2023-11-03 32 浏览
✨姚姚酸菜魚拼水煮牛肉勁大盤嘅雙拼🤤可以試唔同嘅川菜風味每條魚都係每日新鮮到店👍🏼魚肉嫩滑,鮮甜入味有無人好似我咁不停食酸菜㗎?我覺得酸菜魚嘅靈魂係酸菜🤣佢哋用嘅係水東新酸菜,口感香脆開胃火辣辣🔥嘅水煮牛肉刺激味蕾後勁凌厲😋食到我出晒汗🤣牛肉片軟腍惹味😍辣味香👏🏼麻味重✨麻辣香鍋自選食材💕份量超多我揀咗嫩牛肉、脆皮肥腸、蓮藕片、四季豆同萵筍片推介脆皮肥腸👏🏼外脆香口,咬落有嚼勁蓮藕片同萵筍片都口感爽脆🫶🏼食到停唔到口✨多多桃膠椰奶桃膠份量多😚椰奶香濃細滑仲可以解辣添🤭✨手打檸檬茶香檸味重,清新解渴⚠️以上菜式可以按自己口味揀辣度同要幾麻
✨姚姚酸菜魚拼水煮牛肉
勁大盤嘅雙拼🤤可以試唔同嘅川菜風味
每條魚都係每日新鮮到店👍🏼
魚肉嫩滑,鮮甜入味
有無人好似我咁不停食酸菜㗎?
我覺得酸菜魚嘅靈魂係酸菜🤣
佢哋用嘅係水東新酸菜,口感香脆開胃
火辣辣🔥嘅水煮牛肉刺激味蕾
後勁凌厲😋食到我出晒汗🤣
牛肉片軟腍惹味😍辣味香👏🏼麻味重

✨麻辣香鍋
自選食材💕份量超多
我揀咗嫩牛肉、脆皮肥腸、蓮藕片、四季豆同萵筍片
推介脆皮肥腸👏🏼外脆香口,咬落有嚼勁
蓮藕片同萵筍片都口感爽脆🫶🏼
食到停唔到口

✨多多桃膠椰奶
桃膠份量多😚椰奶香濃細滑
仲可以解辣添🤭

✨手打檸檬茶
香檸味重,清新解渴

⚠️以上菜式可以按自己口味揀辣度同要幾麻
好耐之前係尖沙咀食過呢間酸菜魚,見佢地係屯門開左新分店,環境同樣舒服😌今次試齊香鍋、酸菜魚同麻辣燙,味道同樣有驚喜麻辣香鍋(麻辣鍋底)香鍋煮法可按個人喜好選擇,今次揀左少麻同少辣🌶️香鍋配菜最少揀左5款今次揀左魷魚鬚(+$50)脆皮肥腸(+$40)香酥豬扒(+$50)蓮藕片(+$38)金針菇(+$38)熱辣辣調味好滿足,特別喜愛脆皮肥腸,外皮香脆姚姚假日套餐🐟姚姚酸菜魚(白飯) $138估唔到份量都好多,下面有個蠟燭🕯️保溫,酸菜魚肉嫩滑唔會太多骨,仲有好多酸菜,餸飯一流🌶️經典麻辣燙 $88由湯到粉麵,揀咩餸都係大家選擇😋今次揀左香濃麻辣湯、寬薯粉條,粉條吸收湯汁好入味之後仲揀左巴掌肥牛、墨魚丸、牛柏葉素菜可選擇萵筍片、蓮藕片同海帶另外佢仲有爆打青瓜檸檬茶同三色冰粉,解辣一流☺️

麻辣香鍋(麻辣鍋底)
香鍋煮法可按個人喜好選擇,今次揀左少麻同少辣🌶️
香鍋配菜最少揀左5款
今次揀左
魷魚鬚(+$50)
脆皮肥腸(+$40)
香酥豬扒(+$50)
蓮藕片(+$38)
金針菇(+$38)
熱辣辣調味好滿足,特別喜愛脆皮肥腸,外皮香脆

