2024-07-31 1249 浏览
上網睇邊度有抵食嘅壽喜燒可以過下口癮👅,咁啱就睇到壽喜燒肉屋嘅lunch價錢唔係貴💰,可以一戰。壽喜燒肉屋星期六日都有提供lunch Menu😍,所以預早幾日前已經上網book定。當日11:50去到,已經有幾組客人排緊隊。12:00正式開舖就安排入座,好快已經揀好咗「特上」薩摩牛壽喜燒$249同「極上」薩摩牛壽喜燒$349🥩,當日餐廳做緊一周年優惠,2客特上壽喜燒就可以有八八折優惠👏🏻落單後等咗5分鐘後已經上咗前菜,前菜係黑松露薯仔沙律、豆腐同埋海鮮沙律🥗,味道唔錯。食完前菜後再上肉🥩,第一轉壽喜燒由店員幫我哋燒,之後就自己燒,途中店員都會有過嚟幫手睇吓火力,服務都唔錯👍🏻入座限時70分鐘,評價CP值算高,但牛肉味唔算太濃,極上薩摩牛可以做到入口即溶口感,而特上薩摩牛就相對上份量少啲,而且肉質纖維多啲,但呢個價錢已經算係冇得彈👍🏻

特上
極上
配菜
2024-07-27
特上
極上
配菜
2024-07-30 2405 浏览
呢間日式壽喜燒位於尖沙咀海防道,地點方便,裝修以日式簡潔木色為主調。Menu有三個份量可以揀,全部都有係A5薩摩牛,套餐包晒前菜、野菜盛合、米飯、漬物、蘭王蛋及無菌蛋、甜品。我哋揀咗特上套餐:前菜:賣相好精緻,而且摸落去仲係熱嘅- 明太子慢煮和牛配蘆筍:香濃嘅和牛配上爽脆蘆筍再加上惹味明太子,配搭好創新- 香菇豆腐:豆腐幾滑,配上香菇好夾- 龍蝦北寄貝沙律:配料豐富,食到好多龍蝦仔肉,不過略嫌鹹咗少少4%奇跡A5薩摩牛西冷- 好大塊,份量都好足- 油花超級靚,口感軟嫩,非常濃厚牛味同油脂香- 有專人幫你煮埋霜降A5薩摩牛壽喜燒片- 油花一樣都好靚,口感比西冷有咬口- 配埋雙色蛋漿(蘭王蛋及無菌蛋)口感更滑溜,撈飯食一流壽喜燒湯底好濃郁,甜度啱啱好,配咗水同醬汁可以自己調節野菜盛合:- 有蒟蒻,冬菇,白菜,香菜,芝士竹輪,豆腐,香蔥- 蔬菜爽脆,豆腐/冬菇都可以吸收左壽喜燒湯底精華- 芝士竹輪有香濃芝士漿,小心爆漿甜品:柚子雪葩- 食完啲肉食返個清新嘅柚子雪葩可以解除油膩感- 夏日熱辣辣食雪葩透心涼星紫流砂 $48- 石榴,乳酸,蝶豆花茶- 顏色層次好靚,打卡一流夕燒 $48- 橙汁,百
特上薩摩牛壽喜燒套餐

