招聘中
薪金面议
18天前
《 第一次·壽司郎🍣 》——————————————👉🏻👉🏻講左咁耐終於食到!---兜兜轉轉,越轉越肚餓🐷🐷🐷---三月限定既赤醋飯帶微酸幾特別👻---三文魚控係咁食三文魚🐟---👉🏻 壽司郎 / 甜品郎 👈🏻?---甜品控點會錯過壽司後的迴轉甜品👅---好濃咖啡牛奶味既甜品🫶🏻🥰加埋脆脆焦糖jengjeng——————————————#香港壽司郎日常 ——————————————♐️ 餐廳地點:———————#壽司郎 #銅鑼灣美食 ~~~#香港美食 #食好西 #食評#好吃 #吃貨 #吃貨人生 #internationalfoodiesunite#internationalfoodiesuniteforever #美食 #美食推薦 #美食日記 #香港美食指南 #香港美食日記#香港美食地圖 #香港美食推介#香港好去處 #打卡餐廳 #打卡美食 #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #hkfoodblog #hkigfood#hkfoodie #foodiehk #hkfoodlover
《 第一次·壽司郎🍣 》
——————————————
👉🏻👉🏻講左咁耐終於食到!
兜兜轉轉,
越轉越肚餓🐷🐷🐷
三月限定既赤醋飯
帶微酸幾特別👻
三文魚控係咁食三文魚🐟
---
👉🏻 壽司郎 / 甜品郎 👈🏻?
甜品控點會錯過
#hkfoodblog #hkigfood
2023-03-03
下午茶
2023-03-06 387 浏览
壽司郎原來來自大阪的日本第一迴轉壽司,之前見到排晒長龍,都唔想浪費太多時間排隊去食。今日下午茶時間,咁啱只係等5個號碼!即刻拎飛等叫號碼入去好幸運地 安排左係一張卡位嘅位置,兩邊都有梳化,店員亦都好客氣,咁問我哋係咪第一次黎,亦都教咗我哋點樣用枱上面嘅平板電腦去點餐!我哋叫咗好多碟壽司,其中覺得有幾款可以推介俾大家。軟殼蟹壽司雖然係黑色碟$28,但係炸軟殼蟹成件大大件10分抵食!乾蔥大蝦壽司嘅配搭亦都非常唔錯,$12都係合理價錢。最後食埋個雪糕,捧住個肚走,大滿足!

2023-02-28 388 浏览
竟然lunchtime先去拎位都可以食到1220左右去到 等咗30分鐘就入到依個排隊時間對壽司郎嚟講 都真係算係咁一如既往 2個人嗌到成枱都係今次試咗好多款新品淺炸天然黑鮪大吞拿魚腩 $12 🍣有種吉列牛嘅感覺😂真係淺炸😂只有外層係脆皮 之後就係大拖嘅油香抵食又好味encore咗幾次濃厚蟹拌麵 $32 聞落去好香嘅蟹粉味 食落都唔假$32嚟講 都唔錯蟹肉忌廉可樂餅 $17蟹肉就唔多覺 但忌廉可樂餅就一流北海道產白老牛 $27真係老牛又柴又乾又鞋 好難食🫠
竟然lunchtime先去拎位都可以食到

真係老牛
又柴又乾又鞋 好難食🫠
2023-02-22
2023-02-23 312 浏览
收工近近地見係壽司郎app呢間唔使拎飛就去食喇,上到去時間大概係下午5:40 見門口已經有一堆人 唔知道係拎唔拎得飛 因為又好似排緊隊因為去其他既壽司郎其他時間都係禁飛等叫號碼入座 咁我走去前台客氣地問左一句請問而家可唔可以拎飛?企前台既女侍應就即刻用差既語氣問 你係咪可以即刻入坐?我有小小黑人問號我答佢係 然後就被安排企係門口排隊 等左5分鐘左右就入座 叫左兩個新既吞拿魚款……大家都係食返舊款式好啲蝦三味 鮟鱇魚肝 芝士三文魚🍣都係好味的 都係舊款式好食

