邊個話街頭小食一定係劣食,今日就要為佢平反下!好耐以前朋友就介紹過呢間小食店既炸大腸🍡,今次真係忍唔住要介紹比大家!🤩🤩炸大腸係成條咁炸,姐姐會將新鮮炸好既大腸切切切,切成五細舊!不過,衛生情況你估到啦🤔~ 雖然如此,好似相入面見到咁,舊舊都外脆內軟,真心勁勁勁juicy,配埋甜醬芥末食一流!!!食每一舊都係享受呀,強烈推介🤤🤤🤤!!!-炸大腸 Deep Fried Intestines | $13-
炸中腸

3 分钟 (外卖自取)
$13 (宵夜)
炸中腸
2019-03-06 542 浏览
#炸大腸 $13炸大腸可以話係掃街必食嘅嘢但好多時啲舖頭都未必整得好食但係依間真係整得唔錯外皮好脆 店員切嗰陣仲聽到好清脆嘅聲🤤入面好淋 外脆內軟 口感好正😍下次大家經過可以試吓👍🏻評分:7.5/10
#炸大腸 $13
炸大腸可以話係掃街必食嘅嘢
但好多時啲舖頭都未必整得好食
但係依間真係整得唔錯
外皮好脆 店員切嗰陣仲聽到好清脆嘅聲🤤
入面好淋 外脆內軟 口感好正😍
下次大家經過可以試吓👍🏻
評分:7.5/10
各種小吃店鋪目不暇接,真是吃不過來,這家多寶美食算人氣比較高的一家,座位與隔壁糖水鋪公用,這家糖水以前吃過還可以,有佳佳甜品沒有的各種拼。這家小吃包括各種串串、牛雜、魚蛋、魚丸湯等,C位是炸大腸,沒有這個大腸我也就路過了。炸大腸外殼脆且艷麗,里內比較糯,還是挺不錯的,一串不夠吃。魚丸湯給的量很足,口感類似瘦肉丸,但這個更細滑。另外牛百葉還不錯。環境不表,就是桌子太不平了容易灑湯。
2018-08-13 647 浏览
多寶美食 @ 佐敦去佐敦食飯又未夠鐘…行行下見到有炸大腸…見個樣(顏色鮮豔又肥嘟嘟)...好似幾好味咁…高膽固醇都係咁話…死就死啦😏😏 落柯打…阿大哥就即刻切左5舊大腸用竹簽串住…加d豉油…加d芥辣…再加埋酸梅醬😍😍 食一啖…個皮真係好脆(雖然望落有d乾…不過食落感覺好似厚身薯片咁, 個脆唔會好硬), 不過入面都仲幾juicy...無押味…洗得幾乾淨👍。唯一係個酸梅醬淡味左,如果重味番就正。盛惠$12個大洋
多寶美食 @ 佐敦

盛惠$12個大洋
2017-10-31 1018 浏览
平有平吃,貴有貴吃,最重要的是好吃。今晚在佐敦分別去了「掃街」和吃日本料理,也慶幸朋友跟我一樣嘴饞,甚麼都愛吃,可體會各式各樣美食滋味。我跟朋友說來到廟街不吃街頭小吃沒有到此一遊的感覺,「掃街」絕對是特色,這心動的提議,朋友很快接受了,我們去了廟街其中一間人氣小食店多寶美食大吃特吃。看見琳琅滿目的魚蛋,燒賣,炸大腸,八爪魚,牛柏葉等小食,我們都心花怒放起來,認真思考吃甚麼好,每樣都很吸引我們,最後我們決定吃魚肉翅,炸大腸,燒賣,牛柏葉及八爪魚。紅噹噹的炸大腸經熱油滾炸後,腸衣瞬間脆起來,內裡卻依然保持軟嫩,並洋溢著大腸的香氣,令我們想更快把它往嘴裡送。店主切大腸的功架厲害,不用一分鐘把大腸切得整齊。大腸即使包著少許肥膏,也經過油炸,但絲毫油膩感也沒有,只有香脆。魚肉翅也深得我們歡心,想不到魚肉如手指般粗大,滿滿的在碗仔翅中,用料實在,不會只因賣20元就將價就貨。魚肉厚實,蠻彈牙的,同時味帶魚香,沒有魚刺,加上雞絲碗仔翅不花巧的美味,少許酸醋提味,盡享風味美食。燒賣是眾多小食中較為失色,過於軟綿,欠缺彈性,沒有魚香,呈粉狀,不論口感或是味道,朋友都不喜歡。八爪牙彈勁十足,牛柏葉爽口度高,