姚姚假日套餐
🐟姚姚酸菜魚(白飯) $138

🌶️經典麻辣燙 $88
由湯到粉麵,揀咩餸都係大家選擇😋今次揀左
香濃麻辣湯、寬薯粉條,粉條吸收湯汁好入味
之後仲揀左巴掌肥牛、墨魚丸、牛柏葉
素菜可選擇萵筍片、蓮藕片同海帶

另外佢仲有爆打青瓜檸檬茶同三色冰粉,解辣一流☺️

之前都係係尖沙咀食姚姚,佢竟然起屯門開左新分店,放假近近地可以食到姚姚,好開心😍😍😍姚姚既酸菜鱼辣度全面升级,仲有姚姚蕃茄鱼蕃嚟喇麻辣香鍋(自選配料五款起)自選辣度,可以少鹽少油,我地揀左花菜、雞翼、土豆、豬頸肉同雞軟骨。侍應行過嚟上菜嘅時候,已經遠距離聞到好四川麻辣味,勁勁勁香!!!食落好香口,伴飯好正,土豆好傢薯條咁,配麻辣好好食,雞翼同雞軟骨都好脆,推薦🎖️🎖️片皮鴨姚姚新菜式推出!之前菜單都唔見有片皮鴨食,估唔到加左我好鍾意既片皮鴨😍😍😍皮脆,多鴨汁,超多肉,皮好甜絲絲,一流!

麻辣香鍋(自選配料五款起)

片皮鴨
姚姚酸菜魚呢一間餐廳其實我成日都嚟食㗎,因為我覺得佢嘅片皮鴨真係好香!好油好鬼死正😆由於我男朋友未食過所以今日就同佢嚟試吓🙌🏻-麻辣香鍋(麻辣鍋底) 🍲$288今次就叫咗少麻少辣,另外叫咗五款配料,分別係牛百葉、嫩牛肉、魚片頭、魔芋結同埋豬頸肉😍一上枱真係俾佢嚇一嚇,冇諗過咁大盤☺️,份量十足。炒得好均勻好香口好惹味🥰-雞絲冷麵🍜 $68呢個雞絲冷麵亦係唔錯㗎,三舊冷麵捲到好似叉燒酥咁,賣相好得😆,旁邊仲有青瓜絲同埋雞絲做配搭食起上嚟好清新。-北京烤鴨(半隻)+ 川味鴨架🦆 $188重頭戲就係呢一隻片皮鴨啦,一咬落去就已經食到香酥可口嘅感覺😌鴨肉味好香濃😏咬落去仲有鴨油🤩另外要讚吓佢哋嘅餅皮,因為一啲都唔厚實👍🏻

-麻辣香鍋(麻辣鍋底) 🍲$288

-雞絲冷麵🍜 $68

-北京烤鴨(半隻)+ 川味鴨架🦆 $188

2023-10-30
2023-10-28 23 浏览
自從近排跟風北上之後 愛上酸菜魚,大品牌姚姚酸菜魚都嚟咗香港一段時間仲有好幾間分店,第一次試,果然風味依然 而且價錢平民化 姚姚酸菜魚拼北京烤鴨心雙人套餐 優先試食$338 姚姚酸菜魚2人份+北京烤鴨(半隻)+川味鸭架酸菜魚有誠意 heat住上枱,咁就冬天吃都不怕魚肉嫩滑 厚薄適中揀咗小辣覺得剛剛好用上新鮮花椒香麻並重 酸菜和酸蘿蔔都好惹味 正宗酸菜魚味道估唔到北京片皮鴨都咁有質素,上枱賣相已經好吸引只蘿蔔絲青瓜絲大蒜絲 好細心片皮鴨去咗油食落唔會油淋淋口感提升食多幾塊都唔怕鴨架用上川味整法果然有嘢味一啲都唔浪費麻辣香鍋 最少叫5餸 全部都系最愛 $256 揀咗多麻小辣,自己口味自己揀😬麻辣鍋底$48 超大盤牛百葉$40 爽脆吾靭,時間剛剛好脆皮肥腸$40 先滷後炸 好香口將多餘油脂都迫晒出嚟不過略嫌Over咗少少 好處夠晒乾身午餐肉$50 非常厚切份量好多食得出用咗上成午餐肉雞翼$40 超大隻雞肉嫩滑一口都沾上香鍋醬料金針菇$38 最吸味最入味嘅一款,麻辣全吸 食到夠晒刺激🤣🤣夠地道就正宗,而且環境服務都好好👍人頭$200鬆啲就食飽飽啦🥰

