最近口痕想食辣野,見到呢間港式串燒店幾多好評就約朋友試下❤️必點既餐廳自創麻辣滋補烏雞(半隻$198)呢個組合就係第一次見,有別於坊間既雞煲,餐廳用上新鮮滋補既烏雞,食落比普通雞更煙韌,仲加入蟲草花烹煮,辣度任君選擇,秘製既台式麻辣醬比起川式較溫和不嗆喉,停留在口腔,我不太食得辣所以要左BB辣,但都食得過癮❤️燒生蠔 餐廳最近適逢六週年,做緊優惠價$88可以食到6隻燒日本廣島生蠔,勁抵😆生蠔漲卜卜、厚肉肥美,調味十足,入口鮮甜❤️燒蟶子皇($78)加入大量蒜蓉,蔥粒燒,咬口爽勁,鮮味十足其他燒物一樣出色,價格合理,絕對值得一試燒牛舌($49)醃得入味,重牛味燒茄子($29)極香蒜蓉味清香翠玉瓜($22)清新爽甜多汁牛油焗雜茹($48)黑啤牛仔骨($69)值得一提既係串燒會以熱石板上,keep 住溫度熱辣辣,可以慢慢嘆☺️
最近口痕想食辣野,見到呢間港式串燒店幾多好評就約朋友試下

❤️燒生蠔

其他燒物一樣出色,價格合理,絕對值得一試
燒牛舌($49)醃得入味,重牛味
燒茄子($29)極香蒜蓉味
清香翠玉瓜($22)清新爽甜多汁
牛油焗雜茹($48)
黑啤牛仔骨($69)

2023-04-01
  • 燒蟶子
  • 燒日本廣島生蠔
  • 喜聚麻辣滋補鮮烏雞
想食串燒又想特別啲,揀咗呢間尖沙咀嘅喜聚燒,又有雞食,又有燒海鮮餐廳入面好闊落,暗暗地有啲氣氛適合一班朋友過嚟飲酒聚會喜聚麻辣滋補鮮烏雞係餐廳自創架!不過我唔洗咁補🤣揀咗鑊仔麻辣雞~上菜嘅時候仲有蠟燭係下面,keep住微溫,不過就好快熄咗囉🤣 雞好滑,多肉,辣得好過癮!洋蔥🧅超入味,又淋哂😍燒蠔 & 燒貴妃蚌呢間啲燒海鮮好出色!海鮮夠鮮甜之餘生熟度啱啱好,啲肉啱啱離殼,所以唔會食擦子膠咁😂 加埋蒜蓉勁香!另外仲嗌咗啲串燒,個人覺得偏重口味嘅😂比較特別係燒麵筋同燒魚皮餃,勁煙韌🤣燒豬頸肉、雞心、牛舌都正常~黑松露鵝肝多士黑松露好香,鵝肝都好食,但就唔係幾夾🤣同鵝肝大塊啲就好了🥲食串燒點少得飲啤酒,店員倒得幾好,泡嘅份量👍🏻👍🏻

餐廳入面好闊落,暗暗地有啲氣氛適合一班朋友過嚟飲酒聚會

燒蠔 & 燒貴妃蚌

另外仲嗌咗啲串燒,個人覺得偏重口味嘅😂
比較特別係燒麵筋同燒魚皮餃,勁煙韌🤣
燒豬頸肉、雞心、牛舌都正常~

黑松露鵝肝多士
黑松露好香,鵝肝都好食,但就唔係幾夾🤣同鵝肝大塊啲就好了🥲

食串燒點少得飲啤酒,店員倒得幾好,泡嘅份量👍🏻👍🏻
2023-03-30 51 浏览
喝啤酒吃串燒當然吸引人,但如果店內還有特色自創小菜呢?那就一定必吃無疑了。用烏雞入饌還要麻辣,是我此行最希望嘗試的食物。室內的和風設計甚有氣氛,是打卡之選。先來杯日本麒麟生啤爽一爽吧。除了招牌麻辣小菜,他們還有多款串燒任君選擇。這頁餐單後面也是滿的。喜聚麻辣滋補鮮烏雞 $198半隻就是它了,這是他們的招牌自創小菜!烏雞這食材滋陰補氣,非常適合各位女士食用,我只知平常在煲湯時會用到,沒想過會直接用來製作小菜。用蠟燭小火保持溫度,確保吃的時候總是熱的。自家調配麻辣汁香口惹味又不會太過辣,份量挺多的,好想要白飯撈汁吃啊!烏雞的質感跟平常吃的雞其實很像,甚至更柔軟嫩滑,切成小件很容易吃。配菜蟲草花及杞子洋蔥更是畫龍點睛,沾滿麻辣汁吃,隱隱滲著甜味使味道溫和不會太刺激,跟醬汁好夾又是吃不停口,跟友人爭著吃!適逢六週年,店家還有特別優惠:88元有6隻燒蠔!金黃粒粒蒜蓉醬及青蔥,味道濃郁卻不會搶去蠔的鮮味。蠔本身又大隻又厚肉,啖啖滋味。另外我們也點了數款串燒,桌上有辣椒粉及孜然粉任意調味。燒玉子$19不到20元就吃到烤得外微脆、內柔軟的香甜玉子塊,超抵食,是必叫之選。海鹽燒王牌牛舌$49優質的食材並

