2023-06-22 9 浏览
平時都好鍾意食吓串燒飲杯嘢,今次去咗位於尖沙咀嘅「喜聚燒」,店舖位置闊落,交通方便,食物都唔錯比較驚喜嘅係估唔到串燒店都有滋補麻辣烏雞,烏雞肉質幾好,而且非常入味另外仲點左一個麻辣小炒,同烏雞一樣都係好惹味!串燒方面比較推薦明太子雞翼,雞翼拆骨釀入明太子,非常香口!最欣賞呢度嘅燒海鮮,我哋點咗蟶子同貴妃蚌,非常新鮮,蒜蓉味好香,肉質爽口彈牙😆.📍 喜聚燒 (尖沙咀)尖沙咀寶勒巷10號10 Prat 8樓
另外仲點左一個麻辣小炒,同烏雞一樣都係好惹味!
串燒方面比較推薦明太子雞翼,雞翼拆骨釀入明太子,非常香口!
📍 喜聚燒 (尖沙咀)
2023-06-22 9 浏览
星期四放工約咗朋友食飯,想食串燒就揀咗「喜聚燒」,叫咗兩杯飲品,當中最鍾意益力多沙冰,非常解渴同解辣👍🏻巨峰提子梳打都幾好飲,唔會太甜兩款燒海鮮貴妃蚌同蟶子都好新鮮,火候啱啱好,蒜蓉味十足!鍾意食辣嘢嘅我哋就點咗滋補麻辣烏雞同麻辣小炒,全部都好惹味串燒入面比較鍾意金菇牛肉卷,醬汁味道唔錯,牛肉幾冧,而且全部串燒都用用熱石板保溫,唔怕食食吓會凍❤️.📍 喜聚燒 (尖沙咀)尖沙咀寶勒巷10號10 Prat 8樓
兩款燒海鮮貴妃蚌同蟶子都好新鮮,火候啱啱好,蒜蓉味十足!
鍾意食辣嘢嘅我哋就點咗滋補麻辣烏雞同麻辣小炒,全部都好惹味
📍 喜聚燒 (尖沙咀)
2023-06-22 245 浏览
一大塊落地玻璃,好舒服!!夜晚打卡亦一流😎麻辣滋補烏雞(半隻) $198呢個係佢哋創新嘅菜,必試啦!!我怕辣所以淨係叫咗BB辣,唔敢太刺激🤣有好多配菜,紫色洋蔥,香菜,烏雞!!食落真係唔會好辣,我覺得連唔食辣嘅人都一定食得到!但又好夠香,同重味🤭麻辣大腸 $138個辣味同烏雞相似!唯一就淨係多啲酸菜同大腸🤣大腸份量多,同埋都肥美呀!!!里間餐廳都係食串燒嘅!我哋都叫咗啦🤣上嘅時候佢用個熱石熱住啲串燒,所以我放咗好耐都無凍哂!好貼心!!黑啤牛仔骨 $69明太子雞翼 $49燒玉子 $19烤蜜糖牛油粟米 $32里啲都係我好鍾意食😍尤其是牛仔骨,勁厚切!!平時食好似無咩肉食咁,但今次勁厚肉🤭稻庭烏冬配溫泉蛋 $72超吸晴!有大量粟米,海帶,同一隻溫泉蛋🤭好高質!!湯底亦都好濃味,烏冬彈牙,好好咬!!好食😋茶王裹烏龍茶 $22無糖烏龍茶!食完熱氣嘢飲,舒服晒🤭👍🏼
一大塊落地玻璃,好舒服!!夜晚打卡亦一流😎

