招聘中
$70-$75
时薪
$80-$85
时薪
大戶屋在曰本其實係好一般嘅 family resturant. 以健康食材做賣點的family resturant, 在曰本俯拾皆是, 就如香港的快餐店而已我已到過這間大戶屋三次了,第一次,它剛開業 和另外三位曰本人師奶一起去的, 吃了個漢堡扒餐, 同係曰本嘅差不多, 不過一吃便知是用澳洲牛肉做的....羶味較重...算啦, 唔通用曰本和牛咩?? 算是懷念一下曰本生活的曰子而已. (我最近戒了牛肉, 再見了日本和牛!)第二次, 同對仔女來, 他們好想要兒童餐的玩具, 好, 就讓他們懷念一下吧.....(在日本時, 他們總會在family resturant 得到小玩具) ... 烏冬尚算ok, 但炸著餅就差了, 又乾又多油味道差....剩晒! 點迫佢哋食呀? 要佢哋食D咁嘅 JUNK FOOD, 我好心痛...第三次, 老公要試, 佢又話要懷念一下喎, 我哋三個都話唔好啦, 仔女連小玩具都唔想要了.....不過老公說只有他未吃過, 我們太  “ずるい” 喎, 佢點都要試, 就係咁。。。。老公要了 XXX鷄肉餐 , 我要了 XXX蠔煱, 兒童餐 1 客 和 ???單品 (

我已到過這間大戶屋三次了,

老公要了 XXX鷄肉餐 , 我要了 XXX蠔煱, 兒童餐 1 客 和 ???單品 (老公用日文點的, 我沒怎樣看餐牌的中文名 (SORRY!)

結果是老公的鷄肉餐味道唔錯, 但鷄肉 (てばもと)只有三件! 完全唔夠送飯! 真係要撈汁食飯....好可憐呀! 副菜的南瓜, 竟然無味無道之餘又水, 最憎浪費食物嘅老公都唔食, 佢話, 差過我啱啱嫁佢時學煮嗰D喎 (嘻嘻, 我終於唔洗汗顏, 大廚都差過我!)

我嘅蠔煱....自已棋差一著囉, 冬天先食蠔ga ma, 春天仲食??? 就係咁, D蠔只有手指尾咁細粒又少而且比較腥 (好彩少呀!), 尤幸湯底ok, 湯撈飯囉.....

仔女嘅....剩晒, 我盡食囉, 因為我D湯撈飯OK所以幾乎全部餵晒佢哋食....

好嘞, 全家 試晒嘞, 懷念晒嘞, 唔駛再去大戶屋嘞!

###
老公唔再去大戶屋嘅原因唔係食物, 而係冷氣太凍, 佢一路 食一路震...一食完佢份餐就走了出去取暖, 剩番我哋三母子在"雪櫃"中掙扎.....
2009-04-25
2009-05-02 21 浏览
This restaurant not only provide a good environment for you to rest during the lunch time, but also you can absolutely eat full with japanese foods(in case, you must choose the meal set, since you can eat the rice in the meal set more than once until you think there should be enough.)The quality of the foods in the restaurant is hygenic and wonderful, especially the fried foods, the fried pork meal set I love it so much. I will recommend anyone who love japanese foods, since the type and settin

The quality of the foods in the restaurant is hygenic and wonderful, especially the fried foods, the fried pork meal set I love it so much. I will recommend anyone who love japanese foods, since the type and setting of the meal are close to the japanese style, the fried pork is not so oily, when you eat this and you can taste fresh pork. After that, you can also eat some vegetables for reducing the hot from the fried pork. BUT ONLY ONE problem I would like to issue is a little bit costly
about the meal, this may be caused by the rent of the location.Normally, each person should be spent about $100 for a meal.

A traditional and tasty japanese food may not be found easily, but this restaurant surely give you a good answer.

Hope you enjoy it!

