2022-05-29 123 浏览
在舊區內,與老公找好東西在一個舊式商場中,有一間泰國餐廳餐廳好多人排隊入坐,職員都好忙碌叫了一個豬頸肉船河味道清淡因為我未有落調味料如果有落,應該好好味而豬頸肉份量足夠另外,老公點了一個咖哩雞飯味道好正,十分濃味而咖喱並非很spicy椰香味跟咖哩味比例剛好並合蒜蓉包,絕對是天生一對整體來說,CP值高😋價錢商宜絕對是舊區的美食之一而真的想不到舊商場竟有隱世美食而餐廳🍴更是一間黃色餐廳回頭率整高💪🏻💪🏻
在舊區內,與老公找好東西
在一個舊式商場中,有一間泰國餐廳

餐廳好多人排隊入坐,
職員都好忙碌

叫了一個豬頸肉船河
味道清淡
因為我未有落調味料
如果有落,應該好好味
而豬頸肉份量足夠

另外,老公點了一個咖哩雞飯
味道好正,十分濃味
而咖喱並非很spicy
椰香味跟咖哩味比例剛好

並合蒜蓉包,絕對是天生一對

整體來說,CP值高😋
價錢商宜
絕對是舊區的美食之一
而真的想不到舊商場竟有隱世美食
而餐廳🍴更是一間黃色餐廳
回頭率整高💪🏻💪🏻
2022-05-26 198 浏览
跟入初夏,很想一嚐泰式美食,走進泰式餐館「好運泰國美食」,泰式海南雞飯、泰式濕炒牛河、炸蝦餅、芒果糯米飯、泰式咖啡、奶茶,滿滿的泰式佳餚,午餐一於大快朶頤。小食是炸蝦餅,酥香、肉質鮮爽,很合味道令胃口大開!泰式海南雞飯,掛有肉汁的海南雞,蘸些泰式薑末吃,吃得滿口薑香又帶微微酸辣,美味又具風味的薑汁!泰式濕炒牛河,喜歡泰式濕炒河粉不油膩又多蔬菜,感覺與視覺都很豐富,牛肉是薄切肥牛片口感蠻佳的。我們都被這款芒果糯米飯造型吸引著,色澤悅目,丸子造型的糯米飯可愛又方便挾取,雖然是甜品,但甜度都是取自芒果的天然果糖,是健康的甜品。泰國奶茶嘗很多,我今次嘗試泰國咖啡,有著微微的咖啡香郁、甜蜜的味道,沒有咖啡的苦澀又是另一風格的凍飲。

小食是炸蝦餅,酥香、肉質鮮爽,很合味道令胃口大開!

泰式海南雞飯、奶茶

2022-05-26
泰式海南雞飯、奶茶
2022-05-23 103 浏览
覺得船麵好食所以今晚再黎試吓其他,兩個人叫左以下食物:1)生蝦刺身~新鮮,size 適中唔錯啊2)炒豬金邊粉, 其實唔要肉就咁炒都好啊3)椰汁雞湯~ 飲落椰汁慢慢出嚟,唔錯~4) 咸魚炒通菜~ 菜新鮮,味道唔錯5)蝦餅釀皮蛋~ 蝦餅佔比例少咗6)椰青~ 不得了,多水多肉 😂兩個人食到抱住個肚走啊🥰因為份量真係滿足職員又好好, 有禮,其中似老闆既亦友善會主動問下意見傾下計值得再幫襯架~
覺得船麵好食

所以今晚再黎試吓其他,兩個人叫左以下食物:
1)生蝦刺身~新鮮,size 適中唔錯啊
2)炒豬金邊粉, 其實唔要肉就咁炒都好啊
3)椰汁雞湯~ 飲落椰汁慢慢出嚟,唔錯~
4) 咸魚炒通菜~ 菜新鮮,味道唔錯
5)蝦餅釀皮蛋~ 蝦餅佔比例少咗
6)椰青~ 不得了,多水多肉 😂