喜聚麻辣滋補鮮烏雞 $198半隻
喜聚麻辣滋補鮮烏雞

另外我們也點了數款串燒,桌上有辣椒粉及孜然粉任意調味。

燒玉子$19

海鹽燒王牌牛舌$49
優質的食材並不需要大量調味,就如這王牌牛舌三片都是厚厚的,質感爽中帶嫩,只用海鹽輕輕調味,簡簡單單的已經相當美味。
海鹽燒王牌牛舌

燒芝士穀飼三層肉$46
我又好奇甚麼是三層肉、又喜歡芝士,直接點一串。原來它是帶些軟骨的豬腩肉,所以有齊脂肪部分的爽口及香味、啖啖肉及脆口的軟骨,加上芝士醬的組合無論味道及口感都十分有驚喜。
燒芝士穀飼三層肉

芝士焗意大利大蘑菇$49
又來一次芝士~ 今次吃的是半溶芝士配多汁的蘑菇,如果可以更大片會更開心!
芝士焗意大利大蘑菇

喜聚麻辣滋補鮮烏雞的味道我好喜歡,真的不枉我們專門來吃,加上串燒用料也高質,是可以再encore的餐廳!
喜聚麻辣滋補鮮烏雞
海鹽燒王牌牛舌
燒芝士穀飼三層肉
芝士焗意大利大蘑菇
樓下有一間專食串燒,而樓上呢間就係食川菜同串燒既分店~ 宜家六周年紀念仲有得用優惠價$88 食到6隻燒生蠔!成日經開尖沙咀,都唔知原來呢間餐廳已經開左6年😂.✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐✒懶人先睇總結.❀食物:味道幾惹味,食物質素有誠意。必試麻辣雞🌶️❀服務:店員都好熱情介紹當日既時令海鮮👍❀環境:位置比較隱蔽少少,算係乾淨企理❀價錢:2人埋單 $545 .✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐✒有興趣再詳細睇.🎈喜聚鑊仔麻辣雞 (半隻 $198)店員介紹呢到係用新鮮雞做,即使麻辣醬味道重,都無掩肉味。雖然睇落唔覺,但其實份量都幾多下。上枱方式亦係非常打卡able,鐵板下有蠟燭熱住,不過作用不大,都係要襯熱食🤣.🎈馬來西亞燒大蜆 ($88)店員又介紹個泰式辣汁係佢地自己調配,無咁甜但就辣少少。我就覺得唔算好辣,係我接受到既範圍。不過蜆就真係幾大隻,呢個價錢來說性價比都唔錯。.🎈串燒串燒係用鐵板上,呢個就真係擺左一段時間都仲係熱辣辣!👉 明太子釀雞翼 ($49/2隻) 雞翼拆骨,包住明太子肉餡👉 芝士響鈴 ($24/2條) 中間有芝士流心,幾特別🤔

✒懶人先睇總結
❀食物:味道幾惹味,食物質素有誠意。必試麻辣雞🌶️
❀服務:店員都好熱情介紹當日既時令海鮮👍
❀環境:位置比較隱蔽少少,算係乾淨企理

❀價錢:2人埋單 $545
✒有興趣再詳細睇
🎈喜聚鑊仔麻辣雞 (半隻 $198)

🎈馬來西亞燒大蜆 ($88)

🎈串燒

串燒係用鐵板上,呢個就真係擺左一段時間都仲係熱辣辣!
👉 芝士響鈴 ($24/2條) 中間有芝士流心,幾特別🤔

👉 燒雞軟骨 ($42/2串)
🎈燒菠蘿 ($38)

🎈燒棉花糖 ($38)