燒賣是眾多小食中較為失色,過於軟綿,欠缺彈性,沒有魚香,呈粉狀,不論口感或是味道,朋友都不喜歡。八爪牙彈勁十足,牛柏葉爽口度高,經咖哩辣汁泡煮後,惹味無比。
2017-07-28 569 浏览
如果唔係因為肚有小小餓的話,我諗我唔會見到呢個咁正既炸大腸。 因為附近呢幾條街,除非附近見完客而未食飽,唔係以我平時日常出没既地方,係親呢度一定會係食飽先經過,唔會留意到小店架在。見到炸大腸點先有衝動食?首要條件 原 條 炸 ! 切完先炸就甩皮甩骨un哂啦💤所以你見到佢個皮咁一定係脆到卜卜聲,切完先炸呢塊皮就會跌到無哂😂 而且條腸可以捲成咁都應該係因為清得好乾淨,人手整理過黎先見到有呢隻千層既幻覺。之但係點解到家會少左咁多呢種炸大腸架😫

之但係點解到家會少左咁多呢種炸大腸架😫
2017-03-12 561 浏览
几年前第一次去香港的时候因为住在佐敦那里,晚上无意中发现这家小食,那个美味一直难忘。去年年底与同事再次到港,就跟他们介绍这家好吃,如果找到一定要再吃一次,果然去之前看了下openrice觉得貌似就是这家,凭着记忆带同事找到了,点了鱼蛋,墨鱼,还有炸大肠,卧槽真心还是好好次,但是其中那个年长的阿婆看到我们可能是大陆来的,态度不是很好,嘛,我们也不 care啦,因为是好次,不知道她对其他人是不是也这样呢

2016-12-17
  • 墨鱼
2016-09-23 647 浏览
小弟又來寫食評喇昨晚同兩個好基友食宵夜,嗌咗魚蛋,牛柏葉,水魷魚,墨魚,炸大腸魚蛋味道ok牛柏葉咬落去啱啱好,唔會太韌太淋,無怪味水魷魚比起其他地方食到嘅無咁重鹼味墨魚就口感唔錯炸大腸係最大嘅驚喜,可以整到無異味已經好好,加上黃芥末,絕配,咬落去香口清新小弟覺得最成功係佢嘅醬汁,真係辣辣地好野味
小弟又來寫食評喇

魚蛋味道ok
牛柏葉咬落去啱啱好,唔會太韌太淋,無怪味

水魷魚比起其他地方食到嘅無咁重鹼味

墨魚就口感唔錯

小弟覺得最成功係佢嘅醬汁,真係辣辣地好野味
2016-09-22
宵夜
  • 牛柏葉
  • 墨魚
2016-06-12 651 浏览
終於可以去期待已久嘅多寶美食!!酥炸大腸:外脆內軟,只有大腸嘅香味而冇蘇味,配搭酸甜醬汁,口感味道一流,,絕對係多寶嘅招牌美食!咖喱魚蛋:彈牙又入味,絕對唔係時下食到嘅行貨(又淋又霉嘅魚蛋)牛柏葉&魷魚:爽口鮮甜,即叫即淥!生菜魚肉:魚肉好滑,菜同魚肉都好新鮮仲有蘿蔔豬皮,碗仔翅,牛丸,墨丸…個人認為多寶美食大部分食物水準,質素都遠高於其他街頭小食檔,絕對值得香港人支持!一句頭尾:集香港街頭美食之大成!
終於可以去期待已久嘅多寶美食!!

牛柏葉&魷魚:爽口鮮甜,即叫即淥!