姚姚酸菜魚拼北京烤鴨心
雙人套餐 優先試食$338
姚姚酸菜魚2人份
+北京烤鴨(半隻)+
川味鸭架
酸菜魚有誠意 heat住上枱,咁就冬天吃都不怕

鴨架用上川味整法果然有嘢味一啲都唔浪費

麻辣鍋底$48 超大盤
牛百葉$40 爽脆吾靭,時間剛剛好

午餐肉$50 非常厚切份量好多食得出用咗上成午餐肉
雞翼$40 超大隻雞肉嫩滑一口都沾上香鍋醬料

見佢最近新出咗個神仙組合姚姚酸菜魚(精裝版)+北京烤鴨(半隻)雙人套餐價錢都係$338雖然係好吸引 同埋都幾抵食但係我都係想散叫 哈哈~我哋兩個叫咗以下幾樣嘢食- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. 姚姚酸菜魚(2人份)+配菜(金針菇、脆魔芋絲)由於本人唔食得辣所以叫咗最細辣度-少辣不過都係食到有啲微辣咁對食到少辣嘅人嚟講應該要升一級辣度先有感覺同埋可能因為冇咩辣味搞到湯底酸味略重..好在湯頭加咗滿滿墊料熬製主角魚片同埋配菜都好入味魚肉仲要滑溜冇骨難怪老闆話係獲政府認證嘅新鮮鱸魚記得食嗰陣要配埋白飯$182. 紅糖糯糍粑睇到佢個賣相似係新鮮炸起上枱即刻忍唔住食食落好有層次先會舔到甜甜哋嘅黃糖粉+黑糖漿之後就會食到香口脆身嘅外層包住啲煙煙韌韌嘅糯米粉團鍾意或唔鍾意食甜嘅你都可以自由揀要多定少糖粉/漿3. 多多桃膠椰奶本身係比菜單上面張相吸引咗先想試結果嚟到 睇落好似好清淡咁好在用隻匙羹攪吓杯底發現配料都算豐富係有紅豆、桃膠、西米因為揀咗少甜所以都真係冇咩甜椰奶味都唔重啱晒食到好辣/酸嗰陣用嚟過一過口~
見佢最近新出咗個神仙組合
姚姚酸菜魚(精裝版)+北京烤鴨(半隻)
雙人套餐價錢都係$338
雖然係好吸引 同埋都幾抵食
但係我都係想散叫 哈哈~
我哋兩個叫咗以下幾樣嘢食
1. 姚姚酸菜魚(2人份)+配菜(金針菇、脆魔芋絲)
由於本人唔食得辣
所以叫咗最細辣度-少辣
不過都係食到有啲微辣
咁對食到少辣嘅人嚟講
應該要升一級辣度先有感覺
同埋可能因為冇咩辣味
搞到湯底酸味略重..
好在湯頭加咗滿滿墊料熬製
主角魚片同埋配菜都好入味
魚肉仲要滑溜冇骨
難怪老闆話係獲政府認證嘅新鮮鱸魚
記得食嗰陣要配埋白飯$18
姚姚酸菜魚(2人份)