麻辣滋補烏雞(半隻) $198

燒玉子 $19
烤蜜糖牛油粟米 $32

稻庭烏冬配溫泉蛋 $72

茶王裹烏龍茶 $22
無糖烏龍茶!食完熱氣嘢飲,舒服晒🤭👍🏼
  • 喜聚麻辣滋補鮮烏雞
  • 黑啤牛仔骨
  • 烤蜜糖粟米
好開心,今日同朋友嚟到尖沙咀食串燒😘已經約咗好耐㗎喇 今晚我哋食喜聚燒✅-大扇貝貴妃蚌大大隻 係蒜蓉燒 非常之香💯,而且新鮮彈牙 肉質鮮嫩 而且非常鮮甜🤍-鑊仔麻辣雞半隻麻辣味十足 非常之惹味 而且雞嘅份量亦都相當之多 越食越上癮🙈鍾意食辣嘅你千祈唔好錯過👍🏻-麻辣大腸佢哋嘅麻辣汁做得相當之出色 而且大腸非常之多 唔會太肥啱啱好💯-燒新鮮脆皮白鱔外皮燒得好脆,入面非常之嫩,有少少骨,識嘅時候一定要小心啲,真係燒得好香脆👍🏻-明太子釀雞翼咬開 入面啖啖都係明太子,非常之香口 而且雞肉嫩滑 好juice-燒火辣牛肚,果然係火辣,食到我索索聲,不過真係好惹味。燒豬頸肉肉質好彈牙,幾吾錯鹽燒穀飼三層肉,脂肪同瘦肉比利時啱啱好,食落好有層次感。-蒜蓉黑松露雜菇&蒜蓉牛油娃娃菜兩個都係包住錫紙焗嘅 雜菇嘅黑松露味非常之香,娃娃菜更加唔使講 蒜蓉味十足👍🏻-海鹽燒芫茜🌿呢個真係好特別 係餐廳見到即刻要第一時間叫🤭 芫荽燒完都係好香好好食😘
好開心,今日同朋友嚟到尖沙咀食串燒😘
已經約咗好耐㗎喇 今晚我哋食喜聚燒✅
大扇貝貴妃蚌
鑊仔麻辣雞半隻
麻辣大腸
燒新鮮脆皮白鱔
外皮燒得好脆,入面非常之嫩,有少少骨,
識嘅時候一定要小心啲,真係燒得好香脆👍🏻
明太子釀雞翼
咬開 入面啖啖都係明太子,非常之香口
而且雞肉嫩滑 好juice
燒火辣牛肚,果然係火辣,食到我索索聲,不過真係好惹味。
燒豬頸肉肉質好彈牙,幾吾錯
鹽燒穀飼三層肉,脂肪同瘦肉比利時啱啱好,食落好有層次感。
蒜蓉黑松露雜菇&蒜蓉牛油娃娃菜
海鹽燒芫茜🌿
2023-06-19
  • 燒珍寶大扇貝
2023-06-21 9 浏览
今日約左朋友黎到尖沙咀覓食,諗住睇下邊度有d串燒可以食下chill下,最後決定黎到位於10 Part 8樓嘅喜聚燒食好西。上到嚟餐廳環境都幾闊落,而且氛圍幾好,好啱同fd吹水食野。。我地叫左吾少野食,有肉有海鮮又有雞,海陸海空齊晒。鑊仔麻辣雞都幾大份下,睇落紅紅火火,一睇就覺得惹味,食落好夠麻同辣,而且肉質好嫩,愈食愈過癮。-海鮮我地食左珍寶大扇貝、貴妃蚌、白鱔,樣樣都又大隻又新鮮,食落點勁彈牙,大扇貝、貴妃蚌上面仲舖滿左粉絲,粉絲索晒d味,超正。而白鱔都幾吾錯,外皮燒得好焦香,咬口又多汁嫩滑。-另外,我叫仲叫左勁多肉肉,有雞翼、牛肚、豬頸肉、五花腩、大腸等等。當中我最鍾意雞翼同大腸。雞翼入面係釀左明太子,雞中翼嘅部份冇骨,入面都係滿滿嘅明太子,超有驚喜。麻辣大腸更加冇得輸,夠麻又夠辣,大腸肥瘦啱啱好,食落入味得嚟又有口感,冇得頂。