2009-04-28 13 浏览
做完gym去左太古接男友放工~順道試了試這間大戶屋~因為看見各位大大的照片非常吸引@@蠔仔壺飯($8x set)定食來的,有壺飯,醃白蘿蔔(前菜),麵豉湯跟炸雞,壺飯本身是海帶飯底的~切成幼幼的,混進黏黏的飯裡~飯值得一讚~飯的口感很吸引~但又不至於欄飯(個人喜愛吃硬飯),有5隻蠔仔~約有大半碗飯,賣相精緻,本來想叫鰻魚壺飯的~但餐牌沒有可能轉了吧炸雞影了幾張相之後~醬汁開始有點冷了,有薯仔,茄子,炸雞跟一堆蘿蔔蓉,炸雞跟這裡其他炸物一樣~脆得很,薯仔茄子沒什麼特別,吃完了所有之後~把蘿蔔蓉跟醬汁混來吃~也是不錯的一道餸菜~因為只吃蘿蔔蓉會有點苦炸雞飯($7x set)也是定食~包醃蘿蔔,炸雞佔跟冷烏冬/蕎麥麵一上檯就急不及待吃了一舊=.="才記得影相~很鬆脆~很出色的炸物,有一堆椰菜絲,用的好像是酸梅醬(小女不確定=.=如說錯請糾正)冷烏冬很彈牙,但份量少了一點~2個人吃的話3口就沒了~醬汁是用壺子裝的,你可以隨喜好放下蔥絲醬汁跟薑蓉去一隻小杯子那裡~食物很好~只是那碟炸雞很快冷~而且待應見我們吃完幫我們收拾~但剩下烏冬汁=.="我男友很無奈~難道待應覺得我們沒吃完~要喝掉那醬汁嗎~

蠔仔壺飯($8x set)
可能轉了吧

炸雞

炸雞飯($7x set)

冷烏冬

食物很好~只是那碟炸雞很快冷~而且待應見我們吃完幫我們收拾~但剩下烏冬汁=.="我男友很無奈~難道待應覺得我們沒吃完~要喝掉那醬汁嗎~"
蠔仔壺飯
唔記得叫乜野炸雞=.=
忍不住吃了一口的雞扒飯
吃了才記得影的冷烏冬
蠔仔壺飯餐(不包烏冬)
收檯收剩的烏冬汁~要我喝掉嗎?
2009-04-28
蠔仔壺飯
唔記得叫乜野炸雞=.=
忍不住吃了一口的雞扒飯
吃了才記得影的冷烏冬
蠔仔壺飯餐(不包烏冬)
  • 壺飯
  • 冷烏冬
  • 炸物
2009-04-18 12 浏览
又貴又吾值既餐廳. Menu 跟"真樣" 完全兩回事. 都吾明點解咁多人排隊. 果推介生蠔好嚇人, 真實Size 同Menu 完完全全兩回事. 套餐仲搞笑. 單品改為套餐要加25蚊. 25蚊只係半碗飯+2件酸蘿蔔+2件蕃薯. 主菜份量只有Menu 相中的3份2. 2個人食2個套餐都吾飽(Total$187). 結果要出去吉之島超市加料. 絕對吾會再幫襯!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

主菜份量只有Menu 相中的3份2.

2009-04-17
2009-04-17 16 浏览
玩樂一天之后,想方便舒服地食晚餐,大戶屋水准控制不錯,就選這裡了。原想叫鰻魚飯,但菜牌轉了,沒有鰻魚。炸雞扒飯,想不到可炸得這麼鬆脆,雞肉厚度適中,裡面仍有肉汁,即炸出來,加點檸汁后,外層也不覺得油膩。價錢不貴,份量又不少,不愧是招牌菜。生蠔豆腐雜菜定食,雜菜鮮甜,另有細小的蠔四五隻,食得出新鮮。打茨很重手,整個鍋都是玻璃茨,從來都不太好這樣的煮法。南瓜和籠仔飯尚可,未見特出。兩次食生蠔鍋都覺得生蠔太細小,可能不是強項吧。價錢便宜,坐得又舒適,最重要是炸物超水准,真的不錯。

