2018-08-03
見網上介紹自助餐優惠,星期一至四惠顧,每位$438,可享「4人同行1人免費」優惠,同時每位客人更免費獲贈原板韓國入口海膽。今次早一個月前book定位,打算同屋企人擦翻餐勁嘅😋。首先介紹下原板海膽,入口即溶,味道鮮甜。大大隻嘅紐西蘭生蠔,淡淡的海水味,質感creamy,好食到呢,爹哋佢自己就掃左一打。鱈場蟹腳味道甘甜,蟹痴嘅我就拆咗20隻蟹腳😍。食海鮮當然唔少得配返杯白酒🥂,餐廳嘅紅白酒雖然係任飲,但質素都唔差,話曬都係酒店級。另外,海鮮仲有布朗蟹、荷蘭藍青口、澳洲凍蝦、藍青口及日式刺身。至於熟食方面,主題美食推介葡萄牙有機香草雞批伴海膽龍蝦汁和海膽蟹子焗大蝦,要食就要快手,食過好食想再攞多d都無😭。最後就係甜品,最有誠意的係Movenpick雪糕🍧,今日有八種口味,仲要係大大個雪糕球,如果好似我咁一次過試曬咁多種口味,真係食雪糕都飽😏。