香脆既多士上放住燒棉花糖,再淋上士多啤梨醬。外脆内軟,超正~
✒其他小資訊
👉訂位:唔算多人,應該walk-in都有位
👉優惠:Openrice book 位有85折!️
🦪蒜蓉燒廣島生蠔 $88/6隻 見到做緊推廣$88有六隻,即刻叫咗😱 嚟到真係有啲驚艷到我🫣冇諗過咁平係咁大隻🥹 仲要勁肥美,熱辣辣食真係冇得輸,超多汁鮮味,一定要嗌,係今晚之冠🏆🐔鑊仔麻辣雞(半隻) $198雞肉皮脆嫩滑,麻辣唔算太辣,但就好入味,炒得好有鑊氣,伴埋乾蔥好惹味,以為得半隻,點知兩個都食唔晒🙈🐚蒜蓉燒珍寶大扇貝 $78扇貝真係好大隻😳 肉質彈牙,燒到好鮮甜,食得出好新鮮🤤🧀芝士響鈴(2條)$24第一次食燒響鈴,中間捲着一條芝士燒完溶晒,一咬開芝士味超濃郁響鈴脆卜卜好有驚喜👍🏻🐖沙嗲燒豬頸肉 $28豬頸肉個沙嗲好香,一啲都唔韌有肉汁,一串仲有四舊好抵😆 🥒鹽燒清香翠玉瓜 $22🥬燒四季豆 $20估唔到一串有咁多條🫠鮮甜多汁,食咁多肉叫個瓜同菜清清油膩岩晒🥓蜜糖燒雞肉腸(2條)$26🍡蜜糖燒墨魚丸 $28🍢和風燒貢丸 $26叫嚟純粹想過吓燒嘢食口癮🤭 真係好似BBQ咁🤪🍢勁辣魚片面頭 $28魚片頭好大粒好彈牙,燒完外面脆入邊軟。不過就唔係真係好辣🫢 🍺麒麟果味生啤 (pint) $88🥤加老寶$18食串燒一定係嗌啤酒同加多寶走唔甩😌 呢度有麒麟生啤生力生啤手工生啤,又有Sa
🦪蒜蓉燒廣島生蠔 $88/6隻

🐔鑊仔麻辣雞(半隻) $198

🐚蒜蓉燒珍寶大扇貝 $78
扇貝真係好大隻😳 肉質彈牙,燒到好鮮甜,食得出好新鮮🤤

🧀芝士響鈴(2條)$24

🐖沙嗲燒豬頸肉 $28
豬頸肉個沙嗲好香,一啲都唔韌有肉汁,一串仲有四舊好抵😆

🥒鹽燒清香翠玉瓜 $22
🥬燒四季豆 $20

🥓蜜糖燒雞肉腸(2條)$26
🍡蜜糖燒墨魚丸 $28
🍢和風燒貢丸 $26
叫嚟純粹想過吓燒嘢食口癮🤭 真係好似BBQ咁🤪

🍢勁辣魚片面頭 $28
魚片頭好大粒好彈牙,燒完外面脆入邊軟。不過就唔係真係好辣🫢

🍺麒麟果味生啤 (pint) $88
🥤加老寶$18
食串燒一定係嗌啤酒同加多寶走唔甩😌 呢度有麒麟生啤生力生啤手工生啤,又有Saporro麥酒,一定有一款啱你飲😉
  • 燒珍寶大扇貝
  • 喜聚鑊仔麻辣雞(半隻)
  • 蒜蓉燒廣島生蠔
2023-03-27 23 浏览
搵咗好耐都唔知道邊度有得食串燒上OpenRice即刻搵搵 見到呢間好近我返工地點 同啲朋友又好就腳 見到有好多好評真係零差評 所以我地就決定試吓!見到有人推介雞煲 但係雞煲上次喺其他地方食完,所以決定淨係食串燒 !所有肉都好好食 肉質柔嫩而且味道都好啱口味 燒蠔,好好食 食到有海水味!好新鮮!好厚肉、勁甜!加上超級無敵多蒜蓉好惹味!蜆肉大大粒唔會好乾值得一試!最細心既係串燒會連埋熱石板送上可以確保串燒keep住溫度一邊吹水一邊慢慢食都唔怕變凍!
搵咗好耐都唔知道邊度有得食串燒
真係零差評 所以我地就決定試吓!

所有肉都好好食 肉質柔嫩
而且味道都好啱口味
燒蠔,好好食 食到有海水味!好新鮮!
好厚肉、勁甜!加上超級無敵多蒜蓉
好惹味!

蜆肉大大粒唔會好乾
值得一試!

最細心既係串燒會連埋熱石板送上
可以確保串燒keep住溫度
一邊吹水一邊慢慢食都唔怕變凍!

2023-03-27 10 浏览
無意間發現依間串燒店出品有質素! 坐得舒服,燈光暗暗地,唔會係好窄又大陣油煙味個種串燒店,食完唔會成身味!小食串燒海鮮同埋酒類都多款。推介麻辣雞!! 佢又唔算係雞煲,但係絕對有雞煲既香濃重口味,又麻又辣個汁好得! 由於個汁太惹味,係會食唔停口,仲有份量都唔惹少!串燒都好ok,幾欣賞佢用小石板暖住👍🏻推介燒鱔,好厚肉口感彈牙,雞軟骨香口。仲有個幾特別既,原來魚皮餃都可以燒,加埋香辣汁食起上黎完全另一番感覺,好味😋

小食串燒海鮮同埋酒類都多款。

推介麻辣雞!!