兩個人食到抱住個肚走啊🥰因為份量真係滿足
職員又好好, 有禮,其中似老闆既亦友善會主動問下意見傾下計
值得再幫襯架~
2022-05-23
2022-05-15 114 浏览
新蒲崗廣場二樓新開了一間食肆,佈置得很特別,有日式,有泰式,門口有個大魚缸,彩色錦鯉游來游去。坐下來點餐,餐牌都是一面日菜,一面泰菜的,很特別。我都是比較喜喜泰國菜的香辣味道。午餐:“是日咖喱飯(牛肉)”,牛肉爽滑,有質感,咖喱香濃之餘,亦充滿泰式香料的清新味道。“香葉肉碎飯”,肉碎份量充足,香香辣辣的,非常醒胃,豆角亦爽口。小食:“酸辣無骨鳳爪(半份)”啖啖肉,爽口,酸酸甜甜的,味道不錯。“泰式炸蝦餅(4件)”,新鮮即炸,香噴噴,蝦肉脆口彈牙,點上泰式辣醬,是必食之選。最後來個甜品:“泰式千層糕”,造型有心思,四朵花形千層糕,加點椰奶來吃,特別滿足。這裏的菜式製作得很用心,味道好,性價比又高,午餐更附送“香茅檸檬水”,解渴又清熱。

我都是比較喜喜泰國菜的香辣味道。
午餐:

小食:

星期一放假,出面人少少,就去懲罰下呢間日泰野呢間餐廳好有趣,分開左日式同泰式裝修兩邊,門口有個巨型魚缸,仲有條巨魚魚傻下傻下咁游。唔單只裝修分日泰,餐牌都係分開日式泰式,我地一於叫一日一泰。未諗好食咩,侍應就企左係度等你🤣🤣叫左個日式咖喱芝士豬扒飯同豬頸肉冬陰公金邊粉!個豬扒係吉列底,食得出係新鮮炸出黎,上面個layer芝士,令個味overall 濃左,同時令個好炸嘅吉列無咁炸(我覺得唔會有好吉口吉牙肉嘅感覺)。個豬頸肉係燒的,整得幾正,而個冬陰公湯叫左少辣,個味係幾有泰國嘅感覺 不過應該好重味精,食完飲左勁多水🤭
星期一放假,出面人少少,就去懲罰下呢間日泰野

唔單只裝修分日泰,餐牌都係分開日式泰式
,我地一於叫一日一泰。未諗好食咩,侍應就企左係度等你🤣🤣

不過應該好重味精,食完飲左勁多水🤭
咖喱芝士炸豬扒飯
豬頸肉冬陰功金邊粉
咖喱芝士炸豬扒飯
豬頸肉冬陰功金邊粉
2021-11-22 1397 浏览
新蒲崗都有好多餐廳, 今次朋友介紹我到好運泰國美食餐廳, 店內有泰國菜和日本菜, 我們主打食泰國菜。 日式蟹肉撈飯、枝豆、冬陰功、泰式生蝦刺身、咖哩軟殼蟹、泰式小食拼盤、串燒、燒魷魚筒和泰式炒椰菜苗。 🔸日式蟹肉撈飯 ~ 有很多蟹肉, 都幾開胃。 🔸枝豆 ~ 枝豆用來送酒, 不錯的小食。 🔸冬陰功 ~ 冬陰功點了少少辣, 酸酸辣辣好開胃。 🔸泰式生蝦刺身 ~ 生蝦刺身爽口,但欠鮮味。 🔸咖哩軟殼蟹 ~ 咖哩當然要配薄餅, 加埋軟殼蟹就perfect。 🔸泰式小食拼盤 ~ 小食拼盤裏我最喜歡蝦餅, 香脆可口。 🔸串燒 ~ 串燒推介牛舌和燒豬肉, 牛舌爽口又好味, 燒豬肉好像在泰國當地小店的口味, 配上特製醬汁更惹味。 🔸燒魷魚筒 ~ 燒得幾香, 配上泰式醬汁, 很有風味。 🔸泰式炒菜苗 ~ 泰式炒菜苗是我每次最喜歡的菜式, 炒得有鑊氣。 整體味道不錯, 我最喜歡店內的大大個魚缸, 一邊欣賞魚兒一邊用餐,感覺幾好。

