又唔會有油膩既感覺。之後上黎係蛋黃魚皮,炸到脆卜卜既魚皮加上咸蛋黃既味道,的確係好惹味既小食,如果叫杯啤酒就一流啦!一樣都係脆口小食,脆蝦雲吞入面放左芝士同蝦,雲吞皮炸到酥脆加上可以拉絲既芝士,口感不錯。跟住首先係冰鎮咕嚕肉,去骨既排骨加上冰鎮既外皮,食落外冷內熱,又有滿滿既肉汁,外型浮誇同時又有配合既味道。下一味係火焰菠蘿,一道凍再一道熱,除左一開始外面點火外,入面都係咖哩牛腩,為呢一餐添上一道熱辣辣既口感講到牛肉,呢到更有一道肥牛叉燒,開頭見到個名都有啲擔心牛肉做唔做到好叉燒,黎到發現比起平時既叉燒,肥牛做既又多左一份肉香,少左一點肥膩。最後到包點,姐係吸引我地黎玩既黑金流沙包,一開始店員比生包我地,黑色既竹炭包加上金色既食用彩繪,的確係令人眼前一亮,一班人一齊畫下公仔之後仲有得食的確幾開心。成品出到黎都幾得意,由於畫完再蒸熟,呢個即叫即蒸既效果令到個包保証熱辣辣同流心,竹炭包鬆軟同時甜絲絲既奶黃餡料,真係有得食又有得玩。總結唐宮小聚食物

白玉玉鴿

肥牛叉燒

黑金流沙(彩繪生包)

黑金流沙

總結唐宮小聚食物質素都不俗,一班人黎食下小菜玩下彩繪都係不錯既聚會。
白玉玉鴿
冰鎮咕嚕
黑金流沙(彩繪生包)
2019-04-21 176 浏览
Chinese cuisine in tsim sha tsui!✅I have heard about this restauranr for long, yet to visit it. I have tried once in Mainland China, which menu is slightly different form Hong Kong.The most famous is this bun with yolk inside. Nice! We have tried the squab also, slightly oily but taste good. The fried rice roll is quite expensive with its small portion. Not bad but its okay only.We have also tried the hot drumpling, a famous Si Chuen cuisine. It is also tasty and yummy😋😋

外卖自取
2019-04-20 253 浏览
weekend 同媽媽食 lunch 黎左呢間幾多人 like 既唐宮小聚。首先黎個乳鴿,個名都幾神獸feel 叫白玉王鴿,可惜佢哋既幼崽俾我哋食左了,肉質嫩滑幾 juicy 。蛋黃魚皮油左啲,可能煮蛋黃既時候落多左油,搞到太膩了,好彩有辣椒解一解。肥牛叉燒係用整叉燒既方法煮條牛肉,想法幾好,但調味咸左啲,如果表面多啲蜜汁會更出色。黑金流沙 (彩繪生包),好似係上市8周年有啲 gimmick 野,俾左毛筆同金粉我哋自己畫個流沙包,又幾得意,畫完再蒸,包皮軟熟。火焰菠蘿上既時候會點火,入面係菠蘿咖喱牛腩,咸左啲,一定要餸飯食。冰鎮咕嚕,呢個最好食,調味適中加上表皮脆脆的,啲蜜瓜哈蜜瓜都幾甜。脆蝦雲吞,其實係炸雲吞,內有芝士鮮蝦餡。