2. 紅糖糯糍粑

本身係比菜單上面張相吸引咗先想試
結果嚟到 睇落好似好清淡咁
好在用隻匙羹攪吓杯底
發現配料都算豐富
係有紅豆、桃膠、西米
因為揀咗少甜
所以都真係冇咩甜
椰奶味都唔重
啱晒食到好辣/酸嗰陣
用嚟過一過口~
多多桃膠椰奶
2023-10-27
姚姚酸菜魚(2人份)
紅糖糯糍粑
多多桃膠椰奶
  • 姚姚酸菜魚
2023-10-28 49 浏览
姚姚酸菜魚係大陸見得多,依家開埋黎香港,見佢地出左個優惠係酸菜魚加片皮鴨$338,幾吸引,可惜去到已經賣哂,唯有下次再去過姚姚酸菜魚拼避風塘大蝦 $308黎到一定要食佢地既酸菜魚,依家酸菜魚既辣道全面都升級左,中意食辣既朋友一定要試下。魚肉非常嫩滑,一啲都唔腥。另外雙拼左避風塘大蝦,蝦殼炸到好香脆,可以連殼一齊食埋,鮮甜爽口,入面重有炸薯角。雙拼除左避風塘大蝦之外,重有水煮牛肉,同埋番茄魚都番左黎😋麻辣香鍋(麻辣鍋底香鍋基本收費$48,然後再自由選擇配菜,最少要揀5款嫩牛肉 $55,豬腩片 $50牛肉比豬腩片更入味,而且肉質較鮮嫩,豬腩片偏硬身,但勝在肥瘦均勻花菜 $38 ,四季豆$38兩款都係唔會太吸汁既蔬菜,所以唔洗怕會好辣,熟度適中,爽口寬薯粉條 $40寬粉煙韌入味,正

姚姚酸菜魚拼避風塘大蝦 $308

雙拼除左避風塘大蝦之外,重有水煮牛肉,同埋番茄魚都番左黎😋

麻辣香鍋(麻辣鍋底
香鍋基本收費$48,然後再自由選擇配菜,最少要揀5款

嫩牛肉 $55,豬腩片 $50

花菜 $38 ,四季豆$38
兩款都係唔會太吸汁既蔬菜,所以唔洗怕會好辣,熟度適中,爽口

寬薯粉條 $40
寬粉煙韌入味,正
電梯口細細間一直以為係輕食店,原來係酸菜魚,走廊入去原來好大間架喎🫢Weekend叫左個雙人餐$388已經有個酸菜魚、半隻片皮鴨、仲有川味鴨架想講已經好夠飽👍🏻👍🏻酸菜魚揀左少辣,都好足夠過口癮,魚亦都好滑😍😍片皮鴨好正,件件肉都好咬口,唔會「鞋」😋😋鴨肉都OK,咬下當絕下d味~另叫左個脆奶,香脆幾開胃👍🏻最推薦係:彩虹烏龍冰粉有埋視覺享受,好靚!個冰粉係烏龍茶底,淡淡清香,好適合用來中和食完一堆酸辣野!仲要超抵,咁大盤只係$68!多多桃膠椰奶&手打檸檬茶都係專登叫來邊食辣邊飲,桃膠好多😋檸檬茶亦都好清新😊整體黎講,成餐都好滿意!食物質素高,職員好有禮貌又親切,卡位睇住窗景亦都坐得好舒服,一定會再encore 😋

