2024-10-14 101 浏览
雞泡魚乾好啱送酒🤣甜甜地好香魚味~1664仲做緊買一送一!超抵!😍食住串燒飲啤酒真係好爽🍺茄子都好大條好入味! 蒜香味濃勁惹味吖!墨西哥薄餅芝士雞肉係幾特別✨做得幾好!內餡好飽滿😋熱溶芝士🧀正正子要推介佢個黑松露蝦餅多士🥰真係真材實料整出嚟 ,外脆內軟咁~黑松露配蝦多士嘅味好出,蝦餅夠彈牙!推介嘅豚肉都好好食,好多肉汁,同埋佢比嘅泰式醬汁一流🤤和牛肋串🤩🤩勁好食!牛味激濃兼爆汁!安格斯牛肋串都唔錯,個人鐘意和牛多啲,老闆都話和牛會多少少筋😝日式雞柳串啖啖肉,肉質又細嫩👍🏿豬頸肉真係好爽口😚外層又夠香脆😍勁好味😋燒日本芝士年糕口感煙煙韌韌,內含軟心既芝士🧀串燒仲有好多其他款式可以揀😋款款都勁吸引🤗食食吓發現佢啲醬係甜甜地加辣辣地🤣🤣好特別好正老闆係勁好客😆😆都見到有好多熟客仔嚟,老闆都會好熱情咁同所有人打招呼🫶🏻佢仲提我哋要趁熱食會好食啲🥺💕太貼心了吧❤️❤️
茄子都好大條好入味! 蒜香味濃勁惹味吖!

推介嘅豚肉都好好食,好多肉汁,同埋佢比嘅泰式醬汁一流🤤

串燒仲有好多其他款式可以揀😋款款都勁吸引🤗

食食吓發現佢啲醬係甜甜地加辣辣地🤣🤣好特別好正

2024-09-13 341 浏览
同黑熊先生試完西裝後差唔多9點,見到後面街嘅好燒式開到零晨,諗住可以慢慢食就二話不說入咗去🤓估唔到咁夜餐廳入邊仲勁多客,幾乎滿座😳值得一提,店員服務細心,仲會問係咪第一次嚟食,介紹返有咩值得試。絕對係性價比高嘅小店🫶🏻🫶🏻蕃茄清酒煮沙白🍅🍶值得試下,肥美沙白配粉絲底,鮮甜美味西班牙黑毛豬肋串🐖甘香肥美,肉質軟熟。鹽燒牛舌心🐂我哋最愛!肉質軟熟帶有少許咬口。另外再叫咗蔬菜有虎皮尖椒🌶️、雞牌菇🍄‍🟫頂級安格斯牛小排🥩擺盤有心思,生熟度剛剛好,充滿油花嘅靚牛小排低溫去骨燒乳鴿🐦‍⬛好奇呢味菜所以叫咗😂除咗翼和腿有骨,其他位起咗肉,擺盤比大酒樓更靚。用燒烤方式,唔係脆皮乳鴿,味道少許甜,有驚喜!墨西哥薄餅芝士雞肉🌮幾好食,滿滿芝士同雞肉,我哋叫太多好飽𠻹🫣牛油燒開邊大花蝦和燒魷魚乾,正常發揮🤗泰國露筍&串燒豆腐,因其他嘢食太出色,比下去🤣1664(買1送1優惠)🍻