前菜:賣相好精緻,而且摸落去仲係熱嘅

明太子慢煮和牛配蘆筍

- 香菇豆腐:豆腐幾滑,配上香菇好夾
香菇豆腐

龍蝦北寄貝沙律

4%奇跡A5薩摩牛西冷
- 好大塊,份量都好足
- 油花超級靚,口感軟嫩,非常濃厚牛味同油脂香
- 有專人幫你煮埋

霜降A5薩摩牛壽喜燒片
- 油花一樣都好靚,口感比西冷有咬口
- 配埋雙色蛋漿(蘭王蛋及無菌蛋)口感更滑溜,撈飯食一流
霜降A5薩摩牛壽喜燒片

壽喜燒湯底好濃郁,甜度啱啱好,配咗水同醬汁可以自己調節

野菜盛合:
- 有蒟蒻,冬菇,白菜,香菜,芝士竹輪,豆腐,香蔥
- 蔬菜爽脆,豆腐/冬菇都可以吸收左壽喜燒湯底精華
- 芝士竹輪有香濃芝士漿,小心爆漿

甜品:柚子雪葩
- 食完啲肉食返個清新嘅柚子雪葩可以解除油膩感
- 夏日熱辣辣食雪葩透心涼
柚子雪葩

星紫流砂 $48
- 石榴,乳酸,蝶豆花茶
- 顏色層次好靚,打卡一流
星紫流砂

夕燒 $48
- 橙汁,百香果,四季春茶
- 酸酸甜甜非常清新,個人比較鍾意呢一款😙
夕燒
柚子雪葩
星紫流砂
夕燒
  • 特上·薩摩牛壽喜燒
肉屋Nikuya — 喺佢哋未有實體舖時小妹已有默默留意,以往都以高級薩摩牛肉做賣點,每一塊都好靚好均勻😍雖然小妹無買過佢地既套餐,但係依然支持著,直至實體店終於在尖沙咀開鋪啦,好戥佢哋高興❤️!不知不覺間,肉屋壽喜燒已經開張咗一年啦,時間過得好快,而小妹終於有時間帶同小妹媽,一齊在香港享用壽喜燒,對上一次在家以外食壽喜燒,已經是兩年前與男友在淺草的米久本店了,小妹特別期待呢一餐😇是晚所揀的套餐係「特上·薩摩牛壽喜燒套餐」(二人前),估唔到呢一餐咁有儀式感😍由菜單介紹、上前菜、薩摩牛套餐⋯到甜品都有專人介紹❤️,整個過程好暖心好滿意!呢個套餐每人有4%奇跡A5薩摩牛西冷/肉眼切片70g、霜降A5 薩摩牛切片 110g;西冷油脂色澤均勻、好香肉味,霜降則軟腍好味🤤兩者各有特色。前菜:淡味至濃味⭐️明太子和牛山藥卷▶️金菇豆腐▶️龍蝦沙律,果然真係越食越濃味喎,山藥卷印象最深刻😄蛋:鴛鴦兩款,漸層效果⭐️無菌蛋(淺色)蘭王蛋(深色),味道提升😍菜:二人前⭐️獅子狗有驚喜,咬落爆芝士🧀,好surprise😚蔬菜們都好夠食🥗甜品:柚子雪葩⭐️清新解膩!好好食😋飲品:有紫有橙,打卡影相搶晒鏡😎💜星紫流砂~簡稱蝶

前菜:淡味至濃味

蛋:鴛鴦兩款,漸層效果
⭐️無菌蛋(淺色)蘭王蛋(深色),味道提升😍

菜:二人前

甜品:柚子雪葩
⭐️清新解膩!好好食😋

飲品:有紫有橙,打卡影相搶晒鏡😎
💜星紫流砂~簡稱蝶豆花石榴益力多特飲🌝,甜蜜蜜🥰
🧡夕燒け~簡稱熱情水果茶,芒果🥭水蜜桃🍑百香果+四季春,茶味夠突出及百香果帶酸,幾清新!

而家餐廳推出咗一周年優惠,🔺凡購買「特上•壽喜燒套餐」或「極上•壽喜燒套餐」,購買兩份或以上,套餐即可享88折優惠!(午市及晚市均可享有優惠)🔺小妹真係嚟得太合時😋😋😋有環境有服務,食物質素都很好添,真係超級滿足吖!