串燒都好ok,幾欣賞佢用小石板暖住👍🏻

推介燒鱔,好厚肉口感彈牙,雞軟骨香口。

朋友話想食串燒飲啤酒,約咗喺尖沙咀寶勒巷,帶我到樓上 喜聚燒 聚一聚傾吓計!餐廳經理服務細心又有禮貌,親自介紹 麻辣滋補鮮烏雞,推介是餐廳的自創小菜,不能錯過!室內裝修充滿日式風情,最喜歡細心人手手工壁畫,好似一邊食串燒一邊睇緊北極光一樣。麻辣滋補鮮烏雞(半隻)首先食咗小菜 麻辣滋補鮮烏雞,自創小菜真心有特色,值得支持!好少連皮食烏雞,以麻辣四川風味秘製,滿滿的麻香川辣味,雞肉新鮮嫩滑,小辣都已經好刺激,香嫩惹味配料紫洋蔥超入味,整體食到辣上癮。麻辣四姊妹名字好得意,原來係麻辣秘製醬汁蔬菜,蓮藕、淮山、萵筍、雲耳,味道麻辣香濃,爽口又好味。燒貴妃蚌海鮮都係人氣美食之一,燒貴妃蚌好大隻,新鮮爽口勁鮮甜,蒜蓉燒更惹味,最尾飲埋啖汁,海鮮味爆燈。茶裏王無糖烏龍茶 冰凍烏龍茶,去油膩又解渴。Special Menu六週年紀念。回饋客戶第二擊原來餐廳慶祝店舖6週年,推廣優惠價享用燒日本廣島生蠔6隻$88。抵食到不得了,日本廣島生蠔🦪蒜蓉燒蠔肉肥美,厚身脹卜卜,蒜香香氣四溢。明太子釀雞翼 賣相好飽滿,鹹香明太子釀雞翼,皮脆肉嫩又多汁,滋味無窮。燒芝士三層肉油脂豐富,燒到肥美甘香,芝士味道濃郁,三層

麻辣滋補鮮烏雞(半隻)

麻辣四姊妹

燒貴妃蚌

茶裏王無糖烏龍茶
冰凍烏龍茶,去油膩又解渴。

Special Menu
六週年紀念。回饋客戶第二擊

明太子釀雞翼
賣相好飽滿,鹹香明太子釀雞翼,皮脆肉嫩又多汁,滋味無窮。

燒芝士三層肉
油脂豐富,燒到肥美甘香,芝士味道濃郁,三層肉肉質鬆軟,充滿肉汁。

車厘茄煙肉卷:鮮味十足。

金菇肥牛卷:肥牛肉鮮嫩,再加上金菇配料惹味,辣度剛好。

燒芝士響鈴:新鮮趁熱食,芝士鹹香流心,響鈴酥脆,邪惡滿分。

庆祝纪念
生日
  • 喜聚麻辣滋補鮮烏雞
  • 燒珍寶大扇貝
  • 麻辣四姊妹
介紹返💁🏻‍♀️。。🇭🇰 鑊仔麻辣雞 在 尖沙咀 🇭🇰。喜聚燒 Happy Circle Q。寶勒巷10號10 Prat 8樓。喜聚鑊仔麻辣雞 Spicy & Numbing Chicken Iron Pot。HKD388 @ 全隻。HKD198 @ 半隻蒜蓉燒貴妃蚌 Stir-fried Garlic Mussels。HKD68 @ each燒芝士響鈴 Cheese Beancurd Skins Roll。HKD24 @ 兩件海鹽燒雞皮 Grilled Crispy Chicken Skin。HKD38 @ 兩串燒特厚黑啤牛仔骨 Grilled Beef Short Ribs with Stout。HKD69 @ 兩件燒豬頸肉 Grilled Pork Neck。HKD28 @ 一串鹽燒穀飼三層肉 Grilled-Salt Grain-fed Three- layer Meat。HKD39 @ 一串蒜蓉燒茄子 Garlic Grilled Eggplants。HKD29 茶裏王 台式烏龍茶。HKD22🤫 尋晚同W豬喺The ONE睇完戲..諗住Random搵間嘢食完先返屋企..Ope
介紹返💁🏻‍♀️

