2023-08-04
第三次去,今次食咗炸魚柳咖哩飯、蔥油三黃雞飯、牛肉薯餅、雞皮卷(第一次去嘅時候食過,今次翻兜),飲品照舊都係 話梅可樂 同埋 傷檸樂(今次要zero) ✔️終於食埋嗰塊好大嘅炸魚柳,上兩次去都望住隔離檯食,今次記得自己叫返份嚟試,真係好大好大好大塊✔️炸魚柳唔單只大,仲好脆口,外脆內軟,口感一流✔️炸魚柳嘅魚都飽滿,一梳梳嘅魚肉,完全唔係薄薄得返炸漿嗰種,而係真係好有份量✔️咖哩仍然非常好味,濃郁又多料,咸香又惹味✔️今次唔係淨係食咖哩,“我朋友唔食辣”系列都有好多嘢想食,今次先試一款,下次會再去試埋其他!✔️今次食蔥油三黃雞 ,雞有雞味,好嫰好滑✔️蔥配豉油汁竟然俾我當咖哩汁咁撈飯食,正到同啲咖哩汁撈飯有得fight✔️牛肉薯餅又係驚喜,以為食完咁多飯再食會食唔落或者好“漏”,點知完全唔會囉,軟糯清甜嘅內餡配上脆脆嘅吉列,唔駛點沙律醬都已經超好味,點埋沙律醬又有另一風味,多少少層次✔️雞皮卷仍舊出色,話梅可樂 和 傷檸樂 (即咸檸 加 鮮檸)仍然是所有食物嘅最佳配搭
✔️炸魚柳唔單只大,仲好脆口,外脆內軟,口感一流
✔️咖哩仍然非常好味,濃郁又多料,咸香又惹味
✔️今次食蔥油三黃雞 ,雞有雞味,好嫰好滑