招聘中
薪金面议
18天前
2023-07-17 409 浏览
嚟過好幾次都係食唔到。一係排得太後,一係諗住攞定飛去行下街先又得三幾個排緊。今日終於有幸就得啱時間去食。因為我哋專登早少少食,等了15min左右就有枱。原先覺得呢類連鎖迴轉壽司就應該好食極都係咁上下,所以都無乜特格期望。食了期間限定的海膽吞拿魚壽司,海膽不過不失,帶微微既電油味,但$17呢個貨錢算係咁。試了就算,唔會話想食多舊。另外從迴轉帶上攞左舊拖羅壽司,亦有少少腥。最後2人埋單,比起平時食元氣貴了大約$200。總括然而,貴少少/差不多價錢之下,雖然壽司朗食物款式較多,但元氣壽司款式我個人比較啱食,而且比較新鮮(亦可能因為佢哋已經無做迴轉、即叫即做)。如果下下要排隊排成咁,我諗我以後都唔會再食。

2023-07-15 304 浏览
六月嘅推介唔太吸引所以相隔咗兩個月先再嚟食我6:06嚟到拎飛現場差唔多迫爆門口拎飛見仲有百零張枱就喺附近行吓 好在而家可以用電話app睇住叫飛叫到幾多號8:00再行返去等已經即刻可以入堂食限時1小時一坐低,梗係要叫七月推介海膽中拖羅 $17嚟到賣相唔錯海膽都唔算少食落都有海膽嘅鮮味拖羅都係溶化嘅唔係網上面講到咁差$17黎講 性價比好高我哋都encore左今次仲識到個白桃芭菲之前推出過一次,但冇機會食今次就叫返嚟食白桃果肉唔算出色但反而個桃味雪糕好好味下面仲有牛奶雪糕同蛋糕做底成件事好配合
六月嘅推介唔太吸引

睇住叫飛叫到幾多號

8:00再行返去等
已經即刻可以入

堂食限時1小時
一坐低,梗係要叫七月推介
海膽中拖羅 $17
唔係網上面講到咁差
$17黎講 性價比好高
我哋都encore左

今次仲識到個白桃芭菲
之前推出過一次,但冇機會食
今次就叫返嚟食
白桃果肉唔算出色
但反而個桃味雪糕好好味
下面仲有牛奶雪糕同蛋糕做底
成件事好配合

2023-06-21 418 浏览
加大蔥花吞拿魚軍艦 $12呢個嘅吞拿魚蓉好軟爛(非貶義),份量好多,食落好似同飯融合咗一齊咁,不過吞拿魚蓉冇咩味,冇咩鮮味,所以都係要靠豉油拯救特盛長鰭吞拿魚 $22呢個對比吞拿魚蓉個個好食好多,佢多咗三塊吞拿魚,呢塊吞拿魚都好軟,冇咩筋,但食落又唔會好似吞拿魚蓉咁爛,所以口感會豐富啲特盛甜蝦 $17Total好似有8-9隻甜蝦,隻隻都好鮮甜,一啖係食唔曬,所以可以夾起幾條當刺身食特盛小柱天婦羅軍艦 $17呢個有驚喜,小柱應該元貝,佢炸到脆一脆,配上燒汁同沙律醬真係好好味1.5倍白朱古力味卡達拉那 $22呢個唔推薦,太甜,我除咗甜味其實食唔太出白朱古力味,原味好食好多
加大蔥花吞拿魚軍艦 $12

1.5倍白朱古力味卡達拉那 $22
1.5倍白朱古力味卡達拉那

加大蔥花吞拿魚軍艦
特盛小柱天婦羅軍艦
壽司郎每月的限定新品都不會令人失望!6月主題為「大大大祭」,份量全力加碼上,滋味大大大滿足!✨今期新品推介:🐟特盛長鰭吞拿魚 ($22)3片吞拿魚加上吞拿魚蓉大盛,油脂甘香爆燈!片片肥美油潤入口即溶,想食完一件又件!🦐特盛甜蝦 ($17)8條鮮甜滿分的甜蝦舖滿壽司飯上,甜蝦愛好者表示超滿足!🍜明太子忌廉烏冬 ($32)湯底creamy十分,口感細滑,味道超濃郁,教人一試難忘!🐚特盛海螺 ($17)口感清脆爽口,鮮味十足!🐚大赤貝 ($17)結實肉質爽厚,鮮味爆滿!🍎蘋果味雪芭 ($12)口感綿密似沙冰,味道清甜不膩~