我答佢係 然後就被安排企係門口排隊
等左5分鐘左右就入座
叫左兩個新既吞拿魚款……大家都係食返舊款式好啲
蝦三味 鮟鱇魚肝 芝士三文魚🍣都係好味的 都係舊款式好食
2023-02-20 209 浏览
同家人路經呢間分店,就走左上去拎票,當時大概下午3:30,然後上到去見到唔洗100張就叫到,所以就決定食左先等咗大概45分鐘,當中有好多補票人士🤣而且呢間分店都多旅客。比起其他分店算係等得少就入得座,壽司同其他分店比差唔多,無話特別好食,正常發揮。
2023-02-01 650 浏览
元氣價錢,爭鮮質素。見今日清閑少少,特意排隊一試!真係第一次幫襯。本來一碟日本真鯛外表幾好,可惜魚生側面暗藏污漬,我請服務員再換一碟,居然來碟油甘魚...😞!我隨即通知服務員,佢居然同我講嗰碟就係鯛魚。雖然最後都肯換返碟鯛魚來,但對客人反駁指鹿為馬!已經令人扣晒分!再加上,壽司飯嘅味道,茶粉及魚生嘅質素...都真係好一般!我唔會用到差去形容,更差嘅一定有,但會唔會吸引到我再次去排隊幫襯呢?絕對唔會。最後杯甜品芭菲都幾好味!但$32偏貴。講完!
元氣價錢,爭鮮質素。
見今日清閑少少,特意排隊一試!真係第一次幫襯。
最後杯甜品芭菲都幾好味!但$32偏貴。
講完!
2023-02-01
  • 焙茶和風芭莓
2023-01-29 400 浏览
今次為左食焙茶和風芭菲先黎食~中午時間食,等左一個鐘都唔使,都幾快有位叫左d期間限定野,例如白子軍艦,但佢賣相爛哂,同相好大出入可能我對個芭菲有太大期望,到真係食既時間係比較失望,個雪糕唔夠大份😆😆,個底唔知點解有水不過最可惜係我走左先醒起佢無比印花卡,希望佢地識得主動派,吸引人黎再幫襯
今次為左食焙茶和風芭菲先黎食~
中午時間食,等左一個鐘都唔使,都幾快有位
叫左d期間限定野,例如白子軍艦,但佢賣相爛哂,同相好大出入

2023-01-29 295 浏览
食物質素唔差,但係好普通冇乜特別,唔值用咁長時間去排隊等,等咗個半鐘,價錢都唔算平。。。無下次,我最中意嘅三文魚子軍艦都係得一半魚子,另一半有一片瓜。。。有少少搵笨,我下次寧願食元X
2023-01-26
2023-01-20 463 浏览
#20230118 🤍📍 壽司郎 @sushiro.hk 銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期3樓3A號舖 🍽紅磡|長沙灣|黃大仙|樂富|屯門|上環|旺角|藍田|葵芳|將軍澳|大埔|佐敦|天水圍|荃灣|元朗|鰂魚涌|馬鞍山均有分店——————————————————————————————#厚切天然藍鰭大吞拿魚腩 $27💭 壽司郎最近越開越多,但係都仲係咁多人排隊😅今次為左食拖羅去左銅鑼灣分店,排左個幾鐘⏳盤點幾樣🐷有印象架啦😂一月拖羅祭之中最好食就係呢個,油脂豐富,色澤均勻,真係入口即溶,就算$27一件🐷都食左3碟.#極上厚切長鰭大吞拿魚腩 $12💭 若果覺得$27有啲貴🤑呢個🐷覺得可以頂住先,油脂同樣豐富,係可能有時會少少帶微微筋位,不過$12尼講性價比算好高.#油甘魚 $17💭 12月1月呢啲月份係油甘魚既季節,魚油好香,見到面頭令立立即刻食慾大增😋$17有兩件同樣都係性價比高之選.#紅瞳赤鯥 $27💭 呢個係少數🐷覺得係壽司郎入面唔抵既野食🙈佢質地都帶啲油香,不過總括尼講係好似一舊屋企煮熟左既魚咁😅.#梳乎厘海鰻 $12💭 穴子係🐷去日本一定會食既壽司🍣呢個整得麻麻,唔夠
#20230118 🤍

#極上厚切長鰭大吞拿魚腩 $12

#油甘魚 $17

#紅瞳赤鯥 $27

#梳乎厘海鰻 $12
💭 穴子係🐷去日本一定會食既壽司🍣呢個整得麻麻,唔夠綿滑,不過都好味既😋係略嫌差咁啲汁,又食唔到鮮味,有啲淡口

#拖羅鰹魚 $17
💭 其實🐷對鰹魚既喜愛一直只限於湯底😅因為印象中呢隻魚係好硬,今次試完發現佢肉質都係偏結實,不過魚味係香既

#焙茶和風芭菲 $32
💭 蕨餅軟熟煙韌,包住晒啲黃豆粉好味🤤建議食左焙茶味個雪糕先🍦另外個綠茶味雪糕比較濃味🍵帶啲回甘,食左先可能就會食唔出焙茶個味,食到中途兩樣夾埋一齊食可以中和個甜

