餐厅: 四哥車仔麵
资讯:

2021-08-12 164 浏览
咁岩經過見到新開張 就入去試下入到去店員會安排坐位 隔左一陣就已經滿座 仲有d人係叫外賣 店員都好好服務 會介紹食咩 推介左海南雞飯 不過我地都係想食車仔麵多d 唯有下次先再試海南雞飯 另外因為小店所以坐位比較密 但店員見到客人坐得迫 就會主動幫客人移鬆少少 呢點值得一讚👍🏻廚房係開放式廚房 上面都會有寫低特價野食同埋沽清野食 另外就算餐牌冇寫都有機會可以食到 例如有客人鐘意食豬大腸做小食 都會整比佢枱面好乾淨 唔會油林林 係疫情期間更會着重衛生 亦都有部空氣清新機 都係一個加分位🍽四餸麵 $43 (糖心蛋 甜酸齋 滷水鮮大腸 蠔油小花菇 腩汁公仔麵)甜酸齋個味道夠濃 唔會比個湯整到淡左味花菇炆得夠林 易入口 出面小見大腸唔會咬唔爛 但就得幾件 唔多夠喉湯底不過不失 腩汁底略嫌唔夠味🍽四餸麵 $45 (糖心蛋 紅腸 炸雞中翼 墨魚丸 沙嗲汁烏冬)雖然雞翼浸左落湯入面 但食落都仲有d脆墨魚丸好大粒 差唔多成個匙羹咁大糖心蛋 其實唔算係糖心蛋 只係一隻半熟蛋 仲要煮多少少時間先得 同我想像用味林 醬油浸既唔同🍽腐乳通菜 $12通菜幾爽 唔會太林 而且又唔會太多水 正常水準🍹檸檬薏米水(跟餐
咁岩經過見到新開張 就入去試下

雖然雞翼浸左落湯入面 但食落都仲有d脆
墨魚丸好大粒 差唔多成個匙羹咁大

🍽腐乳通菜 $12
通菜幾爽 唔會太林 而且又唔會太多水 正常水準

🍹檸檬薏米水(跟餐 單點$15)
新店開張所以包埋野飲 天氣潮濕所以叫左呢杯去下濕 薏米唔林 所以有咬口 而且唔會太甜 仲要係自家製 另外自家製仲有五花茶 比較市面上車仔麵檔 有額外選擇

💰有八達通同Alipay 可以用消費卷
兩個四餸麵加兩杯野飲 整多個油菜 加埋岩岩好100蚊 價錢都唔算貴
2021-08-12 95 浏览
好耐都冇嚟過呢邊,有地鐵過嚟真係方便咗好多,聽附近既人講呢間新開冇幾耐又平靚正幾好食就試下佢先😁環境新淨,服務員態度好好,家庭式既感覺,好舒服😌見到佢除左車仔麵都好多選擇,可以試好多唔同既野🤩車仔麵🍜牛腩汁配薯粉(炸雞翼,鴨腎,豬紅)豬紅超入味😍鴨腎好脆口,份量又多🥰炸雞翼炸到岩岩好😋個湯底連我朋友都讚👍🏻飲得出個湯底熬咗好耐,心機之作🤭車仔麵🍜牛腩汁+秘製辣汁配烏冬🍜(豬頸肉,豬紅)豬紅真係必點✅冇得輸架!豬頸肉外脆內嫩,仲要厚切比我🤩足料!不過小辣稍微有點辣,唔係好食得辣嘅人就慎點😆川味口水雞🐓醬汁酸酸地咸咸地,又開胃又夠味,仲要好滑👍🏻我地連啲青瓜絲都食哂就知有幾出色喇😆飲品:除左啲基本野飲之外仲有特飲,最開心係有自家製既檸檬薏米水同五花茶,健康之選💋
環境新淨,服務員態度好好,家庭式既感覺,好舒服😌
見到佢除左車仔麵都好多選擇,可以試好多唔同既野🤩

車仔麵🍜牛腩汁配薯粉
(炸雞翼,鴨腎,豬紅)

車仔麵🍜牛腩汁+秘製辣汁配烏冬🍜
(豬頸肉,豬紅)