脆蝦雲吞,其實係炸雲吞,內有芝士鮮蝦餡。

2019-04-20 227 浏览
餐廳:唐宮小聚 (尖沙咀)地址:尖沙咀廣東道30號新港中心3樓303號舖落住大雨,都一樣要食野,呢個係一個天性,亦都特顯出我有幾鍾意食。為咗證明其實我真係已經不停去食野,我就一於比大家睇下我食得有幾癲!所以唔好再話我因為唔食野搞到塊面咁瘦🤷🏽‍♂️👽我真係係咁食架!落大雨嘅關係係尖沙咀嘅新港中心避雨,見到有間唐宮小聚,門口聽到話佢地上市8週年,所以就好奇望下餐牌,見到啲野食又唔係太貴,就同咗班friend去食下好西~肥牛叉燒 一開始以為係燒鴨胸,原來係叉燒😋成世人未食過咁腍身、入口即溶嘅叉燒,真係忍唔住食完一舊又一舊,又一舊,又一舊......黑金流沙 (彩繪生包)係可以用黑金自己畫野上去嘅流沙包😍又有得玩又有得食真係好正,估唔估得出畫咗啲咩呢😏估中無獎😂畫完店員再拎去蒸,係熱辣辣自製嘅流沙包,超級流...我指係流心嘅流😂😂😂搞到咬咗一啖就要係咁吸吸吸埋係咁流出黎嘅流沙LoL脆蝦雲吞另一款食得又睇得嘅芝士鮮蝦炸雲吞🧀外皮薄又脆,芝士仲要係拉絲果隻,仲要唔膩,係唔係望到啲相即刻好想食呢😏芝士蝦真係好好味呀媽咪~~冰鎮咕嚕最估唔到係食一餐飯竟然又有冰❄️又有火🔥,冰鎮咕嚕嘅咕嚕肉外冰內熱,仲要
餐廳:唐宮小聚 (尖沙咀)
地址:尖沙咀廣東道30號新港中心3樓303號舖

肥牛叉燒

黑金流沙 (彩繪生包)

冰鎮咕嚕
最估唔到係食一餐飯竟然又有冰❄️又有火🔥,冰鎮咕嚕嘅咕嚕肉外冰內熱,仲要好脆口,水果亦都係經低溫儲存再拎出黎,夏熱炎炎食呢個就岩哂😋

火焰菠蘿
仲有上到台就被點火,夠哂壯觀🥰一點火果下一定係全部人圍住佢黎拍片😂😂😂呢餐絕對係為打卡而食嘅一餐🤷🏽‍♂️有好腍嘅牛肉同甜甜菠蘿,芡汁比較濃味,岩哂鍾意重口味嘅你

白玉王鴿
BB鴿幼嫩多汁,脆皮啖啖肉🐦脂肪比例好少,上台嘅時候亦有吸油紙墊底,仲有手套比埋客人,非常細心

蛋黃魚皮
香港熱潮之一嘅蛋黃魚皮又點可以唔叫呢?蛋黃濃濃覆蓋係香脆嘅魚皮上面,每一啖都令我係到諗:如果有埋啤酒🍻就好😂同朋友吹水果陣食真係一流
2019-04-20
午餐
  • 脆蝦雲吞
2019-04-20 201 浏览
「雞絲拉皮」這是必點涼菜,芝麻醬加雞絲和粉皮好像是絕配,菜單上見到它就是想吃它。「酒埕醉雞」😻非常喜歡吃醉雞,淡淡酒香味,也是必點小吃。「松露香菇」望落去真的很像一隻大冬菇👀,松露味很香。「脆蝦雲吞」有芝士的炸蝦雲吞,又脆又香,又芝士又蝦,點都要食一食。「白玉王鴿」嘩,這也是必食!脆香乳鴿,非常入味。「肉鬆抓餅」真的很愛吃手抓餅,充滿油香的酥皮,配搭肉鬆一齊食,一個真的不太夠。 「荷花蒸飯」涵料充足,味道隱陣的荷葉蒸飯。