PS:食飽後聞到成間鋪都係壽喜燒味,個人好似跌咗落啲汁到咁,小妹媽仲話「成個人甜耶耶🤣」
特上·薩摩牛壽喜燒套餐(正人前)
前/夕燒け;後/星紫流砂
前菜/明太子和牛山藥卷
薩摩牛西冷切片
鴛鴦蛋液
野菜及霜降切片
爆汁獅子狗
甜品/柚子雪葩
2024-07-23
特上·薩摩牛壽喜燒套餐(正人前)
前/夕燒け;後/星紫流砂
  • 星紫流砂
  • 夕燒け
  • 柚子雪葩
2024-07-27 715 浏览
#港女覓食到尖沙咀✨ 特上•薩摩牛壽喜燒 $498一坐低職員就會上前菜比你,有3小碟分別係和牛明太子、豆腐&龍蝦沙律。食完前菜之後,職員會細心先幫你煎2片牛先,然後再砌靚個蔬菜鍋+壽喜燒汁+和牛比你食。佢地配菜有京蔥,大白菜,香菇,日式燒豆腐,芝士竹輪等~之後就係自己動手嘅時候啦~薩摩牛正!和牛靚!沾上蘭王蛋&無菌蛋子蛋液食落又香又嫩滑,係入口即溶嘅感覺😍而餐廳都好細心,會放定一壺水&一壺壽喜燒汁任你自己調節濃淡度,想食濃D又得,食淡D亦得☺️當天嘅肉類就有2碟和牛肉眼&和牛肩胛。食完曬D壽喜燒後,仲有個甜品柚子雪芭比你清新一下。飲品就叫左夕燒 ($48)黎飲芒果+蜜桃+百香果+四季春製作而成。茶味香,清清地幾好飮。總之就好好食啦😍大家一定要去試下啦😋✨總結人均消費💸:$500/1人 (餐廳有加一服務費)味道:🌕🌕🌕🌕🌑份量:🌕🌕🌕🌑🌑服務:🌕🌕🌕🌕🌑質素:🌕🌕🌕🌕🌑🍴 壽喜燒·肉屋 (尖沙咀) @nikuya_hkofficial 📍尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓::::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨୧:::::::::୨୧:::::::::#hkfoodie
#港女覓食到尖沙咀

✨ 特上•薩摩牛壽喜燒 $498
之後就係自己動手嘅時候啦~

當天嘅肉類就有2碟和牛肉眼&和牛肩胛。

食完曬D壽喜燒後,仲有個甜品柚子雪芭比你清新一下。

飲品就叫左夕燒 ($48)黎飲
芒果+蜜桃+百香果+四季春製作而成。
茶味香,清清地幾好飮。

總之就好好食啦😍大家一定要去試下啦😋

✨總結
人均消費💸:$500/1人 (餐廳有加一服務費)
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
份量:🌕🌕🌕🌑🌑
服務:🌕🌕🌕🌕🌑
質素:🌕🌕🌕🌕🌑

📍尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓
#hkfoodie#eat#gathering
#food #foodphotography #foodblogger #foodstagram #instafood #hkfood #foodpics #photooftheday #foodie #foodlover
#尖沙咀美食#尖沙咀壽喜燒
肉屋以一頭牛方式購入A5薩摩牛 所以質素高之餘價格會較相宜 晚市最平既特選套餐只需398蚊.ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪而家做緊優惠 較高級既特上同極上可享88折 今次揀既特上折完都係400幾蚊 絕對係全港最抵食既高級壽喜燒(∫’•͈﹃•͈)∫中間價位既特上·薩摩牛壽喜燒有4%奇蹟之牛70g肉眼+110g A5薩摩牛霜降切片仲包左蘭王蛋+無菌蛋 前菜 野菜盛合 米飯 漬物 甜品三款前菜都頗有誠意 我最喜歡燒牛肉配明太子醬食完前菜後 店員會幫忙係爐擺放好食材 我地頭一輪等食就得 之後就到自己動手啦先試肉眼 油花非常靚 但食落又唔會太油膩 果然係奇蹟之牛而霜降部份既油香都唔弱 但相比之下無咁滑嫩用上質地較濃既蘭王蛋更掛到汁 蛋香又更出另外都想一讚壽喜燒汁調較得幾出色 甜度平衡得好好另外店家都準備多一壺水 食客可以自行調較口味