🔸日式蟹肉撈飯 ~ 有很多蟹肉, 都幾開胃。

🔸枝豆 ~ 枝豆用來送酒, 不錯的小食。

🔸冬陰功 ~ 冬陰功點了少少辣, 酸酸辣辣好開胃。

🔸泰式生蝦刺身 ~ 生蝦刺身爽口,但欠鮮味。

🔸泰式小食拼盤 ~ 小食拼盤裏我最喜歡蝦餅, 香脆可口。

🔸燒魷魚筒 ~ 燒得幾香, 配上泰式醬汁, 很有風味。

咖哩軟殼蟹配薄餅

燒豬肉串燒
燒魷魚筒
串燒
2021-10-28 562 浏览
入咗去餐廳先知道原來係同另一間日式小店擺埋同一個位,另一間日式小店叫做拾月hirou tsuki 入到黎即使坐邊都好,其實都可以兩間餐廳嘅Menu都可以order。今次先試左泰國嘢先,即係好運泰國美食。試左海南雞飯同一杯泰式奶茶 杯奶茶都好重泰式既味道,好飲。 海南雞飯都幾好食 賣相仲要唔錯添 有唔同嘅醬汁同配菜 雖然雞塊唔係話好多 不過勝在有足夠嘅油飯 仲有碗湯可以比客人飲。整體來講 一個正常嘅男仔 係夠飽的 舖頭嘅環境都幾舒服 自己一個嚟食都唔覺得嘈好逼

杯奶茶都好重泰式既味道,好飲。

海南雞飯都幾好食 賣相仲要唔錯添
整體來講 一個正常嘅男仔 係夠飽的

舖頭嘅環境都幾舒服 自己一個嚟食都唔覺得嘈好逼
💛好運泰國美食·佢呢間D野食都幾抵食既 不過我自己覺得佢個口味偏港式茶餐廳多過泰國野 但係都可以支持下既🤣🤣·泰式海南雞飯 l 香葉肉碎飯 (加蛋+$8) $56蒜辣無骨鳳爪(半份) $24佢個油飯都做得幾好 真係好香 而且唔會太油膩 之後D雞件都滑既🐤不過我覺得佢雞髀既部分滑過雞胸好多 所以大家可能加錢轉雞髀會開心D😈😈之後個肉碎飯都重香葉味既 但係佢個調味同平時食開既唔係好同 所以呢個一般般 不過佢隻蛋就煎得好靚啦😌🤤最後佢個鳳爪幾好味 份量幾多而且調味唔錯keke😎
💛好運泰國美食
l 香葉肉碎飯 (加蛋+$8) $56
香葉肉碎飯

蒜辣無骨鳳爪(半份) $24
蒜辣無骨鳳爪(半份)

蒜辣無骨鳳爪(半份)
2021-09-18 415 浏览
呢間主打泰國菜既小店 海南雞飯一向出名,今日賣曬就試其他款豬手飯同埋青木瓜沙律 個豬手滷到好入味,肉質好淋滑 個汁帶點滷汁味道 配白飯食一流青木瓜沙律新鮮即做,木瓜絲好脆口 加埋辣汁同青檸汁,又酸又辣超開胃 岩曬夏天食平均消費$150評分8/10新蒲崗祟齡街33號新蒲崗廣場2樓C38號舖
呢間主打泰國菜既小店 海南雞飯一向出名,今日賣曬就試其他款

平均消費$150
評分8/10
新蒲崗祟齡街33號新蒲崗廣場2樓C38號舖
2021-09-11 286 浏览
【#肥波星馬泰系列】🎈星期五食好啲!無錯!我地又去左新蒲崗呀😂😂😂😂😂其實新蒲崗有超級多黃店我都仲未試哂,我地會繼續努力去食好野💪🏻🎈今日臨時決定食泰國野,呢間舖比較特別,係同另一間日本餐廳💛拾う月💛 @10.tsuki share同一間舖頭,一坐低就會比哂兩本menu你揀,日本同泰國野食都可以叫,我哋今次試左泰式先,會再黎翻叮拾う月!🎈今次叫左三樣野食- 🍗 海南雞髀飯 💵$68- 🍝 炒金邊粉(蝦)💵$62- 🍤 炸蝦餅 💵 $66- 🍸 青檸梳打 💵 $24🎈海南雞髀飯隻碟超大,霸左半張檯😂雞髀肉好滑,唔算好油(我無食皮架😂)飯算幾乾身,不錯!蝦餅熱辣辣,好香口🍤金邊粉個汁酸maymay,好開胃,炒炒得幾好,乾身唔會一pat pat,大蝦大概有3、4隻,無霉味。三樣裡面最欣賞金邊粉,因為個汁真係幾好食😍📍好運泰國美食 @good_luck_thai_cuisine 📍新蒲崗祟齡街33號新蒲崗廣場2樓C38號舖#新蒲崗黃店 #新蒲崗 #黃店 #黃大仙黃店 #黃大仙美食 #黃大仙 #黃店推介 #黃店系列 #黃色經濟圈 #肥波誠實豆沙包系列 #肥波掃黃行動 #泰國菜 #泰國美食 #炒金
【#肥波星馬泰系列】