「酒埕醉雞」😻非常喜歡吃醉雞,淡淡酒香味,也是必點小吃。

「松露香菇」望落去真的很像一隻大冬菇👀,松露味很香。

「白玉王鴿」嘩,這也是必食!脆香乳鴿,非常入味。

「荷花蒸飯」涵料充足,味道隱陣的荷葉蒸飯。
2019-04-19 4587 浏览
依間鋪頭,都想試好耐lu終於今次生日飯中,可以一試,因為成日睇到open rice d相,覺得食物款幾特別,主要係點心~自己最想試就係個奶黃包,個外表睇相已經覺得好型我地叫左兩款飲品,聽聞都係佢地自家制,我飲果款係唔酸梅雪梨🍐汁,初飲覺得個味道怪怪,初時唔知以為佢地俾錯酸梅汁,一問之下,佢地話係自家研發ge,飲多幾啖適應左都幾開胃到小食啦,以下係麻醬粉皮同豬手,個豬手食落味道唔錯,同埋細細件幾易入口,反而個粉皮就無咩大驚喜啦🤔跟住,睇相就知我最想試ge奶黃包啦,因為好味同被賣相吸引下,都無影到流心個效果果然無叫錯,真心覺得好食,值得一試再試依個無記錯,係黑松露煙三文魚🍣燻蛋,我食左兩粒😱第二粒都唔敢食蛋黃啦,食一粒覺得唔錯,但多食就會膩啦,尚算可以啦至於依個呢,就係酸菜魚啦,同menu相片好大出入,根本係偽冬蔭功湯魚,魚方面都算滑ge,配料都頗多,但唔覺得係酸菜魚,所以依個較為遜色如果下次會試其他,依個要再考慮淮山炒秋葵,我覺得都算出色,初時唔係想叫依款蔬菜🥬,但因為無灑,雖然無,但依個我係食得都較多,味道唔錯乳鴿係家人必叫,我無份食,但睇賣相都唔錯,同埋會配備手套俾你,都幾細心依個我
依間鋪頭,都想試好耐lu

椰青水+雪梨🍐汁

雞絲粉皮+沙薑豬手

果然無叫錯,真心覺得好食,值得一試再試

鮭魚燻蛋

如果下次會試其他,依個要再考慮
酸菜斑片

秋葵淮山

乳鴿

依個我又係唔食得,係俾我影相用,係冰皮壽桃榴槤,屋企人話有驚喜,唔錯喔

冰皮壽桃

而我就食依個雪梨🍐...點知味道完全同飲品一模一樣...都迫住食埋佢啦🤣所以唔太特別,只會再更開胃
燉梨
2019-04-07
庆祝纪念
生日
冰皮壽桃
2019-04-15 332 浏览
屋企人至鐘意呢間餐廳的燒乳鴿,我們周日一早11:30已經到達餐廳等待入座,雖然餐廳的營業時間是11:45,但是餐廳11:45已經差唔多滿座,去到12點更已經開始排隊!店員介紹乳鴿製作需時,因為要先炸再燒,所以我們一坐低已經即刻order乳鴿,最後都要40mins先上到枱。但等待是值得的,乳鴿皮脆肉滑,香而不鹹,一人最少一只是常識吧!等待期間,先來幾籠點心墊下肚:紫薯豬豬,造型可愛,內裡是椰汁紫薯,不太甜,小朋友很鐘意。黑金流沙,其實是流沙奶黃包。再來醬汁鴨舌,麻辣燒賣是嗜辣的我最愛。火焰菠蘿,店員會為你點火,幾搶眼,但其實d火系無咩加熱作用,內裡的牛肉鳳梨只是暖暖地,味道尚算可以,有椰汁和甜辣味道,分量不多。粉墨登場,墨魚汁飯,不過不失,可以一試。肥牛叉燒,非常香口松化,但以$149的價錢來講,分量略顯少。最後是甜品,冰皮壽桃,細細粒,賣相可人,內裡是榴槤custard。小小楊梅,同樣賣相幾好,皮是糯米丸子炸起,內裡酸酸甜的梅子餡。

乳鴿
等待期間,先來幾籠點心墊下肚:

紫薯豬豬,造型可愛,內裡是椰汁紫薯,不太甜,小朋友很鐘意。

黑金流沙,其實是流沙奶黃包。
再來醬汁鴨舌,麻辣燒賣是嗜辣的我最愛。
粉墨登場,墨魚汁飯,不過不失,可以一試。
2019-04-14
  • 紫薯豬豬
  • 醬汁鴨舌
  • 麻辣燒賣
2019-04-15 172 浏览
食物好,但是服務員好像都換了內地人,十叫九不應,服務態度也真是不好,帶朋友帶客戶過來簡直體驗極差乳鴿要等半個小時,挺久的,臨時想加單還要糾結一段時間。裝修食物都不錯,希望能改善服務態度