生菜魚肉:魚肉好滑,菜同魚肉都好新鮮

仲有蘿蔔豬皮,碗仔翅,牛丸,墨丸…

一句頭尾:集香港街頭美食之大成!
2015-11-06 958 浏览
多寶美食跟朋友晚餐完,回程去港鐵站時,路經多寶美食。遠遠已傳來炸大腸的味道,就點了一串十一元正的炸大腸了!香噴噴,油炸得非常夠火喉,炸大腸的皮非常脆,外脆內軟,非常有咬口!吃完一串五粒,真的不夠喉,好想再吃,下次吧!

多寶美食

跟朋友晚餐完,
回程去港鐵站時,
路經多寶美食。

遠遠已傳來炸大腸的味道,
就點了一串十一元正的炸大腸了!
香噴噴,油炸得非常夠火喉,
炸大腸的皮非常脆,
外脆內軟,非常有咬口!
吃完一串五粒,
真的不夠喉,好想再吃,
下次吧!
外卖自取
$11 (宵夜)
2015-10-28 591 浏览
二人吃小食過口癮,這裏的味道沒有變過,獨特香氣無法取代。至推介炸大腸,炸得脆,內裏充滿汁,不會炸得太乾。魚旦,超爽脆魷魚,吸味美味齋,必點辣汁,其他地方吃不到其獨有辣香。生菜魚肉味道平平,魚肉太粉。。。辣菜脯相對較辣,不嗜辣人,要慎落。
二人吃小食過口癮,這裏的味道沒有變過,獨特香氣無法取代。

至推介炸大腸,炸得脆,內裏充滿汁,不會炸得太乾。
生菜魚肉
2015-10-26
$30 (宵夜)
  • 魷魚
  • 美味齋
2012-06-24 490 浏览
街頭小食我吃得多, 唯獨是炸豬大腸是我百吃不厭. 有些人一聽到炸大腸就耍手擰頭 , 但有些人一試就會愛吃到唔停得口. 還記得小時候喺街邊走鬼檔, 一個扁扁大大的鍋, 盛載着熱辣辣的油, 鍋邊就圍着幾條大腸. 直到現在, 其貌依然沒變. 豬大腸其實是著名的客家菜, 大腸炮製工夫煩複, 先要多次以水洗掉其異味, 再以層疊式的「套腸法」而成,風乾至少八小時才能炸出來像乳豬皮的脆. 這裡的炸大腸是把整條大腸放落油炸, 不像其他店切成幾塊, 再逐一用竹籤串起落油炸. 整條落油炸, 這樣豬大腸才能保持外脆內軟, 唔油膩, 內汁亦不會流失. 這裡的炸大腸做得不錯, 是用整條炸然後切的方式. 吃過一啖後, 其外脆內軟的口感, 咁多年來都無乜小食可以取代. 再搽一搽酸梅醬, 滋味無窮! ,

2012-06-23
2011-12-29 300 浏览
順經個頭..用手機拿拿聲搵到呢間就去試下..都幾年無吃過炸大腸好似..試左8$蚊串...有5粒..唔知咩原因..下下人地叫到先即刻切..唔會好似一般小食店一串串擺哂係度有人要就咁掉出去炸..食落係唔錯..但味道同平時既無分別..口感又唔覺特別超卓..只能話同價錢係旺區競爭應該會脫穎而出實屬正常..但驚喜仍然欠奉..ok就夠哂數仲有6蚊串魚蛋...得5粒...同前者一樣..鬥普通經營係無得輸..但一樣個句suprise....cannot...