🎈今次叫左三樣野食

- 🍗 海南雞髀飯 💵$68
- 🍝 炒金邊粉(蝦)💵$62
- 🍤 炸蝦餅 💵 $66
- 🍸 青檸梳打 💵 $24

📍新蒲崗祟齡街33號新蒲崗廣場2樓C38號舖

#新蒲崗黃店 #新蒲崗 #黃店 #黃大仙黃店 #黃大仙美食 #黃大仙 #黃店推介 #黃店系列 #黃色經濟圈 #肥波誠實豆沙包系列 #肥波掃黃行動 #泰國菜 #泰國美食 #炒金邊粉 #海南雞飯 #蝦餅 #hkig #hkigfoodie #hkigfoodblogger #foodie #foodblogger #hkgirl #拾う月 #好運泰國美食
2021-07-27 482 浏览
🥢好運泰國美食今次都是叫外賣,黎到工業區studio玩樂,揀左這間泰菜簡單食。五個女孩子叫左2個主食,3個小菜,最終係食吾晒架~~🥙肉碎生菜包 肉碎有驚喜,雖然肉汁不太多,而且肉質較硬身,但本人幾喜歡隻香料,幾開胃。🐷椒鹽豬頸肉 椒鹽就是無得輸,香口惹味,數量不多,大概六、七片,每片都大塊既。🦐泰式炒金邊粉 我哋揀左蝦做配料,兩三隻蝦size不大。麵底有啲黐,配料亦吾多,味道一般,辣味適宜。🥒青木瓜沙律 份量多,味道也不錯,但美中不足的是,花生不脆味苦。做前菜好合適
🥢好運泰國美食

🥙肉碎生菜包

🐷椒鹽豬頸肉

🦐泰式炒金邊粉

🥒青木瓜沙律
外卖送餐
對新蒲崗無乜認識,跟住朋友揾食,去左唔易揾嘅新蒲崗商場,揾到呢間好運泰國mix 日本餐廳。💛有日本野同泰國野食。但其實吸引我入去嘅係門口果個好靚嘅水族箱,好大好靚😍(食完之後仲企左係門口睇左陣🤣)講返正題,野食質素都唔錯,係個冬蔭公唔夠辣,同埋叶唔精重左少少咁啦。整體都唔錯。牛肉丼飯,份量足,味道都可以。小食都唔錯,蝦餅都彈牙爽口海南雞飯,雞肉夠滑,都唔錯。冬蔭公都足料,味道可以改進。可以再去試其他
對新蒲崗無乜認識,
跟住朋友揾食,
有日本野同泰國野食。

牛肉丼飯,份量足,味道都可以。小食都唔錯,蝦餅都彈牙爽口

海南雞飯,雞肉夠滑,都唔錯。

冬蔭公都足料,味道可以改進。

可以再去試其他

2021-07-15 1595 浏览
星期二我在「新蒲崗」享用「牛腩飯」晚餐之前,想先在「新蒲崗」的食肆裡面,尋找適合在晚餐享用的「雞肉」食品,而又不是想在大型集團連鎖食店裡面享用晚餐的食店,結果我在找尋途中走到「新蒲崗廣場」裡面去。我對「新蒲崗廣場」裡面的食店實際認識不算很多,而且未曾嘗試過在「新蒲崗廣場」的食肆店舖裡面,正正式式享用過一次堂食「雞肉」食品晚餐。幸好我找尋一會兒之後,成功找到「好運泰國美食」這間泰國菜餐廳。其實在我的印象裡面,很少聽聞「新蒲崗」裡面有泰國菜餐廳,就算有泰國菜餐廳想開門運作,大可以選擇在泰國菜餐廳林立的美食區「九龍城」裡面選擇舖位經營,何解非要選擇同樣是美食區的「新蒲崗」呢?其實我發現「好運泰國美食」的晚餐餐牌裡面,也有製作和提供「牛肉」食材的菜式,可惜偏偏還是找不到「牛腩」,所以我最後沒有選擇在「好運泰國美食」裡面,享用「牛肉」食品。相反地,我最後還是在「好運泰國美食」晚餐裡面,選擇了享用「好運泰國美食」廚房,廚房師傅製造出來的泰國招牌雞飯食品「泰式海南雞飯」。「好運泰國美食」廚房製造出來的「泰式海南雞飯」,跟我平日經常在泰國菜餐廳裡面享用到的泰式「海南雞飯」,有一個很大的差別,差別在於「