✨今期新品推介:

🐟特盛長鰭吞拿魚 ($22)

特盛長鰭吞拿魚

🦐特盛甜蝦 ($17)
8條鮮甜滿分的甜蝦舖滿壽司飯上,甜蝦愛好者表示超滿足!

特盛甜蝦

🍜明太子忌廉烏冬 ($32)
湯底creamy十分,口感細滑,味道超濃郁,教人一試難忘!

明太子忌廉烏冬

🐚特盛海螺 ($17)
口感清脆爽口,鮮味十足!

特盛海螺

🐚大赤貝 ($17)
結實肉質爽厚,鮮味爆滿!

大赤貝

🍎蘋果味雪芭 ($12)
口感綿密似沙冰,味道清甜不膩~

蘋果味雪芭
明太子忌廉烏冬
特盛海螺
大赤貝
蘋果味雪芭
2023-06-14 244 浏览
同名餐廳來講,銅鑼灣呢間算好,因為每次我11點前嚟到,都一定有位,唔使等,又可以早啲食完,然之後去銅鑼灣行吓街😘🥰🥰今次去係為咗佢個特大盛!其實每次佢嘅限定食品,都有驚喜,今次呢個簡直係抵呀最鍾意食甜蝦,今次佢個甜蝦壽司,上面係有八隻甜蝦,新鮮又好味,食過返尋味❤️❤️另外佢個特盛長鰭吞拿魚仲厲害,工塊鰭吞拿魚再加嫩嫩嘅蔥花吞拿魚蓉,多重口感,好味到暈❤️❤️仲有就係佢去魷魚筒飯,其實初頭叫,以為佢係熱食,嚟到先知原來係凍食,但係除咗魷魚筒飯夠味之外,佢亦都有張魷魚鬚炸天婦羅,雙重口感,一次過滿足晒兩個願望😌😌最後,都鍾意佢而家會有一啲壽司係飯量比較少的,適合我呢啲鍾意食刺身,但又想食少少飯,又唔想要太大舊煩嘅麻煩友😂😂😂

呢幾年疫情大家都返唔到家鄉🇯🇵 實在好掛住當地嘅美食🍣所以作為🇯🇵過江龍嘅壽司郎一直人氣爆燈🚀雖然不停咁開分店 但人龍一直都冇停止過出現‼️又想食但又唔想排隊👍🏻係有方法㗎🤩先download 佢地個apps做會員 然後經apps book位就可以喇😌 大概早10幾日book定位再約人食都唔遲😝我今次就係22/5 約定左5/6 夜晚6:00食🍽️當日去到 喺番拎籌部機登記番😗成個waiting area 都係人 但有book枱所以唔洗1分鐘已經有枱俾我地入喇👏🏻減肥人士福音🙌🏻 而家啲壽司可以揀迷你壽司飯😀啱晒low carbs 人士呀🙌🏻好可惜價錢冇平到👀但我覺得有得選擇係好事🍣 我有朋友平時食壽司係淨哂啲飯㗎🙌🏻所以推出呢一個menu都幾好👍🏻除咗點餐 仲可以享受返迴轉壽司嘅樂趣🫶🏻大概每個款都有擺2-3碟☺️Wasabi都係喺迴轉壽司帶上面😌啲魚生都幾新鮮🐠👍🏻 而且款式又多😊有啲少見啲嘅食材佢都會有😌有啲朋友唔食魚生 熟嘅壽司都多選擇㗎🙌🏻味道大部分都不過不失😋價錢分別係紅碟($12)銀碟($17)金碟($22)天婦羅出奇地高質👍🏻 件件都好大件🤩絕對唔係用厚脆漿炸充大頭🍤👏🏻有南瓜
雖然不停咁開分店 但人龍一直都冇停止過出現‼️