🇭🇰 鑊仔麻辣雞 在 尖沙咀 🇭🇰
。喜聚燒 Happy Circle Q
。寶勒巷10號10 Prat 8樓

。HKD39 @ 一串

。HKD29

茶裏王 台式烏龍茶
。HKD22

🤫 尋晚同W豬喺The ONE睇完戲..諗住Random搵間嘢食完先返屋企..Openrice度見附近有間樓上舖有W豬好有興趣嘅麻辣菜式..一於上去試吓囉~咁因為睇戲之前都食咗些少嘢..所以我哋兩個都唔係話好肚餓..除咗W豬專登要上嚟試嘅鑊仔麻辣雞之外..我哋再揀多四五樣串燒小食就搞掂哩一餐嘞
🤫 打頭陣梗係介紹喜聚燒嘅招牌鑊仔麻辣雞先啦..我哋兩條友仔Share咗半隻雞..麻辣雞熱辣辣上枱而且好欣賞鑊仔下邊仲有火㷫住..可以一邊食一邊保持住隻雞嘅熱度..擔保啲麻辣醬汁唔會瞏到一嚿嚿咁..然後雞件大大嚿冇碎骨..真正做到啖啖肉..夠麻又夠辣..我食咗兩嚿就已經頂唔順變咗麥當勞嘴..而W豬就勁Enjoy..成鑊雞隊晒..食完仲話想下次試吓加辣..哎~係..差啲唔記得講..呢個鑊仔麻辣雞仲有一個特別之處就係可以加辣..食得辣嘅朋友一定要嚟試吓
🤫 然後排名不分先後..😂都係唔好..由我嘅推介開始介紹先..我不嬲都係海鮮怪獸..所以勁推介呢度嘅蒜蓉燒貴妃蚌..雖然六十八蚊一隻貴妃蚌唔算係平..不過呢個價錢絕對值..隻貴妃蚌好大隻..唔係講個殼喎..係隻蚌比起掌心仲要再大啲..而且燒得好Juicy..完全冇沙放心食用..重點係佢呢度嘅蒜蓉係真嘅切粒蒜蓉..唔係出邊好鍾意用嗰啲罐頭酸酸地味嘅蒜蓉..呢個係我今餐嘅No. ONE
🤫 下一個介紹嘅係牛仔骨..完全合乎商品說明條例..真係勁厚嘅兩片牛仔骨..油脂充足非常肥美而且仲啖啖肉好有咬口..食牛仔骨梗係要嘆黐住嚿骨嗰啲好似筋嘅位置啦
🤫 再嚟燒芝士響鈴算係一個好特別嘅小食..出邊好少見..基本上係喺響鈴外邊輕輕火炙過令到外皮更加香脆..然後入邊包住芝士..層次分明..唯一就係響鈴唔係厚身嗰種..所以食完好似食咗陣風咁..Haha..幾特別
🤫 海鹽燒雞皮同穀飼三層肉味道OK..雞皮燒得夠乾身非常脆口..三層肉其實係五花腩..相比起上面介紹嘅唔係話好特別
🤫 最後燒豬頸肉亦都值得一試..喜聚燒將豬頸肉切成厚切粒粒..爽口彈牙而且調味得宜..然後蒜蓉燒茄子份量雖然唔算多..但係都係嗰句啦..我鍾意佢哋用真嘅蒜頭剁成蒜蓉..茄子有滿滿嘅蒜蓉香味..係滿足嘅~
🤫 總括嚟講喜聚燒地方都算係幾大幾舒服..座位唔會話好逼夾..仲有啲高位圍住窗邊可以邊飲酒邊食串燒邊睇風景..唯一就係就燈光偏昏暗..太過Romantic影相有啲難度🤭另外..餐廳疑似老闆娘非常之親切有禮..會推介是日新鮮海鮮又會留意食客有咩需要..主動提供協助..Nice
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ (5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)
。。
2023-03-21
2023-03-22 7 浏览
去到喜聚燒,店長立即話今日每日送一隻燒蠔,之後來緊會做週年慶祝的生蠔🦪優惠,88元6隻廣島蠔,蠔身十分大隻,再配蒜蓉汁帶岀鮮甜味,蠔身脹卜卜,燒烤味勁岀衆鑊仔麻辣雞、麻辣大腸兩碟主菜溫住上,令麻辣味keep住浸淫在雞和大腸中,再加上份量够,送酒一流,配菜料也令麻辣層次提升燒蟶子皇、燒貴妃蚌、泰色燒原隻魷魚、燒賣、黑啤牛仔骨、燒棉花糖所以燒物十分岀色,而且海鮮够鮮甜,黑啤牛仔骨十分厚切,而且牛肉味勁岀衆而且够淋原隻泰式魷魚,必點泰式醬汁帶岀魷魚鮮味,而且是感爽口彈牙手工啤酒也是此點特色👍🏻