#茶碗蒸 $19
💭 以下兩樣係🐷每次食壽司郎必叫!最癲🐷試過叫5個尼食🤪蛋蒸得好滑,雞湯味好濃,料都好足,最鐘意佢無用白果而用青豆

#炸雞軟骨 $17
💭 如果鐘意食kfc隻唔辣炸雞就一定鐘意食呢個🍗佢地隻味係一樣,軟骨唔會好硬,件數符合$17呢個價錢,食食下好快就清晒,🐷都叫左兩兜尼食

#銅鑼灣美食 #🐷在銅鑼灣 #紅磡美食 #🐷在紅磡 #長沙灣美食 #🐷在長沙灣 #黃大仙美食 #🐷在黃大仙 #樂富美食 #🐷在樂富 #屯門美食 #🐷在屯門 #上環美食 #🐷在上環 #旺角美食 #🐷在旺角 #藍田美食 #🐷在藍田 #葵芳美食 #🐷在葵芳 #將軍澳美食 #🐷在將軍澳 #大埔美食 #🐷在大埔 #佐敦美食 #🐷在佐敦 #天水圍美食 #🐷在天水圍 #荃灣美食 #🐷在荃灣 #元朗美食 #🐷在元朗 #鰂魚涌美食 #🐷在鰂魚涌 #馬鞍山美食 #🐷在馬鞍山 #🐷_食
2023-01-14 386 浏览
今日去咗銅鑼灣「壽司郎」排隊食壽司,攞完票之後就係附近行吓街,一個鐘回來,店員安排我們入座,我哋叫咗:《黑碟》2 x $27 = $54🥢 厚切天然藍鰭大吞拿魚腩 x 2《銀碟》 7 x $17 = $119🥢 大盛天然黑鮪蔥花吞拿魚海苔包 x 2🥢 大切日本產油甘魚腩 x 2🥢 油甘魚🥢 三文魚子軍艦🥢 拖羅鰹魚《紅碟》5 x $12 = $60🥢 極上厚切長鰭大吞拿魚腩 x 2🥢 香蔥赤蝦 x 2🥢 蘿葡蓉炙燒三文魚腩《白色五角》$17🥢 炸水牛芝士件數:15件,小計:$250服務費:$25,合計:$275整體來講:用料上乘,各款壽司都好食,唔怪之得長期都有咁多人排隊

《黑碟》2 x $27 = $54
🥢 厚切天然藍鰭大吞拿魚腩 x 2
厚切天然藍鰭大吞拿魚腩   (2 x $27)

《銀碟》 7 x $17 = $119

🥢 拖羅鰹魚
拖羅鰹魚

《紅碟》5 x $12 = $60
🥢 極上厚切長鰭大吞拿魚腩 x 2
極上厚切長鰭大吞拿魚腩   (2  x  $12)

🥢 香蔥赤蝦 x 2

炸水牛芝士

件數:15件,小計:$250
服務費:$25,合計:$275

2023-01-14
前2日見到fb啲文章講壽司郎有新品出即刻飛去試下事關未食過所以都抱有期待其實我第一次食咋好彩男朋友 醒醒豬上app book定位去到完全唔洗排隊不過得1個鐘上菜成日嚟錯嘢每次只可點4個item覺得超趕新品有明太子忌廉烏冬培茶芭菲等等先講烏冬上枱有蓋保持熱度但味道有啲複雜又咸、又辣、又有紫蘇味價格合理而培茶芭菲有啲失望賣相好靚但甜味比茶味重唔太啱我不過都發現到兩款壽司幾正和牛壽司好重牛味肉片薄薄較爽身白子做嘅壽司第一次試好滑好彩唔腥呢個價錢食到確係抵食
前2日見到fb啲文章講壽司郎有新品出

培茶芭菲等等

先講烏冬
上枱有蓋保持熱度
但味道有啲複雜
又咸、又辣、又有紫蘇味
價格合理

好彩唔腥
呢個價錢食到確係抵食
帶子壽司
2023-01-12 197 浏览
回想銅鑼灣分店開業初期,好多期間限定食物都無提供, 到而家差不多所有食物都有得選擇甜蝦壽司每次都會食,甜蝦唔腥,配沙律醬,非常好拖羅(黑色碟), 新鮮,魚油多帶子壽司,鮮甜,無雪味义燒壽司,反而有d失望,我預期係暖/微熱,但幾次食過都係凍豚肉味噌烏冬, 呢個期間限定, 值得再encore, 個豚肉汁係煮,唔係開粉嘅,又夠熱 巴斯克烤芝士蛋糕, 都係期間限定, 非常非常好食, 芝士味足,值得推介