仲包左蘭王蛋+無菌蛋 前菜 野菜盛合 米飯 漬物 甜品

三款前菜都頗有誠意 我最喜歡燒牛肉配明太子醬
先試肉眼 油花非常靚 但食落又唔會太油膩 果然係奇蹟之牛
而霜降部份既油香都唔弱 但相比之下無咁滑嫩
用上質地較濃既蘭王蛋更掛到汁 蛋香又更出
另外都想一讚壽喜燒汁調較得幾出色 甜度平衡得好好
另外店家都準備多一壺水 食客可以自行調較口味
2024-07-26 631 浏览
曾經去過日本食壽喜燒,覺得唔錯。所以回港後時時想食番嗰種口感! 今日行尖沙咀見到呢間(肉屋壽喜燒)於是上咗去試吓!有驚喜喎!兩個人叫咗個特上二人壽喜燒套餐:有前菜三款、白飯、蕯摩牛西冷肉眼片(勁大塊)、蕯摩牛霜隆肉片(份量充足),蘭王蛋、蔬菜併盆,仲有甜品同兩大杯特飲!牛肉片加上蘭王蛋汁好味又幼滑,口感豐富,好好味道!壽喜燒汁唔係太咸剛剛好!兩杯特飲都好靚好味!加上餐廳的日式佈置,真的好似去咗日本食咁!價錢方面每人大約五百蚊,下次約多幾個朋友再尼食!
  • 星紫流砂
  • 壽喜燒
  • 前菜
牛魔王又出巡🤩🤩位於尖沙咀嘅「肉屋.壽喜燒」主打A5薩摩牛嘅關東風壽喜燒。😍我哋晚市時間去,套餐最平$398就可以有齊A5薩摩牛肉、前菜、漬物、野菜盛合、蘭王蛋、珍珠飯以及甜品~各個套餐更包括矜貴嘅4%奇跡A5薩摩牛肉眼或西冷,CP值好高!😍前菜有三款,有慢煮和牛、菇茸醬豆腐、北寄貝龍蝦沙律~慢煮和牛好滑,入面包裹住清甜爽口嘅梨,十分開胃!😻我哋點咗特上.薩摩牛壽喜燒套餐($498),當中肉類有4%奇蹟A5薩摩牛西冷/肉眼切片(70g)及霜降A5薩摩牛切片(110g)!店員首先開火預熱鍋,加入牛脂逼出牛油,並加入壽喜燒汁及將和牛放入鍋中煎香。享用完第一塊4%奇蹟A5薩摩牛後會加入其他配菜一起煮霜降部位。薩摩牛比鍋面更大塊!大理石紋嘅油花非常點睛!肉味濃郁,幼滑多汁,中意食牛味濃嘅人最適合不過!點埋蘭王蛋蛋汁更加嫩滑。🥹個人覺得壽喜燒醬汁味道剛剛好。霜降部位充滿油花,口感軟腍,入口即溶!食到好滿足!🥹由於油脂比較多,配上珍珠飯食可中和返口感~((但我個人比較鍾意油脂豐富嘅牛所以不怕!😝野菜盛合有冬菇、日式燒豆腐、芝士竹輪、大葱、娃娃菜、皇帝菜以及蒟蒻絲。蒟蒻絲十分爽口彈牙,很入味!食材都
牛魔王又出巡🤩🤩

野菜盛合有冬菇、日式燒豆腐、芝士竹輪、大葱、娃娃菜、皇帝菜以及蒟蒻絲。蒟蒻絲十分爽口彈牙,很入味!食材都很新鮮。👍🏻

飲品方面我哋點咗星紫流砂($48)及夕燒け($48)。星紫流砂是以石榴、乳酸、蝶豆花茶調配的,其中乳酸及石榴味較為突出,不會太甜。👍🏻而夕燒け則以芒果、蜜桃、百香果及四季春調配,茶底味極濃郁,水果更為茶底帶來甜酸味,解渴同時解膩。🤤