價錢便宜,坐得又舒適,最重要是炸物超水准,真的不錯。
(非会员)
2009-04-06 4 浏览
食物是不錯的,我一向欣賞他們的親子丼,很好味的但近日我們一家已決定不再光顧他們了,原因是他們的態度很有問題。落單時女服務員的語氣好像你得罪了她全家一樣,那不是一兩次的經驗,實在唔明一家已不是便宜的日本餐廳,景有低級的服務
食物是不錯的,我一向欣賞他們的親子丼,很好味的
2009-04-05
2009-03-29 19 浏览
上星期, 吃了一次, 付錢時, 心裡暗暗發誓: 冇下次!點了一客廣島生蠔蒸飯+炸雞定食, 另點了一杯綠茶.總括而言, 那可憐的幾隻蠔仔, 舖在蒸飯上, 沒有蠔味, 飯太爛, 炸雞唔脆 = 唔值$88!!至於那杯綠茶, 竟然是用coffee mate 的creamer 來 mix, 令人太失望了.埋單$110, 有背脊骨落的感覺, 這價錢, 在其他地方, 可以吃得很好了.
上星期, 吃了一次, 付錢時, 心裡暗暗發誓: 冇下次!

點了一客廣島生蠔蒸飯+炸雞定食, 另點了一杯綠茶.

2009-03-22
2009-03-29 6 浏览
零八年十一月十六日,因漢奸好友老迷的介紹下而首次光顧「大戶屋」,那次印象十分正面。另外,上次因太心急而看漏了餐牌內的食品,因而點了浸在味噌湯內的吉列豬扒定食。自己一直為此抱著一點遺憾,其實已暗下決定要再來一次,誓要吃一次心目中那碗吉列豬扒飯。但估不到這個決定,要到四個月後才實行。(詳情可看回︰漢奸推介)我們於上午十時五十五分到達,在門外等了五分鐘便可入內,未知是否在銅鑼灣開了分店,此店的人流明顯比上次減少,直至離開時也不像上次般出現排隊人龍。我的食物早已有了定案,就是「北海道昆布吉列豬扒定食」($92.00),另一款則選了不是炸物及今期推介的「廣島產生蠔鳥冬鍋定食」($85.00)。啤梨在下單前還問店長生蠔會否很腥,得到的回覆是不止沒有腥味,還會帶點海水味。等了一會,感覺比上次等的時間縮短了,我的食物便送到,賣相十分醒目。炸得金黃的吉列豬扒,蛋白不經意地在豬扒上橫過,一剛一柔形成十分強烈的對比,再加上中央一束嫩綠的小蔥花,視覺上已感到十分美味。另外,定食內容還包括「味噌湯」及「酸白蘿蔔」。豬扒外皮炸得鬆脆,相比起上次浸在味噌湯內當然香脆很多,肉質雖然不乾,但肉汁略為不夠。洋蔥份量多,愛

豬扒外皮炸得鬆脆,相比起上次浸在味噌湯內當然香脆很多,肉質雖然不乾,但肉汁略為不夠。洋蔥份量多,愛吃洋蔥的我吃得份外痛快。蛋與蛋白還沒有完全凝固,滑滑的蛋汁與白飯攪拌一起來吃,蛋味特別濃厚。豬扒底下有數片昆布,味道上沒甚麼特別,作用只是帶出不同的口感。最醒神的反而是那一束小蔥花,在每一口加入小許,更能帶出豬肉的味道。

當我們沉醉在美味的豬扒飯時,服務員突然放下一個「???炸雞定食」,我們當場清醒過來,並告訴服務員我們點的是今期推介的「廣島產生蠔鳥冬鍋定食」。服務員查過電腦後,資料顯示仍然是「???炸雞定食」,我們跟服務員說是由店長下單的,最後服務員與店長處理後,便請廚房製作一份出來,可惜兩份定食在送達時間上已經相距甚遠。