「好運泰國美食」廚房製造出來的「泰式海南雞飯」,跟我平日經常在泰國菜餐廳裡面享用到的泰式「海南雞飯」,有一個很大的差別,差別在於「好運泰國美食」製造的「泰式海南雞飯」,附送很多款不同味道的調味醬汁。

以前我在日積月累累積下來,有關享用「泰式海南雞飯」的經驗裡面,「泰式海南雞飯」的主要調味料,來來去去還是離不開集辣味、酸味和甜味在一身的泰式「豆瓣醬」而已。

不過「好運泰國美食」廚房製造出來的「泰式海南雞飯」,「泰式海南雞飯」附送的調味醬料卻偏偏有足足三款醬汁那麼多,除了平日經常享用到的泰式「豆瓣醬」之外,還有其他醬料。

實際上「好運泰國美食」廚房製造出來的三款「泰式海南雞飯」調味醬料裡面,除了甜、酸、辣味泰式「豆瓣醬」之外,還包括有甜味「醬油」以及有少許辣味的「薑蓉」。

在我的印象裡面,通常我會在享用港式或者星馬風格「海南雞飯」的時候,才偶然有機會享用到甜味,而質地口感都偏向比較濃竭的黑色甜味醬汁。

偏偏「好運泰國美食」廚房製造的「泰式海南雞飯」三款調味醬汁裡面,恰巧也被我意外發現到有甜味味道裡面非常濃厚的黑色醬油,結果我幾乎把「泰式海南雞飯」整碟黑色甜味醬油都差不多食完。

至於「好運泰國美食」「泰式海南雞飯」的泰式「豆瓣醬」,泰式「豆瓣醬」裡面的味道主要偏向比較酸和辣為主,或許是黑色醬油味道太甜,所以令我感覺不到泰式「豆瓣醬」裡面的甜味。

至於「好運泰國美食」「泰式海南雞飯」三款調味醬汁裡面剩下最後一款醬汁,調味醬汁「薑茸」醬料實際辣味味道感覺不算非常濃厚,被泰式「豆瓣醬」辣味比了下去。

至於「好運泰國美食」「泰式海南雞飯」裡面的雞絲,雞絲實際上算是被廚房師傅斬得頗為幼細,沒有出現一條粗身雞肉搭一條幼身雞肉的情況。

至於「好運泰國美食」「泰式海南雞飯」裡面的雞絲實際口感算是比較腍,撕咬和咀嚼「雞絲」實際過程不算很艱難,唯一可惜只是「雞肉」屬於冰鮮雞,所以雞肉未享用已經見到雞皮跟雞肉分離的情況出現。

至於「好運泰國美食」「泰式海南雞飯」裡面的飯底,就完全符合了泰式「海南雞飯」最基本要求,因為飯底是用偏甜的「雞油」跟「白飯」混合炒出來的製成品。

所以「好運泰國美食」廚房製作出來,「泰式海南雞飯」底層的雞油油飯實際味道,因為調味料「雞油」而變得很甜,還有少許鹹味,即使不加調味醬料也能夠食到濃厚的味道感覺。
泰式炸蝦餅

至於我在「好運泰國美食」晚餐裡面,除了享用「泰式海南雞飯」之外,還另外點了一款泰式油炸小食食品,售價港幣六十六元一碟的「泰式炸蝦餅」。

「好運泰國美食」製作出來的「泰式炸蝦餅」實際製成品,「炸蝦餅」並非純粹的圓形形狀,而是感覺有點把免治彈牙「蝦膠」搓成環形,然後再把環形「炸蝦餅」切成多份,再擺放上餐碟上。