甜蝦壽司每次都會食,甜蝦唔腥,配沙律醬,非常好
拖羅(黑色碟), 新鮮,魚油多
帶子壽司,鮮甜,無雪味
义燒壽司,反而有d失望,我預期係暖/微熱,但幾次食過都係凍

2023-01-02
  • 豚肉味噌烏冬
  • 甜蝦壽司
  • 巴斯克烤芝士蛋糕
銅鑼灣壽司郎是少有會有時段不用排隊可即時入座的分店,一般五點至六點時間去到也不用等位。壽司種類繁多,價錢豐儉由人,大拖羅是性價比頗高的一款,每次必吃,忘了影相。今次吃了恆常餐牌的幾款壽司,包括海膽紫菜包飯、烏賊壽司、海螺雙味、三文魚子軍艦、鯡魚卵軍艦、蟹柳沙律軍艦等,大部分都味道正常。其中烏賊壽司值得一試,烏賊與飯中間有一片紫蘇葉,味道清新,烏賊新鮮,味道頗好。但海膽不算新鮮,不算香甜,個人不太喜歡。另點了新餐目的鱈魚白子軍艦、和牛雙味壽司。白子軍艦是限定項目,較少吃到,味道比想像中好,帶點魚香、滑溜,值得一試。和牛雙味中的和牛比較像配三文治的煙燻牛肉,雙味是指和牛上的toppings,一是醬油啫喱,另一應該是麵豉Wasabi,味道比想像中的平淡,無甚特別。熟食點了茶碗蒸、炸蝦天婦羅拼盤,茶碗蒸不算太滑,味道亦一般。天婦羅有炸蝦、冬菇、南瓜、紫蘇葉,其中南瓜味道非常好,香甜新鮮。甜品方面,選了焙茶瑞士卷、提子雪葩,及人氣巴斯克烤芝士蛋糕。雪葩味道比較像汽水,個人不太喜歡。焙茶瑞士卷味道幾好,香甜、但茶味較淡。巴斯克烤芝士蛋糕有驚喜,味道甜中帶少酸,質地不會死實,還帶點鬆化,頗有驚喜。

但海膽不算新鮮,不算香甜,個人不太喜歡。

另點了新餐目的

鯡魚卵軍艦
鱈魚白子軍艦
天婦羅炸蝦拼盤
  • 巴斯克烤芝士蛋糕
可能新開張嘅關係假日晚都出奇地唔使排隊,銅鑼灣黎講都算奇蹟。當然唔可以放過佢要試一試啦。今日主力食較貴自己又鐘意嘅壽司🍣打頭陣嘅有時令推介嘅帶子,比街外嘅都要大碼,新鮮肉嫩。金碟價首選!另一時令推介嘅金碟有鰻魚,個人覺得凍食鰻魚麻麻哋,都係鰻魚丼熱食會比較好。但魚質本身唔差起馬唔鮏。黑碟嘅海膽,好新鮮好香濃 紫紙好脆口,咁多間壽司郎都保持到同一品質。油甘魚腩又係個人喜愛之一,入口油脂豐富,冇根,口感軟軟 好好食。火炙左口魚又係喜愛油脂感嘅朋友必選嘅推介,但依家就略嫌唔夠火候。可以再迫迫油脂出嚟。炸蝦天婦羅卷物,雖然係壽司郎上錯左,但食完都有驚喜 份量好大炸蝦更大,其實食完一碟個人都飽左一半
今日主力食較貴自己又鐘意嘅壽司🍣

2022-11-27
2022-11-16 631 浏览
星期六約咗朋友過嚟銅鑼灣新開嘅壽司郎食下午茶🍣可能係我哋2點幾先到 居然等咗一個鐘都冇就有得食啦😋呢度啲壽司10幾蚊有一碟 食物質素又ok 簡直係性價比之選🤩今次終於試咗好出名嘅卡達拉娜 Creamy嘅口感同表層嘅焦糖脆脆簡直係超級夾!下次嚟一定會再嗌🥰
星期六約咗朋友過嚟銅鑼灣新開嘅壽司郎食下午茶🍣
可能係我哋2點幾先到 居然等咗一個鐘都冇就有得食啦😋