蕃茄清酒煮沙白🍅🍶值得試下,肥美沙白配粉絲底,鮮甜美味

西班牙黑毛豬肋串🐖甘香肥美,肉質軟熟。
鹽燒牛舌心🐂我哋最愛!肉質軟熟帶有少許咬口。
另外再叫咗蔬菜有虎皮尖椒🌶️、雞牌菇🍄‍🟫

牛油燒開邊大花蝦和燒魷魚乾,正常發揮🤗

泰國露筍&串燒豆腐,因其他嘢食太出色,比下去🤣

1664(買1送1優惠)🍻
2024-09-05 269 浏览
早前在其他分店吃過很滿意, 這天在太子, 就選擇到這分店鹽燒鮑魚 $68鮑魚大大隻, 彈牙爽嫩入味, 還有甜美的蕃薯蓉伴碟, 好看又好吃蒜蓉燒扇貝 $40面層還放上魚子作點綴, 扇貝鮮嫩多汁, 蒜香四溢雜菇蘆筍燒扇貝 $45另一烹調味道, 配上味道香濃的雜菌及鮮甜的蘆筍西班牙黑毛豬肋串 $30豬肋是豬身上最嫩的肉, 肉質爽彈, 味道香濃鹽燒牛舌串 $30口感爽彈, 肉香十足燒雞胸軟骨串 $35雞軟骨帶著些許的雞肉, 香口又有嚼勁, 雙重口感冬菇 $19味道鮮香串燒豆腐 $22燒得外脆內嫩又香滑芝士焗西蘭花 $52份量十足, 芝士夠惹味, 西蘭花口感爽嫩芝士雞肉墨西哥薄餅 $52墨西哥薄餅很脆口, 芝士雞肉味到香濃, 還配有燈籠椒黑松露菌蝦多士4件 $68擺盤精美, 黑松露香氣撲鼻, 多士很鬆脆, 蝦肉彈牙, 面層還鋪滿芝麻, 很邪惡但又令人難以抗拒燒日本甜心蕃薯 $18味道鮮甜, 細細個吃起來很方便菠蘿 $20菠蘿酸酸甜甜, 幫助消化朱古力香蕉 $25賣相精美, 香蕉的味道很鮮甜, 但再加上甜甜的朱古力醬, 又不會覺得膩, 配搭非常完美, 又灑上了色彩豐富的朱古力糖, 很吸引這裏的食材
早前在其他分店吃過很滿意, 這天在太子, 就選擇到這分店
鹽燒鮑魚 $68
蒜蓉燒扇貝 $40
面層還放上魚子作點綴, 扇貝鮮嫩多汁, 蒜香四溢
雜菇蘆筍燒扇貝 $45
另一烹調味道, 配上味道香濃的雜菌及鮮甜的蘆筍
西班牙黑毛豬肋串 $30
豬肋是豬身上最嫩的肉, 肉質爽彈, 味道香濃

鹽燒牛舌串 $30
口感爽彈, 肉香十足

燒雞胸軟骨串 $35
雞軟骨帶著些許的雞肉, 香口又有嚼勁, 雙重口感

冬菇 $19
味道鮮香

串燒豆腐 $22
燒得外脆內嫩又香滑
芝士焗西蘭花 $52
份量十足, 芝士夠惹味, 西蘭花口感爽嫩
芝士雞肉墨西哥薄餅 $52
墨西哥薄餅很脆口, 芝士雞肉味到香濃, 還配有燈籠椒
黑松露菌蝦多士4件 $68
燒日本甜心蕃薯 $18
味道鮮甜, 細細個吃起來很方便

菠蘿 $20
菠蘿酸酸甜甜, 幫助消化
朱古力香蕉 $25
這裏的食材質素, 無論是海鮮、肉類、蔬菜類都非常高, 加上精湛的烹調, 實在是一大享受, 服務亦很到位👍
2024-08-30 376 浏览
今晚在太子收工後約埋朋友去食晚飯,朋友推介呢間系太子大南街,出名串燒專門店「 #好燒式串燒專門店」,眼見評價都唔錯!出左地鐵約五分鐘就到。除了主打現烤串燒,現時生啤類更做緊買一送一優惠!✅1664(優惠大杯)微甜味而醇厚,串燒之绝配,清暑解熱,仲要買一送一!正呀!串燒系列(左至右)✅燒日本甜心蕃薯細細粒日本番薯仔,熱哄哄又甘甜,美味極了!✅司華力腸✅西班牙黑毛豬肋串肥瘦均衡,肉質有嚼勁,真心好吃!✅安格斯牛肋串牛肋口感就會有少少偏韌,係食得出係高質嘅!✅雞中翼(2隻)外皮燒得好香脆,亦保留肉汁,好juicy!✅多春魚(3條)✅泰式燒豚肉(1份)外層燒得少少燶,一D都唔肥,肉質爽兼彈牙,確實唔錯!✅鹽燒白鱔燒得香脆的魚皮,與鮮嫩的魚肉,滿足到我口腹之欲。喜歡吃白鱔的人不容錯過!!✅松葉蟹蓋配多士散發出陣陣蟹香味道,入口的蟹膏味道都好甘甜,加上脆口嘅蟹籽,令多士啖啖都好香味。✅墨西哥薄餅芝士雞肉✅鮮檸七好有效率,出餐都好快,服務細心親切,主動幫客人換碟!

