2022-06-06 54 浏览
今日去咗屯門行街~🫣❤️諗住近近地食個飯🤣加上呢排洗得太多,要慳啲先得🫣餐廳都算大,門口有一個麵包櫃,而且生意好好🤣整體評分:7/10味道:7/10服務:7/10環境:7/10人均消費:$100-200地址:嘉華餐室 (屯門)屯門田景路31號良景廣場良景街市地下LK1號舖 特色蝦多士($36):比一般茶餐廳嘅份量要大件😍上面係蝦滑,中間夾住流心芝士醬,個底係多士,熱辣辣外脆內彈牙,層次豐富,有蝦味同芝士~😋老壇酸菜魚($88):份量十足😍魚片滑嫩 ,酸辣度喘好,底下有芽菜同紅薯粉,再配一碗飯好正😍珍寶熱狗王🌭️($45):又係勁大一份!😍 熱辣辣即焗,上邊有芥末醬同茄汁飲品:-檸檬茶-紅豆冰

整體評分:7/10
味道:7/10
服務:7/10
環境:7/10
人均消費:$100-200
地址:嘉華餐室 (屯門)
屯門田景路31號良景廣場良景街市地下LK1號舖

飲品:
-檸檬茶
-紅豆冰
2022-06-06 32 浏览
意想不到屋邨下的餐廳亦有驚喜,下午餐點了招牌豬扒包、特色蝦多士、炸雞髀。另外不少經典的茶餐也在餐牌中,飲品亦有雪山華田,紅豆冰,鹹檸7等等招牌豬扒包豬扒包跟其他餐廳的不同,厚實大件,豬扒肉汁滿溢,口感爽脆彈牙,不會太乾。麵包保持鬆軟,加上蔬菜及蕃茄更健康。蝦多士金黃香脆,但多士有點油,蝦肉彈牙,加上芝麻更香,另外蕃茄解膩。炸雞髀皮脾肉嫩,但薯角有點失色。叉燒蛋飯叉燒分量多蜜汁味香甜,滑蛋嫩滑配飯一流。嘉華餐室 地址: 屯門田景路31號良景廣場良景街市地下LK1號舖電話: 69777815 =====================

招牌豬扒包

炸雞髀皮脾肉嫩,但薯角有點失色。

叉燒蛋飯
叉燒分量多蜜汁味香甜,滑蛋嫩滑配飯一流。

嘉華餐室

地址: 屯門田景路31號良景廣場良景街市地下LK1號舖
電話: 69777815
=====================
2022-06-06 45 浏览
今天來到屯門探朋友,路經良景商場,商店食肆林立,頗為熱鬧。下午茶時間,便到輕鐵站前的「嘉華餐室」食個餐。餐牌分常餐、午餐和下午茶餐等多種選擇。常餐“老壇酸菜魚米線配帶子櫻花蝦炒蛋及丹麥多士”,魚肉不錯,很滑溜,酸菜偏鹹,配上米粉或米線最合宜。配菜有帶子和蝦米炒蛋,炒蛋特別滑,自家製麵包非常可口。午餐“無骨海南雞香茅飯”,無骨海南雞啖啖肉,配上油香和香茅味粒粒絲苗米飯,口感奇佳。下午茶餐:“迷你黑椒神叉香蔥滑蛋飯”,叉燒肉質爽口兼入味,配滑蛋甜豉油飯,絕對是必食之選。“招牌豬扒包”,包質鬆軟可口,豬扒多汁厚身。“炸雞脾配薯角”,大大隻雞脾,新鮮薯角,味道不錯。這裏的下午茶餐份量不少,可作為午餐而且美味實惠,是茶餐廳的好選擇。

餐牌分常餐、午餐和下午茶餐等多種選擇。

下午茶餐:

“招牌豬扒包”,包質鬆軟可口,豬扒多汁厚身。

炸雞脾配薯角”,大大隻雞脾,新鮮薯角,味道不錯。
2022-06-05 48 浏览
朋友搬左新屋,係良景附近,今日假期就第一次自己搭輕鐵過嚟原來都幾方便喎食埋lunch先一齊house warming!半隻雞煲只係$98咋真係非食不可酸辣豬扒米線塊豬扒煎得金黃色,肉質好有彈性仲要好大塊添!米線質感好滑,好食過譚仔嘅米線酸辣湯底唔會太濃味,酸辣味岩岩好!仲有啲麻香,好岩我口味帶子櫻花蝦炒蛋+丹麥多士特色蝦多士熱辣辣新鮮炸的雖然有啲油膩,但真係好好食唔係好多地方可以食到蝦多士!蝦滑非常爽彈,而且仲有芝士流心勁好食重慶雞煲 - 半隻戲肉嚟喇$98嘅雞煲!味道比較甜,唔太辣,個雞汁用嚟撈飯一流雞件份量一啲都唔少咸檸七雪山脆米朱古力朱古力味特濃,不過同時亦比較甜
朋友搬左新屋,係良景附近,今日假期就第一次自己搭輕鐵過嚟
原來都幾方便喎

食埋lunch先一齊house warming!

半隻雞煲只係$98咋
真係非食不可

酸辣豬扒米線
塊豬扒煎得金黃色,肉質好有彈性

仲要好大塊添!

米線質感好滑,好食過譚仔嘅米線

酸辣湯底唔會太濃味,酸辣味岩岩好!
仲有啲麻香,好岩我口味

帶子櫻花蝦炒蛋+丹麥多士

熱辣辣新鮮炸的

雖然有啲油膩,但真係好好食

唔係好多地方可以食到蝦多士!

蝦滑非常爽彈,而且仲有芝士流心

勁好食

重慶雞煲 - 半隻
戲肉嚟喇
$98嘅雞煲
味道比較甜,唔太辣,個雞汁用嚟撈飯一流

雞件份量一啲都唔少
咸檸七
雪山脆米朱古力
朱古力味特濃,不過同時亦比較甜
2022-06-04
午餐
2022-06-05 53 浏览
身為港女肯定要食港式茶餐廳📍嘉華餐室屯門良景街市地下1號鋪門口排晒長龍 人氣滿滿嘅感覺原來因為有個專賣麵包corner😋但我想試菠蘿油嘅時候已經賣唒😢所以試唔到 淨係食咗幾個下午茶餐☺️極力推介下午茶嘅時段去食14:00-18:00包嘢飲 平!靚!正 !特色蝦多士$36蝦滑+流心芝士醬+多士脆卜卜 炸得非常香 一啲都唔油膩 外脆內軟又彈牙三件多士下午茶份量啱啱好食完都唔會覺得好邪惡招牌豬扒包$36非常足料 豬扒非常厚 嫩滑多汁配埋烤過外脆內軟嘅麵包 加埋杯熱奶茶冇得頂法蘭西多士$28邪惡嘅西多士 一次半次冇所謂啦🙈多多花生醬 多多牛油 多多蜜糖真係非常邪惡 不過好好食
身為港女肯定要食港式茶餐廳

📍嘉華餐室
屯門良景街市地下1號鋪

門口排晒長龍 人氣滿滿嘅感覺
原來因為有個專賣麵包corner😋
但我想試菠蘿油嘅時候已經賣唒😢
所以試唔到 淨係食咗幾個下午茶餐☺️
極力推介下午茶嘅時段去食14:00-18:00
包嘢飲 平!靚!正 !