等了又等,等了又再等,終在「北海道昆布吉列豬扒定食」清場後,「廣島產生蠔鳥冬鍋定食」便送到面前。這個定食除了主菜「廣島產生蠔鳥冬鍋」外,還包括「白飯」、「酸白蘿蔔」及「汁煮南瓜茄子」。

「廣島生蠔」共有三粒,其味道雖然不腥,但卻沒有店長所說的「海水味」,同時亦感覺不到蠔的鮮味,反而吃到「生曬蠔豉」的味道,頗為古怪。味噌湯是一貫水準,而鍋中有隻生雞蛋,但當與湯攪拌後,味道會變得奇怪。鍋底的鳥冬十分幼滑,是有水準的烏冬,鍋內其他配料也不錯。

主菜以外的食物如「白飯」仍舊保持水準,而那個「汁煮南瓜茄子」十分出色,雖然只是小小一碟,但味道卻是整個定食之最。南瓜與茄子腍得來仍然挻身,而且材料新鮮,十分出色。不過,一個配菜比主菜來得出色的食物,當然是不合格。

其實上次也有出現漏送冷麵用的芥辣,今次的失誤更大,在開首時已提及我們在下單時曾詢問店長生蠔有否腥味,他理應不會因聽錯而將「生蠔」變成「炸雞」,再加上在人流不多的時段,竟然出現此問題。同時,店長在得知問題後亦沒有主動前來道歉,以標榜全日式食物及服務的水準來說,實在是難於接受。

今次整體的食物水準比上次差,「北海道昆布吉列豬扒定食」雖然已算很好,但相比起上次的「滑蛋炸豬扒鍋定食」,反而誤打誤撞而點的後者更精彩。「吉列豬」與「吉列雞」之間,前者雖不算差,不過以後者出色一點。看來此店對我們來說,合乎口味的食物,只有獨沽一味的「吉列炸物」。
「北海道昆布吉列豬扒定食」
「廣島產生蠔烏冬鍋定食」
2009-03-29
2009-03-29 2 浏览
今日同媽咪出開鰂魚涌,食飯時間係媽咪十分堅持返黎encore,好!我都好聽話既~ 三點去到,唔洗排隊汲取上次教訓,今次唔敢叫兩個set...因為一定食唔哂,於是叫返炸雞扒飯+冷喬麥麵餐($70)同豆腐小魚沙律($40) 叫炸雞扒飯+冷喬麥麵餐係因為媽咪想食d菜絲,我又想試喬麥麵,呢個係最好既選擇,不過盒裝烏冬/喬麥麵散叫都係$25~可以接受啦 一坐底就有玄米茶飲,好香玄米味,我飲左好多杯呀~ 點完餐就等食啦~呢個時候驚喜黎啦!原來呢個時間叫set係有餐飲同雪糕送架~之前都冇聽過,個姐姐一口氣話:奶茶咖啡檸茶檸水汽水任揀~個感覺十分茶餐廳,而我又神推鬼own係日本餐廳叫左凍奶茶...... 等左一陣凍奶茶先上,果然色水好淡,味道都好淡,飲左兩啖既結論係用玄米茶沖既......健康d掛...不過冇左港式既香濃幼滑... 之後喬麥麵先上~同上次一樣,d麵、杯同冷麵汁都係雪凍左既,不過d喬麥麵冇烏冬咁好食......太硬而冇彈性,水準都合格既 再黎係媽咪既炸雞扒飯,雞扒即炸既~食既時候出煙覺得今次進步左,個粉漿冇散開~但係個點雞既醤真係好咸好濃,改良一下會更好!菜絲同白飯都好正~珍珠米好好咬

三點去到,唔洗排隊

一坐底就有玄米茶飲,好香玄米味,我飲左好多杯呀~

到我既豆腐小魚沙律,四十蚊黎講分量唔算細,d豆腐好似豆腐花咁一片片舖o係面~仲有好多海帶、生菜,芝麻同魚仔~加埋個醋汁好好食呀! d豆腐同自己買o個d真係有d分別,涼浸浸滑落喉嚨既感覺好正!食食下先知個底都有炸雞飯既菜絲,媽咪搶埋黎食呀

最後就食埋雪糕,有咖啡、朱古力同鹽味,當然要最特別既鹽味啦~雖然係贈品,但係賣相一d都唔馬虎,用隻木匙仔刮下刮下d雪糕好得意~味道真係有少少咸,質感唔係太重奶味,似以前meiji既豆腐雪糕,見menu上面佢地雲喱拿同抹茶雪糕係自家製同埋$7咋,唔知呢個係咪都係自己整既呢?