✅1664(優惠大杯)
微甜味而醇厚,串燒之绝配,清暑解熱,仲要買一送一!正呀!
串燒系列(左至右)
✅燒日本甜心蕃薯
細細粒日本番薯仔,熱哄哄又甘甜,美味極了!
✅司華力腸
✅西班牙黑毛豬肋串
肥瘦均衡,肉質有嚼勁,真心好吃!
✅安格斯牛肋串
牛肋口感就會有少少偏韌,係食得出係高質嘅!
✅雞中翼(2隻)
外皮燒得好香脆,亦保留肉汁,好juicy!
✅多春魚(3條)
安格斯牛肋串
✅泰式燒豚肉(1份)
外層燒得少少燶,一D都唔肥,肉質爽兼彈牙,確實唔錯!
✅鹽燒白鱔
鹽燒白鱔
✅松葉蟹蓋配多士
松葉蟹蓋配多士
✅墨西哥薄餅芝士雞肉
墨西哥薄餅芝士雞肉
✅鮮檸七
好有效率,出餐都好快,服務細心親切,主動幫客人換碟!
鮮檸七
終於好番少少 唔駛再食粥 可以放蹤一下梗係想食D邪惡美食😈今次訂左去太子好燒式串燒專門店抵食又好味 平日都好旺😇好燒式串燒專門店有幾間分店太子呢間分店鄰近地鐵站 旺角睿景酒店前面附近仲有中港旅遊巴士站 交通方便😌裝修光猛 通風唔錯 唔會好大陣油煙味🥰食物選擇除左各式串燒 海鮮燒物仲有PIZZA 意粉 真係估佢唔到全部都係即叫即燒 火喉控制得好好仲可以自選調味 有辣有唔辣蜜糖 孜然粉 泰式酸辣汁等款款惹味 價錢親民 好抵食2個人叫左幾樣野已經好飽😋💥雞中翼燒雞翼我中意食 燒得外脆內嫩加左孜然粉 好香好惹味💥安格斯牛肋串牛味香濃 亦冇筋 食落好香牛油脂味☺️💥鹽燒牛舌心串燒必點 牛舌厚身彈牙 牛味重仲好有肉汁😇💥串燒豆腐同樣燒得外脆內嫩 驚喜地保持到豆腐既口感同原味😆💥燒日本鯖魚鯖魚燒得外皮焦香 但肉質仍然嫩滑😲💥是日海鮮 鹽燒盲鰽店員推介既是日海鮮 鹽燒盲鰽原條盲鰽大大條 燒得乾身好香入面既魚肉嫩滑鮮甜沾埋泰式醬汁更滋味果然冇介紹錯🥰💥芝士焗西蘭花食咁多肉 當然要點個菜打開鍚紙見到 滿滿既西蘭花 上面有好多芝士份量好多 三重芝士味幾香😆💥香蒜白酒沙白扁意粉意粉意想不到既出色沙白大粒又肥美
終於好番少少 唔駛再食粥 可以放蹤一下