特色蝦多士$36

邪惡嘅西多士 一次半次冇所謂啦🙈
多多花生醬 多多牛油 多多蜜糖
真係非常邪惡 不過好好食
2022-06-05 313 浏览
呢日同老公咁岩係屯門附近,見到輕鐵站旁邊新開張呢間茶記,就入去嘆個下午茶飲番杯港式奶茶😎.🐟老壇酸菜魚 $88入門口已經有個牌寫住老壇酸菜魚,呢到主打緊係要試下!入面有薯粉、冬菇、芽菜、酸菜相當足料,魚大大塊嫩滑又冇骨,酸辣湯底做得唔錯薯粉又彈牙,正👍🏻.🦐京川蝦球雙面黃 $68鐵板上已經好吸睛,滿滿蝦仁、洋蔥、辣椒炒面,熱辣辣麵脆卜卜,酸酸甜甜再加辣椒好惹味辣度又剛剛好同好多汁超正,好岩夏天食超驚喜俾100分😋.🍞特色蝦多士 $36咁岩到下午茶時間見到有下午茶teaset,好耐無食過蝦多士見咁抵食叫來試下,又係驚喜之作,熱辣辣脆卜卜,蝦味濃又彈牙,食食下中間仲有芝士😍點沙律醬勁好食😋.🍚咖哩牛腩飯 $56我老公最愛😂港式咖哩口味辣度剛好牛腩又有咬口,不錯👍🏻.🎁蛋撻可能新開張老闆送左蛋撻我食,咬第一口又係好驚喜😍 真係出乎意料的好食,酥皮鬆化蛋好滑香,開心🥰難怪店外賣包點大排長龍,下次好想試埋呢到菠蘿油!.新開張已經咁多人幫襯真係有原因,呢個價錢我真係唔會期望咁多,但每款都出奇地水準之上,環境又闊落坐得舒服,住附近一定要來試下!

🐟老壇酸菜魚 $88

🦐京川蝦球雙面黃 $68

🍞特色蝦多士 $36

🍚咖哩牛腩飯 $56
我老公最愛😂港式咖哩口味辣度剛好牛腩又有咬口,不錯👍🏻

🎁蛋撻
  • 京川蝦球雙面黃
  • 特色蝦多士
  • 蛋撻
屯門良景街市新開嘅茶餐廳🍴比一般茶餐廳選擇種類好多茶餐廳門口外係新鮮出爐嘅麵包、蛋撻星期六下晝去,都keep住有好多人排隊買餐廳入面環境非常寬敞,大部份都係卡位食物選擇種類好多,有酸菜魚、焗飯、雙面黃我哋揀咗餐廳招牌菜黑椒神叉滑蛋飯 $59叫所做神叉,即係比叉燒優勝🤣叉燒好肥美🤤半肥瘦叉燒最好味叉燒冇燶邊啖啖肉,肉質紮實,但冇柴皮淋上蜜糖、炸蒜、香蔥,一啖叉燒一啖飯再配上牛奶炒滑蛋,真係好滿足啊😋特色蝦多士 $36懷舊蝦多士唔係每間茶餐廳都有得食呢度竟然有,梗係要試吓啦法式多士包住蝦膠炸,好香脆啊!一咬開芝士流心俾埋沙律醬食就至惹味鹹牛肉炒蛋厚多士 $36口多士軟淋淋烘至香脆,上面鋪滿鹹牛肉炒蛋份量好多啊!鹹牛肉同炒蛋嘅比例剛剛好,牛肉調味適中,唔會過鹹每啖都好滋味呀!特飲推介 雪山脆米朱古力 加$9朱古力味道超濃郁🤪上面鋪滿朱古力脆脆,拌勻之後,口感豐富朱古力必點!
屯門良景街市新開嘅茶餐廳🍴
比一般茶餐廳選擇種類好多
茶餐廳門口外係新鮮出爐嘅麵包、蛋撻
星期六下晝去,都keep住有好多人排隊買

餐廳入面環境非常寬敞,大部份都係卡位
食物選擇種類好多,有酸菜魚、焗飯、雙面黃
我哋揀咗餐廳招牌菜

黑椒神叉滑蛋飯 $59
叫所做神叉,即係比叉燒優勝🤣
叉燒好肥美🤤半肥瘦叉燒最好味
叉燒冇燶邊啖啖肉,肉質紮實,但冇柴皮
淋上蜜糖、炸蒜、香蔥,一啖叉燒一啖飯
再配上牛奶炒滑蛋,真係好滿足啊😋

特色蝦多士 $36
懷舊蝦多士唔係每間茶餐廳都有得食
呢度竟然有,梗係要試吓啦
法式多士包住蝦膠炸,好香脆啊!
一咬開芝士流心
俾埋沙律醬食就至惹味

鹹牛肉炒蛋厚多士 $36
口多士軟淋淋烘至香脆,上面鋪滿鹹牛肉炒蛋
份量好多啊!
鹹牛肉同炒蛋嘅比例剛剛好,牛肉調味適中,唔會過鹹
每啖都好滋味呀!