埋單加一都係$121,但係我地都好飽啦~今日冇咩人可以慢慢坐,但好奇怪成餐飯都有蚊滋飛黎飛去...好煩呀佢...

雖然好多餐廳都因為金融海嘯而減價/送野...今次呢個我都估佢唔到.......希望d餐廳做得住啦...
新鮮冰涼既豆腐小魚沙律
麻麻地既大盒冷麵
幾精緻既鹽味雪糕
2009-03-24
新鮮冰涼既豆腐小魚沙律
幾精緻既鹽味雪糕
  • 豆腐小魚沙律,鹽味雪糕
2009-03-27 8 浏览
一家人外出,只餘下自己一個去吃晚飯。想起重新開將的吉之島有間叫"大戶屋"的~很想去試一下~~~只見到門外好多一家大細的在等位。可能是一個人的關係,很快就有位了~內裡的格局是居酒屋格調,位子有點狹窄但還是可以接受的~侍應給我的熱茶是我最喜歡的麥茶,好好飲啊~~XDDD在多款食物、定食套餐之下,我order了生蠔烏冬鍋定食。因為飯和烏冬之間……我抉擇不到~XDD等了一會我要的定食來了~~~一看上去好吸引啊~~~也和餐牌上的食物樣子差不多~~~(這點我覺得好滿意~~)醃菜:蘿蔔好爽脆,又不太酸,好好味~~~前菜:是茄子和南瓜。南瓜淋得剛剛好~醬汁的甜味又不會影響到蔬菜本身的味道,很好~~廣島生蠔烏冬鍋:以85大元的定食SET來說,蠔的份量算是OK啦~蠔的味道好鮮甜~~~烏冬滑身,口感彈牙,加上蠔以及湯的味精,真的不錯~整煲烏冬不容氣的一個人吃清啦~白飯:一般的日式料理店,白飯好多時都是珍珠米,比較黏口。就這樣食下一點都不好吃……(還是我去了不太正宗的店呢?)這樣的飯很好吃不黏口~~~因為全都是用日本米的關係~~~~我把它加少許烏冬的湯一起吃~也很好味呀~~~食完了定食,還是心思思想食甜品~~
一家人外出,只餘下自己一個去吃晚飯。
想起重新開將的吉之島有間叫"大戶屋"的~很想去試一下~~~

只見到門外好多一家大細的在等位。
可能是一個人的關係,很快就有位了~
內裡的格局是居酒屋格調,
位子有點狹窄但還是可以接受的~
侍應給我的熱茶是我最喜歡的麥茶,好好飲啊~~XDDD

在多款食物、定食套餐之下,我order了生蠔烏冬鍋定食。
因為飯和烏冬之間……我抉擇不到~XDD

等了一會我要的定食來了~~~
一看上去好吸引啊~~~也和餐牌上的食物樣子差不多~~~
(這點我覺得好滿意~~)

醃菜:
蘿蔔好爽脆,又不太酸,好好味~~~
前菜:
廣島生蠔烏冬鍋:
以85大元的定食SET來說,蠔的份量算是OK啦~
蠔的味道好鮮甜~~~
烏冬滑身,口感彈牙,加上蠔以及湯的味精,真的不錯~
整煲烏冬不容氣的一個人吃清啦~