2023-06-15
  • 喜聚鑊仔麻辣雞(半隻)
今日約咗個friend聚餐,朋友提議尖沙咀喜聚燒,推介呢度燒物質素好,尤其佢至愛嘅海鮮類,新鮮又唔貴。除咗燒物種類多,佢嘅特式招牌菜都係一絕,聽佢咁講唔去都覺得走寶。🤣去到餐廳發現地方幾大,座位闊落空間感十足,有一部份枱向住落地玻璃,可以望靚景,可惜我哋冇預先訂枱,只好坐梳化凳,都好舒服自在😊。睇個餐牌,食物種類真係勁多多,起碼有80款,我哋叫咗2款招牌菜同幾款燒物。招牌菜上枱時,碟下有一個木架,木架裏面有個小蠟燭,店員會點著小蠟燭,用嚟保持碟裏食物嘅溫度,呢點十分讚👍🏻。💰$198 鑊仔麻辣雞半隻 雞份量十足,肉質軟滑非常入味,配上大量乾蔥、洋蔥、蔥丶花椒及辣椒等一齊炒,味道麻辣香口非常惹味。💰$138 惹味麻辣大腸 大腸質感軟腍,無太多肥膏,感覺健康啲。同樣配上大量乾蔥、洋蔥、蔥及辣椒等一齊炒,味道香濃勁惹味。💰$78/隻 燒珍寶大扇貝大扇貝新鮮肥厚肉,燒得啱啱好,肉質軟嫩多汁,配埋蒜蓉粉絲一齊食,冇得輸。💰$68/隻 燒貴妃蚌貴妃蚌 size 大,肉身厚而且飽滿,味道鮮甜肉質爽彈,加上蒜蓉,味道更香更惹味。💰$68/串 燒新鮮脆皮白鱔白鱔肉厚有彈性:食就知係新鮮貨色,表面塗

💰$198 鑊仔麻辣雞半隻
道麻辣香口非常惹味。

💰$138 惹味麻辣大腸

💰$78/隻 燒珍寶大扇貝

💰$68/隻 燒貴妃蚌

💰$68/串 燒新鮮脆皮白鱔
白鱔肉厚有彈性:食就知係新鮮貨色,表面塗自家調味醬,令整體味道更香但不失本身嘅魚味。

💰$78/3隻 芝士燒廣島生蠔🦪
生蠔size比想像中大隻,肉身飽滿,一口咬下勁多汁,鮮味及蠔味充滿整個口腔,正。

💰$59 霜降和牛串
表面燒得乾身香口,肉質軟腍濕潤,牛味香油脂味更香。
💰$48 燒牛肩胛
表面燒得乾身,有嚼勁嘅質感,更覺牛味香濃。
💰$40 燒牛舌
厚身牛舌燒得乾身香口,肉質軟腍無筋,牛味十足。

💰$22 燒麵筋
麵筋表面塗上沙嗲酱,燒得非常香口,內層濕潤軟腍,雙重口感。

💰$38/杯 菠蘿梳打及青檸梳打
兩杯梳打都味道清新,有氣又凍冰冰嘅飲料,消熱解膩一流
2023-06-18 8 浏览
🐔麻辣滋補烏雞💰$198/半隻黑蚊蚊烏雞其實好牌補,今次食用咗麻辣方法處理,又惹味又好食,有刺激感🥢燒蟶子皇💰$78非常新鮮,有海鮮甜味,加咗蒜蓉,好夾好吸引🥢燒珍寶大扇貝💰$78一樣好鮮甜,食昝大出好新鮮,蒜蓉籹刀絲超正🥢燒貴妃蚌💰$68好多肉好鮮味,必食🐟燒新鮮脆皮白鱔💰$68魚肉實淨魚皮魚油香口,燒嘅特別好食🐥明太子釀雞翼💰$49/2都多明太子,燒得香🥬燒韭菜💰$20🥬蒜蓉牛油焗娃娃菜💰$48燒菜都好好食,最正係娃娃菜,勁夠味又濕濕地🌽燒蜜糖牛油粟米💰$32大大件,好香牛油味🍍燒菠蘿💰$38串燒店必食,多汁又甜可解油膩感🚩喜聚燒 (尖沙咀)📍尖沙咀寶勒巷10號10 Prat 8樓
🐔麻辣滋補烏雞💰$198/半隻