2019-04-13 386 浏览
今晚同男朋友行完街街 去左新港中心搵食 見到唐宮唔使等位就入左去喇🤪已經食過唐宮幾次 次次都會叫梗乳鴿 一人一隻!上枱都熱辣辣 不過好似岩岩熟 可以烤耐小小就好喇 始終熟d穩陣d😂之後試左過非常山竹 好有驚喜 入面係似鹹水角👍🏻之後重有叫籠松露香茹包同燉湯 包都叫有松露味既😂 個湯就幾好飲 應該係連椰子一齊燉 好香So far 今晚呢餐幾好食 👍🏻👍🏻👍🏻 呢間環境幾好 唔算坐得太逼 加上唔使等位既話係好既😂😂😂

已經食過唐宮幾次 次次都會叫梗乳鴿 一人一隻!

之後試左過非常山竹 好有驚喜 入面係似鹹水角👍🏻

之後重有叫籠松露香茹包同燉湯
包都叫有松露味既😂 個湯就幾好飲 應該係連椰子一齊燉 好香

• 非常山竹
2019-04-10 427 浏览
和同事相約星期五食靚lunch,揀咗間中又帶點西式既唐宮小聚,好彩一早巳訂位不然就要等位了,餐廳跟一般中式茶樓好唔同,有很多新式點心小菜又有d款式精緻又可愛既飽款,環境西式座位也寛敞!話說呢到出名是燒乳鴿,我們當然不能錯過呢!叫番幾隻試下!餐廳服務都幾貼心,每人都會提供膠手套,食得舒適點! 我們也order了很多最有名氣既點心🥧同小菜!款款都龯戈特別又充滿驚喜!是近期值得推介的中菜館!個人認為以下幾款是必點的, 最buy就是陳釀醉蟹,夠甜美又好食! 👍🏻燒乳鴿 - 乳鴿皮脆 肉質嫩滑,味道濃但又吾會太咸, 剛剛好!👍🏻火焰菠蘿飯 - 個飯present得好靚,會放上枱後點火,好有氣氛!👍🏻陳釀醉蟹 - 用左陳年花雕酒同話梅浸泡,好入味有酒香,咬落仲有啖啖蟹高!👍🏻椰重燉雞 - 燉湯有濃的雞及椰子味,燉湯香甜又夠滋補!👍🏻黑金奶黃流沙包 - 一定要熱騰騰吃,有流沙效果 !

👍🏻椰重燉雞 - 燉湯有濃的雞及椰子味,燉湯香甜又夠滋補!
👍🏻黑金奶黃流沙包 - 一定要熱騰騰吃,有流沙效果 !

奶黃流沙包
紫蓉豬豬
火熖菠蘿炒飯

墨汁魷魚炒飯
2019-03-25
奶黃流沙包
火熖菠蘿炒飯
2019-03-24 4301 浏览
老公3個舊女同事LS,SL,W約食晚飯,約咗兩個月,終於約到尋(23-3-3019 Sat)晚食,由於佢哋未食過唐宮,我哋又未食過晚飯,於是提議嚟呢喥食,就W放8點,咁8點半至食啦,而LS咁啱屋企有事嚟唔到,變咗我哋4人食,我同老公喺8點嚟攞飛等,8點半都未有枱,到8點41分至有,俾咗張卡位我哋,正.睇完menu,我哋決定要:1. $39.00一客3件嘅脆蝦雲吞係芝士鮮蝦炸雲吞,我同老公share食,一咬落去,脆卜卜,內裡嘅芝士漿充斥晒成個雲吞,唔太鹹啱啱好,好食.味道:5分2. $39.00一客2件嘅肉鬆抓餅熱騰騰,餅皮軟熟,肉鬆嘅鹹度又適中,都係唔錯.味道:5分3. $23.00一個嘅紫蓉豬豬,要2個掰開睇, 個包好厚紫薯蓉唔多,食落唔太甜,OK.味道:3分4. $49.00一籠3件嘅黑白無雙係黑椒洋蔥雞煎包,唔覺有煎過,味道亦比較普通,冇乜驚喜.味道:3分5. $79.00任選3款甜品,其中一款小小楊梅(2件)端上嚟時我哋以為俾錯咗,好睇返menu,原來係呢個.我同老公食先,外面硬硬地,內裡軟熟,而味道,sorry,我食唔出係乜,只知唔太甜嘅蓉,menu就話係bayberry.味