沙白大粒又肥美 完全冇沙 鮮甜爽口
意粉加左蕃茄蒜片去炒 好香好惹味☺️

💥朱古力香蕉
燒香蕉加上朱古力醬 完美結束是夜晚餐😆

💥竹蔗茅根(鴻福堂)
其實有好多款啤酒可以飲
不過岩岩好番都係唔飲酒住
叫左竹蔗茅根清清熱氣😆

2024-08-23 186 浏览
🫧鹽燒牛舌芯🫧雞腎串友人形容彈牙入味的肉串燒🫧鹽燒白鱔店舖主打推薦😚彈牙爽口😉🫧燒日本鯖魚加上檸檬汁去除腥味💜🫧蒜蓉燒茄子原條大條茄子🍆加上孜然粉和辣粉味道不錯👍🏻🫧翠玉瓜好多塊翠玉瓜🫧厚燒玉子推薦💖💖厚燒玉子好味🤤甜甜又大粒玉子🫧🫧娃娃菜🫧四季豆🫧菠蘿🫧朱古力香蕉🫧燒日本甜心番薯🫧串燒豆腐由於我吃素🌱🥗🥒🍆都真係食左好多種類🥰🥰🫧朱古力香蕉🍌加上朱古力醬香蕉入口即溶好好味🤤🫧菠蘿🍍勁甜🤩🤩🫧$78大大杯啤酒買一送一推薦🫧鹽燒白鱔🫧菠蘿🍍🫧朱古力香蕉🍌🫧厚燒玉子🫧蒜蓉燒茄子原條
🫧鹽燒牛舌芯

🫧菠蘿🍍
🫧朱古力香蕉🍌
🫧厚燒玉子
🫧蒜蓉燒茄子原條
1664,花香清新,夠爽夠凍,和稍後的串燒應該會相當配襯。蒜蓉燒扇貝,扇貝個子不少,肉嫩味鮮,扇貝的底下蘊含豐富的肉汁,加上海量的蒜蓉、香蔥以及畫龍點睛的三文魚子,正。墨西哥薄餅芝士雞肉,意想不到港式串燒店裏也能嚐到這麼高質的墨西哥薄餅,雞肉份量不少,配合三色椒以及爆發出來的芝士,非常好吃。和牛肋串,和牛肋口感軟嫩,入口時是滿滿的牛味,喜歡他配上一棵露絲瑪利來上桌,在露絲瑪莉的加持下,味道更富層次。鹽燒白鱔,白鱔新鮮,爽口彈牙,經過燒製後魚油爆發,只稍微以少量鹽巴調味已經恰到好處,點一點隨附的酸辣醬,又帶點泰式的感覺。厚燒玉子,廚師把厚燒玉子切成粒粒的方形,一口一粒方便進食,微甜的味道正好為味蕾稍作休息。韭菜花,串燒店有燒韭菜吃便見得多,韭菜花不是每家串燒店也有,立即點了一份來試試,口感自然是比起韭菜更為幼嫩;串燒豆腐以日式甜醬油調味,味道很好,唯獨是要挑的話便是若然 juicy 一點的話相信會更加好。菠蘿,燒過後的菠蘿水分減少,更為甜美。朱古力香蕉,以這個充滿童年回憶的朱古力香蕉作結,是夜劃上一個圓滿的句號。

1664,花香清新,夠爽夠凍,和稍後的串燒應該會相當配襯。

菠蘿,燒過後的菠蘿水分減少,更為甜美。

2024-08-15 153 浏览
話說朋友好like食串燒,今次帶佢去到一個好知名既串燒餐廳、隨左好好食之餘佢地最出名係海鮮!d海鮮除左好新鮮之外,仲好多種類!不過想一定食到既話,記住要早d預約留定海鮮!今次我最鐘意就係佢地既燒鮑魚,味道真係好特別,鮑魚又切好哂一片片!隨左好嫩口之外佢既秘製醬汁真係冇得輸!之後再叫左燒芝士年糕,好香好嫩口好好食!仲有就係燒蒜芯,好滑好香濃!串燒豆腐,一定要食!燒得好香同好香脆!另外仲有呢個蝦多士!呢個我覺得係必叫!因為真係鬆脆香口,仲加左黑松露醬!層次感爆燈!仲有2隻芝士蠔,呢個我覺得係最好食最新鮮既!味道香濃,蠔隻都大隻同鮮美!芝士拉絲質感!超夾!飲品最有啤酒1664生啤!加多寶,最後叫左個最燒車厘茄同燒一口蕃薯做飯後小食同甜品,車里茄好特別,用鹽燒烤製造、味道好昇華!一口蕃薯就係必食晚甜品,除左唔會好甜,仲有益,呢間嘅地址位於太子大南街32-34號地舖!叫做好燒式燒烤專門店!