🥢燒蟶子皇💰$78
非常新鮮,有海鮮甜味,加咗蒜蓉,好夾好吸引

🥢燒珍寶大扇貝💰$78
一樣好鮮甜,食昝大出好新鮮,蒜蓉籹刀絲超正

🥢燒貴妃蚌💰$68
好多肉好鮮味,必食

🐟燒新鮮脆皮白鱔💰$68
魚肉實淨魚皮魚油香口,燒嘅特別好食

🐥明太子釀雞翼💰$49/2
都多明太子,燒得香

🥬燒韭菜💰$20

🥬蒜蓉牛油焗娃娃菜💰$48
燒菜都好好食,最正係娃娃菜,勁夠味又濕濕地

🌽燒蜜糖牛油粟米💰$32
大大件,好香牛油味

🍍燒菠蘿💰$38
串燒店必食,多汁又甜可解油膩感

🚩喜聚燒 (尖沙咀)
📍尖沙咀寶勒巷10號10 Prat 8樓
喺尖沙咀搵咗一間性價比高嘅串燒店,平時出街食串燒店都要好貴,但唔好食,但這間的海鮮很新鮮,仲要麻辣味的菜式很好吃😋燒貴妃蚌新鮮的貴妃蚌,經過細心挑選和處理後,再以炭火燒烤至表面微焦,內部仍然保持著鮮嫩的口感。貴妃蚌肉質豐潤☺️☺️☺️燒蟶子蟶子肉質鮮嫩,搭配上大量蒜蓉粒,好香😋😋😋麻辣滋補鮮烏雞,這道菜肴的烹調方式非常獨特,將鮮嫩的烏骨雞搭配上辣椒、花椒、姜蒜等多種中藥材料,好香麻辣味,但麻而不辣😎😎仲有麻辣四姊妹,食下蔬菜🤣🤣有蓮藕、淮山、萵筍、雲耳燒蜜糖牛油粟米酥軟香甜海鹽燒王牌牛舌肉質細緻,口感十分爽口明太子釀雞翼明太子醇厚香濃,與雞翼好夾燒雞髀菇沒有太多的燒烤味,保留了雞髀菇原有的清新香味🤤🤤