睇完menu,
我哋決定要:
1. $39.00一客3件嘅脆蝦雲吞
食o緊嘅脆蝦雲吞

味道:5分

2. $39.00一客2件嘅肉鬆抓餅
肉鬆抓餅
熱騰騰,餅皮軟熟,肉鬆嘅鹹度又適中,都係唔錯.

味道:5分

3. $23.00一個嘅紫蓉豬豬,要2個
紫蓉豬豬
掰開睇, 個包好厚紫薯蓉唔多,
掰開嘅紫蓉豬豬
食落唔太甜,OK.
味道:3分

4. $49.00一籠3件嘅黑白無雙
黑白無雙
係黑椒洋蔥雞煎包,
食o緊嘅黑白無雙
唔覺有煎過,味道亦比較普通,冇乜驚喜.
味道:3分

5. $79.00任選3款甜品,其中一款小小楊梅(2件)
端上嚟時我哋以為俾錯咗,好睇返menu,原來係呢個.
小小楊梅
我同老公食先,
小小楊梅
外面硬硬地,內裡軟熟,
食o緊嘅小小楊梅
味道: 2分

7. 後加$49.00一籠3件嘅非常山竹
非常山竹
同上次喺中環食嘅一樣(上次食評: https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/%E6%99%82%E9%96%93%E5%95%B1%E5%95%B1%E5%A5%BD-e3338476),造型係山竹,好神似,食落,外層係咸水角嗰種皮,內裡係龍蝦汁蟹肉,
cut開嘅非常山竹
味道同樣清淡,不過今次夠熱,覺得更加好食.

8. 又係後加$33.00嘅白玉王鴿
白玉王鴿
同樣新鮮熱辣要即食,肉嫩多汁,今次覺得冇咁鹹.

6. $119.00嘅火焰菠蘿
Menu註明係辣,擺咗上枱後即刻點火燒,
火焰菠蘿
[VDO:https%3A%2F%2Fimg.youtube.com%2Fvi%2FA9paLBu7WoE%2F0.jpg]熄咗後打開食,睇見份量唔多,
3件牛肉都大件,
火焰菠蘿嘅牛腩
一食就食到黑椒味,都唔算太辣,而佢係牛腩嚟,唔係完全腍晒,中間仍有少少彈性,不過又唔係話韌到咬唔開,我覺得幾好.

味道: 5分

9. $79.00任選3款甜品,其中兩款嘅冰糖紫燕同木糠奶凍
左: 冰糖紫燕, 右: 木糠奶凍
冰糖紫燕用嘅係天然素燕窩,份量唔少,清清地唔太甜,OK.

味道: 5分
木糠奶凍味道一樣清清地唔太甜,唔覺膩.

其他:
1. 開頭啲茶好熱,之後斟晒,叫佢哋俾過壺就已經唔夠熱,而且一開始茶味已經淡.
2. 我哋第一張單有落$99.00嘅豆腐蝦餅,不過返轉頭話冇晒,其實我哋一入去,佢哋俾menu我哋時,已經見到有好多打咗交叉,代表賣晒嘅嘢食,攪到我哋原本想食小菜,小蠔煎餅都冇.