特飲推介 雪山脆米朱古力 加$9
朱古力味道超濃郁🤪
上面鋪滿朱古力脆脆,拌勻之後,口感豐富
朱古力必點!

2022-06-04 43 浏览
平時我都好鍾意去呢d冰室茶餐廳食常餐、下午茶和小菜,最近搭車經過良景輕鐵站,見到呢間新開餐廳,放工約屋企人嚟試下🔅招牌海南無骨雞(半隻)海南雞皮爽肉滑,雞肉已去骨仲好嫩滑,點少少甜豉油或酸辣醬汁更加可口,配埋飯食愈食愈開胃🔅常餐滋選(D)老壇酸菜魚米線配帶子樱花蝦炒蛋及丹麥多士没想過竟然可以在茶餐廳點酸菜魚,湯底夠酸夠麻唔太辣,魚肉肉質幾滑,配上吸盡湯汁的米線味道一流蛋炒得幾滑,有好多櫻花蝦係上面,至於丹麥多士超香牛油味,烘得夠脆🔅懐舊紅豆冰+$12紅豆粒粒分明,甜度適中🔅雪山脆米朱古力+$12朱古力味很濃,配上朱古力脆脆,好有口感🔅一分鐘薄牛扒配炒蛋、腸仔、茄汁豆及多士香煎牛扒外脆內軟又juicy, 配埋嫩滑炒蛋、腸仔和丹麥多士成嗰餐都好豐富叫咗三嗰餐,埋單都係$240左右,價錢親民貼地,份量十足,而且食物也不錯,下次會再幫襯

🔅招牌海南無骨雞(半隻)

🔅常餐滋選(D)
老壇酸菜魚米線配帶子樱花蝦炒蛋及丹麥多士

🔅懐舊紅豆冰+$12
紅豆粒粒分明,甜度適中
🔅雪山脆米朱古力+$12
朱古力味很濃,配上朱古力脆脆,好有口感

🔅一分鐘薄牛扒配炒蛋、腸仔、茄汁豆及多士

2022-06-03 47 浏览
嘉華餐室在我家附近餐牌食物有大江南北選擇前排買外賣比較多,今日終於可以堂食.就評價一下晚餐有A.B 2款$72 分別一中一西為:A.燒豬肋骨配沙律另外還有(薯菜/意粉/飯)B. 是日蒸魚套餐 一個湯一個普通飲品我們選了A.豬肋骨豬肋骨烤得不錯.好香黑椒和香草味道.酸甜茄醬.有5條肋骨.份量足加9元可以選特飲 龍鳳可樂是我最愛!咸檸檬加鮮檸檬,邪惡可樂變得有營養一流!奶奶選了老檀酸菜魚她突然喜歡魚片超級嫩滑無骨材料很多:芽菜,酸菜絲,乾冬菇,薯粉條.花椒粒。少少辣帶麻.酸酸咸咸好開胃湯飯吃法最捧的!老少咸宜!雖然是草魚但完全沒腥味.
嘉華餐室在我家附近
餐牌食物有大江南北選擇

前排買外賣比較多,今日終於可以堂食.就評價一下
晚餐有A.B 2款$72 分別一中一西為:
A.燒豬肋骨配沙律另外還有(薯菜/意粉/飯)
B. 是日蒸魚套餐
一個湯一個普通飲品
我們選了A.豬肋骨

晚餐A

燒豬肋骨配意粉

加9元可以選特飲 龍鳳可樂是我最愛!
咸檸檬加鮮檸檬,邪惡可樂變得有營養一流!