燒貴妃蚌

燒蟶子
蟶子肉質鮮嫩,搭配上大量蒜蓉粒,好香😋😋😋

燒蜜糖牛油粟米酥軟香甜
海鹽燒王牌牛舌肉質細緻,口感十分爽口

明太子釀雞翼
明太子醇厚香濃,與雞翼好夾

燒雞髀菇
沒有太多的燒烤味,保留了雞髀菇原有的清新香味🤤🤤

2023-06-13 18 浏览
如果你鐘意食麻辣野 又鐘意食串燒🍢必定要去位於尖沙咀嘅喜聚燒試吓😋餐廳以日式裝修為主 有好多好靚嘅日式風景畫佢有好多串燒 仲有唔同嘅雞今次我就試埋餐廳推介嘅麻辣滋補鮮烏雞🐓-▫️麻辣滋補鮮烏雞選用新鮮雞炮製 特別鮮味 有別於一般餐廳用雪藏雞雞件比較細件 但肉質特別嫩滑 特別一提佢哋嘅麻辣汁真係非常惹味🌶️令人一口接一口停唔到😋-▫️燒芝士響鈴睇到個名已經要試 響鈴表面脆卜卜內裡有濃郁嘅芝士🧀️ 入口即溶依個組合絕對令人無法抗拒😍-▫️燒棉花糖多士(士多啤梨🍓)見到個名已經覺得好特別 一定要試吓🥰果然冇令我失望 甜甜嘅士多啤梨汁佈滿係棉花糖上多士燒到好香脆 上面軟下面脆 口感好豐富🥰-▫️蒜蓉燒茄子串燒迷必叫嘅燒茄子 好足料好惹味蒜蓉舖滿係茄子上 試問邊個可以抗拒?-▫️蒜蓉燒蟶子王佢地嘅蟶子真係好鮮甜 蒜蓉舖滿係上面 係絕配嘅組合🥰-▫️燒菠蘿燒菠蘿上面有少少焦糖 入口特別甜甜甜嘅菠蘿作為食串燒中嘅一點中和🤍-▫️燒韮菜(孜然)又要串燒迷必點嘅韮菜仲係我最愛嘅孜然味 超級好食🥰又爽口又吸收曬孜然嘅香味 好正-▫️燒芝士翠玉瓜估唔到芝士配翠玉瓜味道又咁夾🥰面層濃郁嘅芝士配上爽口翠玉瓜真係好夾好好食呀‼️-▫️蒜

如果你鐘意食麻辣野 又鐘意食串燒🍢
▫️燒芝士響鈴
睇到個名已經要試 響鈴表面脆卜卜
內裡有濃郁嘅芝士🧀️ 入口即溶
依個組合絕對令人無法抗拒😍
▫️燒棉花糖多士(士多啤梨🍓)
見到個名已經覺得好特別 一定要試吓🥰
果然冇令我失望 甜甜嘅士多啤梨汁佈滿係棉花糖上
多士燒到好香脆 上面軟下面脆 口感好豐富🥰
▫️蒜蓉燒茄子
串燒迷必叫嘅燒茄子 好足料好惹味
蒜蓉舖滿係茄子上 試問邊個可以抗拒?
▫️蒜蓉燒蟶子王
佢地嘅蟶子真係好鮮甜
蒜蓉舖滿係上面 係絕配嘅組合🥰
▫️燒菠蘿
燒菠蘿上面有少少焦糖 入口特別甜
甜甜嘅菠蘿作為食串燒中嘅一點中和🤍
▫️燒韮菜(孜然)
又要串燒迷必點嘅韮菜
為慶祝餐廳六週年而回饋客人
可以用超優惠價$88嘆6隻蒜蓉燒廣島生蠔🦪
超值優惠 真係必點 好食到停唔到呀❣️
2023-06-12 4 浏览
喜聚燒真是太讓人驚艷了!這家餐廳的菜色都非常精緻,值得一試。我最喜歡的是他們的自創小菜——喜聚麻辣滋補鮮烏雞。這道小菜真的是太好吃了!雞肉肉質鮮嫩,配上麻辣的調味和滋補的材料,讓人吃了之後感覺營養滿滿。雖然是小菜,但份量也很足夠,非常推薦大家點試一下。除了喜聚麻辣滋補鮮烏雞,他們的燒鱔也是一道令人難忘的菜色。燒鱔口感彈牙,肉質鮮美,真的是很好吃。另外,芝士玉子和牛串燒也非常推薦,尤其是牛肉串燒,肉質細嫩,口感非常好。還有生蠔和蟶子,新鮮的海鮮口感鮮美,非常新鮮。最後,麻辣四蔬也是必點之一,非常開胃,麻辣的口味非常適合和其他菜色一起享用。總之,喜聚燒是一家非常值得一試的餐廳,他們的菜色都非常精緻,口味也非常好。特別是喜聚麻辣滋補鮮烏雞,真的是非常好吃。如果你還沒有來過這家餐廳,那真的是太可惜了!