2024-08-15 130 浏览
好消息!今次去左一間太子嘅串燒店🍢位於大南街「好燒式串燒專門店」🌙營業至凌晨一點半🕜串燒有多款選擇 海鮮小食肉類咩都有 仲有意粉🍝而且味道都唔錯👍🏻性價比OK🌟店員服務好親切 得閒都會過嚟問吓啲嘢食得唔得☺️☺️之前食過旺角嗰間都唔錯 下次想食串燒可以嚟呢到🤤♦️蒜蓉燒茄子(原條)錫紙包牛油金菇 各$40♦️雞泡魚&鱈魚乾 各$52♦️清酒煮沙白$128♦️蒜蓉燒蠔$36@1♦️原條牛油粟米$30♦️燒韭菜$19♦️雞中翼(兩隻) $22

♦️蒜蓉燒茄子(原條)錫紙包牛油金菇 各$40
♦️雞泡魚&鱈魚乾 各$52
♦️清酒煮沙白$128
♦️蒜蓉燒蠔$36@1
♦️原條牛油粟米$30
♦️燒韭菜$19
♦️雞中翼(兩隻) $22
2024-08-14 129 浏览
好燒式串燒專門店☺️太子高質素串燒😘餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍~香煎鵝肝多士配紅酒汁鵝肝非常大嚿肥美😘入口即溶😛煎得啱啱好☺️配上牛油多士食到停唔到口🤪😍~魷魚鬚味道非常新鮮☺️仲要條條都好大條😘勁正👍~龍蝦汁大蝦意粉大蝦肉質鮮嫩☺️爽口彈牙👍龍蝦汁意粉質素亦都好高😘必食之選🤒~燒日本雞泡魚乾雞泡魚乾香甜脆口☺️估唔到燒熱黎食係咁正👍😛~串燒 每一樣都好高質👍☺️尤其雞翼同豬頸肉真係必試☺️😛調味既配方亦都做得非常好😍食到回味無窮啊🤪😎
好燒式串燒專門店☺️太子高質素串燒😘

~燒日本雞泡魚乾

雞泡魚乾香甜脆口☺️估唔到燒熱黎食係咁正👍😛

~串燒

2024-08-13 222 浏览
朋友剛人從外國回來,我特地帶他到太子食燒烤,這餐廳不是很大,但出品有保證,而且老闆很愛聊又殷勤,感覺很好。塩燒盲鰽,老闆說是新上市,特地試一試,魚燒得好靚,不太焦,外表微脆,肉質超滑,骨少肉厚,好有鮮味,連皮一齊食更惹味。燒安格斯牛肋串,肉質嫩滑,口感相當好,一點都不乾柴,油脂甘香。燒魷魚鬚,好爽口,夠彈牙,加點他們自家製醬料更美味。炸蝦餅,有四大塊,份量都不少,炸得夠乾身,沒有多餘的油,外脆內軟,蝦膠十分爽彈,蝦味濃郁。蒜蓉燒蠔,都算大隻,鋪滿蒜蓉,烤起來特別香,蠔亦夠juicy ,一口咬下,滿口蒜香,好正!燒豆腐,外皮好香脆,但內裏的豆腐不會乾,加上醬料一齊燒十分惹味,必定要試。燒日本甜薯,細細粒容易食,入口甘甜軟糯,燒的比蒸的更甜更香。燒雞中翼,都燒得好靚,不會過焦,剛剛好,又能保持肉汁,送啤酒一流。

燒魷魚鬚,好爽口,夠彈牙,加點他們自家製醬料更美味。

• 串燒豆腐
  • 安格斯牛肋串
  • 雞中翼
2024-08-09 146 浏览
今日經過太子好燒式,聞到好香燒烤味,就入去試一試。座無虛席,環境乾淨,確係食燒烤的好地方。鹽燒鮑魚(1隻) $68新鮮彈牙,鹽香味十足。鹽燒牛舌串 $30牛味重,彈性十足。 鹽燒牛舌心 $96十分嫩滑,有咬口,牛味重。燒雞胸軟骨串(2串) $35 脆口,完全唔韌,CP值幾高。鴨胸串 $22 店舖推介,大大塊,鴨香味濃。标蓉燒茄子(原條) $40 大推茄子,軟熟綿滑,蒜香味濃。低溫紐西蘭羊扒(兩支骨)$118 羊味重,非常嫩滑,輕輕一咬就撕開羊肉。鹽燒白鱔 $98口感似雞肉,十分彈牙。 朝日啤酒(大支装)$39鹽