最後套餐更配上柚子雪葩,柚子雪葩微酸可解膩,相當不錯~
很好的體驗😍👍🏻
2024-07-18 1314 浏览
之前都有留意過肉屋壽喜燒嘅網店 開咗門市之後都係第一次嚟!由於上次摸過門釘 今次專登book好唒位先黎~套餐有三個選擇 我哋叫咗特上.薩摩牛壽喜燒套餐 三款前菜都好開胃 北寄貝龍蝦沙律唔錯 好爽口彈牙Main嘅薩摩牛顏色好靚 油花豐富 每片都好大塊 亦都唔會太薄!4%奇蹟薩摩牛牛味好重 肉質好腍好滑!霜降部位油脂更豐富 入口即溶!點埋蘭王蛋食唔覺得膩👍🏻肉嘅份量絕對唔少野菜盛盒份量都幾多 蔬菜好新鮮 最後仲有柚子雪葩 酸甜解膩中低價位食到靚牛我覺得唔錯👍🏻
套餐有三個選擇 我哋叫咗特上.薩摩牛壽喜燒套餐
三款前菜都好開胃 北寄貝龍蝦沙律唔錯 好爽口彈牙
野菜盛盒份量都幾多 蔬菜好新鮮
最後仲有柚子雪葩 酸甜解膩
中低價位食到靚牛我覺得唔錯👍🏻
2024-07-12 1481 浏览
從前一直都愛在網上訂這家的壽喜燒在家食,這家的肉真的太好食了!!!終於等到有門市!!!想食就隨時食!!!🍽️餐飲: 💮特選·薩摩牛壽喜燒💮特上·薩摩牛壽喜燒兩份餐都包含了前菜(以前只有網店時,是沒有前菜的)、一盆菜、一份牛肉(有2大片)、一隻生蛋、一碗白飯、一小碟漬物。兩者的分別在於薩摩牛的級數。先說前菜,有三款:薯仔沙律,凍豆腐配金菇醬,北寄貝沙律。店員建議由淡味食到濃味,即時有種去了高級餐廳的感覺🤣味道都不錯,以前菜來說,因為味道不同,真的有開胃的效果特選和特上薩摩牛用看的都看得出分別,特上特油花會更多,食起來會更香,但兩者的口感上其實沒有太大分別,就算是特選,肉質都是喜柔軟的。如果不想太油膩,食特選也很足夠。兩大片食完已經好滿足😋白飯煮得出色,軟硬適中,菜都很新鮮,蛋更不用說,是蘭黃蛋,蛋黃像小山丘一樣脹卜卜,光看外表都覺得好食🤩🤩不得不講一下提供的茶!平時日式店都提供麥茶,或是只有水,肉屋提供的是茉莉花茶!!喝第一啖很驚訝!去肉的油膩感真是一流!🤩🤩🎄環境: 日式裝潢,有些位置可以看到窗外風景,店還算新開吧,所以很新淨👍🏻🎎服務:好到不得了!💯他們會等到吃完前菜,把東西收走再上主

🍽️餐飲:

💮特選·薩摩牛壽喜燒
💮特上·薩摩牛壽喜燒

🎄環境:

🎎服務:

好到不得了!💯他們會等到吃完前菜,把東西收走再上主菜,會為你開鑊,做第一盤壽喜燒(吃完第一盤後,自己再添加想食的材料去煮)。所有侍應都很有禮貌,有笑容

㊗️結論:

由網店等到開門市,真的超喜歡這店,肉的品質不用說,門市的服務一流👍🏻
但肉屋不是平價的壽喜燒,如果想划算一點,可以揀午餐時間去食,如果是重要日子,不妨晚上去喝點酒,享受貴價壽喜燒餐吧
2024-06-28
  • 前菜
2024-07-09 1390 浏览
知道呢間壽喜燒平日lunch可以$199就食到薩魔牛sukiyaki今日就黎試下lunch set 最平199可跟唔同級數品種既牛upgrade我地兩個人叫左最basic既入門薩魔牛都可以有齊前菜 飲 野菜盤 同一人一入薩魔牛牛肉油花均勻 每份大概有三大塊厚薄度岩岩好野菜份量都好足店員先幫我地開爐 然後可跟據自喜生熟喜好落牛 台上仲有燒汁同水可自行調較壽喜燒汁既甜度濃度如果以二百蚊價錢黎講 係幾抵食牛既質地都唔錯如果可以好似銅鑼灣之前食個間咁有埋麵豉湯/甜品就好啦
知道呢間壽喜燒平日lunch
牛既質地都唔錯
如果可以好似銅鑼灣之前食個間咁
有埋麵豉湯/甜品就好啦
2024-07-08 1444 浏览
同事話睇左社交平台 介紹好想黎食,社交平台讚到天上有地下無🤣 咁近近地就黎左食Lunch啦!🌟 $199 特選‧薩摩牛壽喜燒赤身A5薩摩牛壽喜燒片110g前菜‧野菜盛合‧米飯及漬物 (日本米選用) ‧蘭王蛋睇菜牌個時都係店員黎介紹既;前菜有三款,幾有心機!其實成套野上檯加埋D餐具配搭真係幾靚,薩摩牛既油花都好靚,但我地預計係可以一人一份自己燒,原來係要 share 個盤就唔係太好,店員會幫你整左第一輪先,之後就自己燒啦~牛係幾好食既,但主要個盤好淺,火好大,煮既時候有D拿手唔成勢,D汁成日好快就乾哂,最後變到煮野菜既時候D汁好濃,野菜變鹹菜😭 但D飯又食哂。埋單加埋一$200幾,雖然唔算貴,但尖沙咀區Lunch黎講都有太多選擇,成餐飯最有印象就係鹹野菜😅,所以都係中規中矩,未必再黎啦🏠店名:壽喜燒·肉屋 Sukiyaki Nikuya🚘地址:尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓

🌟 $199 特選‧薩摩牛壽喜燒
赤身A5薩摩牛壽喜燒片110g
前菜‧野菜盛合‧米飯及漬物 (日本米選用) ‧蘭王蛋

睇菜牌個時都係店員黎介紹既;

🏠店名:壽喜燒·肉屋 Sukiyaki Nikuya
🚘地址:尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓
2024-07-01 1350 浏览
⁂⁎◝#尖沙咀🇭🇰 超抵食壽喜燒 $199就食到🤩⁎◜⁂.午市最平$199就可以食到壽喜燒😮由早期嘅網店開到實體店有三個set可以揀 lunch menu價錢由$199-$349✨可以預先網上book位 要留低信用卡資料確認.我地兩個人都係揀左$199嘅set 價錢超吸引🤩有前菜、三塊薩摩牛、野菜盛合、白飯、蘭王蛋肉質普通唔算好好 唔係好肥美 都無入口即溶既口感可能因為係最平$199嘅set,用上較瘦嘅薩摩牛但呢個價錢都無咩好挑剔😆店員會幫手燒第一塊牛同埋菜之後就要自己落手燒.整體來講 呢個價錢食到壽喜燒唔錯想過下口癮可以試下 但未必會再特意回訪😗.✧特選•薩摩牛壽喜燒 $𝟏𝟗𝟗赤身A5薩摩牛壽喜燒片110g前菜野菜盛合米飯及漬物(日本米選用)蘭王蛋..*・゜゚・*:.。..。.:..。. .。.:*・゜゚・*𝘍𝘰𝘳 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘪𝘯𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯:📍壽喜燒·肉屋 Sukiyaki Nikuya🗺️尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓.
⁂⁎◝#尖沙咀🇭🇰 超抵食壽喜燒 $199就食到🤩⁎◜⁂
午市最平$199就可以食到壽喜燒😮
由早期嘅網店開到實體店
可以預先網上book位 要留低信用卡資料確認
我地兩個人都係揀左$199嘅set 價錢超吸引🤩
有前菜、三塊薩摩牛、野菜盛合、白飯、蘭王蛋
肉質普通唔算好好 唔係好肥美
想過下口癮可以試下 但未必會再特意回訪😗
✧特選•薩摩牛壽喜燒 $𝟏𝟗𝟗
赤身A5薩摩牛壽喜燒片110g
野菜盛合
米飯及漬物(日本米選用)
蘭王蛋