鑊仔麻辣雞、麻辣大腸

燒蟶子皇、燒貴妃蚌
、泰色燒原隻魷魚、燒賣
、黑啤牛仔骨、燒棉花糖

原隻泰式魷魚,必點泰式醬汁帶岀魷魚鮮味,而且是感爽口彈牙

手工啤酒也是此點特色👍🏻
-如果你又中意食麻辣,又中意食串燒咁你一定要試吓呢間餐廳😋餐廳主打用新鮮雞製作「麻辣滋補鮮雞系列」係餐廳嘅人氣招牌菜💕/▫️必試❗️喜聚麻辣滋補鮮烏雞(半隻)$198▫️老闆力推餐廳係用新鮮雞,唔用雪雞✖️雞又會選用較細隻嘅雞食落口雞肉真係會比較嫩滑🤤重點想介紹個秘製麻辣醬汁🔥真係好!好!食!好惹味加上其他配料,蟲草花、洋蔥等等出面較少食到呢隻麻辣味,辣味豐富有後勁送飯真係一流🍚/▫️燒蟶子王(蒜蓉)$78▫️蟶子王超大隻,肉質鮮甜原因係絕大部份海產由餐廳每日新鮮入貨簡單加蒜茸、蔥、醬汁就夠晒鮮味😋/▫️海鹽燒牛肩胛$48▫️牛味濃郁,簡單配合海鹽已經足夠生熟度啱啱好,軟腍之餘又有咬口/▫️海鹽燒秋葵$24▫️最中意食秋葵嘅我一定要試又係簡單配合海鹽已經夠晒秋葵燒到啱啱好,剛好軟身👍🏻/▫️燒茄子(蒜蓉)$29▫️食串燒點可以唔食燒茄子😝可選擇配合蒜蓉定孜然,我今次揀咗蒜蓉茄子同蒜蓉嘅味道真係好夾👍🏻重點係燒到好軟腍,會食唔停口/▫️燒芝士響鈴(2條)$24▫️見到個名已經好想試究竟係點芝士醬、定係落咗芝士粉原來係響鈴入面有芝士流心!🧀外脆內軟,配合超級濃郁嘅芝士芝士控一定要試👍🏻/▫️燒棉花糖多士(士多啤梨味)$
如果你又中意食麻辣,又中意食串燒
咁你一定要試吓呢間餐廳😋
餐廳主打用新鮮雞製作「麻辣滋補鮮雞系列」
係餐廳嘅人氣招牌菜💕
▫️必試❗️喜聚麻辣滋補鮮烏雞(半隻)$198▫️
老闆力推餐廳係用新鮮雞,唔用雪雞✖️
雞又會選用較細隻嘅雞
食落口雞肉真係會比較嫩滑🤤
重點想介紹個秘製麻辣醬汁🔥
真係好!好!食!好惹味
加上其他配料,蟲草花、洋蔥等等
出面較少食到呢隻麻辣味,辣味豐富有後勁
送飯真係一流🍚
▫️燒蟶子王(蒜蓉)$78▫️
蟶子王超大隻,肉質鮮甜
原因係絕大部份海產由餐廳每日新鮮入貨
簡單加蒜茸、蔥、醬汁就夠晒鮮味😋
▫️海鹽燒牛肩胛$48▫️
牛味濃郁,簡單配合海鹽已經足夠
生熟度啱啱好,軟腍之餘又有咬口
▫️海鹽燒秋葵$24▫️
最中意食秋葵嘅我一定要試
又係簡單配合海鹽已經夠晒
秋葵燒到啱啱好,剛好軟身👍🏻
▫️燒茄子(蒜蓉)$29▫️
食串燒點可以唔食燒茄子😝
可選擇配合蒜蓉定孜然,我今次揀咗蒜蓉
茄子同蒜蓉嘅味道真係好夾👍🏻
重點係燒到好軟腍,會食唔停口
▫️燒芝士響鈴(2條)$24▫️
見到個名已經好想試
究竟係點芝士醬、定係落咗芝士粉
原來係響鈴入面有芝士流心!🧀
外脆內軟,配合超級濃郁嘅芝士
芝士控一定要試👍🏻
▫️燒棉花糖多士(士多啤梨味)$38▫️
呢款又係見到個名已經想試🤣
話晒成餐飯食完,點都要加啲甜品先夠開心
棉花糖燒到軟身,咬落去可以做到拉絲效果🥰
加上士多啤梨果醬,女仔同小朋友一定中意🍓
▫️追加❗️蒜蓉燒廣島生蠔(6隻)$88▫️
餐廳為慶祝六周年紀念🎉回饋客戶第二擊✌🏻
可以優惠價$88享用燒日本廣島生蠔6隻
生蠔由廣島直送🦪食得夠晒放心
配合蒜茸、蔥、醬汁已經夠晒鮮味😋
餐廳牆身畫上充滿日本風嘅手作畫
仲有兩面嘅大落地玻璃,啱晒打卡📸
㊙️餐廳好多菜式都係自家製,絕對值得支持👍🏻
細心到連泰式辣汁都自製
味道較清但辣度較辣,肉類海鮮都可以配搭
@happycircleq
喜聚麻辣滋補鮮烏雞(半隻)
蒜蓉燒廣島生蠔(6隻)
燒蟶子王(蒜蓉)
海鹽燒秋葵
海鹽燒牛肩胛
燒棉花糖多士(士多啤梨味)
燒茄子(蒜蓉)
燒芝士響鈴(2條)
2023-03-19 10 浏览
[喜聚燒]位於尖沙咀寶勒巷 10 Prat 主打麻辣鍋菜式和各式各樣既川式串燒,有好評如潮既時令嘅燒海鮮,佢哋嘅特製選用調味醬真係超級好食,另外牛,豬,雞,蔬菜,丸腸餃類,仲有大量特色食物,非常多選擇,食串燒想飲返兩杯,呢度都有酒類供應😋😋😋▪️鑊仔麻辣雞半隻▪️麻辣四姊妹(蓮藕、淮山、萵筍、雲耳)分別點咗兩款麻辣菜式,調味料基本係用同一款麻辣醬去做造成,不得不讃麻辣醬調味出色,夠麻夠香辣帶微微甜,無論配雞或四款蔬菜都非常夠味,越食越想食,推介▪️燒蟶子皇▪️燒貴妃蚌▪️燒生蠔燒海鮮喺呢度嘅主打菜式,三款海鮮非常新鮮和大大隻,師傅掌握生熟程度啱啱好,配上佢哋自家製嘅新鮮蒜蓉醬,加埋香蔥,完全能帶出海鮮嘅鮮味▪️芝士響鈴(2條)▪️海鹽燒雞皮(2串)▪️燒雞軟骨香脆系列三寶,炸響鈴就食得多,燒響鈴加埋芝士就第一次食,燒得超級酥脆嘅響鈴包住流心芝士,有創意又好食,鹽燒雞皮和雞軟骨好香脆又鹹香▪️燒牛肩胛▪️燒牛舌牛肩胛牛肉味香濃,肉質夠軟腍,牛舌好大塊,幾爽口,牛肉類加上川式調味粉,原來咁好味▪️燒新鮮脆皮白鱔白鱔好肥美又厚肉,皮脆口肉質彈牙,用上特制醬汁和白芝麻,好好味▪️燒山賊雞翼(3隻)雞翼超大隻,雞皮燒得

