2009-05-09
跟朋友去打邊爐, 先知有間咁好味的小肥牛首先上枱係個刺身拚盆, 魚生味道鮮美, 新鮮程度非常, 個螺片我特別喜歡, 好鮮甜!配料必揀的是十蚊一碟的安格斯牛背脊, 原價要七十八蚊 一碟有十八九塊, 兩個人可以叫一碟食, 四個人就兩碟 話就話入口鬆化, 不過其實無咁誇張, 只係因為切得薄, 所以入口就溶化了, 但係都幾有牛味, 而且十蚊, 抵食呢墨魚滑係另一必叫之選, 用個銀杯裝住, 自己用更界開一件件放入煲內, 熟左之後食彈牙非常! 好好味跟住推介仲有個芝心牛丸, 都係味道好好, 牛丸包住卡夫芝士喺中間, 煲完之後芝士喺入面溶左, 咬落去幾好食, 之但係牛丸有好重果皮味, 所以我又無咁喜歡其他如皇帝菜, 烏冬, 豆腐, 粟米都係愛嚟飽肚, 放在魚翅湯底食, 好好味只係"好好味"三個字, 都講左幾次, 你話好唔好味?魚翅湯底唔知係唔係因為好受歡迎, 我地叫完隔離枱想叫已經賣哂, 好彩
只係"好好味"三個字, 都講左幾次, 你話好唔好味?