2023-06-10 11 浏览
鑊仔麻辣難半隻$198麻辣四姊妹$88 (蓮藕、淮山、萵筍、雲耳)同行朋友唔食得太辣,嗌bb辣,佢辣系麻麻辣辣,味道近似重慶麻辣火鍋的麻鐘意食辣朋友,仲可以挑戰加辣架✅一枱串燒明太子能雞翼(2 隻)$49芝士響鈴(2條)$24鹽燒榖飼三層肉 $39燒茄子🍆$29燒玉子$19燒墨魚丸$29貼心店舖有石燒板,令到食物上菜保持温度,串燒凍左唔好食嘛🤣‼️‼️‼️重點推介‼️‼️‼️芝士響鈴,岀邊冇見過,響鈴入口鬆化,芝芯味淡淡散出,原來響鈴唔單止打邊爐,串燒燒到甘好食😋燒玉子甜甜,嫩滑玉子燒,串燒賣相,一口一件頗為過癮燒墨魚丸有沙爹,蜜糖,和風,3種口味當日揀左和風,上到黎成粒小丸子🍡賣相入口系彈牙墨魚🦑丸,但就原味小丸子上燒汁燒蟶子皇$78燒珍寶大扇貝$78燒新鮮脆皮白鱔$683樣都燒得剛剛好,海鮮不老,扇貝粉絲全是精華脆皮白鱔,魚滑無骨,魚皮真系燒到脆卜卜😋燒菠蘿 $38✨✨✨重度推介,原條菠蘿🍍焦糖化勁香口,細心到切成一粒粒菠蘿勁甜,多汁,每次食串燒,放題必吃燒菠蘿題外話,店舖落地玻璃很美,當日6點半,黃昏🌆時間睇到外景金金黃黃添呀
鑊仔麻辣難半隻$198
麻辣四姊妹$88 (蓮藕、淮山、萵筍、雲耳)
鐘意食辣朋友,仲可以挑戰加辣架✅

一枱串燒
明太子能雞翼(2 隻)$49
芝士響鈴(2條)$24
鹽燒榖飼三層肉 $39
燒茄子🍆$29
燒玉子$19
燒墨魚丸$29
貼心店舖有石燒板,令到食物上菜保持温度,串燒凍左唔好食嘛🤣

‼️‼️‼️重點推介‼️‼️‼️

燒玉子
甜甜,嫩滑玉子燒,串燒賣相,一口一件頗為過癮

燒墨魚丸
有沙爹,蜜糖,和風,3種口味
當日揀左和風,上到黎成粒小丸子🍡賣相
入口系彈牙墨魚🦑丸,但就原味小丸子上燒汁

燒蟶子皇$78
燒珍寶大扇貝$78
燒新鮮脆皮白鱔$68
3樣都燒得剛剛好,海鮮不老,扇貝粉絲全是精華
脆皮白鱔,魚滑無骨,魚皮真系燒到脆卜卜😋

燒菠蘿 $38
✨✨✨重度推介,原條菠蘿🍍
焦糖化勁香口,細心到切成一粒粒
菠蘿勁甜,多汁,每次食串燒,放題必吃燒菠蘿

鑊仔麻辣難半隻: 辣度可以自選(有bb辣)岩曬唔係咁食得辣既人,雞嫩滑,味度好惹味🔥,食到停唔到口😝海鮮燒蟶子皇:好鮮味,口感爽脆燒珍寶大扇貝:大隻又鮮味,配上蒜蓉粉絲一流✅燒新鮮脆皮白鱔:必食推介✨✨✨表面燒得好脆,肉質肥美,入口鮮味流心鵪鶉蛋:重要既事講3次真係流心❗️流心❗️流心❗️明太子雞翼:香口味美😋芝士響鈴(2條):響鈴香脆,裡面芝士滿滿,幾特別必食之一👍🏻🍆燒茄子: 茄子軟滑,非常野味🥚燒玉子:必食推介✨✨✨表面香脆,有少許焦糖味,但唔會太甜燒墨魚丸:彈牙香口,仲有3款口味選擇(和風/蜜糖/沙爹),岩曬唔同口味人士😗燒菠蘿🍍 多汁香甜,唔試走寶,食過你就知幾正😆