白飯:
一般的日式料理店,白飯好多時都是珍珠米,比較黏口。
就這樣食下一點都不好吃……(還是我去了不太正宗的店呢?)
這樣的飯很好吃不黏口~~~因為全都是用日本米的關係~~~~
我把它加少許烏冬的湯一起吃~也很好味呀~~~

食完了定食,還是心思思想食甜品~~
本來想叫"法式豆奶凍抹茶聖代",不過完售……
那就叫個"紅豆白玉抹茶慕司"吧~~~
紅豆白玉抹茶慕司:
完全的令我滿足了~~~~
因為它的味道真的不錯~~~
抹茶慕司味道夠濃~~~紅豆好大粒~~~
將抹茶慕司+紅豆又好,抹茶慕司+雪糕+有芝麻的CREAM又好,又或者只是吃抹茶慕司~~~
不同的食法,也有不同的感覺,
好幸福啊~~~~

這裡的食物都幾合我口味~~~
令我回覺得這一間是最接近日本的味道~~~~
可以的話,希望可以和家人一起,去試不同的菜式吧~~

廣島生蠔烏冬鍋定食
紅豆白玉抹茶慕司
廣島生蠔烏冬鍋定食
紅豆白玉抹茶慕司
2009-03-26 12 浏览
男友要買notebook,幾乎已經行遍各大電器店,只差吉之島了。要去吉之島,就當然要去太古店吧,夠大又多食店(對於我來說是因為巨大的超市及各式食店)。既然來到太古,當然要去試試「名店」大戶屋。由於時候不早,只要等上十多分鐘就可以。我們被編排到中間的位置,與左隣右里只隔半個身位,格局甚像快餐店。男友本想選擇蠔鍋,但又想試蕎麥麵,被我引誘之下,終於選了兩份炸雞扒定食(因我想吃烏冬又想吃蕎麥麵),另加北海道黑豆菠菜。炸雞扒飯($70)﹕炸雞扒份量足夠,但炸漿較硬及略油,雞肉連基本的鹹味也沒有,只有靠吉列汁搭救;墊底的椰菜絲切得粗幼不一兼毫不鮮甜,完全纏繞地變成一堆,不能一絲絲的夾起,差。飯煮得過爛,沒有咬口。木盒烏冬﹕很彈牙,伴上汁料及蔥絲很美味,唯蔥絲太少。木盒蕎麥麵﹕正路的蕎麥麵,較烏冬吸味。北海道黑豆黑芝麻菠菜($20)﹕黑豆是糖漬的,甜甜的不錯。菠菜太老,黑芝麻汁不香,難吃。除了格局像快餐店,服務也像快餐店,侍應們全都像遊魂,連紙巾也要追問才有,加一的服務費真不值得給呢。食物不差,但絕對不會專程再來了。

木盒烏冬﹕很彈牙,伴上汁料及蔥絲很美味,唯蔥絲太少。
木盒蕎麥麵﹕正路的蕎麥麵,較烏冬吸味。

食物不差,但絕對不會專程再來了。
2009-03-17
2009-03-24 16 浏览
放工和同事Happy Hour完, 和同事A小姐到大戶屋晚膳~ 呢間大戶屋係開飯榜好評如潮, 想試好耐啦~~~等左大約20分鐘入座, 晚上九點多於吉之來說算是久的呢~由於食左少少野既關係, 只係叫左一個餐share食~泡菜鍋定食 ($80), 有2個前菜, 分別係醃蘿蔔和醬油茄子 + 泡菜豆腐鍋 + 日本飯一碗醃蘿蔔: 爽脆, 不太酸, 好醒胃, 岩晒依家悶熱既天氣~醬油茄子: 醬油不太鹹, 茄子幾油, ok~泡菜豆腐鍋: 泡菜ok, 湯底鹹度適中, 好多蔬菜, 豆腐很滑滑滑滑~~~ 好味!日本飯: 煙煙韌韌, 飯味略遜, 少少甜, 熱乎乎的, 頗好吃~~~二人各叫了凍抹茶 ($15 x 2), 用小碗盛著, 很有日本風味~奶和糖水自行調較, 嚐一口…茶味淡, 不夠香, 冰也太多了….加奶和糖水後較滑, 但仍是有所欠缺….總括而言頗滿意, 下次定會再試其他款式~

等左大約20分鐘入座, 晚上九點多於吉之來說算是久的呢~

由於食左少少野既關係, 只係叫左一個餐share食~

醃蘿蔔: 爽脆, 不太酸, 好醒胃, 岩晒依家悶熱既天氣~
醬油茄子: 醬油不太鹹, 茄子幾油, ok~

加奶和糖水後較滑, 但仍是有所欠缺….