Weekend叫左個雙人餐
$388已經有個酸菜魚、半隻片皮鴨、仲有川味鴨架
想講已經好夠飽👍🏻👍🏻

酸菜魚揀左少辣,都好足夠過口癮,魚亦都好滑😍😍

片皮鴨好正,件件肉都好咬口,唔會「鞋」😋😋

鴨肉都OK,咬下當絕下d味~

另叫左個脆奶,香脆幾開胃👍🏻

最推薦係:彩虹烏龍冰粉

多多桃膠椰奶&手打檸檬茶
都係專登叫來邊食辣邊飲,桃膠好多😋檸檬茶亦都好清新😊

• 彩虹烏龍冰粉
2023-10-25 15 浏览
之前經過見到用 Tiffany Blue做主色已經覺得好靚,好想入去打下卡,今晚同朋友2個來到試一試佢,入到去,店員就俾code我地係電話落單姚姚酸菜魚 $288叫咗一份(二人份量)唔好以為二人份量就好細碟,來到份量超多,選用左鱸魚片,魚超滑身,仲要一條骨都冇我地叫左少辣,辣度正常,叫左少鹽少油,食落真係唔會覺得好重味同油膩,餐牌寫明呢度既魚係有身份證,可以令大家食得放心,覺得唔夠食仲可以加配菜,碟底仲有幾個蠟燭仔暖住,令到酸菜魚可以保持溫度, 真係好貼心順帶一題,呢度酸菜魚可以揀雙拼,有多款選擇麻辣香鍋(至少選5款)揀左田雞,脆皮肥腸,萵筍,蓮藕,花菜呢個款式都有少鹽少油嘅選擇, 岩晒想食辣但又怕唔健康既我地,平時出面食田雞一碟份量都唔會好多, 呢度份量係好多,我地食極都仲有, 走過油嘅田雞整得好好食, 仲要好多都係肉脆皮肥腸,炸到好似出面嘅炸大腸甘,食落去真係脆口兩樣嘢都好大碟,我地兩個人都爭啲食唔曬新鮮水果烏龍茶 $48真係有好多生果好足料, 西瓜菠蘿奇異果熱情果青檸, 食完熱氣嘢飲返杯凍嘢舒服曬同埋呢度好岩我呢d唔會北上既香港人,又乾淨,價錢都公道

姚姚酸菜魚 $288

順帶一題,呢度酸菜魚可以揀雙拼,有多款選擇

麻辣香鍋(至少選5款)

揀左田雞,脆皮肥腸,萵筍,蓮藕,花菜

脆皮肥腸,炸到好似出面嘅炸大腸甘,食落去真係脆口

兩樣嘢都好大碟,我地兩個人都爭啲食唔曬

新鮮水果烏龍茶 $48

同埋呢度好岩我呢d唔會北上既香港人,又乾淨,價錢都公道

2023-10-18 452 浏览
麻辣嘢真係令人停唔到口,一邊怕辣,但一邊又瘋狂食辣,所以會覺得而家嘅川菜店越開越多。而呢間我係唔同分店都食過好幾次,質素都好唔錯,咁好啦就刺激吓味蕾,食一食麻辣香鍋及番茄魚啦!餐廳以清新嘅Tiffany Blue為主色調,簡約設計有質感,地方雖然唔係太闊落,但潔淨坐得舒適。餐牌內好多選擇,有姚姚首創雙拼酸菜魚、麻辣香鍋、四川小菜、麻辣小食、特色甜品等等,川菜地道風味美食。麻辣香鍋   (鍋底$48)   香酥豬扒 ($50)  金針菇 ($38)  萵筍片 ($38)  蓮藕片 ($38)  花菜 ($38)  招牌菜麻辣香鍋,可以自由選配材料。大大個香鍋,材料都係新鮮炒起,味道非常香!我哋揀咗小辣,食起嚟味道香濃,又麻又辣,又帶點芝麻香,配上唔同食材嘅口感,真係非常滋味,配上白飯一流!香酥豬扒鮮嫩爽脆,肉質鬆軟,食落有油香帶點爽,特別一提金針菇、萵筍片、蓮藕片及花菜都有輕輕走過油,所以香脆爽口,整個麻辣香鍋食起嚟十分惹味!姚姚番茄魚    $288招牌菜姚姚酸菜魚,上次食過,今次就試吓番茄湯底,呢款係唔辣嘅。呢個係二人份量,個鍋超大,材料十足,餐廳用上有認證嘅鱸魚,食得安心又健康,而