海鮮
燒蟶子皇:好鮮味,口感爽脆

燒珍寶大扇貝:大隻又鮮味,配上蒜蓉粉絲一流✅

流心鵪鶉蛋:重要既事講3次真係流心❗️流心❗️流心❗️

明太子雞翼:香口味美😋

🍆燒茄子: 茄子軟滑,非常野味

🥚燒玉子:必食推介✨✨✨表面香脆,有少許焦糖味,但唔會太甜

燒菠蘿🍍 多汁香甜,唔試走寶,食過你就知幾正😆
雖然呢間係串燒店 但佢嘅自創小菜🍴好出色👍🏼👍🏼喜聚鑊仔麻辣雞🐣 (半隻) $198雞肉好有四川味 好入味🤤 雞肉好冧好嫩滑🥳惹味麻辣🌶大腸 $138呢個好出色 佢好重麻香🤪味 即使食完大腸 仲會有一個麻辣香味停留喺個口度 😛👻好正燒美式豬肋排 🐷🐽$98呢個整得好夠冧 味道調配得好好 🫶🏻燒蟶子皇 $78都幾大隻 新鮮串燒嚟講最鍾意海鹽🧂燒皇牌牛舌👅 $49 同埋日本🇯🇵霜降和牛🐂串 $59總結 最鍾意🥳🫶🏻佢啲小菜 麻辣雞同麻辣大腸 好惹味 🤤🥳=======================喜聚燒 (尖沙咀)尖沙咀寶勒巷10號10 Prat 8樓營業時間:星期一至六: 18:00-00:00

雖然呢間係串燒店 但佢嘅自創小菜🍴好出色👍🏼👍🏼

海鹽🧂燒皇牌牛舌👅 $49 同埋
日本🇯🇵霜降和牛🐂串 $59

總結 最鍾意🥳🫶🏻佢啲小菜 麻辣雞同麻辣大腸 好惹味 🤤🥳

=======================
喜聚燒 (尖沙咀)
營業時間:星期一至六: 18:00-00:00
  • 喜聚鑊仔麻辣雞
  • 麻辣四姊妹
2023-06-04 9 浏览
同sis👭🏽去完街,係時候出去搵食。🥢去咗尖沙咀寶勒巷食串燒。🍢餐廳🍴除咗有串燒外,仲有多款麻辣特色招牌菜、海鮮、甜品選擇。😍飲品有紅白酒、生啤、手工生啤、啤酒類,冇酒精嘅亦有沙冰、梳打、汽水等等供應。🤩👅 涼拌牛舌咁熱嘅天氣🥵食返個涼伴小食,個人即刻舒服晒。😎切成條狀嘅牛舌容易入口。😚特色招牌菜👇🐔 喜聚麻辣滋潤鮮烏雞 (半隻)2個女仔食半隻雞,份量就好足夠啦。😚以前飲阿嫲👵🏻煲嘅烏雞湯就飲得多,麻辣烏雞都係第一次食。🥰烏雞滋陰清熱,再加入埋蟲草,非常養生。🥳🐷 惹味麻辣大腸大腸份量多,爽口肥美。☺️麻辣醬汁好惹味。🤭串燒👇時令海鮮類:🦪 燒蟶子皇 + 燒珍寶大扇貝大大件海鮮厚肉鮮甜。🤓用蒜蓉、香蔥調味夠哂入味。😋其他特式串燒類:🍺 黑啤牛仔骨黑啤味道甜甜嘅,牛仔骨肉腍,容易咬開。🤤🐷 燒豬頸肉 (沙嗲味)厚肉唔起渣,燒起唔會太油。🤠🥚 流心鵪鶉蛋口感軟軟嘅鵪鶉蛋,夠彈牙。🤭🧂 海鹽燒雞皮用竹籖串好嘅雞皮,香脆可口。😊🥓 燒芝士腸 - 和風味芝士腸外層微焦香口,內裏口感軟糯爆汁。😎🍹 益力多沙冰🧉 巨峰提子🍇梳打熱焫焫嘅天氣💦,一定要飲返杯透心涼嘅飲品,爽呀。🫶🏽🍓 燒棉花糖多士 -
同sis👭🏽去完街,係時候出去搵食。🥢
去咗尖沙咀寶勒巷食串燒。🍢