鹽燒鮑魚(1隻) $68
新鮮彈牙,鹽香味十足。

鹽燒牛舌串 $30
牛味重,彈性十足。

鹽燒牛舌心 $96
十分嫩滑,有咬口,牛味重。

燒雞胸軟骨串(2串) $35
脆口,完全唔韌,CP值幾高。

鴨胸串 $22
店舖推介,大大塊,鴨香味濃。

标蓉燒茄子(原條) $40
大推茄子,軟熟綿滑,蒜香味濃。

低溫紐西蘭羊扒(兩支骨)$118
羊味重,非常嫩滑,輕輕一咬就撕開羊肉。

鹽燒白鱔 $98
口感似雞肉,十分彈牙。

朝日啤酒(大支装)$39鹽
2024-08-07 90 浏览
話時話呢排都好耐冇食過串燒、搞到而家個心癮好大,一定要去食返次先!每次諗起熱烘烘嘅串燒胃口都會大增!除咗色香味俱全之外燒烤嘅食物令人難以抗拒!今次去咗一間太子嘅串燒燒烤專門店,呢間燒烤店最出名嘅就係海鮮,除咗夠新鮮之外仲要係有限量嘅數量食完就冇㗎啦!所以最好係間餐廳嘅OpenRice度打電話預約再加上講明自己想食咩海鮮佢就可以幫你留到一啲海鮮!我當然最鍾意呢間串燒舖嘅燒魚啦!除咗係王牌之外燒馬友係非常值得推介!再加上佢哋特製嘅泰式酸辣醬汁!仲可以令到啲食物更加香層次感更加高!今次嗌咗幾款嘅串燒同埋一款甜品!鹽燒牛舌$30汽水$18原條燒馬友$148燒豆卜$18燒茄子$40燒鮑魚$68朱古力香蕉$38味道真係好食到不能形容!朱古力香蕉呢個我覺得係必食嘅甜品好特別!除咗入口即溶感覺之外!朱古力嘅甜度岩岩好!好燒式燒烤串燒專門店太子大南街34號地舖(南宛隔離)

今次嗌咗幾款嘅串燒同埋一款甜品
燒茄子$40
燒鮑魚$68
朱古力香蕉$38

好燒式燒烤串燒專門店
太子大南街34號地舖(南宛隔離)
2024-08-02 71 浏览
近年串燒店愈開愈多,「好燒式串燒專門店」是我最喜愛的一間,串燒款式多份量大,調味入味,十分超值🙂‍↕️🙂‍↕️蒜蓉燒蠔 ($36/隻)🦪🦪這道蒜蓉燒蠔非常美味。蠔肉肥美飽滿,帶有適量的脂肪,口感鮮嫩多汁。蒜蓉的香氣濃郁,恰好融合了蠔肉的鮮甜,相當和諧。蒜蓉醬汁也非常入味,中,讓人忍不住想一口接一口。煙肉燒蠔 ($36/隻)🦪🦪蠔肉鮮嫩多汁,煙肉提供了鹹香氣,而且帶點芝士味,增添了奶香。三種口感和味道完美融合,層次豐富,每一口都令人難忘。燒龍蝦 ($78)🦞🦞這道燒龍蝦新鮮肥美,肉質鮮嫩彈牙。烹調手法精湛,保留了龍蝦本身的鮮甜。適量的調味增添香氣,口感層次豐富。辣酒煮沙白 ($128)這道辣酒煮沙白肉質鮮嫩多汁,帶有適量的辣味。沙白本身的甜味和鮮味在烹飪過程中得到凸顯,而辣酒的香氣與沙白的味道也完美協調,值得一嘗!蒜蓉包($40)🍞🍞蒜蓉入味,香脆可口,而且一份四件,食到停唔到,除了吃串燒,絕對值得點一份作主食!蒜蓉燒茄子($40)🍆🍆這道蒜蓉燒茄子十分誘人。茄子質地軟糯,蒜蓉的香氣濃郁,兩者完美融合。茄子的自然甜味與蒜香相呼應,口感層次豐富。鹽燒白鱔 ($49)🐟🐟白鱔爽脆Q彈,鱔肉帶有微