3. 我哋有剔$89.00一籠3件嘅蟹粉麻球,但由頭到尾都冇嚟到,完全冇入單,而火焰菠蘿呢?佢哋同我哋講last order同叫我哋埋單時,我就催一催佢,話呢個未到,佢即答整緊.之後返嚟又問我哋有冇落單?我哋答有o架.然後見到有廚房工捧住兩個火焰菠蘿出嚟問客人係咪欠呢個,咁其中一個就拎嚟我哋張枱嘞.

4. 只上咗3樣嘢,9點15分就走嚟同我哋講last order,我哋就加兩件猛虎咬豬同非常山竹,但又返嚟話猛虎咬豬賣晒,,咁改要一隻白玉王鴿.然後好快又走嚟叫我埋單,冇提我有冇coupon,好彩我自己記得.但W話check單先,佢check到有兩件猛虎咬豬,就即刻同佢講話呢隻冇,咁佢收咗我coupon先出去改單.改完返嚟,我話等啲嘢上晒,我哋至找數.

而冰糖紫燕同木糠奶凍亦都遲遲未到,我哋催個男職員(應該係廚工唔係侍應喇,因為侍應已經走得七七八八),佢答睇睇有冇.
睇睇有冇?如果冇咁點?好驚啊.最後係有.

5. 我哋坐低冇耐,W話聽到佢哋截人唔派飛喇,咁早就截人,但乜都賣晒又催人埋單走,攪到客人食得咁急,唔暢懷.

6. 落咗單又冇俾返我哋點咗菜嘅menu,超亂.

上次唔記得貼埋優惠劵相,o衣o家補上.

價錢:
茶位計$9.00一位,呢餐係$538.00,用咗兩張$50.00劵,即$438.00.
2019-03-23
$109.5 (晚餐)
食o緊嘅脆蝦雲吞
左: 冰糖紫燕, 右: 木糠奶凍
  • 左: 冰糖紫燕
  • 右: 木糠奶凍
2019-03-24 513 浏览
約左好耐無見既朋友食晚飯朋友響外國番黎 所以特地揀左間中式點心店坐落新港中心既呢間鋪頭 都非常易搵餐牌有啲大陸Style 都係一張點菜紙睇哂但不算多選擇 每種類只有幾款 走精緻路線我地都叫左相當多野食最推薦有乳鴿 即叫即炸 調味適中咬開肉質嫰滑 有肉汁豆腐魚餅好高質 用料足 咬開都食到2隻大蝦炸得好脆 味道有啲似泰國魚餅猛虎咬豬其實係甜麵包夾住舊扣肉仲有夾住啲酸菜 減低肥膩感至於其餘點心我就覺得出品普通只賣gimmick 味道就很一般很多人都讚好既黑金流沙包的確非常流心 但蛋黃味不濃只食到死甜味松露蘑菇包松露味非常濃 可惜餡料有點太咸 荷葉飯 無料既呢款拼盆點心色彩豐富不過味道認真一般其餘食物其實都係普通至中下級不過價錢就較酒樓貴 cp值低我諗都係做遊客生意
約左好耐無見既朋友食晚飯

不過價錢就較酒樓貴 cp值低
我諗都係做遊客生意
2019-03-02
2019-03-19 677 浏览
之前食過飲茶!今次專登同朋友一齊試吓唐宮小聚!因為佢2以點心為主,份量唔太多!啱晒女孩子嘅口味!想食多款式, 但份量又要太多!精緻的食物吸引女孩子的心!當然要試吓好多人推介嘅黑松露菇包同埋奶黃流沙包!黑松露菇包的黑松露味很重。。朋友說很像石油氣味! 但我卻很喜歡黑松露的味道!流沙包的流心非常流。。一咬開就流晒出嚟!小食拼盤的味道都非常OK!細細碟可以要好多種唔同黎試!招牌乳鴿都相當唔錯!朋友的囡囡搶住食!自己要食晒一隻!菠蘿炒飯仲要成個菠蘿上!造型好特別!

小食拼盤的味道都非常OK!細細碟可以要好多種唔同黎試!

招牌乳鴿都相當唔錯!朋友的囡囡搶住食!自己要食晒一隻!

菠蘿炒飯仲要成個菠蘿上!造型好特別!