外卖自取
$10 (其他)
2011-11-14 253 浏览
肥鄧較腳後, 大聲同串爆感覺依然係意猶未盡, 於是就提議下邊小食, 特別係呢區好多人讚嘅炸大腸, 當一講到炸大腸時, 串爆兩眼直頭發晒光, 咁即係非去不可, 於是就繼續帶隊!呢間食店前後已經黎過好多次, 不過就係未食過炸大腸, 既然是次有大聲和串爆同行, 壯大左個膽, 所以當然要試一串炸大腸, 至於其他小食大聲亦絕不手軟, 一口氣柯打左燒賣, 牛柏業同墨魚, 前後四款小食, 實行黎個黑食會之掃街!講真燒賣, 牛柏業同墨魚前後已經食左好多次, 所以是次冇食到亦冇打算講評, 唯一想講就係炸大腸, 原來呢度係將成條未切嘅大腸攞去炸, 絕對唔係切左先炸, 基本上亦係邊炸邊賣, 所以大腸唔會炸到燶, 亦因為呢度嘅炸大腸好受歡迎, 所以貨亦去得好快! 當柯打時先將大腸切成五件, 吉埋一串! 由於係人生第一次食街頭炸大腸, 所以亦懷著戰戰兢兢的心情, 當放入口時, 發覺大腸外層炸得好脆口, 真係卜卜聲, 勁討好, 不過內裡就略韌, 要用更多時間去咬, 呢種感覺就唔太鍾意, 不過亦唔反感, 就連大聲同串爆亦覺得掂, 所以真係值得一試!總括黎講炸大腸嘅水準真的不俗, 冇咩環境可言, 皆因坐街邊, 不過有

總括黎講炸大腸嘅水準真的不俗, 冇咩環境可言, 皆因坐街邊, 不過有枱有椅都算係咁, 服務亦友善, 八蚊一串炸大腸, 絕對唔貴, 加上咁用心制作, 絕對抵食! 黑食會之掃街就係喺毫無心理和生理準備下誕生, 雖然缺少左肥鄧, 亦冇損大家搵食嘅心情, 當離開呢間食店時, 已經又對準下一間食店, 究竟係煲仔飯定水煮魚呢? 笑臉一定會比, 肯定會再黎!
炸大腸, 燒賣, 牛柏業同墨魚
2011-11-02
$8 (其他)
炸大腸, 燒賣, 牛柏業同墨魚
2011-10-14 195 浏览
早幾晚師傅忽然口痕, 夜媽媽又想搵啲野咬下, 但又唔知食咩好, 忽然間醒起呢間食店, 印象中呢間食店唔錯, 對上一次外星人仲話呢度嘅炸大腸好得; 見咁耐冇黎過, 於是決定黎拮兩串, !行到埋去師傅猶豫應唔應該柯打一串炸大腸, 由於師傅從來都未食過, 所以都係十五十六, 到最後還是欠缺一份勇氣! 於是一口氣柯打左兩串魚蛋, 一串墨魚, 同埋一串牛柏葉, 堂食! 講明堂食, 個阿姐都係要放落個發泡膠盒內, 想環保少少都唔得, 吹漲! 於是坐底後即刻開餐, 第一啖先試牛柏葉, 牛柏葉入口勁爽口, 一啲都唔韌, 索埋啲咖哩汁, 勁惹味; 再試墨魚, 墨魚又係爽口唔韌, 口感其佳, 師傅好耐都冇食過咁正嘅墨魚; 最後係魚蛋, 魚蛋唔算太爽口彈牙, 不過又唔算好腍, 勝在幾入味, 接受到啦! 呢間食店最吸引的就是個咖哩汁, 真係幾有水準!總括黎講食物質素都可以, 冇咩環境可言, 皆因坐街邊, 服務尚算友善, 價錢就市價, 六蚊串魚蛋同燒賣, 八蚊牛柏葉同墨魚, 埋單廿八蚊, 可以啦! 師傅下次再黎必定會鼓起勇氣試下炸大腸的, 心想都應該唔錯! 深宵時份身處佐敦, 感覺永遠都正, 皆因食的選擇永遠

總括黎講食物質素都可以, 冇咩環境可言, 皆因坐街邊, 服務尚算友善, 價錢就市價, 六蚊串魚蛋同燒賣, 八蚊牛柏葉同墨魚, 埋單廿八蚊, 可以啦! 師傅下次再黎必定會鼓起勇氣試下炸大腸的, 心想都應該唔錯! 深宵時份身處佐敦, 感覺永遠都正, 皆因食的選擇永遠都多, 唔怕冇得食! 是次街邊宵夜笑臉仍然值得一比, 師傅一定會再黎!
$28 (宵夜)