啲魚生都幾新鮮🐠👍🏻 而且款式又多😊
有啲少見啲嘅食材佢都會有😌
有啲朋友唔食魚生 熟嘅壽司都多選擇㗎🙌🏻
味道大部分都不過不失😋
價錢分別係紅碟($12)銀碟($17)金碟($22)

天婦羅出奇地高質👍🏻 件件都好大件🤩絕對唔係用厚脆漿炸充大頭🍤👏🏻有南瓜🎃冬菇🍄蝦🦐紫蘇葉🍁夠熱夠脆💯真心推介🫶🏻

貪得意試下啲麵🍜正正常常不過不失🤣
食返壽司🍣好似會開心啲🤭

壽司郎嘅甜品一向都好高人氣🤩 朱古力芭菲都幾好食🙌🏻 舊brownies 朱古力味好香濃🍫唔係甜到漏冇味得個樣嗰啲🤭配上牛奶雪糕同士多啤梨醬🍓仲有少少好似朱古力脆片碎碎 提升左口感👍🏻賣相都幾吸引🍨整體不錯🤤

呢一個甜品幾乎係必點😊壽司郎名物💯
佢有個好好聽嘅名🌸卡達拉娜🍮
佢並唔係海綿蛋糕嘅質地 比較類似慕絲同雪糕嘅合體🍨 有淡淡嘅奶味同雲呢拿味🍦蛋糕面仲有一層焦糖🍮增加左味道嘅層次👍🏻

總結🌻大家唔趕住食嘅話用apps book位真係慳返好多時間🤣 時間好寶貴⏱️誠意推薦使用😝至於食物方面 壽司款式多同埋熟食甜品都好食 價錢都十分經濟 豐儉由人😋岩哂一家大細去食🙌🏻
2023-05-25 321 浏览
餐廳位置位於銅鑼灣地鐵站附近,喺日本出名嘅迴轉壽司!今日終於都去食!價錢亦都相對實惠,等候時間亦都唔係太多首先想讚吓佢嘅茶碗蒸,佢嘅茶碗蒸非常好食,呢個價錢亦都相當抵食,茶碗蒸入邊有好多唔同嘅配料!有帶子同埋🍤!茶碗蒸嘅湯底都非常鮮甜,令到成個茶碗蒸更加昇華!貝3味性價比都好高,$17有三件壽司,其中赤貝壽司嘅味道最好,比較鍾意赤貝爽脆嘅口感 蟹膏蟹肉壽司嘅蟹膏味道非常濃郁,再配埋蟹肉食嘅配搭唔錯!最後食埋甜品大概每人食左$200

2023-05-23 213 浏览
- 長崎產天然九繪 $27 呢款魚口味幾清新,不過就平較清淡,建議大家食咗呢款之後先食其他壽司 - 燒明太子配忌廉芝士軍艦 $17 明太子味道好濃!配上芝士係絕配,但係燒明太子唔夠熱,如果燒完即上就perfect - 北海道產昆布漬八爪魚 $17 感覺上呢款八爪魚同平時食開嘅普通八爪魚差唔多,口味都係有啲淡 - 特盛炸蝦海苔包 $12 呢款係我覺得最好食,性價比最高,啲蝦係即炸同埋份量都幾大 - 鹿兒島產大切赤花間八 $22 赤花間八呢款魚係第一次食,口感幾滑同埋有嚼口 - 白鐵火卷(赤花間八)$17 份量夠多!但係紫蘇葉味好重,蓋過咗魚嘅味道 - 長崎產炸池魚 $17 呢款都好抵食同幾好食,池魚嘅味道本身就好獨特,再加上係即炸,所以真係幾好味,而且份量好大。推薦! - 海鮮風味炸雞 $27 食唔出海鮮風味係咩味,同普通炸雞差唔多味,即炸而且雞肉多汁,唔會乾晒。 - 壽司郎奶昔沙冰 $1
- 長崎產天然九繪 $27
長崎產天然九繪