蒜蓉燒蠔 ($36/隻)🦪🦪

煙肉燒蠔 ($36/隻)🦪🦪

燒龍蝦 ($78)🦞🦞

辣酒煮沙白 ($128)

蒜蓉包($40)🍞🍞

蒜蓉燒茄子($40)🍆🍆

鹽燒白鱔 ($49)🐟🐟
白鱔爽脆Q彈,鱔肉帶有微微的鹹香,十分鮮美,將鱔肉的天然香味完整保留。配上適量的鹽調味,突出了鱔肉本身的鮮味,讓人回味無窮。

串燒豆腐 ($20)🍢🍢
這道串燒豆腐十分可口。豆腐外層微焦,內裡卻依然柔嫩,豆香四溢。佐以適量的醬汁調味,突出了豆腐本身的鮮美口感。

頂級安格斯牛小排 ($158)🐮🐮
這份頂級安格斯牛小排肉質細嫩多汁,入口即化。牛肉的鮮美香氣十分濃郁,肉質呈現完美的嫩度和口感。

燒玉子 ($22)🥚🥚
這道燒玉子Q彈爽嫩,蛋黃恰到好處地熟透,帶有濃郁的蛋香。烤制手法精湛,外層呈現金黃色,散發出誘人的香氣,口感爽嫩,是一道簡單但美味的小吃。

燒菠蘿 ($20)🍍🍍
這道燒菠蘿甜中帶酸,入口即化,十分清爽可口。菠蘿含有豐富的維生素,經過燒烤後,果肉更加軟糯,增添了些許焦糖香氣。可以作為開胃小食,也可以作為餐後甜點,無論哪種方式都能帶來驚喜。

好燒式串燒專門店 (大南街) (太子)
地址:太子大南街32-34號地舖
2024-07-22 1057 浏览
因為同同事最近忙緊個PROJECT, 所以收工夜左, 收工就一於同事食返餐好的, 所以去左另一個同事推薦既好燒式我地八點幾去到太子大南街既好燒式, 係人山人海呀, D個場面好耐冇見過啦!因為人好多, 所以氣氛好好, 令我地更加有胃口去食野蒜蓉燒聖子王(2隻)-$140呢對聖子王真係肉香嫩滑,蒜蓉醬汁入味十足,好吸引食慾!燒得岩岩好, 唔會過熟,聖子王仲保持到鮮嫩,大推薦!龍蝦汁大蝦意粉-$118蝦肉質鮮甜彈牙,配搭濃郁香濃的龍蝦汁,每一口都令人回味無窮。麵條質感恰到好處,完全吸收咗湯汁嘅鮮味。而且隻大蝦真係好大隻, 彈牙冇比!鹽燒白鱔-$49呢條鹽燒白鱔實在太勁!外表金黃色澤,入口即溶,鱔肉極之鮮嫩多汁,咸香味十足,回味無窮泰式炸蝦餅(4件)-$60呢個泰式炸蝦餅真係好特別!外層酥脆,咬落個個蝦肉都好飽滿鮮甜,入口即化。調味配料恰到好處,既有泰式檸檬香料的清新,沾醬後又帶有一點點微微辣意,令人回味無窮。清酒煮沙白-$128沙白肉質鮮嫩,清酒帶出嘅鮮甜味道十分濃郁。料理手法用心,沙白完全入味,而且分量十足,咬落香滑柔嫩,超級好食。配搭上清爽既蕃茄仔同粉絲,令整個口感清新爽口總結, 唔怪得

因為人好多, 所以氣氛好好, 令我地更加有胃口去食野

蒜蓉燒聖子王(2隻)-$140

龍蝦汁大蝦意粉-$118

鹽燒白鱔-$49

泰式炸蝦餅(4件)-$60

清酒煮沙白-$128

總結, 唔怪得同事推荐同埋餐廳人山人海, 因為真係好好味, 冇得輸呀, 下次會想再黎試下其他野食!
2024-07-18