川味口水雞🐓

2021-08-09 80 浏览
車仔麵是香港的特色,客人可以選擇不同類型配料加進麵食內,符合香港人的多元化選擇,非常受香港人歡迎。今晚便選擇了一間以泰式為主的車仔麵。麻辣豬頸肉$55,豬頸肉經過炸煮之後,外皮香脆更容易吸收醬汁的味道,肉質爽口彈牙。一麵五餸$49,泰式豬頸肉、滷水鮮大腸、蠔油小花菇、甜酸齋、蘿蔔幼麵,其中以蠔油小花菇,香甜可口。麻辣醬,香辣美味,是喜歡麻辣的必選之一。咖啡紅豆冰$20,咖啡混合軟腍的紅豆內,味道適中,好唯有泰國特色。菜心$12,唐生菜$12。這裏的蔬菜份量十足,以這個價錢來說,非常便宜。吃點蔬菜對香港人來說,都是一個健康的選擇。凍鴛鴦,咖啡和奶茶混合之後,非常美味。由於這裏新開張,所以有部份飲品是免費的。

麻辣醬,香辣美味,是喜歡麻辣的必選之一。

菜心$12,唐生菜$12。

2021-08-07 56 浏览
近排黃埔新開咗好多食肆,最近又有一間新嘅車仔麵啦💁🏻‍♀️四餸車仔麵 ($43)朋友叫左響鈴,生根,咖哩魚蛋同牛腩配幼麵,佢各樣餸既份量都幾多,偷食左朋友一舊牛腩都夠腍同埋好入味😋😋五餸車仔麵($49)另一碗米粉就配左芝士腸,牛肚,大腸,豬頸肉同埋豬手🤤🤤豬手勁腍好多膠質🐷🐷大腸勁多粒,食極都仲有腐乳通菜 ($12)好耐冇食過通菜,佢d 腐乳份量好足,夠點哂成碟😚😚檸檬薏米水柚子蜜新張期間可以送飲品,有自家製既檸檬薏米水,幾清新幾好飲☺️☺️📍 四哥車仔麵 (紅磡)紅磡寶其利街39號華寶大廈地下2號舖#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie

近排黃埔新開咗好多食肆,最近又有一間新嘅車仔麵啦💁🏻‍♀️

四餸車仔麵 ($43)

五餸車仔麵($49)

腐乳通菜 ($12)
好耐冇食過通菜,佢d 腐乳份量好足,夠點哂成碟😚😚

檸檬薏米水
柚子蜜

📍 四哥車仔麵 (紅磡)
紅磡寶其利街39號華寶大廈地下2號舖

2021-08-05 62 浏览
黃埔呢頭向來都多好嘢食又多小店,見到呢間新開張嘅舖頭,門口好多人等外賣,原來係食車仔麵嘅,見入面有位即刻入去開餐餐廳小店格局座位唔係好多應該有七八張枱左右,食物方面除咗車仔麵仲有飯同撈丁揀,又有好多款小食而車仔麵方面,種類超豐富,應該有超過40款嘅配菜可以揀,價錢都幾經濟,叫五餸面都係$49,佢伸張期內仲包杯飲品我揀咗河粉:豬大腸、魷魚、魚片頭、香茅豬扒;朋友揀咗米粉:紫菜、蘿蔔、咖喱魚蛋、魚皮餃,兩碗車仔麵都好分量十足,河粉好滑身,仲有一定要讚佢嗰隻辣汁,辣得好刺激,我揀咗小辣但都覺得好辣,食得辣嘅朋友可以挑戰下,同埋一定要加佢嘅秘製菜脯另外仲叫咗香茅炸雞中翼同菜心腩汁,香茅雞翼炸得超香脆,菜心吸晒腩汁嘅味道呢間小店嘅食物製作相當用心,真係值得幫襯呀

呢間小店嘅食物製作相當用心,真係值得幫襯呀

2021-08-05
用餐时段
2021-08-01 60 浏览
紅磡寶其利街小巴站附近開左間新嘅車仔麵鋪,夠晒方便,緊係即刻去支持下啦!估唔到$37三餸車仔麵咁經濟實惠嘅事係香港仲存在,三餸仲要唔限$9/$11/$13類別嘅餸~新張期間車仔麵套餐/飯餐/撈一丁餐仲送冷/熱飲品!我叫左通菜、五香牛肚、香茅豬扒,沙嗲汁湯底,加$2轉薯粉。大大碗各款餸嘅份量都唔吝嗇,通菜好新鮮好嫩,牛肚都幾爽,沙嗲汁徹底mix入清湯後惹味又唔太鹹。如果薯粉再硬身少少就更好~飲埋送嘅凍檸茶走甜簡直爽呀,唔洗$40就落到樓!同事試左泰式海南雞撈一丁,個combo好得意但聽聞好似鹹左d。呢個新鋪性價比幾高,而且地點便利,order出得都快,係唔錯嘅quick lunch之選!

三餸車仔麵

泰式海南雞撈一丁