姚姚番茄魚    $288
招牌菜姚姚酸菜魚,上次食過,今次就試吓番茄湯底,呢款係唔辣嘅。呢個係二人份量,個鍋超大,材料十足,餐廳用上有認證嘅鱸魚,食得安心又健康,而魚肉既份量都好多,鱸魚肉質鮮美,嫩滑結實,粉絲吸入湯汁,以及湯底用咗新鮮番茄熬出,飲起嚟好清甜,鮮味十足!
姚姚番茄魚
2023-10-18
午餐
姚姚番茄魚
2023-10-17 21 浏览
今日響屯門見到新開無耐既酸菜魚,佢有個套餐優惠,有埋片皮鴨食,加上好耐無食過片皮鴨,於是入去食晚餐😂🌟 酸菜魚 x 片皮鴨 ($338)酸菜魚熱㷫㷫,魚片嫩滑,酸度適中,份量多,調味唔錯😋片皮鴨賣相吸引,脂肪唔多,粉皮即叫即蒸,配上凍既鴨件,加上有鴨髀,呢個餐性價比高😋🌟 麻辣香鍋($240)麻辣香鍋相當大份,可以自選5種配料,我揀左肥腸,花菜,土豆🥔,蓮藕片,茶樹菇😋肥腸香脆,花菜入味,土豆大條,外層香脆,蓮藕片爽口,茶樹菇新鮮😋🌟 茉莉香橙 ($38)好香橙味,可以少甜,所以飲落唔會太甜,加上有好香既茶味,食辣野必點既飲品😋

🌟 酸菜魚 x 片皮鴨 ($338)

酸菜魚熱㷫㷫,魚片嫩滑,酸度適中,份量多,調味唔錯😋

🌟 麻辣香鍋($240)

🌟 茉莉香橙 ($38)

2023-10-15
  • 姚姚酸菜魚
2023-10-17 14 浏览
國內網紅。姚姚酸菜魚姚姚酸菜魚原來開到屯門市廣場,係國內早已打響名堂,已連續兩年榮獲「中國酸菜魚十大品牌」!屯門市廣場店更限定77折食北京烤鴨二食配姚姚招牌酸菜魚只係$338。不過今次想食下想試好耐既香鍋麻辣香鍋香鍋可以自選5款配料,今次簡咗鮮蝦、魷魚鬚、嫩牛肉、萵筍。每款食材都充滿麻辣香味,入口時極具豐富的香辣味道✨ 試吓大大隻,魷魚夠粗夠大條!加埋食辣野必叫萵筍片就Perfect!另外姚姚酸菜魚,午市都好抵食!鮮菠蘿咕嚕小酥肉$ 65小酥肉炸到金黃香脆配埋酸酸甜甜咕嚕汁非常惹味,另外配埋低糖黑豆漿酥炸豬扒拌麻辣涼麵$68酥炸豬扒夠厚夠大件,涼麵好有心機捲得好靚📍姚姚酸菜魚屯門市廣場二期一樓30-31&55號鋪
國內網紅。姚姚酸菜魚

麻辣香鍋

另外姚姚酸菜魚,午市都好抵食!

鮮菠蘿咕嚕小酥肉$ 65

酥炸豬扒拌麻辣涼麵$68
酥炸豬扒夠厚夠大件,涼麵好有心機捲得好靚

📍姚姚酸菜魚
屯門市廣場二期一樓30-31&55號鋪
2023-10-17 15 浏览
這店以藍色為主調,視覺舒服,而且望出去都睇到開揚的街景。麻辣香鍋午餐肉、雞翼、魚片頭、蓮藕片、魔芋結。麻辣香鍋入面嘅辣椒和花椒帶黎左濃烈的辣味,鍋中可根據自己的喜好選擇唔同嘅食材组合,咁每一次都可以食到唔同的口感和風味。大盆花菜花菜有清脆的口感(少辣)本來可以加入豬肉配搭,使花菜更加好味,但我冇加,都係以食蔬菜為主。酸菜雞蛋炒飯入口係鬆軟嘅炒飯,酸菜、米飯、雞蛋合拼之後,酸菜的酸味有一種清爽的口感,層次豐富左。新鮮水果烏龍茶八香果、青檸、西瓜、菠蘿、奇異果,我揀少甜,入面生果都幾多,好足料。彩虹烏龍冰粉紅豆、小丸子、青提子乾、黑芝麻、烏龍冰粉。望住多種顏色食材拼湊埋冰粉,就係視覺嘅享受。烏龍茶有花果香和輕微的苦澀味,同冰粉的甜味形成了一種平衡。冰粉的口感柔軟滑爽,係解暑好選擇。
這店以藍色為主調,視覺舒服,而且望出去都睇到開揚的街景。

