2024-10-09 79 浏览
終於比我發掘到隱世性價比超高嘅日式飯堂!可以俾大家參考一下 兩個小女孩食嘅份量😆首先我哋嗌咗小食(揚物): 土佐炸豆腐@$38豆腐真係好滑 好香甜!每人兩舊仔都唔覺得肥膩,再配埋佢哋自家製嘅醬汁,酸酸甜甜,特別開胃!開咗個胃之後,我哋嗌左一個店舖名物:鰻魚鮨心卷@$108呢個真係極力推介!鰻魚入口即溶🙂‍↔️一啖一個 仲有加咗少少醬汁,令到鰻魚嘅香味更加突出,仲要一條卷物有八件,件件都大大舊,佢哋嘅廚師絕對唔吝嗇佢哋嘅配料。食咗個卷物之後就即刻再order左兩個丼飯:•霜燒三文魚醬油漬丼$85 每件嘅三文魚都係大大啖肉,再配埋粒粒嘅珍珠飯,越食越有食慾,再加埋沙律醬同蟹籽,超級餸飯。•三色丼飯$138最愛嘅香蔥吞拿魚蓉再配上海膽同埋帆立貝,呢三種海鮮嘅鮮味簡直係完美嘅配搭,海膽本身都會怕有腥味,點知味道真係好!鮮!甜!聞到隔離枱嗌咗一個芝麻雞翼好香,我哋就忍唔住,又嗌埋一份😂😂 $62@3每一啖肉再夾雜着一啖芝麻香味,仲要隻隻雞翼都係肥美,不過略嫌可能價錢比較少貴,但係我都覺得係超抵食既!
終於比我發掘到隱世性價比超高嘅日式飯堂!
可以俾大家參考一下 兩個小女孩食嘅份量😆

首先我哋嗌咗小食(揚物):
土佐炸豆腐@$38

開咗個胃之後,我哋嗌左一個店舖名物:
鰻魚鮨心卷@$108
呢個真係極力推介!鰻魚入口即溶🙂‍↔️

食咗個卷物之後就即刻再order左兩個丼飯:
•霜燒三文魚醬油漬丼$85

•三色丼飯$138

2024-10-01 138 浏览
晚餐時段誤打誤撞見到呢間鋪頭幾多人,就試下。點左兩個晚市套餐,一個壽司餐,有五件壽司、烏冬、玉子燒同麵豉湯。另一份要咗刺身丼,刺身算多,配有玉子燒、中華海草同埋麵豉湯。賣相很不錯,食完,再睇下個價錢,性價比好高~同朋友約好左會再光顧~
晚餐時段誤打誤撞見到呢間鋪頭幾多人,
就試下。

點左兩個晚市套餐,
一個壽司餐,
有五件壽司、烏冬、玉子燒同麵豉湯。

另一份要咗刺身丼,
刺身算多,配有玉子燒、中華海草同埋麵豉湯。

賣相很不錯,食完,再睇下個價錢,
性價比好高~同朋友約好左會再光顧~
2024-06-25 191 浏览
昨晚終於去左呢到食飯,好彩今晚都有位,同老婆仔試下。 首先就嗌咗一個吉列豬扒拉麵 個吉列豬扒真係做得幾好出面好多食嗰啲呢都會喺乾曬但係佢呢度呢個唔會同埋知道係啱啱整出嚟雖然畀出面嗰啲耐咗少少咁都 可以接受嘅大概等咗十分鐘啦,跟住 老婆 再嗌咗一個 女士禦膳呢都幾特別㗎喎真係啱曬女士去食佢有一個 魚生飯有啲壽司有啲三文魚跟住有個沙律 如果男士食呢就可能真係未必夠食啦。之後 嗌咗份生蠔價錢都唔算太平啦68蚊(2隻)不過嚟咗之後呢就覺得係物有所值喇,嚟到之後呢真係好大隻好新鮮 雖然等得耐咗少少啦 跟住我追生蠔 然後有個服務員就同我解釋返因為呢佢哋啲生蠔唔係好似出面有啲已經 開曬 整好曬佢哋係你要嗌嗰時佢哋即時幫你去整 所以先可以保持到咁新鮮 兩個人去食嗌埋嘢飲加埋都係二百零蚊即係120蚊左右一位 本人就覺得好經濟實惠 會繼續幫襯
昨晚終於去左呢到食飯,好彩今晚都有位,同老婆仔試下。
2024-06-25
2024-06-01 241 浏览
之前裝修期間已經見呢一間商舖有派發食物比長者💖,所以都支持好奇一試. 星期六下午茶時間一個人到達,但係自己就冇選擇任何午餐或下午茶餐,反而對佢投下信心一票豪叫咗刺身拼盤及散叫壽司. 要試就要試啲高檔啲嘅魚類, 仲叫咗清酒,不過因為冇預冷,所以改咗叫一支啤酒!等待時間雖然較耐,但係當食物到達嘅時間就完全明白,因為食材係中上級數,魚片切割厚薄適中,壽司飯亦都做得合個人口味,雖然未能夠與市區高檔廚師發辦等類餐廳比較(個人亦都覺得唔公平出作此比較),但絕對比同區其他所有壽司店及連鎖壽司店出色!! 短暫嘅等待非常值得!點餐時有小插曲,掃QR code點餐嘅三文魚子壽司同餐廳系統三魚子壽司件數有出入,當作出溫馨查詢嘅時候,我聴到店員向師傅轉達話”客人有爭拗”,經了解之後,雙方亦都斷定系統出錯. 壽司師傅就親自同我解釋. 可能就係嗰句”客人有爭拗”令到當時師傅神情少許敏感,但佢都免費再造多一件. 想澄清,本人只係作出有禮貌嘅查詢,絕對唔係爭拗🥹,請唔好誤會😉.就算有小插曲嘅發生,本人都好期待下次再光臨,因為魚生及刺身質素真係比同區其他出色好多! 冇影到亦都冇上載到任何相片,因為本人唔寫食評. 今次只