龍鳳可樂

奶奶選了老檀酸菜魚
她突然喜歡魚片超級嫩滑無骨

老檀酸菜魚

材料很多:芽菜,酸菜絲,乾冬菇,薯粉條.花椒粒。
少少辣帶麻.酸酸咸咸好開胃

湯飯吃法最捧的!老少咸宜!

老檀酸菜魚

雖然是草魚但完全沒腥味.
晚餐A
燒豬肋骨配意粉
龍鳳可樂
2022-06-01 59 浏览
今日同朋友嚟到呢間新開嘅屋村茶餐廳,外表睇落有啲似翠華 酸菜魚辣度酸度適中,而且食得出好似加咗少少尖椒八角之類嘅材料,令湯底更加有風味酸菜唔會太鹹太酸,魚片有咬口,證明都係新鮮材料跟餐配埋豪華版炒蛋配多士❤️因為將所有食材都升級左,丹麥酥多士好少地方有有幾可見到有帶子同埋櫻花蝦喺蛋上面,都只係收$52豬扒包,麵包鬆軟,豬扒鬆脆👍蝦多士炸得好脆,外脆內軟炸雞髀做得好好,外皮鬆脆,內裏唔算太老仲保留肉汁👍另外薯角亦都唔油膩鹹檸水差唔多有半個,沖幾次飲都仲有味好夠朱古力味仲有脆脆配合口感一流五個人食,每人都只係唔到$50,真係好抵,而且份量都好足❤️❤️❤️
今日同朋友嚟到呢間新開嘅屋村茶餐廳,外表睇落有啲似翠華
老壇酸菜魚米線餐(配帶子櫻花蝦及多士)
酸菜唔會太鹹太酸,魚片有咬口,證明都係新鮮材料
帶子櫻花蝦及多士
有幾可見到有帶子同埋櫻花蝦喺蛋上面,都只係收$52
招牌豬扒包
豬扒包,麵包鬆軟,豬扒鬆脆👍
特色蝦多士餐

蝦多士炸得好脆,外脆內軟
炸雞髀配薯角

鹹檸水(熱)
鹹檸水差唔多有半個,沖幾次飲都仲有味
好夠朱古力味
仲有脆脆配合口感一流
2022-05-24
帶子櫻花蝦及多士
炸雞髀配薯角
鹹檸水(熱)
雪山脆米朱古力
  • 鹹檸水(二)
2022-06-01 53 浏览
平日去食晚餐,老公話近日有間新開幕的餐廳在良景我們一行兩人就去良景街市食,餐廳在街市前方容易找到,在良景巴士站一望就可見到了餐廳在座的人數不多,可能因天雨關係,所以較少人而我們點了三個餸菜1. 魚香茄子🍆 $682. 無骨口水雞🤪 $623. 京蔥爆牛肉🧅 $75價錢除了包小菜,也有飲品、飯及靚湯口水雞 有點辛辣味道一流而雞並不會太硬口 是滑口的雞份量也足夠 😊京蔥爆牛肉牛肉十分入味,醬汁滲入牛肉內件件可口及惹味配合白飯 十分一流🤪魚香茄子🍆煲子淋身,醬汁味吸引肉碎也十分足夠好味指數為10/10最後為特飲雪山朱古力🍫 口感有趣 好正😘
平日去食晚餐,老公話近日有間新開幕的餐廳在良景
我們一行兩人就去良景街市食,餐廳在街市前方
容易找到,在良景巴士站一望就可見到了