麻辣香鍋
午餐肉、雞翼、魚片頭、蓮藕片、魔芋結。

大盆花菜

酸菜雞蛋炒飯

新鮮水果烏龍茶

彩虹烏龍冰粉
2023-10-16 14 浏览
姚姚酸菜魚 (屯門市廣場2期) (屯門)屯門屯隆街3號屯門市廣場2期1樓30-33及55號舖傳統擔擔拌麵$68呢個拌麵份量都幾多,比起傳統嘅小編都覺得呢度嘅會比較辣少少,微微嘅花生味,花生粒都多。幾香脆有口感!彩虹烏龍冰粉 $68呢碗冰粉好大碗,冰粉大少少茶嘅色澤,仲有啲茶味,唔會苦澀,面頭有好多配料好colorful、有黑芝麻、花生碎、紅豆、青提子乾、糯米仲有丸子,兩個人差啲食唔晒😋😋食完啲麻辣嘢食呢個真係好解辣多多桃膠椰奶 $48呢杯係飲得嘅糖水,味道唔會死甜,而且配料好多,有紅豆同埋桃膠,配埋椰汁 有層次同養顏,女士必食麻辣香鍋 $48揀咗以下五個餸牛百葉 $40重慶酥肉 $50嫩牛肉 $55脆皮肥腸 $40千葉豆腐 $40牛百葉係最索汁嘅,爽口又非常入味,香鍋嘅精華完全吸收曬,小編非常喜歡!重慶酥肉炸粉好薄,肉都夠軟嫩。唯一係唔算好吸汁。嫩牛肉唔會有鹼水非常抵讚,夠大塊有牛味,差唔多滿分!,脆皮豬腸夠脆夠脆,都係香鍋必點!而千葉豆腐都係必叫,非常滑,但小編建議可以一舊分開幾份,再撈一撈會更入味!涼拌萵笥絲 $58口感清爽 爽脆有蒜香味 冇草青味
姚姚酸菜魚 (屯門市廣場2期) (屯門)
屯門屯隆街3號屯門市廣場2期1樓30-33及55號舖

涼拌萵笥絲 $58
口感清爽 爽脆
有蒜香味 冇草青味
2023-10-13 34 浏览
見到屯門開左間酸菜魚,見個環境都幾靚,星期五晚7點左右,見唔駛等位就入去試下。門口大大個宣傳牌,做二人餐既宣傳,見到幾抵食,$338,有酸菜魚、片皮鴨同個川味鴨架,諗都唔諗就叫左呢個餐食。😋酸菜魚今次叫左中辣既酸菜魚,有少少辣,但唔叫太辣,唔係食好辣既我都食到,同時個酸菜湯都夠晒味、魚質亦唔錯👍但係好可惜呢個酸菜魚無薯粉底,我自己加左個薯粉落去,咁樣食自好味😋片皮鴨皮脆,不過我就先等肥左少少,但隨片皮鴨上既配菜份量足,夠晒配成碟鴨肉,欣賞👍😋川味鴨架個味道幾好,比想像中好,可惜無咩肉,適合鍾意啜下骨既人有機會會再去食過
😋酸菜魚
😋片皮鴨
😋川味鴨架
個味道幾好,比想像中好,可惜無咩肉,適合鍾意啜下骨既人
有機會會再去食過