*・゜゚・*:.。..。.:..。. .。.:*・゜゚・*
𝘍𝘰𝘳 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘪𝘯𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯:
📍壽喜燒·肉屋 Sukiyaki Nikuya
🗺️尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓
食物普通,牛肉得個肥字冇肉味。前菜同甜品甚至係難食。但最主要嘅問題係侍應服務態度差,特別係一個白色頭髮嘅女仔,唔知發生咩事,由一門口就好似得罪咗佢,非常冇禮貌。其他侍應都經常眼望望,仲有半個鐘用餐時間已經開始催,結果喺仲有25分鐘,我哋仲食緊牛肉嘅時候,就直接上咗雪葩。喺仲有起碼15分鐘嘅時候,我哋仲食緊烏冬,就連續俾兩個侍應行過嚟同我哋講時間差唔多要離開。最後我哋提早咗10分鐘,連烏冬都未食晒嘅情況下,就已經俾人用眼神同壓力逼走咗。
食物普通,牛肉得個肥字冇肉味。前菜同甜品甚至係難食。

2024-06-14
2024-06-23 956 浏览
初頭見到呢間網上零售舖實體化 都抱着期待去試吓🫨行到尖沙咀樓下舖位已經聞到好大浸壽喜燒味上到樓上 位置都幾闊 lunch time兩個人食都俾四人枱 坐得寬敞舒服嘅👍🏻Lunch set有三個選擇 我另外叫咗本身係dinner set嘅和牛餐 有多一隻無菌蛋 甜品(嗰日係柚子雪葩)同埋多一款極尚A5牛200g男朋友叫咗lunch set最貴嗰個餐 $300幾 對比起佢晚市個價錢已經算係相當抵食💸一開始店員會幫我哋燒一片先 之後就由得自己發揮 第一啖食落去都幾好味 佢個餐有包埋啲普通雜菜 冬菇 粉絲同芝士竹輪(兩個人餐,但係唔知點解得一粒🙂‍↕️)前菜配菜方面就略顯遜色之前買過佢嘅和牛禮盒 都OK嘅~正正常常今次食落就都中規中矩 冇去到啲食評寫到咁差當然亦都冇ig讚到天上有地下冇
初頭見到呢間網上零售舖實體化 都抱着期待去試吓🫨
行到尖沙咀樓下舖位已經聞到好大浸壽喜燒味

之前買過佢嘅和牛禮盒 都OK嘅~正正常常
今次食落就都中規中矩 冇去到啲食評寫到咁差
當然亦都冇ig讚到天上有地下冇
2024-06-23 924 浏览
叫左個lunch set 同 dinner set 。2個都係叫中間個隻,應該係特上。食物正常發揮,5%牛係好食👍🏻。其他感覺不過不失,沒有太驚艷,整體上ok。dinner比較貴,但同lunch既分別只係多一塊肉同一款前菜唔同😶而成件事最大問題係,環境令到我覺得自己去左任食火鍋鋪⋯⋯勁嘈,加上音樂又開好大聲,播J pop。我成個人拗晒頭。(可能我比Dinner個價錢同廣告氛圍影響左,感覺佢想行高級少少既日式餐廳路線,可能其實唔係,🪖先)服務都係扮高級既感覺,但服務員感覺生手同好怕羞,講嘢勁細聲。(又可能真係個環境太嘈⋯⋯)但有禮貌既,我覺得ok,有進步空間。Lunch有時想食好啲,貴少少,我覺得呢到係可接受既。但Dinner比呢個價,係呢個環境,我真係比唔落手⋯⋯🙃

Lunch有時想食好啲,貴少少,我覺得呢到係可接受既。
但Dinner比呢個價,係呢個環境,我真係比唔落手⋯⋯🙃

Lunch & Dinner特上