▪️鑊仔麻辣雞半隻
▪️麻辣四姊妹(蓮藕、淮山、萵筍、雲耳)

▪️燒蟶子皇
▪️燒貴妃蚌
▪️燒生蠔

▪️芝士響鈴(2條)
▪️海鹽燒雞皮(2串)
▪️燒雞軟骨

▪️燒牛肩胛
▪️燒牛舌

▪️燒新鮮脆皮白鱔
▪️燒山賊雞翼(3隻)
雞翼超大隻,雞皮燒得香脆,雞肉嫩滑,味道充滿麻辣和孜然粉香,好入味
▪️燒虎椒
全晚最辣就係呢兩隻虎椒,簡單燒之後,虎椒爽口帶甜味之後就係辣味,越食越辣越想食

▪️黑松露醬鵝肝多士
鵝肝外脆內軟,第一次食加上黑松露醬,帶點鹹香,配上香脆多士,好味道
▪️燒菠蘿
菠蘿好焦香又香甜,加上肉桂粉,原來又幾夾

▪️燒韭菜
韭菜燒得岩岩好一d都唔乾,食落好嫩好Juicy

▪️燒蜜糖牛油粟米
原枝粟米🌽外層焦香,粟米粒粒清甜,充滿牛油味,簡單又好食

▪️喜多屋 (盡空)梅酒
食串燒飲返少少酒是必須的,我哋兩個人叫一枝300 ml嘅梅酒啱啱好,梅味清甜唔算太重酒味,好容易入口

✨ 慶祝店舖6週年,推出優惠價 $88就可以享用日本廣島燒生蠔6隻,千祈唔好錯過✨
  • 喜聚鑊仔麻辣雞
  • 燒玉桂焦糖金菠蘿
  • 麻辣四姊妹
2023-03-19 4 浏览
可以邊食小菜邊食串燒既日式餐廳—喜聚燒。餐廳走日式風格,主打獲仔麻辣雞/獲仔麻辣滋補鮮烏雞,仲有海鮮同串燒食,而家有個周年活動可以用$88享用日本廣島生蠔6隻。喜聚獲仔麻辣雞(半隻)|$198串燒|$19-$88麻辣雞叫左小辣,好有麻香不算太辣,雞件平均,味道非常入味又惹味,唔經唔覺一口接一口好快就食晒,二個人叫半隻剛剛好。再加埋啲串燒來食就一流啦,燒得香口好食,串燒仲擺係熱石上令溫度保持得耐啲冇咁快凍,好細心。