至於「好運泰國美食」廚房實際上為「泰式炸蝦餅」而預備的調味醬料,還是一款泰國餐廳都經常會使用,味道感覺偏向比較甜和辣的泰式「是拉差」醬汁而已。

至於「好運泰國美食」「泰式炸蝦餅」裡面的免治「蝦肉」的實際口感感覺算是頗為彈牙,彈性口感沒有因為「泰式炸蝦餅」被廚房用刀切成多份而受到影響。
椰汁冰

不知道是否因為「環形」的「泰式炸蝦餅」,會比一般「圓形」「泰式炸蝦餅」更容易被廚房油鍋所炸熟,所以「好運泰國美食」廚房選擇把「泰式炸蝦餅」實際製成品搓成中空的「環形」,而不是「圓形」。

至於飲品方面,今次我為了避免臨近晚上睡眠時間,才飲太多含「咖啡因」成分的「泰式奶茶」飲品,所以我最後選擇享用泰式「椰汁冰」飲品。

我看見「好運泰國美食」廚房製作出來的「椰汁冰」實際製成品表面位置,看似有一大堆冰塊,再看清楚「椰汁冰」實際製成品,才發現冰塊其實只是一般體積比較小的「碎冰」而已。

所以「冰塊」裡面的冰水,實際上對「椰汁冰」飲品甜味的實際影響不算非常大,我還勉強能夠從「好運泰國美食」飲品「椰汁冰」裡面,飲到濃厚「椰子」甜味。
泰式海南雞飯

而且「好運泰國餐廳」廚房製造的「椰汁冰」飲品裡面的相關餐具,餐廳選擇使用比較修長的高身玻璃杯,令我可以長時間喝到甜味感覺十分濃厚的「椰汁」。

「好運泰國餐廳」裡面為「椰汁冰」飲品而預備使用的餐具修長高身玻璃杯,玻璃杯的實際體積和容量,也都一點也不能小覷,至少讓我喝到大量「椰汁」甜味的「椰汁冰」飲品。

至於「好運泰國美食」店舖的實際環境方面,餐廳實際面積雖然不算很大,但是餐廳還是有讓單身食客享用一張二人餐檯,儘量避免搭檯,大部分時間還能夠獨自享用「好運泰國美食」製造的泰式食品跟飲食。

加上「好運泰國美食」食店店舖所在的「新蒲崗廣場」位置,跟「采頤花園」旁邊的專綫小巴站實際上距離都不算十分遙遠,令我光顧「好運泰國美食」後,還有時間返回享用「牛腩飯」,甚至返回小巴站乘車也不成問題。

其實我光顧「好運泰國美食」享用晚餐過程期間,唯一可惜的只是在「好運泰國美食」裡面,找不到跟「牛腩」有關的泰式菜式食品而已,否則感覺應該可能會更好,更值得下次再光顧。
2021-06-22
泰式炸蝦餅
椰汁冰
2021-06-27 542 浏览
今次嚟食泰式雞飯!依間嘅雞飯真係無得輸💛唔肥之餘仲要有啫喱!!!啲人成日話啫喱好重要架嘛!雞又滑又香,無腥無血水。而且份量都算多呀!唔係得幾舊雞!個油飯都做得好好,有香茅味~三個醬都調得好好食,泰式薑蓉酸酸辣辣。另外甜豉油濃淡適中。中間個醬唔知係咩醬但我最鍾意佢!仲配一碗菜乾湯!但如果係雞湯就更好喇!一個餐包一杯特飲,我話要熱飲,店員仲整咗杯熱既香茅檸檬茶比我🥰非常貼心!一個餐都只係$56,絕對抵食!
今次嚟食泰式雞飯!
依間嘅雞飯真係無得輸💛
唔肥之餘仲要有啫喱!!!啲人成日話啫喱好重要架嘛!
雞又滑又香,無腥無血水。而且份量都算多呀!唔係得幾舊雞!
個油飯都做得好好,有香茅味~
仲配一碗菜乾湯!但如果係雞湯就更好喇!
一個餐都只係$56,絕對抵食!
2021-06-26 422 浏览
在新地方重開,仲同另一間日式一齊做,質素一樣好,地方又大過之前,邊食仲可以邊賞魚😄 船河好好味,另外仲叫咗豚肉串燒,掛住食無影到相 之前仲食過香葉肉碎飯,一樣好味!
之前仲食過香葉肉碎飯,一樣好味!
豬肉船河
豬肉船河