總括而言頗滿意, 下次定會再試其他款式~
抹茶 @ "無添加"
抹茶 + 奶 + 糖水
泡茶豆腐鍋
2009-03-19
抹茶 @ "無添加"
抹茶 + 奶 + 糖水
泡茶豆腐鍋
  • 醃蘿蔔
  • 泡菜豆腐鍋
2009-03-21 7 浏览
今日朋友提議去呢間野試一試, 我就跟大隊吧. 一到門口, 叫有人排隊, 而我地一行4人, 我就當然唔想等啦, 原來佢地有條規矩, 就係要人齊至可以入坐, 咁反而我地就唔駛等, 即刻有位坐!我自己就叫左一客泡菜窩飯定食, 前菜是鮮淮山, 好脆好好味, 泡菜窩睇落就好辣, 食落都係唔多夠辣, 所以我要再另叫一碟泡菜.整體而言都ok 啦.朋友就叫左木盒烏冬配雞扒飯, 見佢唔聲唔聲, 一輪就掃哂, 我估都應該幾好食, 下次我都叫佢果個set.唔好睇佢地門面好細咁, 原來行入去地方都幾大, 而且店員們都很有禮貌.

2009-03-17 8 浏览
兩個人叫咗蠔仔飯同滑蛋吉烈豬扒飯 再加一個迷你吉烈炸蠔炸蠔都好味, 不過成30蚊兩小件都幾貴..未食過咁juicy 的滑蛋吉烈豬扒飯...厚肉又好味個蠔仔飯清香有蠔味..不過不夠野味所以剩好多蠔仔飯....豬扒飯食晒
兩個人叫咗蠔仔飯同滑蛋吉烈豬扒飯 再加一個迷你吉烈炸蠔
炸蠔都好味, 不過成30蚊兩小件都幾貴..

未食過咁juicy 的滑蛋吉烈豬扒飯...厚肉又好味
個蠔仔飯清香有蠔味..不過不夠野味
所以剩好多蠔仔飯....豬扒飯食晒
2009-03-10
2009-03-11 64 浏览
聽聞呢度幾好食,所以同老婆趁今日放假試下~~叫左一個冷麵+吉列雞扒定食一個吉列豬扒定食一個薯仔沙律一個炸薯餅冷麵好大盤,加埋個飯如果細食既兩個人叫一個餐都夠食~~麵身好咬口,又夠凍,炸雞扒就薄左少少,但都炸得好脆又唔油~吉列豬扒炸得好脆唔油,同吉列專門店有得比~但價錢只係一半左右~都係白飯任食~~可以加錢換其它飯,但一碗計,不過菜就冇得加~薯仔沙律比想像中大碟,菜都好新鮮好脆~炸薯餅好厚,好好味~~整體都好好味,而且全部炸物都唔油膩,值得再試~~
聽聞呢度幾好食,所以同老婆趁今日放假試下~~

叫左一個冷麵+吉列雞扒定食
一個吉列豬扒定食
一個薯仔沙律
一個炸薯餅

冷麵好大盤,加埋個飯如果細食既兩個人叫一個餐都夠食~~
麵身好咬口,又夠凍,炸雞扒就薄左少少,但都炸得好脆又唔油~

薯仔沙律比想像中大碟,菜都好新鮮好脆~

炸薯餅好厚,好好味~~

整體都好好味,而且全部炸物都唔油膩,值得再試~~
冷麵
薯仔沙律