喜聚獲仔麻辣雞(半隻)|$198
串燒|$19-$88
2023-03-17 6 浏览
香港美食多不用多說,這次要介紹的是尖沙咀一家樓上店鋪-喜聚燒店舖裝潢以日式為主,一入門就望到牆身畫了一條鯨魚的圖,角落有富士山,氛圍舒服昨天剛好是店舖六週年紀念第一天,以優惠價$88食到日本廣島生蠔6隻,生蠔隻隻都好肥美,師傅整嘅燒汁都十分正!喜聚麻辣滋補鮮烏雞(半隻),辣嘅程度屬於吾食辣都食到,半隻烏雞份量足夠兩個人食,肉偏乾!燒珍寶大扇貝,面有一大堆粉絲加上豉油汁食一流。黑胡椒燒肥腸同安格斯肉眼串一碟上,肥腸黑胡椒味吾重同吾肥,肉眼燒大概七成熟,肉質軟易咬口黑松露焗雜菇,黑松露味香濃雜菇切一小塊好入味!燒茄子冇想像中出色,師傅切開買件上,感覺太多油同燒的時間吾夠值得一讚的是手工啤,是香港本地製造!入口好淳滑,一陣陣柚子味!不過酒精濃度偏高⚠️📍 喜聚燒:尖沙咀寶勒巷10號10 Prat 8樓

燒珍寶大扇貝,面有一大堆粉絲加上豉油汁食一流。

📍 喜聚燒:尖沙咀寶勒巷10號10 Prat 8樓
今日朋友生日想食串燒,喺網上見到呢間串燒店不錯,一於去試吓。呢間店位於尖沙咀寶勒巷嘅樓上舖,主打港式地道串燒,而且餐廳更自創特色招牌小菜~好吸引!餐廳氣氛很好,店員好熱情招呼,服務態度一流。♡ 喜聚鑊仔麻辣雞(半隻)自家特色招牌菜~份量好足料!用上台式麻辣做法,比較溫和,同時又不會嗆喉,麻辣只會停留在口腔內,味道辣中帶甜,香濃惹味,新鮮雞肉入口好嫩滑,啖啖肉。♡燒貴妃蚌(蒜蓉)起多嘅蒜蓉同葱花,用清酒煮令海鮮嘅鮮味更突出,厚肉多汁,鮮甜無比。♡燒生蠔生蠔好厚肉、鮮甜肥美,加上滿滿蒜蓉更加惹味!另外餐廳慶祝六周年,可以優惠價再追加$88食多6隻🔥燒生蠔。♡涼拌牛舌大大碟牛舌切成絲、口感好彈牙,帶點微辣,食到停唔到口。♡芝士焗意大利大蘑菇廚師好細心,將大蘑菇分成四份,方便同朋友分享食!♡黑松露芝士薄餅薄餅入面夾住黑松露加上好濃厚嘅芝士,餅邊好香脆,這個薄餅值得一試、好好味!串燒小食種類都非常多,有豬牛羊、蔬菜、海鮮同丸腸類。而且餐廳好細心,串燒放上一塊熱石,可保持溫度!仲有提供孜然粉同辣粉,客人可以自己在調味。♡黑胡椒燒肥腸♡煙肉韭菜卷♡芝士響鈴(2條)響鈴打邊爐就食得多,燒響鈴我都係第一

♡ 喜聚鑊仔麻辣雞(半隻)
喜聚鑊仔麻辣雞(半隻)

♡燒貴妃蚌(蒜蓉)

♡燒生蠔

♡涼拌牛舌
大大碟牛舌切成絲、口感好彈牙,帶點微辣,食到停唔到口。

♡芝士焗意大利大蘑菇
廚師好細心,將大蘑菇分成四份,方便同朋友分享食!
黑松露芝士薄餅

♡黑松露芝士薄餅

♡黑胡椒燒肥腸
♡煙肉韭菜卷
♡芝士響鈴(2條)
響鈴打邊爐就食得多,燒響鈴我都係第一次食,外層燒到金黃色脆卜卜,入邊包住熱辣辣嘅流心芝士,好特別!
2023-03-16
庆祝纪念
生日
喜聚鑊仔麻辣雞(半隻)
黑松露芝士薄餅
  • 喜聚鑊仔麻辣雞