就算有小插曲嘅發生,本人都好期待下次再光臨,因為魚生及刺身質素真係比同區其他出色好多! 冇影到亦都冇上載到任何相片,因為本人唔寫食評. 今次只係想澄清事件,希望店舖新張繼續努力! 本人繼續支持💪🏻.

2024-06-01
2024-05-29 238 浏览
喺屯門置樂區一直都冇一間好食嘅日本餐廳最近開咗間新嘅望吓啲餐單又唔算貴佢最好就係除咗午餐有set之外連晚餐都有set 咁啱今日唔使煮飯就過去試😂入到去舖頭細細尚算光猛但係位置都有啲迫我哋今次嗌咗個吉列豬扒拉麵跟餃子同埋燒三文魚丼飯配玉子另外加配一份蟹籽沙律,芝麻雞翼仲嗌咗份牛油果軟殼蟹卷物試試Kelly豬扒炸得幾香口,但略嫌乾咗少少豬骨湯底濃,麵質彈牙三文魚丼飯就正常發揮不過好在份量好足夠軟殼蟹卷麥等得比較耐味道都係正正常常個人覺得佢嘅晚餐set好出色份量夠價錢又唔貴基本上最貴都係$100頭午餐就係$6, 70就有啦😋
喺屯門置樂區一直都冇一間好食嘅日本餐廳

入到去舖頭細細尚算光猛
但係位置都有啲迫

我哋今次嗌咗個吉列豬扒拉麵跟餃子
同埋燒三文魚丼飯配玉子
另外加配一份蟹籽沙律,芝麻雞翼
仲嗌咗份牛油果軟殼蟹卷物試試

Kelly豬扒炸得幾香口,但略嫌乾咗少少
豬骨湯底濃,麵質彈牙
三文魚丼飯就正常發揮

份量夠價錢又唔貴
基本上最貴都係$100頭
午餐就係$6, 70就有啦😋

2024-05-05 216 浏览
以前係何福堂就食過好多次,而家搬左過黎置樂我當然要幫襯,雖然新開張呢幾日未有得食玉子燒同天婦羅(以前食過超正),其他好多我都order左,刺身熟食都好好味下次過黎食玉子燒同南瓜番薯天婦羅 新鋪環境唔錯 廁所都好乾淨 戴眼鏡既waitress好有禮貌!!!其實我好surprised一直無乜點加過價 我覺得好抵食 人均200-300食到好飽
刺身沙律
牛舌串
牛油果軟殼蟹卷
刺身拼盤3-4人
2024-04-24 167 浏览
晚市時段,可能係試業階段,餐牌入面好多野都冇得食,又無雞蛋,所以無玉子壽司食,全店得3枱客,坐得鬆動,新裝修環境唔錯,我同太太order 左枝豆,腐皮壽司,原條穴子壽司,青瓜小卷,加州卷,及特選刺身盛盒,頭5樣等左10至20分鐘,時間合理,但係個刺身盛盒等左40分鐘都仲未有,期間追左幾次都係無回音,反而另一枱客遲過我嚟一坐低就有,真係無嘢好講,只好再追多次,留意到原來師傅仲未整,一路只係優先招呼緊第二枱熟客,只好cancel order走人, 失望,唔會再去
2024-04-24