- 燒明太子配忌廉芝士軍艦 $17
燒明太子配忌廉芝士軍艦

- 北海道產昆布漬八爪魚 $17
北海道產昆布漬八爪魚

- 特盛炸蝦海苔包 $12
呢款係我覺得最好食,性價比最高,啲蝦係即炸同埋份量都幾大
特盛炸蝦海苔包

- 鹿兒島產大切赤花間八 $22
赤花間八呢款魚係第一次食,口感幾滑同埋有嚼口
鹿兒島產大切赤花間八

- 白鐵火卷(赤花間八)$17
份量夠多!但係紫蘇葉味好重,蓋過咗魚嘅味道
白鐵火卷(赤花間八)

- 長崎產炸池魚 $17
長崎產炸池魚

- 海鮮風味炸雞 $27
海鮮風味炸雞

- 壽司郎奶昔沙冰 $17
佢嘅奶味都幾重,而且價錢便宜,值得一試。
壽司郎奶昔沙冰

大切吞拿魚腩 $17
吞拿魚腩好厚,食落去口感好滑而且唔肥膩
大切吞拿魚腩
2023-05-09 311 浏览
今日食壽司郎,如果唔想排隊,俾個小貼士大家:就係一開門就去拎位,完全避咗排隊時間😛相信呢一間成日排隊嘅壽司專門店大家都好熟悉。咁究竟係乜嘢原因令到咁多人鍾意食呢一間壽司店呢?冇錯,就係佢所有壽司都出名平同埋好好食。點為之好食?好食就係佢哋嘅食材好新鮮,飯同埋醋嘅比例好適中,如果有紫菜嘅軍艦亦都好脆口。而且大卷嘅餡料十足,飯嘅厚度適中。仲有就係壽司飯唔會大大嚿。呢度除咗凍食品,仲有好多唔同款熱辣辣嘅食物。味道都非常好㗎,我個人最鍾意就係茶碗蒸😋

冇錯,就係佢所有壽司都出名平同埋好好食。點為之好食?

而且大卷嘅餡料十足,飯嘅厚度適中。

仲有就係壽司飯唔會大大嚿。

2023-05-09
壽司朗通常係再排隊一段時間先可以食到 sad sad 🥺🥺今日同kk隊員想食壽司 唔想排隊既方法 就係要早啲去 啱啱開門就去食 甘就通常唔用排隊 ✌🏻✌🏻壽司朗啱啱做緊🦀限定螃蟹祭🦀 好似好吸引 緊係要試下啦啦~炸軟殼蟹$27炸軟殼蟹🦀🦀好香 外面鬆脆 熱lala 裡面有鮮甜既蟹肉 建議同飯分開食 甘就好滿足~~特製軟殼蟹卷$22有少少失望 因為包係裡面既軟殼蟹淋哂 同裡面比較乾🥺濃厚蟹伴麵$32有少少失望 蟹醬味道比較鹹 都有少少 少少鮮味 同麵態覺上唔太夾🥺紅楚蟹押壽司$22比較失望🥺🥺蟹肉非常之乾 好乾 冇蟹味道對螃蟹祭失望🥺🥺 本來充滿期待 可以試到唔同既🦀🦀好彩其他類型壽司仍然唔錯😋😋
壽司朗通常係再排隊一段時間先可以食到 sad sad 🥺🥺
壽司朗啱啱做緊🦀限定螃蟹祭🦀 好似好吸引 緊係要試下啦啦~