餐廳在座的人數不多,可能因天雨關係,所以較少人

而我們點了三個餸菜
1. 魚香茄子🍆 $68
2. 無骨口水雞🤪 $62
3. 京蔥爆牛肉🧅 $75

價錢除了包小菜,也有飲品、飯及靚湯

口水雞 有點辛辣
味道一流
而雞並不會太硬口 是滑口的
雞份量也足夠 😊

京蔥爆牛肉
牛肉十分入味,醬汁滲入牛肉內
件件可口及惹味
配合白飯 十分一流🤪

魚香茄子🍆
煲子淋身,醬汁味吸引
肉碎也十分足夠
好味指數為10/10

最後為特飲
雪山朱古力🍫 口感有趣
好正😘

2022-05-30 48 浏览
今天放工累得不想做飯,便和老公在附近餐廳吃晚餐。我們決定到位於良景街市新開張的嘉華茶餐廳試一試。餐廳屬於港式茶餐廳,是附近街坊客的落腳點, 六點就已經有不少街坊客光臨。我們一到達,職員馬上招呼我們坐下,並推介了一些多人叫的套餐給我們,服務殷勤。經推介下,我點了三款套餐和一個炒菜。 1.常餐酸菜魚米線搭配丹麥吐司和櫻花炒蛋 對於酸菜魚迷的我必定叫這個餐,雖然有晚餐酸菜魚配飯,但還是喜歡吃米線,酸菜魚夠酸,但辣度可以再辣一些,湯濃度鹹度適中,如果魚片和酸菜再放多些更好了。櫻花蝦炒蛋的份量比起一般餐廳的炒蛋多很多,而且配上鹹味的櫻花蝦令炒蛋挺惹味, 丹麥吐司是少見的常餐搭配款,不過我個人略顯油膩了一點。 2.鹽酥雞套餐配白飯 鹽酥雞不是炸得很油膩,外酥內軟,味道和口感不錯,份量也很足。 3.燒豬肋骨配薯菜 豬肋骨切開後一共有五條,夠入味,肉質幾嫩,不乾柴,配上的薯角份量多得驚訝,一整盤呢。 4.黑蒜炒菜心 第一次吃黑蒜炒菜心,蒜蓉的味道很濃烈,不油膩,適合喜歡蒜味的朋友。最後,必須勁讚上菜速度,速度快,如果你肚餓,建議到
經推介下,我點了三款套餐和一個炒菜。
1.常餐酸菜魚米線搭配丹麥吐司和櫻花炒蛋

2.鹽酥雞套餐配白飯

3.燒豬肋骨配薯菜

4.黑蒜炒菜心

最後,必須勁讚上菜速度,速度快,如果你肚餓,建議到嘉華吃,你幾乎不用等太久便可以開吃啦!
2022-05-29 84 浏览
終於等到週末勒🎊🎊又可以同老公出去遊食🤭今日去良景邨探朋友,順道在商場食個午餐才打道回府😅聽朋友講話呢間餐廳係新開,又大間又坐得舒服😌咁就入去來個快食,茶餐廳最好之處就係多選擇,又有不同午餐常餐下午茶餐,按自己喜好點餐老公就比呢個老壇酸菜魚米線吸引左😍套餐仲跟埋帶子櫻花蝦炒蛋及丹麥多士,另外仲有驚喜🤭侍應姐姐話仲有蛋撻贈送首先好少茶餐廳有呢d咁特式野食,酸菜魚湯底好香濃,一d都唔鹹,所以米線索晒d湯汁,老公好讚另外帶子櫻花蝦炒蛋又係好正😋用料夠特別,而且炒蛋好滑身😋配埋帶子櫻花蝦一齊食,真係好出色蛋撻熱辣辣好香,蛋漿夠滑我就揀左無骨海南雞香茅飯: 本身都幾鍾意食海南雞飯,通常見餐廳有都會點來食,米飯帶油香香茅味,煙韌有咬口感👍🏻而雞肉全去骨,所以好嫩滑😋配上中湯猴頭菇紅蘿蔔湯食到咁上下就係下午茶時段,我見有蝦多士餐,我都比佢吸引左🤣雖然有少少飽,不過都忍唔住點埋佢來食蝦多士即叫即炸,所以等左少少時間,見到呢3件真係好靚囉😍忍唔住咬一啖,不過太熱燙咀🤭蝦多士炸得金黃酥脆,而且好鮮味,記得點沙律醬呀,更加好味呢度有特飲,有一款叫龍鳳檸樂,係檸檬+咸柑桔,老公話咁特別當然要試試佢,而我就飲檸
蛋撻熱辣辣好香,蛋漿夠滑