👅 涼拌牛舌
咁熱嘅天氣🥵食返個涼伴小食,個人即刻舒服晒。😎
切成條狀嘅牛舌容易入口。😚

特色招牌菜👇
🐔 喜聚麻辣滋潤鮮烏雞 (半隻)
2個女仔食半隻雞,份量就好足夠啦。😚

以前飲阿嫲👵🏻煲嘅烏雞湯就飲得多,
麻辣烏雞都係第一次食。🥰
烏雞滋陰清熱,再加入埋蟲草,非常養生。🥳

🐷 惹味麻辣大腸
大腸份量多,爽口肥美。☺️
麻辣醬汁好惹味。🤭

串燒👇
時令海鮮類:
🦪 燒蟶子皇 + 燒珍寶大扇貝
大大件海鮮厚肉鮮甜。🤓
用蒜蓉、香蔥調味夠哂入味。😋

其他特式串燒類:
🍺 黑啤牛仔骨
黑啤味道甜甜嘅,牛仔骨肉腍,容易咬開。🤤

🐷 燒豬頸肉 (沙嗲味)
厚肉唔起渣,燒起唔會太油。🤠

🥚 流心鵪鶉蛋
口感軟軟嘅鵪鶉蛋,夠彈牙。🤭

🧂 海鹽燒雞皮
用竹籖串好嘅雞皮,香脆可口。😊

🥓 燒芝士腸 - 和風味
芝士腸外層微焦香口,內裏口感軟糯爆汁。😎

🍹 益力多沙冰
🧉 巨峰提子🍇梳打
熱焫焫嘅天氣💦,一定要飲返杯透心涼嘅飲品,爽呀。🫶🏽

🍓 燒棉花糖多士 - 士多啤梨味
再叫多個甜品食埋就大滿足啦。😈

2023-06-02 15 浏览
2023.06.01 行完展覽緊係要去醫肚🥢好姐妹👩🏻‍🤝‍👩🏼同我搭船️過番尖沙咀⛴再行去寶勒巷呢間樓上餐廳餐廳除咗有六款麻辣特色招牌菜仲有超多種類串燒供應🍢同時提供多款飲品🥤美酒🍶🥃應有盡有👍🏻特色佐酒小食:涼拌牛舌🐃👅$38未試過涼拌牛舌感覺好新奇🤣厚切絲條🔪作為前菜確實不錯👏🏻特色招牌菜🌟1️⃣喜聚麻辣滋潤鮮烏雞🐓$198/半隻半隻份量都已經好多😉咁樣調味既烏雞都係第一次食到☺️麻辣醬調味好惹味而且雞肉嫩滑😍2️⃣惹味麻辣大腸🐽 $138同樣份量大腸超肥美😊食落好香濃😆串燒🍢:海鮮類:燒蟶子皇 $78/1隻燒珍寶大扇貝 $78/1隻兩款都係好大件如同手掌既SIZE🖐🏻加上滿滿既蒜蓉🧄同香蔥好鮮甜惹味😋其他串燒類:黑啤🍺牛仔骨 $69/2件流心鵪鶉蛋🥚$28海鹽🧂燒雞皮$38/2串燒豬頸肉 - 沙嗲味 $28燒芝士🧀️翠玉瓜 $24燒芝士腸 - 和風味 $24燒棉花糖多士 - 士多啤梨味🍓$38店員會利用一個鐵板全部盛放著所以存溫效果好好✌🏻唔洗驚擺凍左👏🏻另外提供辣醬汁可供沾用🌶️全部串燒火喉剛剛好❤️‍🔥食材新鮮🤩飲品:益力多沙冰 $48巨峰提子🍇梳打🫧 $38天氣炎熱🥵加上食串燒一定要叫爽快
2023.06.01

行完展覽緊係要去醫肚🥢