炸軟殼蟹$27

對螃蟹祭失望🥺🥺 本來充滿期待 可以試到唔同既🦀🦀

好彩其他類型壽司仍然唔錯😋😋
2023-02-11
2023-04-15 2549 浏览
店名: 壽司郎 地址: 銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期3樓3A號舖銅鑼灣站C出口,行2分鐘環境: 4/5價錢:4/5味道: 4/5壽司郎每個月都會有唔同款式嘅新品🍣,4月就係主打三貫,比平時嘅仲更抵食🤩今日就星期五6點前拎飛,7點前入到去,大概等左一個鐘左右,唔算好耐壽司郎人氣三味❤️❤️❤️❤️❤️$39有赤蝦,帆立貝同大切三文魚,質素同平時嘅一樣,赤蝦好多隻,蝦身彈牙,帆立貝肉鮮甜😋但放埋一碟先39蚊就平好多🥰香葱三味❤️❤️❤️❤️❤️$2222蚊有齊三文魚腩,赤蝦同魷魚,加左上面嘅葱,變得更有咬口,同三文魚腩同魷魚比較夾😚軍艦三味❤️❤️❤️❤️$173隻軍艦都keep到平時嘅質素,個人覺得葱花吞拿魚嘅就最好食😌真烏賊三味❤️❤️$12三款入面魷魚最好食,另外兩款就麻麻芝麻醬鹽漬鯔魚❤️❤️$12唔係好食得出有咩味,叫做有少少咸味,但無話好好食,唔會再叫😂蜆肉茶碗蒸❤️❤️❤️$19入面都有成4,5隻蜆,但入味黎講平時有元貝嘅會更入味,更prefer食原本嘅脆皮朱古力香蕉味雪糕蛋糕❤️Um呢個甜品試一次就夠😂食落感覺好cheap,朱古力味同香蕉🍌味都欠缺其他普通款嘅壽司同樣keep到水準,刺身都算新鮮,比較可
店名: 壽司

壽司郎人氣三味❤️❤️❤️❤️❤️

香葱三味❤️❤️❤️❤️❤️

軍艦三味❤️❤️❤️❤️

真烏賊三味❤️❤️
三款入面魷魚最好食,另外兩款就麻麻

芝麻醬鹽漬鯔魚❤️❤️

蜆肉茶碗蒸❤️❤️❤️

脆皮朱古力香蕉味雪糕蛋糕❤️

其他普通款嘅壽司同樣keep到水準,刺身都算新鮮,比較可惜嘅係飯身偏散🥹

#stitchfoodie銅鑼灣

#foodie #香港美食 #美食推介 #港島美食 #九龍美食 #食好西 #香港吃貨 #打卡美食 #生日好去處 #拍拖好去處 #香港食評 #香港餐廳推介 #香港小食 #香港甜品 #香港西餐 #香港中菜 #香港泰菜 #香港日本菜 #炸雞 #放題 #火鍋 #打邊爐 #香港拉麵 #香港川菜 #香港台灣菜 #珍奶 #吃貨 #hkcafe #香港越南菜
2023-04-14
馬達加斯加生蝦, 呢個係我再鍾意點嘅,蝦身比較赤蝦更鮮味。感覺似食緊泰式生蝦。日式焦糖蕃薯,甜甜地幾脆嘅焦糖,外脆內軟。炙燒羅勒三文魚,配沙律醬感覺三文魚食落更加滑。極上厚切長鰭大吞拿魚腩炸水牛芝士,似芝士年糕咁腐皮壽司,好食甜甜地。三文魚子軍艦,新鮮嘅。蟹膏軍艦,蟹膏味唔濃。三文魚腩(二貫),算係幾好,唔算瘦嘅位。油甘魚天身,如果比起油甘魚腩嘅話,腩位會好食啲再油滑啲。提子味雪葩 ,係有藥水味。唔推薦焙茶和風芭菲,我最鍾意嘅雪糕新地,雪糕奶味重又滑。每次到壽司郎必點之選。
馬達加斯加生蝦