呢度有特飲,有一款叫龍鳳檸樂,係檸檬+咸柑桔,老公話咁特別當然要試試佢,而我就飲檸樂就好了🤭
2022-05-28
  • 老壇酸菜魚米線
  • 蝦多士
2022-05-29 45 浏览
入開良景搵朋友,順便喺度食埋嘢,原本以為呢度好荒蕪,原來呢度樣樣都有!一出輕鐵站見到一間新開茶餐廳,又大又光猛,價錢不貴。無骨酸菜魚份量十足,魚片已起曬骨,啖啖魚肉,魚肉很滑,有粒粒炸蒜頭,酸辣度剛好,和內地吃到的味道非常相近!懷舊蝦多士蝦多士都好多年冇食過,香港買少見少,呢度竟然有得食,多士蝦膠炸得香脆,非常惹味的餐前小食!呢度門口仲有一大個麵包櫃,幾蚊就有交易,點了一個酥皮蛋撻,再配一杯奶茶實在不得了。幾蚊一個麵包蛋撻,仲要係全手工新鮮製作呢啲就係茶餐廳屹立不倒嘅原因!
一出輕鐵站見到一間新開茶餐廳,又大又光猛,價錢不貴。

無骨酸菜魚

懷舊蝦多士

呢啲就係茶餐廳屹立不倒嘅原因!
2022-05-28 256 浏览
現在新開的茶餐廳(?)都會多加了一個專賣麵包的地方,而且往往人流比麵包店的要多,這是一個挺特別的現像。而這間新開的也不例外,今天到門口就發現了門口排了長長的人龍在買麵包了,而且店內也是非常多人的,人氣滿滿的感覺!特色蝦多士(36元)這個性價比不錯,而且挺大的一件,上面是蝦滑,然後中間流心芝士醬,底是多士,整得炸得非常香,外脆內軟又彈牙的,蝦味濃又帶有濃濃的芝士香,最後是鬆化的多士,味道真不錯!招牌豬扒包(36元)看橫切面就知道豬扒是非常厚的,而且有醃過和煎香,吃起來嫩滑多汁,又有肉感,配上經過烘烤的鬆軟麵包和爽脆多汁的蔬菜,味道剛好中和了豬扒的油膩感,多了份清爽的感覺!炸雞脾配薯角(36元)雞脾用上生炸的方法,炸得非常香脆,而且內裡汁水非常豐富,肉味香濃,面上再撒上調味粉,增加了鹹香的味道!薯角外脆內軟的,不錯!法蘭西多士(28元)西多士挺厚的,炸得挺香,吃起來外脆內軟,又有花生醬的香味,配上牛油和糖醬後,又甜又香的,下午茶果然是要吃西多士!迷你紅茄肉醬意粉(38元)這個就小型款的肉醬意粉,但是現焗的,不是放了很久的,這個真的好評,吃起來茄味香濃配上大量的肉醬,拿來拌意粉真的挺不錯!迷

特色蝦多士(36元)
特色蝦多士

招牌豬扒包(36元)

招牌豬扒包

炸雞脾配薯角(36元)
炸雞脾配薯角

法蘭西多士(28元)
法蘭西多士

迷你紅茄肉醬意粉(38元)
迷你紅茄肉醬意粉

迷你黑椒神叉香蔥滑多飯(42元)
迷你黑椒神叉香蔥滑多飯

這個的叉燒是偏瘦的,不知道是不過我運氣比較差,不過叉燒的味道是不錯的,味道很夠,鹹中帶甜,下飯不錯!而滑蛋吃起來嫩滑又有蛋香,上面還加了點炸蒜和香蔥,增加了不少的香味!

經典菠蘿油(10元)
經典菠蘿油

挺多人叫這個的,而且堂吃跟外賣的是同價,性價比非常高,而且菠蘿包比想像中的要大個,吃起來非常鬆軟,脆皮鬆化,配上半溶的牛油,多了一份滑嫩的質感,又有牛油的香味!
2022-05-28
炸雞脾配薯角