日式焦糖蕃薯,甜甜地幾脆嘅焦糖,外脆內軟。
日式焦糖蕃薯

炙燒羅勒三文魚,配沙律醬感覺三文魚食落更加滑。
炙燒羅勒三文魚

極上厚切長鰭大吞拿魚腩
極上厚切長鰭大吞拿魚腩

炸水牛芝士,似芝士年糕咁
炸水牛芝士

腐皮壽司,好食甜甜地。
腐皮壽司

三文魚子軍艦,新鮮嘅。
三文魚子軍艦

蟹膏軍艦,蟹膏味唔濃。
蟹膏軍艦

三文魚腩(二貫),算係幾好,唔算瘦嘅位。

油甘魚天身,如果比起油甘魚腩嘅話,腩位會好食啲再油滑啲。
油甘魚天身

提子味雪葩 ,係有藥水味。唔推薦
提子味雪葩

腐皮壽司
三文魚子軍艦
焙茶和風芭菲
2023-04-12 268 浏览
每個月都想食一次嘅壽司郎😂,上個月錯過咗蟹為主題嘅食品,今個月就去試下以蜆肉為主題嘅食品,但由於其他好似唔係好吸引,所以只係試左佢個茶碗蒸,竟然有驚喜🤓🤓❣️ 蜆肉茶碗蒸 $19如果你有食開壽司郎嘅茶碗蒸,呢一個嘅特別之處就係加咗蜆肉,茶碗蒸新鮮蒸起,熱度十足,雞蛋蒸得十分之滑,蜆肉份量都多,而且每一隻都肥美鮮甜😄😄,加入茶碗蒸內味道更加突出,推介👍🏻👍🏻👅好味度:8.5(10分滿分)

❣️ 蜆肉茶碗蒸 $19

👅好味度:8.5(10分滿分)
2023-04-09 252 浏览
壽司郎黎左香港咁耐,但經常都排大長龍😖所以小編係從來都未食過架😢但今次小編特意專程平日11點去到食早lunch,咦?真係唔使排隊架喎!🤩🤩🤩仲有舒服既卡位坐,mm7正呀!原來壽司郎都只係迴轉壽司🍣,同一般其他迴轉壽司店都無咩分別,不過小編都覺得整體設計上同食物質素上的確係比其人連鎖集團優勝。例如:-可用ipad落order-有獨立運輸帶送order 到你枱-味道無咁頹小編大大力想推薦既係佢既既兩款甜品:【 抹茶𦾡餅芭菲】$32佢既雪糕質地好特別,牛奶味好重超正,仲有d cereal 成個口感唔錯!【 朱古力香莓芭菲】$32呢個個味道原來比抹茶𦾡餅芭菲更豐富,可能因為d berry 酸酸的所以小編更加喜歡❤️🍓會encore 無誤🫶🏻分數:(10分滿分💛)味道:8價錢:8環境:8服務:7.5(以上評分只是小編個人口味而已)💥 壽司郎 (銅鑼灣廣場2期) 📍 銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期3樓3A號舖#美食 #香港美食 #吃貨 #相機食先 #tagforfood #foodie #foodlover #hkrestaurant #gastronomy#hkigfood #hkfo
仲有舒服既卡位坐,mm7正呀!
-可用ipad落order
-有獨立運輸帶送order 到你枱
-味道無咁頹

小編大大力想推薦既係佢既既兩款甜品

【 抹茶𦾡餅芭菲】$32

【 朱古力香莓芭菲】$32

分數:(10分滿分💛)
味道:8
價錢:8
環境:8
服務:7.5
(以上評分只是小編個人口味而已)

#美食 #香港美食 #吃貨 #相機食先 #tagforfood #foodie #foodlover #hkrestaurant #gastronomy#hkigfood #hkfood #hkfoodpic #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hongkong #hongkongfood #hkig#hkgirl #hongkongfoodies #香港美食 #相機食先 #手機食先 #平民美食 #食好西 #mm7 #mm7.foodie#打卡好去處#銅鑼灣美食#壽司郎#迴轉壽司
2023-03-21 387 浏览
嘩嘩嘩‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️終於係公司附近開左壽司郎啦😍😍😍😍😍平時唔會排隊既我冇機會食到終於可以食啦🤪🤪🤪🤪最好食係哩個蔥蝦😍😍😍😍😍😍😍😍每次都必點👍🏻太興奮叫左超多野😆😆😆😆😆帶子😋😋真係癲左咁多😆😆😆😆一啲都唔貴雖然唔係每款都好味但對得住價錢喔‼️‼️‼️‼️‼️好興奮呢~不過遲多小小都冇位🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

嘩嘩嘩‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️
終於係公司附近開左壽司郎啦😍😍😍😍😍